Új hozzászólás Aktív témák
-
HELLAFLUSH
őstag
55" C728-at szerintetek mennyiért hirdessem meg?
Igazából pofátlan se akarok lenni de bolond sem, hogy olcsón oda adjam valakinek.
(még garanciás)Nagyon agyalok rajta, hogy vissza üljek-e monitor elé egy PC-vel.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
pepimama #14081 üzenetére
Tegyél egy próbát az alábbi beállításokkal valamelyik TV csatornán és érezni fogod, hogy miért érdemes.
Mozgás->A kép tisztasága:BE->LED mozgás törlés: KI-> Foltcsökkentés:5->Vibrálás csökkentése:10
(Csak filmeknél és TV adásoknál van értelme ezeket bekapcsolni)Ezek nélkül számomra darabos lesz a képmozgás.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
F.B.I. #13913 üzenetére
Az OLED-nél mégjobban le kellene engedni a redőnyt.
Amikor vettem a C728-at, mellette volt egy LG C1 és bizony volt fény rendesen az Euronicsba, az LG el is vérzett..Oled az én véleményem szerint csak azoknak való akiknek sötét a nappalijuk vagy azoknak akik csak este filmeznek. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
TommiStyle93 #13536 üzenetére
Xboxon csak akkor fog DV-t mutatni HDR helyett, ha a játék is támogatja.
Egy szoftverfrissítés a többi problémát viszont megoldhatja.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
bajtokarpi #13130 üzenetére
Én pl az 55"-os C728-at fektetve belepréseltem dobozostól egy szedán BMW E46-ba úgy, hogy a hátsó ülés sor nem lenyitható(elsőket viszont le kellett nyitni), a piros lámpánál jól ki is röhögtek mert csak úgy fértem el, hogy rá voltam préselődve az ajtóra mint aki feszít, hogy milyen menő...
Semmi baja nem lett egyébként. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
GordonSamway #12995 üzenetére
Én is úgy szoktam, de látod neked se jó.
Valami néha beragad, de én már megfogadtam, hogy nem frissítgetek mert értelme nincs ha semmi új funkció vagy javulás nincs. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
GordonSamway #12785 üzenetére
Azért látod sötétebbnek a Dolby Vision-t mert dinamikus meta adatokat használ ami annyit tesz, hogy jelenetnek megfelelően állítsa be a maximális fényerőt míg a HDR10 csak statikus meta adatokat használ ami a fényerő határait csak egyszer állítja be.
Ezért van az, hogy HDR10 esetén a sötétebb jelenetek is világosabbnak tűnnek.
Az újabb szabvány a HDR10+ már szintén dinamikus meta adatokat használ mint a Dolby Vision.
(Ezt viszont a PS5 nem tudja) -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
GordonSamway #12781 üzenetére
Azért látod így mert a PS5 nem tudja a Dolby Vision-t csak a HDR10-et.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
GordonSamway #12617 üzenetére
Egyébként már ez is valami, azért én örlök, hogy foglalkoznak még a régebbi modellekkel is.
ui.: a Stray pedig pedig nagyon jó, én tegnap fejeztem be és kellemes meglepetés volt. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
GordonSamway #12615 üzenetére
Megnyugtató válasz, most már nekem is jó.
-
HELLAFLUSH
őstag
V462-n már az első percekben belefutottam pár hibába..
Amikor megnyomom a bemenetválasztó gombot, akkor ugye felugrik az új dizájnú felület majd lépek egyet balra és kifagy aztán kilép a menüből illetve ha a felugró menüben rálépek a GameCenter-re akkor újraindul a TV.
Most nyomok egy full resetet megint és meglátom, hogy marad-e. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
GordonSamway #12331 üzenetére
Ez nem kábel hiba lesz, kár is volt megrendelni.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
SztiviVander #12211 üzenetére
Nekem van itthon egy IPS paneles LG is de még is szarabb oldalról nézve mint a VA paneles TCL.
Menj el egy Media Markt-ba és nézd inkább meg. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
sortiefish #12105 üzenetére
V440et használok én is, idáig csak 1 problémám van vele ami a V432-nél is jelen volt sajnos.
Amikor elmegyek itthonról szokásom kikapcsolni az elosztót amire minden szórakoztató elektronika kötve van, és amikor újra áram alá kerül a tv akkor mindig úgy kapcsol be, hogy az adaptív fényerő be van állítva és egyes forrásoknál a színtér is vissza áll natívról autómatikusra.
Egyébként a TV-t minden kikapcsoláskor teljesen le szoktam állítani.(hosszan nyomom a bekapcs gombot, aztán amikor rákérdez akkor OK)Más is találkozott már ezzel a problémával?
-
HELLAFLUSH
őstag
Ezen a Disney+ on már szinkronosan vannak fent a filmek vagy ez is olyan mint a Netflix meg a HBO Max, hogy csomó film csak feliratos?
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
GordonSamway #12049 üzenetére
Valószínűleg itt valami user probléma lasz, mert el kell fogadnia.
Fat32-re formáztad a pendriveot és az update.img filet másoltad rá? -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
HELLAFLUSH #11936 üzenetére
megoldódott.
-
HELLAFLUSH
őstag
Feldobtam én is a C728-ra a V432-t, de nekem semmi újat nem mutat.
Quick settings menü sem jön elő és a Game Master sincs ott a beállításokban, pedig volt Resett all, Reset shop is.
(414-re dobtam fel)
Csak nekem nem működik? -
HELLAFLUSH
őstag
Az mitől lehet, hogy ha az LG TV-n elindítom a HBO Maxot akkor a C728 bekapcsolja magát?!
A 2 TV egymás mellett van.
Lehet, hogy ez a gond? bár szerintem akkor sem kellene ilyet csinálnia. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
zotyka1975 #11316 üzenetére
Enyémen is Google TV van.
Biztos, hogy azzal a HDMI kábellel használod amit a PS5-höz adtak gyárilag? -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
zotyka1975 #11314 üzenetére
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
zotyka1975 #11310 üzenetére
A Játék mód legyen bekapcsolva a TV-n és a PS5 legyen bekapcsolt állapotban.
A VRR-t és az ALLM-et egyébként hiába is kapcsolnád be rajta mert a PS5 még nem támogatja,viszont a Sony azt ígérte, hogy a következő frissítéssel megkapjuk majd. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
F.B.I. #11225 üzenetére
Ha Google TV rendszer van rajta akkor itt találod:
Csatornák és bemenetek-->Csatlakozók-->majd legalul van egy olyan, hogy *Frissítési gyakoriság változó*
(ezt kell bekapcsolni csak kicsit hülyén van lefordítva magyarra)
Ha Android TV akkor pedig "ha jól emlékszem" :
Beállítások-->Rendszerbeállítások-->VRR -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
mocsyvitya99 #10802 üzenetére
Igen, én pont a hétvégén tettem fel a 728-ra.
Itt a [link] hozzá.Mondanom sem kell, hogy mennyivel gyorsabb lett.
2,4Ghz-es Wifi routerem van és idáig akadtak a 4K videók, most viszont már nem. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
MEXX_85 #10496 üzenetére
Ez a része csak a 728-ra vonatkozott mivel az IMG-t a bekapcsolós módszerrel lehet csak feltenni amire később érkezett egy kisebb frissítés ami OTA.(Ezt kell a "helyi frissítés"-el feltenni)
Röviden az a lényeg, hogy ha IMG akkor bekapcsos módszerrel kell telepíteni, ha pedig OTA akkor "helyi frissítés" a menüből. -
HELLAFLUSH
őstag
Ja sorry az kimaradt.
Szervízmenüből érhető el az alábbi módon ha valaki nem tudná:
Beállítások/Kép/Fényerő-beállítások majd a Kontrasztra kell navigálni és a nagy távirányítón meg kell nyomni a 6425-öt aztán baloldalt felugrik a szervízmenü majd resett all és reset shop.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
mikrofon #10134 üzenetére
Nem veszek észre változást, igaz én 95%-ban csak játékra használom a TV-t.(PS5)
C728 & C825 Android TV
V407 IMG [link]
V414 OTA [link]Leírom a folyamatot, hogy hogyan kell feltenni mert hátha mást érdekel.
1.Fat32-re formázott pendrivera rá kell másolni a V407-es zipben lévő "update" nevű IMG fájlt.
2.TV kikapcs,majd ezt követően ki kell húzni a TV tápkábelét és rá kell dugni a pendrive-ot.
3.A TV-n lévő bekapcs gombot nyomva tartva újra áram alá kell helyezni a TV-t.
(A gombot addig kell nyomva tartani amíg meg nem jelenik egy kék hátterű folyamat jelző a TV-n)
4.Ha felment az új firmware akkor végig haladsz a beállításokon.
5.Újra leformázod a pendrive-ot majd a V414-es OTA-t rá másolod a pendrive-ra és bedugod a TV-be.
(ezt nem kell kicsomagolni)
6.A TV-n belépsz a Beállítás/Rendszer/Névjegy/Rendszerfrissítésbe majd itt kiválasztod a Helyi frissítés menüpontot és nincs más dolgod, csak várni, hogy végezzen a frissítéssel.
7.E öröm e bódottág. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Black&White #10127 üzenetére
Reggel óta én is a 414-et használom a 728-on, idáig semmi gond nincs vele.
Nekem jobban tetszik, mint a V083. -
-
HELLAFLUSH
őstag
Bedőltél a marketinges dumának?
Sok esetben be sem kapcsolják a Sport módot és a Motion Clarity-t a TV-ken aztán persze, hogy elvérzik.. -
HELLAFLUSH
őstag
Ez esetben én kipróbálnék más VGA Drivert vagy egy másik VGA-t mert én a szoftveres hibát kizárnám a TV részéről mert nálam nem villódzik se PC-n se PS5-ön.
Milyen HDMI kábelt használsz? be tudod linkelni?
Sajnos nagyon sok olyan HDMI kábel van ami nem tudja azt ami rá van írva.. -
HELLAFLUSH
őstag
-
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
rainman72 #8673 üzenetére
Azért ilyenek mert nyomást kapnak a panelek valahol és már a kisebb feszüléskor is ezt produkálják.
(elég neki pár mm deformálódás, hogy ezt produkálja)
Volt már pár monitorom is aminek a 4 sarkán világosabb volt a fekete, de amikor átfogtam a panelt a 2újammal az adott ponton és megnyomtam akkor jó volt. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Vhiktor #8388 üzenetére
Szerintem is felejtős az LG.
Itthon van egy 3-4 éves IPS panellel szerelt, de borzasztó kontrasztja van sajnos.
(akkoriban ugyan annyiba került mint most a C728)
LG monitorból is volt vagy 4-5 nálam az elmúlt 5 évben és azok is alig érték el az 1000:1-hez kontraszt arányt. -
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Tegnap csatlakoztam én is a TCL tulajok közé egy 55-ös C728-al viszont lenne egy olyan problémám, hogy hiába állítom rajta a fényerőt változást nem látok rajta.
Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest