- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S10e - esszenciális
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
Úgy néz majd ki a hálózat, hogy upc kábelrouter -> szervergép 10/100-as eth WAN port, ez tovább egy gigabites switchnek, rajta a hostok + egy USB wifi adó. Vagyis nincs router a hálózaton (wol-t távoli elérésnél használnék, ha ki van kapcsolva a gép, ezt lehet külön progival vagy webes felületről is ugye, ha tudjuk a MAC-et).
DHCP még talán nem is annyira lényeg, de arról amúgy sem tudok sokat (már így linuxon még nem állítottam be szervert), szóval annak utánajárok.
A kapcsolatokat még nem tudom miképp kéne ellenőriznem, ez elég nagy falat lesz szerintem. Igazából még a szolgáltatások és egyéb funkciók nincsenek beállítva, sokat még nem is tudom miképp kéne.Pl. FTP helyett szeretnék egy (grafikus) titkosított fileátviteli megoldást. Azt hiszem az OpenSSH tud ilyet

Távoli elérésnél kezdek lemondani az RDP-ről, így szerintem valami sima VNC lesz, ám ebből is jobb lenne valami titkosított.
Kéne egy webes felületű torrent kliens is, ez tényleg ráér, majd még utánajárok (az a baj, hogy UPC nem szereti a utorrentet, Deluge klienssel egész jól megy, de nekem ez a program nem nagyon tetszik és keveset is tud).
Rendesen be kéne állítani egy tűzfalat, bár azért ez iptables-nél nem a legegyszerűbb talán. Firestarter mennyire jó?
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Assetto Corsa EVO
- Melyik tápegységet vegyem?
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs