- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Olyan gondom lenne, hogy a bejelentkezési képernyő felbontása túl nagy és nyírja a monitort, ráadásul a gombok stb. bele se esnek a képbe szóval nem tudok semmit csinálni (automatikus bejelentkezéssel most ezt a lépést kihagyom, de azért csak jó lenne megcsinálni). Amikor feltelepült a 12.04 akkor túl nagy volt a felbontás de nagy nehezen sikerült beállítani, viszont ez a bejelentkezési felületre nincs hatással.
Hol lehetne ezt esetleg beállítani/átírni?
-
Tamoo
nagyúr
Na újra működik az egér két oldalsó gombjával a munkaterület váltásom unityben (12.04) (kocka forgatással). Ha valakinek ilyen gondja van/volt/lesz, itt a megoldás: [link]
nálam annyi szépséghiba van, hogyha átfordult bevillan az üres részen az ablak egy pillanatra ami a másik oldalon nyitva volt
de legalább működik...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fradi81 #49742 üzenetére
Nem akarok másik felületet, csak munkaasztal váltást gombnyomásra
szerintem nem olyan nagy "igény".
God: Előtte megnézegettem a kubuntut, xubuntut, lubuntut, de aztán csak a sima ment fel... bár kde-n gondolkoztam elég sokáig.
(#49743) Kendek: Erről tudnál egy kicsit bővebbet írni hogyan, mit telepítsek?
azt hiszem compizconfig telepítés után zuhant össze a docky (és a compizconfig el se indult). Elvileg ott kellene beállítani nem? -
Tamoo
nagyúr
válasz
God Vazzeg #49737 üzenetére
compizconfigban lehetett állítani a kocka forgatásánál. Ez unity-nél nem fog menni.
Beállításaim többnyire maradtak, mivel nem újrahúztam a rendszert hanem frissítés. Na majd azért még nézelődök hátha akad valami megoldás.(#49738) aag: Másik két gépen nekem is 10.04 van és marad is, de ezen már nem akartam visszafelé lépni (bár lehet így is azt tettem
).
Esetleg valami olyasmit tud valaki amivel a cpu órajelét könnyen tudom váltogatni? unity előtt ezeket olyan könnyen ki lehetett pakolni a tálcára, de most kicsit még el vagyok tévedve.
-
Tamoo
nagyúr
Az gáz... nem akartam unity-re váltani, de a többi változat se tetszett annyira mint a 10.04-es, 10.10-es ubuntu. Nekem utóbbi volt fent csak sajnos már nem lesz hozzá frissítés és úgy gondoltam csak megszokom valahogy ezt az unity-t is. Erre a munkaasztal váltásra pedig nagyon jó lenne valami, csak most a kedvem is eléggé elment a kísérletezgetéstől.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fradi81 #49732 üzenetére
Valamit pluszban telepítettem fel a compizhoz, erre meghalt a docky. ezután töröltem a compizt (helyre akartam rakni az előző hibát), és utána lett kapufa az egésznek. De most szerencsére már megoldódott, visszaállt a rend úgy tűnik.
Olyat szeretnék beállítani, hogy a munkaterületek között válthassak az egér plusz két oldalsó gombjával oda-vissza. Ezt mivel tudom most megvalósítani? 10.10-ben ahogy kockaként lehetett forgatni az asztalt ott meg lehetett oldani. (egyébként erre akartam keresni valamit, így kezdődött az egész bonyodalom)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
God Vazzeg #49724 üzenetére
ja végülis ott kapok parancssort de ott nem lehet elindítani a grafikus csomagkezelőt, se szoftverközpontot. Bár mondjuk le lehetne pucolni a compizt de nem tudom a parancsot.
na majd megpróbálom kigúglizni, csak most otthagytam. (de nem is biztos hogy a compiz uninstall után jó lesz
)
-
Tamoo
nagyúr
nagy nehezen sikerült 12.04-re frissíteni, már kész voltam szinte de sikerült taccsra vágnom az egészet.
compiz-t uninstalláltam, erre megzavarodott a docky... visszatelepítettem a compizt (lehet több részét mint kellett volna), erre restart után meghalt az egész unity felület. Most csak az ikonok vannak az asztalon, semmi menü, semmi.... nem tudok elindítani semmit. ctrl+alt+T-vel próbálkoztam de a terminál sem indul (csak egy-két dolog ami benne van a dockyban pl böngésző de átmérezetni se tudom az ablakát). Compizt akarnám uninstallálni hátha megjavul, de nem tudok se terminált se csomagkezelőt indítani.
valami ötlet?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
God Vazzeg #49709 üzenetére
A legvalószínűbb, hogy egyszer csak jó lesz "magától"
gondolom cache-t meg ilyeneket már töröltél párszor. -
Tamoo
nagyúr
válasz
God Vazzeg #49707 üzenetére
virtuális gépen mondjuk egy xp-vel kipróbáltad már ugyanerről a gépről?
-
Tamoo
nagyúr
10.10-es ubuntum van még fent, úgy döntöttem rászánom magam, hogy frissítsek 12.04-re... Hogy a legegyszerűbb? Frissítéskezelő nem dobja fel, pedig úgy van beállítva, hogy LTS kiadásnál szóljon.
-
Tamoo
nagyúr
Köszi! Videokártya driver frissítés úgy tűnik megoldotta.
-
Tamoo
nagyúr
Valakinek lenne ötlete, hogy miért ILYEN kék nálam minden videó youtube-on?
-
Tamoo
nagyúr
s/pdif kimenetet senki nem használ? Még mindig nem sikerült megoldani, hogy ne csak pcm-et küldjön ki.
-
Tamoo
nagyúr
Valaki tudna segíteni, hogy hogy lehetne a legjobb hangminőséget kicsikarni ubuntu alatt?
Milyen program? Milyen beállítások? Mint pl. az xp-ben winamp+kernel streaming, vagy win7-en foobar, wasapi
Audigy2zs digitális kimenetét használom, pulseaudio, Audacious. Alapbeállítások. -
Tamoo
nagyúr
Erre valaki esetleg?
Audacious lejátszót használok. 96kHz-es Flac-et játszok le vele, de valószínűleg nem így megy ki a jel a digitális kimeneten. Pulse daemon.conf-ban a ";default-sample-rate = 96000" nincs átírva.
Mi lehet az oka? Van még valahol valami beállítás erre vonatkozólag?
(hangkártya egy audigy2, 11.04-es ubuntu) -
Tamoo
nagyúr
Audacious lejátszót használok. 96kHz-es Flac-et játszok le vele, de valószínűleg nem így megy ki a jel a digitális kimeneten. Pulse daemon.conf-ban a ";default-sample-rate = 96000" nincs átírva.
Mi lehet az oka? Van még valahol valami beállítás erre vonatkozólag?
(hangkártya egy audigy2, 11.04-es ubuntu) -
Tamoo
nagyúr
Hello!
SSD-re telepítettem fel egy 10.04-es ubuntut. Van esetleg valami spéci beállítás amit az SSD miatt érdemes meglépni? -
Tamoo
nagyúr
Már kezd kicsit elegem lenni
Hanghíváshoz kellene program windows-os és ubi-s gép között.
Skype: új változatban recseg a hang. Előkerítettem egy régebbi static verziót, azzal nem recseg viszont a szavaknak kb az egyik fele megy csak át... jó esetben. Na meg random bezáródik.
Emphaty+google talk: kegyetlenül szaggat a hang.
Internet egy alap adsl, de amíg windows volt minden tökéletesen ment.
Ötletek? pulseaudio-t nem szivesen pusztítom le, nincs nagy tapasztalatom ezzel ha netalántán elbarmolnék valamit.
Esetleg programra is jöhet valami más alternatíva msn-en kívül, ami elmegy XP-n is és Ubi-n is. -
Tamoo
nagyúr
Hello!
Le tudná írni valaki kicsit szájbarágósan, hogy hogy tudnék virtualboxban futtatott XP-re usb-s nyomtatót telepíteni? -
Tamoo
nagyúr
húh, nekem nagyon nem jön be ez az unity felület
lehet maradi vagyok
-
Tamoo
nagyúr
[link] Senki?
-
Tamoo
nagyúr
Hali!
Lenne egy kis gondom. Ubuntukor az üdvözlő hang, skype hangok ilyesmi... recsegnekzenehallgatáskor meg nincs semmi gond. Pár napja csinálja ezt. Mitől lehet?
-
Tamoo
nagyúr
Amatőr kérdés. Hogy kell megosztani (mappákat) ubuntu-ubuntu közt?
otthoni hálózat egy routerrel. ubuntu-windows közt ment a samba, de most a másik gépre is ubuntu került. Nem vagyok egy nagy szaki.
-
Tamoo
nagyúr
Amikor bejelentkezés után elindítaná pl a gmail notifier-t:
"Adja meg jelszavát a bejelentkezési kulcs feloldásához."
<-- ettől hogy tudnék megszabadulni? Nem lehet kikapcsolni h ne kérje minden induláskor a jelszót? -
Tamoo
nagyúr
Értem, köszi!
bocs a sok kérdésért csak most ismerkedem a dolgokkal.
Itt is lenne még1:
Indítópultba beraktam egy két dolgot, hogy ne kelljen mindent manuálisan elindítani.
De amikor bejelentkezés után elindítaná pl a gmail notifier-t: "Adja meg jelszavát a bejelentkezési kulcs feloldásához." <-- ezt hogy tudom kiküszöbölni?Naa az ntfs partíciók automatikus mountolását sikerült megoldanom. Kis sikerélmény is van.
-
Tamoo
nagyúr
Na már ubunturól írok
Zenelejátszásra az audacious-t raktam fel, de elég silány a hangminőség.
Audigy2 kártyám van. Létezik valami olyan megoldás mint pl win alatt az asio vagy kernel streaming? Kimenet jelenleg pulseaudio -
Tamoo
nagyúr
válasz
ntomka #33743 üzenetére
A biztonság kedvéért gondoltam megnézem virtuális gépen. Így kell kinéznie?
1.lépés 2.lépés 3.lépés
Még soha nem particionáltam manuálisan ubuntunak.Partíció típusánál melyik legyen elsődleges ill. logikai? Most csak hasra ütés szerűen állítottam.
Az ext4 csatolási pontja "/" legyen ugye?Swap-nak majd mennyit adjak a gépen? Nem annyit kell amennyi memória van a gépben? Vagy fölösleges nekem 4GB?
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Eddig csak laptopon használtam az ubuntut, de most elszántam magam, hogy fel kéne tolni a pc-re is XP mellé. Jelenleg így néz ki a dolog: [link] E vagy J partíciót áldoznám fel rá. Jobban járnék ha már win alatt létrehoznám neki a szükséges felosztást vagy az ubuntu telepítője meg tudja automatikusan csinálni? Nagyon nem kéne elcsesznem az XP-t, vagy bármelyik másik partíciót.
nem igazán vagyok szakértő a témában, úh jól jönne egy kis segítség.
Ja meg még egy dolog. Melyiket telepítsem fel?
ubuntu-10.10-desktop-amd64.iso jó nekem? Konfig az adatlapomon. -
Tamoo
nagyúr
Nekem olyan bajom van hogy gyakran eltűnnek az ablak fejlécek, mármint a bezárás, teljes méret...ezek. Ezt csinálta a 10.04 is de most a 10.10 szintén zenész.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
StevenKing #31568 üzenetére
Nekem laptopon tökéletesen megy mind a 3
-
Tamoo
nagyúr
Elindítottam a frissítést 10.10-re... Izgulás van
remélem nem száll el semmi.
-
Tamoo
nagyúr
Lenne egy nagyon alap kérdésem...
Milyen paranccsal tudom lekérdezni a saját IP címem? -
Tamoo
nagyúr
Sziasztok!
Nem egészen ide illő kérdés, de hátha tudtok segíteni.
VirtualBox-ban csináltam egy virtuális merevlemezt Win7-nek, fix méretűt (20Gb), és hát kicsinek bizonyulutólag nem tudnék valahogy hozzácsapni még pár gigát? (átméretezni?) Én nem találtam erre lehetőséget benne...
Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Steam Deck
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Jogász topic
- 3D nyomtatás
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest