- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
válasz
raider21 #22038 üzenetére
"A Trónok harca alkotói kiszállnak a Star Wars-ból!" Van Isten!
-
_drk
addikt
válasz
raider21 #22028 üzenetére
Bizonyos karakterek csak azért szerepeltek sokat a végjátékban és kerültek a történések középpontjába, mert a csatorna felmérései szerint a nézők szerették őket..."
Ez hogy fájhatott Martin papának! Ha tudja, már átírta volna a korábbi könyvet, hogy megölhesse minél hamarabb!
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
raider21 #22015 üzenetére
Az előzménysorozat akkor most likvidálja R.R. fantáziáját és a HBO saját sztorival áll majd elő? Biztos marketingalapokra építve.
Továbbá R.R.-t már nem sürgeti semmi az írással. A GOT hipe lecsengett, kapott egy jókora adag pénzt, plusz a végkifejlet is elég sík lett, amihez már nem sokan olvasnának tovább a könyvekben.
A befejezéssel/ sőt az utolsó 2 évaddal szerintem eljátszották R.R. hírnevét is a HBO részéről. Még ha tudjuk is, hogy a vége már saját HBO kreált sztori alapján ment és nem a könyv szerint. -
Peppo
őstag
válasz
raider21 #22016 üzenetére
Mindig van egy újabb magyarázat, az idő meg csak megy. Még a hatodik könyv sincs meg, és akkor ott lenne a hetedik is. Martin meg már nem éppen fiatal. Ezt ő már sosem fejezi be, de ezt nem ismeri be, így másnak sem adja ki a feladatot, hogy fejezze be helyette. Pedig láttunk már ilyet máshol, megoldható lenne.
Szóval talán lesz egy hatodik valamikor, de erre sem adnék 30%-nál több esélyt, a hetediket meg sosem fogja megírni.
Marad az a fos befejezés, amit a sorozat adott. Ennél komolyan már az is jobb lenne, ha az öreg írna egy 30-40 oldalas összefoglalót, hogy ő hogyan tervezte a végét. (Már ha tervezte valahogy.) Arra azért még biztosan képes lenne. -
jonnyjoker01
veterán
-
Peppo
őstag
válasz
raider21 #21938 üzenetére
Szerintem ez a helyzet. Ezért lett a hatodik évad még egész jó, mert abban azért Martin még sokat tudott nekik segíteni. Ha bármit is megírt a következő könyvből, az a hatodik évad cselekménye. Így ha nem is 100%-ban, de Dumb és Dumber azért felhasználhatta a könyvet a sorozathoz.
De tovább már nem, és a komoly bajok a hetedik évadnál kezdődtek. Akkor jelent meg Euron a semmiből épített térhajlító flottájával, és ott kezdett egyre több lenni az utolsó pillanatban megmenekülős, mindent túlélős jelenetekből is. -
_drk
addikt
válasz
raider21 #21925 üzenetére
Nah ez mondjuk a nagy panaszkodás miatt kimaradt, meg senkit se érdekelt de a végén a Stark-ok csak megnyerték maguknak Északot.
Nem mintha az bárkinek is kéne. Legtöbb ház jóval délebbre van majdhogynem egymás nyakán.
A térképet megnézve Max a Greyjoy-ok vannak támadási közelségben, de az a filmsorozatban ügye alapból egy nevetséges nemesi ház. Se földjük, se más családok alattuk se kapcsolat. Csak a semmiből megépített rengeteg hajó, de hogy embereket honnan intéztek arra se tértek ki.
Másik ház még a Lannister, ügye velük a sorozatban jókat is harcoltak, csak nekik délre is kell pillantgatni, így
Rob nem hiába győzedelmeskedett a sorozat elején.Nem tudom, játszott-e itt valaki a táblás társas játékkal. Nem teljesen könyv hű az se elvileg, de nagyjából jól elvannak helyezve a területek. Na ott ha már nem az első játék megy éppen, a Starkokkal nem igazán lehet nyerni, de azt elfoglalni se. Maximum a játék végén valamilyen meglepetés csellel oda kerülni, miközben a többi várnál is csend van, és egy kör alatt gyorsan letudni. Ha nem sikerül, tuti bukó az egész játék annyira szét kell szedni a haderőt.
De a lényeg, hogy Vesteroson, számít-e hogy még Sansa egy független északi királyságot irányít, míg Bran békén hagyja. Ha a következő generáció pont letolja az egészet és az ottmaradt dotrhakiakkal pont vissza is foglalja északot.
Na ezért kellett volna a végére tenni a másokat, hogy attól behugyozva eszükbe ne jusson 1000 évig bármi háborúsdi is és mindenki szépen megelégszik azzal ami van neki.
-
raider21
aktív tag
válasz
raider21 #21918 üzenetére
A Trónok harca színészei a Comic-Conon amellett, hogy beszéltek a nyolcadik évadra érkező negatív reakciókról, azt is elmondták, hogy ők maguk hogyan vélekednek a széria befejezéséről és a karaktereik sorsáról.
A Cersei Lannistert alakító Lena Headey nemrég egy interjúban arról beszélt, hogy „jobb halált” akart a karakterének, a fivérét játszó Nikolaj Coster-Waldau ellenben a Comic-Conon azt nyilatkozta, hogy elégedett Jaime sorsával. "Úgy gondolom, tökéletes volt a karakter számára, hogy Cersei karjaiban halt meg" - mondta a színész, amit azért a közönségből néhányan lehurrogtak. "Ez csak az én véleményem, de szerintem nagyon szép volt az a jelenete, amelyben Gwendoline Christie [azaz Brienne] kiegészíti a könyvet, mert ez kifejezi azt, hogy Brienne megértette és szerette Jaime-t."
Trónok harca SPOILEREK: A sztárok megmondták a véleményüket a sorozat ellentmondásos befejezésével kapcsolatban -
_drk
addikt
válasz
raider21 #21912 üzenetére
Lost írói se mertek egy ideig kimozdulni otthonról! Pedig az még az internet hajnalán volt, és a sorozat se volt kult!
De a HBO-nak nagyot kell villantania, hogy elfogadják az emberek megint az új sorozatokat.
A Disney-nek meg külső szemmel minden mindegy. De biztos elgondolkoznak, mitévők legyenek.
Ha karácsonykor megint bomba siker a film, szerintem nem foglalkoznak majd vele ki csinálja, viszont ott is az előző rész miatt lehet egy nézettség csappanás.
Ráadásul ha az is rossz, és rá eresztik ezt a 2 ember, akik még folytatásoknál megint elvéreznek. Lehet temetni a milliárdos franchise-t.
Nincs olyan téma amit nem lehetne kinyírni. Ráadásul az internet szabadságával nagy népharagot lehet generálni. Van olyan ismerősöm aki nem nézte a GoT-ot, de az is azt mondta hogy sz*r lett a vége
Bizonyos körökben szerintem akinek tetszett se merte bevallani. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
raider21 #21912 üzenetére
Nagyon nagy rajongóbázist épített ki a trónok harca ami már korszakalkotóvá vált, amit elcseszett D&D a végére.
Szerintem ez a népharag addig fog kitartani míg:
a) Disney lecseréli őket a Star Wars-os projektről
b) jól írja meg D&D a projektet és megmutatják hogy tudnak ők alkotniSajnos sok Star Wars fan szkeptikus (okkal) az új projekttel kapcsolatban a GoT bukása után és nem akarják, hogy inkompetens emberek közé kerüljön a franchise.
Ha marad a D&D-Disney kapcsolat és szar lesz a projekt, akkor pedig folytatódik a gyűlölethullám D&D felé.
-
monti0222w
addikt
válasz
raider21 #21905 üzenetére
Ezt nem tudhatod biztosra, írt egy családot olyan jellemzőkkel, mint becsület, igazság, szeretett, (igen a Starkok) miért írt volna ilyen családot, hogy legyen kit kipusztítani? Szóval én hiszem pont őmiattuk hogy nem lehet dark a befejezése.
Egyébbként tényleg szimpatikusabb ez a elképzelt befejezés mint a sorozaté. -
Peppo
őstag
válasz
raider21 #21875 üzenetére
"Vigasztaljon az a tudat, hogy majd érkeznek a könyvek."
Egy forintot nem mernék rá tenni, hogy akár csak a hatodik könyv is megjelenik valaha. A hetedik meg már egészen valószínűtlen. Martin hamarosan 71 éves. Ilyen tempóban bőven 80 fölött fejezné be.
"Valamint, mi rajongók is hibásak vagyunk, hiszen olyannyira átestünk a ló túloldalára, hogy irreveláns teóriákat (is) vártunk, hogy bemutassanak."
Normális, logikus történetvezetést és kevesebb plot armort vártunk. Azt, amiről a sorozat első hat évada szólt. És a sztori korrekt lezárását.
"Én is látom a hibákat, nem lehet tökéletes. De ezen túl fogunk lendülni."
Persze, senki nem fogja az ereit felvágni miatta. Sőt, mostanában már leginkább csak a még mindig nyomuló reklámok és az itteni értesítő az új hozzászólásokról juttatja eszembe. De ha a túllendülésen azt érti, hogy később másképp tekintek erre az évadra, hát az kizárt. Ez az évad megcsúfolása volt a korábban remek sorozatnak. Az egyik, ha nem a legidiótább sorozatzáró, amit valaha láttam. Erre nincs mentség srácok, ezt olyan szinten szarták telibe az írók, hogy ilyet még nem láttam korábban.
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
raider21 #21857 üzenetére
Ahogy én is és sokan mások is ott néztük. Gyanítom a leterheltség miatt például nekem még a 480p se karcolgatta az adás, sőt.... Most elindítva ott azért élvezhető.
Egyébként ott van az interjúban a kulcsszó amit mondanak is, SPÓROLÁS. Persze érthető, hisz csak egy sorozat része. Csak akkor azért nem kellett volna olyan bőszen a Helm-szurdoki csatához hasonlítani a készítőknek. -
napoleon2323
tag
válasz
raider21 #21848 üzenetére
Sok kritikát értettem, ezt pont nem.
Mit vártak az emberek? Napsütésben lesz a NIGHT King elleni csata (ismétlen NIGHT king).
Én sem 4k UHD-s tv-n néztem egy teljesen sötét szobában - egy szimpla 21' fhd monitoron tekintettem meg először az epizódot, utána pedig egy 82 "csak" HD ready tv-n és megfelelően láttam a dolgokat (amiket láttatni akartak).
A másik dolgok a csatával kapcsolatban, hogy mindenki azt mondogatja, hogy a Hegy nehezebben halt meg és veszélyesebb volt mint NK...
NK miatt csak ebben a csatában több ezren, több tízezren haltak meg (az már egy másik dolog, hogy nem tudták normálisan megjeleníteni Dany seregében keletkezett veszteséget). Ezenkívül pedig több ezer év kellett, hogy megöljék.- nyilván ez rajta is múlott. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
raider21 #21841 üzenetére
Nem olvastam el. Amit még sajnálhat, hogy, ha 3 méterrel odébb áll arra, amerről Tyrion közelít, amikor megtalálja a hullát, vagy 3 méterrel Balerion koponyája felé, akkor életben marad. Csak pont felettük dőltek le a téglák egy 3x3 méteres részen. Ott volt 500 m2 biztonságos terület.
-
Attila2011
aktív tag
válasz
raider21 #21777 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy a fószer szándékosan húzza a rajongók ideigeit. De lassan kezdek beletörődni, hogy már soha nem olvashatjuk az utolsó két könyvet. Talán olyasmire van esély, hogy miután elpatkol az öreg, az örökösei elkezdik gondozni írásait és jegyzetei alapján kiadják.
-
raider21
aktív tag
válasz
raider21 #21749 üzenetére
Az utolsó képhez: A petíció 1,6 millió felett jár pár ezer aláírással, de kezd behalni a dolog. Viszont a kezdeményezők másik akciója igen sikeres lett: 38.000 fontot gyűjtöttek Emilia Clarke agyvérzéseseknek segítő alapítványának!
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
raider21 #21679 üzenetére
Hitler vs Daenerys képre:
Itt élőben nekem is Hitler beszédei jutottak eszembe. Az a baj, hogy tényleg annyira jól meg lehetett volna ezt csinálni, mert azért az utolsó évadban is vannak olyan helyzetek amikor csak nézel kerek szemekkel (pl. a sárkány szárnyai Dany mögött) de a többi annyira kabaré lett, hogy nem lehet ezeket a jeleneteket komolyan venni.
-
k-adi
nagyúr
válasz
raider21 #21650 üzenetére
csak a lényeget nem másoltad ki:
Szar lehet persze rájönni, hogy nem vagy elég jó (aminek ékes bizonyítéka az, hogy visszadobták a felajánlott plusz hét epizód elkészítésének lehetőségét), és elkezdeni úgy befejezni a 2010-es évek televíziózását markánsan meghatározó sorozatot, hogy a rajongók kiszolgálása az első számú befolyásoló tényeződ írás közben. Martint a karakterei rossz döntései és azok következménye érdekelték, és nem habozott kinyírni azokat, akik a történeten ugyan lendíthetnének élőként is, de holtukban sokkal fontosabb katalizátorok, így menniük kellett - és ha közönségkedvencekről volt szó, Martin csak a vállát vonogatta.
Ez a kíméletlen okosság tette azzá a sorozatot, ami.
Talán ez összegzi is. Nem akarták, de csinálni kellett, ezért összedobtak valamit, hogy legyen valami, majd mentek a köv. projektre. Az, hogy közben egy jó sorozatot megerőszakoltak a fináléval, nekik mindegy, hisz amúgyse akarták már ezt az évadot se.
-
updog
őstag
válasz
raider21 #21634 üzenetére
Pont ma reggel jött szembe ez a cikk, nagyon egyet tudok érteni vele.
"Itt ugyanis nem egy ZS-kategóriásnak is csak jóindulattal nevezhető, összehányt Melissa McCarthy-vígjátékról beszélünk, hanem olyan tévés csúcsteljesítmények soráról, amelyek mellett a tagadhatatlan írói kapkodás és következetlenség eltörpül."
Az van, hogy nem csak az egész sorozatra vetítve, hanem még erre a konkrét évadra nézve is minden egyes negatívumra fel lehet hozni ugyanannyi pozitív ellenérvet. De hogy idézzem a cikket: "ismerjük azt a tömeglélektani jelenséget, hogy többnyire azok érzik fontosabbnak a véleményük artikulálását, akiknek negatív véleményük van, míg az elégedettek csendben örülnek maguknak – főleg, hogy most, aki pozitív véleményt fogalmazna meg, komoly ellenszélre számíthat."
BTW:
"az HBO statisztikái szerint átlagosan 44 millió nézője van egy-egy epizódnak"Írják csak alá 3 millióan a petíciót. Az már több mint kemény 5%-a a nézőknek -
ROBREGGAE
tag
válasz
raider21 #21611 üzenetére
Nekem aztán tényleg nem voltak nagy elvárásaim a hetedik után, s nagyon nem hittem benne, hogy alul lehet azt múlni. Rosszul gondoltam... Ezek után félni fogok minden sorozatnál, nehogy ez megtörténjen. Nyilván ilyen, mint a GoT még jó sokáig nem lesz. Vagy csak így működik Hollywood meg a filmipar...
-
ROBREGGAE
tag
válasz
raider21 #21611 üzenetére
Nekem igazából kérdéseim vannak. Egyben vagyok biztos, hogy ez az évad egy rakás szar és a hetedik is eléggé döcög... A többivel kapcsolatosan nem akarok okoskodni. Nem akarom kijelenteni, hogy jajj már a SW-ra gondoltak, meg átírták a 17 nyarán kikerült forgatókönyvet. S biztosan ezek az okok...
Remélem egyszer kiderül, amikor már lecseng a Trónok Harca és lehet róla beszélni, mint a Maffiózók végéről.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
raider21 #21598 üzenetére
Szerintem itt szimplán összecsapás volt az oka a gyér évadnak. Több részben (évadban?) jobban meg lehetett volna magyarázni ugyanezt a végkifejletet. Bran erői jobban megmagyarázva + Dany megőrülésének folyamata kibontakozása + jamie tetteinek megmagyarázása stb... Ezekhez mind több idő kellett volna és akkor nem panaszkodna senki se. Sokan hangoztatják (és én is) hogy a legfőbb probléma nem a végkifejlettel van, hanem azzal, ahogyan odáig eljutottak a karakterek.
Az átírásnak az esélye tényleg logikusan hangzik és meg lehet magyarázni, de én inkább az írónak hiszek. Ő meg csak annyit mondott hogy a mellékkaraktereknél lesz más a helyzet, a fő szál ugyanaz lesz.
-
ROBREGGAE
tag
válasz
raider21 #21598 üzenetére
Már a hetedik évad sem volt méltó a sorozathoz szerintem... Ezek után erősen elgondolkodom, hogy tényleg ennyire ötlettelenek? Mert, akkor ez ultra gáz. Főleg annak fényében, hogy mégis volt közük az első négy évadhoz is, ami a legnagyobb sorozattá tette... Nem tudtak mit kitalálni, kevés volt a 13 rész, plusz sietni kellett és ezért kaptuk ezt a hányást?
Azt meg nem akarom elhinni, hogy képesek voltak átírni a forgatóköynvet, mert kitudódott.. Még egyszer, a hetedik évad is nagyon gyenge lett, akár az ötödik meg hatodik évadhoz képest is..(direkt meg sem említem az első négy évadot)
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
raider21 #21596 üzenetére
"D&D tényleg átírhatták az eredetileg tervezett szinopszist, mert pár ezren rájöttek a helyes végkifejletre. És Martin szerint ettől nagyon megijedtek, D&D -ék, mert így nem lesz meglepetés a történet vége."
Martin blogbejegyzésében továbbra is csak annyit mondott, hogy hasonló lesz az ő lezárása is, leszámítva pár karaktert, akik a showban nem szerepelnek már/egyáltalán. Semmi arra utalót nem mondott, hogy átírták a teljes sztorit. A második fele az idézetetnek fentebb meg konkrét hülyeség, ilyet soha nem mondott Martin. Egy rendezvényen ahová meghívták beszélt erről, kérdezték, hogy ha a fanok rájönnek a sztori alakulására, akkor változtatna-e a könyvén írás közben, amire a válasza 'nem' volt, de sosem a Trónok Harca HBO sorozatról beszélt, sőt semmilyen adaptációról. A saját könyvéről beszélt, de egy csomó újságíró, reviewer kiragatta kontextusból és a TV-sorozatra csapta rá amiket abban a videóban mondott próbálva megmagyarázni ezt a shitshowt amit D&D hagyott maga után. Tudom honnan veszed ezt a gondolatot, egy magyar videóban volt, de ez egyszerűen nem igaz. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
raider21 #21485 üzenetére
Sophie Turner nagyon el van szállva. Meglepő, hogy ennyire nem vágja a dolgokat. Oké, hogy csak színésznő, és nem kritikus vagy író vagy producer..., de azért szerintem annyira van átfedés a szakmákon át, hogy a 8. évados f.ságokat felismerje.
Kicsit érzékenyen érinti ezeket a tagokat, hogy végül egy rossz sorozat lett a GoT.
A részenkénti díjakat is ezek a fiatal színészek harcolták ki, hogy ők nem hajlandóak 0,5 millióért csinálni, fejenként részenként 1 millió dollárt kérnek, vagy kiszállnak. -
raider21
aktív tag
válasz
raider21 #21475 üzenetére
Hopp, hopp, hopp...! A videóban 18:12 környékén elkezdenek Martinról, és a vele készült interjúról beszélgetni. Lényeg:
Volt/van a GOT rajongótáborának kemény magjából egy pár ezer fős csoport, akik igen jól következtettek, hogy merre halad majd Martin, és mi lesz a végjáték. D&D ettől megijedtek, és azt beszélték Martinnal, hogy át kell írni, mert így nem lesz meglepetés a vége. G. R. R. Martin is gondolkodott ezen az opción, de végül elvetette. Mert az a kb. 2000 fő kitalálta ugyan, de nem írja át, mert akkor az egész eddig felépített karakterháló borul, karakterek válnak hiteltelenné, hátraarcot kell tenniük, és ezt nem fogja érteni és elfogadni az olvasó/néző, stb.! A többi a videóban. Még a végén bebizonyosodik, hogy a '17 őszén a reddit -en kiszivárgott, itt is többször a port.hu -ról hivatkozott szinopszis lehet az, amit nagyjából meg fog írni Martin. És ebből bizony számomra az bontakozik ki a GOT S8 után, hogy D&D -ék sajnos átírhatták az eredeti forgatókönyv tervezetet...!?! -
laceszgamer
addikt
válasz
raider21 #21405 üzenetére
"HBO fizető szolgáltatás"
Szerintem a nézők tetemes része kihasználta az 1 hónapos próbaidőt, aztán semmibe sem telik még egyszer megcsinálni. Tudom, csúnya dolog, mert miért sajnálja az ember azt a pár forintot? Hát ezért. Erről már annyira lejött, hogy az egész mögött a minél nagyobb haszon volt... Úgy voltak vele a hype-ot felépítette eddig a sorozat, msot már csak le kell tudni minél olcsóbban.
-
oba
addikt
válasz
raider21 #21405 üzenetére
Jót tesz majd a hírnevüknek a "legelcseszettebb sorozat lezárás valaha" jelző?
Mert szerintem nagyjából erről van szó. De legalább sokan nézték...
Amekkora hype volt a sorozat körül és amilyen színvonalat képviselt annál nagyobb égés ez most nekik. A pénz és a nézettség nem minden, én csak ezt tudom mondani, ha HBO ha nem. -
oba
addikt
válasz
raider21 #21398 üzenetére
A nézőszám önmagában semmit nem jelent. Ennyien voltak kíváncsiak, hogy mi lesz a vége. A netes kritikák és pontszámok már jóval beszédesebbek.
Én komolyan kezdem sajnálni azt a 8 évet (évadot) amit "beleöltem" a sorozatba. Azt hittem a Dexter és a Lost fináléját nem lehet majd alulmúlni. Tévedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest