- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Nova96 #45034 üzenetére
Jól mondja Sweet Lou 6. A Vmware Playernek át tudod adni az USB-s telefont, és látni fogja. Jó esetben
Arra meg tolsz egy XP-t.@Vizion : Ha van beáldozható pendive-od, akkor a /home/user/.thumbnails-t irányítsd át arra. A Firefox cache-ét én is visszaraktam a ramba, mert akadt a pendrive-ra rakott cache-el a FF, de a thumbnail cache jól elvan rajta, mert az kevesebbszer írja újra, inkább olvasás műveleteket csinál.
-
szaszayanou
aktív tag
-
válasz
Nova96 #42187 üzenetére
Amit letöltesz ISO-t, azt egy egyszerű CD író programmal, képmásból (image-ből).
A Lubuntu, Xubuntu, Ubuntu, az alapvetően ugyanaz, csak más felület dolgozik rajta. Az L és az X sokkal kisebb gépigényű.Amúgy nyomhatsz rajta egy ram tesztet is, az kidobja, ha van baja a memóriának. Amúgy ez minden Linux telepítő Cd-n van, és a telepített oprendszer indításakor is választható.
Formázást a telepítő megoldja magának.
@MacCaine : Látatlanban a franc se tudja, de előfordul. Párszor beszívtunk már ilyet, hogy a winnyóz aktuális verzsön nem ment fel, mert elhalt település közben... Régebbi... az felmegy... pár nap múlva elhal kék halállal... újrarak, az se... Winyó csere... még mindig nem jó... Ram csere... megjavul...
Ugyanez volt már bad sectoros winyóval is. -
válasz
Nova96 #42174 üzenetére
11.10 a stabil kiadás, de igazából egy 10.04 sokkal kiforrottabb dolog.
Az sem mindegy, milyen gépre akarod, ha winxp volt rajta, akkor az valami gyengébb vas lehet, arra Xubuntu vagy Lubuntu ajánlott.Amúgy ha kiválasztod a Linuxon, hogy elindíton, akkor nem ír ki semmit?
Az ilyen "egy oprendszer sem megy fel" hibák elég gyakran winyó, vagy ram.
-
-
-
-
-
válasz
Nova96 #38458 üzenetére
Semmi gond, de attól tartok, hogy most sem értettem meg teljesen a kérdésedet.
Például ez kicsit homályos:
akkor ki is ki kell kapcsolni?
Szerintem nem kell kikapcsolni semmit, bár a következő kicsit elbizonytalanított:
formázás ,boot-ra vár ,majd GNU bejön
A legjobb felfogási képességem azt sugallja, hogy formáztad azt a partíciót amire az Ubuntu telepítve volt. Aztán pedig azt tapasztaltad, hogy a GRUB még az MBR-ben van, ahonnan talán törölni szeretnéd vagy ilyesmi.
Ha semmi érdemleges sincs a háttértároló egységen, akkor egy új partíciós tábla létrehozásával törölheted a felesleges kódot. Amúgy meg nem zavar ott semmit, ha egy másik operációs rendszert telepítesz, akkor majd felülírja. -
törölt tag
válasz
Nova96 #38227 üzenetére
az alap tárolóban nincs fent, fel kell venni hozzá ezt a ppa-t: [link]
egyébként megpróbálhatod az avidemux-ot is, de nekem az néha fagyogatott, így nem szerettem annyira használni.Mtbsrác: 11.10ben már nincs klasszikus nézet, nem is lesz elvileg mostantól már. azt tudod csinálni, hogy egy lxde vagy xfce változatot teszel fel helyette, ha nem tetszik a unity. vagy egy linux mint-et.
-
Noddy
senior tag
válasz
Nova96 #38188 üzenetére
Ha a CD-n windowsos driverek vannak azok teljesen feleslegesek linux alá.
A linux úgy működik, hogy a driverek többsége bele van építve a kernelbe. Egy-két extrém esettől eltekintve felesleges a driver telepítés és akkor is linuxos driver kell nem win-es.Meg lehet nézni mennyire támogatott a laptopod: [link] [link]
-
válasz
Nova96 #38186 üzenetére
Igen, az a neve a programnak, hogy Wine.
Nem értem, hogy miért szeretnél Windowsos drivereket telepíteni Ubuntura. Azt sem igazán értem, hogy miért sajnálod, hogy nem tudod megtenni.
Az Ubuntu már alapjaiban eltér a Windowstól, merőben más a felépítése. Így igen, kijelenthetjük, hogy semmi esélye annak, hogy rendeltetésszerűen működjenek azok a meghajtóprogramok.
Én aMSN-t használok, már amennyire, mostanában egyre ritkábban.
Amúgy én is Operát használok, de nem véltem felfedezni semmilyen lassúságot sem. -
válasz
Nova96 #38184 üzenetére
Az attól függ, hogy azon a CD-n milyen Linuxos programok vannak.
A Wine segítségével futtathatod a µTorrenttet, de a többinek nincsen értelme. Számos kiváló alkalmazással lehet zenét hallgatni, az én kedvencem az Audacious, aminek van Winamp klón felülete is. MSN-ezni is több alkalmazással lehet, ha a használatuk túl nagy kompromisszumot jelent számodra, akkor egyszerűen használj az alkalmazásaidhoz olyan operációs rendszert, amelyre írták is őket.
Persze tudom, minden kezdő Ubuntus úgy szeretné a rendszert használni, hogy az összes kedvenc Windowsos alkalmazásával együtt. De ez nem lehetséges, és ha ezt nem fogadja el valaki, akkor számára nem való az Ubuntu. -
Jester01
veterán
válasz
Nova96 #38006 üzenetére
Ennyi információból mi pedig nem tudjuk miért nem tudod. Ott van a leírás hozzá, hol akadtál el?
MOD: az alap phupper sajnos nem megy mono-val, mivel valami általam ismeretlen ok miatt kell hozzá windows media player ... az upperhez? vajon minek.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Nova96 #37992 üzenetére
Ha a legújabb gyári drivert akarsz akkor letöltöd az amd oldaláról és parancssorban belenavigálsz a letöltés helyére majd: sudo ./letöltöttfajlneve.run
laca026: én mindig szívtam a Braseroval úgyhogy nem szeretem túlzottan. Esetleg próbálj meg valami más progival írni. Pl. K3B, bár ha jól emlékszem az egy csomó egyébként szükségtelen qt-s csomagot is letölt.
-
pocokxx
Közösségépítő
-
-
válasz
Nova96 #37937 üzenetére
Ha nem akarsz semmiképpen sem hibernálni (nem is ajánlanám), akkor a központi memóriád menyiségétől függően akár mellőzheted is a dolgot. Olyan 4 GB-től nem feltétlenül kell létrehozni, vagy sokan használnak inkább SWAP fájlt mint partíciót, azt meg telepítés után lehet megcsinálni.
AMD videovezérlőhöz hivatalos zárt meghajtót találni a tárolóban, könnyedén lehet aktiválni. De érdemesebb lehet talán az AMD honlapjáról letölteni a legfrissebbet és azt telepíteni.
Opera alapból nincs a tárolóban, de ha letöltöd a honlapjukról a legfrissebb verzát, akkor állít be egy tárolót amiből a későbbiekben frissíti önmagát.
Amúgy én is AMD-t és Operát használok, egyébként elégedett is vagyok velük. -
válasz
Nova96 #37935 üzenetére
Egy megfelelő méretű partíciót formáztass Linuxos fájlrendszerűre (ajánlott az ext4) és állítsd be neki csatolási pontnak a /-t. A központi memóriád mennyiségétől és hibernáció használatától függően beállíthatsz egy partíciót SWAP-nak is, igen. Hogy ezeken felül milyen egyéb partíciókat akarsz és hova csatoltatni, az a te dolgod.
-
válasz
Nova96 #37933 üzenetére
Nem tudom, hogy ezalatt mit értesz, mert nem tűnik értelmesnek a kérdés. A másikra válaszolva pedig, nyilvánvaló, hogy az Ubuntu telepítéséhez szükséged lesz egy partícióra, amire történik a rendszerfájlok másolása. Tehát minimum egy partíciót csatolnod kell a / alá, különben nem fogsz tudni továbblépni a telepítőben.
Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest