- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
Igazából - befejeztem
Ilyen podcast szerűen, háttérzajként, meg este a gyerekek altatása után csak a feliratokat olvasva daráltam le. Nem tudok mást mondani mint amit már (ha jól emlékszem) leírtam realtime is a topicban amikor mind élőben követtük.
Lena Headey és Peter Dinklage a hátukon viszik a 8. évad végéig az egész showt, utóbbi Emmyjei a legjobb helyre mentek, és SHAME! hogy Heady sosem kapott érte díjat. A 8x02 rész ismét libabőrös volt, ami utána jött, annak sem kívánom minden pillanatát elfelejteni (de sokat viszont igen
) .
Volt egy törés az egész sorozatban, nyilván, amikor vége lett a könyvek történetének (amúgy is egyre kevésbé követte), onnan lefelé ívelt az egész, sokasodtak a logikai bukfencek és a (sorozat korábbi részeihez képest) hiteltelen dolgok. Hát ez van.
Amikor a könyveket olvasom, annak ellenére hogy beleégett a színészek és a helyszínek képe az emlékezetembe, Martin annyira jól ír hogy el tudom képzelni azt is, amire ő gondol, megvan a könyvek világa is a fejemben, ami más mint a TV-ben.
De attól még hogy jó író (vagyis talán pont azért), én őt is hibáztatom hogy nem maradt ott szorosan a show mellett végig, talán akkor egy elejétől-végéig korszakalkotó sorozatot kaphattunk volna. Ráadásul a könyvekkel se haladt, ez az egy mentsége lehetett volna, ha jól emlékszem arra fogta hogy azért száll ki a sorozat mellől...
-
paatrick
őstag
Az a bazi nagy szerencséje a könyvíró Martinnak hogy most leszűrheti hogy mit nem akar a nép, és a szerint alakíthat még a 2 könyvén.
Mert ugye úgy volt hogy mikor elfogyott az alapanyag akkor a HBO, Martin meg ez a 2 jóember összeült és Martin elmondta a lényegi dolgokat, hogy mit hogy szeretne zárni.
Abból hogy a 3. rész végén azt nyilatkozza az egyik író hogymár vagy 3 éve tudjuk hogy Arya fogja megölni a NK-et, teljesen arra következtethetünk hogy ezt pl Martin mondta nekik. Valószínű a végén életben maradt szereplők is hasonlóak. Az hogy a 2 forgatókönyv írónak nem sikerült rendesen átadni az egészet az tény. De elvileg a főcsapás az lenne amit láttunk.
-
ROBREGGAE
tag
Viszont legalább a Sam-es rész ütött, ahogy kiröhögik... Az igencsak hollywoodi befejezés lett volna. Szóval igen, keserédes vége lett, de inkább olyan módon, mennyire szarságokkal tarkítva jutunk el megint egyes dolgokhoz. Hiszen nekem kifejezetten tetszett, ahogy Jon-t látjuk ellovagolni, illetve a zenék is jók voltak a végén. Bran, akkor ezek szerint, ahogy írta más is, a legnagyobb genyó, ha hirtelen mégis király lett(de ez is csak az én fantáziám szerint, hiszen nincs kifejtve). Emellett nem merték bevállalni azért, hogy túlságosan sötét legyen a vége. Mondhatnánk azt is, hogy viszonylag jó kezekbe kerültek a dolgok, ja és még telt néhány poénkodásra is... -
DaveNo1
veterán
Na igen a
Night King az full WTF így. Én végig abban reménykedtem hogy lesz valami slusszpoén az utolsó részben, de NEM. Amúgy én úgy vagyok vele, hogy csak akkor lehetett volna jó ha 7+6 rész helyett 10+10 rész lett volna. Úgy normálisabban meg lehetett volna minden csinálni. Úgyhogy ezt tartom a D&D legfőbb bűnének.
-
[CS]Blade2
addikt
Igen az is sz*rul van felépítve. Annyi, hogy ott a csajért bevállalja, hogy megtesz bármit. Azt mondjuk nem mutatják, hogy a gyerek gyilkoknál húzná a száját. Valamint ott van, hogy a harag, a düh, a bosszú, stb. egy Jedi-t át tud téríteni a sötét oldalra. A szerelem az egyik legerősebb dolog, a másik a misztikus erő - amit ez a széria pont tönkretesz.
A Jedi-knek nem lehet csaja, ez egy szerzetes rend, valszeg pont a fentiek miatt. A sötét oldal felé vezető dolgok megvannak, onnantól beszippantotta őt a sötét erő.
Nem a legjobb a kivitelezés, de azért alá van pakolva.A GoT-ban majdnem lábak nélkül áll a dolog.
Olyan dolgok vannak alápakolva, hogy a Faterja is őrült volt, a vérfertőzéstől örökli az őrületet, meg pár korábbi mondata, amit az utolsó rész is behozott, és úgy akarták a pofánkba nyomni, mintha adná magát, hogy "segítetek leverni a páncélos westerosiakat, meg szétb.ni a kő házaikat, stb." A 1.-6. évadban ezek a mondatok mást jelentenek, más gondolat van mögöttük. Beadja, mert ezeket valóban Dany mondta, de ez így sz*r. Szó szerint ezt mondta, meg ő mondta, de ennyi. -
csababarca
őstag
már előtte részben is gyilkolászott bosszúból, ami hiába volt jogos (az ő szemszögéből), Jediként nem tehette volna meg.
lényeges különbség, hogy Anakinnál az első megjelenésénél tudtuk, hogy belőle lesz Vader majd egyszer, míg Danynél ez nem volt kijelenthető az előző részig 100%osan. -
laceszgamer
addikt
Egyrészt arra is számíthatott, hogy nem lesz semmi baja, bár ki tudja mennyire vette komolyan akkor mg, hogy a " sárkányban nem tesz kárt a tűz " illetve a végére lehet simán csak lesokkolódott, hogy hopp mégse jött be.
Na meg ugye első évad végén is, kérdés, hogy tudta-e előre a dolgot, bár max annyiból sejthette, hogy a tojások sem égették meg a kezét, de amúgy ez is érdekes, hogy erre nem tértek ki jobban, tűzálló aztán szevasz, a könyvekben a haja még leégett. Illetve Jon keze is megégett mikor megmentett az öreg Mormontot, a filmben ezt nem vették túl komolyan a könyvben viszont elég szép hegek maradtak utána. -
[CS]Blade2
addikt
Nem az a gyors, hogy elindulnak, vágás, és már ott is vannak, mert azzal mindenki elégedett lenne, ha csak azt nem látnánk, hogy 10 napig gyalogolnak, hanem az a baj, amikor hétfőn elindulnak, 10 napig tart az út, és még aznap hétfőn, de legkésőbb kedden már ott vannak.
Még ez sem lenne baj, ha fel van vezetve, hogy ezt teleporttal, vagy hipertér ugrással, csillagkapuval, vagy bármivel abszolválták, mert fantasy-ba beleférne."10-15 x 60 percben lehet, hogy jobb"
Hogy ponyvaregényt idézzek, "nem pofázzák ki magukat ebből a sz*rból".Egyszerűen a 7. és főleg a 8. évadban a kivágottnak vagy hiányzónak tűnő részt nem lehetne megcsinálni, az is ugyanolyan sz*r lenne, mint amit csináltak: logikátlan.
Ha pl. a fenti példát veszem, akkor a hiányzó rész nem az, hogy 10 napig baktatnak, hanem, hogy 24 óra alatt lemennek 3500km-t. Ez kb 140-150Km/h, tehát autópálya tempó. Lehetne magyarázni, hogy ebbe a kitalált világba ez a gyalogos tempó, de saját magára rácáfol, mert korábban még ugyanez az út 10 napig tartott.Egyszerűen ki kell mondani, itt az történt, hogy x-et a-ból b-be el kellett juttatni gyorsan a történet miatt, és ezt úgy gányolták össze, hogy egyszerűen odarakták, hogy megérkezett, és a képtelenség miatt egyszerűen nem mutatták, hogy hogy csinálta. Hogy ezt hogy gondolták, azt nem tudom.
A történet itt a vezérszál, és a karakterek nem a karakterfejlődés, meg ilyesmik alapján döntenek, hanem a történet alapján. Pl.: Cersei nem löveti halálra Tyrion-t, Dany-t és Drogon-t, mert gondol arra a karaktere, hogy akkor nem lesz következő rész! Ez az igazság.
Martin sosem írt volna ilyen jelenetet, mert ez a jelenet GoT törvényszerűséggel a szarrá lövetést jelenti. A karakterek cselekedete írja a történetet, és nem fordítva.
Ugyanígy pl. Dany mentőakciója Martin-nál sikertelen, mert 9 nappal elkésnek, és Jon-ék szupercsapata már hulla merev, mire odaérnek. -
whitezo88
nagyúr
Sandor
szerintem sose volt negatív, inkább semleges, aki teljesítette a parancsot, mindenféle megbánás, személyes ellentét, sértődés nélkül, és ezen kívül önfejű volt. Egyetlen olyan tette ami negatív volt és ártatlant ölt az Mikah volt asszem. Segített Sansának is mikor lázadás volt, az sem negatív cselekedet. Ártatlanokat jókedvéből sose ölt mint a Hegy, bár szerette a vérontást. Pozitívba pedig akkor fordult amikor elment az erdőbe építkezni, gyakorlatilag akkor született újjá. -
dudu5130
őstag
.Azt akarták elhitetni velünk, hogy itt csak Dany nyerhet, de amióta a skorpió megszületett, érezhető volt, hogy a sárkányok ereje oda. A város Cersei-é és a falak mögött még mindig egyszerűbb harcolni mint lenn a mezőn. Mit értek volna akkor a Dothrakik? Ez az egész Jonra van kihegyezve -
oxox
addikt
és azt ne hagyjuk ki, hogy képes megölni egy sárkányt, állja a sárkánytüzet...jahh vargolt, és nem mellesleg Ő is belelátott az időbe (gondoljunk csak arra, hogy lett sárkánya, vagy csak leakasztott két bazi nagy láncot a polcról?)...Cersei meg azt nem tudta kideriteni, hogy ki ölte meg a fiát, vagy emlékszünk még arra, hogy a csürhe végighajtotta meztelenül...jahh tényleg nagy stratéga, ha nem lenne a mestere már régen el is felejtettük volna.
Integrale (#20205)
Szerintem ez csak egy nezopont, igy kijelenteni butasag.
Ismerosi korben vagyunk egy paran, akik a NK-et csak egy veszelynek tekintik/tekintettek, nem pedig A veszelynek.
Szerintem meg nem butaság. Azt gondolom aki nem a Nightking-et tekinti A FŐ ellenségnek, csupán egy mellékszállnak, az kisebbségben van...lehet ugyan az ismertségi körödben nem, de a nézők többésgét tekintve igen...ezzel kezdődött a sorozat, erről szól, Vesteroson marad-e, élő ember vagy sem. Mint irtam a főszereplők nagy részének ide tart(ott az útja)
Cersei kevergette a lapokat, de nála sokkal nagyobb stratégák is elhullottak (apja, kisujj, de sorolhatnám), annyi hibát vétet már, hogy 3x meg kellett volna halnia (és azt is lássuk be Arya-nak őt elintézni kisebb feladat lenne mint egy zombit levágnia...hiszen azt még meg sem tudja téveszteni.) + nem tud hidegen gondolkozni, inkább megöl valakit bosszúból, ahelyett, hogy életben tartaná, és abból kovácsolna előnyt.A két sereget meg összehasonlitani egy lapon...hagyjuk már! (Peppo leirt mindent kb), Bran megkavarta neki a dolgokat, kijátszotta, húzta az időt, és kitudja, még, hogy terelt...ezért történt ami. 1bites mi ?
ha úgy kezdte volna, hogy feléleszti a kriptában a hallottakat, akkor kinyitották volna neki a kaput, és besétál....ezt szimplán elbagatelizálták, vagy előbb kellett volna a Cercei Vs Északiak+Dany csatát lejátszani, aztán egy ilyet két részben.... Euron meg vicc...az utolsó könyvig nem is emlitik ha jól emlékszem, elment kalandozni, és lett egy serege...jahh ez pont olyan mint egy lesajnált klán (a ház első szülöttje ugye Starkoknál volt "fogoly", és hirtelen felépitik a legnagyobb flottát....ez olyan mint mikor azt hallom a TV-ben, hogy Magyarország gazdasága a legjobban teljesit európában...sokat hallom, de ettől még nem lesz igaz.) 30.000 sereget etetni itatni kell, egy 30.000 sereg mellé még kell ugyanannyi vagy kétszer annyi egyéb kiszolgáló fő is...már csak az kell, hogy még egy kraken-t is adjanak neki, és feltolják a seggét a szivárványon.
-
zolka95
őstag
Végtelenségig lehetne erről vitázni. De most nincs kedvem. ha már mindenképp ő akarja kinyírni Brant, akkor elintézi az addigra már egyedül maradt, védekezésre képtelen célpontot. Ez lehet hogy pont így van. Visszanéztem az S08E03 epizódot és a feltámasztott hullák szépen megálltak miután megöltek mindenkit. Megvárták a főnököt, hogy ő végezzen Brannel. S06E05 (hold the door) Az Éjkirály bemegy a barlangba, megölni az öreg háromszeműt. A Mások szépen bevárják a főnöküket, hogy ő végezzen az öreggel. Pedig simán megölhették volna, akár még a hullasereg is. De valamiért nem.
Lehet felhasználja valahogy az erejét??Meg ebben a részben se aggódik az Éjkirály a saját életéért. Legelőször ő megy be a barlangba 2 Mással az oldalán.
A bejáratnál meg ott sorakoztak a sárkányüveg lándzsák. Nagy esélyük lett volna megölni, de inkább befelé futottak a gyermekek, hogy védjék Brant. Ezt valamiért fontosabbnak tartották.
Jobban foglalkoztatnak ezek a dolgok, mint logikai hibákat keresni.
Szerintem mindenre magyarázatot fogunk kapni. 100% -
csababarca
őstag
nah így már más.
nem tudom mennyien lehettek, ezeket a számokat sose használta jól a sorozat igazából. legalábbis nem következetesen.
Makulátlanból is elvileg 8ezret hozott el Dany Astaporból, és ők még mindig elég sokan voltak, pedig részt vettek sok csatában, plusz Meerenben is ritkították őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest