- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttyVin
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #9899 üzenetére
Még néhány kérdés.
1. Azon az A200-ason milyen VAP verzió van? Itt a W7 alatt az 1.2.40 fut.
2. Az Fn+Funkcióbillentyű (Esc, F1-F12) kombináció nem működik és minden ilyen funkció csak a Flash Card-on keresztül érhető el. Ez a Flash Card-tól függ vagy esetleg más miatt lehet, mert a Vista alatt ezzel még nem volt gond.
3. Ha a Dolby Sound Room be van kapcsolva, akkor az Energiatakarékos módban a hang gyakran serceg, attól függően, hogy éppen milyen program fut, illetve a külső egér (bluetooth) mozgatásakor. Ha ki van kapcsolva, persze ez nemigen jelentkezik. Kár, mert a Dolby azért egy kicsit jobb hangminőséget ad...
-
Zaza93
csendes tag
válasz
VANESSZA1 #9692 üzenetére
A gépen eredetileg win7 demó verzió volt,amit az Euronics-ba letöröltek...
Mind kiderűlt ez volt a boltba az utolsó ebből a fajtából(kirakat példány) és lehet,hogy az a baj....
Windows7-ből már több fajta volt a gépen,azzal nincs baj szerintem,csak a netezésnél és a youtubenál jelentkezett a probléma! -
whiteman0524
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #9681 üzenetére
Biztos működőképes a dolog. Mondjuk erről még nem is hallottam. De nekem nem az a problémám hogy nem engedi felrakni az offical drivereket a gép, hanem konkrétan az, hogy szemetel és csíkozódik a képernyő a nem Toshibás driverektől. Nem tudom mit piszkálnak bele, de ez van. Szóval azt nem nagy kunszt megoldani hogy felmenjen a driver. Az a probléma hogy nem fog jól működni.
-
-
flurider
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #9489 üzenetére
milehet meg kulonbseg:
win7 home premium 64bit english
ezt raktam vissza ra es nemszereti. mukodik, frissit csak neha fwljon egy ablak.
a toshiba suport ugya azt mond amit akar, de mwgis azt mondta h a serial csak az eloretelepitett cucchoz jo.. h az nem ko ha felrakok egy uguanolyat, de lehet h csak meg akartak vetetni velem a recoverydisket)
hm? -
NÓPARA
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #9274 üzenetére
Szia!
Most néztem mind kettőt. Csupán annyi a gondom ezzel hogy az egyik(Notebookstore)kb 10-l több az ára
. Az Iponnál ha a szállítást is nézem akkor már ott is kb 1000-l több ami még annyira nem vészes. Remélem kicsit megérted Te is hogy a pénz mennyire számít. De viszont itt amit linkeltem ha kiadnék 164-t durván akkor már i5 procival kapnám és ingyen szállítással[link]. Köszönöm a hozzáállásod.
Mikor a pénz ujra a kezemben lesz akkor tudok megint komolyabban érvelni.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
VANESSZA1 #9264 üzenetére
A 3 napos cseregarancia arról szól, hogy ha 3 napon belül a termék meghibásodik, akkor vélelmezni kell, hogy gyártási eredetű hiba okozta. Amennyiben az ügyfél a készüléket megbontotta, már nem kell ezt vélelmezni, hanem a bolt nyugodtan továbbküldheti a szerviznek, hogy az állapítsa meg, hogy gyári hiba vagy az ügyfélnek felróható.
A 8 napos cseregarancia esetén pedig a terméket a gyári állapotában kell visszaszolgáltatni, például az összes csomagolóanyagával, dokumentációval, és tartozékaival, mivel a visszaküldött dolgot újra el fogják adni valakinek.
Namármost: ha a készüléket szétszedted, az már nem gyári állapotú!"Attól hogyha veszel egy gépet, és leellenőrződ a memóriákat külön külön, attól még nem történik más csak leellenőrződ amit vettél."
Te nem tudsz egy memóriát szakszerűen kiszedni és visszarakni, ezért az ellenőrzést intézd úgy, hogy nem szedsz szét semmit!
A hiba megállapítása nem az te feladatod, hanem a szakszervizé. Ha nem úgy működik a készülék, ahogy kellene, akkor azonnal hozzájuk kell vinni. -
NÓPARA
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #9259 üzenetére
Hali!
Sajnos mikor még csak 2 napja volt a gép nálam akkor jeleztem a hibát a bolt felé(laptopesztergom). be akarták vizsgálni potom 5000ft. Meg hivatkoztak arra hogy ne warez wint rakjak fel rá. Microsoft honlapján van 90 napos verzió és az sem megy fel? Akkor már kicsit gondolkodóba kell esni hogy ott is warez az Op rendszer? Szerintem ott ügyelnek az ilyesmire hogy ne forduljon elő.Amugy meg maga bolt sem ált úgy hozzá hogy legyen valami jó egyesség hanem elhatárolta magát. Akkor hőkölt csak vissza mikor mondtuk hogy megy az el állás szerinti dolog. Sajnálom hogy így jártam de ha pénz visszajön akkor valami jobb boltot kell nézni azt hiszem. -
NÓPARA
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #9256 üzenetére
Ezt a hibát már nem én csinálom meg. De ha szerdán vagy csütörtökön írod akkor bizti én próba megcsinálni amit írtál. 3 napig csak néztük a semmit mert nem tudtam azt sem hogy a memót gari vesztés nélkül lehet cserélni. A Memtest progit alig ismerem az értékekről meg nem is beszélek. Az is csak annyi volt letölt kiír cd-re és ment is a gépbe és már indult is de a képernyő fele egyből piros lett
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #9254 üzenetére
Helló!
Én már nem nyúlok hozzá mert el küldtem a boltnak vissza 8 nap elállás címén és ezt jeleztem telón nekik. Nem tudom mennyire olvastál vissza a hozzászólásaimhoz de valami a memóriával lehet szerintem is
Memtest86-t futtattam rajta mert a szakik ezt ajánlották. A progi futtatása közben a képernyő fele kék amin a gép adatai voltak de az alsó felén már piros színben volt minden adat. Az errorsnál mikor elérte a 1.500.000 értéket le is állítottam mert úgy éreztem hogy nem normális az érték. A TOSHIBA szervizet is hívtam hogy adjanak tanácsot mert az OP rendszer nem akart fel menni. Valamennyi %-nál mindig hiba üzenettel elszált a dolog. Először XP hivatalos lemezzel próba utána letöltöttem egy 90 napos free angol verziót a microsoft honlapjáról(win7) és azzal próba ez is hasonló módon elszált. Magához a géphez nem mertem nyúlni mert garis volt. Én úgy teszteltem ahogy a gépet megkaptam semmihez nem nyúltam. Azt hiszem 3 csavar tartja memó fedelét de nem nyúltam hozzá. Köszönöm a hozzászólásod bár két nappal hamarabb írtad ezt volna akkor lehet megpróbáltam volna de már a posta szállítja valahol. Köszi utólag is pedig azt hittem jó gép lett volna.
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
VANESSZA1 #8952 üzenetére
"Win7 Pro pedig van nekem legális így arra esett a választás."
A notin lévő Home Premium viszont csak ezzel a notival legális, ezért nincs értelme a fiókban tartani.
Ha van eredeti w7Pro telepítőd, abból nagyon egyszerűen lehet univerzális telepítőt készíteni, amiről az összes w7 változat telepíthető. -
mr_ricsi
veterán
válasz
VANESSZA1 #8946 üzenetére
"Nem"
Akkor miért nem jó a Home Premium?
[link]"Egy idő után arra lettem figyelmes, hogy már minden hol az interneten amit megnyitottam oldalt, a hirdetések..stb csak olyan márkákkal voltak tele..."
Cookiet kaptál a böngésződbe, vagy a böngésződben meg van engedve, hogy az új webhely lekérdezze, hogy melyik oldalról mentél át hozzájuk. Ezeket a mai böngészőkben szabályozni lehet. Felesleges virtuális környezettel szórakozni, amikor a böngészőkben is van sandbox.Azt meg nem értem, hogy ez a facebookon mitől védene meg.
-
galmat89
tag
válasz
VANESSZA1 #7531 üzenetére
Na azóta tovább próbálkoztam, kerestem a neten a témában.
A cucc nem módosított semmit a driveren, mert ugyanúgy nem települt fel.
Viszont, találtam ATI Mobility Radeon-os Catalystet, ami viszont gond nélkül feltelepült. Ráadásul a legfrissebb 10.6-os. Nem is kellett hozzá modtool.
A sima Catalyst tehát úgy látszik így se úgy se megy, de ez a mobilitys verzió meg ahogy a neve is mutatja notebookokhoz is van, és Toshiba-n is megy. Hurrá. -
polonic
félisten
válasz
VANESSZA1 #7507 üzenetére
Ez a programokra igaz, de nem teljes mértékben, előfordulhat nagyon kevés programnál, hogy nem megy.
A hardverekre egyáltalán nem. 64 bites oprendszerrel a hardver csak akkor fog működni, ha a gyártója készített hozzá külön 64 bites drivert. Ha a hardverhez nincs 64 bites driver, akkor az meg nem moccan 64 bites oprendszeren, 32 bites driver nem jó hozzá. -
spyduck
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #7460 üzenetére
Igaz XP-s volt a driver de jól lett win7-hez is. Most már nincs 1db ismeretlen hardver sem
Rég szívtam már ennyit egy géppel, ez a Toshiba driver keresés nem annyira egyértelmű, számomra a HP és Lenovo sokkal egyértelműbb.Na szóval az FN billeket (fényerősség, touchpad letíltás stb.....) melyik driver\progi segítségével tudom életre kelteni?
szerk: Toshiba Satellite A200-1yu
-
szelidorzo
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #7434 üzenetére
Hello!
Több mint két hónapja nyúzom.
Játékok? Videokártyafüggő lehet a dolog, mivel nincs alapban benne független kártya.
Memóriát is a rendszermemóriából csíp le, de azt tud bőven és a Ram sem a leglassabb a piacon.
Mint gép meg vagyok vele elégedve, hibamentesen teljesít. Szoftveresen is tetszik a kiszolgálás, figyelmeztet driver frissítés esetén, letöltő oldal magyarul is kommunikál.
Számomra kellemes csalódás az egész gép. Mivel munkára használom fontos volt a hordozhatóság, és a biztos működés is.
Megkaptam. (hasonló a mac pro let volna 13"-ban, de az meghaladta anyagi lehetőségeimet.
A kapott minőség miatt külső vinyónak is toshibát vettem egy hónapja.
A minőség a legjobb reklám.Még egy Iomega iConnect-et szeretnék, de jelenleg csak Ózdon tudok üzletet, ahol kézzel foghatóan van belőle. :-(
-
pooty
tag
válasz
VANESSZA1 #7425 üzenetére
Hali!
Ezt az oldalt tudom ajánlani nézelődésre. -
Chaser
legenda
válasz
VANESSZA1 #7059 üzenetére
Azt még én se, de a másik fusi-nál úgy kezdődött, hogy az optika rögzítő keretének egyik csavarja a bill. alatt volt, azt is lehetett lekapni. Majd szétkapom a dell-t is, egy takarítás biztos ráférne. Napi szinten ezzel foglalkozó emberkék nekem nem fogják bemagyarázni, hogy mindenestől negyed óra alatt nincsenek készen
-
AttyVin
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #6855 üzenetére
Folyamatos használat mellett, ha lekapcsolom a WiFi-t meg a vezetéknélküli egeret, akkor szűken megvan a 2 óra, mint korábban is.
Persze minden más "takarékra" van kapcsolva.Ennél azért többet vártam volna valamivel (+15-20 perc). Egy másik NB (ASUS), amit használok - igaz csak integrált VGA-val, de WiFi-vel - XP alatt még most is "eldöcög" 2,5 órát, pedig vagy 2,5 éves már....
-
AttyVin
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #6847 üzenetére
Fura, de a Windows maga oldotta meg a kártyaolvasó ügyét.
A sokadik próbálkozás után kaptam egy hibaüzenetet (uminst.exe nem telepíthető), majd, miután az eszközt töröltem a listáról, a legközelebbi újraindításkor automatikusan települt a driver és azóta felismeri az SDHC kártyákat is!
Hasonlóval más gépeken (XP alatt) is találkoztam, amikor teljesen megmagyarázhatatlanul elindult egy addig nem működő eszköz.
Viszont az energiagazdálkodás nem tetszik. Az akkuidő vagy félórával kisebb, mint a Vista alatt (kb. 2 óra helyett kissé több mint 1,5!), pedig minden "takarékon" megy (kivétel a WiFi). Ráadásul elméletileg a W7 processzorhasználata is ezt szolgálná. Nálad ez hogyan változott a telepítés után?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #6845 üzenetére
A linken csak más gyártók olvasóihoz van driver, de a Texas Instruments-hez nem.
Sajnos a Texas Instruments-nél sem találtam egyelőre drivert, csak még korábbiakat, mint a vistás...
Azért elég buta dolog, hogy ilyen "apróságra" nem gondoltak, amikor az SDHC egyre inkább a vezető kártyatípussá vált! Elég sokat fényképezem és természetesen van külső kártyaolvasóm, de így praktikusabb lenne a dolog.
Akinek hasonló gondja van, írhatna, hogy hogyan oldotta meg!
-
AttyVin
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #6837 üzenetére
Köszönöm a tippet, majd kipróbálom.
Van még egy "kis" probléma. Nevezetesen az SD-kártya olvasó. A Vista simán felismerte mind az SD, mind az SDHC kártyákat.
A W7 csak az SD-ket "látja", annak ellenére, hogy a legutóbbi Vista(32) verzió (FlashMediaDriver_fmd-20070809140405) van feltelepítve.
Nálad rendesen működik az olvasó?
Van-e valamilyen ötlet, mert a Toshiba "hivatalos" fórumán sem találtam megbízható megoldást.
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #6767 üzenetére
Valóban nem volt teljesen zökkenőmentes a W7 telepítése (A200-1IW), bár eleinte rosszabbra számítottam!
Először - az óvatosság kedvéért, meg azért, hogy ne kelljen minden mást is újratelepíteni - Vista-W7 upgrade-del próbálkoztam. Fel is ment a W7 (32) és lényegében minden működött, de iszonyúan belassult a rendszer és nagyon instabillá vált.
Aztán formatálás után telepítettem a W7-t. Nagyjából rendben is van, de az eredeti Toshiba DVD-player nem akart feltelepülni.
Először a flash card utility sem került a helyére. A legutóbbi Vista-verzióra - mivel a W7-hez nincs fenn a letöltő-oldalon FCSU - azt a hibaüzenetet adta, hogy "The serial number invalid". A korábbiak fel sem települtek (bár a telepítő elindult). Védül megpróbáltam a 6 gombos vezérlődrivert is újratelepíteni mert ez is tartalmazza (TVAP(V1.1.7) for 6button), és láss csodát, életre kelt.
Ami nekem újdonság, hogy a hűtés vezérlése mintha módosult volna. Most azt csinálja, hogy 48 fok környékén felpörög, pillanatok alatt lenyomja a 45-46-ra, de nagyon hamar visszamegy 48-ra, amikor ismét kezdődik a ciklus. Ezen kívül egyszerű alkalmazásoknál is felugrik 51-52 fokra, ami korábban nem volt jellemző (Kiegyensúlyozott beállítás). Az Energiatakarékos módban is hasonló a helyzet, csak kicsit elnyútja a ciklust (de nem sokkall). Ez azt is jelenti, hogy szinte folyamatosan megy a ventillátor, mint egy PC-nél. Még nem néztem, hogy az akku-idő változott-e emiatt.
Van-e valamilyen javaslatod DVD-player ügyében? Ha már ennyire sikerült mindent beállítani, ne maradjon ki az sem!
A segítséget előre is köszönöm!
-
AttyVin
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #6764 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy nem is megy az FCU?
Az utóbbi időben már teljesen hozzászoktam és nem szívesen mondanék le róla.
Nem mondom, amikor korábban frissíteni akartam, a Vista alatt sem volt teljesen 100-as, de végül találtam egy jól működő, stabil változatot.
Kár lenne elveszíteni.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #6761 üzenetére
Köszönöm a bíztatást.
Látom, hogy a Toshibád ugyanaz a típus.
Végül hogyan csináltad? "Upgrade"-olva vagy teljesen törölted a Vista-t és utána tetted fel? Megőrízte-e a korábbi programokat, illetve, ami nagyon érdekel még, a levelezést (Windows Mail)? Milyen változatú W7 ment fel?
Volt-e valamilyen komplikáció, illetve kellett-e valamilyen drivert még utólag installálni (Toshiba-honlapról)?
Nekem a Vista megfelelt volna továbbra is, de szerintem ezzel a hardverrel túl lassú. Ennél kisebb teljesítmény esetén is gyorsabb XP-ket és utóbbi időben W7-eseket láttam.
Remélem gond nélkül sikerül majd a telepítés.
Még egyszer előre is köszönöm az információkat.
-
-
polonic
félisten
válasz
VANESSZA1 #6751 üzenetére
A 800 mhz-es fsb-vel és a 2 mb-os másodszintű gyorsítótárral semmi gond nincs. Az a200-1iw laptopomban t7250 proci van, itt is 800 mhz és 2 mega a gyorsítótár. Semmi hátrányát nem látom. A virtualizáció érthető, hogy nem támogatott.
Ezt nem csúcsteljesítményre találták ki, irodai munkára tökéletes, videókat is lehet vele nézni, a hozzá való chipsetben van a videókártya, ami hardveresen gyorsítja a lejátszást. -
techie_guy
tag
válasz
VANESSZA1 #6626 üzenetére
Igen, igen láttam. És pl. a gombok elhelyezése milyen, aztán a gombok minősége (a lenyomásuk érzésre), nagy-e a hangja, aztán a kijelző mennyire sötétedik, ha oldalról nézed. Szóval pár szót tudnál még írni róla?
De csak őszintén pls! Nem gyakran veszek ennyiért laptopot és nem nagyon akarok ráfázni.. :-) -
pooty
tag
válasz
VANESSZA1 #6479 üzenetére
Egészen pontosan 28.5 cm x17.7 cm
.
A képernyő felbontása pedig 1280x800, ami szerintem nagyon jól kompenzálja a kisebb képátlót.
Tudom figyelmedbe ajánlani logout-os írásomat (ez itt a reklám helye).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjolv új akku gar
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest