- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabika0001
senior tag
Egy még hivatalosabb [link]
A garanciára mindenképpen kérdezz rá a Saturnban! Ha nem tévedek, erre a típusra 2 év. Ha meg nem, akkor... -
csabika0001
senior tag
válasz
Batmause #1940 üzenetére
A notebook kijelzők fényerejének, kontrasztjának és válaszidejének pontos értékét ritkán tüntetik fel a specifikációk között. Vajon miért???
Pontosan én sem tudom neked megmondani, de sokkal gyengébbek minden tekintetben az asztali TFT-LCD típusoknál.
A fényes felületű TFT kijelzők (pl. Toshiba TruBrite® TFT) valamivel jobbak a ''sima'' matt felületű TFT kijelzőknél fényerő, illetve válaszidő tekintetében. Játékra is jobban használhatóak a matt felületű társaiknál.
Viszonyításképpen egy Toshiba Tecra A9 matt felületű 15,4'' TFT adatai:
Maximum:
153.7 cd/m²
Average:
135.4 cd/m²
Black:
0.3 cd/m²
Contrast:
512:1
ill. egy ASUS G1S fényes felületű 15,4'' TFT adatai:
Maximum:
195.0 cd/m²
Average:
165.3 cd/m²
Black:
0.7 cd/m²
Contrast:
279:1
Toshiba szervizzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Szerencsére eddig még nem volt rá szükségem.
Az akksi üzemidőd kb. 1,5óra lesz normál használat mellett. De elérheti akár a 2 órát is.
A Toshibák jó gépek. Megbízhatók. Jól összerakott noteszgépek. Néhány infó a Satellite A100-011-ről: [link]
[Szerkesztve] -
csabika0001
senior tag
Az Intel® 945PM Express Chipset támogatja a dual-channel DDR2 667MHz (533Mhz szintén) memóriamodulokat. Ahhoz, hogy dual-channelben használd a memóriákat a kapacitásuknak mindenképpen meg kell egyezniük. Továbbá a memória modulok azonos sebességűek, ill. időzítésűek kell hogy legyenek. Én azt javaslom, hogy add el a jelenlegit és vegyél bele egy memória KIT-et (2x 512MB, vagy 2x 1GB). Így biztosan fog működni dual-channelben. A KIT-ben eladott memóriákat együtt tesztelik, tehát 100% hogy működni fognak.
-
csabika0001
senior tag
Szerintem a Satellite A200-asok (mivel egész új konstrukció) nagyon drágák. Bármilyen célra is szeretnéd használni a gépet én inkább egy Tecra A7-est javasolnék. Ezekhez már alapból 3év garancia tartozik, és teljesítményben sem maradnak el az A200-as Satellitektől. Ha a szép design miatt választanád az új Satellitet, akkor sztem várj még pár hónapot. Egyrészt olcsóbb lesz, másrészt a Toshiba Magyarország minden noteszgépét 2 év garanciával fogja értékesíteni (állítólag).
-
csabika0001
senior tag
válasz
razor33 #1929 üzenetére
El lehet távolítani a HDD jelszót is. Jó a megérzésed! Valóban a BIOS-ban kell ''törölni''. Itt egy kis segítség:
''HDD password delete on Toshiba Tecra A8 series
Here is how:
Shutdown Tecra A8
Press ESC and Power button together
Enter the passwords if prompted
Press F1 to enter the BIOS
Select the password field (it shows Registered)
enter bkspc or space
enter your existing password
press enter
It prompts for New password
Just enter
Repeat for verify
Now password is Unregistered
Can be repeated for any password field''
Remélem világos minden. -
csabika0001
senior tag
Az előző néhány problémához...
- Razor33: Satellitenek teljesen igaza van az oprendszeres kérdésben. A ''gyári'' Toshiba-féle Windows XP-t általában konkrétan azokra a típusokra (sokszor konkrét modellekre) optimalizálják, ill. tesztelik amit Te megveszel.
- Audittqp: Ezt bebuktad...Sztem vidd azonnal szervízbe. Lehet nem úszod meg ingyen, de ott legalább értenek hozzá. A garinak meg sztem annyi...
[Szerkesztve] -
csabika0001
senior tag
Akkor esetleg őket érdemes szemügyre venni:
(nVidia GeForce GO7600 256MB van mindegyikben, 17''kijelző, 2év garancia)
ASUS A7TC 7S015 --> [link]
kép --> [link]
MSI L745X-074HU 2GB --> [link]
kép --> [link]
MSI L745X-075HU --> [link]
kép --> ua. mint az előző
De a Toshiba 17'' gépei ettől sokkal drágábbak, és azokra is 2év garanciát adnak! Nem lebeszélni akarlak a Toshibáról, de ez nagyon sok pénz, és inkább új gépet vegyél érte. Az ASUS is nagyon jó notebookokat csinál, bátran ajánlanám bármelyiket! Az MSI-vel kapcsolatban sajnos nem tudok tanácsot adni, de a 2 év garancia itt is biztosíték lehet a megbízhatóságra.
[Szerkesztve] -
csabika0001
senior tag
Kedves Beya!
Ennyi pénzért - 330e Ft- lehet Magyarországon is venni gépet akár még 3 év garanciával is. Sztem nézd meg ezeket is mielőtt döntenél! A Dell Latitude kivételével mindegyikben erős videókártya van, és ezek nagyon masszív, minőségi, megbízható típusok! Egyetlen hátrányuk a Satellite P sorozattal szemben, hogy ''csak'' 14 vagy 15,4 collos kijelzőjük van. Csak segíteni szeretnék, de természetesen a Te kezedben a döntés!
Toshiba Tecra A7-232 --> [link]
Toshiba Satellite Pro A100-196 --> [link]
Dell Inspiron 6400 -31 --> [link]
Dell Latitude D620 -55 --> [link]
Érdemes még szétnézni az ASUS-ok között is!...bár azokra csak 2év gari van. -
csabika0001
senior tag
válasz
Satellite #1717 üzenetére
''A vásárlástól számított 1 éven belül lehet garanciakiterjesztést venni a gépekhez.''
Nem tudom, hogy minden típusra vonatkozik e, de az biztos hogy a Tecra gépeknél a vásárlástól számított 30 napon belül regisztrálni kell a bővítést.
A Toshiba oldaláról:
''Ez a jótállásbővítés csak akkor érvényes, ha megvásárlása a Toshiba hordozható számítógép vásárlásától számított harminc napon belül történik. A szolgáltatás használatához a bővítés megvásárlásától kezdve harminc napon belül aktiválni kell a bővítést.''
link: [link] -
csabika0001
senior tag
Valóban! De pont erre voltam kivancsi... ettol olcsobban nem valnek meg tole! Elég vicces lenne sztem az is, hogy mondjuk olyan kb 220.000-250.000korul eladjam, mert attol sokkal tobbet er. Lattam mar 220.000Ft-os notit is. Szoval marad a Toshiba Tecra. Igazabol egy Apple-n gondolkodtam de ennyi penzert hulye lennek megvalni tole.
-
csabika0001
senior tag
Ha valakit esetleg érdekel egy 9 hónapos Toshiba Tecra A8:
[link] -
csabika0001
senior tag
válasz
Vaanhool #1418 üzenetére
Köszi a segítséget Vaanhool!
Ezek szerint hivatalos Toshiba segédprogramok nem igazán vannak Linux platformra. Sajnos ez elég szomorú! Ideje lenne már Linuxra is mindent megcsinálni és nem csak Windowsra.
A védelmi mechanizmus valószínűleg hardverszinten működik?Megkérdezem majd a Technotrade-t is ebben az ügyben, bár sztem neked lesz igazad.
Mégegyszer is kösz, hogy válaszoltál kérdésemre!
-
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001 #1378 üzenetére
Feltettem még régebben két kérdést. Senki sem tud rá válaszolni?
''1.Egy kérdés: Kubuntu GNU/Linux Edgy 6.10-es opre-t használok a Toshiba TECRA A8-on. Ugye Windows platformra van egy rakás segédprogramja a Toshibának! Linuxra????? Honnan lehet ilyet beszerezni?
2.A fizikai sérülésből eredő adatvesztéseket rázkódáscsillapító keret és gyorsulásérzékelős fejparkolás segít megelőzni a TECRA-n Nos ez Linux alatt is működik? Ez elvileg hardveres dolog az opretol teljesen függetlenül, vagy esetleg valamilyen software vezérli az egészet és nélküle nem lehet használni...???? Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni ebben.'' -
csabika0001
senior tag
válasz
Giovanny #1380 üzenetére
Simán fut rajta. Rajta van a legtöbb típuson a ''VISTA CAPABLE'' matricafelirat. De memóriából az optimális 2GB mint ahogy mondjuk XP alatt az 1GB már egész szupernek mondható. Tudom (még mielőtt valaki lázadozna) hogy a Vistának elég 512MB is. De ugyanígy az XP-nek is elég 256 aztán tudja mindenki hogy az mire volt elég
.
-
csabika0001
senior tag
1.Egy kérdés: Kubuntu GNU/Linux Edgy 6.10-es opre-t használok a Toshiba TECRA A8-on. Ugye Windows platformra van egy rakás segédprogramja a Toshibának! Linuxra????? Honnan lehet ilyet beszerezni?
2.A fizikai sérülésből eredő adatvesztéseket rázkódáscsillapító keret és gyorsulásérzékelős fejparkolás segít megelőzni a TECRA-n Nos ez Linux alatt is működik? Ez elvileg hardveres dolog az opretol teljesen függetlenül, vagy esetleg valamilyen software vezérli az egészet és nélküle nem lehet használni...???? Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni ebben. -
csabika0001
senior tag
válasz
Soockit #1073 üzenetére
Hello Soockit!
Én már kb. egy fél éve vagyok boldog tulajdonosa egy Toshiba Tecra A8-143-nak. Alapjában véve csak a core duo-ban különbözik az a8-185-töl. Bármi kérdésed van még ezzel kacsolatban szivesen valaszolok fél évnyi tapasztalat birtokában. Bár sok dologgal még most sem vagyok teljesen tisztában (pl a kijelzoje)
Nekem nincs rajta FireWire, de a helye megvan! Igazából nincs is rá szükségem... Sztem olyasmi lehet a dologban, hogy bizonyos regiókban mas alaplappal forgalmazzák a készüléket (amelyiken pl ujlenyomatolvasó is van). De a külső váz ugyanaz. Sztem az A8-185-on sincs FireWire, de mivel meg nem lattam 100%-ra azert nem mondanám. Ha a Toshiba oldalán a jellemzők között nincsen akkor biztosan nincs is rajta! A képen meg lehet hogy az USA-beli változat szerepel, de tudja a fene valami ilyesmire gondolok.
A memóriával kapcsolatban meg annyit hogy most meg annyira drágák a memóriák hogy nem erdemes kicserelni mert tokéletesen eleg az 533MHz órajelű szinte minden alkalmazáshoz! Inkább a kapacitás amin érdemes változtatni. Főleg a Vista esetén mindenképpen kell legalabb 1Gb-1,5Gb memória! -
csabika0001
senior tag
Üdvözlet minden lelkes Toshiba felhasználónak!
Egy olyan kérdésem lenne úgy általában mindenkihez:
Van egy Toshiba Tecra típusú notim es 3 év garancia jár hozzá alapból. Na most pixelhiba esetén is érvényes ez a 3 év, vagy a pixelhibára nem vonatkozik????Nagyon örülnék neki, ha valaki valami biztosat tudna mondani...
Mégvalami: Hogyan tudom megnézni, hogy a notim kijelzojenek mekkora a fenyereje meg valaszideje???? Sok helyen kerestem csak konkretan a kijelzovel kapcsolatban infokat, de (1280x800 WXGA) leszamitva nem sokat talaltam...
Előre is köszönöm a válaszokat!! -
csabika0001
senior tag
válasz
battisti #402 üzenetére
Hello!
Először is segítenék a TOSHIBA RECOVERY CD ügyben. A Toshiba helyreállító lemezén tényleg rajta van a tools könyvtár (elrejtve persze amit tényleg nem lehet kihalászni), de ha újra föltelepíted a toshiba recovery lemezről a rendszert, akkor ismét lesz ilyen tools cd könyvtárad.
Amúgy már több mint két hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy TECRA A8-nak.
Eddigi kirívóan rossz és jó tapasztalataimat szeretném megosztani más lelkes toshiba vásárlókkal:
-mar van egy fekete pixelhibám (pontosan nem tudom, hogy egy pixel e ez, mert igazából a windows start menu feliratnál látok egy fekete pöttyöt). Nem tudja esetleg valaki, hogy milyen progival tudom megnézni pontosan hány darab pixel nem működik, mert szabad szemmel nem látom, de az tuti hogy nem egy darab apró pixelről van szó!
-a TFT panel (mondjuk a haverom ASUSához képest) kevésbé masszív. Ha középen megnyomom akkor picit hajlik. Sok laptopnal megfigyeltem, nem kettő, hanem három helyen van rögzítve a TFT panel (pl. ASUS,ACER)
+tenyleg olyan strapás mint ahogyan a www.durabilitycenter.com videók mappájában láttam. Bár eddig még nem ejtettem el, meg nem öntöttem rá egy pohár vizet mint ott csináljákde sztem tenyleg kibírná ezeket a dolgokat! Sokat utazom vonaton és amit eddig műveltem vele azt a haverom ASUS-a már nem bírta volna. Kajak rázom a notit mikor mp3-at hallgatok és kutya baja a winyójának, akár egy rázkódásvédelemmel ellátott discman!!!!
+integrált GMA-950-es ''grafikus média gyorsító'' van benne, de akár hiszitek akár nem, a TOCA 3, és a Most Wanted is fut rajta egész szép képpel(no persze nem maxon!). Na ezt nem gondoltam volna!
+Ha 3 napig folyamatosan megy rajta a letöltés, talán akkor kezd el érezhetően melegedni, amugy max a ventillátornyílásnál ha meleg, de ott is csak egy picit.
Azért vettem toshiba tecrat, mert köztudott, hogy a laptopok sokkal hamarabb elromlanak mint asztali társaik a sok integrált alkatrész miatt és a tecrakra 3 év garanciát vállalnak. De igy utólag belegondolva a DELL latitude is legalább ilyen jó választás lett volna! Jelen pillanatban ez a két laptop sorozat az egyik legmegbízhatóbb a világon az APPLE mellett! -
csabika0001
senior tag
Hali mindenki!
Még régebben irtam a fórumba...mára egy TOSHIBA TECRA A8-143 boldog tulajdonosa vagyok. Ha valaki egyszer majd érdeklődik a típus iránt akkor remélem segítek majd neki a mostani hozzaszolásommal. Első tapasztalataim szerint (más átlagos laptopokhoz képest):
+nagyon minimalisan melegszik csak
+az akksija meg a legdurvabb hasznalat mellett (nagy fényerő,wifi-s netezés, zenehallgatás, dvd-írás stb) is bírja legalább 2,5 óráig. Amugy meg átlagosan olyan 3,5 óra-4,5 óra
+erős, masszív kis keszulék, talán még erősebb is a váza mint egy IBM-nek
+ezek a toshibas segédprogramok egésszen hasznosak!
+ja és ha táncolnék laptoppal a kezemben a winyó még azt is bírná, ez nagyon meglepett! tényleg rezgés és ütésálló, nem pedig valami kamu reklámfogás
+ezzel a beépített wifi3945ABG-vel meg a csillagokat is be lehet fogni, (tapasztalataim szerint a legtobb notebookba epitett wifi nagyon gyenge) de ez felér még egy antennás Proxim wifi wlan pcmcia-val
-picit talán lehetne jobb is a kijelzoje, bár semmivel sem rosszabb mint egy atlagos laptop TFT. Mondjuk a TruBrite lehet jobb..., ha valaki elviseli a ''tükröződésmentes'' képét.
-a tapipadja sem az igazi, sztem egy egér majd mindenképpen kell a géphez
Nekem mondjuk ezekre nincs szuksegem, de jobb hat tudja aki ilyen gépet vesz, hogy:
-nincs benne sem firewire, sem infra (bár mondjuk bluetooth az van)
-nincs benne expresscard slot, azaz a pcmcia tovabbfejlesztett valtozatta -
csabika0001
senior tag
Hali mindenki!
Már kb. egy éve szeretnék notebookot venni. Most jutottam el odáig, hogy fogok venni egyet. Minden márkáról hallok ezt-azt. Nagyon nehéz választani, hiszen nagyon át kell gondolni, hogy mire költök éppen 300.000Ft-ot! Éppen ezért sztem 3 év garancia csak a minimuma annak, hogy egy noti jo legyen. Igazából eddig a dellek és a toshibák között variáltam. A toshibát sok helyen sulinetben is meg lehet venni, ami a -60.000Ft miatt hihetetlen jo dolog. Igy maradtam a toshibaknal.
A tecra a7-es és az a8-as sorozat kozott varialok most.
Ugye a tecra a7 mellett szol, hogy kegyetlen eros de az akkumulátor üzemideje elég gyenge. Sztem egy átlagos egyetemistának, aki vonaton sokat utazik 2 óra édes kevés. Aztán ott van az A8-as ami mellett szol, hogy kegyetlen eros vazbol van (cseppáló billenytűzet, rezgés és ütésálló magnezium vaz stb) szoval a toshiba egyik legstrapabírobb laptopja. De itt nincs mobility radeon, meg trubrite kijelzo. Az akksi hasznalati ideje is valamivel tobb mint 4 ora. Nagyon sok ember véleményét meghallgattam már, és a legtöbben eddig a következőket mondták:
1. Egy laptop nem játékra való, mert a TFT technológia (a késleltetési idő miatt) nem játékokra lett tervezve, másrészt ahol van GPU az zabál is, ott pedig nagyon zsenge az akksi üzemidő, tehát kevésbé hordozható, akkor meg minek a laptop...
2. Erős, strapabíró vázból legyen, mert ettől lesz csak igazán hordozható és ezért szajkózza mindeki, hogy a dell,ibm,hp,toshiba laptopokat kell venni és nem pedig a clevot, aminek gyengébb műanyag váza van.
3. A laptopok a tesztek tobbségében bizonyítottan hamarabb hibásodnak meg mint egy asztali PC, hiszen apróbb alkatrészekből vannak összerakva, és az állandó környezeti hatások miatt sokkal hamarabb megsérülhetnek. Ezért nagyon oda kell figyelni rá, hogy hány év garanciával adják a készüléket.
Összességében ugy dontöttem, hogy inkabb egy A8-143-at veszek és nem pedig egy A7-est
Kérem véleményeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest