Keresés

Aktív témák

• Tanisz

senior tag

válasz Kendek #35715 üzenetére

Alapértelmezett nyiltat használom, de most hogy mondod, már nézem is a zárt meghajtó progit. Köszi :)

Tetszik, bár egy kicsit szokatlan, hogy az ablak kezelő "gombok" (bezárás, kis méret, normál méret) pont az ellenkező oldalon vannak,mint amit megszoktam (hiába win alatt nőttem fel) :)

• Tanisz

senior tag

válasz Kendek #35711 üzenetére

Köszönöm, a gyors korrekt választ!:)

Közben gondoltam belenézek ebbe a wubi dologba, laptopra még nem rakom, desktopra kerül, egy külön partícióra (még szerencse hogy van "fölösbe" egy :)
    A kubuntu-t "felrakta" de elindulni nem volt hajlandó, bejött a töltő képernyő, aztán annyi, mint aki nem akar semmit sem csinálni, leszedtem, felraktam megint,de megint csak semmi.
    Még jó hogy ilyen gyorsan megy ez az "ismerkedős verzió" telepítés:)

Nem adtam fel, felraktam az ubuntut a wubival.
    Most arról írok, szóval siker :)
    Egy darabig így használom, hogy kicsit szokjam/ismerkedjem, aztán ha minden renben lesz valszeg telepítek egy normál verziót.
    Viszont fura módon rögtön megtetszett a felület (abberrált ízlésem van, úgy néz ki). :)

Bár egy van egy érdekesség, mert a videókártyám ventillátora kicsit hangosabban pörög, mint win7 alatt.

• Tanisz

senior tag

Sziasztok!

Szeretnék egy laptopra win7 mellé ubuntut/kubuntut telepíteni, de sajna nem nagy tapasztalatom van még a linux disztribúciók használat/telepítése terén.Hülyeséget nem akarok csinálni:)

Kutattam egy kicsit a neten, találtam egy ilyen [wubi] lehetőséget.
    Ez használható alternatíva? Miben különbözik egy "normál" telepítéstől, ha egyáltalán különbözik?

Valamint tanácsot is szeretnék kérni, hogy mint lassacskán winről át-áttérő leendő linux felhasználónak melyik disztribúciót ajánlanátok az ubuntut, vagy a kubuntut?

Érdemes a legújabb 11.04-es verziót felrakni, vagy valamelyik korábbi verzió megbízhatóbb?

Ha nagy hülyeségeket kérdeztem, akkor előre is elnézést kérek:)
    Elég laikus vagyok a témában, de szeretnék megbarátkozni a jövőben jobban az (k)ubuntuval.

Aktív témák