- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
[CS]Blade2
addikt
Arra az egyre azért kíváncsi leszek, hogy beveszi-e a címei, jelzői közé a
.népirtást
Viharbanszületett Daenerys a Targaryen-házból, első ezen a néven, az Elsők, az Andalok és Rhoyne-iak királynője, a Hét Királyság ura, a birodalom védelmezője, Meereen királynője, a tűzjáró, a Nagy Fűtenger Khaleesije, a bilincsek letörője, a Sárkányok Anyja,az őrült királynő, a népirtó. Jon-é sem piskóta: Aegon Targaryen a Targaryen-házból, hatodik ezen a néven, az Elsők, az Andalok és Rhoyne-iak királya, a Hét Királyság ura, Észak és a birodalom védelmezője, Észak királya, a feltámasztott, a tudatlan. -
[CS]Blade2
addikt
Teljesen logikus, hogy ráugrik a vörösre, az viszont nem, hogy beleszeret első látásra, majd Dany-be szintén. Igazából a sorozat még válaszokat is adhatna, mert a kérdés ott volt, pl. Sansa rákérdezett, hogy akkor beleszeretett első látásra vagy északot választotta, és észak kedvéért játssza el, avagy a nagy háború miatt. Ekkor vágás, és nem tudjuk meg a választ.
Az NK-nak is neki akart menni, meg húzta ott az időt. Kis belemagyarázással felelőssé tehető az első sárkány haláláért.
Én nem mondom, hogy gyengesége, hogy nem érdekli a trón és az uralkodás, hanem, csak azt mondom, hogy jelenleg a karakter jellemzője, hogy nem érdekli.
Konkrétabban: (S08E05)Jelenleg karakteridegen lenne, ha azt mondaná, hogy Dany egy patkány, hogy képzelte ezt a mészárlást, és meg kell állítani, ha kell ki kell nyírni, és ezért én bevállalom a sorsom, és felülök a sámlira is, holott ezt én nem szeretném. Ha ez lenne, akkor logikus lett volna, hogy az 5. részben felmászik az egyik épületre, és megpróbál valahogy jelezni Dany-nek, hogy álljon már le.
Az sem egyértelmű most, hogy Jon tervezi-e, hogy kefélgeti Dany-t. Szerintem ez is olyan, hogy van aki szerint igen, van aki szerint nem. Azt mondja, hogy szereti, de úgy néz ki, hogy már csak királynőnek és nagynénjének számolna vele. Ez is egy visszás dolog, és látszik, hogy nincs sok esze, ha azt gondolja, hogy ez így jó lesz.Mi Jon célja, mióta nincs a jégkocka? Mindenkitől várok választ. Esetleg, ha két nehéz is belefér, akkor mi Arya célja?
Bron gazdagságot akar, ku..ákat, stb. Dany a világ úrnője akar lenni. Sansa észak úrnője akar lenni, vagy a király nője, Brienne szolgálni akar és védeni.
Szerintem Jon-nak és Arya-nak nincs célja, csak az van, hogy mi nem a célja semmiképp sem. -
paatrick
őstag
Tökre elbeszélünk egymás mellett amúgy
Én ezeket arra írtam hogy a fél világ most azon forog hogy Arya hogy tudott odarepülni, mert mindennek kell most logikus magyarázat. Odarepült azt kész. Biztos volt ilyen settenkedő képzése az arctalanoknál.
Egyébként kíváncsi lennék hogy a többség milyen véget szánt oda. Majd Havas Jon lekardozza?
Havas Jon konkrétan a legbambább karakter az egész sorozatban. Csak azért "szereti" mindenki mert ő képviseli a megrendíthetetlen erkölcsöket (amik ebben a sorozatban semmit nem érnek) és mert jóképű.
Az a csoda hogy eddig nem ölték meg. Vagyis de -
Ijk
nagyúr
Deresbe nem fért volna be Dany teljes serege. Fizikailag sem. Max 2000 védőt bír az a vár ránézésre.
Királyvár már más tészta, ha jól emlékszem fél millió körüli a lakossága, tehát be lehet zsúfolni egy 20 ezres haderőt. De ebben az esetben hacsak nem toborzott Dany hirtelen még 20 ezer főt, náluk a számbeli fölény, tehát semmi érdekük várfal mögé bújva várni az ellenség ostromát, ahogy a fattyak csatájában is ez volt a helyzet, vagy amikor Stannis maradék seregét felmosták a lovassággal.
Ráadásul Cerseinek nem érdeke védeni az arany kompánia katonáit, nyugodtan kiküldheti őket, mert a skorpiók fedezékében önmagukban visszavernek egy sereget, miközben a falak védik a saját katonáikat.Egy ostromot várfalak mögött várni kizárólag számbeli hátránnyal taktikus, ellenkező esetben minél hamarabb véget kell vetni a csatának.
Nyilván szigorúan saját taktikai szempontjaimat írom le, se nem megvédeni, se nem betámadni nem szándékozom az írókat.
-
Ijk
nagyúr
Várfalon nem fér el egy 40.000 fős hadsereg (Golden Company).
Pár ezres, folyamatosan fenntartható védőerők védték a várakat, városokat, feltartva hónapokra, akár évekre az ellenséges seregeket, miközben várták a felmentő hadsereget. Ha van egy több tízezer fős haderőd, nem fogod várfal mögé tenni, nem is tudod. Egyrészt ennyi ember el sem fér, töredéke tud várfalon harcolni, sokkal gyorsabban felélik a készleteket, sokkal nagyobb valószínűséggel tör ki egy járvány.
Tehát messze nem baromság egy több tízezres haderőt városfal elé sorakoztatni, amit a falakról íjászokkal, skorpiókkal lehet támogatni.LendvaiFeri1: Tökmindegy 20.000-et sem bír el a város, főleg lovassággal. Ránézésre 2-3 ezer védő megtölti a falakat, annyi meg maradt a Lannister seregből is, meg ott a királyi haderő.
-
bagyulajuve
addikt
azért vicces mert pl. ez sokakat zavar, de pl. az, hogy zombik léteznek, vagy sárkányok az tök normális
Azért, mert a könyv/sorozat szabályai ezt megengedik, mert ki lettek mondva, hogy a halottak feltámadnak és sárkányok vannak, de az nincs kimondva, hogy a nyilak összevissza ívben repülhetnek, vagy a teleportálásra képes hajók/hadak vannak. Ha pl azt mondták volna, hogy Euronnak van egy vizimágusa, aki képes az egész hajóhadat ide oda tenni, vagy irányítani a levegőben a nyilakat, akkor elfogadható(bb) lenne.
-
[CS]Blade2
addikt
Úgy is lehet nézni, hogy kitalált világ, itt vannak sárkányok, és vannak teleport gépek Euron hajóin, csak azt nem mondták ki konkrétan. A levegő tulajdonságai pedig annyira változékonyak, hogy néha a fantázia világban kb. olyan, mint a valóság, néha pedig 6mach meg 300km/h vagy 500km/h.
A banánok közt-re felhoz valami 64 magos processzort, itt meg 64 hengeres dízel motor van a hajón. Euron építette kőből és sz*rból.Mellékesen én csomó dolgot elnézek nekik, pl.
simán hiteles, hogy Euron várta őket, és, hogy az a tákolmány ilyen erős egy fantáziavilágban, de, hogy átíveli a lövedéket a hegyen, és még el is kanyarodik, hogy oldalról lőve szemből mellkason találja a sárkányt... na azt én sem tudom lenyelni. Legalább mutatná, hogy íveli a gép a cuccot, és, hogy hogy tölt újra, mert, hogy ez már full automata fegyver. -
tatararpad
őstag
Kétharmadán már túl vagyunk az évadnak, már semmit nem tudnak villantani, ami jobbá tenné ezt a 4 részt. Igazából így zárásként én is csak azt tudom mondani amit sokan mások is mondtak már: GRRM nélkül ez a sorozat csak legjobb esetben is középszerű lett. Ha nem lenne mögötte a többi évad, akkor meg nem is tudom mi lenne. Kár érte, kiváló ügynök volt.
-
Ragnar_
addikt
Egyetértek. Ha empírikusan nézzük a Dothrakiak + a 2 sárkány szétkergette a Lannister sereget Jaime és Bronostól.
És ez a sereg bukott el a makulátlanokkal kiegészítve a holtak serege ellen. Ha nincs az isteni közbeavatkozás (Melisandre + Arya) A NK szerintem előbbutóbb elfoglalta volna egész Westerost. Mondjuk körbezárják Királyvárt, és 2 év alatt mindenki éhenhal. Nem kell ostromolniuk sem. A NK feléleszti a holtakat Királyvárban időnként és előbbutóbb elfogynak az élők. És láttuk, hogy a sárkányüveg + Valyriai acél mennyit számított, max. késleltetni tudta az elkerülhetetlent. És valószínűleg az Arany Kompánia sem látott még élőholt sereget, és szerintem nem Valyriai acélból készült a fegyverzetük, onnantól fogva pedig még inkább kb. csak idő kérdése, hogy inkább gyarapítsák, mint ritkítsák a holtak seregét. A Sauron-NK hasonlatot is helytállónak gondolom. A NK + holtak seregéhez képest a jelenlegi Északi szövetség vs Királyvári szövetség helyzet már nem akkora horderejű fenyegetés Westerosra. Mindemellett persze lehet az elkövetkező részekben is fordulat és grandiózusság, de részemről is a NK volt a fő fenyegetés. -
Peppo
őstag
Szerintem az Éjkirály megteremtésével az írók önmagukat szúrták tökön. Csináltak egy olyan főgonoszt, akit egy ilyen középkori jellegű világban egyszerűen nem lehetne legyőzni. Elindulna a faltól délre, és a szárazföldön senki nem tudna az útjába állni. És ha képes lenne behajózni a zombikat, a többi kontinensen is kiirtana mindent.
Valahogy viszont ki kellett nyírni, így törvényszerű, hogy valami hülye megoldást kellett rá találniuk. Ezért vállalta fel a teljesen fölösleges veszélyt, és ment oda Branhez, a helyett, hogy várt volna még pár percet, míg nincs már rajta kívül élő a várban.
Szerintem is egyértelműen ő volt a legfőbb veszélyforrás, és ezt a sorozat erősítette is. Két történetszál, Joné és Brané is szinte végig erről szólt. Ezzel nyitott a sorozat, és már magában a Fal, mint Westeros legmonumentálisabb építménye is ezt üzente, hiszen ilyet azért nem építenek akármi ellen.
Cersei meg.... Hagyjuk!
-
Integrale
veterán
Szerintem ez csak egy nezopont, igy kijelenteni butasag.
Ismerosi korben vagyunk egy paran, akik a NK-et csak egy veszelynek tekintik/tekintettek, nem pedig A veszelynek.A zombik nem gondolkodnak, ül, támad a két funkcioja. Egy tobb tizezer fos sereg, amely kepes gondolkodni, egy olyan vezetovel az elen, mint Cersey, aki kitudja milyen csapdat allit, es mire keszul, szamomra egyertelmuem nagyobb fenyegetes, mint egy egybites hadsereg olyanokkal az elen, akiket tudjak, hogy hogy kell legyozni, mire keszulnek stb.
-
S e t h
nagyúr
Igen, ehhez képest egy üres papírmasévá degradálták.
Egy drámának nem lehet csúcspontja az, ami nélkülözi a drámát.
A fattyak csatájához képest ez semmi, semmi katartikus nem volt benne.
Tegnap lestem meg Wun wun halálát. Abban az egy jelenetben több volt, mint itt az egész csatában. -
jonnyjoker01
veterán
-
Crucio
aktív tag
Talán senki. A GOT-ban már több utalás is történt egy esetleges köztársaság létrejöttére.
Daenarys elit ellenessége illetve a "kerék összezúzása", mint cél megfogalmazása.
Varys gondolkodásmódja engem szintén egy köztársaságban gondolkozó emberére emlékeztet, pl.: "az embereket szolgálom", vagy amikor Nednek mondja, hogy "a birodalmat szolgálom, valakinek azt is kell". Persze az ő esetében ott van az is, hogy nagyon élvezi a hatalmát, szeret uralkodni, de ennek ellenére szerintem ő az egyik legdemokratikusabban gondolkodó személye a királyi/királynői tanácsnak.
"You are the few, we are the many" - főveréb
Oké, a főveréb mint vallási vezető nem valószínű, hogy köztársaságban gondolkozna, de maga a gondolkodásmód, vagyis hogy a hatalom a sokaság, a tömeg kezében van már nem is áll olyan messze egy lehetséges köztársaságtól.
Szintén ebbe az irányba mutat a nagy házak kihalása Westeroson, valamint több esetben is látjuk a semmiből jöttek, kvázi-senkik felemelkedését, gyanítom már koránt sem olyan fontos a származás Westeroson, mint Robert felkelése idején/előtt. Példák: Varys (igaz, ő ott volt már a felkelés idején is), Bronn, Dornban a "Homokok" majdhogynem teljes jogú tagjai a társadalomnak, Daenarys környékén vezető pozícióban lévők szintén senkik, Ramsay Bolton lett végül, nem csak Havas, Kisujj is jó példája volt ennek, bár nemesi családból származott, nem a nagyok közül és vagyona sem volt. Havas Jon mellett azonnal kiálltak az Északi urak miután győzött. Bár győznie kellett hozzá, de a lényeg hogy maguk választották őt királyuknak. A Főveréb is a semmiből jött, a Harcos Hit tagjai pedig önszántukból mondtak le adott esetben a jól csengő-hangzó családneveikről, pl. Lancel Lannister. (Illetve a Clegane-ház is a semmiből, közrendűek közül emelkedett fel.)
Emellett volt már szó a sorozatban egy lehetséges polgárháborúról, aminek szerintem realitása is lehetne a tél végére, az valószínűleg el tudná söpörni a nagy házak maradékát is.Persze az egésznek csak akkor van értelme, ha győznek a Mások ellen, amivel kapcsolatban csak rossz érzéseim vannak az évad előtt.
Az első, hogy túl sokáig, túl vontatottan húzták el ezt a szálat, de nem tudtunk meg róluk semmit, Bran lett volna alkalmas a világ mágiájának a megértésére, na nem a megmagyarázására, az két külön dolog! Méltatlanul keveset szerepel, pedig talán a legfontosabb karakternek kellene lennie. Egyelőre nem tudunk semmit semmiről, pedig ideje lett volna a sorozatnak, (például végignézették velünk Sansa balfékoskodását, Daenarys halál gyenge jeleneteit, Szürke féreg szerelmét, és egy sor tök felesleges részt, ahelyett hogy szerencsétlen Bran szerepelt volna) és gyaníthatóan a Mások szorosan kapcsolódnak a mágiához, csak éppenséggel nem értünk semmit abból ami a képernyőn történik. Na de ennek ellenére még mindig az övé a legérdekesebb történet, a másokkal együtt, viszont ha a mások tényleg kihalnak az évad első felében, akkor tök értelmetlen volt az egész.
Ha a mások nyernek, az túl kiszámítható, de ennek a lehetőségnek van a legtöbb értelme, viszont nem jellemző a GOT univerzumára egy eredendően gonosz entitás, tehát meg kéne magyarázni a NK motivációját, más különben nem lesz különösebben izgalmas. Ezzel a probléma az, hogy nem látom, hogy lenne idő bármire is, a kb 7-8 résznyi műsoridőben.A végére könnyen kijöhet az a konklúzió (számomra persze) hogy a sorozat akkor járt volna a legjobban ha a Mások nem is szerepelnek benne, mert egyelőre úgy érzem, hogy csak visszafogják a történetet, és miattuk lett összehányva a hetedik évad. Az az évad szerintem konkrétan annyira gyenge, hogy voltak párbeszédek ahol a szekunder szégyenérzet hülyegyerekes vihogással párosult, szóval vannak itt bajok bőven [talán csak nálam], sajnos. A csatajelenet meg kb teljesen értelmetlen volt, nem is igazán értettem hogy mi történik, hogy történik, hogy történhet meg, emiatt pedig a legkevésbé sem volt izgalmas számomra, a Fattyak csatáját meg sem közelíti.
Összességében azt várom, hogy senki se üljön arra a k#$*@ vastrónra, vágják be a tengerbe a francba, vagy akármi, legyen köztársaság vagy a Mások öljenek meg mindenkit. Ebben a két esetben lennék a legkevésbé csalódott.
Azért remélem, hogy tévedek és párbeszédek szempontjából megint az első 3-4 évad szintjén lesz a sorozat, lehetőleg kevés akcióval, de... gondolom egyedül vagyok ezzel.
¯\_(ツ)_/¯ -
LendvaiFeri1
Topikgazda
-
laceszgamer
addikt
Szerintem máshol kell keresni azt az árulást, de mivel a leírt dolgokból gondolom így megy spoilerbe.
Szóval Mormont lesz az, az évad vége felé, mikor egyértelmű, hogy Dany nem éli túl, megkéri Mormontot, hogy vessen véget gyorsan a dolgoknak, de ezt megtagadja, ha úgy vesszük talán ezt is lehet árulásnak értelmezni, mert Tyrion elvileg később Missandei-el nevelik Dany és Jon gyermekét, szóval nem árulja el. -
Gretel
tag
Szerintem meg kizárt.
Már az röhej, hogy az a nő még életben van. Annyira tisztán csak és kizárólag a plot armor miatt nem harapott még fűbe/próbálják megint helyzetbe hozni, hogy az nevetséges. Egyik pillanatról a másikra próbálnak belőle olyan okos taktikust csinálni, ami sose volt. Kétségbeesetten kapaszkodnak belé, hogy ne az Éjkirály maradjon az egyetlen ellenfél az utolsó évadra, de nem valószínű, hogy azt túlélné, az meg pláne nem, hogy trónon is marad a végére. -
raider21
aktív tag
-
Azt el tudom képzelni, hogy a harmadik árulás szerelemből azt jelenti, hogy bár Jon beleszeret, hűséget fogadott neki, de miután kiderül, hogy ős a jogos trónkövetelő, utána már nem támogatja Daeneryst a vastrón megszerzésében. 7/7
Cercei nagyon okos volt a tekintetben, hogy miként lehetne az övé a hatalom. Ha elmegy északra harcolni, akkor ő és az Észak-Dél Egyesült haderő (Dany és Jon) egyaránt meggyengül, neki nincs esélye utána megszerezni a trónt. Ha a másik sereg összecsap az élőholtakkal, és nyernek, utána egy legyengült sereget kell csak legyűrnie. Persze, ott a kockázat, hogy ha veszítenek a zombik ellen, akkor egy időre ő is bukja a királyságot, de nem kell mást tennie, csak visszafoglalnia Casterly Rock-ot, oda átvinni az ellátmányt,
majd ha a tél elvonul, akkor visszamenni Westerosba. Persze ez csak akkor működik, ha nem olyan mértékű tél jön, hogy a tenger is befagy.[ Módosította: Qru ]
-
csababarca
őstag
Én nem értettem Tyrion ott miért nézett úgy? Mire számított mi fog történni kettejük között? Én azt hittem először hátulról hogy Jorah az, az még érthető lenne. de hogy Tyrion miért nézi ezt rossz szemmel az rejtély. Cersei meg megint bizonyította, hogy a legostobább karakter a sorozatban. Nem is tudom milyen halál lenne jó neki, mondjuk halálra erőszakolja a Mások sárkánya, talán. amikor összerakta Bran-Sam páros Jon származását, és legitimitását, bekönnyeztem...libabőr volt, hogy láthattuk ahogy összeadják Rhaegart és Lyannat, bár a herceget nem így képzeltem, nagyon hasonlított Viserisre, találhattak volna egy "kedvesebb" arcú színészt is erre a cameora. -
[CS]Blade2
addikt
Az nem zavar, tudjuk a kitalált világon belül, hogy máshogy vannak az évszakok. Az utazási idő viszont most változott meg. Egy résszel ez előtt a holló/sárkány még 1/3 ekkora sebességet sem tudott.
Most a kitalált világon belül is meg kellene tudniuk, hogy nem elég, hogy évekig tartó nyarak és telek vannak, de találtak valami megoldást a gyorsabb futásra, a sokkal gyorsabb hajózásra, és még a holló hálózat is átállt fiber power-re.
Én ezt nem tudom elfogadni benne, így számomra ez egy ciki hiba a sorozatban, és, ha ettől is látványosabban csinálnák, pl. Jon olvassa, hogy Arya életben van, és szól, hogy várj, felmegyek megnézem őket, és eltűnik, és még visszaér ugyanarra a megbeszélésre Danyékkel, az neked elfogadható, mert kitalált mese, én viszont ott kapcsolnám ki a készüléket, hogy ez mi a sz*r volt. -
Bad Pritt
félisten
Hmmm... nem úgy tűnik.
-
törölt tag
A Supernatural volt regen az egyik szeretett sorozatom. Az 5. evad vegeig imadtam minden pillanatat es nem tudtak abbahagyni, mert nezett volt. Azota olyan szinten elfosodott az egesz, hogy az utolso 4-5 evadbol 1-1 reszt lattam csak.
Sam-nek a pokolba kellett volna maradnia Luciferrel es Michaellel. Deannek pedig a csaladjaval uj eletet kezdeni. Ez volt a tokeletes befejezes, de nem...muszaj volt behozni a leviatanokat meg a nem is tudom mar mik vannak azota.
-
Razermazer
őstag
Nah valami ilyesmi páncélra gondoltamBalerion-nak is volt
Huhh még csak 6-éves drogon szóval brutális nagy lesz ha megéri Balerion korát.
-
Yummy
tag
Mondjuk igen a regényben lehet teljesen máshogy fogja megírni Martin
pedig ez elég szimpatikus húzás
Ha olvastátok a regényeket lenne itt egy kis eszmefuttatásom az előzőekkel kapcsolatosan :Ugye a könyvekben ha jól emlékszem mindenre akkor, Rhaegar és Elia Martell egyik gyermeke nevezetesen Aegon herceg akiket a hegy elvileg falhoz vágott a testvérével, amikor megölte Eliat is, életben van. Varys és Illyrio 14 évig rejtegették. Ugye Tyrion velük utazik hajón, át a tengeren. Azért mennek, hogy a herceg, Dany unokatestvére megkérje a kezét. Na ez a filmből teljesen kimaradt, hogy az egyik gyerek èl. Na már most ha Martin is bejátssza azt, hogy Jon tényleg R+L törvényes nem fattyú gyereke az által , hogy érvénytelenítették a házasságát Eliaval és már L férje R akkor a kis Aegon a fattyú. Mert Dany a legidősebb. Aegon talán 14-15 éves, Jon a történetben ott már idősebb. Ezért ha a film szerint nézzük és valóban így volt a módosított házasság akkor ez itt meg fog érdekes dolgokat generálni -
Gretel
tag
Csakhogy Robert nagyanyja Targaryen volt (az Őrült Király nagynénje) és ha jól emlékszem, ő a sikeres lázadás meg Rhaegar megölése mellett erre a leszármazásra is támasztotta a trónigényét. Szóval mivel a Baratheon háznak már nincs élő, törvényes leszármazottja, tehát törvényesen a még élő Targaryenek követelhetnék maguknak a trónt. Sokkal inkább, mint Cersei, aki csak egy király özvegye... (két másik jogtalanul uralkodó fattyúnak meg az anyja).
-
edari
őstag
Cersei esete szerintem más. Mivel Robert meghalt, a "fia" örökölte a trónt. Majd a másik fia. Mivel ő megpusztult, ezért az anyakirályné ül a trónra (mivel a baratheon ház konkrétan kihalt Tomennel - na nem mintha ő az lett volna). Így Cersei bizonyos keretek között jogosan ül a trónon, feltéve ha nem vesszük azt alapul hogy már Robert halála után választani kellett volna új királyt, nem egy olyan gyereket odaültetni akinek semmi köze nem volt kb a királyhoz). Tudtommal Martinnak már nincs beleszólása ebbe az évadba, meg is látszik, negatív értelemben.
De lehet én vagyok a b*lfasz és máshogy gondolom mint ti.
Ha nagyon nagy pofont akarnak adni a fanoknak, Dany hal meg.
-
Gretel
tag
Persze, viszont a megítélésének nem biztos, hogy ez segíteni fog. Oké, annak idején Hódító Aegon is hasonló módszerekkel operált, volt tűz, halál, házak kiirtása, minden finomság, utána meg mégis jó királyként uralkodott. Viszont annak a történetnek nem volt előzménye. Itt meg még emlékszik a nép Őrült Aerys húzásaira, szóval ha azt hallják, hogy
, olykor megesik. Kicsit több ésszel kéne csinálnia, amit csinál. Úgy is átpártolhatnának hozzá az emberek, hogy közben nem áll a háta mögött egy böhöm nagy lángszóró.itt ez a csaj elégeti a legyőzött főemberkéket, talán az ugrik majd be nekik először, hogy apja lánya, nem az, hogy háborúzik a drága Sam rokonsága ettől függetlenül azt kapta, amit megérdemelt. Aki elég hülye, hogy még ebben a helyzetben is Cersei mellé áll, na az nem ép. A srác is simán hülye volt, nem bátor. A falra zavart tesókája ezerszer bátrabb, mint ő. Ez már inkább csak valami dac volt a részéről a végén.
-
Gretel
tag
A sorozatban nem beszéltek ugyan róla, de a könyvben Ned (arra már nem emlékszem, kivel beszélgetett, talán a lányaival) mondott valami olyat, hogy Bran (a sérülése után) sosem lehet nővel és nem tarthatja majd karjában a saját gyermekét. Oké, hogy a könyv nem a sorozat, de ugyanúgy sérült meg a srác, szóval én kétlem, hogy a sérülése jellegén változtattak volna.
-
Gretel
tag
Persze, lehetséges.
Muszáj is volt találnia neki egy szigetet fával ennyi hajóhoz, mert a Vas-szigetek nem épp a véget nem érő erdőségekről híres.
Szerintem most konkrétan ez a szál a létező legnagyobb plot hole az egész sorozatban. Az előző évadban, amikor Theon meg Yara lelépnek a hajókkal Euron valami olyat mondott, hogy ezek ellopták a legjobb hajóit. És Euron akkor kezdett arról szövegelni, hogy építsenek neki ezer hajót... Na most én készséggel elhiszem és tudomásul veszem, hogy amiket látunk, azok az események nem párhuzamosan történnek. De nem hiszem, hogy évek teltek volna el Yara és Theon szökése, meg Dany áthajókáztatása és megérkezése között. Hajóács se voltam soha, de hogy nem két perc volt ezeket a ladikokat összeeszkábálni, az is biztos. És lett belőlük ezer...
-
Gretel
tag
Ami zavar már az évad eleje óta, az Euron flottájának puszta léte. Értem én, hogy bele kellett írni, nehogy véletlen Danynek túl egyszerű legyen a dolga, de túl nagy erő került túl hirtelen egy korábban teljesen jelentéktelen személy kezébe. Akárhogy is próbálják magyarázni, nem reális a dolog.Engem nem zavarnak a teleportáló flották. Az egyenesen várható volt, hogy Casterly Rocknál is megjelennek majd a hajók. -
qbeer666
tag
Szerintem például a Frédi és Béni valóban szenzációs szinkronnal rendelkezett, de az régen volt. Azóta azért közel sincs olyan szinten a magyar szinkron, lásd a példát lentebb. Megint megjegyzem, nem kötözködni akartam. De inkább hagyjuk is ezt a témát.
Nem mellesleg, nézi valaki a Nerd Soup-ot YouTube-on vagy olvasott teóriákat? Elég sok érdekes dolgokat mondanak ott a videóikban erről az évadról.
Amúgy ma újra néztem mindkét részt és másodjára élvezhetőbb volt, ellenben sokkal látványosabb volt az is, hogy vannak 4-5 perces gyengécske, időhúzó jelenetek, sajnos. -
monti0222w
addikt
A rémfarkasok különleges lények, önállóak, ízig-vérig vadászok, nem hiszem hogy megmaradtak volna a Starkok nál, ha ez nem lett volna még! Még Ned is meg akarta öletni a kölyköket és nem véletlenül!
Egyébként egy keményebb akaratú kutyával, pl:bullterrier, ami a Bull & terrierek közt a legnehezebben tanítható, még ha ilyet hoztál volna felpeldaként, de egy border! -
Gretel
tag
-
Gretel
tag
Igen,
viszont ha ellenérzésekkel viseltetne Arya iránt talán megvacsorázott volna belőle a falkája, nem simán csak elballagtak volna. A vargolás meg... talán a legegyszerűbb megoldás lenne a probléma rendezésére, meg azért sosem árt, ha van a környéken egy segítőkész farkasfalka. Viszont a sorozatban eddig semmi jelét nem adták, hogy Arya is az lenne. Kimaradtak a farkasálmai, a macskás dolog Braavosban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest