- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Atlantis
veterán
No, erre is külön program van itt.
Már ezt is tudom.
Boldog új évet és sok szép együtt töltött órát kívánok minden Thinkpad-esnek. Reméljük sokan csatlakoznak a táborhoz a következő évben is és kevesen pártolnak át más márkához.
Én meg köszönöm mindenkinek az egész éves segítséget, amit a géphez kaptam, remélem, én is meg bírom állni, hogy ne vegyek más gépet. -
microfrost
csendes tag
Aha, csak az a bökkenő, hogy beleszerettem a gépbe...
És nekem 160k-t bőven megért. Mer végülis tényleg nem tudja a gépre senki rábizonyítani, hogy lopott (pedig egyértelmű, mert különben mér ütötték volna át a serialt?), úgyhogy elvileg tiszta származású. Ha meg majd szükségem lesz rá, hogy a származását bizonygassam, ott az adásvételi. Az elég hivatalos -
microfrost
csendes tag
Igen, de ha közölnék is velem, hogy lopott, akkor mit tudok tenni? (de valószínüleg tényleg át va ütve a serial, mert az IBM honlapja szerint G39-es típus nem létezik, szóval nem tudják beazonosítani a gépet)
Meg ha neadjisten egy rendőrségi ügy lenne belőle, akkor is én szívnám meg, mer a gépet lefoglalnák, és akkor kiment az ablakon 160k...
Idézném az adásvételi pár pontját:
4. Az eladó kijelenti, hogy a készüléket semmiféle tartozás nem terheli, és annak rejtett hibájáról tudomása nincs.
5. Az eladó az általa értékesített készülékre származási garanciát vállal.
Tehát ha valaki megkérdi, hogy honnan van a gép (akár szervízben), ott a hivatalos adásvételi.
Amúgy meg mér nekem a dolgom kideríteni, hogy ténylegesen honnan származik? Erre senki se kötelezhet. Én egy boltból vettem adásvételivel, és az adásvételi kijelenti, h tiszta a gép származása. Innentől fogva engem nem szólhat meg senki, még a szervíz se. -
amargo
addikt
Na ez az veszünk egyet és 400ért túl adunk rajt még így is jól járnánk!
Nem megyek bele mert fura lenne(nővéremnek a kollegájának az ismerőse), de egy edigis ismerős hívta fel a figyelmet rá.
Én is teszek egy próbát. Ennyiért.
Shadowfax lehet a pendrive olyan szar, hogy csak így tudják eladni -
djDanee
csendes tag
Köszi a segítséget... Használtan vettem, de boltban, egy év garanciával. De akkor jó szerencsétlenül jártam...ha nincs benne
Gondolom ez esetben ha vissza vinném hogy 'hahó, kimaradt a wlan?!'' lehet csak elhajtanának...és sajnos nem a szomszédban vettem a gépet...(120km)
-
djDanee
csendes tag
A hálózati adaptereknél nincs ott a Wlan, van egy ismeretlen eszközöm, amit nem tudok telepíteni, meg érdekes hogy az az ibm driver telepítős dolog sem telepítette. Az van az ismeretlen eszköz megjegyzésében hogy: Intel(R) 82801FBM LPC Interface Controller - 2641
Ami aligha lesz a Wlanom... Létezhet az hogy nincs egy T43asba Wlan? A kis lámpája ott van a bluetooth mellett a monitor alján.... -
amargo
addikt
Huu ezek a videok, valami durvák, asszem belekukocskálok otthon. Majd, akkor 1db 1gigás modult kap..
HDD-ből neked PATA kell. A T43-ban SATA controller, SATA>PATA bridge és egy PATA HDD figyel.
Ha SATA->PATA bridge van benne, akkor simán lehet a SATA-ra kötni. Az átalakítót meg felteszem a polcra.. csak feltételezem, hogy ehhez egy olyan dokk is kell bele, mert a bridge ad neki egy vázat, amit így elvesztenék.. lehet rosszúl gondolom. De ezekszerint a SATA-s HDD is mehet bele. -
amargo
addikt
Igen, köszönöm ez alapján néztem meg vásárláskor.
Az eladó mindent mondot, hogy 1év, 1,5év.. és kiderült, hogy több mint 2év gari van még a notira. Virultam is
Szerk: 1871-F1G T43 as notiba milyen memóriát vegyek?
az i915GM ha jól tudom dual-ban képes menni.. most 512 van benne, ha dualba akarom akkor csak 512-t tehetek bele, viszont milyen márkát érdemes? samsung? kingston? twinmos? pqi? Mikor leszedtem a fedelet csak 1 helyet láttam, ahova pakolhatok. Így a másikat csak a noti szétszedésével tudnám cserélni, amit ugye nem akarok..
Más: Szintén a chipsetből gondolva, SATA-ra is képes a noti, de most pata-n megy. Ez hogy is van? Egy Toshiba
100GB 5400 RPM 2.5'' 16Mb Cache néztem ki winyónak.. nem most bővíteném.. de majd később erről azt olvastam, hogy menne benne. Most is Toshiba van a gépben.
A memória bővités lenne a fontosabb, hogy milyet.. everest cpu-z semmit nem ír ki rá
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
A Thinkpad fórumon azt írják, hogy a Power Manager 1.12 tudta ezt a fícsőrt, de az a T43-ra van (s az azóta megjelent újabb gépekre).
[link]
Valaki installálta ezt a verziót a T41-re is, ott is működött. De ilyesmit mindenki csak a saját felelősségére tegyen.[link]
Nekem most a 1.13.c verzióm van, de nálam is csak a százalékot mutatja. Engem nem zavar, nem downgradelek. -
Neja
csendes tag
Én sem emlékszem ilyen nevű progira vagy alkalmazásra, de amikor gépindításkor megláttam a világító zöld pöttyöt, ami majdnem kiégette a szemem, hát enyhénszólva bepánikoltam (egy hetes T42). A pötty vándorlása viszont kicsit megnyugtatott, mert akkor az nem lehet pixelhiba. (?) Azon gondolkodtam, hogy mit telepítettem fel, de az Access IBM progin kívül mást nem. Szóval érdekes...
Remélem nem fogom sűrűn látni.
-
Neja
csendes tag
Oké. Értem.
Egészen pontosan ez úgy van nálam, hogy Type: 2374 Model: CTO Status: In warranty Expiration date: 2008-01-05
Más:
ma arra lettem figyelmes, hogy bekapcsolás után egy világító zöld pötty jelent meg az LCD-men. Pixelhiba ?Viszont a pötty ''vándorol''. Hol itt tűnik fel - hol ott. Eltűnik majd visszajön. Olvastam itt a topikban valahol, valakitől, hogy ez összefüggésben van bizonyos progi vagy progik telepítésével. Nem emlékeztek, hogy miről volt szó? Nem igen akarnék újra átpörgetni többszáz hsz-t.
Köszi! -
zoszt
tag
Akkor szinte biztos, hogy nem fut, nincs nhc.exe valamint az óra melletti ikont zárom be, mint pl. az MSN-nél.
Szóval ha nem változtatok semmit megtartja az nhc-s értéket, de ha pl. adaptívra állítom a processzor használatot akkor már nem a csökkentett feszültség értékre állítja vissza, hanem az alap értékeket használja.
A Fancontrol legkevésbé a Mobmetere allergiás, ha az se fut akkor már egész stabil. -
ody42
senior tag
most már tisztában vagyok vele
akkor pláne semmi bajom a Dothan melegedésével, ha az eredeti fesszel is csak ennyire melegszik. mindenesetre a probléma így is fennáll, mert nem a CPU hőmérséklet a gond, hanem a PCI-vel(akármit is takar ez)...
Most pl. ilyen hőmérsékletek mellett BIOS beállításokkal kb. közepes fordulaton pörög a venti:
CPU 38°C (0x78)
APS 38°C (0x79)
PCM 30°C (0x7a)
GPU 39°C (0x7b)
BAT 28°C (0x7c)
BAT 24°C (0x7e)
BUS 36°C (0xc0)
PCI 44°C (0xc1)
PWR 38°C (0xc2)
Itt a legmagasabb a PCI, és szerintem ez triggereli a ventit, mert a többi az nem tűnik vészesnek...
ui: az NHC és fancontrol megy egyszerre, csak az összes monitoringot ki kell kapcsolni az NHC-ben, és akkor nem lesz 'can't read status...' hiba a fancontrolban.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Speciel engem is jobban idegesítene, ha állandóan felpörögne a venti, majd elhalkulna...
Most a bekapcs. után kb 10 perccel kapcsol be a venti az egyes fokozatba, s elvileg, ha eléri a 43°C-ot a proci hőmérséklete, akkor kapcsolna a kettes fokozatba, ami már hallható lenne. De ezt elég ritkán éri el mostanában.
Amióta ui. feltettem ezt a nemrég emlegetett Windows javítást, azóta az idle hőmérséklet 40-41-42°C.(Bár lehet, nincs is összefüggés a kettő közt.
)
Amúgy a Shimodax-féle fancontrollt és az NHC-t nem nagyon ajánlott együtt használni...
Nálam egyébként semmi ilyesmi nincs fent, full gyári beállításon van a proci fesz. -
ody42
senior tag
engem sem zavar, ha megy a zene, de ha nincs háttérzaj, akkor a gépet se akarom hallgatni. Ennyi pénzért már elvárnám, hogy 800Mhzen, ha hozzá sem nyúlok, elmenjen passzívan... Ehhez képest minden minimumra van véve, és ígyis rengetegszer bekapcsol.
Pedig a legfrissebb embedded controller van rajta, de ezek szerint ezen nem hegesztenek semmit az IBMnél, vagy egyszerűen ennél jobbat nem tudnak kihozni belőle...
(Az r50-es igaz, hogy hangosabb, ha bekapcsol, de sokkal ritkábban megy a ventije, mint ennek, pedig az végig fullon 1400on hajtja a procit... )
A DVD íróról látom akkor lemondhatok. Nem gondoltam, hogy csak az IBM megy bele...
[Szerkesztve] -
-
Sipi
addikt
Ez szép.
Esetleg hot-swapes memória is van benne?
De ha vissza-visszaolvasgatsz a topikban, volt már jópár kérdező, akinél a szívem szakadt meg, hogy a kezébe ThinPad kerül... Nekik pl. kisbaltát tutira nem adnék, az már 3 részből áll, úgymint nyél, fej és él. Ez utóbbi veszélyes üzem ám!
Sipi -
tkazmer
addikt
Jaja, persze, így már értem. Ez valóban probléma lehet, bár mondom, nekem csak a buli, és az érdekesség kedvéért kellene a tablet pc. Amúgy lehet, hogy elég lesz a subnoti is, mert igaz, hogy nem utazok sokat, de ha ölbe veszem, meg ha esetleg mégis uatzok, sokkal kényelmesebb egy kisebbb és könnyebb vmit az ölembe venni. Egyébként a tablet pc-k akkor tetszettek meg, amikor elemntem Bp-n a jövő házában, ahol van a microsoft féle jövő otthona, és ott ki lehetett próbálni többek között ezt is.
-
tkazmer
addikt
-
zoszt
tag
Leginkább ugyanolyannak hallatszik számomra, de a T43-as alapzaja kellemetlen bír lenni.
A venti ki-bekapcsolás valóban zavaróbb lehet, ráadásul mielőtt lekapcsol egy kicsit fel is pörgeti.
A fórumon is a legtöbben az alacsonyabb kezdő fordulatszámot hiányolják, ezért inkább feljebb viszik a hőmérséklet határokat, pl.: ''Levels=: 50°C -> 0, 54°C -> 2, 56°C -> 4, 58°C -> 7, 60°C -> 0x80'', így gondolom még ritkábban kapcsol be.
Akinek együtt megy valamilyen alacsonyabb feszültséget beállító programmal (NHC vagy RMClock) ott szimpatikusabb hőfok értékek vannak:
''Level 37 0
Level 41 1
Level 44 2
Level 47 3
Level 50 6
Level 53 128 (BIOS)'' bár lehet, hogy csak valami fagyosabb vityillóban lakik az illető.
A hozzászólásokból az derül ki, hogy általában mindenki úgy szeretné, hogy amikor nem csinál semmit (értsd netezés...) akkor csönd legyen, viszont ha valami kicsit megizzasztja a gépet, akkor hűtse le adott értékig. -
Herby
csendes tag
The following operating systems are supported on the ThinkPad X60 systems:
- Microsoft Windows XP Professional
- Microsoft Windows XP Home
[link]
Gyári Linux előtelepítés NINCS X60-ra. A http://www.laptop.hu/2366.htm címen látható gép pontos TYPE jelölése ismeretében meg tudod nézni az összes gyári adatát itt: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged