Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Kendek #36424 üzenetére
Semmi nem megy ilyenkor. Nem hogy még kapcsolgass benne bármit is.
Egy nagy fekete képernyő van egérmutatóval és kész, ennyi a tudás. Nálam max. klasszikus Ubuntu megy ablak dekoráció nélkül.Ha sikerül legalább így belépnem akkor ccsm-ben beállítom amit szerintem ilyenkor kell. Engedélyzem a Compiz-t és ami még szerintem szükséges. De az eredmény mindig ugyanaz. Kissé már nekem is tele van a f@szom.
-
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #36424 üzenetére
Megtaláltam, de azzal sem lép tovább a bejelentkezési képernyőnél.
Megpróbálom letölteni a drivert és a recovery módban feltelepíteni, hátha az segít, más ötletem már nekem sincs...
Mindenesetre köszönöm a segítségedet, ezek szerint valószínűleg a hardver miatt nem fog menni... -
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #36422 üzenetére
Nem igazán értettem, amit írtál, de megpróbáltam recovery módban elindítani, úgy el is indul, viszont a monitort nem ismeri fel, lehet, hogy ez a probléma?
A zárt meghajtót, amit említettél, azt hogyan kell aktiválni? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de abszolút nem értek ennyire hozzá (pl a klasszikus módot sem ismerem) de már teljesen tanácstalan vagyok, megér-e ennyi vesződést az új rendszer, már kezdek beletörődni, hogy inkább visszaállok a régire. -
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #36414 üzenetére
Nagy nehezen sikerült megcsinálni az USB telepítőt, szeretném megköszönni a segítséget.
Fel is sikerült tenni a 11.04-et, viszont a rendszer nem hajlandó a bejelentkezési képernyőn továbblépni... Ha rossz jelszót írok be, azért figyelmeztet, ha jót írok be, akkor pedig egy üres képernyő fogad, látszólag tölt egy csomó dolgot, az egér működik, de ezen felül semmi nincs...
Kénytelen voltam mellé feltenni a 9.10-et, hogy utánajárhassak a problémának.
Valahogy meg lehet javítani a bejelentkezés utáni továbblépést úgy, hogy még nem tudtam egyáltalán bejutni a 11.04-be? Mi lehet a probléma? A telepítés közben nem jelzett semmi hibát.
Köszönöm előre is a segítséget. -
vamzi
senior tag
válasz
Kendek #36419 üzenetére
Samba természetesen fel van téve a szerverre.
Végülis network location-be betudtam lökni a szervert ftp kapcson keresztül: ftp://xxx.xxx.xxx.xxx
Viszont én network drive-t szerettem volna(szeretnék) csinálni, aminek viszont ilyen formában kell megadni a címét: \\server\shareLényegében egy NAS-t szeretnék létrehozni debian alapokon és emiatt szeretném ubuntuval csinálni, mert talán azt ismerem a legjobban.
-
EmberXY
veterán
válasz
Kendek #36410 üzenetére
Az indítólemez készítőt hogyan tudom frissíteni?
Letöltöttem az unetbootin-t, de valamiért nem hajlandó elindulni.. Próbáltam a Szoftverközpontból, onnan nem engedi telepíteni (egyszerűen hiányzik a telepítés gomb), azután letöltöttem máshonnan, egyetlen fájl az egész, és annyi van mellette, hogy "futtatható", de sehogy nem tudom megnyitni... Mérgemben leszedtem a windowsos verzióját, a wine-nal azt meg tudom nyitni, de ott meg nem látja a pendrive-ot..
Ha ez még nem lenne elég, úgy voltam vele, hogy mégis inkább kiírom egy DVD-re a lemezképet, de az sem hajlandó bootolni (pedig elméletileg jól van kiírva, jobb klikk, lemezre írás, vagyis nem csak fel van másolva az iso fájl...)...
Tehát a gondom már csak az, hogy
- miért tűnik el a telepítés gomb a szoftverközpontban?
- hogyan tudom használni az unetbootin-t?
- hogyan tudom frissíteni az indítólemez-készítőt, hogy kvázi utolsó mentsvárként hátha az működni fog?
Előre is köszönöm a segítséget, és elnézést, hogy ennyire láma vagyok, de az istenért nem hajlandó működni a cucc.. -
atesss
addikt
válasz
Kendek #36291 üzenetére
Sikerült, köszi.
A GParted hibájáról:
Próbáltam még pár féle módon futtatni. A "sudo gksu" esetén bejön egy GUI ablak, és rákérdez hogy honnan is akarom futtatni, ott megadtam neki a "/usr/sbin/gparted" mappát.
kati@kati-LIFEBOOK-A530 ~ $ gksu /usr/sbin/gparted
======================
libparted : 2.3
======================
kati@kati-LIFEBOOK-A530 ~ $ gksu /usr/sbin/gparted
======================
======================
glibmm-ERROR **:
unhandled exception (type std::exception) in signal handler:
what: basic_string::_S_create
aborting...
kati@kati-LIFEBOOK-A530 ~ $ sudo gksu
^C
======================
======================
glibmm-ERROR **:
unhandled exception (type std::exception) in signal handler:
what: basic_string::_S_create
aborting...
^C
kati@kati-LIFEBOOK-A530 ~ $ sudo gksuA GParted elindulását nálam a helytelen partíciók szokták okozni. Amint törlöm vagy javítom ezeket, esetleg eltávolítom a médiát, máris elszokott indulni.
Ez érdekes, valami akkor úgy tűnik nem tetszik neki, amit a Windows-okkal csináltam.
De honnan tudhatom meg mi nem jó neki, és főleg hogy csinálnám meg ?
Főleg ha ugye nem megy a GParted...
ODD-ben nincs semmi, Pendrive, Memóriakártya nincs rádugva. -
atesss
addikt
válasz
Kendek #36286 üzenetére
Úgy néz ki a grub-pc visszarakását magától is meg tudja csinálni.
Ezt lehet kijelölni "További szükséges változtatások"-ként, ha a grub 0.97-n a "Kijelölés eltávolításra"-ra megyek.:Viszont az furcsa, hogy utána a listában 2 csomag eltávolítását mutatja, alul pedig 4 eltávolítandót ir:
Jó akkor így ez a megoldás a visszarakásra ?
A "Kijelölés teljes eltávolításra" mit jelent ?
-
Hovi
aktív tag
válasz
Kendek #36248 üzenetére
Hát...feltettem. Aztán majd le. Valahogy nem olyan mint a feodórán. Olyan... mezei még, vagy hogyan is mondjam. Hiányzik pl a sok értesítési ikon amit itt magamnak kipakoltam. Tény, hogy más irányba megy mint a jelenlegi Gnome, inkább az Unity-re hajaz.
Viszont stabilan ment. Persze az az egy óra míg fent volt, nem nevezhető valami nagy tesztnek. De pl a 11.04 5 percig nem volt nálam stabil.
Szóval marad továbbra is a 10.10. -
floatr
veterán
válasz
Kendek #36201 üzenetére
Végül csak kiderült,hogy nem az alap tározókból jött a dolog. Egyrészt van 1-2 orbitális memleak a unityben, de ez csak olyan esetekben látható igen intenzíven, mint pl az indicator-multiload. Állítólag még a lencse-kezelésben is van valahol hasonló, ami a unity egy másik lukát tágítja
A multiloados pixbuf memleak itt olvasható (mint látható nem az indicator, hanem a unity a ludas)
Az indicator szerzője, Michael Hofmann a core csapat helyett szépen befoltozta az indicator által stimulált hibát, és a multiload ppa-ján keresztül terjeszti.unity:
Installed: 3.8.12-0ubuntu2~mh2
Candidate: 3.8.12-0ubuntu2~mh2
Version table:
*** 3.8.12-0ubuntu2~mh2 0
500 http://ppa.launchpad.net/indicator-multiload/stable-daily/ubuntu/ natty/main amd64 Packages
100 /var/lib/dpkg/status
3.8.12-0ubuntu1 0
500 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main amd64 Packages
3.8.10-0ubuntu2 0
500 http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main amd64 PackagesA helyzet arra emlékeztet, mint amikor az xorg backfill problémáját kellett pecselni, és vagy 20 nem hivatalos repo folyamatosan követte az xorg verziókat a jaunty-tól kezdve.
-
dcsabesz
tag
válasz
Kendek #36190 üzenetére
Szia Kendek!
Ne haragudj az analfabéta kérdésemért, de hogy tudom helyreállítási módban indítani a rendszert?
Most ismerkedek az Ubuntuval és ha kell valami sehol nem találom. Szóval gondolom, mikor USB-ről rendszertindítok ott felsorol 7-8 féle opciót, hogy mit tehetnék. De abban nincs benne a rendszerhelyreállítás. -
Torry
addikt
-
floatr
veterán
válasz
Kendek #36201 üzenetére
Holnap megnézem, hogy honnét jött, de csak az alap repókat ikszeltem be. Amit manuálisan hozzáadtam, abból tuti nem. Egyébként 64 bites stuffról van szó
(#36204) ntomka eleinte ódzkodtam tőle, de 1 hét alatt megszoktam, most meg már egyenesen kezdem pozitívan látni. Amúgy a memleak lehet h télleg megszűnt, mert maradt ezen a szinten. Lehet h csak extra adatokat szívott be... tudja rák.
Az egyetlen problémám, hogy a skype-on nem annyira látom, ha egy megnyitott chatben változás van. A felhasználás többi területén nemhogy vissza, de inkább előre lépett a dolog. -
Vikt0r
aktív tag
válasz
Kendek #36175 üzenetére
A parancsra ezt írja ki:
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/policytool to provide /usr/bin/policytool (policytool) in auto mode.
libc-bin triggereinek feldolgozása…
ldconfig deferred processing now taking place
python-support triggereinek feldolgozása…Szoftverközpontban pedig ezt:
Nem kezelhető hiba történt.
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 961, in simulate
trans.unauthenticated = self._simulate_helper(trans)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 1085, in _simulate_helper
return depends, self._cache.required_download, \
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/apt/cache.py", line 226, in required_download
pm.get_archives(fetcher, self._list, self._records)
SystemError: E:I wasn't able to locate file for the ttf-mscorefonts-installer package. This might mean you need to manually fix this package. -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #36127 üzenetére
akkor azt kell visszamountolnom az sda t. csak azért kérdem mert mikor a mintet feltettem próbaképpen úgy lefaragtam belőle vagy 50 Gb ot amit a mintnek szántam.
de mivel nem kellet ezért csináltam erre ubi alatt egy format ot és utánna lőn problem.
remélem nem fárasztalak de nagyon köszönöm a segítséged.
ha lehet nyugodtan szájbarágosan is segíthetsz.a dev -th parancsra ez.lett
ubuntu@ubuntu:~$ df -Th
Filesystem Type Size Used Avail Use% Mounted on
aufs aufs 994M 116M 827M 13% /
none devtmpfs 1,5G 748K 1,5G 1% /dev
/dev/sdb1 vfat 3,9G 1,7G 2,2G 44% /cdrom
/dev/loop0
squashfs 665M 665M 0 100% /rofs
none tmpfs 1,5G 112K 1,5G 1% /dev/shm
tmpfs tmpfs 1,5G 20K 1,5G 1% /tmp
none tmpfs 1,5G 92K 1,5G 1% /var/run
none tmpfs 1,5G 4,0K 1,5G 1% /var/lock -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #36124 üzenetére
no kezdem előről.
első parancsra ezt kapom.
ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -lDisk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x000dda07Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 32357 259903037 83 Linux
/dev/sda2 32357 38914 52666369 5 Extended
/dev/sda5 38523 38914 3139584 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda6 38132 38523 3136512 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda7 32357 38132 46386176 83 LinuxPartition table entries are not in disk order
Disk /dev/sdb: 4123 MB, 4123000832 bytes
127 heads, 62 sectors/track, 1022 cylinders
Units = cylinders of 7874 * 512 = 4031488 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x00027ce6Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 * 1 1022 4023583 c W95 FAT32 (LBA)
ubuntu@ubuntu:~$ -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #36121 üzenetére
hát ha valaki ért hozzá annak igen. pl én se vagyok nőgyógyász ezért nem turkálok feleslegesen
pld az sda 1 hozza azt amit mindig látok mikor jó. pl asztal letoltések képek dokumentumok stb
ezt tudtam eddig is hogy ez a ubi jé de a kisebb /swap/ megnevezésűt nem tudom hogy mi és még az sda3 nincs meg. -
-
localhost
Közösségépítő
-
ViZion
félisten
válasz
Kendek #35928 üzenetére
Azért ez vicces. Halom minden megy alapból, vagy frissítés után. Az ember azt hinné bővítik a listát, és nem szűkítik...
Majd kipróbálom. Múltkor símán USB-re felrakta a magyar nyelvet, most még azt sem akarja... restart után is angol, bill.-t meg hiába törlöm az usa layoutot, visszarakja. Asszem előtte ezt is csak egyszer kellett megcsinálni. Szal. a Live azért csak megközelítőleg normális rendszer, lehet ez a baja... -
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #35818 üzenetére
Az eredeti felállás az volt, hogy az ubuntuval érkező gnome 3-at használják shell és unity nélkül. Aztán a canonical a 2.32-es gnome mellett döntött, így a Mintes srácok is kénytelenek voltak ennél maradni. Clem elmondása alapján így a 11-es kiadás tekinthető a 10-es frissítésének, a legtöbb dologból újabb csomagok, igazából más extra nincs. Mivel a 11.10 tárolóiba már elkezdték feltölteni a gnome 3-as csomagokat, valószínűnek tartom, hogy az eredeti 11-es tervek szerint a 12-esben gnome 3 lesz unity és shell nélkül. Aztán meg majd meglátjuk, de azt biztosra veszem, hogy unity sosem lesz a mint-ben.
-
Thusor
őstag
válasz
Kendek #35781 üzenetére
Krusader-t próbáltam feltenni de rengeteg függősége van és valamiért nem akarja a csomagkezelő feltenni amíg azokat fel nem teszem. Amikor pedig a függőséget is fel szeretném tenni akkor, azoknak is van függősége, olyan mint valami ördögi kör
. Hogy lehetne ez feltenni egyszerűbben?
-
ViZion
félisten
válasz
Kendek #35753 üzenetére
Hááát... a hibát nem jegyeztem meg, de rákeresve a jogosultságokat írta hibaként, megnéztem, én voltam a tulajdonos, írás-olvasás, minden OK volt.
A meghajtót a helyeknél csatolta fel, szinte mindent törölt is, de a win mappákat nem akarta...
sudo nautilussal nem root-ként törlök? A képfájlt elvileg a win csatolta ebből mit lát egy Ubuntu? Ezt a részt soha nem értettem. Ott van a HDD-n ettől-eddig a szektorig egy halom 0 és 1. Legyen mind 0. Ennyit kértem.Tudom, h nem ennyire egyszerű azért
-
floatr
veterán
válasz
Kendek #35684 üzenetére
Én idézőjelek nélkül haszálom és -x kapcsolóval, mert akkor a maradék cmdline paraméterek az indítandó parancs/alkalmazás paraméterei lesznek, pl:
gnome-terminal --geometry=170x45 -x /var/jboss/bin/run.sh -b 111.222.111.222
Nomeg átméreteztem az összes terminált, mert engem zavar, hogy mindig kicsi
sudo gedit /usr/share/vte/termcap/xterm
Ahol a megnyitott file-ban van egy ilyen, hogy
:co#80:it#8:li#24:\
Amit kicsit meg lehet növelni, mondjuk
:co#170:it#8:li#45:\
-
Tanisz
senior tag
válasz
Kendek #35715 üzenetére
Alapértelmezett nyiltat használom, de most hogy mondod, már nézem is a zárt meghajtó progit. Köszi
Tetszik, bár egy kicsit szokatlan, hogy az ablak kezelő "gombok" (bezárás, kis méret, normál méret) pont az ellenkező oldalon vannak,mint amit megszoktam (hiába win alatt nőttem fel)
-
Tanisz
senior tag
válasz
Kendek #35711 üzenetére
Köszönöm, a gyors korrekt választ!
Közben gondoltam belenézek ebbe a wubi dologba, laptopra még nem rakom, desktopra kerül, egy külön partícióra (még szerencse hogy van "fölösbe" egy
A kubuntu-t "felrakta" de elindulni nem volt hajlandó, bejött a töltő képernyő, aztán annyi, mint aki nem akar semmit sem csinálni, leszedtem, felraktam megint,de megint csak semmi.
Még jó hogy ilyen gyorsan megy ez az "ismerkedős verzió" telepítésNem adtam fel, felraktam az ubuntut a wubival.
Most arról írok, szóval siker
Egy darabig így használom, hogy kicsit szokjam/ismerkedjem, aztán ha minden renben lesz valszeg telepítek egy normál verziót.
Viszont fura módon rögtön megtetszett a felület (abberrált ízlésem van, úgy néz ki).Bár egy van egy érdekesség, mert a videókártyám ventillátora kicsit hangosabban pörög, mint win7 alatt.
-
RBJ
addikt
válasz
Kendek #35695 üzenetére
nekem full eltünt minden kifagyott a dolog. direkt restart megoldotta. most az a gondom, hogy a kiegészítősáv hiába van kipipálva nem látszik alul. és azért van szükségem rá mert a foxyproxy csak ott hajlandó mutatni magát.
vagy tud valaki valami proxy progit ubira ami szép és jó? -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35588 üzenetére
nemtudom igazibol többször is leszedtem nemhiszem hogy ekkora packet lostom lenne. szerintem vmi a nattynak nem volt jo:/ restart óta kiprobáltam most telepitem a virtuálgépeket. ha valami nem oké ugyis kiderül nemsokára
"Ha használod, akkor az új Compiz miatt van. A CompizConfig beállításkezelőben az OpenGL alatt a VBlank jelre szinkronizálásnál a pipát vedd ki, az sokat segít"
hehe most olvastam nekem pici nagyon pici akadásaim voltak
á mondom kiprobálom elmultak
de eddig csak annyira akadt mint mavericknél (le is vettem ott minden vizu effektet). pedig nem egy izom gépem van
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35584 üzenetére
amikor telepitést elkezdtem de nem is ezt irta pontosan csak probálom átforditani. hanem hogy packeg poor quality szal gyenge minőségü és kérdi hogy igy is telepitem e és nem csinál semmit szal nem települ
most ujra meg ujra installáltam kétszer is kiirta ugyan ezt nem találtam az accessories-ben hogy felrakta volna de restart után betettebolondozik
-
zed01
őstag
válasz
Kendek #35569 üzenetére
Hogy például mindig a legfrissebb stabil K3B-t használd a jövőben is. Ez nem a Kubuntu béta backports, hanem mindig a stabil legfrissebb KDE-s alkalmazásokat fogja letölteni ha olyan kell.
A catalysthack nálam nem okozott semmilyen problémát, annyit csinált az Ubuntu 11.04-en, hogy a módosított VLC-t tölti le és telepíti. De régebben sem okozott gondot (ubuntu 10.10), gond nélkül tudtam használni a grafikus gyorsítást aí VLC-n.
Hidd el, olyanokat javasoltam amiket én már hónapok, évek óta használok és semmi instabilitást, vagy problémát nem okoznak. A ferramroberto meg a többi nem csinál mást, csak teszi bele a tárolójába az újabbnál újabb alkalmazásokat.
Ja és köszi hogy oltogatsz, akkor mikor én önzetlenül segíteni szeretnék.
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35546 üzenetére
sikerült csak visszaválltottam magyarra a nyelvet
másik kérdésem hogy nem birja szerenscételn ubuntu mejegyezni a nyelvi beállitását a billentyümnek hiába törlöm a listáról azt amit telepitéskor megadtam minden restart után azzal kezdi. hol tudom átirni hogy ne csinálja ezt? -
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35540 üzenetére
Hejjhó te vagy ebben a pró
nem tudod hogy lehet beállitani natty-n azt hogy: én egy olyan ablakválasztót szoktam használni ami egymás mellé pakolja méretezve azokat az ablakokat amik megvannak nyitva.
szóval ezt
hopp megvansuper+w
viszont hol tudom ezeket átállitani? mert szokásos helyen nem találom:/ compizba se
Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Revolut
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Intel találgatós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged