- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
dabadab
titán
Egy kicsit nem olvastam a topicot, szoval lehet, hogy repost, de akkor is:
Take your ThinkPad out for a walk to create wireless site surveys -
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz
Shadowfax #3629 üzenetére
Melyik melyik a ket bill. kozul? Mert (T41-ekben) lattam olyat, aminek fenyes volt a bekapcsolo gomb koruli muanyagja es "kattogott", meg olyat, ami matt volt es puha gombjai voltak (nekem mondjuk az elobbi jott be), de nem lattam rajtuk semmit, amibol kiderult volna, hogy ki gyartotta.
-
dabadab
titán
Mar nyavalyogtam itt a T41-em doglodese miatt, most el is jutott mesteremberhez (a laptopinfo szervizeben), aki szerint az a baja, hogy a videokartya kezd elszakadni/elszakadt az alaplaptol (a hibajelensegeket tekintve ez teljesen hihetonek tunt) es megemlitette, hogy mar tobb ilyet is latott, egyarant erintette az ATI (ilyen van nekem) es Intel GPU-val szerelt gepeket.
Hallott vki mas is errol a problemarol?
Ha esetleg sikerul szereznem occsoer' egy inteles alaplapot, akkor azt be tudom rakni a gepbe?
-
dabadab
titán
válasz
Giovanny #2775 üzenetére
EU-bol rendelve semmi sincs, ha ceges szamlara megy, akkor AFA-t se kell fizetni, bar ez nemi plusz adminisztraciot igenyel (ilyen esetben az elado valoszinuleg tudni fogja, hogy pontosan mi a teendo.)
Arra kell figyelni, hogy ne verjenek at(Lenyeli a penzt, es nem kuld semmit, nem azt kuldi, amit hirdetett, aprobetuben megemlitett totalkar, szoval a szokasos ebay-es dolgok.)
-
dabadab
titán
Nem ertem en ezt a dolgot: beleraktam a gepbe egy masik HDD-t, gond nelkul ment, a sajat HDD-je meg egy masik, tok ugyanolyan T41-ben szinten ment. Visszaraktam a HDD-t a gepbe, a ketto igy egyutt tovabbra sem megy. Most mi van, harom ev utan elhidegultek es valni akarnak?...
-
dabadab
titán
Foglalkozik itt valaki szervizelessel?
Meg ket hete sincs, hogy lejart a T41 (2373-TG5) garanciaja, erre meghal: bekapcsolaskor beindul a venti, felvillannak a ledek - aztan semmi. A kepernyo sotet marad (amikor eloszor probaltam bekapcsolni, a BIOS-os IBM felirat meg letszott, de ahogy megmozditott a kijelzot, eltunt - probaltam kulso monitort, ott egyszer feltunt a GRUB bootmenuje, de aztan azota azt se lattam).
Van vmi tipp arra, hogy mi halhatott meg es hogy hanyszazmillio ft lenne a javitasa?
-
dabadab
titán
(Ezt lehet, hogy inkabb az R-es topikba kellett volna, de talan itt is jo.)
Tudja valaki, hogy az IBM 390 HDD caddyjet hogy lehet szetszedni? (Ha igy tipusszamrol nem ugrana be: egy kis femdoboz (also meg felso reszbol osszerakva), egy szovet kihuzopanttal a vegen, a masik vegen meg az ide csatlakozo log ki). -
dabadab
titán
válasz
Krissz22 #2345 üzenetére
A Lenovo felirat az egyszeru opcios tetel a rendeleskor (legalabbis nagyobb tetelnel), vagyis ha valaki szeretne, akkor rateszik, ha nem, akkor nem. Mivel a Lenovo mar csak par evig hasznalhatja az IBM nevet, ezert lassan kezdik hozzaszoktatni a nepeket a Lenovo nevhez.
A beltartalomhoz semmi koze, rendes Thinkpadod van -
dabadab
titán
''mennyibe kerül kb egy magyar-világítós bill egy t-szériás notiba?''
Thinkpadoknal a kepernyo kereteben van egy LED, az vilagitja meg a billt, maga a billentyuzet nem vilagit ugy, mint mondjuk MacBook Pronal. Ujonnan ugy tizenparezer forint korul lehet, az nem tul valoszinu, hogy hasznaltan talalnal egyet.
''A sima core-duok és core 2 duok között igaz, hogy kb 2x-es fogyasztáskülönbség is lehet?''
Amennyire tudom, nincs koztuk kulonosebb kulonbseg. -
dabadab
titán
A kulonbseg az, hogy a WLAN altalanos megnevezes (vezetek nelkuli halozat), a Wi-Fi meg egy konkret technologiahoz kapcsolodo megnevezese (kb mint a szensavas udito meg a Coca-Cola - az egyelten kulonbseg az, hogy gyakorlatilag a WLAN technologiak listajan a Wi-Fin kivul nincs mas, ezert a ketto a napi hasznalatban szinonimava valt (mondjuk mint mifelenk a mobiltelefon meg a GSM)).
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Check this: [link]
A legvaloszinubb az, hogy a SCART csatin gazos az s-video bemenet, en a helyedben megprobalnam az s-video - RCA kabelt (hugom T23-at azzal kotottem TV-re), mivel az a harom jelet egyberakja (nem egy nagy elektronika, egyszeruen ossze van forrasztva a harom drot). A hettus s-video csati annyival tud tobbet, hogy ott a hatodik labon eleve ott a kompozit jel.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
''Nem voltam elámulva az új lenovo billtől.. valamiért a régi T4x szériáké nekem jobban tettszik''
Azokban is tobbfele billentyu van/volt, pl az enyemben az eredeti nemet kattant lenyomaskor es fenyes volt a bekapcsolo gomb koruli muanyag, aztan vettem hozza angolt, az meg puhan nyomodott be es a muanyag olyan rucskosmatt volt, mint a haz (az FRU-juk egyebkent tok ugyanaz volt). -
dabadab
titán
Kulso monitornal ertelemszeruen a kulso monitor kepessegei hatarozzak meg a szinhuseget (az olcso, TN+film TFT-k szinten eleg vacakok ebbol a szempontbol).
Az asztali gep mindenkeppen joval olcsobb es a kesobbiekben lehet boviteni meg fejleszteni. Szoval ha nincs tul sok penze es nem ragaszkodik feltetlenul a mobilitashoz, akkor inkabb ne vegyen notebookot. -
dabadab
titán
Egeszen konkretan mit jelent az, hogy ''nemtudok rá windows-t telepíteni''?
-
dabadab
titán
Az ATI kartyahoz sem kell a fireglx driver, ott az opensource radeon driver, ami meg vmi 3D tamogatast is ad, viszont ezen tul ugy remlik, hogy minden szempontbol jobb, mint a binaris driver.
Az Atheros WLAN driverrel viszont szivtam egy jo darabig (mivel ad-hoc halozatot hasznalok), a vegen meg a dokumentaciot is el kellett olvasnom. -
dabadab
titán
Speedstep: kell a speedstep_centrino modul meg mondjuk rakd fel a cpufreqd-t (az eredmenyt a /proc/cpuinfo-ban ellenorizheted)
A suspend/hybernate vmivel bonyolultabb, de rakd fel a tpb, acpid meg acpi-support csomagokat
(A tpb amugy is tok jo, a spec gombok nyomkodasat OSD-n lehet figyelemmel kovetni)
(Ja, Debianom van, de gondolom mashol is kb igy hivhatjak ezeket a csomagokat)
Ha mar ugyis irok, akkor azt azert megkerdeznem, hogy a numlockot hogy kell bekapcsolni? :] -
dabadab
titán
A Core 2 Duoval keszulo Thinkpadekrol lehet tudni mar valamit? Az lesz a T7x sorozat?
-
dabadab
titán
Van egy T23, ami azt csinalja, hogy bootolaskor, az IBM-es kepernyo eltunese utan fekete lesz a kepernyo, es a bal felso sarokban villog a kurzor, es var... es var... es var... ugy talan egy percig, utana meg rendesen bebootol.
Van valakinek vmi otlete, hogy ez mitol lehet? (nem az OS csinalja, mert magat a bootloadert se tolti be) -
dabadab
titán
Na, megjott az IBM-es aksi recall is, lehet csekkolni az aksit:
[link] -
dabadab
titán
''Azért én elnézegetném még a döglötteket is, ha egy fincsi T42-m lenne.''
Viszont ha egy T42-d lenne, nem orulnel, ha doglott pixeleket kellene nezegetned
Asszonynak is SXGA+ T41-e van, ket doglott pixellel, de az is ... lehangolo. Olyan nagyon nem latszanak, inkabb csak zavarja az embert a tudat. -
dabadab
titán
válasz
Angyal07 #790 üzenetére
IBM-nél a nem kell semmi a serialon kívül.
A recovery CD segítségével lehet visszállítani a Windowst, ha erre szükség lenne.
Ha még nem omlott össsze a rendszer, akkor egyébként saját magad is tudsz recovery CD-t írni, van erre külön program, azonkívűl a HDD-n is szokott lapulni egy recovery partíció, ha pedig egyik sem segít, akkor az IBM-től lehet új CD-t kérni.
A lopással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. -
dabadab
titán
Emiatt szerintem felesleges aggódnod, strapabíró konstrukció ez (nem FuSi
), nem nagyon fog lelazulni a fedele. Ráadásul napi két-három csukás-nyitás nem is az a túl nagy megterhelés, én a ''laptop'' kifejezést elég gyakran szó szerint szoktam értelmezni, és tényleg az ölemben tartom a gépet, ami azzal jár, hogy a kijelzőt állandóan igazgatni kell, mégis bírja.
-
dabadab
titán
válasz
bundee_rbk #781 üzenetére
Nem, portreplikátorra
Thinkpadekhez létezik mind a kettő, a replikátoron csak egy rakat port van (olyan is, ami magán a gépen nincs is: DVI, PS/2 portok, plusz USB) meg bekapcsológomb, a dokkolóban meg mindenféle extrák, pl az X-ekhez ott van az ODD). Neked a Portreplicator II kell, amit az IBM-nél csak úgy hívnak, hogy 74P6733.
Úgy rémlik, hogy 18k HUF volt az IBM-től. -
dabadab
titán
Arra van valakinek vmi tippe, hogy miért áll le állandóan a HDD-m? (T41)
Csak Windows alatt csinalja, ott viszont akkor is, ha be van dugva (a beállítoknál elvileg az van, hogy soha ne kapcsolja le a vinyót). A gép általában az ölemben van, ott gondolom nem rázkódik annyira, hogy a gyorsulásérzékelő bejelezzen. -
dabadab
titán
válasz
bundee_rbk #778 üzenetére
A portreplikatoron van bekapcsologomb, meg az amugy is kenyelmes dolog.
-
dabadab
titán
Erosen toprengek egy T43 beszerzesen, es latom, hogy itt vannak hozzaertok
Azt szeretnem megkerdezni, hogy hol lehet eloben is megtekinteni oket (konkret SXGA 14.1'' meg SXGA 15'' kozott ingadozok) ill ha rendelni kell gepet (marpedig eros a gyanum, hogy ha angol winnel meg angol billentyuzettel szeretnem, akkor rendelni kell) akkor kb mennyi ido alatt erkezik meg.
Ja, meg ha van vhol vmi teljes arlista (ahol nem csak par verzio ara van meg), az is erdekelne.
Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest