- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Használ valaki sztereo BT headsetet T60-assal? Az istennek se akarják megtalálni egymást, van valami ötlet?
-
Atlantis
veterán
Igazatok volt az Ati CC volt a hibás, amiatt nem volt "&" jel.
Egyre kevésbé szeretem ezt az Ati-t.
-
Atlantis
veterán
Igazad lehet, a hétvégén ráeresztettem az Ati frissítést és felrakott valami ilyesmit. Előtte nem volt fent CC és volt "&" jel. Meg is nézem, ha hazaértem.
Gondwana: ez még bonyolultabb. inkább kerestem egy "&" jelet és vágólapra tettem, majd beillesztettem, ahová kellet.
-
Atlantis
veterán
Mi a fenéért lehet az, hogy nem tudok AND jelet írni? Eddig megvolt, mostanában meg nem működik az AltGr+C kombináció.
-
Atlantis
veterán
Miért van az, hogy néha egy irdatlan hangosat csippan a gép? Lefordulok tőle a székről. Minden hangerőbeállítástól független. Van valami rejtett hangszórója, mert némítás esetén is csinálja, BIOS-ban viszont nem lelek erre vonatkozó infót.
-
Atlantis
veterán
válasz
Adrian Mole #3132 üzenetére
Még az enyém se ér sokat.
shadowfax: ne szerénykedj, sajnos a kínaiak egyre több pácienst is biztosítanak.
-
Atlantis
veterán
Asszem kérvényezni fogom, hogy shadowfax kapjon egy Thinkpad-doktor rangot...
-
Atlantis
veterán
válasz
Adrian Mole #3123 üzenetére
No, ez engem is érdekel, mert nekem a tvtshed.exe csinálta ugyanezt. Csak a Windows reinstall segített.
-
Atlantis
veterán
Nahogy én is kérdezzek:
1., nincs valakinek linkje arról, hogy kell procit és belső vinyót cserélni T60-asban?
2., most egy T2600 van a gépben, ha beszereznék egy T7400-est, az menne minden trükk nélkül? Legfrisebb BIOS van a gépben. -
Atlantis
veterán
Hátigen, nekem is volt olyan, hogy valami miatt nem kapott IP-t AC-vel. Én is WPa-PSK-t használok. Ilyenkor két eset segített:
1., Újracsináltam a profilt a AC-ben, ez eddig 8°0%-ban működött.
2., Ha az 1., nem jött be, akkor újrainstalláltam az egész WiFi-t és AC-t és újracsináltam a profilt, eddig ez mindig ment.Ha egyik sem megy, akkor nincs ötletem.
Tim82: Bahamák...Oda én nem vágyom, Európában is elég szép hely van még, amit szívesen megnéznék. Fujitsu-Siemens...muhaha...
-
Atlantis
veterán
válasz
danielh2 #2996 üzenetére
Idézet az Alapelvekből:
"...amit tiltunk: - egynél több regisztráció használata: ha észrevesszük, hogy több nicket regisztráltál, akkor mindegyik végleg kitiltásra kerül. Különösen igaz ez akkor, ha ideiglenes felfüggesztés (temp ban) alatt regisztrálsz újat magadnak, hiszen a felfüggesztés pont azt a célt szolgálja, hogy legyen időd elgondolkodni, hogy milyen alapelvekbe ütközőt tettél, de utána még visszajöhess. ..."
Ennek értelmében mindkét nicked töröltem a hirdetéseddel együtt.
-
Atlantis
veterán
Akkor lehet ilyen, ha a user nem vigyáz.
Eladtam a T41p-met, erre egy hónap múlva mondja a srác, hogy kiesett egy billentyű. Mondom: mi a fene? Aztán mikor látta megnyúlt képemet, kibökte,lehet, hogy a macskája is ludas a dologban...
Csakúgy magától én sem hiszem, hogy előfordul ilyen.
-
Atlantis
veterán
Köszi, megnézem.
3,3GB RAM korlát? Én is 2x2GB-ot akartam tenni a gépbe, mivel úgy láttam, hogy 4GB-ot kezel.
Kicsit utánanézve, ez a cikk segíthet: [link]
Szerk.: remek program ez, sikerült 580-ról 300MB-ra csökkenteni az indítás utáni memhasználatot. Ez már egész jó, br még mindig 53 alkalmazás fut alapból.
-
Atlantis
veterán
Amilyen beszédes nevük van az ott lévő elemeknek, tuti kilőnék valami olyat, amit nem kéne.
78 alkalmazás fut WinCMD-vel és Explorerrel együtt. Azt se tudom, mik, de a céges gépemen csak 27-28 szokott lenni, igaz ott nincs víruskergető, de az csak 1. Mi lehet a ~45 többlet?
-
Atlantis
veterán
válasz
Gondwana #2612 üzenetére
Igen, T60p-m van. El sincs indítva egy darab CAD alkalmazás sem, csak az alap Windows megeszik 5xxMB-ot. Elvileg a FireGL-nek, ami benn van, nincs is HyperMem szolgáltatása, így nem biztos, hogy az a ludas.
Cliensecurity? Nem használom, az biztos, de attól még lehet, hogy betölti, ennek utánanézek.
-
Atlantis
veterán
válasz
Gondwana #2610 üzenetére
Szerintem meg az Ultrabay-ben lévő vinyót még lassabban kezeli, mint a bent lévőt. Nekem ugyan nem SATA az Ultrabay, de van és érzésre az még lassabb, persze nem csoda, abban csak 5400-es vinyó van.
XP teljesen jó és lekezeli a 4GB-ot, legfeljebb egy alkalmazásnak oszt 3-at maximum. Nekem már az is felüdülés lenne a jelenlegi 1 után. Vista sem alkalmatlan munkára, legalábbis nekem nem lenne, ámbár még nem tértem át.
Az bosszant még iszonyatosan, hogy 6-700MB RAM fogy már alapból is és nem tudom, mire. VGA venne le belőle? Minek? 256MB saját van annak is.
-
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #2600 üzenetére
Nehéz kérdés. a vinyó lassúsága megfogja az egész gépet. Úgy vélem, a noteszeknek ez a legnagyobb baja, a többi komponens annyira túlfejlődte a vinyó-technológiát. Márpedig a vinyó kell mindenhez, de arra gondoltam, ha 4GB RAM-ot beleteszek és a virtuális RAM-ot letiltom, hátha fürgébb lesz.
Már bajom nincs vele, nagyon jó gép ez, bár kár, hogy 15"
-
Atlantis
veterán
Szerintetek tud kezelni rendesen 2x2GB RAM-ot egy T60p? Ha igen, melyik jobb neki, Samsung, Kingmax, Kingston?
-
Atlantis
veterán
válasz
karesz501 #2092 üzenetére
Nálam kiírja a gép típusát, de semmi egyedi adatot nem ír. Csak a konfigot.
Amúgy kézzel is felteheted a BT-t, nem feltétlen muszáj a Win install és a Sytem Update. Keresd meg a BT Enhanced firmwaret és töltsd le. Olvasd el, hogy kell feltenni, van egy közel 20 pontos lista hozzá. Arra is fel vannak készülve, ha esetleg a Windows már ráerőszakolta a driverét a gépre. Elvileg úgy is sikerülhet, a T41p-men még nekem is összejött, de ezzel már nem, igaz, akkor még feltétel volt, hogy a BT-s Logitech egeremmel múködjön és ez is bekavart. Azóta erről lemondtam.
Amúgy ennek az alaplap dolognak érdemes utánanézni. Ha a honlapon a Detect my System-re böksz, milyen konfig jön ki?
Szerk: Látom, megelőztek.
Más: srácok, nagyon műveltek vagytok, de ne itt társalogjatok olaszul. Kösz. -
Atlantis
veterán
Most nem azért, de más is megfagyott azzal a driverrel? Minek az a 3Dmark? Egyébként úgy rémlik, nekem is volt ilyen gondom a T41p-vel(amiben ugyebár ugyanaz a VGA van, mint a tiédben), de mivel máshol soha nem volt gond vele, ezért hagytam a francba és betudtam a 3DMark hülyeségének.
-
Atlantis
veterán
T42p-ben T2-es FireGL van, nem is létezik (még) 7800-as típus. Valamit nagyon elnéztél.
Egyébként ISV driver ügyben itt nézz körül: [link]
Csak válaszd ki a neked tetsző szoftvert és töltsd le az utolsó elfogadott változatot.
A System Update, vagy régebben Software Installer egyébként megkeresi a legfrisebb(szoftvertől független) változatot, érdemes használni. Más kérdés, hogy nekem a T60p-hez egy totális hülyeséget akart feltenni, simán megfagyott az egész rendszer a videódriver telepítése közben. T41p-re viszont jó drivert töltött le, szóval érdemes megpróbálnod. -
Atlantis
veterán
Hogy miért a T41p-t vettem meg? Mert kellett a CAD-re alkalmas VGA és a Dell akkor még itthon nem kínált ilyet, a HP is csak 15,4''-on, amit az Inspiron után nem akartam még egyszer. Igaz, hogy most 15''-os T60p-m van, de ennek a kijelzője, felbontása tényleg az ideálishoz közelít, ennél nagyobb pixelsűrűség már nem kéne. Már régóta kerestem a T41p utódját és majdnem valami renew HP nw-t vettem, mert a T42p és T43p nem lett volna túl nagy előrelépés, a T60p meg elérhetetlennek tűnt. Dell M65 nem versenyképes szerintem. Lehetőleg minél kompaktabb gépet akartam és ez lett belőle.
Pedig őszintén szólva a Thinkpad-et még a T41p megvásárlása után is kissé rondának tartottam, de aztán megszerettem ezeket a ''fekete téglatesteket''.Vertem a fejemet az asztal sarkába, mikor pár hónappal utána a Dell Quadro-t rakott a D620-ba, ami ugyan gyönyörű gép, de akkor még nem tudtam, mekkora átverés az a VGA és csak a Quadro nevet devalválják vele.
-
Atlantis
veterán
Azért az tényleg érdekelne, hogy lehet rávenni a hűtést arra, hogy néha-néha hallasson magáról.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #1891 üzenetére
Home/Office Desk a neve. Van ezeknek jelentősége? Azt hittem, csak a monitorlekapcsolás, meg ilyenek érdekesek, azokat meg mindig átírom, ahogy nekem tetszik.
A 85°C valóban kisebb hajtás után volt, de semmi komoly. Telepítgetek, tesztelgetem, ilyesmik. Mondjuk meleg van amúgy is. HDD Temp is 41-44°C, ez is aggaszt.
Nagyon enyhe fuvallat van balra és hátrafelé is. -
Atlantis
veterán
Azzal nem lehet kezdeni valamit, hogy ne melegedjen fel ennyire? Néha már háborog a NHC, hogy túl meleg a proci. Ellenben nem kapcsolja be a hűtést a gép akkor sem. Mit lehet ez ellen tenni?
sssent: kösz az infókat. -
Atlantis
veterán
No, most ugyan felment minden, de...
1., IE7 is lett és mintha lassabb lenne, mint a másik. Nem lehet ezzel kezdeni valamit?
2., Az ujjlenyomatolvasó szoftvere most minden egyes alkalommal bejön, ha indítom a gépet. Szeretném erről leszoktatni, ha lehet. Igenám, de hogy lehet, hogy ne sértődjön meg nagyon? -
Atlantis
veterán
Megnéztem, az ''Atmel TPM'' nálam nincs meg, ennek valahol a déli híd egyik bugyrában kéne lennie, szerintem ez hiányzik. mi lehet ez?
A Bluetooth-ág is sokkal szerényebb, nem is tudom kibontani, odaírja, hogy Enhanced mittudomnmilyen driver és kész, semmi egyéb.
Mellesleg Power Managment sincs meg sehol, pedig tutira feltelepítettem. Nem tudom honnan indítani, gondolom ezért is nincs ''zöld akku'' a tálcán.
Windows reinstall lesz. 1-2 dolgot másképp csinálok és meglátjuk...Addig próbálom, míg jó nem lesz. -
-
Atlantis
veterán
Amúgy fogalmam sincs a következő dolgokról.
1., Feltettem a BT drivert (nem az MS félét), de azt írja ki a telepítés utn, hogy no local Bluetooth device found, vagy valami ilyesmi. Miért? Semmit nem hajlandó felismerni, se telefont, se egeret...
2., Hogy lehet azt a kis zöld akkut előcsalogatni a tálcára?
3., Van egy ismeretlen eszköze, hogy lehet kideríteni, hogy mi a frászkarika az?
Asszem ma újrakezdem az elejétől, kezd felidegesíteni ezt az egész. -
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #1859 üzenetére
Azt le is lehet tölteni.
Feltelepül, oszt semmi, csöndben lapul valahol, de külön nem is találom, honnan indíthatom el. Az ujjlenyomatolvasót sem tudom beüzemelni és az eszközkezelőben van egy ismeretlen eszköz, amiről fogalmam sincs, hogy mi lehet. BT se akar működni egyelőre. Ehh, de rühellek telepíteni.
zsiguli: Még nem tudom. -
Atlantis
veterán
Akinek esetleg gyárilag volt DVD-Rw a gépében, milyen írószoftver van mellékelve hozzá és honnan lehet azt letölteni?
-
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #1846 üzenetére
Nem ismerem, mert a T41-esen meg van a rejtett partíció, onnan megcsinál mindent,amit kell.
Köszi, majd ha még lesz kérdés, jelentkezem és majd írok a T60p-ről, ha érdekel valakit.
Hm...Amit a VGA-hoz talált drivert, az nem jó. Porszem a gépezetben...
Raszputyin: nekem van, ha gondolod, mailben átküldöm. -
Atlantis
veterán
Nos, tegnap meghosszabítottam a márkával való kapcsolatomat, lévén beszereztem egy T60p-t.
Mivel az előző tulaj letörölte a Recovery partíciót, most vadászgathatom egyesével a drivereket hozzá, viszont így nem érzem biztosnak, hogy jól sikerül a telepítés, nem marad ki emmi és nem teszek fel hülyeséget. Éppezért:
1., Nincs valami megoldás rá, hogy leszedhessem egy mozdulattal a szükséges drivereket, lehetőleg a legfrisebb darabokat?
2., Recovery DVD beszerzésére van lehetőség utólag? nekem hiányzik az a partíció, nem bánom azt a helyet, amit elfoglal. -
Atlantis
veterán
Megkérnék mindenkit, hogy itt ne hirdessen semmit, ne is hívja fel a figyelmet hirdetésekre. Próbáljuk megőrizni, ill. jelen helyzetből inkább fejleszteni a topic szakmai jellegét.
Köszönöm. -
Atlantis
veterán
No, erre is külön program van itt.
Már ezt is tudom.
Boldog új évet és sok szép együtt töltött órát kívánok minden Thinkpad-esnek. Reméljük sokan csatlakoznak a táborhoz a következő évben is és kevesen pártolnak át más márkához.
Én meg köszönöm mindenkinek az egész éves segítséget, amit a géphez kaptam, remélem, én is meg bírom állni, hogy ne vegyek más gépet. -
-
Atlantis
veterán
Szerintetek van rá esély, hogy a T41p-mben működjön egy 400 FSB-s Dothan proci? mit kell ehhez tenni a géppel? BIOS-t kell frissíteni, vagy hogy van ez?
-
Atlantis
veterán
Hol lehet azt állítani a VGA driverben, hogy nem natív felbontás esetén kinyújtsa-e a képet, vagy sem. Jobb szeretném, ha ablakban, szélesebb kerettel futna a program.
-
Atlantis
veterán
Nekem közel 2,5 éves akksim még lazán megy 3,5 órát, BT és Wifi bekapcsolva, és az ODD helyett egy másik vinyó van, ami általában szintén mindig működik. Ez sokkal jobban zabálja az akkut, mint az ODD, ha nincs benne a második vinyó, akkor 4 órát is elmegy még. Fényerő 3-ason.
Jahogy a ''p''-hez 9 cellás akku jár?
Jóvanna, nem akartam felvágni(nem is lehet vele, a 9 cellás akku ma már nem ritkaság) imádom ezt a gépet, csak lehetne kicsit gyorsabb. Egyébként már csak 80% körül van az akksi fittsége, így nem rossz ez az eredmény.
Az ODD-nél a zöld LED azt jelzi, hogy elérhető, működőképes a meghajtó. Mivel ki lehet venni menet közben az ODD-t, ha leválasztod, akkor elalszik a zöld LED is. Ekkor már nem tudod használni az ODD-t, csak úgy ''döglötten'' bent van gépben, míg ki nem húzod.
Látom, közben Árnyék(villámkezű)fax megelőzött.
Az ODD illesztés olyan amilyen, viszont a Second HDD-t úgy kell beletuszkolni a gépbe és igen passzosan van benne, alig lehet kihúzni. Remélem, bírni fogja a gyűrődést.
Access Connections: minek csinálsz profilt a madzagos kapcsolathoz? Én az Access Connections-t csak a Wi-fi kapcsolathoz használom, ha madzagot dugok bele, AC-tól függetlenül felismeri, hogy madzag van a hálóportra dugva és azzal csatlakozik. Olyat nem próbáltam, hogy madzag és Wi-fi egyszerre, lévén csak egy kapcsolatom van itthon. -
Atlantis
veterán
Igen a Pro Engineer maga a ''márkanév'', bár hogy így nevezze valaki...
Korrektnek meg az számít, ha nincs akadás.Elsősorban a rajzkörnyezet kritikus, ha egy VGA-proci páros ott bírja, akkor modelltérben sincs baja, csak legyen megtámogatva legalább 2GB memóriában.
Egyelőre notebookban csak a 17''-os dögnagy gépekben van olyan VGA, ami simán bírj ezt. Azokat leszámítva maradnak az eleve CAD-re szánt gépek, amikben FireGL, ill. Quadro kártya van. Ilyenek pl.: az IBM Txxp gépei, amik szerintem összességében a legjobbak a kategóriában, bár iszonyatosan drágák.
Asztali gépben már a közepes ''játékkártyák'' is bírják a tempót, persze ez mind attól függ, milyen elemszámú összeállításokkal dolgozol. -
Atlantis
veterán
Miért alkalmasabb egy 14'' IBM cad-hez mint bármelyik másik gyártó hasonló paraméterekkel bíró gépe?
Azért mert más gyártóknak nincs CAD-re alkalmas 14''-os gépe. Más gyártók 14''-os gépeiben integrált, vagy valami harmatos VGA van, ami mendenre alkalmas, csak CAD-re nem. Ja, és CAD alatt nem AutoCAD-et értem, mert arra azok is jók.
Ez a videó nagyon üt. Lehet, hogy tényleg hibás példányt fogtál ki? Ha minden T43 ilyen lenne, arról hallottunk volna már.
shadowfax: remélem, nem romlik színvonal, mindenesetre engem is érdekelne, hogy a tapasztaltabb embereknek mi a véleményük erről. -
Atlantis
veterán
Nekem ugyan T41p-m van, így a konkrét problémáiddal nem tudok mit kezdeni, nálam minden jó, nem puha a fedlap. egyébként hadd kérdezzem meg, 14, vagy 15''-os a gép? Szerintem a 15-ös lehet, hogy kissé ''lágyabb'', mint a kisebb, de ez inkább csak amolyan megérzés, nem tapasztalatból írom.
Az USB portok számával és elhelyezésével kapcsolatos kritikáddal hajlamos vagyok egyetérteni.
Hogy miért vennék újra ilyet?
1., Mert 14''-on semelyik másik gyártó nem kínál CAD-re alkalmas gépet.
2., Mert a hazai szervíze és alkatrészellátottsága az egyik legjobb. Ide kapcsolódik, hogy olyan világgarancia van rá, ahol a világba Magyarország is beletartozik, bár ez nekem személy szerint nem olyan fontos, csak simán megnyugtató. Igaz, lehetne náluk is el-és visszaszállításos garancia.
3., Mert a gépen sok mindent cserélhetsz magad, nem kell pl.:memóriabővítéssel egy a szervízbe rohannod, ami esetemben egy 500km-es kanyar lenne. Ehhez kapcsolódik, hogy alkatrészeket külön is lehet hozzá hivatalos forrásból zerezni(nem úgy, mint HP, ami egy nyamvadt vinyókeretet is csak vinyóval együtt árul)
4., Mert masszív, csendes, gyors, megbízható gépet kapok iszonyatosan sok pénzért. (elismerem, ezt mondjuk megkaphatod más márkával is)
5., Mert közel tökéletes billentyűzetet kapok, a Fn-Ctrl csere megszokható, eleinte nagyon tartottam tőle, mert a Ctrl-t igen sokszor használom(CAD rendszerekben nagyon-nagyon fontos gomb). Engem inkább az zavar, hogy néha cseszik a Shift lenyomását érzékelni és a nagybetűk helyett is kicsit írok. A pöcökegér fenomenális tud lenni ha nincs a kezem ügyében egér. A billentyűzetmegvilágítás pedig non plus ultra.
6., Mert minden alapból működik rajta, drivereket is felteszi az oprendszerrel együtt, gyorsan újrahúzható a rendszer a Recovery partícióról, egyszóval használható az egész csomag, amit kapok. Később is egyszerűen kezelhető felületen keresztül tudod frissíteni a drivereidet, vagy akár automatikusan is, ha úgy tetszik.
A design megítélése szubjektív, vannak olyan napjaim, mikor nekem se tetszik, de összességében ez az ''igénytelen'' fekete kocka design jónak mondható.
Szóval nagyjából ezért. elképzelhető, hogy ezek egy részet megkapnám más márkában is, de szerintem a legjobb csomagot így együtt egyelőre csak az IBM (lenovo) kínálja.
Meg is kérik az árát rendesen. -
Atlantis
veterán
Az miért lehet, hogy Fn+F5 beállításnál csak a bluetooth-t lehet kapcsolgatni, a WLAN-t nem?
Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest