- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #30457 üzenetére
Nem értem, mit töltettél le velem tegnap :S Nekem egy egyszerű, CPU kímélő, kicsi progi kell mint letöltésvezérlő, amivel RAR file darabokat le tudok tölteni és
nem szakad meg, valamint többszálas és kellően kihasználja a sávszélességem. :S
Tul. képp ennyi, csak ismételni tudom magam.Nem értek én az ilyen komplikációkhoz... Tegnap 20 percen át telepitődött a 163MB ... :S
Értékelem, hogy segítetek, de tegnap 2 óra alatt semmi érdemlegesre
nem jutottunk evvel a gépem és oprendszerem lehetőségein belül...
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #30434 üzenetére
Bárki megválaszolhatja, aki tudja:
Noh, tesztelném ,tesztelném a QT4 letöltésvezérlőt, de nem tudom, hogyan indul .. terminálból?
A menük között csak a beállításoknál szerepel, valamint a Fejlesztések között, de ott csak mint Asszisztens, Nyelvész ,és Designer (Tervező). -
mzx
senior tag
válasz
Kendek #30434 üzenetére
Hát, nem kicsi file a qt4 ,163 MB , és negyed órán át telepítette, de lehet, h jó lesz, holnap kiprószálom, aztán ha nem tecc', legfeljebb smirgli.
Köszi mindenkinek a segítséget, Kendek, Vladi és többiek.
(Bocs, hogy nem sorolom, tényleg sokan segítettetek, köszike.)
-
mzx
senior tag
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #30394 üzenetére
Nálam nincs bent a synapticban az uget.
A wget, amit még ajánlottál, azonban igen.
A d4x is.Nem tudom, melyik lenne a nyerő számomra. Szóval egyszerű, CPU kímélőt keresek, ami ugyanakkor megbízható , és kihasználja a sávszélességem a lehető legjobban.
(Beleértve természetesen pl. egy data.hu free korlátait.)ELSŐSORBAN TEHÁT RAR FILE-DARABOK LETÖLTÉSÉRE KELL.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Kendek #30394 üzenetére
De, javás, viszont én nem is érzékelem, hogy futna a háttérben, a processzorhasználata is (leszámítva a captchafejtés idejét) közelít a nullához - nyilván ez vasfüggő is, de nem nevezném böhömnagy alkalmazásnak.
#30395: Arra nem jó a D4X, mert nem képes kezelni az ilyen kiszolgálók speciális igényeit.
#30396: Nálam ott van.
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #30389 üzenetére
Három oka van ,h miért keresek a beépített böngészős letöltésvezérlőkön kívül mást is:
Windowsban tapasztaltam, hogy egyes jó minőségben megírt let.vez-kkel:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ szinte sosem szakadt meg a folyamat;
- megszakadt letöltés esetén később szinte mindig folytatni lehetett ezt a folyamatot;
- átlagban gyorsabban zajlott általuk.
-
Sas madár
őstag
válasz
Kendek #30384 üzenetére
Erről meg végkép fogalmam sincs "indítólemez-készítővel elkészített " nem is tudom mire gondolhatsz .
De egyre nehezebben jutok előre az infók között.Sajna nem érem utol aki ajánlotta ezt a rendszert nekem,mert picit messzebbre költözött.De tuti lehet valahogyan a live lemez mellet is menteni.
-
Laca 012
őstag
válasz
Kendek #30357 üzenetére
Hát nem reagál.
syslog-ban lesz valami szerinted, vagy hol keressem a hibát?
Még újraindítás előtt lehet többet látok??Annyi., még van, hogy indításkor kiírja, hogy a rendszerpartíción kevés a hely (150MB), de gondolom ettől nem fagyhat meg... Úgyis be akarom izzítani a második 500GB-os HDD-t raid-ben, akkor majd megnövelem a / partíciót.
-
Laca 012
őstag
válasz
Kendek #30354 üzenetére
igen így már több file látszik:
ls -Al /tmp
összesen 68
-rw-r--r-- 1 root root 145 2010-09-06 08:12 dnsmasq.leases
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 .esd-1000
drwx------ 2 gdm gdm 4096 2010-09-05 08:44 .esd-119
drwxr-xr-x 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:56 hsperfdata_laca
drwxrwxrwt 2 root root 4096 2010-09-05 08:44 .ICE-unix
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 keyring-rylm8M
drwx------ 2 root root 4096 2010-09-01 22:32 mc-root
drwx------ 2 gdm gdm 4096 2010-09-05 08:44 orbit-gdm
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:59 orbit-laca
srwxr-xr-x 1 laca laca 0 2010-09-05 08:59 OSL_PIPE_1000_SingleOfficeIPC_212daded31d8f48869ffbb5e8983552
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 pulse-M5VzwinMQkRq
drwx------ 2 gdm gdm 4096 2010-09-05 08:44 pulse-PKdhtXMmr18n
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 ssh-uVaJG22959
drwxr-xr-x 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:59 sv21h.tmp
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 virtual-laca.KpPJer
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2010-09-01 16:27 .winbindd
-r--r--r-- 1 root root 11 2010-09-01 16:26 .X0-lockcat /tmp/.X0-lock
1181Erre csak ennyit ír...
-
Laca 012
őstag
válasz
Kendek #30352 üzenetére
Csak hálózatból SSH-n konkrétan a PuTTY-ból érem el parancssoros felületen.
Ettől függetlenül minden szolgáltatást látok és elérek webes felületről (rTorrent/ruTorrent GUI, PhpMyadmin...stb) Megosztja a nyomtatót, elérem a HDD-ket...stb.Beléptem a /tmp könyvtárba:
ls -l
összesen 44
-rw-r--r-- 1 root root 145 2010-09-06 08:12 dnsmasq.leases
drwxr-xr-x 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:56 hsperfdata_laca
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 keyring-rylm8M
drwx------ 2 root root 4096 2010-09-01 22:32 mc-root
drwx------ 2 gdm gdm 4096 2010-09-05 08:44 orbit-gdm
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:59 orbit-laca
srwxr-xr-x 1 laca laca 0 2010-09-05 08:59 OSL_PIPE_1000_SingleOfficeIPC_212daded31d8f48869ffbb5e8983552
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 pulse-M5VzwinMQkRq
drwx------ 2 gdm gdm 4096 2010-09-05 08:44 pulse-PKdhtXMmr18n
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 ssh-uVaJG22959
drwxr-xr-x 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:59 sv21h.tmp
drwx------ 2 laca laca 4096 2010-09-05 08:44 virtual-laca.KpPJerCtrl+Alt+Backspace sem működik, de még a numlock-capslock -ra sem világítanak a billentyűzet ledjei. Holott az egér optikája is működik, tehát a tápot megkapják.
Először azt hittem, csak az USB-s eszközök haltak le, de a képernyőn tegnap 9:00 óta változatlan az idő és a dátum, illetve a hardver monitor diagrammjai is állnak...
Már hetek óta csinálja, de eddig idő hiányában inkább újraindítottam inkább.
Webes felületen van phpsysinfo is, ahol az uptime emelkedik, tehát a rendszeróra megy, a gép terhelése pedig 2,71 2,35 2,54.. -
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #30342 üzenetére
8.04 - bocs!
A Compiz nálam is müxik a nyílttal, az 10% még arra is elég. A gond az, hogy TORCS és társai esetén már perec van.
A gond az, hogy az R600 alatt "mostly" és "todo"-k szerepelnek a 3D-s fejezetnél.
Különben meg hamarabb fognak összehozni egy használható drájvert, mint az ATI-nál, mert onnan az S3 fénykorát idéző drájverek születnek mostanság... -
-
Siriusb
veterán
válasz
Kendek #30337 üzenetére
Fél éve én wodim-mal és dvd+rw-tools-szal próbálkoztam (na meg firmware frissítéssel), szintén újraírható lemezek miatt, aztán be kellett látnom, az íróval lehet a gond. Miután beraktam egy újat, minden működött, szóval (nálad is) még ez benne lehet a pakliban. Csak azért írom, hogy esetleg elkerüld a sok felesleges időpocsékolást, amit én végigcsináltam, amennyiben továbbra is jelentkeznek a problémák.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
quby
őstag
válasz
Kendek #30305 üzenetére
A mostani rendszer már két éve ment egy pendrive-ról, de most szétszedtem, és sikerült eltörnöm a pen nyákját....
ugyhogy muszály csere. Nem volt swap, ugyhogy gyakorlatilag csak a log iródott rá. mellesleg ha 2 évente ki kell cseréljem a kártyát 2,5k értékben az nekem belefér. A /home már vinyón lenne, szal csak maga rendszer lenne a CF-en.
Másik kérdés: Itt azt olvasom hogy a bootot érdemes másik particióra, a többit LVM-re tenni. Mekkora partició kell a bootnak és mi is az az LVM (a rövidités tudom mit jelent, de nem tudom mik az elönyei hátrányai)? Ha monnyuk veszek egy 2 gigás CF-et akkor az 512-es a boot a 2 gigás meg LVM-nek particionálva lenne a rendszer. Swap továbra sem lenne, nem látom értelmét 2 giga rammal.
Egyébként homserver a dolog semmi extrát nem csinál csak routol torrentezik FTP/fájlszerver lenne egy 4-5 gépes hálóban... -
PuMbA
titán
válasz
Kendek #30293 üzenetére
Ja, a Maverickben már egész jól működik az open driver a régi ATI kártyákkal.
sh4d0w: azokkal tényleg nincs sok baj, de meggyűlne a bajod egy HD szériás kártyával amikor megpróbálnád beüzemelni a hardveres videó gyorsítást ami ráadásul néha működik csak rendesen. Szóval valamit tud a kártyád, de használni nem tudod.
-
törölt tag
válasz
Kendek #30287 üzenetére
vajon ha linux mint-et használok, akkor tud dist-upgrade-et az új kiadásra, vagy ehhez friss telepítés kellene?
most hogy áll amúgy a meerkat, mennyire stabil? szeretem használni a bétákat, a napi frissítéseken látszik, hogy mennyit dolgoznak rajta folyamatosan, de a 10.04-nél elég sokszor megszivatott azért a rendszer. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #30275 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam az xrandr parancsot, válasz: "Can't open display".
Ettől függetlenül megpróbáltam, amit mondtál, DVI és VGA output paraméterrel egyaránt, egyik sem hozott sikert, és a dpkg-reconfigure xserver-xorg sem.
Érdekes, hogy valamiért mintha nem tudna rendesen kommunikálni a monitorral (vagy nem megfelelő információt kap) azután, hogy megjelenne a GRUB-menü, majd pedig a szokásos betöltő feliratok (nem quiet mode).Egyéb ötlet? (Persze alternatív megoldás az lenne, ha szereznék egy monitort, ami bírja a felbontást, de így szeretném megoldani, mert érthetetlen, h akkor Windows alatt miért üzemel hibamentesen.)
-
PuMbA
titán
válasz
Kendek #30275 üzenetére
Nekem hihetetlenül jól működik a Maverick, augusztus 26-ai daily live-ról telepítettem és egy bugom sincs, minden perfektül megy - pedig még 1 hónap bugjavítás fog következni. A 10.04 random fagyott a szar KMS és DRM miatt. Nem tudom, hogy miért gondolták úgy, hogy a 32-es kernelben már hibátlan a KMS, hiszen még csak a 31-esbe jött be, a mostani 35-ös kernelre lett jó az egész.
A lényeg, hogy tényleg érdemes kipróbálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #30272 üzenetére
Köszi
, és bocs, nagyon amatőr kérdés, de a "saját könyvtárad" alatt most a felhasználónevem szerinti könyvtárat (esetemben /home/pete) érted, vagy a /root-ot?
Mert itt így írják: ~/.xprofile, ami elvileg utóbbit takarná, ha minden igaz.
Tényleg bocs, ha hülye kérdés.(#30271) Atapi: köszi, ezt is megpróbálom.
-
válasz
Kendek #30189 üzenetére
No, a rmmod ehci-hcd nem ér egy kalap szart sem, mert kiírja, hogy nincs ilyen modul. Odáig elszenvedtem magam, hogy legalább Skype-pal működik, xawtv-vel működik, így érthetetlen, hogy a ZoneMinder-rel miért nem akar, de ez van. Próbáltam bash-sal indított böngészővel is, semmi.
Jó tanács: aki videomegfigyelő rendszert akar csinálni, nézze meg a kompatibilitási listát és csak a sima pipásokból válasszon. Persze ez sem garancia.
Tekintettel rá, hogy az anno 20 rongyért vásárolt kamerámat nem hajlandó kezelni a Linux, még mindig jobban megéri 25 euróért megvenni a Windows-os megfigyelő programot. Számomra ismételten bebizonyosodott, hogy az Ubuntuval és társaival az irodai prüntyögésen kívül ne akarj bármi mást csinálni
(még akkor is, ha nem feltétlen az Ubuntu hibája, hogy a ZM-et fakezűek írták)
-
Lakers
tag
válasz
Kendek #30212 üzenetére
Úgy szeretném ahogy a Wubi install oldja meg
amikor a windowson belül tudod felrakni, és akkor a windows boot betöltője az Úr.... Azért szeretem ezt a megoldást, mert ha mégsem válik be az Ubi Studi, akkor ne maradjon a nyakamon a Grub... Hiába vinném Virtualizáció alá az U. S.-t ha ott a külső hardver támoagás elég rossz...
-
-
qwertly
addikt
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek #30147 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszodat de eddig már eszt is megcsináltam avval a különbséggel,hogy a c partícióról tallóztam be a dell mappából a driver ini fájlt el is fogata de mégsem megy a net.De egy külső usb wifi adapterrel kapásból megy a net még a drivert sem kell telepíteni,csak bedugom az eszközt és már csatlakozhatók a hálózathoz.Itt meg evvel a Broadcom BC43 chipel csak szívok
.
-
-
yanna
addikt
válasz
Kendek #30127 üzenetére
Ok, ezt is értem, de nekem van egy 2 éves laptopom, a Linuxot meg nemrég néztem ki, ráadásul még vagy 5 évig nem is igen lesz módomban Linux orientált notit venni.
Ezt a PulseAudio Equalizert meg nem tudom előszedni, a gstreamer-properties parancsra csak egy (kettő) teszt ablak jön fel, itt a hangerő az kb. jó lehet.
-
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Kendek #30090 üzenetére
Azt hiszem nem voltam elég pontos. A windowsos partíción lévő fájlok tulajdonságait nem tudom módasítani. A jogosultságok fülön azt írja, h azért mert nem vagyok tulajdonos. Tudnál olyan megoldást adni amivel autómatikusan csatolódik a kötet. Máskor az fstab-ban adtam hozzzá egy extra sort ehhez.
-
yanna
addikt
válasz
Kendek #30082 üzenetére
A gondom az, hogy nem akarok mindenféle csomagot telepíteni tudatlanul, mert egy működő alap Ubuntut szeretnék csak egyenlőre. Már így is kénytelen leszek majdnem mindent -hála a Rendszerment by Kendek-nek- elölről kezdeni, mert a lila gőz elborítja a hadrver szükségleteit. (De ez úgy látszik elkerülhetetlen, ehhez nekem kell egy jó hosszú idő.)
-
Brianiac
aktív tag
válasz
Kendek #30043 üzenetére
Futattam amit írtál, de továbbra sem tudom szerkeszteni az fstabot!
Viszont a partíciókat már sikerült felcsatolni oda ahova akartam. Jól látod, sajnos nem igazán vagyok tisztában a dolgokkal, csak most kezdtem ismerkedni a linux-al. Közben próbálok utánaolvasni a dolgoknak, max. ha v.mi nem menne írok, ja és köszi a válaszokat!
-
Brianiac
aktív tag
válasz
Kendek #30041 üzenetére
Értem, már csak annyi a baj hogy az fstab-ot nem engedni szerkeszteni, felülírni stb. A home-t telepítésnél akartam megadni, de hiába választottam ki a partíciót a csatolási pontnál nem találtam ilyet hogy /home, de lehet hogy csak én voltam figyelmetlen és csak görgetni kellett volna nem tudom.
Szerk.: Még annyit kérdeznék hogy ha egy partíciót felcsatoltam valahova azt hogyan tudom onnan lecsatolni, milyen parancsal? Próbáltam az unmountot de nem jött be.
-
Brianiac
aktív tag
válasz
Kendek #30039 üzenetére
Tehát van egy amire telepítve van, ezt látja rendesen, ezenkívül még van egy NTFS partíció amin a windows van, és még van két ext4-es partíció, az egyiket a home-nak szántam a másikon pedig SUSE van! Parancssorba beírtam a parancsokat és megtalálta mindet! Most nézem hogy van egy media mappa ebben benne van a két ext4-es partíció, de nem úgy mint egy partíció csak mint egy mappa, tehát mindegyik ext4-es partíció tartalma egy-egy mappában van a media-n belül, így pedig nem tudom sehova csatolni. A windows ntfs partícióját pedig sehol sem látom.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged