- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
microfrost
csendes tag
Aha, csak az a bökkenő, hogy beleszerettem a gépbe...
És nekem 160k-t bőven megért. Mer végülis tényleg nem tudja a gépre senki rábizonyítani, hogy lopott (pedig egyértelmű, mert különben mér ütötték volna át a serialt?), úgyhogy elvileg tiszta származású. Ha meg majd szükségem lesz rá, hogy a származását bizonygassam, ott az adásvételi. Az elég hivatalos -
microfrost
csendes tag
OK, úgyse fogom IBM szervízbe vinni, mert általában a gyári szervizek duplaannyiért dolgoznak, mint mondjuk egy márkafüggetlen.
De azért vissza fogok menni a boltba, ahol vettem, és megreklamálom, hogy egy leinformálhatatlan származású gépet adtak el nekem. (Meg kéne őket fenyegetni a fogyasztóvédelemmel, hátha kapok valami alkatrészt)
-
microfrost
csendes tag
Igen, de ha közölnék is velem, hogy lopott, akkor mit tudok tenni? (de valószínüleg tényleg át va ütve a serial, mert az IBM honlapja szerint G39-es típus nem létezik, szóval nem tudják beazonosítani a gépet)
Meg ha neadjisten egy rendőrségi ügy lenne belőle, akkor is én szívnám meg, mer a gépet lefoglalnák, és akkor kiment az ablakon 160k...
Idézném az adásvételi pár pontját:
4. Az eladó kijelenti, hogy a készüléket semmiféle tartozás nem terheli, és annak rejtett hibájáról tudomása nincs.
5. Az eladó az általa értékesített készülékre származási garanciát vállal.
Tehát ha valaki megkérdi, hogy honnan van a gép (akár szervízben), ott a hivatalos adásvételi.
Amúgy meg mér nekem a dolgom kideríteni, hogy ténylegesen honnan származik? Erre senki se kötelezhet. Én egy boltból vettem adásvételivel, és az adásvételi kijelenti, h tiszta a gép származása. Innentől fogva engem nem szólhat meg senki, még a szervíz se. -
microfrost
csendes tag
Áhh, én nem fogok ügyvédeket felhajtani, az tuti. Nem ér ennyit ez az egész dolog. Engem amúgy is csak a gari miatt érdekel ez az egész (mert akkor még több mint egy év garim lenne). Szerintem nem is fogok ezzel többet foglalkozni, beérem azzal a fél év garival, amit a boltban adtak.
Én csak vettem egy boltban egy notit, nem akarok belekeveredni semmibe, csak mondjuk az a gari jól jött volna...
Amúgy is még jó ideig használni fogom a gépet, mert nagyon jó
Az, hogy az IBM 4év garit ad bizonyos gépekre az (nekem) azt jelenit, hogy bíznak a gépekben, hogy sokáig jól fognak működni. -
microfrost
csendes tag
Én nem tudom, hogy lopott, csak feltételezem. Amúgy meg mér én lennék az orgazda?
Én boltból vettem adásvételivel, úgyhogy ha lopott is, nem én tehetek róla...(és az adásvéteiben benne van a gyári szám is)
És az adásvételi pont arra való, hogyha kiderül ilyesmi, akkor ne a szegény felhasználót büntessék, aki kifizetett 160000-et a gépéért.
Igen, zavarna, ha ellopnák tőlem, de én kifizettem az árát. Aki ellopja, az pedig nem.
Szerk.: Amúgy mivan, ha kiderül, hogy mégis lopott?(Már kezdek izgulni
) Nem akarok belőle felhajtást csinálni, úgyhogy lehet, hogy nem is nagyon fogok foglalkozni vele... Max. felhívom a boltot és elsírom nekik a bánatomat (hogy nincsenek matricák, stb...)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
microfrost
csendes tag
válasz
Shadowfax #1308 üzenetére
160k-t fizettem érte. Ennyit szerintem megért.
Nézd: 1,7GHz Dothan magos proci, 512mega ram, Radeon 9600-as VGA, 40giga HDD, WLAN, BT, SXGA kijelző, igaz, hogy csak DVD ROM van benne, de nagyon ütős kis gép.
Enyiért én csak gyengébb T42-t látam. (rad. 7500, 14'' XGA, stb...)
Hétfőn felhívom a boltot, hogy akkor most hogy van ez. (Bár ők adtak rá fél év garit.) Ettől a géptől nem szertnék megválni, mert nagyon megszerettem, és ugyanilyet nemhiszem hogy tudnának adni (már ha visszavennék). Engem az se zavarva, ha lopott lenne, csak a gari miatt érdekes a dolog. (ha lopott is, biztos, hogy nem egy szegény magyar üzletembert fosztottak meg, hanem valószínüleg egy svédet, mert ha jól tudom mo.-n csak magyar billentyűzetű IBM gépeket forgalmaznak)
-
microfrost
csendes tag
Igen, 4 évet adnak rá: [link]
-
microfrost
csendes tag
Machine type/model: 2376-G39
Serial number: 68RZ569
Még az is gond, hogy az IBM oldalán nincs G39-es modell.
És ha jól láttam, akkor erre a típusra (2376) 4! év garit adnak... -
microfrost
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja a tulajdonomban van egy használt T42-es. Boltban vettem, de nem adtak hozzá semmi gyári cuccot, csak egy adaptert. A billentyűzete svéd volt, de kicseréltettem magyarra. Ma megpróbáltam megnézni az IBM honlapján hogy van-e még rá gari (mert ugye 3évet adnak rá és még kell lennie valamennyinek), de a matricát, amin a sorozatszám van, gondosan leszedték.Ezek után kinéztem Everest-tel a szükséges azonosítókat, de az IBM honlapja azt mondta, hogy nincs ilyen sorozatszámú gép. Megpróbálkoztam az automatikus rendszer felismeréssel is, de ugyenez
(pedig ugyanazokat a számokat dobta ki, mint amiket én kinéztem)
Az XP-s matrica sincs rajta...
Lehet, hogy lopott a gép?
Mert elég gyanús, hogy svéd billzete volt, meg hiányzik róla a sorozatszámos matrica...
Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Videós, mozgóképes topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Reklámblokkolók topikja
- Doctor Who (2005)
- Suzuki topik
- Vicces képek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VR topik
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- Újszerű erőmű Lenovo P1 G3 (Core I7 6mag/12 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged