- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LionDaddy
csendes tag
Köszönöm a gyors választ.
A srácaim ( azt hiszen nem egyedül ) a klaviaturán tanulták a betüket, már kb. 3 évesen odaültek az ölembe "gépezni". Ismerik az apjuk ilyen irányú elvárásait mind a kezelés, mind a tisztaság terén. Attól tehát nem félek, hogy gallyra megy a noti.
Viszont mindkét gépnek megvan az előnye-hátránya.
A Toshi picivel gyengébb konfig, viszont van rajta win7, a Lenovo erősebb konfig, de win nélkül.
A garancia 2-2 év, árban is u.a., nem könnyű a döntés. -
koroland
csendes tag
Köszi!
Innét szedtem kettőt is és fel is telepítettem. amikor el akarom indítani, azt írja ki, hogy telepítsen illesztő prgomot
leszedem újra, nem este elnéztem. Azt nem tom hogy a wlan atheos vagy intel? A proci intel az tuti. Ez számít?
A wlan client managerre szükségem van? Vagy elég maga a driver? -
Louies
aktív tag
köszi szépen. Kb. 4éve volt mikor vettem az Asus-t és asus előtt volt egy toshiba L30am. Na akkor olvasgattam a topicokat, nem pont ezt. Milyen notebookot vegyek vagy valami hasonló és ott ez a hír járta.
De annak örülök,h újra Számíthatok a Toshibára. Aszem ez a legrégebbi noti gyártó is, még anno tulajdonomban volt egy Toshiba T1000-es ami meg is van még. Pedig több mint 10éves. -
Barett 50cal
senior tag
ÁÁÁ emberek eztnemhiszemel...ez hogy történhetett??van egy U500as notim,abba van ugye 2GB RAM(1modul,DDR2).Vettem 2x2GB DDR3mas ramokat,természtesen támogatja de ugynézki nemannyira:
A cimkés az eredeti,ami nem cimkés azaz egyik DDR3mas modul.
Ilyennincs:'(most milyen kellakkor bele??(mirefigyeljek?)
Üdv
Csak irtam hogy figyeljünk...delehet ti figyeltek csak énnem...amugy a DDR3mas 204pines...a DDR2es akkor mennyi??(samu) -
StoneBridge
senior tag
szevasz!
nem hogy 2006-ban, de már 2004-ben (!) DDR3-as (512mb) go 7900-el szerelték a P100 család egyes toshiba notijat. ha kételkedsz: Satellite P100-143
Akkoriban ez volt a csúcs, emlékeimben szerepel, hogy ezt a típust akartam venni, csak nem volt elég pénzem, így a 7600-os kisebb tesó mellett maradtam (még 2005-ben).stufen2: Toshiba szervizt felhívtam, 7900-es kártya minden probléma nélkül beépíthető a 7600-tal rendelkező kistesóba is. Most ebayen kell licitálgatnom egy ideig, remélem meg lesz a 7900-es vga (jelenleg 10e ft-nál tart
).
A probléma a mostani kártyával ott mutatkozik meg, hogy nincs boot képernyőm, ezáltal bármilyen winfos feltelepítése gondot okoz, állítólag lassan, de biztosan megadja magát a kártya. -
róbert gida
tag
Sajnos most már menet közben is lefagyott nem csak bekapcsoláskor
.Felhívtam a szervizt ahol azt mondták hogy vinyó hiba is lehet és jobb lenne ha bevinném de egy újratelepítést még előtte próbáljak meg.Most még azt megteszem aztán ha nem javul akkor szerviz.
.Amúgy köszi .
-
Mályki
aktív tag
A mai világban ingyen lehet hozzájutni szoftverekhez hülye lennék pénzt kiadni miattuk.Lehet hogy 200 ft volt a gépem de sajna nem tehetem meg hog mindegyik softom jogtiszta legyen.Kiváncsi lennék a te gépeden csak jogtiszta softok vannak e.Én kérek elnézést ha igen.Na látod...És sztem a fórumozók nagytöbbsége is igy van vele...
-
huini
csendes tag
-
törölt tag
Nem gondolom, hogy az rendeltetés ellenes használat ha megy éjjel nappal. Egy autóval is mehetsz megállás nélkül 10e-km-t, mégsem használod rendeltetés ellenesen! Igaz autónál van az, hogy x év vagy x e km. Nade notinál csak x év van, nincs meghatározott üzemóra! Korlátlanul lehet használni!
-
slakat
csendes tag
-
bdany89
csendes tag
Hali. Így van, játékhoz kéne. Mondjuk kicsit bosszant, hogy az ugyanilyen integrált kártyával és uennyi memóriával meg procival rendelkező haverjaim notebook-jain nem szaggatnak be az említett játékok. Sőt ami a legviccesebb, hogy egy ismerősömnek csontra ugyanez a gépe és neki sem szaggatnak. Ki érti ezt....na mindegy!
-
polonic
félisten
Azért van a 64 bit, ez az egyik ok ami miatt ki lett találva ez az egész 64 bit kiterjesztés.
Mert ugye a 32 bitnek 4 giga a korlátja videómemóriástul együtt. Nos akkor ha a 64 bit 3-at lát akkor ott valami nagy hiba van, vagy fölöslegesen csináltak 64 bitet, mert ugyanaz ebből a szempontból amit te írtál mint a 32 bit -
x-calibur
csendes tag
igen, néztem ezeket az eee-ket, és társait, de nem igazán győztek meg. tapicskoltam élőben is őket, és hát nekem a 10,2", meg az 1024x600 elég használhatatlannak tűnt a gyakorlatban. Olyat csak harmadik gépként használnék, de inkább még úgy se, csak ha nagyon muszáj lenne. Inkább használható notit keresek, ami nem nagy, nem drága, és mégse fogja kékhalállal jutalmazni, ha elindítok rajta egy autoCAD-et pl. Egyébként a gépajánlót köszi, vmi hasonlóra gondoltam, egy alternatívának jó lesz mindenképpen.
Üdv. -
Brumi
senior tag
Ezek a kisgépek rögtön kiestek, mivel elsősorban szakdolgozat írására lenne használva, és ekkora gépen ez nem kényelmes, másrészt páromnak normál méretű gépek tetszenek. Persze kétségtelen, hogy sokkal olcsóbb lenne az a megoldás.
Az U300-15b-n is gondolkozunk, igazából nem is tudom, hogy mi a különbség a 400-as és a 300-as között, azon kívül, hogy az egyik fekete, a másik ezüst. A proci annyira nem releváns, mert nem kell az írtó nagy teljesítmény, persze azért ne Celeron legyenA 400-ast egyébként láttam 244k-ért, és az nem olyan vészes.
-
tPedro_
őstag
Koszi a tippet, kozben nezegettem a notebook vid kartya topikot is. Sajnos nem talaltam meg mindent amit szerettem volna.
Kozben tovabb nezelodtem notebook ugyben, es ugy tunik megtalaltam azt amit kerestem.
Toshiba P305D-S8828: [link]
Sajnos a videokartyarol nem talaltam semmit, amit sikerult kideritenem hogy 256MB sajat memoriaval rendelkezik, feltetelezem gyorsabb mint a x1250 es a x3100.
A masik topikban meg varok a valaszra, hatha valaki talalkozott vele. -
tPedro_
őstag
Nem feltetlenul kell a 17"-os kepernyo, de jobban orulnek egy nagyobbnak.
Tudsz ajanlani modellt az a200-esbol? Az oldalon "csak" a A205-S5855-ast talaltam, amiben Intel® Graphics Media Accelerator X3100 kartya van.
Vagy az is jobb mint a masikban levo ATI?Kintrol hoznam es otthon hasznalnam.
Ha az ATI kartya nem rosszabb mint egy ATI 9600xt pci akkor nem igazan zavar.
Konkretan a Toshiba-hoz sem ragaszkodom, csak az arkategoriaban amit kineztem ($800-ig) ez tunt a legmegfelelobbnek.
-
ABE
őstag
Létezik sajnos...
Egyébként ajánlom, hogy írj privit KillHates fórumtársnak, ő segített nekem L30-hoz zsanért szerezni (pedig hiánycikk volt), talán tud valami ötletet adni, jóban van a Toshibásokkal.
Ha van egy kis affinitásod a szereléshez, magad is meg tudod oldani a cserét. Itt egy leírás az M105 szétszedéséről (ugyanaz, mint az M100): M100/105 szétszedése
-
KicsiPo
csendes tag
Szia!
Nézegettem a Tecra sorozatot is, az M9-esből találtam 14,1-eset, ami még talán elfogadható, de az pont azon a határon mozog anyagilag ami necces számomra. Ennyire szörnyű ez a fényes képernyő? Javarészt különböző biztonságtechnikai programok futnának rajta, ilyen jellegű eszközök beállításai, amúgy internet, néha filmnézés, és előadások futtatása. Megéri mondjuk az M9-es sorozat a több pénzt?
-
Satellite
tag
Kbali!
Vezérlőpult, Rendszer, Hardver, Eszközkezelő, Usb-vezérlők: nyisd ki, majd távolítsd ez az összes ott felsorolt eszközt. Majd a géped nevén jobbklikk, és Hardverváltozások keresése.
Mindent automatikusan megtalál, felinstallál, és elvileg a probléma megszűnik.
(gyakorlatilag azért néha kétesélyes...)
-
-
Goatman
aktív tag
Hy! Az anti-glare dolgot a notebookcheck oldal erre a notira vonatkozó tesztjében olvastam..bár ők is vittek fel már 1-2 hibás adatot gépekről, az L40 tesztjük képeiről nekem úgy tűnik, hogy antiglare..sebaj végülis ez sem 1 nagy probléma.
Amúgy mintegy tolmácsként funkcionálok most épp a Ti tapasztalataitok és az első notira vágyó csoporttársaim/jómagam között. A FuSi-kat, MSI-t, ASUS-t az itteni "olvasmányaim", az Acert saját tapasztalataim révén zártam ki..végül maradt a Lenovo és a Toshiba, ezeknél a vélemények összességében elég meggyőzőek voltak. (Egy Travelmate 5320-am volt kemény 2 napig, de visszakértem az árát..gyakorlatilag használhatatlan volt.) Ebből következik, hogy igényeink az átlagos egyetemi használat (földrajzszak szal semmi hardverfaló tervezőprogram ra vagy iesmire nincs szükségünk) köré csoportosulnak nagyjából 140k körüli maximalizált kerettel, nálam kiegészülne a dolog 1-2 régebbi játékkal is, amikkel ha jól tudom az x3100 azért nagyjából megbirkózik. -
rhonin
senior tag
Hát mondjuk jah Toshiba topicban
... Vistát adnak hozzá és 2év gari van. Amugy suliban vezetéknélküli neten netezésre filmnézésre lenne használva albiban meg net, játék lényegében minden de az albiban már mindegy mert nem aksiról menne. ugyhogy ha 2, 2,5 órát kibir suliban netezés közben alacsony fényerőnél akkor megfelel. A gariról még lenne egy olyan kérdésem hogy ha mondjuk megveszem 2 év garival akkor mondjuk fél év mulva is tudok hosszabítani garit??
-
asdfhun
csendes tag
20+faert rakta be a technotrade a ket egygigas modult (plusz tette el maganak a benne levo 512-est). Ehhez kepest en asszem vmi 7+fa nagykernettoert tudtam volna 1g/533-as kingstont venni bele. Persze ennek csak akkor neztem jobban utana, amikor egy masodik u200-at mar eleve bovitetten akartunk eladni.
-
kavarc
aktív tag
Szia Kbali!
Regisztráltam amagyar oldalon is; és valóban látszik egy áttekintés a gépről. A baj viszont az, hogy csak olyan adatokat ad meg, amit már eddig is tudtam. Sajnos az alaplapról, chipsetről, FSB-ről semmit nem mond.Viszont egy költői kérdésem lenne: az én típusom vajon miért nem szerepel az a200-asok között sem a magyar sem az európai listában? Az a200-as sorozat nem oly régi, hogy ezt már kivehették volna...
Az árakkal kapcsolatban: nos igen ez szubjektív. Valóban elég nagy spektrumot fednek le az árak cirka 100ezetől 600ezerig. Ha szigorúan ezt a tartományt veszem, akkor persze a 180ezer olcsónak számít...
-
tomio
tag
Azért kérdeztem mert még utolsó rohamos sulinet-vásárlából van egy TOSHIBA Sattelite L Series notim.
Méghozzá egy öszvér: L100/L20 (!)
L20 mert: 15"(1024x768), Celeron-M 1600, 256/533, no-WiFi.
L100 mert:
1.) PSLA3E a model száma
2.) plusz eleve minden ezt írja pl: SIW XP-n, Linux is
3.) BIOS-frissítésen is átesett már Satellite L100 (PSLA3)-t választva ki a fennt említett miatt és megette 100%-os, error nélkül lefutott
Amúgy „gyárilag” (értsd: Mo-i importőr által) átragasztgatott matrica mind a gép alján L20-182, mind a dobozon. Media Markt-osok nem hiszem hogy ezt megteszik, sztem Technotrade volt aki lecsupaszította hogy jó ára legyen. Most vagyok RAM vásárlás előtt. Nagyon örülök hogy nem akkor fizettem ki 30eHUF-ot a 2x1G-ért, hanem most fogok ~11-12eHUF-ot
Ja és szuper a gép!!! SATA HDD, DVD-RW. Most kap 2G-t és király lesz! -
suszitibi
csendes tag
Sziasztok
Igen, a T2350 tényleg változtatja az órajelet a teljesítmény függvényében.
Kiderült a hiba oka: a proci vadi új, a gép még garis, erre az esetre megtartottam a régi procit. Az volt a gond, hogy a szervízes srác nem dugta vissza a ventillátor csatiját, ezért az egyáltalán nem ment. Amit hallottam, az a vinyó halk susogása volt. Ami érdekes, hogy így passzív hűtéssel is elment órákig, ha nem terheltem nagyon. Most, hogy már hallom néha a ventil. hangját, így is tovább bírja az akksi a cerkához képest és ritkábban pörög föl a ventillátor.
Tehát, ha valakinek ilyen gépe van és fejleszteni akar, nyugodtan vágjon bele, akár intel, akár ati lapkakészlete van. A gariról annyit, hogy itt nincs semmi a processzoron, vagy bárhol ami jelezné a gép szétszerelését. Ha valaki még nem látott ilyet, az inkább ne szerelje házilag, mert gyorsan el lehet rontani, rengeteg rejtett csavar és hasonló turpisságra kell figyelni. Képet tudok küldeni a szétszedett gépről. -
lúúúzer
tag
Köszönöm a választ! Most már értem ezt a csipszet+integrált videó dolgot.
Közben eszembe jutott, hogy a videókártya beszerelése már csak a hozzá tartozó hűtés hiánya miatt sem lenne megoldható, még ha csatlakozó lenne is...
A processzor meg csere garivesztéssel jár, gondolom...
Nem tudod asztali procik is belemennek a cerka M440-es foglalatába?
Everest szerint: 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA
Gondolom ez nem LGA775... -
jelen
robosztusnak nem mondanám, de szerintem nem a gagyi kategória. hasonló árban lévő lenovo n100-asoktól kicsit elmarad minőségben a műanyag ház, de pl fusinál, acernél fényévekkel jobb. szemből tényleg szép a képe, ha oldalról nézem engem nem zavar, de ahogy te is tanácsoltad, menjen el és nézze meg maga, hiszen ez eléggé szubjektív. -
wienattwo
tag
Nem kértem ramot, mert nem az enyém lesz a gép, az illető pedig csak office+filmek szinten használná. Gondolkoztam, hogy 512-t még bele kéne tenni aztán duálban hajtani, de úgyis majd még esnek a ram árak. Ha pedig vmikor felkerülne a Vista, akkor pedig az 1 giga már kevés lenne. Szóval majd egyszer bele kell nyomni 2x1gigát duálba. Amúgy jópofa ez az M100-as, csak sajnos van egy pixelhibája; fehér, de csak fekete háttérnél, többi sz;nnél működik.
-
wienattwo
tag
Nálunk is van egy 6 éves Satellite, és semmi baja. Csak sztem elég durva, hogy a 6 éves gép nem törik, nem kopik, mint a maiak. Ezért mondom, hogy gari időn belül minden apró bajért vissza kell vinni a gépet, akkor majd megtanulják, hogy jobban megéri minőségibb darabokat gyártani. A szerviz meg nem mondhatja, hogy bocsi, igaz, hogy van garid, de ez csak egy Satellite, nem Tecra, a törés/kopás vele jár. Persze ez minden márkájú notira igaz, nem csak a Tosikra.
-
ufonauta
aktív tag
Hááá...t én pont a noti miatt váltam meg az asztali gépemtől. (pedig nem egy erőgép L30 1.5 Giga Rammal és 120-as vinyóval) Van még három asztalim, ha annyira akarom. (nejemnek, fiamnak, irodában) Itt meg felszabadult egy rakat hely, oszt beújítottam egy LCD monitort, meg egy négyportos USB HUB-ba bedugtam egeret, billentyűt, szkennert, nyomtatót és használom asztaliként a notit.Ha meg vinni akarom, akkor három kábelt kihúzok, akksit berakom, oszt mehet a menet. Igaz én nem nagyon játszom rajta, így nem tudom mennyire lenne alkalmas játékra, de tegnap az irodában nem tudtam befejezni a melót, így simán bedigiztem a notin 3 órányi VHS-t egy Canopus MPEG Pro EMR-el (bedugtam a szabad USB-be) és kiírtam DVD Workshop-al. Oszt még a borítót is megszerkesztettem hozzá a Corel-el. Simán műxik munkagépként is.
Igaz nem olyan jól bővíthető, de nekem nem kell többet asztali PC. Elég, hogy a nejem és a kölök monstrumjai itt zakatolnak a lakásban.
-
Batmause
tag
Annyira nincs nagy igényem, elárulom hogy elviselem a minimum grafikát de fusson.
Ha konkrét játékokra kérdezel akkor: SIm City 4, Civ 3, Civ 4, SW Empire At War, Armed Assault, Face Of War
Amúgy ezek a játékok elmennek a mostani gépemen is...(AMD Sempron 2800+, 512 DDR-400, gyári nVidia FX5200)...szóval ehhez képes a notebook sokkal erősebb.
A100-011-esben egy jobbfajta videokari van, Go 7600...azon simán elfutkároznak a dolgok, és ha gond lesz a melegedéssel akkor veszek egy notebook-hűtőpadot.
A bővítés nem gond, az asztalit is olyan 4-5 évente újítjuk, szal nem lesz olyan bajom, hogy egy év múlva szart sem ér a gép...
Te véleményed, vagy másé? -
csabika0001
senior tag
Az Intel® 945PM Express Chipset támogatja a dual-channel DDR2 667MHz (533Mhz szintén) memóriamodulokat. Ahhoz, hogy dual-channelben használd a memóriákat a kapacitásuknak mindenképpen meg kell egyezniük. Továbbá a memória modulok azonos sebességűek, ill. időzítésűek kell hogy legyenek. Én azt javaslom, hogy add el a jelenlegit és vegyél bele egy memória KIT-et (2x 512MB, vagy 2x 1GB). Így biztosan fog működni dual-channelben. A KIT-ben eladott memóriákat együtt tesztelik, tehát 100% hogy működni fognak.
-
Batmause
tag
-Milyen válaszideje van a kijelzőnek? Játékhoz mennyire jó?
-Gondoltam is, hogy melegedni fog, a notiknál rosszabb a hűtés mint az asztali gépeknél...ezért is gondoltam egy hűtőpadra (Zalman ZM-NC1000). Biztosan beszerzek hozzá egyet.
-Milyen a Toshiba szervize? Mennyire gyakran fordult elő itt a fórumozók között, hogy szervizelni kellett a gépet?
-Aku hogy bírja?
-Szerintetek jó gép? Mennyire bírja a strapát?
-Akkor majd, ha megveszem a gépet az aktiválásnál, ha gond lesz, megkérdezlek bennetetek... -
ufonauta
aktív tag
Igen csak nekem egy restart nem segített a dolgon.
Eddig nem zavart, mert ritkán használtam kettőnél több USB-s cuccot, illetve már bebootolt vinnél dugtam rá a HUB-ot, ha szükség volt rá. De most otthon mindent összekötöttem és csak egy USB hosszabbítót kell bedugnom, amin minden rajta van. Viszont így a HUB is rajta csücsül bootoláskor és félek, előbb-utóbb kilötyögősödik az USB aljzat, ha állandóan ki-be huzogatom. -
peti85
senior tag
Én letöltöttem a Toshiba honlapjáról egy progit, ami leellenőrizte az akksimat, majd kiírta, hogy nem hibás, de gyanús lehet. Bekérte az adataimat, majd 2 nap múlva hozta a futár az új akkumulátort. A csomagban le volt írva, hogy tegyembe a csomagba a régit, hívjam fel a UPS-t, majd ők kijöttek a csomagért, átvette a futár és kész. Ez volt az akksicsere.
-
törölt tag
Jah ezt olvastam ha jelez már töltöm is...
És a 4000 MhA -os akksi sokkal jobb? 2óra 2,5 óra? Igaziból nekem 1 óra is bőven elég majdnem mindehol 220ról nyomatom, inkább a hordozhatóság volt a szempont a vásárlásnál és nem az akku üzemideje...
Nagyon szeretem, életem első notija, és bejött, remélem nem lesz vele gond... -
ctnyr
csendes tag
-
Rival
aktív tag
Mindenképpen. Én is szívtam vele egy csomót. Volt olyan kártya, amivel jó volt, és volt, ahol fekete-fehér volt, ha megfeszültem, akkor is. Kiderült, hogy csak egy egyszerű átkötéses átalakítóm volt, és mivel a jelszintek nem stimmeltek, ez a kábel használhatatlan volt (amit általában mellékelnek is videokártyák mellé). Úgyhogy irány egy elektronikai bolt, mondod, hogy svideo-kompozit átalakító, de nem csak egyszerű átkötéssel, és meglásd, jó lesz...
Vagy ha te magad akarod összehozni valamivel olcsóbban, akkor alkatgrészekből, az előbbi link alapján legyártható (de én nem tökölnék 200 forint különbségért egy órát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest