- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
csababarca
őstag
válasz
dudu5130 #22149 üzenetére
nyilván nehéz persze, főleg minden rajongónak kedvezni.
de itt csak nem is erről van szó, összecsapott félcmunka ez, elsumákolt szálakkal, amiket pl írtam fent, random királycsinálásokkal, stb.
logikátlanok a karakterek, 180fokos fordulatok több esetben, amik nem következtek a sorozat egészét tekintve.és így van, nem tudom ki döntötte el, hogy rövid évadok legyenek, mert elfogyott a kraft, vagy ötlet, vagy pénz, ezt sem tudom. de így őrült hiba volt az egész.
ha már összecsapták, lehetett volna úgy vége pl, ahogy a 8/3 véget ért, plusz 20 percben elrendezni a dolgokat. kb ugyanilyen összecsapott lett volna, de legalább az Éjkirályos dolgot ki lehetett volna bontani 5-6 részben jobban.
mint csinálni belőle egy idiótát. -
csababarca
őstag
válasz
dudu5130 #22147 üzenetére
Hát igen, valóban.
Azóta se néztem meg egy részt sem
nem tudom a Targaryen sorit fogom e, mondjuk biztos belenézek, de ilyen mehh érzés, mert nem fogom tudni elengedni, hogy tudjuk mi történik majd a jövőben...
tényleg akármikor feljön egy poszt a sorozattal kapcsolatban (GOT), elkap az ideg, hogy mit tettek az utolsó 3 részben. Hogy heréltek ki mindenkit szisztematikusan, és vált totál érdektelenné a sorozat a végére. -
csababarca
őstag
Nem tudom újrázni, egyszerűen azért mert a legtöbb szál nem vezet sehova.
Több dolog is felháborít:
- Sansa mint Queen of the north. Rendben, kijárta az utat, de lényegében Kisujj módszerét alkalmazva fordította Jont Dany ellen.
- Az hogy Arya ölte meg a Night Kinget megemésztettem.
- azt viszont nem, hogy a NK egy gyenge főgonosz lett aki lényegében nem ölt meg senkit Viseryonon és Theonon kívül, nem csinált semmit.
- Bran nem csinált semmit az utolsó évadban, pl nem akadályozta meg Dany ámokfutását. Nem akadàlyozta meg Jon és Dany mondvacsinàlt konfliktusát.
Lényegében ezekkel hatalomra tört, és eljátszva a creeplyt megszerezte a hatalmat, kijátszva mindekit.
-és a legfájóbb. Jon Targaryen mivoltjàt elbagatelizálták, nem futott ki semmire, konkrétan az utolsó részben meg sem említették. Nevetséges.
A könyvben olvasott “promise me” sor óta nekem ez adta a got érzést, libabőr volt akikor a screenen láttam hogy kiderült a rejtély.
Erre semmire nem futott ki. Röhej.Nem tudom elképzelni, hogy ha egyszer befejezi Martin (nem fogja) akkor ezek îgy lesznek felépítve, felvezetve.
Képtelenség.
Ahogy Dany madness-sége se lesz ilyen random. Nem is nevezném madnessnek, mert az őrültek nem tudatosak, nem magyarázkodnak. -
csababarca
őstag
válasz
[CS]Blade2 #21860 üzenetére
jézus, megnéztem, durva azért mekkora a különbség a világos verzió és a normál között.
pedig én azok között voltam, akik ha csak ennyi lett volna az évad összes hibája akkor 10/10re értékeltem volna.
de kb ez volt a legkisebb hiba, technikai jellegű.
a sztorivezetés és a karakterívek semmibe vétele jobban zavar. -
csababarca
őstag
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/06/14/tronok_harca_bosszuallok/
vicces.
-
csababarca
őstag
ezek burokban élnek? Ennyire tájékozatlanok?
”szerencsére nem szivárgott ki komolyabb spoiler a 8. évad 6. részéről”
jah valóban, csak a komplett cselekmény és részlet. -
csababarca
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #21713 üzenetére
én még nagyon nem vagyok felkészülve egy újranézésre.
pár évnek el kell telnie.
csak felhúznám magam a sok szálon, amit belógattak, szövögettek, majd semmilyen kifutása/értelme nem volt. (Éjkirály összes, Jon származása összes és Lyanna-Rhaeger viszony emlegetése)ma a Last Watch-t megnézem, aztán várom a könyveket, hátha megjönnek, és abban újraélem a befejezést, még ha más is lesz.
-
csababarca
őstag
válasz
Citroware #21576 üzenetére
de Martin nem írta volna meg így valószínűleg.
mert ez olyan szintű dolog ha egy könyvre vetítjük le, hogy 10-15 oldalak hiányoznak a történetből, POV fejezetek maradnak ki, maradnak üres lapok.
itt ez a baj, nem a vége.
a végét el lehet fogadni, és azzal nincs bajom.
ahogy ide jutottunk, az a problémás. -
csababarca
őstag
válasz
Citroware #21569 üzenetére
nem.
6. évad, 10 rész, 562 perc.
7. évad, 7 rész, 440 perc.
8. évad, 6 rész, 432 perc.az utolsó 10 részes évadhoz viszonyítva ez még így is másfél, két rész mínusz.
és a jelentéktelen sétákat (lásd Arya 8/5, Tyrion 8/6) pl helyettesíteni lehetett volna normális párbeszédekkel, amik megágyaznak dolgoknak.
szerintem pl Arya túlélőshowjából 5 perc is elég lett volna, érzékeltük hogy mekkora a pusztítás relatív hamar, 2-3 perc alatt. vagy ha már ennyire ezt akarták bemutatni, akkor nézhettük volna felváltva Jon,Davos,Tyrion és Arya szemszögéből.Tyrion 10 perces sétálása meg csak arra mutatott rá, hogy Cersei és Jaime halálát okozó omlás egy vicc volt.
-
csababarca
őstag
[link]
alternatív befejezés. -
csababarca
őstag
válasz
Aventador91 #21521 üzenetére
Köszi tökéletes!
arról is van ilyen, amikor áll a vastrónnál, megérinti és premierbe mutatják ahogy egymással szemben vannak?
-
csababarca
őstag
Nincs még elérhető ultra király felbontású háttérképnek való kép DAenerysről mögötte a sárkánnyal?
tudjátok melyikre gondolok. -
csababarca
őstag
PimpThyMind-os srácokkal abszolút egyetértek.
Főleg a Bran-Sansa párosról mondottakban, hogy mekkorátsuttogtak Jonról a királyválasztásról.
Sansa aki felhergelte Tyrion és így Varys az infóval, most csendben ül.
Bemondhatták volna, hogy Jon Targaryen, mindenki tudta volna, és oké vessék el az ötletet, de említeni és lehetőségként bedobhatták volna. -
csababarca
őstag
petíció csak egy jelzés, mindenki tudta amikor elindult, hogy nem lesz semmi haszna, és ne is legyen.
tiszteletlenség lenne a színészekkel szemben, a sorozaton dolgozókkal szemben. nem ők tehetnek róla.több összetevős ez, hozzájárul a mi túlzott igényeink, a világ szerteágazó mivoltja, a misztikumok amiket belengettek, stb.
nyilván emellett az írók lustasága, nemtörődömsége, is belekerül a képbe, amikor a végeredményről ítélkezünk.erős pillanatai is voltak a 8. évadnak, nem is kevés.
szerintem az első 3 rész az kerek volt. még akkor is, ha a csatát ízekre lehetne szedni, főleg a karakterek nem meghalása miatt.
de az koherens egész volt, a 7. évad kifutásaként.
ami utána jött ott dobódott le az ékszíj sokaknál, ez a csajos csihipuhi hatalombaromság nagyon gáz volt. hiába a nagy feminizmus, azért egy erős, hatalommal bíró férfi akinek van tényleges beleszólása a dolgokba hiányzott. Jon lehetett volna, de le lett korlátozva a funkciója nagyon, Euron egy vicc volt a sorozatban.
szerintem ez hiba volt, hogy Sansa,Cersei,Dany mellett nem ábrázolták megfelelően Jont, aki mind Sansát mind Danyt elnyomhatta volna. fel kellett volna építeni őt úgy, mint akiről elképzelhető hogy király legyen, mert erős, véleményt formál a nőkkel szemben, ellenpólusuk úgymunk, aztán ez a száműzetés is nagyobbat szólhatott volna. Pluszban a származása is értelmet nyer, meg megláthattuk volna, hogy húú nem csak örökös, de érdemes is rá. -
csababarca
őstag
hátkb ez várható a továbbiakban
-
csababarca
őstag
válasz
Rison77 #21411 üzenetére
hát nekem is jobban bejött volna, nagyobb áldozatok, komoly tétre menő harcok, nem ilyen bajos csajok háborúja cucc, amit ebből kihoztak.
de már mindegy.nálam ezaz utolsó évad egy 5-6os értékelést kap, a sorozat így 9/10et, tehát a lost alatt egy fél pontszámmal. azt is szidják, de ott volt katarzis a végén nekem, megkönnyeztem többször is azt. ezt nem tudtam, mert kiszámítható kliséhalmaz lett a vége. (mindemellett a Lost zárása is egy wtf-mehh kategória, és jogos a savazás azért is)
itt az utolsó résszel valamit kozmetikáztak, mármint igazából a 4-5. rész maitt más kifutása nem nagyon lehetett a sztorinak.
engem az R-L=J teória zavar, ami bejött ugye, és baromira megható volt látni a visszaemlékezéseket, ahogy össze állt egy egésszé. nálam a sorozat top jelenetei között vannak. de végülis semmire nem futott ki, semmi értelme nem volt, a lényegi történéseken nem változtatott semmit.
"csak" adott egy gyújtópontot Jon-Dany között, amit enélkül is le lehetett volna kommunikálni.
szóval ez egy elbagatelizált vonal volt, sajnos.
ez a legnagyobb szívfájdalmam. -
csababarca
őstag
válasz
Csabroncka #21389 üzenetére
jah amúgy, az jobbnak tűnt ennél.
pedig ott is hullottak a karakterek szép számmal.
de nem ez a béna királydráma volt a hangsúlyos. -
-
-
csababarca
őstag
válasz
paatrick #21311 üzenetére
3. Mert mondjuk ezzel elindít egy olyan láncreakciót, hogy majd előbb utóbb Dorne vagy a Vas-szigetek is ágaskodni kezd, full jogosan, hogy kiválnak. -> háború, királyság felbomlása, stb. Meg úgy nézett ki, hogy ő nemet mondana Branre, ha Bran nm teljesíti a kívánságát. a saját testvérének ágaskodott fel az iq negatív.
4. Hogy jön ide Brandon az építő? ez egy teória volt,hogy Bran lehetett ő, de baromira nem. Szóval ezt nem értem, hogy minek hozod fel.
5. Ettek már Targaryent sárkányok, ez nem magyaráz semmit. még a sorozatban is elhangzik Joffrey szájából.
Ez olyan néphülyítő marhaság, mint mikor azzal érvel valaki Dany örültségére, hogy MINDEN Targaryen őrült. -
csababarca
őstag
már előtte részben is gyilkolászott bosszúból, ami hiába volt jogos (az ő szemszögéből), Jediként nem tehette volna meg.
lényeges különbség, hogy Anakinnál az első megjelenésénél tudtuk, hogy belőle lesz Vader majd egyszer, míg Danynél ez nem volt kijelenthető az előző részig 100%osan. -
csababarca
őstag
válasz
laceszgamer #21222 üzenetére
hahhaha. szerintem sokan éreznek így.
én reménykedtem, hogy kapunk valami váratlant, de nem.
csak Sansa önelégült képét kellett nézni megint. pfejj.szomorú, hogy a történet egyik legjobb szálát, legszebben felépítettet, miszerint Jon Targaryen arra használták, hogy Dany ellen forduljon Varys, Tyrion, stb. konkrétan nulla értelme volt. mert Jon akkor is megölte volna Danyt, ha nincs ez az egész. egy bazi nagy elvesztegetett dolog volt. várom a spinoffokat.hátha az ad valamit pluszba erről a csodálatos világból.
-
csababarca
őstag
Ezer ssebből vérzik ez az utolsó rész, de végre vége.
-Sansa wtf....választják éppen királynak az öccsét, de neki megint marha fontos, hogy vele mi lesz... mit gondolt, hogy Bran majd letarolja Északot a király nevében? Idióta.
Istenem. -Tyrion is wtf kategória, ostoba lett. és akkor király segítője. apagyilkos, többszörös király/királynő áruló. -csóri Jon, de lehet hogy neki ez a boldogság. mindenesetre elég vicces, hogy a pozitív karakterek mind révbe értek, őt meg elküldik oda ahonnan indult a sorozatban. brafó. Ez a Bran király dolog is, bár végülis meg lett magyarázva, hogy miért jó. De az a Bran mondta, hogy ezért tette meg ezt az utat, eléggé szemenköpés a NK-s dolognak megint. -Dany...hitt valamiben, ezért legyilkolták. ilyen ez. nem éreztem semmit a jelenetnél, mert várható volt, amikor már odalépett Jonhoz, az meg mondta hogy Te vagy a királynőm, blablaaaa. ott vége lehetett volna a résznek, ahogy Drogon elégeti a vastrónt. az jó volt. 7/10 az évadzáró nálam, 9/10 a sorozat így, ezzel az elrontott évaddal.
-
csababarca
őstag
válasz
energy4ever #21215 üzenetére
nálam sincs.
ez mi?:/ -
csababarca
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #21193 üzenetére
Ahh látom, szép kis szöveget is írt hozzá.
hiányozni fog ez az egész, legyen bármilyen is ez a 8. évad.
ha a spinoffok csak fele ennyire jók lesznek, mint összességében ez a sorozat volt, akkor már boldogok lehetünk. -
csababarca
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #21191 üzenetére
tuti besírok majd mikor vége lesz a résznek. már most érzem.
ez az alsó kép mikori?
-
csababarca
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #21177 üzenetére
A tél ott volt Királyvárban a 7. évad végén, a 8. évadban már sehol sem volt. ez hiba.
mert nem az NK kinyírásával múlt el, az 1-2. részben amikor mutatták Királyvárat se volt semmi nyoma a télnek. -
csababarca
őstag
válasz
Aventador91 #21147 üzenetére
Ezt mondtam én is.
csak számold össze hány olyan volt, hogy valaki beírta hogy tetszett ezért azért, és erre hányszor reagált valamit az akinek nem tetszett, pl amit Intergale csinál csak fordítottan.
És akkor számold össze azt is, ány olyan volt, mikor valaki beírt valami negatívat, és jött rá a replika, hogy "nem kell nézni" "kisebbség" "meg volt alapozva" "tök mindegy mennyien haltak meg" stb dolgokkal..
ebből volt a több, most is ez történt.
vagy bedob valaki egy mémet, ami negatívabb úgymond a sorozatra, és jön a szellemesnek vélt válasz rá, hogy hülyeség, mert stb...nem kell ez, szerintem.
meg értetlenkedi sem, hogy mi és miért nem tetszett valakinek, leírtuk ezerszer már. -
csababarca
őstag
válasz
Aventador91 #21143 üzenetére
Ez nem csak neked de minek ezt a személyeskedést tolni?
Fogadjátok el, hogy valakinek nem tetszik mert logikátlan dolgok vannak benne. Emellett rengeteg zseniális jelenettel, megoldással, zenével, stb..
Meg kellene érteni, hogy mi a problémánk az évaddal, nem állandóan beleállni a személyeskedésbe, meg a lenéző stílusba by Intergale.
Nem fogom leírni mégegyszer, oldalakon keresztül leírtuk, mások videóban elmondták hogy mi a gond vele, ha nem akarjátok megérteni, akkor ez van, nem probléma, különbözőek vagyunk, máshogy látjuk, ennyi.
Egyik sem rosszabb vagy jobb vélemény a másiknál, igazságot tartalmaz mindkettő.De engem senki nem fog tudni meggyőzni arról, hogy a hadsereglétszámokat gondosan kezelték, vagy hogy a 3. részben (amit végig élveztem, és rengetegszer visszanéztem azóta) karakterek maradtak életben irracionális helyzetekben, vagy hogy Dany tette meg volt alapozva, és nem táncol pengeélen az a szitáció a történetvezetésben.
Lehet itt szellemeskedni,meg beírogatni a magasröptű replikákat, amikor valaki elsüt ezekkel kapcs. egy poént, de semmi értelme.
-
csababarca
őstag
válasz
Aventador91 #21098 üzenetére
Szerinted felakasszuk magunkat?
Nyilván beletörődünk, de beszélni lehet ezekről a problémákrol.
-
csababarca
őstag
válasz
[CS]Blade2 #21096 üzenetére
Hátha végre felfogják.
-
csababarca
őstag
válasz
[CS]Blade2 #21065 üzenetére
Akkor nálam telitalálat
uhh Feri, ez a teasa baromi hatásos volt
-
-
csababarca
őstag
válasz
milan1225 #21045 üzenetére
jogos, nagyjából.
nekem valami utolsó gyújtópont hiányzott, aminél betelik a pohár, ott a csatában.
személyes ötlet, már írtam máskor is, hogy elfogadható lehetett volna, ha mindkét sárkánya ott van vele, győz, szólnak a harangok, és akkor azt hiszi mindenki végre vége.
erre jön az egy bites Euron, és leskorpiózza Rhaegalt. -> Dany bepipul és pusztít.ez az én szememben hitelesebb lett volna.
és kimaradt volna ezáltal ez a béna Euronos hőkövetős 3/3 skorpiózás is.nekem ennyi hiányzott, egy végső lökés a csata hevében.
de ha az volt a cél, hogy könyörtelennek ábrázolják Danyt, Cerseit meg bandáját meg felmenteni minden alól, akkor elfogadható a készítők ábrázolása is.
-
csababarca
őstag
válasz
Aventador91 #21030 üzenetére
ez a starwarsos párhuzam nagyon adja.
meg a végén a Twilightos is...beteg.
-
csababarca
őstag
válasz
batai15 #21022 üzenetére
Nekem nem esne jól.
Tyrion egy szörnyen lebutított karakter lett, csak rossz és érthetetlen tanácsokkal.
Sansa meg Cersei lite. Önző.Tyriont korábban sokkal inkább el tudtam volna képzelni, de ez az évad után már nem.
Jonnak kellene lenni. Egyszerűen nem lehet az a lényege a származásának, hogy Dany berágjon rá.
tudom hogy ez happy endes, de Jonnak nem az, mert valószínűleg ehhez Danyt meg kell ölni. Akit szeretett elvileg, plusz az utolsó vérszerinti családtagja. Illetve nem akar király lenni.
szóval ez neki nem boldog vég. -
csababarca
őstag
válasz
[CS]Blade2 #20986 üzenetére
Ez papíron tök jól hangzik.
de ez minimum 1 év. Meg egy rahedli pénz.
emellett nyíltan vállalnák, hogy valamit elrontottak.ezt kaptuk a pofánkba, el kell fogadni, majd továbblépni.
Ez van. -
csababarca
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #20984 üzenetére
azt hittem van valami rejtett details rajtuk, de akkor nem.
-
csababarca
őstag
így van, ezt mondtam én is.
vagy akár Davos, Tyrion, Jon szemszögéből, váltogatva.ez számomra érthetetlen volt, még akkor is ha arra készítették ezzel fel a nézőket és Aryát, hogy ő öli meg Danyt.
túlzó volt, főleg hogy a harmadik részben is ezt már eljátszották vele, de itt legalább volt értelme.
-
csababarca
őstag
-
csababarca
őstag
válasz
whitezo88 #20942 üzenetére
még a végén kiderül, hogy nem is a Hegy volt kvázi halhatatlan,hanem Cersei
A PimpThyMind-os srácokkal egyetértek sok mindenben, főleg a Cersei karakterével kapcsolatos dolgokban. Kiüresítették a karakterét, pedig a legjobban alakító színésznő vitte a dolgot...mondom ezt úgy hogy utálom a karakterét, és örültem hogy meghalt.
De tényleg, eleve ez volt a terve, hogy majd Dany leamortizálja a lakosságot, és ezzel ő csak nyer, és semmi ilyen önelégült reakciója nem volt,mikor tényleg elkezdődött az írtás. furcsa nekem.kíváncsi vagyok mostmár a végére nagyon.
itt elmélkedtünk, hogy majd a kövi rész határozza meg, hogy Dany tudatos volt vagy őrült, stb.
hát az előzetesből nem úgy tűnik mint akit ez megviselt, mert elég céltudatosan mutatják, ahogy kilép a serege elé.
persze lehet elterelés is ez, ahogy a promokban már sokszor tapasztalhattuk. -
csababarca
őstag
Mióta ismerjük a sorozatot nem volt legitim uralkodó.
Robert is zsarnokként jutott a trónra, fake news miatt.
sose fogadták el őt sem teljesen, senki nem tartotta jó királynak.
A Lannister bagázsnak meg ugye semmi joga nem volt a trónra, egyszerűen erővel és ármánnyal elvették.mèg ha Robertet legitim uralkodónak tekintjük is (Targ rokonság),akkor Stannis lehetett volna csak jogos örökös.
itt azé a trón aki meg tudja szerezni, nem a normál származás dönt.
a népet is hidegen hagyja egyébként, hogy ki ki fia-borja.Valamilyen szinten minden uralkodó zsarnok, olyan akit mindenki kedvel kevés van.
itt Danyt kiforgatták a szerepéből, hogy negatívként megölhessék az utolsó részben., és meghökkentő legyen.
ha ezt nem teszik meg vele az írók, akkor nehezebb lett volna indok a megölésére. max annyi hogy ragaszkodik a trónhoz. De ez elég kevés indok, és nem vált volna ezzel negatívvá.ez meg volt alapozva, kicsit erőltetetten az eleje óta, de főleg itt a nagy kapkodásban az utolsó két részben mad-esítették.
easy writing.én is azt kívánom, hogy mostmár akkor legyen Jon az uralkodó.
akkor nem csak annyi lett volna az értelme a Lyanna-Rhaegar kapcsolatnak, hogy Dany és Jon összekülönbözzön. -
csababarca
őstag
válasz
Integrale #20887 üzenetére
De hol voltak?
csak úgy ott hagyták őket valahol?és miért emelték ki ezt a készítők, hogy egy nép eltűnt a világból a mások elleni csata alatt?
de lehet a makulátlanokat is említeni, akik közül maximum pár száz ment be a várba, a többi kint maradt.
és amikor mutatták ahogy a várfalra igyekvő zombik összeesnek, ott már egy darab nem volt belőlük.
kövi részben meg már a fele megvolt.persze indok lehet az hogy a makulátlanok halottnak tettették magukat.
-
csababarca
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #20881 üzenetére
És azok hol voltak?
Akkor ez megint logikai baki, hogy a legfélelmetesebb mások ellen csak 5ezret vetnek be belőlük.
többi elbújt?Illetve, a 3.rész utáni werk-ben mondják, hogy azért fontos az a jelenet, mert egy nép konkrétan megsemmisül. Ők maguk mondják.
-
csababarca
őstag
válasz
Integrale #20869 üzenetére
Neked szimpatikus, másnak nem nagyon.
Mondjuk aki eddig szerette az esze miatt, az az utolsó két évadban simán kiábrándult belőle, mert ostobaságokat tesz, tanácsol.
Azt nem értem a karakterénél, ha ennyire a családjáért van oda, akkor miért nem váltott oldalt? kb belső ügynökként bomlasztotta a Jon/DAny oldalt, védve Cerseit a legvégsőkig.
Aki mellesleg újra bérgyilkost küldött rá is..Le lett butítva ő is, elbántak a karakterével az írók.
Szerintem túléli amúgy a sorozatot, de nem lennék meglepne ha megsütnék a kövi részben, teljesen jogos lenne.
-
csababarca
őstag
válasz
[CS]Blade2 #20849 üzenetére
Ez is igaz, mondjuk Jonnál nehéz karakterhű vonásokat megítélni, mert egyszer tudatos, máskor meg teljesen megborul...lásd a Fattyak csatája pl.
Igazat adok amúgy, bármit kinézek mostmár.leak:
nyilván a leak totál ellentmond annak amit én elképzelek befejezésnek, de jobban átjönne ez.
:leakA másik, hogy azon gondolkoztam, hogy ezt a Dany döntést alá lehetett volna támasztani mondjuk eképpen:
Rhaegalt nem szedik le az előző részben.
Ketten lezúzzák a védelmet, visszaszorítják a Lannistereket.
Megszólalnak a harangok.
Fellélegzik mindenki, majd mondjuk Euron ekkor szedi le a már leállít csatában a megpihenő Rhaegalt.
Nah és akkor erre bepöccen Dany abban a pillanatban félretesz mindent, és mehet a pusztítás.Nekem így jobban átjött volna, "érthetőbb" lett volna a dolog, hogy a megadás után ezt csinálják, akkor nem érdemelnek kegyelmet.
-
csababarca
őstag
válasz
hipsteR #20843 üzenetére
Azért nem tettem spoilerbe, mivel személyes vélemény.
el tudom képzelni, hogy Jon kiàll Dany mellett mindezek ellenére is (tudom hogy ez karakteridegen lenne, de itt már mindenki karakteridegen...), és Arya bepipul rá vagy valami.
Jobb csavar lenne, mint amit ez az 5.rész előrevetített. -
csababarca
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #20841 üzenetére
De ő így érzi, mivel kvázi Jon azt a családját választotta, akivel felnőtt.
az ő szemszögéből egyedül van, még ha Jon ellökését magának is köszönheti.Jon is egyedül van lényegében, csak neki a Targ identitása személyileg irreleváns.
De Sansa pl elárulta,Arya is el fogja a kövi részben, Bran meg Narniában van. -
csababarca
őstag
válasz
batai15 #20820 üzenetére
Igen, itt meg a záró évadban még meredekebb kérdések merülnek fel, amik bizony nem lesznek megválaszolva.
https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/bod78s/new_david_benioff_and_db_weiss_interview/
ezt így itt hagyom.
lusta írás, látvány oltárán feláldozni mindent, aztán kövi részre elfelejteni.
pl a dothrakiak, maga a készítők mondják, hogy ez a dothrakik végét jelenti, kihangsúlyozzák, hogy konkrétan egy teljes nép/kultúra kihalt. erre két rész múlva már újra ott kurjongatnak.ezeket hogy lehet védeni? ezt komolyan fel nem fogom.
Ott volt Stannis, folyamatosan fogyott a serege. és mire Winterfell alá ért, egy szedett-vedett pár ezres serege maradt. neki nem teleportálták vissza az írók a seregét teljes egészében.
-
csababarca
őstag
válasz
tatararpad #20781 üzenetére
Halgatott a nagyszerű tanácsadóira, és nem ezzel nyitott hanem szövetségeseket akart keresni.
plusz ugye az írók ezt szánták a fővonalnak, a másokat meg csak gyorsan le akarták zavarni.ez jött össze ebből.
nálam ez is a Lost kategóriába esik.
alltime kedvenc sorozatom az, de nem újráztam sose az utolsó évadot.
ez is erre a sorsa jut, alltime kedvencek egyike, de sajnos így hogy tudom mire fut ki, nem fogom tudni megnézni, mert pl Dany jeleneteinél amik pozitívak erre fogok gondolni ami itt történt.
vagy Jon származása körüli rejtélyek is totál feleslegesnek hatnak, ha erre futtatták ki a lényegét, hogy legyen min összeveszni Jon-Dany párosnak.
pedig azok a visszaemlékezések hidegrázósak. -
csababarca
őstag
Azt valaki mondja már meg, hogy a 3. rész után miért kellett ebben is 15 percig Arya kálváriáját nézni? Miért nem volt ebből elég 5? Értem hogy rajta keresztül láttuk a pusztítás mértékét, és az emberek reakcióit...de könyörgöm. ennyire nincs ötlet, hogy ezt kell nézni, hogy 15 épület ráomlik, agyontapossák, stb?!!! gondolom felvezetik hogy lehet ő öli meg Danyt...de ez így meg baromi átlátszó...én nem tudom de Arya karaktere el van túlozva picit. Jon sincs ennyit képernyőn, Sansa, Bran kettősről nem is beszélve. Engem irritál már, pedig közben szeretem a karakterét, de túl sokat adnak neki ebben az évadban. -
csababarca
őstag
válasz
CptAdamica #20735 üzenetére
Ez az Arya karakter ennyire feltápolása baromi idegesítő. Ráadásul ugye a Winterfelli csatában is összecsinálta magát először, itt is pánikolt...nekem abszolút hiteltelen lett, hogy az éjkirályölő összecsinálja magát az emberek miatt. jézus. volt egy sárkány is jah, de látta mire képes Winterfellnél is már, min lepődött meg? ha ő öli meg Danyt nulla motivációval, akkor nálam tényelg elásta magát a sorozat. márpedig, nagyon erre tart most a dolog.... -
csababarca
őstag
Jah és csak én éreztem indokolatlan soknak Arya screentime-ját? Szemben DAny alig szerepelt, pedig lehet nem lett volna rossz látni, hogy milyen lelkiállapotban teszi mindezt. Mondjuk ARyát értem, gondolom rajta keresztül láttuk a köznép szenvedését, de akkor is indokolatlannak éreztem, pláne ezt az ellovaglást, nagyon gejl volt. -
csababarca
őstag
Ez a harang dolog Aerysnél is megtörtént? vagy miért voltak így erre rápörögve? gondolom kell lennie valami párhuzamnak.
-
csababarca
őstag
válasz
Integrale #20693 üzenetére
Miért az én nézőpontom? Olvasd a többiek véleményét is.
kiket égetett meg?
főurakat akik szabotálták, vagy fafejűek voltak.
mind megérdemelte a sorsát.az elején jót akart Dany, csak rossz világban próbálkozott.
westeroson meg esélyt sem kapott mert egyből ahogy letette a lábát, fúrni kezdték.Robert is ezt mondta, a félelem tartja össze a birodalmat, aki erősnek látszik, azt követik.
mit kellrtt volna tennie pl Tarlyval? Megsimogatni a buksiját, és elengedni? Felajánlotta a térdhajtást, nem fogadta el. Slussz passz.Te meg ennyire erővel a saját nézőpontodat hajtod, és csak azt fogadod el.
nekem az a nézőpontom, hogy erre az egészre kellett volna 3-4 rész, vagy 2-3 hogy kibontsák teljesen.
-
csababarca
őstag
válasz
energy4ever #20687 üzenetére
Jonék fordulnak ellene amiatt, hogy felégetett mindnet. -
csababarca
őstag
-
csababarca
őstag
Hát ez jó rész volt most, viszont én ezt nem igazán éreztem megalapozottnak, hogy legyalulja Dany az egész várost. Most min akar uralkodni? nyilván semmit, mert majd jön feltápolt Arya és megöli. Ennek jól megágyaztak ezzel a résszel. Danyt jól lejáratták az írók, full out of character volt ez tőle, de hát a cél szentesíti az eszközt, nyilván eldöntötték, hogy halnia kell, ezt az utat választották hozzá. Legalább néha mutathatták volna Danyt az akció közben, hogy éli át, 1-2 elborult tekintet, hogy azonosulni lehessen vele, vagy éppen tényleg megutálni. Ami meglepett az az,hogy Jaime-Cersei kettős így végezte be, mondhatni offscreen a többi eseménytől. A nagy AranyKompánia...azt hittem lesz valami szerepük, de így volt jó, hogy 5 sec alatt mentek a levesbe. Következő rész akkor jön a Danyt ünneplés, majd Arya lekommandózza valamilyen úton módon, valaki arcát felvéve szerintem. Nem örülök ennek a végnek kifejezetten, mert nem éreztem logikusnak, de legalább jól megcsinálták, úgyhogy ez most tetszett lényegében. -
csababarca
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #20658 üzenetére
továbbra sincs arról szó, hogy mondjuk mi itthon nézhetnénk.
igen, a reddit általában naprakészebb ezekben, ott már akkor fent voltak a múltheti kiszivárgott videók, amikor mások csak találgatták, hogy lehet kiszivárgott.
-
csababarca
őstag
Én nem találok erről semmi infót, redditen se...spanyol leak jött ki, de nem a teljes részek. még egy árva videó sem.
-
csababarca
őstag
válasz
jbalint18 #20641 üzenetére
Varys csak egy seggny.ló. nem néziő senki érdekét, ez csak a duma.
neki csak saját maga számít, millióegyszer bizonyította ezt.
most is.
Szolgálta Robertet, aki rossz király volt, mert érdeke úgy kívánta.
Szolgálta Joffreyt, aki őrült volt, mert érdeke úgy kívánta.Most még mielőtt Dany trónra kerülhetne, már megfúrta, miért? Olyan királyoknak adott esélyt évekig, akik katasztrófák voltak, most Danynek az esélyt sem akarja megadni, hanem egy olyan embert helyez elé, akiről semmit sem tud, nem beszélt vele soha.
Érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest