- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Aktív témák
-
zedok
őstag
Hali!
Többszöri próbálkozás utan sem sikerült jol telepitenem a gnome 3-at az ubi 11.04re. Több leírást is olvastam rola megcsinaltam de mindig hibas lesz az egész asztal megjelemítése. valami tipp? -
zedok
őstag
Hali! Az mitől lehet hogy egyik napról a másikra a képernyő szélei elkezdtek "remegni" és eléggé frusztráló.
-
zedok
őstag
Hali!
Érdekes kérdésem lenne, az energiatakarékos módot sikerült előhoznom, de az ott beállított időket hogyan is kéne értelmezni? Illetve normális h kb tényleg 1-1,5 óra alatt megeszi a "szinte új" akksit, közepes fényerő mellett? -
zedok
őstag
Hello! tudtok jo widgeteket ajanlani ubuntura?
-
zedok
őstag
válasz
Kendek #37754 üzenetére
Na ez egy érdekes kör volt, mert eltűnt a szoftver központ is! És az alt+F2-re nem reagált a gép, nem tudom, hogy emiatt-e. Végülis, csináltam egy üres fájlt, abba beírtam a parancsot, hogy megnyissam a synapticot ( ez egy csomagkezelő ha jól gondolom?) [ gksu /usr/sbin/synaptic] majd ugye jobb klikk futtatás alkalmazásként, és letöltöttem a gnome-panelt illetve a software központot is
Bár ki tudja mit távolítottam el még
Ja és most már behozza az alt+f2-re a "alkalmazás futtatását" gondolom ezt kell neki behoznia. És végre belevághatok Kendek által leírt módosításba muhaha
-
zedok
őstag
válasz
ZCoyote #37750 üzenetére
3Gb-ram és swapnak mennyit érdemes adni? én 6-ot adtam.
Hm. Volt fenn egy bizonyos cairo dock. eltávolítottam, de ugyanúgy működött tovább. Elkezdtem letörölni a hozzá vonatkozó részeket. Gép restart, és eltűntek a panelek felülről és alulról is. Helyre lehet valahogy hozni?Szerk.: Közben azt hiszem rájöttem, véletlenül letöröltem
De már próbálom javítani!
-
zedok
őstag
válasz
Kendek #37748 üzenetére
Core i3as proci van a gépben, és néha döcögősen indit programokat vagy pl saját mappát akár. de pl az i3 miatt nem töltöttem le még semmit. ezért is kérdeztem h pl. mik az alapok amiket érdemes telepíteni. na meg notebookom van és desktop editiont raktam fel.
Köszi a leírast fentebb!Mobilrol irtam.
-
zedok
őstag
válasz
Kendek #37742 üzenetére
Hüü ez nagyon jól néz ki! Ha hazaérek, bele is vágok
igen ilyenre gondoltam, köszi!
Egy kicsit szájbarágósabban le tudnád írni a beállitas menetét? elöre is nagyon köszönöm!
Tudnátok még abban ötleteket adni h friss ubuntun friss usernek miket érdemes felrakni?
3. lehet-e kicsit gyorsítani a rendszeren? -
zedok
őstag
Mellesleg mi a véleményetek a linux mintröl?
meg lehet oldani azt 11.04en h classic ubuntu kinézet legyen de az oldalsáv(unytis) maradjon?
Pl. fixen, h ne tünjön el mindig. -
zedok
őstag
válasz
Kendek #37708 üzenetére
Köszi szépen!
Tomtyi: Neked is köszönöm! Azért olvasok rendesen
Csak van amikor már éjjelre elfogy a türelmem
DE nagyon sok türelem kell megtanulni kezelni egy új rendszert. És megéri
Szerk.:
Közben ha netalán valakinek Asus laptopja van (nekem K52-s) találtam egy megoldást arra, hogy ne fagyjon ki a "felfüggesztés" illetve a hibernálás opció. A leírás itt található:
[link]Csak gondoltam megosztom, hátha jól jön még valakinek!
-
zedok
őstag
Úgy érzem, ma ( ízé tegnap
) is tanultam sokat a Linux-Ubunturól. Bár nagyon nagyon valóban nagyon sok olvasással és utána járással jár, illetve türelemmel. De a sikerélmény íze, áh elmondhatatlanul remek
On:
Mellesleg van egy fájl, amit a gép maga lelakatolt, próbáltam felmásolni egy mountolt fájlból, aztán hibákra hivatkozva félig-meddig felmásolta, de törölni nem lehet, mivel nem én vagyok a root, legalábbis erre hivatkozik. Valami parancssor esetleg rá? vagy ötlet? És tudnátok ajánlani egy jó képfájl kezelő programot? Előre is köszi! -
zedok
őstag
válasz
fradi81 #37697 üzenetére
Köszi, értem. És pl. valami nagyobb lélegzetvételű leírás magáról a rendszerről? Pl terminál használatról van valahol információ? Tudom google. (no meg ubuntu.hu) Bár kerestem, bizonyos "pingvines füzeteket" ajánlottak, még jóval régebbről, de nem igazán leltem semmit! Előre is köszi a válaszokat!
-
zedok
őstag
Hello! Teljesen új vagyok a témában, tegnap raktam fel az új Ubuntut (11.04) és érdekelne h pl a Wine alatt (illetve POL-lal) nem igazán akarnak futni a játékok(tudom tudom,nem is arra való), pl Steam alól. =/ Valami ötlet? Hiába töltöm le steamen keresztül ami kell neki, csak a NEWS ablakot hozza be.
Illetve hibernáláskor és felfüggesztéskor ki-fagy a rendszer. Mi lehet az oka?
core i3 proci, 3gb ram, ati radeon hd 5470 512mb ram.
Válaszokat előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPad topik
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest