- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MacCaine #48981 üzenetére
Az a bajom, hogyí nem szeretném megint újrarakni a W7-et....
Eleinte legalább látta az Ubuntu/Kubuntu telepítő a partíciókat, de mióta csökkentettem a számukat 3-ra (+ az üres hely, ahová szeretném), azóta nem is látja őket. Csak a teljes legyalulással települne, ha egyáltalán. Ma elveszítettek egy potenciális , jövőbeni Linuxost....Amúgy lehet, hogy a gépem BIOS-a okozhatja? Már lövésem sincs. Winhez most szedem a frissítéseket (lesz vagy 2-3 óra), meg a holnapi napom rámegy a programok és a munkáim visszapakolására. Egyelőre elég volt belőle....
(#48980) szeva000: nem vagyok elég kitartó, a 4 napos ünnepből ígyis kettő arra megy el, hogy visszajussak a tegnapi állapothoz....
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Fogalmam sincs, mit szúrok el, de az Ubuntu telepítője is csak egyetlen üres 320GB-os partíciót lát most, fel sem ajánlja a Win mellé telepítést, miközben van egy működő W7 a gépen....
"Ezen a számítógépen nem található operációs rendszer"
Kezd a micsodám tele lenni az egész Linuxszal
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#25954560 #48969 üzenetére
Basszus, a partíciók túlzott száma a gond? Ezt el is felejtettem.
Ha a win telepítőben a 2.-3. (jelenleg még üres) NTFS-t összevonom, akkor a maradék az jó lesz neki?szerk: marad az Ubuntu, mert a Kubuntu az kinyírná az összes partíciómat, nem akar Win mellé települni...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Help me!
Valaki tudna nekem online (akár privátban) segíteni felküzdeni egy (k)Ubuntut a Lenovo E125 netbookomra a Win7 mellé? Kb. Linux-szűz vagyok, de szeretném véglegesen, indítómenüből választható oprendszernek felküzdeni, de eddigi kísérleteim (pendrive-ról) kudarcba fulladtak. Most telepítem harmadjára a windowst, mert azt is sikerült már kétszer kinyírni.Helyzet: van 4 Windows partícióm:
0., 100MB, amit a W7 felpakol magának indításra. NTFS
1., 60GB, amire a Win és a programok mennek NTFS
2., 60GB ezen dolgozom (munkára van elsősorban a gép) NTFS
3., 150GB ezen vannak az adataim, filmjeim, fotóim. NTFS
...
Van ezen kívül 25GB partícionálatlan helyem, ide szeretnék a Kubuntut, swap nem feltétlenül szükséges, mert 8GB ram van a kis gépben.Most gyártom éppen másodjára az 1GB-os pendrive-ra az LTS 12.04 Kubuntut a LinuxLive USB-creatorral.
Gond a következő: a gép BIOS-ában a pendrive nem állítható be elsődleges booteszköznek, csak F12 billentyűvel, a bootmenüben tudom indulásra bírni. Ha innen bootolok, akkor elindul Live-ként, vagy telepíthetőként. Én a Live-ból indultam ki, mert itt tudok hálózatot is csinálni, hogy tölthesse a hiányzó drivereket és frissítéseket.
A három telepítési mód közül az utolsót választottam, hogy tudjak particionálni és formázni. Az üres területen nem enged létrehozni új partíciót, csak a Windowsosokat tudom "csesztetni". Itt rontottam el már kétszer a Windowsomat, pedig ahhoz a partícióhoz nem is nyúltam...
NA mindegy, nyomok egyet a telepítésre, kéri, hogy "vegyem ki a médiát", majd nyomjak entert a restarthoz. Restart, és indul a windows....semmi bootmenü, és még a telepítést sem tudom folytatni.
Hogyan tovább?
kieg: Ja, a kísérleteket még sima Ubuntuval követtem el, most a Kubuntut próbálnám, mert annak a kinézete valahogy Windowsosabb...
kieg2: A Kubuntu viszont egyetlen, üres partíciónak látja az egész HDD-t, fogalma sincs a windowsos partíciók létéről....
"Irányított - az egész lemez felhasználása" és "Kézi" de ott is egyben (szabadnak) látja az egész lemezt, hogy rohadjon meg....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#16820480 #30623 üzenetére
Akkor valamit nagyon rosszul csinálok, mert a gépre (HDD-re) telepítés sikertelen volt.
(Rászántam magam, hadd menjen föl a netbookra, az XP mellé. 5 éve, a magyar UHU-val ez simán működött.)
Amikor rákattintok az induláskor feljövő menüből a "telepítés"-re, akkor elindul, megkérdezi a helyet, a billentyűzetet. Ekkor (3.lépés) befordul homokórába, és fél óra alatt sem történt semmi. Azt, hogy a neten jár, azt a router villogásából látom.
Fél óra után meguntam, és a főkapcsolóval (4 mp nyomva tart) lelőttem a gépet. A pendriveot kihúztam, és az XP csak hibaüzenettel, csökkentett módban indult el. Akkor valamit csak csinált a gépemen?Egyébként egy N450 atomos netbook GMA 3150 prociba integrált vga-val. (Samsung N150)
Mostmár ugyanarról a pendrive-ról LIVe-ként sem indul, félúton lerohad. Valami történhetett a fájlokkal rajta.
Nem tudom, hogyan tovább....
A kis gépen fontos adatok vannak az a munkaeszközöm, tehát nem lenne jó hazavágnom. -
Bogyó bá'
nagyúr
Váratlan problémák:
- Openoffice táblázatkezelő és szövegszerkesztő "internal error" címén nem indul!
- Telepítése (HDD-re) az időzóna beállításánál internál errorral elszáll.
- Samsung SGH Z-810 3G-modemet nem tudom rá feltelepíteni....
.
.
.
- a benne lévő pasziánsz sokkal szarabbul néz ki, mint akár az XP-ben, nem beszélve a Win7-ről..Most meg tíz perce valamit tölt a netről.....besz@rás....és nem tudom, hogy mit.
Azt meg se kérdezte, hogy melyik partícióra szeretném. remélem, hogy a windowsomat, meg az összes munkámat nem nyírja ki. (Félreértések elkerülése végett most az asztali gépról írok, a netbookkal meg szenvedek itt jobbfelől...) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
#40553216 #30612 üzenetére
Letöltöttem az Ubuntu 10.04 netbook-verziót, kiírtam DVD-re.
Elindítottam live-ként, megcsináltattam vele a pendrájvra is a Live-Ubuntu-t.Netbookba dugva bebootoltam, de olyan eszement lassú még az XP-hez képest is, hogy az szinte fáj. Pedig direkt ezért töltöttem a kevésbé erőforrásigényes verziót.
Eddig csalódásnak tűnik:
A nyelvet magyarra állítottam, mégis csak három-négy ikon alatt van magyar felirat. Mindenütt angolul szövegel.
Legalább a Gimp lenne a fotós progi rajta! F-Spot Photo Manager névre keresztelt borzalom semmire nem alkalmas.Ez egy mobiltelefon-oprendszer (kis túlzással, persze.... )
Pozitív: A hardver minden elemét felismerte, a wlant, meg az USB-s Bluetooth-bigyót is.
Na de sebesség.......
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy nagyon sürgős gondom volna: sok év után ismét megpróbálkoztam a Linux-szal. (5 éve volt utoljára a gépemen, a magyar UHU)
Csináltam egy bootolható pendrájvot a linuxliveusb.com -on található lili nevű programmal, de nem működik.
Bebootol, de csak a grub él, nem tudom az oprendszert elindítani, semmi KDE, csak a hülye parancssor.
Mit szúrok el?
Ha virtualboxot telepitek a win7 64-bitre, akkor egy-két hibaüzenet után a virtualbox elindul, de itt is csak a Grubig jutok el....Kérnék gyors, hathatós segítséget, vagy újra elveszett egy ember a szabad szoftverek számára...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest