- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Yettel topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Pontosan mit jelent az, hogy a 10.10 már nem támogatott? Azt értem, hogy nem fog frissíteni, de instabilabb lesz tőle a rendszer? A programokat gondolom lehet frissíteni "manuálisan". Ha semmi komoly hátrányt nem jelent, akkor inkább maradok annál. Fűti a notit ez a pangolin...
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Felraktam a 12.04-et, és néhány egyszerű kérdésre keresek választ...
- Ha átállítottam a bejelentkező képernyőn "Ubuntu 2d" re a felületet, azt hogy tudom visszaállítani? Mert, ha ugyanott rámegyek arra, hgy "ubuntu", akkor is ugyanaz a felület jön be, mint eddig.
- Pontosan milyen lépéseket kell tennem, ha Gnome 2 felülettel szeretném használni a 12.04et? Lehet ezt egyáltalán? Lesz belőle valami hátrányom? (instabil rendszer, stb)
- A "dash" ikonját ki lehet valahogy cserélni?
- Miért van állandóan bekapcsolva a webkamera (notiról van szó)
Köszi előre is
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok !
Ma frissíteni akartam a rendszert, de a következő hibaüzenetet dobta:
A csomagfájlok letöltése meghiúsult
Ellenőrizze internetkapcsolatát.
részletek:
Failed to fetch http://dl.google.com/linux/chrome/deb/pool/main/g/google-chrome-stable/google-chrome-stable_17.0.963.46-r119351_i386.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_i386.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox-branding_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_i386.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox-gnome-support_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_i386.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox-locale-en_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_all.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox-locale-hu_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_all.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/x/xulrunner-1.9.2/xulrunner-1.9.2_1.9.2.26+build2+nobinonly-0ubuntu0.10.10.1_i386.deb 404 Not FoundValami gond van ezekkel a tárolókkal? Esetleg megváltozott az elérésük? Eddig így néztek ki:

-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Visszatettem az ubuntut, mert XP-n nem találtam semmihez drivert.... Viszont új kérdés merült fel. Milyen portot kéne megnyitnom, hogy működjün? A tűzfalnál hozzáadtam kivételnek, a router tűzfala meg ki is van kapcsolva. (A transmission port tesztelésnél "zárt" nak látja.) Illetve a másik kérdés: Ha állandóan rá van kötve egy monitor is a laptopra, akkor azt nem lehet valahogy beállítani, hogy alapból ne használja a monitort? Minden bekapcsolásnál bekapcsol a monitor is, de én csak akkor szeretném használni, ha pl filmet nézek. Ki-be dugdosni viszont macerás, mert elég szűkös helyen van.
Köszi a segítségeket előre is.
-
pocokxx
Közösségépítő
Ó, nekem nagyon gyenge netem van...
De, ha win alatt fut az utorrent, attól az msn még nem lép ki... Még ezt kipróbálom, ha nem segít, akkor felrakom az XP-t. Bár korlátozni a transmissionben is lehet, de nem csak az a gond. Szóval szerintem kb fél év után visszatérek XP-re. Igazából bármit próbáltam megoldani ubuntun nem sikerült... Jó lenne, ha rátudna nézni valakii hozzáértő, de így... (Igazából nincsenek nagy gondjaim vele, de zavar, hogy ami van, azt nem tudom megoldani. win alatt nem nagyon volt ilyen...)Most látom, hogy írtál még. Tűzfalat nem piszkáltam, de, ha nem lenne nyitva az a port, akkor nem is töltene le... Vagy tévedek...?
-
-
pocokxx
Közösségépítő
memtest...? Mire? A gép nem indul újra, nincs "kék halál", nincs semmi baja, tökéletesen működik minden, ezt kivéve. Itt sem "fagy meg" semmi, reagál mindenre, csak nehezen lép vissza, meg nem töltődik be az oldal. De este lehet, hogy ráengedek egy memtestet.
A pidgin pl nem lép ki, de nem küldi/fogadja az üzeneteket, amikor megy a transmission...
-
pocokxx
Közösségépítő
ok. Köszönöm a segítséget. Elvileg most Pidgin-t használok, eddig nincs is vele gond. Viszont, ha 3 programot egyszerre akarok használni, akkor valamelyik mindig megbolondul. (Transmission, Pidgin, mozilla) Egyszerűen vagy az oldal nem töltődik be, vagy a letöltés áll meg, vagy a pidgin lép ki... nem értem...
-
pocokxx
Közösségépítő
1.63 volt fenn azt hiszem, de most leszedtem, azt is és az empathyt is. Egyelőre felraktam a Pidgin-t eddig nincs vele gondom. Pontosan mi a tároló, amit fel kéne venni hozzá?
Egyébént Linuxra nincs valami CfosSpeed szerű progi? Ha megy a Transmission, akkor meg-meg szakad a net... És netezni sem lehet normálisan... (Ezt sem igazán értem, de ez még lehet szolgáltató hiba is...)
-
pocokxx
Közösségépítő
Egyszerűen használhatatlan az emesene. Teljesen random kilép és nem tud visszalépni... Nincs valami ötlete valakinek, hogy mi lehet a gond...? Kendek mester, te mit használsz....?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
pocokxx
üzenetére
amikor Rendszerfigyelőből kell kilőni az emesene-t, akkor ez a szöveg van mellette:
futex_wait_queue_meredsas: Open Office megnyitja a .ppt kiterjesztést, nincs szükség microsoft office-ra hozzá. Egyébként wines alkalmazásokhoz a Wine nevű progit kell telepiteni, de nem minden működik tökéletesen. compiz alapból telepítve van, a beállításokhoz a compiz-config csomagot kell telepíteni, illetve extra plugins, ha több effket kell.
-
pocokxx
Közösségépítő
** Message: pygobject_register_sinkfunc is deprecated (GstObject)
If you are reading this, you may want to enable debug
It's the first option in the advanced page in preferences
sqlite3 imported
File /home/kisslinux/.config/emesene1.0/pocok00_freemail_hu/custom_emoticons/map does not exist, skipping
warning: there are still some references to emesenelib
references to msn: 4belépés és kilépés után (mondjuk most, pont nem volt vele gond...)
Amikor nem jelentkezik be, akkor csak az első része igaz: az "sqlite3 imported" rész már nincs meg.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Nem használom sok mindenre az ubuntu-t, de amire használom, az sem működik tökéletesen.... 10.10 (Maverick) OS-t használok jelenleg, és gondoltam most nem teszek fel semmi féle messenger klienst, hanem használom az empathy-t, ami alapból benne van. Nem is volt vele semmi gond egészen tegnapig. Akkor hiába próbáltam bejelentkezni, nem volt hajlandó. KB. 5 percig vagy még tovább "pörgött" a bejelentkezés folyamatát jelző kis ikon, de nem történt semmi. Akkor eddig használtam az Empathy-t gondoltam... Felrakom az emesene-t (1.61 verzió, mert a 2.xx nattyn nagyon bugos volt), amit eddig mindig gond nélkül használtam, és a jelenség ugyanaz(!!)... Bejelentkezéskor sokat vár, és be sem jön, de ha elindítom újra, akkor megjelenik egy új megnyitott emesene, és bejelentkezik, de nem látja az ismerősöket. Harmadszorra talánbejelentkezik normálisan... Közben a legelső még mindig próbálkozik, és csak a feladatkezelőből tudom bezárni... Routert próbáltam újraindítani, nem segített. Más klienssel még nem próbáltam, de gondolom itt más galiba lehet, ha kettő különbözővel ugyanazt produkálja.
Ötlet?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Érdemes már feltenni a 11.04-et vagy még mindig nagyon bugos? (A "katya" elkezdett olyat csinálni, hogy random kijelentkezett... Úgyhogy most "új rendszert" keresek....)
Felakartam tenni a Mint 10.10-et, de benne volt az a hiba, ami a 10.04ben is-->Az ablakok széle vibrál... (Érdekes, mert az Ubi 10.10-ben is megvolt, de az első frissítés után meg is szűnt...)
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Egy újabb gondom van, amivel nem tudok, mit kezdeni... Szeretem, ha "jól" néz ki az asztalom, és ezért a színes ikonokat az értesítési területről egy a tálcához adott fiókba szoktam tenni. 10.10 alatt működött is ez a megoldás, azonban 11.04 "Katya" (mint) alatt, csak az első újraindításig... Létezik erre megoldás...?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
üzenetére
aMsn-t kipróbáltam, fájlküldés megy, viszont értesítési területen nem látom. Emesene 2.11.4et használtam eddig most feltettem a 11.9et, a fájlküldést ugyanúgy nem megy... Kiírja, hogy felkérés fájlfogadására (bal felül buborékban), aztán nem tudok kattintani sehova, hogy elfogadjam.
A másik, ami igazából egyikkel sem jó: Nem fut az értesítési területen az emesene, mint mondjuk a 10.10 ben. Amikor bezárom, fut tovább, de nem tudom újra előcsalogatni az ablakot. Bár ehhez lehet hozzátartozik, hogy kicsit "buherált" a mintben az értesítési terület: van értesítési terület, indikátor kisalkalmazás, meg teljes indikátor kisalkalmazás. Egyiken sem jelenik meg... Beállítások között van egy olyan, hogy "tray icon", de hiába teszem tray iconra vagy indicatorra (ez a két lehetőség) nincs ott...
És a legszomorúbb az egészben, hogy 10.10 alatt működött...
-
pocokxx
Közösségépítő
Egyszer már feltettem itt hasonló kérdést, de egyszerűen nem találok rá értelemes magyarázatot... Az ubuntu alatt használható msn klónok közül, melyik a legjobb? Én ezeket ismerem/használtam, és ezek a gondjaim:
empathy: offline üzeneteket nem jelenít meg.
pidgin: Nem lehet fájlt fogadni, egyszerűen, amit én kapnék, az nem jelenik meg elfogadásra.
emesene: Ha online vagyok, akkor sem ugrik elő ablak, ha "rám írnak", csak akkor, ha én nyitok meg egy beszélgetés ablakot... + a fájlküldés sem megy...Mit lehet még kipróbálni? A Windows live megy wine alól...? Vagy van más alternatíva?
megj.: 10.10 alatt emesene-t használtam, ott működött a fájlküldés és az ablak is előugrott. Mióta feltettem a 11.04 mintet (Katya), azóta ez nincs... És a bezárt ablak nem jelenik meg az értesítési területen sem... -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
(Ubuntu 10.10 ről 11.04 mintre szeretnék frissíteni.)
Ha a csatolási pont a telepítőben /home-on van, akkor is megadjam újra? -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Ubuntu helyett felszeretném tenni a linux Mintet. Jelenleg két partíció van egy / a rendszernek és egy /home minden másnak. Ha azt szeretném, hogy a mint ne hozzon létre új /home könyvtárat (és így minden mást is), akkor megadhatom neki a mostani /home partíciót adatvesztés nélkül...? Illetve mit kell törölnöm, ha a beállításokat nem szeretném "átvinni" ?
Köszi előre is.
-
pocokxx
Közösségépítő
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kendek
üzenetére
ok visszaírtam mindent az eredetire, és visszais pipáltam mindent. Akkor, amit tennem kellene:
1) Kiszedni a pipát a
http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/ubuntu mellől. (forrás és bináris elől egyaránt.)
2) Megkeresni a "hibaüzenet" ben, hogy mely tárolókkal van gond:
W:Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/gwibber/ppa/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
, W:Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/gwibber/ppa/ubuntu/dists/maverick/main/binary-i386/Packages.gz 404 Not Found
, W:Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/kisslinux/ppa-name/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
, W:Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/kisslinux/ppa-name/ubuntu/dists/maverick/main/binary-i386/Packages.gz 404 Not Found
, E:Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
Eszerint hibás:http://ppa.launchpad.net/gwibber/ppa/ubuntu
http://ppa.launchpad.net/kisslinux/ppa-name/ubuntu3) Ezek mellől is szedjem ki a pipát és kész? Vagy át kell írnom valamit az új címek valamelyikére?
4) Pipát kiszedve persze működik, de így is az elérhető legfrissebb rendszerem lesz?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
pocokxx
üzenetére
Valamit nagyon elbénázok...
sudo add-apt-repository ppa:gwibber-team/ppa
Erre szintén Not Foundot ír.
A remove-hoz pontosan mi kell? Honnan tudom meg a neveket?Jelenleg ezek vannak a szoftverforrások között:

Itt is át lehet írni a szerkesztéssel? Pontosan melyikeket? Vagy írjam át Source list ben a http:\ címeket?
-
pocokxx
Közösségépítő
Az utolsó frissítés óta ezt a hibát hozza ki az ubuntu (10.10), ha frissíteni akarok:
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/gwibber/ppa/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
, W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/gwibber/ppa/ubuntu/dists/maverick/main/binary-i386/Packages.gz 404 Not Found
, W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
, W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/user/ppa-name/ubuntu/dists/maverick/main/binary-i386/Packages.gz 404 Not Found
, E: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.Megváltoztak volna az oldalcímek? Vagy vmi más oka lehet?
-
pocokxx
Közösségépítő
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok !
Awoken iconokat használok, azonban vmi frissítés letöltése és sikertelen telepítése után, eltüntek a mappák eredeti ikonjai... Ugyanúgy néz ki, mint mondjuk egy szöveges fájl, és nagyon zavaró. Van lehetőség visszacsinálni? Vagy kézzel választani alapértelmezett mappa ikont? Esetleg egy awoken-icon reinstall segíthet?
(A hibaüzenet:installArchives() failed: (Adatbázis olvasása ...
(Adatbázis olvasása ... 5%
(Adatbázis olvasása ... 10%
(Adatbázis olvasása ... 15%
(Adatbázis olvasása ... 20%
(Adatbázis olvasása ... 25%
(Adatbázis olvasása ... 30%
(Adatbázis olvasása ... 35%
(Adatbázis olvasása ... 40%
(Adatbázis olvasása ... 45%
(Adatbázis olvasása ... 50%
(Adatbázis olvasása ... 55%
(Adatbázis olvasása ... 60%
(Adatbázis olvasása ... 65%
(Adatbázis olvasása ... 70%
(Adatbázis olvasása ... 75%
(Adatbázis olvasása ... 80%
(Adatbázis olvasása ... 85%
(Adatbázis olvasása ... 90%
(Adatbázis olvasása ... 95%
(Adatbázis olvasása ... 100%
(Adatbázis olvasása ... Most 156673 fájl és könyvtár telepített.)
awoken-icon-theme 2.0~ppa1~maverick2 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb) ...
Csere kicsomagolása: awoken-icon-theme ...
dpkg: hibás feldolgozás: /var/cache/apt/archives/awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb (--unpack):
nem tudom telepíteni `/usr/share/icons/AwOken/clear/128x128/drive-harddisk/SSD.png' új verzióját: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
No apport report written because MaxReports is reached already
Hibák történtek a feldolgozáskor:
/var/cache/apt/archives/awoken-icon-theme_2.1~ppa1~maverick1_all.deb) -
pocokxx
Közösségépítő
-
pocokxx
Közösségépítő
Egyébként, ha már így szóba került. Azt át lehet valahogy állítani, hogy ne png, hanem jpg legyen az alapértelmezett kiterjesztés a képernyőkép mentésénél? Vagy mégjobb: választani lehessen....?

-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
qamu74
üzenetére
Igazából a grafikus felület a kettő közti különbség; Ubuntu-->gnome, Kubuntu--> KDE.
Nyilván az alapértelmezett programok is ehhez igazodnak. Live CD vel, vagy Unetbootin nal könnyedén kipróbálható mindkét rendszer. Személy szerint desktop szépítgetéshez a gnome-t azaz az ubuntut ajánlom.
-
pocokxx
Közösségépítő
Ubuntu 10.10 en látszólag nem frissül a Mozilla. A verziószámra 3.6.18 at ír, pedig elvileg már 5.0 nál tartanak.... Ez így normális?
-
pocokxx
Közösségépítő
Lejárt a szerkesztés....
Xorg log:[ 1180.376] (II) RADEON(0): EDID vendor "LPL", prod id 58112
[ 1180.376] (II) RADEON(0): Printing DDC gathered Modelines:
[ 1180.376] (II) RADEON(0): Modeline "1280x800"x0.0 71.00 1280 1328 1360 1440 800 803 809 823 -hsync -vsync (49.3 kHz) -
pocokxx
Közösségépítő
A syslogban ez a "hiba", amikor összeomlik a compiz:
Jul 4 08:12:01 ****gépneve**** kernel: [ 292.650061] compiz[1514]: segfault at 14 ip 00a7f36c sp bfabc3f0 error 4 in libregex.so[a7b000+7000]
Jul 4 08:12:03 ****gépneve**** kernel: [ 294.342066] compiz[1921]: segfault at 14 ip 009af36c sp bf86feb0 error 4 in libregex.so[9ab000+7000] -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nincsenek aktiválatlan driverek? Menü/Adminisztráció/További illesztő programok.
-
pocokxx
Közösségépítő
Új rendszer (Mint Katya 11 release), új kérdések:
1) Ha meg van nyitva valami program (bármi), és a tálcán az ablakok között ráhúzom az egeret (tool tipként ki kéne írnia,hogy mi az) akkor olykor szinte leírhatatlan dolog történik: tálca eltűnik megnyitott ablak eltűnik, a felső ablakkeret eltűnik, majd szépen visszaáll a rend. Mitől? Én valami Compiz beállításra gyanakszom, de ez persze nem biztos
2) Az emesene nem jelenik meg az értesítési területen... És nem találom, hol kéne beállítanom, hogy ott legyen.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Nos átmásoltam mindent hálózaton az asztali gépre, és felraktam a Mintet. Nem bohóckodtam a partíciókkal. Viszont felraktam az emesene-t is, és hiába akarnak fájlt küldeni, nem tudom fogadni... A felugró buborékban ugyan látom, hogy akarnak küldeni, de a párbeszédablakban már nem... Ennek mi az oka?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kendek
üzenetére
Köszönöm, akkor ezt fogom használni. Egyelőre hálózaton átmásolom a 60Gb-t és egy teljesen új lemezzel kezdem... Akkor már csak a maradék két kérdésen túl csak egy maradt:
- Lehet /home -t létrehozni telepítés nélkül ? Arra gondolok, hogy már van egy Ubuntu 10.10 telepítve a gépre, de telepítésnél csak kb 8Gb lett a /home könyvtár, a többi windows meg cuccoknak NTFS. Most a win meg a cuccok EXT4-re lesz formázva. Ezt lehet "hozzátenni" a már meglévő telepített Ubihoz vagy ehhez újra kéne rakni a rendszert? -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
BigManus
üzenetére
A Gparted (ugye így hívják a gnome lemezkezelőjét...?) nem elég hozzá? A windows rendszerpartíciót leformáztam EXT4re. (26Gb) Ha most erre másolok valamit azt később össze lehet hozni más EXT 4re formázott partíciókkal?
Ha úgy tudom csak megldani, ahogy már leírtam, akkor milyen progi kell hozzá? -
pocokxx
Közösségépítő
Én eddig úgy tudtam, hogy már formázott NTFS partícióból nem lehet új partíciót készíteni annak ellenére, hogy van rajta szabad terület... (260 GB a partíció kb 60 gb foglalt.) Ezek szerint mégis? (Tehát csinálhatnék ebből egy 200GB EXT4 es partíciót?) És mi kell hozzá?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Új kérdések merültek fel bennem, melyre várom a hozzáértők válaszait:
- A múlt heti frissítés óta a Chrome is kulcstartót akar létrehozni, és nem értem miért. Ezt hol lehet kiiaktatni? Mondjuk én a kulcstartót sem nagyon használom, úgyhogy részemről akár teljesen le is lehetne tiltani.
-Eddig két rendszer volt a gépemen, de a windowst gyakorlatilag hónapok nem indítottam el, viszont az NTFS partíción levő dolgokhoz olykor hozzányúlok. Ha nem akarok bohóckodni tovább vele, akkor van rá mód, hogy ext4re formázzam anélkül, hogy elveszne róla minden? (Természetesen tudom, hogy nem...Olyasmire gondolok, hogy az NTFS partíción szabad területből létrehozni egy EXT4est, amire átmásolnék mindent utána a maradékot is EXT4re formázni és egyesíteni a kettőt. Ilyet tud a Linux?)
-Az emesene a frissítést előtt félkövér betűkkel jelezte, ha valaki írt nekem, most viszont nem látszik semmi... Ez csak valami beállítás gond lehet?
Előre is köszönöm!
-
pocokxx
Közösségépítő
Hát... A rendszer 10.10. , de nem bohóckodok vele tovább. Cairo Dockot leszedtem, automatikus frissítést kikapcsoltam. Közben ismerkedek a Conkyval... Lehet vele figyeltetni egyszerre több gmail accountot?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Feltettem a Cairo-dock nevű programot, és a telepítő közben kérte, hogy engedélyezzem a Canonical termékeit is, mert ez alapból nem volt benne. Mióta ezt megtettem a rendszerindulásnál 100%-osan pörgeti a procit az apt-get... Miért?
-
pocokxx
Közösségépítő
Hát ma elég sok rendszert sikerült kipróbálnom.... Összefoglalva:
-Ubuntu 10.10. hang recseg (csak a wav kiterjesztés csak Rhytmbox-szal, meg az emesene alatt...)
- Linux mint 11 (Katya) Nekem a legszimpatikusabb linux rendszer, amivel eddig találkoztam. Egyetlen "baja", hogy picit sok erőforrást használ a 10.10-hez képest.
- Linux Mint 9 debian A hang ugyanúgy recseg, az erőforrás igény pedig nem sokkal kisebb, mint a Katyanál.
-Linux Mint 9 LTS Xfcde alapon egy kicsit kisebb erőforrás igény, ami engem nagyon meglepett... De a hang mellé még a vga driver sem működött rendesen (ati driver az 1 hsz szerint fel, de a helyzet nem változott, sőt az effektek is elmentek)
- Ubuntu 10.04 A helyzet ugyanaz mint a Mint 9-nél. csak kevesebb erőforrással, de nincs vga meg recseg a hang...
-Jön vissza az Ubi 10.10. az emesene hangját meg kikapcsolom...Ma ennyire tellett...
-
pocokxx
Közösségépítő
felment a mint xfce debian, de nem tudott meggyőzni... A hang ugyanúgy recseg (wav), a proci használat ubuntu-n még mindig kedvezőbb volt (még Gnome környezettel is.) Azt hiszem felrakom az LTS-t, aztán a problémáit meg elviselem...
-
pocokxx
Közösségépítő
Egyébként a Debian ugye még alacsonyabb fogyasztású, mint az Ubuntu alapú Mint?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Nowhereman
üzenetére
Azt hiszem már a 10.10 LTS-sel is próbáltam, de a wav fájl ugyanúgy recsegve indult. Ilyesmiket is olvastam, hogy a processzorral képezteti a hangot, és az miatt csinál ilyet, de nem hiszem, mert semmilyen más formátum nem recseg, sőt más lejátszóval a wav sem recseg... Mindegy... Ha nincs más ötlet akkor visszamegy az. Esetleg nincs olyan LTS verzió valahol, amiben megvannak a frissítések? Hogy ne kelljen "kétszer" telepíteni a rendszert?
Lehet, hgy ez az öreg noti nem nagyon bírja a mintet... Vagy én nem bírom az öreg noti hangját....
-
pocokxx
Közösségépítő
Szép ez a Mint, meg minden csak azt nem értem miért használ alapból majd 300 mb ramot, és miért nem megy a proci 10-15% alá... Nem lenne gond asztalin csak így hangos az öreg laptopom...
Mit érdemes felrakni, ha ez is szempont? Mármint az alacsony erőforrás igény. (Ubuntu 11.04 et is emiatt cseréltem vissza 10.04-re, csak ott nem működött kifogástalanul a hang, bár ezzel még együtt tudok élni, ha nincs más alternatíva.) -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Nowhereman
üzenetére
A recovery módban sem csinált semmit... Egy darabig próbált pörgetni valamit, de még olyan képernyő sem jött elő, amelyiken én bármit írhatnék/választhatnék...
egyébként tényleg új vagyok "linux" téren, de ezzel együtt nem hiszem, hogy egy recsegő hang megoldásához annyira bele kelljen nyúlni a rendszerbe, hogy utána vissza se lehessen egy egszerű felhasználónak csinálni. (Egyébként nincs sok időm, csak keresem a legmegfelelőbb rendszert...)
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
sh4d0w
üzenetére
Ezzel sikerült tönkre vágnom a rendszert (megint).... Ezt nem szeretem a Linuxban... Ha valami nem működik (Ati vga driver, hangkártya driver) és manuálisan akarom megcsinálni a netről összevadászott dolgokkal, általában azt eredményezi, hogy újra kell rakni... No sebaj, úgyis ki akartam próbálni a mintet,..

-
pocokxx
Közösségépítő
Van egy érdekes gondom, hátha itt valaki tud megoldást.
Natty nem tetszett, visszaraktam a Ubi 10.10-et. Egyetlen gondom van vele: Az emesene hangjai (a lejátszott figyelmeztető hangok, pl ha valaki üzenetet küld, ki/bejelentkezik) recsegve indulnak.
Megnéztem a fileokat(usr\share\emesene\sound themes), elindítom ugyanúgy recseg. Elindítok más wav file-t, és recseg. Na gondolom, ez kodek lesz... A kodek le/fel (GStreamer) a probléma marad.
A wav file-okat elindítottam Audacious-sal (Rhythmbox helyett) s voila: A .wav file nem recseg! Beállítottam alapértelemezettnek a wav file ok lejátszását, de a probléma maradt...Ötlet

-
pocokxx
Közösségépítő
Egy egyszerű kérdés: Mire érdemes váltani, ha a Natty-t lecserélem...?
Egy kicsit sokat hangoskodik mellette a laptop, és épp azért tettem fel Ubit, hogy halkabb legyen... Ezzel meg majdnem ugyanúgy "felszáll", mint a win 7-tel... Az ubuntu honlapján a 10.04es van LTS verzióként fenn, viszont itt többen is ajánlották a 10.10-et. Melyiket tegyem fel?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
pocokxx
üzenetére
Mivel egy-ketten írtak privát üzenetet, hogy hogy sikerült ezért leírom ide is.
A keresett frissítőfájlokat nem találta; ugyanis a keresett oldal nem létezik. Én úgy küszöböltem ki, hogy letöltöttem (és telepítettem) az angol nyelvű változatot, azaz a hibaüzenetben található két linket átírtam így:
Ebből
http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/g/gs-cjk-resource/gs-cjk-resource_1.20100103-2_all.deb
Ez lett:
http://en.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/g/gs-cjk-resource/gs-cjk-resource_1.20100103-2_all.debUgyanígy a másikat is. ( a hu. kezdés helyett en. ) Miután mindkettőt felraktam, elindítottam a frissítést újra és így már továbbment a letöltéses részen.
Remélem így mindenkinek sikerül, akinek hasonló gondja adódik.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
nem tudom más már találkozott-e ilyen problémával, de az ubuntu 10.10 nem akar frissíteni nattyra...
Felraktam minden frissítést, de a letöltés végén ezt írja ki:
Failed to fetch http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/g/gs-cjk-resource/gs-cjk-resource_1.20100103-2_all.deb 403 Forbidden
Failed to fetch http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/g/ginn/ginn_0.2.4-0ubuntu1_i386.deb 403 ForbiddenElvileg, ha en.(...) -tal kezdődne, akkor működnie kellene igaz? De ezt hol lehetne átírni? Vagy egyáltalán mi mást lehet ezzel kezdeni?
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi