- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Jester01 #48558 üzenetére
Itt levelezéstől kezdve, web, FTP, minden játszik.
Na ez az! Befagyasztás! Pont erre gondoltam, mikor nézegettem ezeket a proggikat, hogy ilyen kellene, ami az írást befagyasztja, amíg a backup megy, hiszen az olvasás elvileg nem zavarja különösebben. Nahát, hogy ilyen is van.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Jester01 #48552 üzenetére
Igen, a raid 1 olvasásnál gyorsabb a két eszköz miatt, de írásnál jóval lassabb, így összességében semmit nem gyorsít szvsz, mivel írás azért nagyjából mindig van ugye egy szerveren. Ha más nem, akkor virtuális mem, bár Linuxnál ezt nem tudom pontosan, hogyan alakul.
Hát igen, a notivinyóval rendesen vagyok meglőve, mert hát gyalázatosak a vinyó árak és muszáj lesz venni, mert itt már tényleg csak a raid marad...
Elcserélem!
Még lehet, egy kis pénzt is kapok!
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Jester01 #48542 üzenetére
Nagyon köszönöm a helpet!
Sejtettem, hogy ez van a dologban.
A szoftveres tükrözéstől gyorsabb biztosan nem lesz a rendszerem, csak lassúbb, hiszen két helyre kell ugyan azt az adatot elmentenie, nem egyre, mint eddig. Te valószínűleg a raid 0-ra gondolhattál. A microserver csak raid 0-át és 1-et tud sajna.
A szoftveres raid azért csak beterhel valamennyire, hiszen a CPU-t használja és hát microserverről lévén szó, nem egy atomerőmű, tehát minden erőforrásra szüksége van. Én csak ezért gondoltam, hogy a raid-et, tehát a folyamatos tükrözést kihagynám és időzíteném inkább a backup-ot.
Ráadásul tartalékban jelenleg csak egy használt notivinyóm van (bár a mérete megfelelő), amire tükrözni nem lenne túl szerencsés szerintem, mert nem sokáig bírná. Pláne aztán azt betenni elsődlegesnek halálozás esetén...hümmögős szvsz. Csak úgy tudnám megoldani, ha veszek egy másik hasonló(an gyors) vinyót, mint a jelenlegi, de hát most horror áron vannak ezek. Hát megpróbálok valahogy mégis csak beszerezni vinyót itt a PH-n, csak nem lesz más megoldás sajnos.
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Jester01 #48521 üzenetére
Nincs eszköz eszerint se, van egy eth0, egy lo (loopback) és egy vboxnet0 ami a virtualbox hálózata. Ennyi
De tényleg hagyom is a francba, szerintem ahogy kijön a 12.04 áttérek a KDE változatra, és meglátom majd. Ha nagyon instabil lesz, visszarakom ezt, rendszerment-tel csinálok egy live iso-t oszt kalap
-
szoke12
őstag
válasz
Jester01 #47991 üzenetére
Megvolt. Htop sem jelzett semmit, termiben a ps se, úgyhogy egy restart lett a megoldás. Azért kérdeztem, mert nem szokott ilyet csinálni. Gyors fel is raktam mindet. Majd kipróbálom.
Bár tovább ra is érdekel mi ragadhatott be, mert nem indítottam még addig el semmit. -
Vladi
nagyúr
válasz
Jester01 #38981 üzenetére
Egyszer egy dögunalmas flémben végigzongoráztuk már ezt.
A pofa levédi a grubot és biost is jelszóval. Ha biost reseteli, akkor elfelejti a jelszót? Mert akkor csak usb boot, grub prompt, megkeresi a kernelt és ... sálálá már indul is single userben.
Ha meg a bios makacskodik, akkor hdd kiránt, másik gépben ugyan ez a játék.
-
mzx
senior tag
válasz
Jester01 #38960 üzenetére
A nagy gondom, hogy nem engedi átírni.
Egyébként meg egy fórumozó javasolta így. És azt is hozzátette, hoyg szerinte meg szükséges lehet reboot.
Most akkor mit tegyek? A legnagyobb problémám evvel tehát ,hogy eddig engedte leafpad -del módosítani, most meg nem engedi!
(Hozzáteszem: sudo visudo -val sem engedi, értelemszerűen, mivel a visudo : sudo -val működik szintén...) -
-
válasz
Jester01 #38693 üzenetére
A chrootolásnak éppen az a lényege, hogy a rendszer ép, csakis a GRUB-ot akarjuk telepíteni és frissíteni. Amit mondasz azzal meg annyi a baj, hogy a Windows indul el vele, amivel meg sokra nem megy. Persze csak ha a telepítőlemezre gondoltál. Egyébként pl. a Super Grub2 Diskkel bizonyára ellehetne indítani az Ubuntut, és akkor a csatolási procedúra elkerülhető (bár nem nagy dolog).
-
-
-
neelix
csendes tag
válasz
Jester01 #38582 üzenetére
Köszönöm a választ!
Hát nem próbáltam még beleírni, mert azt se tudom mi az a megfelelő xrandr parancs...
És az angol nyelvtudásom is kevés hozzá egy kicsit. Elszabni pedig nem akarom.Komolyan egy asztali oprendszeren így lehet beállítani, hogy ne álljon vissza a felbontás?
-
lapa
veterán
válasz
Jester01 #38417 üzenetére
az eddigiek kitűnően működnek. az érthetőség kedvéért: egy natív minipci-e ssd életre keltése a cél. driver lefordult az egyik kernelen, most ugyanezen automatikusan be is töltődik és használható az ssd. a 250mb-t ugyan nem, de 170 mb/s olvasást csinál.
viszont ez az ssd nem bootolható, a bios nem ismeri fel boot eszközként. a második lépés tehát az lenne, hogy egy hdd-vel bebikázva valahogy mégis erről fusson a rencör. odáig megvagyok, hogy a hdd elejéből lecsípett helyre kéne boot bigyót rakni.
a kérdés végülis az, hogy hogyan. ha jól értem nem csak a grubról van szó, hanem az ssd drivere miatt valami initrd bigyót kéne csinálnom a hdd-re, ami a kernel után már az ssd-ről tölti a maradék jóságot? vagy nem kell ez az initrd dolog? megköszönném, ha címszavakban leírná valaki hogyan tudom ezt megoldani pontosan.
ja, 10.04, szal grub2-m van.
-
lapa
veterán
-
ViZion
félisten
válasz
Jester01 #38108 üzenetére
Persze hogy jobb a temp a ramban. Amit nem igazán értettem (fentebb is ezt írtam), hogy swappot ramdiszkre rakják. De a swap akkor kell, amikor elfogy a ram (persze vannak programok amiknél egyébként is kell, de az más).
Én a swapot hagytam HDD-n, majd mivel nem nagyon volt használatban, az is átkerült az SSD-re. Azt gondolom, hogy az üres swap inkább legyen itt, úgyis kell hagyni valamennyi helyet üresen... -
ViZion
félisten
válasz
Jester01 #38103 üzenetére
jogos, de írtam, hogy keressen rá az optimalizálásra, mert sok véleményt olvasva majd kitalálja mire van szüksége.
A ramba rakott temp és swap kérdését továbbra sem értem, de minden műxik szépen, nem lassú, SSD nem nyekeregRemélem hamarosan felismeri majd (mondjuk már Oneiric-től kezdve
) az SSD-ket, és azok képességeit, és automatikusan elvégzi ezeket az okosságokat. Pl. tetszik, hogy telepítéskor egyben telepíti a zárt cuccokat, ez is lehetne ilyesmi
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #38049 üzenetére
Mert nem nagyon aktív a topic. Az uborka meg debianon alapul.
Van itt nekem egy alsa-base.conf ezzel a tartalommal:
# autoloader aliases
install sound-slot-0 /sbin/modprobe snd-card-0
install sound-slot-1 /sbin/modprobe snd-card-1
install sound-slot-2 /sbin/modprobe snd-card-2
install sound-slot-3 /sbin/modprobe snd-card-3
install sound-slot-4 /sbin/modprobe snd-card-4
install sound-slot-5 /sbin/modprobe snd-card-5
install sound-slot-6 /sbin/modprobe snd-card-6
install sound-slot-7 /sbin/modprobe snd-card-7
# Cause optional modules to be loaded above generic modules
install snd /sbin/modprobe --ignore-install snd && { /sbin/modprobe --quiet snd-ioctl32 ; /sbin/modprobe --quiet snd-seq ; }
install snd-rawmidi /sbin/modprobe --ignore-install snd-rawmidi && { /sbin/modprobe --quiet snd-seq-midi ; : ; }
install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 && { /sbin/modprobe --quiet snd-emu10k1-synth ; : ; }
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options bt87x index=-2
options cx88_alsa index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
# Keep snd-pcsp from beeing loaded as first soundcard
options snd-pcsp index=-2
# Keep snd-usb-audio from beeing loaded as first soundcard
options snd-usb-audio index=-2Honnan tudom, hogy mivel kellene ezt bővíteni?
-
ViZion
félisten
válasz
Jester01 #38039 üzenetére
Nem, így sem megy, ez már amúgy sem aktuális, mert pár csomag neve is változott. De Pixma 1200 nincs a listán, 2200-as nem njó, másnak sem ment azzal.
eurolac: köszi, mások is HP-t javasoltak, de a HP oldalankénti költsége magas a többihez képest, mondjuk sokat már nem nyomtatok, megfontolandó.
-
qfm
őstag
válasz
Jester01 #37880 üzenetére
Lehet az adott monitoron állítani, de nem eleget. Ezt úgy kell elképzelni hogy 1920*1080 alatt alapból a kép 2/6-oda fekete csík, ha pedig maximumra veszem a nyújtást, akkor pedig 1/6od mondjuk. (csak az arányok szemléltetése miatt).
Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni amint az elé a gép elé kerülök ismét.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #31292 üzenetére
Itt már le volt szedve minden vga driver, most ubi alatt nem is tud mit kezdeni az ati panel. Illetve a monitor opciónál mindenhova 0Hz-et ír ki, amit megint nem tudok hova rakni.
Másik os lehet megoldás erre? Arch, debian, fedora? Nem ragaszkodok az ubi-hoz viszont a 100Hz-hez már igen.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #31262 üzenetére
Hát ez sem akar menni nekem.
speeedfire@speeedfire-desktop:/etc/X11$ cat xorg.conf
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
Vendorname "Generic CRT Display"
Modelname "Monitor 1024x768"
Horizsync 30-85
Vertrefresh 50-160
# 1024x768 @ 100.00 Hz (GTF) hsync: 81.40 kHz; pclk: 113.31 MHz
Modeline "1024x768_100.00" 113.31 1024 1096 1208 1392 768 769 772 814 -HSync +Vsync
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
Subsection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768_100.00"
EndSubsection
EndSection -
-
válasz
Jester01 #13065 üzenetére
Hááát.... ilyet még nem találtam. Olyat igen, hogy a meglévő Ubuntu LiveCD-hez hogyan lehet hozzáadni a text-mode installt, de ahhoz is kell az Alternate CD, akkor meg már felesleges buherálni (persze én imádok...
).
-
VaZso
senior tag
válasz
Jester01 #12700 üzenetére
Köszi szépen, tényleg itt is foglalkozik a kérdéssel.
Érdekes viszont, hogy míg Debianon (és gondolom Ubuntun) ilyen a file tartalma, addig Mandriván az ide vonatkozó rész:
if [ "$UID" -ge 500 ] && ! echo ${PATH} |grep -q /usr/games ; then
PATH=$PATH:/usr/games
fiEzekszerint ez már így disztrospecifikus dolog lesz.
(Mandriva sysconfig könyvtárát is próbáltam végignézni, egyelőre még nem találtam semmit.)Köszönöm a segítséget, jó lesz ezeket a helyeket megjegyezni.
-
gyurman
tag
válasz
Jester01 #12547 üzenetére
És az hogy lehet, hogy ugyanez windowsról andlinuxon ami ugyanúgy ubuntu filtered? Tehát ha áteresztem a tűzfalon direktbe, akkor opened lenne. S fut rajta a játékszerver. Vagyis egyik játék sem csatlakozik ubuntu alol a netre. Persze linuxos játékok. Pl a savage2
Az is wines és linuxos is.
Valakinek sudo nmap 81.169.128.191 -p 30720 parancs filtered lesz?
Végső elkeseredésemben megnézem egy suse alatt. Lehet hogy alapjaiban rossz lenne az ubuntunk? -
válasz
Jester01 #12086 üzenetére
Ha van root account, akkor nem a userekét fogják támadni, hanem a root-ot - amit alapvetően semmivel nem nehezebb hackelni, mint a sima userét, hacsak valaki nem veszi nagyon komolyan a biztonságot. Természetesen nem igazi megoldás a sudo-zás sem, ezügyben már történnek/történtek fejlesztések. Ha valaki nagyon kíváncsi, mennyire sebezhető a rendszere, használja a SecTool-t és az nmap-et.
-
VaZso
senior tag
válasz
Jester01 #12086 üzenetére
Én is így gondolom, csak lemaradt az idézőjel... többek között ezért nem Ubuntu van a gépemen (jóllehet, kiírtható belőle ez a sudo dolog, de akkoriban még nem igazán tudtam a módját, maga az elképzelés viszont elriasztott - noha az első lépés a root jelszó létrehozása volt részemről, Ubuntu helyett inkább Mandrivázom).
Bennem kicsit másként jelent meg a sudo hátulütője:
"Édes gazdám, kérlek futtasd le a sudo települök.sh filet, ha kíváncsi vagy a fotókra..."Valahol írtam is korábban a fórumba, hogy sudo vírus és minden "rendben"...
...meglesz még ennek a böjtje (ill. presztízsveszteség) szerintem... -
harry
veterán
válasz
Jester01 #12015 üzenetére
Egyelőre statikus címmel csatlakoznak a kliensek, és ezt hagynám is így - bár nem tudom boololásnál miért kérne ip-t, hacsak nem a hálózati boot opció miatt. Csak akkor ezt minden klienseb be kell állítani (már ha megy - amúgy csak két gépről van szó, nem azért nehéz, csak mint megoldás...).
Egyik kliens ubuntu, másik vindoz - bejelentkezés vagy sem, időben nincs nagy különbség, szóval az már későn van (kliens bootolás után). -
harry
veterán
válasz
Jester01 #12012 üzenetére
A baj csak az, hogy WOL küldés csak bejelentkezés után lehetséges - de akkor már azt akarom, hogy a szerver készenlétben álljon, hogy mire belépek legyen net, hálózatu meghajtó és minden egyéb. Ezért gondolkodtam inkább ezen, hogy 'fizikai' úton megvalósítható-e, vagy nem is tudom.
-
harry
veterán
válasz
Jester01 #11653 üzenetére
Igen értem, csak amikor próbaképp kiadtam a gépemen elég sok kapcsolat volt, amit kissé furcsálltam, de a szerverről nézve csak a VNC kapcsolatot láttam.
Ez akkor ezt miképp kéne megoldani, kell egy script, ami x időnként lefut, és ellenőrzi, hogy ha a netstat -tn parancsnak nincs eredménye, akkor indít egy shutdownt? Mondjuk majd még hozzáveszek pár dolgot, mint kikapcsolás feltétele, most csak ezen gondolkodtam.FTP - ja tényleg
Vladi - Firestarter grafikus igen, az végül is nem szempont (sőt), igazából csak valami olyanra gondoltam, amivel könnyebb konfigolni az IP tablest, avagy van pár template/séma, ne kelljen mindent kézzel beírkálni. De majd kitalálom hogy lenne jó.
Torrent - köszönöm, megnézem, remélem UPCvel is menni fog normálisan (jó titkosítás nélkül elég lassú, pl utorrentnél jobb volt a deluge).
-
harry
veterán
válasz
Jester01 #11651 üzenetére
Úgy néz majd ki a hálózat, hogy upc kábelrouter -> szervergép 10/100-as eth WAN port, ez tovább egy gigabites switchnek, rajta a hostok + egy USB wifi adó. Vagyis nincs router a hálózaton (wol-t távoli elérésnél használnék, ha ki van kapcsolva a gép, ezt lehet külön progival vagy webes felületről is ugye, ha tudjuk a MAC-et).
DHCP még talán nem is annyira lényeg, de arról amúgy sem tudok sokat (már így linuxon még nem állítottam be szervert), szóval annak utánajárok.
A kapcsolatokat még nem tudom miképp kéne ellenőriznem, ez elég nagy falat lesz szerintem. Igazából még a szolgáltatások és egyéb funkciók nincsenek beállítva, sokat még nem is tudom miképp kéne.Pl. FTP helyett szeretnék egy (grafikus) titkosított fileátviteli megoldást. Azt hiszem az OpenSSH tud ilyet
Távoli elérésnél kezdek lemondani az RDP-ről, így szerintem valami sima VNC lesz, ám ebből is jobb lenne valami titkosított.
Kéne egy webes felületű torrent kliens is, ez tényleg ráér, majd még utánajárok (az a baj, hogy UPC nem szereti a utorrentet, Deluge klienssel egész jól megy, de nekem ez a program nem nagyon tetszik és keveset is tud).
Rendesen be kéne állítani egy tűzfalat, bár azért ez iptables-nél nem a legegyszerűbb talán. Firestarter mennyire jó?
-
harry
veterán
válasz
Jester01 #11544 üzenetére
Vindóz alól is el szeretném érni (avagy bárhonnan, alapvetően Ubi alól, de hát mikor-hol vagyok). Mondjuk nem igazán értem a leírást, mert ez ugye XDMCP-t használ, ami amúgy is elindul rendszerindulásnál, így miért kell az inet.d végére beilleszteni? Avagy az oldja meg azt, hogy VNC protokollon (pl win.gépről) is elérhető legyen?
XDMCP-t most is használom, tehát eddig helyi hálón arról értem el ubi alól valamelyik kliens progival, tehát elvileg működik, csak borzasztóan be tud lassulni, pedig hát nem kéne neki. (Ez amúgy egy HTPC is egyben). -
-
Rollee
aktív tag
válasz
Jester01 #11397 üzenetére
Akkor az ubutut letoltom,kiirom cd-re,geprol minden vinyot lehuzok kiveve az usb-t,arra felrakom az ubutut,ha vegzett atrakom a laptopba a vinyot es felall a rendszer.
Remelem jol ertelmeztem.
Koszonom a segitseget!!!
Ha hazaertem a melobol akkor kiprobalom s megirom mi tortent! -
veze
őstag
válasz
Jester01 #11200 üzenetére
visszatettem a 8.04-et.. szépen feltette az ATI drivert, meg is néztem mit...:
ATI binary X.org.driver
ezt vajon 8.10 alatt is feltudom tenni? ott nincs benne a zárt meghajtók között..
ja, és nem tudom már hol néztem multkor a vga contol panelt..feltetettem a "fglrx-control"-t ez elvileg az ATI kárták control panelja..de nem találom hol kéne meglesnem..((( -
veze
őstag
válasz
Jester01 #11200 üzenetére
szia..
be lehet.. de nem értek annyira hozzá hogy sok mindent parancssorban javitgatni tudjak még leszedni le tudtam igy visszaállt a megelözö állapot..de felbontast nem tudtam állitani..
sajna nem tudom mi ment 8.04-ben gondoltam arra hogy egy tavalyi korábbi verzioszámu ati gyári driverrel probálkozom még hátha... meg arra hogy 8.04 et felteszem abban beállitom a videokartyat, aztan frissitem online 8.10-re.. hátha megörzi... és a 8.10-re frissitettben hátha megy a jávás jatek oldal amit szeretnék többek közt hasznalni.. tiszta telepitésnél ment..(de nem azzal a jávával amit 8.10-hez javasol a "gyakran feltett kérdésekben" hanem azzal a sun-java6-al amit a 8.04-hez javasolt..) -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #11145 üzenetére
most vhogy beállítottam, h működjön, de kb 10-15mp-ként elveszti a kapcsolatot. Azonkívűl egy remote-desktop program sem tud kapcsolatot létrehozni, mindegyik azt írja, h cannot resolve host. Hostnak próbáltam csak simán a gépnevet beírni, meg gepnev@ipcim formában is, egyik sem jó..
info: Reconnect after connection lost enabled, reconnecting...
debug: No default interface given, tried default interface, got success, using "eth1".
debug: Username: x.y
debug: Trying to connect to server "193.xxx.yyy.zzz" user: "x.y"...
debug: [pppd] Using interface ppp0
debug: [pppd] Connect: ppp0 /dev/pts/1
debug: [pppd] CHAP authentication succeeded
debug: [pppd] MPPE 128-bit stateless compression enabled
debug: [pppd] Cannot determine ethernet address for proxy ARP
debug: [pppd] local IP address 192.168.10.60
debug: [pppd] remote IP address 192.168.10.65
success: Successful connected to server "193.xxx.yyy.zzz" user: "x.y" at Wed Nov 26 22:00:11 2008 [PPTP]
success: Connection established. -
VaZso
senior tag
válasz
Jester01 #10907 üzenetére
Köszönet n0_gAboR-nak a hírért!
Feltettem, nálam megy egész szépen, bár ez is néha megáll egy pillanatra, úgyhogy nem tökéletes, de jobb mint a semmi. Eddig 9-est használtam nswrapper-rel, a 10-es valamiért nem is ment nálam...
Úgy tűnik, végre lemondhatok az állandó magas procihasználattól Opera alatt (a 32-bites változat miatt), azt hittem, soha nem készül el a 64-bites verzió.
Viszont megnéztem Firefox és Opera alatt is, nálam semmi gond a Gmail-lel. Bejelentkezés, kijelentkezés és egyebek, minden megy rendesen.
Nincs fent esetleg nálad másik plugin is, amivel összekavarodhat, vagy egyéb flash player? -
cigam
titán
-
Ziog
aktív tag
válasz
Jester01 #10880 üzenetére
Oh igen valóban:
Nah akkor a lényeg:
top - 18:59:55 up 2:33, 2 users, load average: 1.45, 1.58, 1.82
Tasks: 142 total, 3 running, 138 sleeping, 0 stopped, 1 zombie
Cpu(s): 57.6%us, 1.7%sy, 0.0%ni, 40.4%id, 0.0%wa, 0.2%hi, 0.2%si, 0.0%st
Mem: 2071708k total, 2015424k used, 56284k free, 471160k buffers
Swap: 996020k total, 5120k used, 990900k free, 983012k cached
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
4441 root 20 0 4492 1664 700 R 99 0.1 98:00.38 mount.ntfs-3g
5796 root 20 0 88640 52m 13m S 11 2.6 70:19.43 Xorg
15376 ziog 20 0 275m 122m 29m S 3 6.0 7:35.97 firefox
6208 ziog 20 0 35968 22m 11m S 2 1.1 2:10.64 python
24722 ziog 20 0 96884 32m 7844 S 2 1.6 1:15.08 deluged
9958 ziog 20 0 89868 32m 15m S 1 1.6 0:01.80 /usr/bin/termin
24703 ziog 20 0 96016 36m 18m S 1 1.8 0:50.09 deluge
6186 ziog 20 0 72528 47m 19m S 1 2.3 6:41.66 compiz.real
6209 ziog 20 0 39244 25m 11m R 1 1.2 0:44.68 python
6179 ziog 20 0 21736 5768 4316 S 1 0.3 0:08.90 gnome-screensav
6196 ziog 20 0 62776 26m 14m S 1 1.3 0:06.46 nautilus
6200 ziog 20 0 36600 22m 11m S 1 1.1 0:41.32 python
6230 ziog 20 0 39020 24m 11m S 1 1.2 0:35.52 python
1 root 20 0 3056 1884 564 S 0 0.1 0:01.28 initEzek után már csak 0-ák szerepelnek, így azok nem sok vizet zavarnak. A nyertes a mount.ntfs-3g lett.
-
ALI_G
veterán
válasz
Jester01 #2094 üzenetére
a -dev -et nem tettem fel, de ha fent volt akkor nem értem miért nem találtam a -dev-et is a synaptic-ban...
Most más hibát ír.
cc -o teapot -I/usr/include teapot.o -L/usr/X11R6/lib -lX11 -lXi -lXmu -lglut -lGL -lGLU -lm -lpthread
/usr/bin/ld: cannot find -lXmu
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [teapot] Error 1De ezek hol vannak, ha nem ott? nem települtek fel?
kezdő linuxos vagyok, nem megfejelni -
ALI_G
veterán
válasz
Jester01 #2090 üzenetére
msot semmit nem tudok vmiért felrakni ami ehhez tartozik, folyton ilyet kapok:
E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?francért nem értek a linuxhoz.
-
-
ALI_G
veterán
-
Xantomas
őstag
válasz
Jester01 #1694 üzenetére
Nem írsz hülyeséget. Végig próbáltam az összest (hd0,x sd0,x), de mindenre azt írta ki, de csak az sd0-t copy-pasteltem. Az első HSZ-ben leírt alapján akartam megcsinálni, de eredményre azzal se jutottam.
Miután közel 3 órányi szenvedés után rájöttem, hogy 20 perc alatt újratelepítem az egészet. Bash scriptben megvan minden amit apt-vel le szoktam tölteni, és configolni. Home könyvtárat kimentettem, és újra telepítettem az egészet.
Holnap meg viszem a notit szervízbe. Linux alatt lehet a legjobban mutogatni, hogy mit csinál a kijelzőm az inverter csere után. Képmód váltáskor olyan mintha fizikailag lefagyna. Úgy lehet elképzelni, mint amikor az ember rálehel a hideg ablakra, és szépen fokozatosan elfehéredik. Win alatt csak akkor csinálja, mikor készenléti állapotból kerül vissza. Nem a gépnek van baja, mert külső monitorra továbra is ad jelet.
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest