- Kezünkben a Honor Magic V5
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peppo
őstag
válasz
gghrtz #20703 üzenetére
Azért ebbe illett volna beleírni az előzményeket is.
A testvére hogy bánt vele? Gyakorlatilag rabszolgaként, és magasról szart rá, mit akar Daenerys. És még ehhez képest is inkább tűnt közönynek, amit D. mutatott, mint örömnek. Azok az urak, akiket megölt, hogy bántak a népükkel? A keresztre feszítést azokon alkalmazta, akik maguk is ezt tették a rabszolgáikkal. A khalok éppen azon fantáziáltak, hogy mennek majd át rajta ők meg a lovaik. Tarly papa meg simán átállt ahhoz, aki szinte teljes egészében kiirtotta azt a családot, melynek hűbérese volt. És még ezek után is volt lehetősége a bocsánatra, de nem élt vele.
Látható, hogy most nagyon gyorsan mad queent kellett csinálni belőle, mert ez sem volt felvezetve korábban. Leginkább onnan tudni róla, hogy Tyrionék időnként említették, de maga Daenerys ennek sokkal ritkábban mutatta jelét, mint amennyiszer körülötte szóba került. Így kellett egy rész, amelyben gyorsan elveszít mindent, hogy ettől bekattanjon, és végre tényleg legyen alapja a hírnevének. Nem azt mondom, hogy elképzelhetetlen a dolog, csak az a baj, hogy ez is úgy lett összecsapva, ahogy ez az egész évad. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
gghrtz #18712 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy az egy kicsit sz*r volt az előző évadban, amikor
Bran beszél Sam-el, hogy Jon-nak meg kell tudnia az igazat, hogy R.T. fattya, így nem is Havas Jon, hanem Homok Jon. Ha Sam nem tud a házasságról, akkor Bran tovább nyomta volna a témát, és elkezdi magyarázni Jon-nak a 8. évadban, hogy ő egy Homok. A probléma ott volt, hogy kicsit túltolták Bran izgatottságát. Már az előtt tök kész volt, hogy ezt Jonnak mindenképpen tudnia kell, mielőtt megtudta és látta, hogy ennél sokkal többről van szó. Én inkább kicsit visszavettem volna Bran-en addig a jelenetig, vagy inkább úgy írom meg, hogy már korábban látja a házasságot is, hogy indokolt legyen az izgatottsága. A Sam szálat meg csak azért írtam volna mellé, hogy legyen róla papír is.
-
törölt tag
válasz
gghrtz #18395 üzenetére
Jon szarmazasanal lesz nagyobb gondjuk is eleg hamar
Szerintem Bran lesz a kulcs ahogy azt mar sokan megmondtak, Latja az osszes tortenest egy idoben, meg kell nagyon gyorsan tanulnia kiszedni a lenyeget es atlatni az osszefuggeseket.
Danny hoz raadasul 2 drakit is a kozos ugyert, lehet hogy utaljak a Targaryeneket, de ha az kell ahhoz hogy ne legyenek zombik, hat nekem beleferne
Ez is egy feladat, felulemelkedni az onos erdekeken, megtanulni egyutt kuzdeni, meg ha ez lemondasokkal is jar. Torrhen Stark sem veletlen terdelt le a Targaryenek elott es adta at eszak kulcsat.
Kiderul, mar csak 2 ev es jon az utolso evad
(igy belefer egy kis csuszas is
)
-
Izzé
őstag
válasz
gghrtz #17558 üzenetére
Én meg kb eddig kedveltem.
Ordít. De úgy, hogy néha azt hittem felrobban, vagy legépeli a haverjait. Komolyan, valami baj van nála a toronyban. Nagy koponya, de nem 100-as. Kevés értelmes mondat hallatszott ki a "beszélgetésből", mert mielőtt még valaki befejezte volna mondandóját, azonnal jött a belepofázás. Természetesen dupla hangerővel.
Zabál, mert nem bírja ki a végéig evés nélkül. Tegye, de ne csörögjön a zacskóval és ne beszéljen teli szájjal.
Az elemzésük meg egy vicc. Azok a párhuzamok amiket belelátnak egyszerűen nem léteznek. Vagy nagyon hibásak.
Beszélnek közel 2 órát mennyire elb@szott lett az utolsó 3 rész és olyan hibákba kötnek bele mint a "teleport". Ok ez igaz, de ezeket nem látták a korábbi évadokban? Vagy hogy nem merik megölni x és y szereplőt, pedig Martin megtette volna. Volt anno egy összehasonlítás és asszem Martin papa is mondta, hogy a sorozatban több karakter halott akik a könyvekben élnek és virulnak.
Nekem ez az egész inkább tűnt fröcsögésnek, mint "magasabb síkon" történő elemzésnek. -
Razermazer
őstag
válasz
gghrtz #17257 üzenetére
Azért nem látott havat mert születése óta csak nyár és tavasz volt westeroson, most jött el a tél igazán. Ő lent bolhavégen született a királyvárban egy szajhától Robert királytól, életében nem járt északon.
Vagyis ez úgy igaz hogy északon azért volt tél, de nem 10-évig tartó, mint a nagy sötétség idején, kb olyan mint nálunk az évszakok váltása.
De délen sose esett a hó, mostanáig, ő 7/6-ban a falon túl látott először havat, nincs logikai bukfenc, 7/7-ben már nincsen királyvárban hanem a falon Tortmundal, Dondarionnal( azt nem tudom a fal leomlásakor hol volt, tuti nem halt meg kulcsszereplő lehet, mint utolsó Baratheon nem írják ki még egyelőre. Arról nem is beszélve hogy benne is csörgedezik Targaryen vér, nem tiszta vérű de van benne. Hódító Aegon első hűbérura aki támogatta azon kevés házak közül, amikor partra szálltak, az egyik a Baratheon család volt, az ükapja. Házasság révén kerültek be a Targaryen vérvonalba később.)Az elgondolás jó, hogy a WW-k miatt kezdett el esni a hó királyvárban is, hiszen erősen köthető, a tél a NK-hoz ő maga a tél, fal leomlott, tehát ahogy közeleg úgy jár előtte a tél is. Szerintem a mágián kívül ez az egyik legnagyobb fegyvere, bár ez is mágia
-
oxox
addikt
válasz
gghrtz #17191 üzenetére
én is imádom az akcentusát
...nem vagyok perfect angol (eladni nem tudnak, szakmában meg megértetem magm bárkivel), de imádom a sorozatban, hogy egyszer megnézem felirattal, másodjára pedig figyelhetek a szövegre, és értek mindent felirat nélkül...szépen beszélnek benne.
-
Razermazer
őstag
válasz
gghrtz #17100 üzenetére
Szerintem ez náluk nem lesz probléma, Jon egy tiszta szívű karakter(a mostani részben is láttuk az eredményét, hazudni nem tud) és ezt Dany-vel simán megtudják beszélni.Nagyon szép targaryen gyerek lesz de csak 1, ahhoz hogy több is legyen sárkányokkal kell fizetni, arra pedig szükség van még egy darabig.
A nightking-el való harcban még egy leíródik érzésem szerint, így 1 marad és az drogon lesz. Vagy leíródik mind ebbe a kataklizmába. Akkor esélyes három targaryen gyerek, akiket megint menteni kell Cersei haragja elől, a történelem megismétli önmagát. Ha jól filózok ugye a háború végére baromira legyengülnek majd Dany és Jon serege, hogy a trónt visszavegyék arra semmi esélyt nem látok. Ezt húzza keresztbe Dany látomása, a lerombolt és hóval fedett királyvár és trónterem, tehát Cersei sincs sehol vagy elhúzott a keskeny tengeren túlra. Jon-nak és Dany-nek szerintem érkezik segítség a megmaradt erdő gyermekeitől akik az arcok szigetén laknak, szóval itt a 8. évadban bőven lesz mit elmagyarázni kérdés, hogy hogy sikerül a sok nyitott történetszálat elvarrni, láttuk hogy ha nincs martin vagy csak útmutatást ad eszméletlen baromságokat tudnak elkövetni. -
oxox
addikt
válasz
gghrtz #16782 üzenetére
visz minket a lendület...gyakorlatilag olyan éhesek vagyunk, hogy bármi jöhet, hopponálhatnak, összetarhálhatnak egy láncot amivel bolygót lehet befogni, röpülhetnek a hollók kicsit gyorsabban a fénynél....akármi jöhet, kvra várjuk, és kvra örülünk a sorozatnak
jól csinálják NA
ami szerintem logikátlan, hogy nem forgatnak több évadot egyszerre...hamár kivonulnak izland alsóra, kivisznek minden biz-baszt, tudják, hogy lesz még egy éved, miért nem forgatják le (azért mint emlitetted ez a forgató könyv sem volt a kidolgozottság mintaképe)? mostanában nem az a divat hájlivudban, hogy leforgatnak 2-3 részt egyszerre, ezzel is csökkentve a költségvetést?
-
Razermazer
őstag
válasz
gghrtz #16550 üzenetére
Lángra keltek egyébként olyan történetek is, hogy Jon maga Azor Ahai(szerintem találó is) csak nem tud róla tény és való ő a megjövendölt Targaryen aki legyőzi a sötétséget, a jeget és a hideget, vagyis nem dany a jogos királyi örökös ha a fiú vonalat nézzük. Ezt maga GRR is bevallotta, hogy a megjövendölt herceg és Azor Ahai egy és ugyanaz, szerinte egy hős, hát most egyébként arra is van szükség.
-
brownus
veterán
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
gghrtz #12034 üzenetére
Ja. Azaz bárki besétál. Felfedik a titkokat. Végig csinálja a kiképzést. Majd közli, hogy idegi alapon veszem a kalapom. Hihető.
Ne feledjük a rend erejét. Mutatod az érmét és bárki bármikor elvisz bravosra. Mikor megjelent a piacon négerként mindenki szétfutott. Egy ilyen szervezetbe lehet ki be sétálni mint egy hotelbe?
Van itt valami amit nem tudunk. Nagyon nagy valami. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
gghrtz #10816 üzenetére
Pont azért van a spoiler formázás, hogy nyugodtan lehessen olvasni a topik többi hsz.-át. Az, hogy így működik ahogy, az egy dolog, szerintem simán élhető. Amit nem akartam olvasni, nem olvastam és ennyi de pl Feri oszt meg olyan dolgokat is ami nem spoiler, viszont érdekel (bár uborkaszezonban a sok mancis képtől már majdnem agyf#@zt kaptam
) , no meg Gyuri tesztoszteron túltengése (és észak fétise) is mulattat!
Én nem kerülném a topikot a spoilerezés miatt...
-
-
-
törölt tag
-
Ezt én sem értem. Még suna is volt nem egyszer. Na nem mintha nem lenne fent az összes nude jelenete képkockánként de akkor is..
Spoiler [OFF]Még ara leszek kiváncsi hogy Cersei bevállalja e azt amit a könyvben írtak. Mert ott neki is volt egy nem rövid nude jelenete[/OFF]
-
-
Lenry
félisten
redditen olvastam egy eszmefuttatást, hogy GRRM saját magát írta bele a bogaras uncsitesóbe, aki ugyebár ok nélkül öli meg a védteleneket, te (Tyrion) meg csak ülsz, nézed és nem érted, hogy miért...
(#4898) enginev3.0 Sansa szerintem tipikus tragikus hős, remélem egyszer kárpótolva lesz mindenért, Jon Snow-val kapcsolatban meg van egy nagyon elrugaszkodott elméletem az egész végkifejletre nézve, aminek az alapja a regénysorozat címe és az R+L=J teória (ez utóbbinak csak az nézzen utána aki nem fél a spoilerektől)
-
csababarca
őstag
Szerintem nem lesz semmilyen találka, bár nem tudom,de szerintem sarkon fordulnak és elmennek.
Elvégre minek mennének be? nem tudják,hogy itt van Kisujj,azt meg pláne nem,hogy Sansa is.Vagy Kisujj rajta van Arya listáján? Ha igen,akkor még esetleg elszólhatja magát a portás,hogy itt van,és akkor be akar menni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Facebook és Messenger
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy óra, két rendszer
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- Ryzen 3 7320U/8GB DDR5/512GB NVME SSD/Radeon 610M/ Notebook.
- Samsung Galaxy Tab S9 / S10 FE + / Ultra - Wi-Fi / 5G / Bontatlan - 3 év gari
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest