- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #17988 üzenetére
Nehéz kérdés, több is van. Talán a 3x09 és a 4x08, amik kicsit kiemelkedik a többi közül, ami furcsa, mert ugyanakkor utálom is ezt a két részt.
-
Gretel
tag
válasz
Attila2011 #17232 üzenetére
Már a legelső jelenet hülyeséggel indít. Hogy a bánatban került volna Edd hirtelen Eastwatchba?
-
Gretel
tag
Egyébként már a 8x1-es eleje elárulja, hogy kamu. Konkrétan a scene 1 negyedik mondata.
-
Gretel
tag
válasz
Aventador91 #17200 üzenetére
Szerintem kamu. (Legalábbis erősen remélem.) A 8x1-nek vagy háromféle változata is kering a neten. Gondolom a hackeres balhé miatt páran elkezdtek szórakozni ezzel. Ha jól emlékszem, mikor a hetedik évad történései kiszivárogtak, azért már javában ment a forgatás, most meg még csak előkészülnek. Ráadásul nem reagált semmit a HBS sem, a tisztesség kedvéért illene mondjuk tagadni, vagy valami...
-
Gretel
tag
Szerintem meg kizárt.
Már az röhej, hogy az a nő még életben van. Annyira tisztán csak és kizárólag a plot armor miatt nem harapott még fűbe/próbálják megint helyzetbe hozni, hogy az nevetséges. Egyik pillanatról a másikra próbálnak belőle olyan okos taktikust csinálni, ami sose volt. Kétségbeesetten kapaszkodnak belé, hogy ne az Éjkirály maradjon az egyetlen ellenfél az utolsó évadra, de nem valószínű, hogy azt túlélné, az meg pláne nem, hogy trónon is marad a végére. -
Gretel
tag
válasz
Razermazer #17114 üzenetére
Pontosan. Ezt nagy hiba lenne kihagyni, csak azért, hogy Cerseit még X ideig veszélyesnek/esélyesnek tüntessék fel. Olyan jó lenne, ha Cersei végül saját maga alatt vágná ketté a fát ezzel a húzásával. Egyébként meg a könyvben az Arany Kompánia szó nélkül beállt egy Aegon Targaryen mellé (az most mellékes, hogy szerintem kamu a srác), most meg a sorozatban is lett hirtelen egy Aegon Targaryen... Véletlen? Vagy valami elcseszett karakterösszeolvasztás? -
Gretel
tag
válasz
Gyuri27 #17106 üzenetére
Hát ez az! Ennek az átállásnak meg kéne történnie, ha Cersei tényleg áthozatja őket. Ha képesek lesznek kihagyni, csak hogy Cerseit még tovább helyzetben tartsák... na arra nem lesznek szavaim. (Mostanság Cerseit is indokolatlanul erősen védi a plot armor.) Még ha meg is kötik vele a szerződést, elfogadják a munkát, szó nélkül le kéne lépniük és beállni Rhaegar fia mellé... és a Vastrón ellen harcolni/lázadni, nem pedig az aktuális uralkodót védeni. -
Gretel
tag
válasz
csababarca #17067 üzenetére
Finálé
Ne legyen igazam, de szerintem Tyrion szerelmes a királynőjébe. Azt a jelenetet, ahogy figyelt ott a végén én máshogy nem tudom megmagyarázni. Pl. biztos, hogy Jorah is egy az egyben ezt csinálta volna, ha ő van ott. -
Gretel
tag
válasz
laceszgamer #17055 üzenetére
S7 Finálé
Nekem nem tetszik, hogy Jon valódi neve ugyanaz lett, mint Elia meggyilkolt fiáé is volt. Még az is jobb lett volna, ha Rhaegar Juniornak kereszteli el a kedves mama (ő halt meg később, simán megváltoztathatta volna, amit Rhaegar kitalált), de ez... Oké, rendben, Aegon volt a nagy hódító, nyilván ez is szimbolikus, de Rhaegarnak már volt egy ilyen nevű gyereke, akit kinyírtak.
Kisujj megkapta, amit érdemelt, viszont... kicsit szerintem csalódást keltő volt a vége. Illett volna minimum úgy fogadnia a halált, mint Olenna tette. Ettől függetlenül a szál többi részlete tetszett. Jól fel volt építve, csak én nem bántam volna, ha képes méltósággal elviselni, hogy most bizony nem nyert és záróra. -
Gretel
tag
válasz
Razermazer #16626 üzenetére
Cersei amilyen okosnak hiszi magát, még az Arany Kompániát is megpróbálná átverni valahogy, vagy trükközni valahogy, (már ha egyáltalán sikerül felfogadnia őket), azt meg nem nagyon szokták szeretni. Kicsit vicces lenne, ha szétkapnák Királyvárat, mielőtt még a Mások betoppannának. -
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #16563 üzenetére
Hát akkor nem sok értelme lett volna belerakni az egész származás szálat. Meg fogja tudni szépen, csak az a kérdés, hogy mikor és hogyan. Nem véletlen, hogy Brannél ott a sztori egyik fele, Sam kiscsaládjánálk meg a másik. -
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #16542 üzenetére
Hát ha nem, akkor ő lesz az első zombi, aki szereti a tüzet. -
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #16539 üzenetére
Az milyen lenne már.
Remélem amúgy többet nem fog dobálózni, van már neki zombi Viserionja, tessen szépen azon közelekedni, harcolgatni. Ne egyszerűsítsék a dolgát ilyen egy csapásos instant killekkel. -
Gretel
tag
válasz
[CS]Blade2 #16533 üzenetére
Én furcsának találnám, ha az alig pár éve kikelt sárkánykák máris akkorára nőttek volna, mint Balerion, aki volt már vagy száz éves Aegon hódításakor. És a sárkányok halálukig folyamatosan nőnek... Szerintem Drogon maximum kb. akkora lehet, mint Vhagar volt a hódításkor.
(#16536) Razermazer
Na igen, ha élhet még kétszáz évet, simán túl is szárnyalhatja.
Az lenne szép hadigép.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #16507 üzenetére
Tywin vs. Brienne.
-
Gretel
tag
6. rész
Lehet, hogy hülyeség, de én most nagyjából teljesen biztos vagyok benne, hogy Dany teherbe fog esni Jontól. Annyit volt téma ebben a részben a gyerek kérdés, hogy kizárt, hogy ne történjen meg. Jon oda akarta adni a kardját Jorahnak, az meg mikor visszaadta mondta, hogy majd adja tovább a gyerekeinek. Dany a trónöröklésről beszélget Tyrionnal. Aztán a végén a hajóban is elmondja Jonnak, hogy a sárkányok a gyermekei és csak ők vannak neki.
És valami egészen más: ott van ugye a "only death can pay for life". Lehet, hogy Viserionnak nem is csak azért kellett meghalnia, hogy legyen zombisárkánya az Éjkirálynak, hanem hogy anyunak lehessen egy másik csemetéje. -
Gretel
tag
válasz
gyurkikrisz #16391 üzenetére
Kiszivárgott részből spoilerek
Egen, úgy fest, nem csak úszóbajnokokkal van tele Martin világa, de futóbajnok is akad.
Oké, a holló is repül, oké, a sárkányok is repülnek, az meg nyilván gyorsabb, mint lovacskázni, hajókázni, gyalogolni, de még így is elég hihetetlen volt nekem is, hogy Dany pont oda tudott érni időben.
Kéne egy másik lovas Rhaegalra, mondjuk Jon, ha már úgyis Targaryen. Így nagyon nem működött a dolog, hogy Dany ül az egyiken, a két másik meg megy utánuk. Nem működtek teljes kapacitással? Bár talán ez rossz szó. Ráadásul így esély sincs rá, hogy különböző helyeken vethessék be őket. Kell az a másik lovas, akármi lesz is.
Benjen meg... megtette a kötelességét, Benjen mehet. Gondolom semmi konkrét ok nem volt a halálára, csak az, hogy már nem kell, akkor meg minek vesztegessenek rá perceket. Ezeken a helyeken mintha visszaütne, hogy felgyorsult a tempó és igyekeznek minden szálat elvarrni.
Arya és Sansa utolsó jelenete egyébként nagyon komoly volt.
Na... már az Éjkirálynak is van Süsüje. Jön a Sárkányok Tánca Tűz és Jég kiadásában?
És a zombivadász osztag dialógusai, még mielőtt beütött volna a baj... Hát komolyan, mindent eltalálták. Nagyon tetszettek. Tormund és Sandor beszélgetése... hát megtalálták maguknak a legjobb témát. -
Gretel
tag
A könyv vele kapcsolatos részei nem győztek meg.
Szerintem ő az a hamis sárkány, akiről az a vörös pap is szövegelt Tyrionnak. A kinézete önmagában még nem bizonyíték, lehet akár egy Blackfyre fattyú is. Viserysről már gyerekkorában lehetett tudni, hogy nem százas, Danyvel pedig szerintem maximum x vagy y lehetséges feleségeként számoltak akkor még. Keríthettek valahonnan egy megfelelő kinézetű gyerkőcöt, akit aztán úgy neveltek fel, mintha tényleg az a bizonyos herceg lenne. -
Gretel
tag
Csakhogy Robert nagyanyja Targaryen volt (az Őrült Király nagynénje) és ha jól emlékszem, ő a sikeres lázadás meg Rhaegar megölése mellett erre a leszármazásra is támasztotta a trónigényét. Szóval mivel a Baratheon háznak már nincs élő, törvényes leszármazottja, tehát törvényesen a még élő Targaryenek követelhetnék maguknak a trónt. Sokkal inkább, mint Cersei, aki csak egy király özvegye... (két másik jogtalanul uralkodó fattyúnak meg az anyja).
-
Gretel
tag
Persze, viszont a megítélésének nem biztos, hogy ez segíteni fog. Oké, annak idején Hódító Aegon is hasonló módszerekkel operált, volt tűz, halál, házak kiirtása, minden finomság, utána meg mégis jó királyként uralkodott. Viszont annak a történetnek nem volt előzménye. Itt meg még emlékszik a nép Őrült Aerys húzásaira, szóval ha azt hallják, hogy
, olykor megesik. Kicsit több ésszel kéne csinálnia, amit csinál. Úgy is átpártolhatnának hozzá az emberek, hogy közben nem áll a háta mögött egy böhöm nagy lángszóró.itt ez a csaj elégeti a legyőzött főemberkéket, talán az ugrik majd be nekik először, hogy apja lánya, nem az, hogy háborúzik a drága Sam rokonsága ettől függetlenül azt kapta, amit megérdemelt. Aki elég hülye, hogy még ebben a helyzetben is Cersei mellé áll, na az nem ép. A srác is simán hülye volt, nem bátor. A falra zavart tesókája ezerszer bátrabb, mint ő. Ez már inkább csak valami dac volt a részéről a végén.
-
Gretel
tag
válasz
#32256704 #16327 üzenetére
Tudom, emlékszem. Viszont Robertet mégse emlegeti úgy senki posztumusz, hogy "Őrült Király 2.0". Erőszakkal akart megoldani bizonyos helyzeteket, mert bizonyos készségei hiányoztak ahhoz, hogy jó uralkodó legyen. Danynél is valami ilyesmit látok... A nagy hajókázás előtt is főleg az erőszak, az erő volt az, amivel célt érhetett. Ezt ismeri, simán benne van, hogy nagy arrogánsan azt gondolja, hogy ő biza jobban tudja és mindenki másnak csitu van.
-
Gretel
tag
Szerintem nem kezd megőrülni. Hiba lenne egyenlőségjelet húzni aközé, amit ő művel, meg aközé, amivel annak idején az édes drága jó apucija szeretett szórakozni. Dany fiatal, tapasztalatlan, tapasztalata nincs, tehát használja azt, amilye van, a nyers erőt, meg az ijesztő lángszórókat. Maximum idióta aki képes nekiállni saját maga alatt fűrészelni a fát, de nem őrült. Még Robert is azt tartotta, hogy a félelem és a vér kényszeríti engedelmességre az alattvalókat/tartja össze az országot. Dany ugyanerre apellálva próbál hódítani. Persze ettől még teljesen alkalmatlan bármiféle trónra, de ahogy én látom, ez nála még messze nem elmebaj.
-
Gretel
tag
7x5 Eastwatch
Drogon és Jon jelenete valami fantasztikus volt. Tetszett. Dany feje is érdekes volt közben. Az is jó volt, ahogy Gendry elintézte azt a két ürgét, meg a bemutatkozása Jonnak. (Kíváncsi leszek, összehozza-e majd még a sors Aryával.) Viszont Jaime túl simán úszta meg, bejött, amitől tartottam. Tarlyék esete... egyiket se tudom sajnálni, maguknak keresték a bajt. Az meg, amit Gilly kezdett olvasgatni elég szépen egyértelművé teszi, hogy Jon nem fattyú, sosem volt fattyú, hanem Rhaegar törvényes örököse. (Csak gondolom elhúzzák még a hetedik részig, vagy a következő évadig a nagy felfedezést.)
Cersei terhessége totál feleslges szerintem. Kizárt, hogy az a nő szüljön még egy gyereket. Vagy elvetél, vagy megölik még azelőtt, hogy sor kerülne a dologra, szóval csak felesleges időhúzás. Gondolom azért kellett beleírni, hogy Jaime esetleg kicsivel később sokalljon be és hagyja a fenébe a tesót. -
Gretel
tag
válasz
S e t h #16198 üzenetére
A halálát kizártnak tartom, valahogy biztos, hogy megússza. Csak azt nem látom, hogy lehetne plot armor nélkül lelépni a veszélyzónából. Az mondjuk biztos, hogy Tyrion törlesztene, kérdés, kerül-e olyan helyzetbe, hogy megtehesse. Meg ha én tévedek és Dany mégis megadná neki az átállás lehetőségét, a kis kamikaze akcióját nézve biztos, hogy nemet mondana és inkább lényegülne át sárkánytáppá. Idővel lehet, hogy megérik benne az elhatározás, hogy most már tényleg hagyja a fenébe Cerseit, de ezen kicsit még dolgozni kéne. Most még korainak érezném.
-
Gretel
tag
válasz
S e t h #16196 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem mentheti meg Bronn. Csak kicsit túlzás lenne, ha ki is húznák, aztán még el se fognák, amikor a környéken ott nyüzsög Dany minden népe. Márpedig ha túléli, valahogy muszáj lelépnie is, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Dany neki is elkezdené tolni ezt a "térdre" szöveget.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #16192 üzenetére
Szerintem se. Dany őt élből feletetné Süsüvel, ha ott lenne (akárhogy mondaná is Tyrion, hogy felség, talán ezt nem feltétlen kéne). Mégiscsak kinyírta (a sosem ismert) aput, meg ugrált ott a csata végén mindenféle likvidálási szándékkal. Viszont picit túlzás lenne, ha először megúszná a fulladást, utána meg még simán el tudna osonni valamerre a susnyásban Dany és a pacija elől. Ebben a sztoriban általában nincs ekkora szerencséje senkinek.
-
Gretel
tag
válasz
csababarca #15966 üzenetére
Igen, nyilván nem Drogont akarta azzal az egy kis izével kicsinálni (ha mégis, az már tényleg elmebaj), de Dany épp ott állt mellette. Gondolhatta volna, hogy a sárkány talán nem fogja tétlenül végignézni, amíg picit megszurkálja a nénit, aki előbb még a hátán üldögélt.
Arra én is kíváncsi leszek, mit jelent majd Drogonra ez a sérülés. Végül is ő a legnagyobb, erősebb, az egyetlen, aki sosem volt leláncolva... szóval talán hamar helyrejön. De lehet, hogy pont amiatt bukja majd Dany a két másik közül esetleg az egyiket, mert Drogon pihenőn lesz x ideig és addig máson kell közelekdnie. -
Gretel
tag
válasz
[CS]Blade2 #15963 üzenetére
Na de mi a fenét akart a végén Jaime? Mit képzelt? A sárkány messze nem sérült meg annyira, hogy ne tudja felé fordítani a fejét, míg próbál odajutni, hogy aztán jól megsüsse.
Ez már a kétségbeesés szülte marhaság volt.
-
Gretel
tag
A sorozatban nem beszéltek ugyan róla, de a könyvben Ned (arra már nem emlékszem, kivel beszélgetett, talán a lányaival) mondott valami olyat, hogy Bran (a sérülése után) sosem lehet nővel és nem tarthatja majd karjában a saját gyermekét. Oké, hogy a könyv nem a sorozat, de ugyanúgy sérült meg a srác, szóval én kétlem, hogy a sérülése jellegén változtattak volna.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #15945 üzenetére
Na igen, ott a pont. Viszont én még mindig remélem, hogy végül nem kezdi el kavarni a szart. Komolyan nem akarok északra egy Cersei 2.0.-át csak azért, hogy még ezzel is az időt húzzák.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #15938 üzenetére
Oké, hogy Bran törvényes fiúgyermek, de eléggé alkalmatlan arra, hogy bárminek is az ura legyen. Ha Sansának nem is, de az uraknak (vagy legalább Lady Mormontnak) csak van annyi esze, hogy ezt belássák. Bár Sansa simán játszhat arra, hogy mivel Brannek úgysem lehetnek gyerekei, majd öcsi halála után az ő csemetéi lesz Winterfell (jobb híján).
-
Gretel
tag
válasz
[CS]Blade2 #15892 üzenetére
Engem nem zavar, hogy nem mutatták, ahogy Olenna ténylegesen meghal. Elég volt látni, hogy megissza a mérget + a beszélgetése Jaimevel. Nem tudom, de valahogy méltóságán aluli lett volna, ha mutatják, ahogy meghal. Viszont így úgy vettünk búcsút tőle, hogy még a bukása után is sikerült rúgnia egyet Jaimebe. Szóval én örülök, hogy ez ennél a karakternél kimaradt. -
Gretel
tag
Persze, lehetséges.
Muszáj is volt találnia neki egy szigetet fával ennyi hajóhoz, mert a Vas-szigetek nem épp a véget nem érő erdőségekről híres.
Szerintem most konkrétan ez a szál a létező legnagyobb plot hole az egész sorozatban. Az előző évadban, amikor Theon meg Yara lelépnek a hajókkal Euron valami olyat mondott, hogy ezek ellopták a legjobb hajóit. És Euron akkor kezdett arról szövegelni, hogy építsenek neki ezer hajót... Na most én készséggel elhiszem és tudomásul veszem, hogy amiket látunk, azok az események nem párhuzamosan történnek. De nem hiszem, hogy évek teltek volna el Yara és Theon szökése, meg Dany áthajókáztatása és megérkezése között. Hajóács se voltam soha, de hogy nem két perc volt ezeket a ladikokat összeeszkábálni, az is biztos. És lett belőlük ezer...
-
Gretel
tag
Ami zavar már az évad eleje óta, az Euron flottájának puszta léte. Értem én, hogy bele kellett írni, nehogy véletlen Danynek túl egyszerű legyen a dolga, de túl nagy erő került túl hirtelen egy korábban teljesen jelentéktelen személy kezébe. Akárhogy is próbálják magyarázni, nem reális a dolog.Engem nem zavarnak a teleportáló flották. Az egyenesen várható volt, hogy Casterly Rocknál is megjelennek majd a hajók. -
Gretel
tag
válasz
laceszgamer #15878 üzenetére
Igen, Jon nagyon bizonytalanra vette a figurát. Ahogy a bemutatás/titulus sorolgatás után is ránézett Davosra... Viszont Olenna szövege tetszett. (Jó volt az a jelenet Jaimevel.) Ő hiányozni fog, de legalább hozzá illő módon távozott el a karaktere.
Fel kéne pörgetni az eseményeket... de nem fogják. Nem hiszem, hogy az évad vége előtt átmászna a falon a zombigyártó kék főbácsi meg a bandája és addig valamivel muszáj elütni az időt. -
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #15874 üzenetére
Majd lesül a képéről a bőr. -
Gretel
tag
-
Gretel
tag
válasz
laceszgamer #15732 üzenetére
Akkor lehet, hogy Sansa a végén mégis királynő lesz?
-
Gretel
tag
válasz
batai15 #15716 üzenetére
Attól még simán lehetnének (már ha mindkettő túlélné) egy pár. Jon csak az unokaöccse Danynek, nem testvére. Tywin az első unokatestvérét vette feleségül, azt a kutya nem szólta meg érte. A Targaryen házban egyébként is szokás rokonokkal házasodni. Még Dany szülei is testvérek voltak...
-
Gretel
tag
Igen,
viszont ha ellenérzésekkel viseltetne Arya iránt talán megvacsorázott volna belőle a falkája, nem simán csak elballagtak volna. A vargolás meg... talán a legegyszerűbb megoldás lenne a probléma rendezésére, meg azért sosem árt, ha van a környéken egy segítőkész farkasfalka. Viszont a sorozatban eddig semmi jelét nem adták, hogy Arya is az lenne. Kimaradtak a farkasálmai, a macskás dolog Braavosban... -
Gretel
tag
Baelish szeret veszélyesen élni. De várom már, hogy egyszer végleg az arcára fagyjon a vigyor. (Jon tuti megspórolt volna magának némi fejfájást, ha szorítja még egy kicsit a nyakát.) Arya találkozása a farkasával érdekes volt. Biztos tiszteletét teszi majd később is és nem csak nosztalgiázni hozták vissza (főleg, hogy rajta kívül már csak Szellem van életben). Viszont sok víz lefojt már az első évad óta, mindketten változtak...
-
Gretel
tag
"olyanok mint az anyahajók ill. repülőgép hordozók....akinek van az nyer, akinek nincs az nem"
Hóditó Aegon egyik lánytestvére + felesége is ezt hihette, aztán a dorne-i emberek csak kiszedték alóla Meraxest.
Kicsit túl van misztifikálva Dany meg a három sárkánya. Oké, sokat számít, ha van az ember lányának három repülő lángszórója, de azért ők sem leüthetetlen bábúk a sakktáblán.
Elég egy szerencsés találat és volt sárkány, nincs sárkány. -
Gretel
tag
7x01
Basszus, Arya nem viccel. Cersei meg... hát én egyre biztosabb vagyok benne, hogy szegényke őt nem fogja tudni kinyírni, mert Jaime megelőzi majd.
Összességében jó felvezetés volt. Azok után, hogy mennyit kellett várni arra, hogy Dany végre elinduljon, jó volt látni, hogy partot ért.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #15564 üzenetére
Én egyelőre még ébren vagyok, a szándék megvan, de lehet, hogy mindjárt bealszom.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #15295 üzenetére
Szinte látom magam előtt, hogy ha egyszer, valahogy, véletlen el is érkezünk a Winds of Winter megjelenéséig az lesz Martin következő nagy bejelentése, hogy hát izé, kell majd még egy nyolcadik is.
(Ne legyen igazam.) -
Gretel
tag
válasz
DeathBat666 #15135 üzenetére
Hopp. Akkor elnézést.
Én mindig minden marhaságon leállok agyalni. Kicsit kezd az agyamra menni, hogy még mindig sehol a következő könyv.
-
Gretel
tag
válasz
DeathBat666 #15131 üzenetére
Igazából én sem hiszem, hogy Dany fog ülni a trónon (vagy sokáig ott fog maradni). Főleg, hogy mostanában sokat rágódtam azon a teórián, hogy a maegi szövegelése nem a meddőségről szólt, hanem arról, hogy belehal majd egyszer egy szülésbe. (Végül is ehhez a sorozathoz az illene igazán. Megnyer mindent, túléli az Éjkirály bandáját, aztán mégis pápá
) Cersei viszont síkhülye, mégis azt hiszi magáról, hogy van olyan szintű kavarógép, mint a jóapja volt. Ő külső segítség nélkül is elássa magát nemsokára. Végleg. Úgy érzem, még a vég előtt Jaime is szépen besokall majd. Szóval Lannisterék háza táján én egyedül Tyrionnak jósolok valamiféle jövőt...
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #15119 üzenetére
Cersei nagyon magabiztos. Kár, hogy nincs mire.
-
Gretel
tag
Én sem emlékszem, hogy ott valaha találkoztak volna. A könyvben Viharos Edric volt a vérdonor + áldozatjelölt, ő meg egészen más helyzetben volt, mint Gendry (aki lényegében csak egy random senki), lévén éppen Stannis és a neje nászéjszakáján hozta össze Robert + a mama is nemes hölgy (Stannis nejének valami rokona) volt, így muszáj volt elismerni. Na, vele akár még valami trónigény félét is felépíthettek volna, de a Genrynek azért más a háttere.
Nekem most meggyőződésem amúgy, hogy csak azért szedik most elő, hogy majd szépen meghalhasson teszem azt Arya szeme láttára.Mindig kell egy-két áldozati bárány.
-
Gretel
tag
hát sárkány ügyben nemsokára támaszkodhatnak majd a saját szemükre
arra leszek még nagyon kíváncsi, hogy Jon maga hogyan reagálja majd le ezt a származás dolgot. Ő nyilván tényleg inkább hisz majd a kisöcsinek/unokatesónak, mint valamelyik kavarógépnek, vagy egy random idegennek.
-
Gretel
tag
Tény.
Én erősen hajlamos vagyok mindent túlbonyolítani. xD
Azt viszont furcsállnám, ha első szóra mindenki elhinné Brannek, hogy mi a helyzet. Sokat erősítene a szituáción, ha mondjuk előkerülne végre a Reed csemeték papája és elfecsegné, hogy hát ja, igen, Ned tényleg elhozott egy csemetét az Öröm Tornyából.
-
Gretel
tag
válasz
#45997568 #13423 üzenetére
Ezzel miért hangolhatná Sansa ellen? Unokatestvére, vérrokona, hivatalosan ugyanúgy mögötte foglal helyet az öröklésben - mármint Deresében -, mint most. Szerintem ha Sansa lesz annyira "okos", hogy összeálljon Littlefingerrel, akkor az azért lesz, mert szerinte nem ismerték el kellőképpen, Jont meg szépen királlyá választották, amikor el se indult volna szülői házat felszabadítani, ha nem kezdi nyúzni a Fekete Várban.
Kíváncsi vagyok, hogy derül majd ki a dolog, arra meg főleg, mit lépnek az Északi Urak.
Oké, a Stark vér még így is stimmel, de azért mégiscsak a Targaryen nagypapa grillezte meg az Eddard előtti urukat.
Úgy érzem, sokat fog számítani Dany érkezése, illetve, hogy mihez kezd az első időkben. -
Gretel
tag
válasz
zolka95 #13319 üzenetére
Szerintem a történet ezen pontján (mármint ahol a sorozatban járnak), teljesen felesleges lenne bevezetni a srácot. A hátralévő részek számát figyelembe véve egyszerűen nem pakolhatják bele még ezt is. (Egy ifjú lord... ez bárki lehet, akár valami kisebb nemesi család tagja, akit előszednek valamiért. Akkor már Örökös Harry-t sokkal több értelme lenne bevenni, Baelish miatt úgyis lesz még bőven Völgyes kavarás. Vagy Olenna kinevez valami távoli rokont örökösének/valamelyik kisebb helyi család eldönti, hogy ideje felemelkedni, ha már a nagyin kívül úgyis annyi a Martell családnak.) Bár ha Danynek ezzel akarnak keresztbe tenni, hogy mégse menjen olyan könnyen az érkezése...
A fiú a könyvek Perkin Warbeckje.A sorsa se lesz kellemesebb.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #12774 üzenetére
Akkor elnézést.
Kicsit sok Philippa Gregoryt olvastam, már ösztönösen jönnek ezek.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #12769 üzenetére
Viszont akkor Danynek minimum Jaime-hez kellene feleségül mennie, ha már VII Henrik is Yorki Erzsébetet vette el.
-
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #12764 üzenetére
Erre igazából az okot nem látom. Se Dorne, se Égikert nem a hatalomért pedálozik, ők egyszerűen csak bosszút akarnak állni, eltakarítani a fenébe Cerseit. (Doran is azért halt meg, mert nem cselekedett nekik teszően/elég gyorsan). + Egyik háznak sincsen már megfelelő férfi tagja, akit felpakolhatnának a trónra. Olenna túl öreg, Ellaria és a homokgyíkok fattyúk és ha Dorne-ban meg is tudták szilárdítani a hatalmukat, a Vastrónra nem pályázhatnak. Az oké, hogy Északon most kiáltották ki Jont királlyá, akit ugye Ned fattyának hisznek, de az ottani népeknek azért van egy történelme, viszonya a familiával. Ha most odavonulna Dorne-ból néhány fattyú, hogy nosza ide a trónt, körülröhögnék őket.
Nekik maximum az az érdekük, hogy támogassák, besöpörjenek pár fontosabb pozíciót.(#12765) Gyuri27
Nem északról beszéltem, hanem Westerosról.
Egyelőre ott lesznek a sárkánykák (még ha később anyu megy is a mások ellen), márpedig westerosi teleket annak idején már tuti túlélt jópár példány. És azért azokból is akadtak durvák. Szóval merem feltétlezni, hogy azért egy kis hóviharba még nem pusztulnak bele.
Különben sem lenne poén.Bár szó se róla, a trónok harcához épp illene. Megérkezik Dany nagy lelkesen, hogy majd ő harcol a mások ellen, erre lepotyognak az égről a süsük.
Nesze neked világmegmentés. -
Gretel
tag
válasz
Gyuri27 #12761 üzenetére
A sárkánykáknak bírni kéne, régen is tele volt velük Westeros Aegon hódítása után, aztán mégse ez ártott meg nekik, hanem a leláncolgatás. Párszáz év alatt meg gondolom volt azért néhányszor tél.
A lovasemberkék viszont gyorsan elkezdenek majd hullani.Valaki tarthatott volna erről órát Danynek... mondjuk Tyrion, ha már úgyis ő az okosembere.
-
-
Gretel
tag
válasz
whitezo88 #12729 üzenetére
Ez azért így teljesen nem igaz. Rhaegar lánya is az anyjára ütött, Elia Martell hajszínét örökölte. Szóval nem törvényszerű azért ez a haj+szem dolog. Jon simán a mamára ütött, ugyanúgy, ahol Elia lánya is.
+ Rhaegar simán feleségül is vehette Lyannát titokban. Régebben nagy divatja volt, Hóditó Aegonnak is kettő neje volt. -
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #12626 üzenetére
Van már sokkal jobban passzoló változat is.
-
Gretel
tag
válasz
nightmanager #12557 üzenetére
A jó egykori Robert király még így is vezetne.
Aegon (IV) Targaryennek meg volt legalább tizenhárom fattya. Ehhez képest semmi, ha egy-egy becsúszik apuhoz vagy a fiacskájához.
Vagy egy ide, egy oda.
-
Gretel
tag
Aerys, az őrült király, sárkánymami faterja.
Ő volt, aki nagyon szívesen közelebbi kapcsolatba került volna Joanna Lannisterrel. A királyné ezért is rakta ki őt az udvarhölgyei közül + Barristan is említett valamit az ilyen irányú szándékaival kapcsolatban.
Lehet Dany most alkalmazta állandóra a féltesóját? -
Gretel
tag
Nem tudok nem arra gondolni, hogy Jont azért is kellett ilyen gyorsan királlyá választani, hogy a jövőre végre-valahára befutó Dany tényleg tehessen szövetség gyanánt házassági ajánlatot valakinek. Ha megtudja, hogy valójában a bátyja fia a srác, csak megerősíti majd a döntést, mert hát ez a családi szokás.
Cersei meg szépen elintézte, hogy Jaime nemsokára hidegre tehessen egy Mad Queent is és felvehesse titulusnak a Kinslayert.
Tyrion új titulusa már nagyon aktuális volt.Lyanna Mormont beszéde meg egyszerűen fenomenális.
-
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #12489 üzenetére
Remek kérdés.
Én is felteszem magamnak.
-
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #12487 üzenetére
Akkor nem csak én nézem ilyen embertelen időben?
-
Gretel
tag
válasz
Kotomicuki #12470 üzenetére
Az majd a meglepi információ lesz, ha egyszer átvergődik a tengeren.
Csak hogy semmi se menjen egyszerűen...
-
Gretel
tag
válasz
Attila2011 #12467 üzenetére
Na igen.
Akinek van három sárkánya, magasról tehet a szabályokra, rendszerre, mindenre.
Ez most nekem se rémlik igazán. Az megvan, hogy Rhaenyra Targaryen nagyon csúnyán végezte és a sárkány etetés után kijelentették, hogy ő nem is volt soha királynő, tessen szépen elfelejteni. De passz, hogy rajta kívül ugráltak-e mások is.
-
Gretel
tag
válasz
Attila2011 #12465 üzenetére
Hát ha Aegon tényleg Aegon, nem csak egy Blackfyre fattyú, Danynél akkor is előbb kell, hogy álljon. A nők mindig leghátra kerülnek a sorban, már ami az öröklést illeti. Csakis akkor örökölhetnek és uralkodhatnak, ha a családjukban már nem maradt életben féri. Ez alól Dorne az egyetlen kivétel ( részben ezért is vertem a fejem a falba, hogy Arianne helyett kaptunk három irritáló homokkígyót).
-
Gretel
tag
válasz
Attila2011 #12456 üzenetére
A tojások a teljes véletlen, az egyértelmű, ők inkább a lovasnépekkel kalkuláltak. Ami bátor, vagy épp hülye ötlet volt, ismerve a viszonyukat a vízzel. Viszont innen nézve lehet, hogy pont ezért ért oda sikeresen az a merénylő, hogy kellőképpen felpiszkálják Drogot. Az meg, hogy a halála után Dany komolyabb tényezővé, sárkányos nénivé vált, még jól is jött nekik.
Gyengébb? A trónörökös herceg fia, Rhaegar halott, tehát jogosan őt illetné (már ha tényleg ő), nem pedig Rhaegar tesóját. Robert halála után se Stannist koronázták meg, hanem a kretének királyát.
És szerintem pont Aegon rejtegetéséből, neveltetéséből (esetleg kitalálásából) derül ki egyértelműen, hogy mindvégig ez volt Varysék célja. Mindenképp el akarták távolítani Robertet és a sleppjét, csak ki kellett várni/megteremteni az alkalmas körülményeket. -
Gretel
tag
válasz
Attila2011 #12451 üzenetére
Mikor Danyt elvette Drogo, Robert még bőven élt.
Mondjuk nekem a könyvben nagyon úgy jött le, hogy neki meg Illyrionak Aegon (akár igazi, akár hamis) a fő tervük és mind Dany, mind Viserys beáldozhatóak. A srác kimaradt a sorozatból, de a Targaryen-pártiság attól még megvan. Csak várt az alkalmas pillanatra. -
Gretel
tag
válasz
[CS]Blade2 #12447 üzenetére
Varys végig a Targaryen hatalomátvételen/visszatérésen dolgozott. Az, hogy néha Danyről is adott híreket, egyszerűen szükséges volt a munkájához.
Tényleg LF az, aki kavar, ő csak kitart a meggyőződése mellett.Szerintem most Dorne-ba hajózott. Mondjuk tudja a fene, hogy Ellaria ugyanolyan Targaryen párti-e, mint Doran volt a könyvben, de oda mindenféle ellenállás nélkül behajózhatnának. -
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #12246 üzenetére
Inkább mentális, lelki pofonra gondoltam, mint kézzel fogható problémákra. Épp, hogy lezárna végre egy "korszakot", de egy terhességgel megint/még tovább kellene ezzel foglalkoznia, akár csak a megoldás erejéig. Mondom én, Pedigree Junior. Mindenképpen jobb neki, ha megmarad rajongói teóriának.
-
Gretel
tag
válasz
laceszgamer #12227 üzenetére
Annak nem kéne már látszódnia? Mennyi idő telhetett el a kis falról leugrós menekülésük óta? Egyébként simán belefér, csak hogy még egyet rúgjanak egyet Sansán, aki épp keménykedni kezdett és végre vissza tudott rúgni egy kis kutyaetetés formájában. Ezek után szép kis pofon lenne, hogy ja, egyébként úton van Pedigree Junior. -
Gretel
tag
De jó rész volt.
Ezaz, kutyakaja lett, megérdemelte. El kéne nyiszálni Petyr torkát is, mielőtt benyújtja a számlát. Dany és a hajótolvaj testvérpár találkája is jól sikerült. A Meereen + mesterek dolgot szerencsére hamar lezárták, hajók is akadtak, most már tényleg csak annyi van hátra, hogy végre elinduljon nagy utazására a sárkányos néni.
Melisandre szerintem nemsokára búcsúzik. A mór megtette a kötelességét, a mór mehet. Nem sok jót ígér neki, ahogy Davos nézegeti.(#12205) rupsz
Szerintem kizárt, hogy Tyrion legyen az, aki a végén elintézheti, már csak azért is, mert Cersei folyton rá vonatkoztatta a jóslat azon részét. A nagy haldoklásban még bemagyarázná magának, hogy ő jogosan volt szemét végig az öcsivel, mert tudta, hogy úgyis ez lesz a vége. -
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #12016 üzenetére
Kiképzés ide, kirándulás oda, én nem tudom elképzelni, hogy ne követne el valami ostoba hibát, ha lehetőséget kapna tényleg végezni valakivel a listácskájáról.
(#12032)Abban még valami sors szerűség is lenne. Cersei lába alól nagyon kezd kicsúszni a talaj és korábban sem épp a racionális döntéseiről volt ismert. Gondolkodhat úgy, hogy a jóslat szerint Tommen úgyis meghal, most ezek a szektások is feszt vegzálják, a Hegy se párbajozhat érte, akkor meg nem mindegy?
Én tényleg azt várom, hogy Jaime tegye meg, mert mindig annyira az ellenségeivel, a jóslatával, Tyrionnal, a hatalommal volt mindig elfoglalva, hogy ez lenne kábé az egyetlen irány, ahonnan nem vár támadást, a "véget".(#12018) Gyuri27
Na igen, már maga az első találkozó is érdekes.Főleg azzal együtt, amit most láthattunk. Mire volt jó az egész, az összes korábbi körítés, ha ilyen könnyen leléphet? -
Gretel
tag
válasz
Gyuri27 #12006 üzenetére
Megérdemelte, az egy dolog. De ennyi erővel sokan megérdemelték volna a sorozatban. Edmure-t is nyugodtan offolhatnák már, úgyis ott a csemete. Ritka irritáló feje van.
Nekem nagyon úgy tűnt, hoy Jaqen végig erre számított, szóval valami szerintem sem stimmel. Nem valami "szedjük össze magunkat aztán go home" tábor gyanánt lett bemutatva a kis szervezete.(#12014) LendvaiFeri1
Dehogy! Cerseit Jaime-nek kell kinyírnia, úgy lesz az igazi.(Meg ez nem az a sorozat, ahol sikeresen lehet bosszút állni. Oberyn is hová jutott ugye, khm... khm...)
-
Gretel
tag
Félek én attól, hogy ez a kis meereeni akció megint oda fog kifutni, hogy Dany nem indul el évad végére. Maradt két rész... a balhé mellett már maximum csak annyi fog beleférni, hogy Theon és a tesója befutnak alkudozni. Cerseinek lassan tényleg semmi kapaszkodója nem marad, ügyesen elvették a Hegy+párbaj=megoldás lehetőséget tőle. Ettől függetlenül fájdalmas Tommen idiotizmusa. Joffrey egy köcsög volt, de legalább irányíthatatlan köcsög.
Fekete Hal meg komolyan kapott egy offscreen halált? -.-
Bericnek nem örültem túlságosan.Eddig legalább nyitva volt az ajtó, hogy valamikor mégis megjelenhessen Lady Stoneheart, de most szépen bedeszkázták. (Pedig egy szép, nyugodalmas éjszakán neki kellett volna meglátogatnia Waldert és rendezni az ügyeiket. xD)
-
Gretel
tag
Na, most már tényleg csak azt várom, mikor égeti porig valamelyik okos (mondjuk Cersei) a fővárost. Olenna szövege jó volt, tényleg saját magát ásta jó mélyre Cersei, mert rohadt okosnak hitte magát. Margaery... na, ő tényleg nem meglepő, hiszen a nagyi tanítgatta, aki maga is nagy játékos. -
Gretel
tag
válasz
monti0222w #11508 üzenetére
Csakhogy Loras Oberyn által lesánított tesóját is kihagyták a sorozatból (itt csak Marg meg Loras vannak), pedig a könyvben ő égikert örököse. Szóval a Tyrell ház lassan nagyon kezd kihalás gyanús helyzetbe sodródni a sorozatban.
-
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #11490 üzenetére
Főleg már csak jelképesen emlegetem a trónt, lévén Dany még mindig csak azzal tud foglalkozni (jó, arról nem tud, hogy mi van a falon túl). Viszont attól még igaz marad, hogy lehet bármilyen badass Dany, nagyon kell Tyrion, hogy ne fejjel rohanjon a falnak (már megint
)
A végén biztos, hogy nem az lesz a lényeg, hogy ki ül fel hova, hanem hogy egyáltalán lesz-e tovább. Úgy lenne az igazán stílusos és jó, ha teljesen el is pusztulna a vastrón (hiszen az elején még mindenki azért ölte magát, de köze nincs az igazi problémához.)
Lassan szerintem inthetünk könnyes pápát a falnak. Most erre enged következtetni Benjen szövege is. (Na, két Stark találkozó is volt az évadban! Micsoda csoda.) Királyvárat meg lassan letarolhatná valami, az ott lévők értelmi szintje úgyis nullához konvergál. Mondjuk a főveréb okosan mozgatja a szálakat, ezt el kell ismerni. -
Gretel
tag
válasz
LendvaiFeri1 #11485 üzenetére
Danynek nagyjából Tyrion az egyetlen esélye, hogy egyszer meg is tarthasson egy trónt. Neki van hozzá esze, Danynek meg inkább csak a megszerzés megy (meg az elvesztés
). Csak jussunk már el végre tényleg a hajókázásig.
A végén, mire átjut a tengeren már csak az Éjkírály várja majd szívélyes üdvözletekkel.
-
Gretel
tag
Gilly-n de fucsán áll a normális ruha. xD Sam papa jó nagy kretén. Az viszont tetszett, hogy Sam milyen lazán lenyúlta a kardot. (Majd nem lesz több röhögés, ha leomlik a fal és jön az ellen.)
Na Tommen is vallási fanatikus lett. Basszus, ennyire hülye még Joffrey sem volt. -.- Folyóvidékről nekem hiányzik Lady Stoneheart. (Bár most említették a Lobogó Nélküli Testvériséget, de az eredeti főnökkel nem az igazi.) Remélem legalább a könyvekben ő látogatja majd meg Walder bácsit.
Dany + Drogon nagyon hatásos volt. Ahhoz kétség kívül ért, hogyan kell mégjobban magához kösse a népek hűségét. Viszont okosan mondta most Daario: ő a hódításban jó. Trónra ülni és azt meg is tartani egész más lapra tartozik. -
Gretel
tag
válasz
monti0222w #11411 üzenetére
Igen, egyértelmű lényeges elem, főleg ha azt vesszük, mennyi blökit maga köré gyűjtött Nymeria, de ha eddig nem lett kidomborítva a sorozatban, hogy Arya varg, lehet, hogy eztán sem fogják.
-
Gretel
tag
válasz
monti0222w #11404 üzenetére
De a sorozatból mintha teljesen kimaradt volna a vargság nála. A könyvben elég gyakran voltak álmai,
de a sorozatban egyre sem emlékszem.anyu megtalálása -
Gretel
tag
válasz
csababarca #11212 üzenetére
Én bírnám, ha oda indultak volna. Euron meg szórakozzon, akivel akar. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest