- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
JetiRulez #36445 üzenetére
Az átállás nyilván nem könnyű, az elején nekem is szokatlan volt és segítséget igényelt..
A tapasztalatom az, hogy telepítés után rögtön felajánlja a nyelvi csomag frissítését, ezzel együtt leszed még egy pár dolgot, ezután a Szoftverközpont is "működik" (előtte úgy vettem észre, hogy nincs mindenhol telepítés gomb, de ezután már igen).
A terminál először tényleg bonyolult, ezért én is a Szoftverközpontból telepítgettem (sokmindenre nem volt szükségem, csak a VLC playerre vagy az SMplayerre, az NTFS-beállítóra azért, mert egyik vinyóm még mindig NTFS fájlrendszerű, és be lehet állítani, hogy bekapcsoláskor automatikusan felcsatolja).
A firefox 4-essel én is görcsöltem, aztán rájöttem, hogy a világ legegyszerűbb módján működik, speciel felmész a honlapjára, ott fel is ajánlja a linuxos verziót (a 4.0.1-est, nem tudom, hogy ez a legfrissebb-e, de gondolom), letöltöd, egy tar.bz2 kiterjesztésű fájl lesz.
Ahova letöltötted, ott rámész az egérrel, jobb klikk, kibontás ide, ekkor kicsomagolja a mappát, belemész, és lesz benne egy firefox nevű héj-parancsfájl, arra duplán kattintasz, majd kiválasztod a Futtatás opciót, és elméletileg el kell, hogy induljon, nálam is így működik (természetesen a felső panelen található firefox indítóikon tulajdonságainál is ezt a fájlt adtam meg, igy onnan is a firefox 4 indul, ezért nem kell mindig "manuálisan" megkeresni és szöszölni vele).
Az oldalon, amit linkeltél, elég bonyolultan van leirva, az ott lévő parancsokból én is csak az apt-get install-t használom főleg.
Nálam elég gyors a rendszer (még ehhez a konfighoz képest is), azt nem tudom megítélni, hogy nálad miért vagy mennyire lassú.
Sok sikert a próbálgatáshoz, előbb-utóbb megszereted (remélem). Nekem azért tetszik, mert mindenre van alternatíva, amit a windows alatt használtam, és ennek nagy része már alapból benne van, nem kell telepítgetni pl az office-t, vagy a pdf olvasót, stb..
-
EmberXY
veterán
válasz
JetiRulez #36437 üzenetére
Én a 9.10-es verzióval kezdtem el használni az Ubuntut, és már hozzászoktam és megszerettem. Windows-t többet nem akarok látni a gépemen, mióta ezt használom. Terméktámogatás már valóban nincs hozzá, de engem speciel nem zavar, amiket használok, azt most is fel tudtam rá tenni, a firefox 4-essel sincs probléma.
A konfigom miatt amúgy sem tudnék újabb verziót használni (a 10.04-essel is lassú volt, de azt hittem, hogy csak azért, mert közvetlenül lett frissítve a verzió, nem újratelepítve lett), kár is volt próbálkoznom most a 11.04-essel.
A frissítésekkel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy régebben egy alkalommal letöltöttem hozzá az összes frissítést telepítés után, amiket ajánlott, ezután problémákat tapasztaltam a firefox-szal és még egy-két programmal, főleg a tuxguitar-ral, emiatt újra is telepítettem, és azóta soha nem frissítem, így viszont tökéletesen működik.. Nyilván nem ez a jó hozzáállás, de nekem így vált be (lehet, hogyha windows lenne, már az összes vírus és trójai rajta lenne).
Ha találkozok valami ismeretlen dologgal, akkor kérdezek, keresgélek, aztán megoldom, összességében nekem tökéletesen bevált, amint lesz egy jobb konfigom, áttérek az akkori legfrissebbre. -
audi100td
nagyúr
-
válasz
JetiRulez #36403 üzenetére
Ha elindítasz egy telepítést, akkor csak az elején fog maximum jelszót kérni, nem kell ott lesni, hogy vajon mikor kell beütni neki újra. A jelszókérést ettől függetlenül természetesen kilehet kapcsolni, de egyáltalán nem ajánlott.
Fogalmam sincs, hogy miféle "registry" módosításról beszélsz, ilyesmi eszközzel még nem találkoztam Ubuntuban. Tehát elvileg biztosan van egyszerűbb megoldás is a nemlétező bonyolultnál.
Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- DELL T40 EMC Szerver
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest