Aktív témák
-
-
Jester01
veterán
A kernelnek (illetve az initramfs-nek) nem adtad meg a helyes root filerendszert. A root (hd0,5) csak a grubnak adja meg. Próbáld így:
kernel /boot/vmlinuz-2.6.32-5-amd64 root=/dev/sda5(Értelemszerűen azzal ami a hd0,5 megfelelője)
A debian topik meg pörögne, ha ott kérdeztél volna. Mert azt is látjuk ám.
-
törölt tag
nem tudom milyen alaplapom van, Thinkpad T410, gondolom azért ezt kéne támogassa.
amúgy most még az a szép, hogy nem hajlandó feltelepülni az sp1 rá, mert valamit nem talál rendben a bootsector-ban. fene a pofáját...ezért túrjam szét a grub-ot, hogy feltelepüljön...?
és ez még csak rosszabb lesz, ha megcsinálják, hogy a win8 csak EUFI-s alaplapokra menjen fel, megfelelő public key-vel ellátott bootloaderrel.a gksu problémára valakinek nincs ötlete?
-
törölt tag
áthidaló megoldással, de megvan: virtualbox alá egy windows, és arról indítva megy ez az usb-s móka. más kérdés, hogy nem volt hajlandó használni a vinyón azt a partíciót, amit csináltam neki, sem a telepítőből létrehozottat :/ még szerencse, hogy a végén találtam egy régi vinyót, amit eredetileg rendszernek használtam, és arról átmásolva a win7 partícióját most megy. persze amiért csináltam az egészet, hogy tudjam használni a HP P1007-es nyomtatómat, az win7 alatt sem jön össze, mert a winupdate nem talál drivert, a HP oldaláról meg nem lehet semmit letölteni
-
törölt tag
köszi, de nem tudom, hogy ez működne-e
itt van egy teljesen jól bootolható cd-kép, és nem hajlandó felmenni úgy a pendrive-ra, hogy bootoljon róla.
más: miért nem megy kde alatt normálisan a gksu?! sem 11.04, sem 11.10 alatt nem képes értelmezni a jelszavam. amikor egy gtk-s alkalmazás kér admin jogot, akkor felugrik a gksu ablaka, beírom a jelszót, és nem fogadja el, folyton rossz jelszóval dobja vissza, ami biztosan nem igaz, mert kde-s jogosultság-emelő ablak elfogadja a jelszót, és terminálban is jó, csak gksu-ban nem... ezzel mit lehet kezdeni?
ezért nem tudom feltenni a nyomtató meghajtóját, mert ez a szar nem hajlandó továbblépni -
Puma K
nagyúr
Csak te értetted meg bonyolult lelkivilágomat
Sajnos nem jutottam előrébb.
Virtuális XP alat nem tudom megadni a Win7-nek az ISO-s mappáját, hogy az általad linkelt progin keresztűl meg tudjam csinálni a Win7-es telepítős pendrive-ot.
Vagy azért mert béna vagyok vagy pedig azért mert kicsi a laptop felbontása és nem látszik az összes gomb az adott ablaknál.Még arra is gondoltam, hogy átszaladok haverhoz és rákötjük a netbook HDD-jét az asztali gépére és simán leformázzuk... ha minden igaz akkor SATA csatis a HDD esetemben.
VirtualBox Extension-t is kirpóbálom.
-
Puma K
nagyúr
Közben keresgéltem és találtam egy megoldást amit végig csináltam, csak nem akar beboot-olni az USB-ről... Kijön valami 2 soros szöveg és bármilyen billentyűt nyomok ugyan az a szöveg ismétlődik.
Amúgy szerinted lehet az a gond , hogy első általam talált és próbált megoldásnál egy 64 GB-os pendrive-ot akarok használni és nem 4 GB-osat?
Most megpróbálom azt amit te javasoltál.
-
Jó, hát végül is működhet, de nem ajánlott oda telepíteni, csak MBR-be. Azért /dev/sda, mert az a lemez és az elején van az MBR. Természetesen ha több lemez van, akkor lehet szó sdb-ről, sdc-ről is, stb..
(#38595) veze: A rendszermásolás funkció segítségével visszamásolhatod a Live rendszert.
-
veze
őstag
és sikerült..)köszönöm a segítséget!
ma is tanultam valamit...hogy gondolkodjak és értelmezzem is a dolgokat
pedig láttam. g-partedben is néztem hogy a lemez sda..
Igen, ez a rendszermentés nagyon jóóó!!!
ugy rémlik vissza is lehet irni a merevlemezre, de már nem emlékszem pontosan hogy valóban lehet e
mert ez lett volna következö gondolatom ha grub visszaállítás nem sikerül
Talán azért sda simán, mert a számozott elemek már a különbözö particiók, de maga az mbr a lemez van ami csak sda..( de ez csak egy nagyon amatőr elképzelés -
veze
őstag
megprobáltam ujra ko9 leírása alapján
korábban már ejutottam addig hogy sda6-ra probaltam hd0 helyett de nem jött össze
ahogy most sem, ezt irta (lentebb)kovacs@kovacs-desktop:~$ sudo -s
[sudo] password for kovacs:
root@kovacs-desktop:~# sudo mount /dev/sda6 /mnt
root@kovacs-desktop:~# sudo mount -B /dev /mnt/dev
root@kovacs-desktop:~# sudo mount -B /sys /mnt/sys
root@kovacs-desktop:~# sudo mount -B /proc /mnt/proc
root@kovacs-desktop:~# sudo chroot /mnt
root@kovacs-desktop:/# grub-install /dev/sda6
/usr/sbin/grub-setup: warn: Kísérlet a GRUB telepítésére partícióra az MBR helyett. Ez egy ROSSZ ötlet..
/usr/sbin/grub-setup: warn: Beágyazás nem lehetséges. A GRUB ezen telepítés során kizárólag blokklisták segítségével települhet, viszont a blokklisták NEM MEGBÍZHATÓAK és használatuk nem javallott..
/usr/sbin/grub-setup: error: Ha valóban blokklistákat szeretne használni, a --force kapcsolóval megteheti.
bash: root@kovacs-desktop:/#: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
root@kovacs-desktop:/# /usr/sbin/grub-setup: warn: Kísérlet a GRUB telepítésére partícióra az MBR helyett. Ez egy ROSSZ ötlet..aztán megprobáltam ahogy Kendek irta sda6 helyett sda..hogy ez miért nem jutott eszembe..
root@kovacs-desktop:/# grub-install /dev/sda
Installation finished. No error reported.
root@kovacs-desktop:/#ugy tünik most jó lesz..most ujraindulok és elválik
egyébként Kendek mester rendszermentés live cd-t toltam be bootolni, amin be van állítva minden ugy ahogy szeretem és annyira jó hogy live cd-ként a megszokott környezet fogadott.. -
ko9
addikt
Na ezt sikerült megoldani, csak vak voltam.
Szóval van Clone mód, TwinViewnél kell beállítani, ott ahol a két képernyő viszonyát kell módosítani.Na akkor a következő baj. XBMC vezérlést megoldom Android - WiFi kapcsolattal, ezért lecsuknám a laptopot, mert nem kell annak a kijelzője. Pontosan, csak csuknám, mert elveszi a HDMI jelet, ha lecsukom. Energiagazdasági beállításoknál átállítottam a Lid close tevékenységet Suspendről Blank Screenre, de nem elég
Nem lehet megcsinálni, hogy tényleg SEMMIT ne csináljon -
Siriusb
veterán
Kicsit kavarod a dolgokat. A chmod-dal három szinten tudod megadni a jogosultságokat:
- tulajdonos (nem feltétlenül azonos a bejelentkezett felhasználóval, de ő hozta létre a fájlt/könyvtárat!!!)
- csoport
- mindenki másA tulajdonost a chown paranccsal lehet módosítani.
-
Van, csak kis keresés kell hozzá.
Nem mellesleg a d az marad, ami, ugyanis azt jelöli, hogy directory az adott file.
-
-
veze
őstag
én kapcsolgatom be a gépeim távolról wake on lan
egy linksys wrt54 gl routerem van, azt elérem bárhonnan (távolról is) egy böngészöböl és onnan tudok inditani gépet (MAC cím alapján összerendelve) Biosban kell beállitani a kérdéses gépet, hogy milyen oprendszer van rajta az az indítás szempontjából mellékes. nekem ugy van beállítva a grub boot menü hogy ne az ubuntu legyen alapértelmezett op rendszer hanem a windows, mert azt logmein en keresztül utána távolról elérem. de ha ubuntut meghagyom alapértelmezettnek, akkor azzal iditaná el, ha meg eleve csak egy rendszer van, akkor evidens.
itt van topicja is (wake on lan hogyan) a kérdésnek, a beállításokat illetöen
ha integráld hálókártya van a gépben már nem kell külön wakeonlan kábel hozzá, ha slotba van téve egy hálókártya akkor igen (nekem mindkét módszerrel müködik) -
Ehhez alighanem szükséged lesz egy olyan routerre, amire tudsz ssh-t nyitni, vagy egy gépre, amit ugyanilyen routerként használsz, továbbá a wakeonlan-nak működnie kell a szervereden, azaz BIOS-beállítás kell hozzá és hogy a wakeonlan kábel be legyen kötve. RSA-kártya is jó lenne, de olyat biztosan nem akarsz venni.
Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kerékpársportok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- Vírusirtó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged