- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Ezért jó a Philips beépített megoldása.
Már nem is vennék olyan tv-t ami nem tudja. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi #22960 üzenetére
RESET_9999 teszt videói.
-
tomp
félisten
válasz
boborján2 #20924 üzenetére
Nekem és Kiskutyának feltűnt, hogy 1év garancia idő van írva a papírra miközben neki képernyőmentése is volt arról, hogy 5évvel hirdették.
Rá lett kérdezve a szerviznél és közölték, hogy a maradék 4évet a Telekom fedezi szóval kérjünk tőlük igazolást.
Megírtam a Telekomnak, hogy igazolást szeretnék kérni mivel ennek hiányában a szerviz nem áll szóba velem.
Csatoltam a képenyőmentést.
Egy hölgy írt vissza a telekomtól, hogy garanciás ügyintézésen belül felajánlanak 3 fajta TV-t.
Samsung, Hisense, Philips.
Válasz emailben írjam meg melyiket kérem.
Kiválasztottam a Philipset mert ez volt a legjobb a kínálatban. Mikor meghozta a futár, a TCL-t elvitte.
Igazából még nem akartam lecserélni de ha ingyen van...
Nem bántam meg amúgy.
Ja és ennek a papírján már jól szerepel a gari idő...
Kiskutya is így cserélte le a TCL-t Philipsre.
65PUS8507/12. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20549 üzenetére
Az a masterelés.
A M3GAN és a Maverick is 1000-en van masterelve. De nem feltétlenül lesz annyi a film!
M:I Titkos nemzet 4000-en masterelték de a film eleje 10.000nit!
[kép] -
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20543 üzenetére
Azért nem minden esetben a film a hibás.
M3GAN is max 485nites mégis teljesen jó a képe nálam a Philipsnél.
Vagy ott van a Maverick. 482nit. -
tomp
félisten
válasz
SlágerTibo #20524 üzenetére
Az AIPQ 3.0 valójában szoftveres megvalósítás. Nincs dedikált proci.
-
tomp
félisten
válasz
SlaveDealer #20503 üzenetére
Azért mert remux azaz Profile 7-es!
Ezt legfeljebb a Plex, Vimu és egyéb társai fogják DV-ben elindítani. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20467 üzenetére
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi #20301 üzenetére
mkv-ts mennyi idő?
Mivel ezek nem érintik az alap videót így igazából csak a háttértártól függ! Egy SATA3-as SSD-vel kb 5-6perc.Azért érdemes átalakítani a Profile 7-et 8.1-re mert akkor minden eszköz elindítja gyárilag. A Profile 7-et nem. Illetve ha eleve nincs olyan eszközöd ami tudná a Profile 7 FEL-t akkor az átalakítással megspórolsz 4-6GB-ot filmenként!
Egy FEL típusú EL.hevc általában 4-6GB között mozog. Profile 8.1-ben ez kb 20-50MB lesz mert csak az RPU-t(dinamikus fényerő/kontraszt) tartja meg. -
tomp
félisten
Dolby Vision leírás
Ha hiányzik még valami akkor szóljatok és beleírom.Vhiktor
Az otthoni 3D már kb kihalt dolog. Nem véletlen, hogy a 4K-s TV-k már nem tudják. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20291 üzenetére
Holnap délelőttre szerintem meglesz a leírás. Csak most egész nap meló volt. 4-kor ébresztő és most tartok hazafelé.
-
tomp
félisten
válasz
nicu71 #20262 üzenetére
Egyáltalán van a MediaTek MT9615-re Android TV 12-es SDK?
Ha van akkor csak a TCL-en múlik. Ha nincs akkor viszont bukta.
Bár ahogy olvasom nem csak a Realtek platformon van DV bug hanem az MTK platformon is szóval inkább ezen dolgozzanak mert érdekes módon más gyártó ugyan ezzel az SoC-vel hibátlan DV-t tud. -
tomp
félisten
válasz
ricsik #20257 üzenetére
Ha a lejátszó hibásan kezeli a TV-Led módot és gyakorlatilag Player-Led-et küldi ki TV-Ledként akkor előfordulhat itt-ott hiba.
Nálam Philips TV-n a kamu TV-Led esetén egy tized mp-el később követi a fényerő a jelenetváltást(a feldolgozott RPU-t a TV újra feldolgozza) és a színátmenet sem olyan finom mint Player-Led-nél vagy valós TV-Led-nél.szkutyi
Jujj ez így tényleg nem valami szép.
Persze, hogy mind2-nél látod mivel igazából 1-et látsz csak az egyik duplán van feldolgozva.
Mintha a palacsintát újramelegíted. Ehető meg finom is de azért a friss mégis csak jobb. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi #20253 üzenetére
Elvileg van a Zidoonál Profile 8 esetében RPU hiba. Lehet ezt látod.
Gondolom tudják és majd javítják.gyűrű
A Shielden kívül az összes androidos lejátszónál hibás de nem az LLDV(Player-Led) hanem a TV-Led üzemmód. TV-Led gyakorlatilag egy nyers DV jelbe csomagolt Player-Led de ezt nem olyan régen már írtam itt. LLDV-t kell használni és ennyi.
Többé kevésbé megjeleníthető? Ezt mire érted? Nálam egyik FEL-el sincs gond.
A Shield nagy előnye az a cmv4.0Parmezan77
Oké akkor majd csinálok egy leírást. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi #20251 üzenetére
LLDV-n belül is még extrán pontatlan a kép?
Az nem hangzik túl jól. Igaz az LLDV képe kicsit másabb de nálam Ugooson nem okoz gondot.A zidoo kihagyja a FEL-t...
Na pont ettől lesz hibás kép mivel az RPU a teljes FEL rétegre van meghatározva így azt kihagyva a BL+RPU páros ilyen esetben sötétebb képet ad vagy egyes esetekben világosabbat.A Ugoos meg tudja oldani?
Igen, mivel abban Amlogix S922X van:
• Support multi-video decoder up to 4Kx2K@60fps+1x1080P@60fpsPont ez a +1x1080p az amitől tudja a FEL-t mivel ebben a prociban 2db video decoder van és az Amlogic S922X SDK-ban is benne van a dual decoder kezelés.
A Dune meg tudja oldani ugyan azzal a procival ami a Zidooban van?
Nem, csak a Dune megvezeti az embereket de már évek óta kamu adatokat írnak...
A Dune és a Zidoo ugyan úgy kezeli a FEL-t. Sehogy. Dune is csak az RPU-t tudja kezelni. A Zidoo legalább leírja, hogy kizárólag az RPU-t kezeli.A Homatics és a Dune féle fekete Homatics bár dual decoderes Amlogic procival rendelkezik de nem tudják a FEL-t mivel az SDK-ban nincs benne és az Amlogic nem is akarja belerakni.
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20245 üzenetére
Ha van rá igény akkor készítek egy leírást.
Mivel nem kódolunk semmit sehová így inkább gyors háttértár(SSD) kell.Én meghagyom mindig a Profile 7-et mivel van hozzá külső lejátszó.
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20243 üzenetére
Nem igazán szokták encodeolni. Általában csak konténert cserélnek(mkv, ts, mp4) de pont ez amire érzékenyek a TV-k mivel mkv-t egyik TV sem támogatja Dolby Vision-el. Kizárólag ts és mp4. Ezen belül kizárólag Profile 5 és 8.1.
A híres "T"-s anyagai meg olyanok amilyenek...
Én azokból max a magyar hangot szedem ki. De minden DV-t magamnak csinálom meg. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20046 üzenetére
Szerintem ez mindegy.
Shielden is elindítja a FEL-t a Vimu de még a Plex is pedig az se képes rá hardveresen.
A lényeg, hogy csak az RPU-t fogja kolvasni a FEL sávból amivel nem lesz pontos a kép azaz hibás lesz. A többi dolog nem lényeg itt. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20041 üzenetére
Ha tudná a FEL-t a TV akkor ezt látnád.
Látszik a FEL sáv szellemképe. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20027 üzenetére
"Try alternative decoder for Dolby Vision if display does not support it. "
Itt a magyarázat. Gondolom a tv-ben lévő MTK/Realtek SoC-re is hozzáigazították a Vimu-t. Amúgy melyik Video Engine-t használod a Vimuban?Itt van mkv-ban a teszt FEL videó. Nézd meg mit látsz
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20006 üzenetére
Szimplán a Vimu nem veszi figyelembe, hogy a mögötte lévő hardver milyen DV-t támogat. Elindítja aztán vagy jó lesz a DV vagy sem.
A Plex viszont nézi mit támogat.
A TV saját lejátszója pedig soha nem fogja támogatni az mkv DV-t. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20000 üzenetére
"Már csak azt kellene valahogy kideríteni, hogy a FEL layert is lejátsza-e"
Nem!
FEL lejátszáshoz nem elég a szoftveres támogatás, az SoC-nek is tudnia kell. Azaz a processzorban 2 video decodernek kell lennie. Ilyen SoC-t TV-be NEM raknak. Kivéve azt hiszem az LG C1 vagy C2. Egyedül abban volt olyan SoC ami tudta a FEL-t.
Ha MEL típusú a Profile 7 akkor nincs gond mivel a MEL gyakorlatilag olyan mint egy Profile 8.1. Ha viszont FEL típusú filmet indítottál el akkor kizárólag az RPU-t dolgozza fel(ez van a MEL-ben és a Profile 8.1-ben) azaz nem lesz pontos a kép. Ergo a FEL-t felejtsd el.
Amúgy szedd ezt és nézd meg mit látsz.
Tiszta piros képet látsz vagy szellemképes piros képet?
Erősen kétlem, hogy szellemképes videót fogsz látni.Scale
HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU -
tomp
félisten
válasz
ricsik #19992 üzenetére
Gyakorlatilag csak a kompatibilitás miatt van mkv és mp4. Aki a tv lejátszóját használja neki van az mp4. Mkv pedig a külső lejátszóknak. Illetve ha TrueHD/Atmos kell akkor marad az mkv mert mp4-ben problémás e hangsáv.
Ha jól tudom a Dolby által kiadott mp4muxer nem is támogatja...Profile 7-et azért nem érdemes neked mert a Dune nem tudja.
Csak az RPU-t használja az EL sávból azaz legfeljebb a MEL típusú Profile 7 ajánlott. A FEL nem mert ahhoz hardveres tudás is kell. -
tomp
félisten
válasz
Vhiktor #19983 üzenetére
Már leírtam, hogy mi a bugos.
Van ugye a Player-Led(LLDV) és a TV-Led.
Hiába állítjuk be a TV-Led-et valójában a lejátszó Player-Led-ként feldolgozza a DV-t majd azt TV-Led-be "csomagolva" küldi ki a TV-re.
A TV mivel 8bites RGB-t kap ami ugye azt jelenti számára, hogy nyers így ő is feldolgozza.
Azaz amit látunk ilyenkor az egy 2x feldolgozott kép.
Ezeknél a lejátszóknál akkor kapjuk a legjobb képet ha LLDV-t(Player-Led) használjuk.
videó
magyar infóAmúgy a Ugoos AM6B+ is ilyen.
-
tomp
félisten
válasz
Vhiktor #19977 üzenetére
Ez igaz de a Realtek és Amlogic SoC-nél ismert egy hiba miszerint hiába állítjuk be a TV-Led-et akkor sem a nyers DV-t küldi ki hanem a már feldolgozott képet csomagolja be és küldi ki mintha az még nyers lenne.
AppleTV 4K, Nvidia Shield TV/Pro, és a lemezes lejátszóknál nincs ilyen hiba. -
tomp
félisten
válasz
ricsik #19975 üzenetére
Nem tudom mit olvastál de a mozgásnak semmi köze ahhoz, hogy melyik DV jelet kapja.
Ez beállítási hiba. Nézd meg a lejátszót, hogy van e külön beállítási opció, hogy a TV-Led-et és a Player-Led-et eltérő képfrissítéssel adja e vagy sem.
Ha nincs akkor a tv-n állítsd be film közben. De szerintem te azt a darabos mozgást mondod ami a 23,976fps okoz. Ha nagyon zavar akkor a mozgásjavításon állíts ha van rá lehetőség.
Az, hogy mkv vagy mp4 a Profile 5/8.1-es film semmi köze a képhez. Ugyan az a HEVC videósáv van benne.
Amire oda kell figyelned, hogy Profile 7-et ne nézzél azzal a lejátszóval.
Illetve jobban jársz ha Player-Led-re állítod mert ha jól tudom az is bugos DV-ben azaz hiába állítod be a TV feldolgozást a lejátszó nem a nyers DV anyagot küldi a TV-nek hanem először feldolgozza majd azt becsomagolja mintha egy nyers lenne. Ilyenkor valójában egy 2x feldolgozott képet kapsz. Állítsd Player-Led-re, hogy a feldolgozott DV-t kapja a TV. -
tomp
félisten
válasz
ricsik #19973 üzenetére
Jaa úgy értettem mert azt kérdezted a tv melyik fájlt szereti. :)
Ha HDMI-ről kapja a DV-t akkor mindegy, hogy milyen fájlban van. Ő megkapja azokból az RGB 8bites nyers DV-t vagy a már feldolgozott YUV 12bites kész DV jelet.
Hivatalosan a Dolby csak a ts, mp4-et és az m2ts-t támogatja.
Az mkv már az "ügyesek" megoldása.Az, hogy a lejátszódnak mi a legjobb tudni kellene milyen eszköz.
-
-
tomp
félisten
válasz
Vhiktor #19768 üzenetére
A DV minden esetben 12bites lesz. Legfeljebb a hasznos infó benne 10bites.
A 10bites MEL is 12bites lesz a TV-n.
Nem véletlenül 12bites az LLDV azaz a Player-Led.
Ha a nyers DV-t küldi át a lejátszó akkor 8bites RGB-t küld át és a TV állítja elő a 12bites képet. Az egy dolog, hogy a panel max 10bites.
Igen a színátmenet az elsődleges szerepe a FEL-nek viszont van mellette egy másik dolog aminek már most is sok értelme van: extra fényerőt tartalmazhat a FEL!
Ez pedig jól látszik. A fenti képen is tisztán látszik a FEL adta extra fényerő. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19765 üzenetére
FEL kizárólag Profile 7-nél van, Profile 7 pedig kizárólag gyári lemezen van. De nem minden gyári lemez FEL! Sok MEL típusú DV is van!
A MEL típust gond nélkül át lehet alakítani Profile 8-ra. A FEL-t már nem. Ott konkrétan át kell kódolni a teljes videósávot, hogy a FEL sáv információja(pl extra fényerő) belekerüljön az alap videóba.
Igen most a Profile 8 terjed el mert azt minden eszköz lejátsza és ahogyan írtam egy Profile 7 MEL-t egyszerűen át lehet dobni Profile 8-ba.A kérdésem az lenne mennyit tesz ez hozzá egy C935-höz.
Profile 5 és 8-nál semennyit. Profile 7-nél viszont nem kell semmilyen átalakítás ahhoz, hogy menjen. FEL esetén pedig extra fényerőt kapsz:Bal oldalt egy FEL-ből szimplán Profile 8-ra való átalakítás
Jobb oldalt az eredeti FEL
Amit érdemes tudni, hogy bár a Vimu elindítja DV-ben a Profile 7-es filmet a TV-n de ha a film FEL akkor hibás képet fogsz kapni. Azaz nem érdemes Profile 7-et indítanod a TV-n. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19747 üzenetére
Az, hogy melyiket szedd le nem ilyen egyszerű!
Igazából de. Szedd le mindkettőt és nézd meg őket külön-külön.
Amit kerülni kell az a híres hibrid amelyeket Neo csaja szokott kókányolni...
Van amikor a webdl-ből származó DV RPU-t rakja bele a gyári remuxba csak hát nem végzi el a szükséges módosításokat. Gyári lemezen a fekete sáv mindig benne van a képben. Streamingen nincs a képben fekete sáv így aztán a DV se tartalmazza. Na ha erre nem figyelünk akkor a végeredmény egy totál katyvasz...
Illetve a streamingen Profile 5-ös DV van. A Webdl 98%-a viszont Profile 8! Itt is megfelelően kell átalakítani.
Én kerülön a webdl-t. Inkább megvárom, hogy legyen belőle Resolve DV verzió.Mókolás nélkül a Ugoos AM6B+ lejátssza a FEL-t! Ami a lényeg, hogy Plexből egy régebbi(februári) verziót kell telepíteni és ne akarj tekerni vele. Vagy ott a Vimu! MP4 és MKV-ból a STDL Profile 7 FEL-t tökéletesen viszi.
Amit még érdemes tudni, hogy a Ugoos csak a cmv2.9-es DV-t tudja az új cmv4.0-t nem ismeri.
Nemrég jelentették be a Ugoos AM8-at de erről még senki sem tud semmi lényeges(DV) infót.szkutyi
Egyik Zidoo sem tudja a FEL-t. A FEL nem csak szoftveres tudás hanem hardveres is! -
tomp
félisten
válasz
ricsi0307 #19736 üzenetére
Tény Samsungot nem vennék pont a DV hiánya miatt.
Azért jócskán vannak valós DV filmek ahol nem árt ha a TV meg tudja jeleníteni.
A DV valóban komolyabb mint a HDR10!
Sokkal több van benne mint a HDR-ben.
Mostanság pedig itt van a DV cmv4.0 ami a 2.9-es továbbfejlesztett verziója ami extra képbeállítást tesz lehetővé. Igaz ehhez olyan lejátszó és TV kell ami támogatja a cmv4.0-t.
pl a régi C715-ös TCL-em nem tudta. Most a Philipsem már igen.szkutyi
Azért ma már egy mozifilm ne legyen SDR!Bár attól mert egy DV kamu vagy nem, még nem kellene világítania a fekete sávnak...
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi #19731 üzenetére
Maga a DV az brutális képet tud biztosítani HA úgy alkalmazzák ahogyan azt a Dolby eleve kitalálta...
pl
10ezres csúcsok!!
ez sem kevés
Igaz ezekhez olyan lejátszó kell ami tudja a FEL-t kezelni!
A cmv2.9 és cmv4-ről már nem is beszélve.(a valós Avatar 2 és a Felhőkarcoló méréseken kívül a többit nem én csináltam hanem RESET_9999 )
Parmezan77
Igazából nem. A valós Avatar 2 ahogy látod kb 200-on megy végig mégis sokszor szinte kifolyik a szemem olyan fényerő lesz. Az adott képkocka a stúdió szerint arra az adott fényerőszintre van fényelve. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi #19718 üzenetére
...és ez még mind semmi!
DV film amiben van DV aztán nincs DV aztán van DV végül nincs DV!Ez nem streaming verzió hanem a gyári lemezen így van rajta!!!
Amúgy jó DV lenne: valós DV és FEL!
Avatar 2 miután átment rajta a Resolve:Ez már azért jobban néz ki. Igaz eléggé alacsony a fény de szemmel láthatóan sokkal jobb mint az online DV verzsön.
Statikus kamu DV esetén amúgy a HDR10 jobb! Igaz csak akkor ha a TV is úgy gondolja. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19721 üzenetére
DoVi Scripts tools.
Beolvassa a filmet és generál egy png-t. -
tomp
félisten
válasz
szkutyi #19699 üzenetére
Vannak nekem is kamu DV filmjeim pl Ambulance ami szintén végig fix értékkel megy de még így is olyan jól néz ki, hogy nem izgat.
A fekete sáv viszint fekete!Avatar 2 esetén minden online stream verziója kamu DV!
Statikus DV!
Ezért van meg nekem a valós DV verziós Avatar 2!
Ég és föld a különbség! -
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi #19689 üzenetére
Igen a remux!
Nekem minden filmem remux azaz érintetlen a képe!
Igaz nekem már nem TCL-em van hanem Philips IPS de itt nem ilyen a fekete sáv...Scale
Ez fw hiba lesz! Azaz ha olyan képet kap ami tartalmaz fekete sávot, ott nem lesz tényleg fekete.(LCD-s fekete) Oda is kivezérel háttérvilágítást mert hát kép és meg akarja jeleníteni...Parmezan77
Így van! -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19557 üzenetére
WEB-DL is sokszor kamu DV!
Sőt egyes eredeti lemezes kiadások is. Statikus DV van rárakva.
DaVinci Resolve programmal generált DV viszont nem kamu hanem valós. A stúdiók is azzal csinálják amúgy. -
-
tomp
félisten
válasz
rumkola #19363 üzenetére
Ha lila-zöld akkor Profile 5-ös a videó. Ott nincs SDR-nél BT709 hanem helyette a Dolby saját megoldása van az IPT.
Ehhez kell Dolby Vision-t kezelő szoftver, hogy megfelelően jelenítse meg SDR-ben.
Ha PC-ről TV-re valóban DV jel megy ki akkor a TV-n meg kell jelennie a Dolby Vision logónak.
Ha nem jelenik meg akkor egy SDR képet látsz.
Profile 8.1-nél már van rendes SDR szín. Ott DV-t nem tudó programmal is jó lesz a szín. -
tomp
félisten
Nem a DV szar hanem a megvalósítása!
Streamingen(és sajnos hivatalos lemezen is!!!) sok esetben kamu DV-t használnak azaz statikus adattal megy. Nincs minden képkockához egyedi érték hanem a film elejétől a végéig fix értékkel megy.
Ilyen esetben a HDR10-es forrás jobb minőséget ad.
pár példa RESET_9999 méréseiből:
Lucy valós DV:
Az Avatar 2-nél lehet rendes DV-t készíteni de ahhoz DaVinci Resolve kell. Az szépen generál egy valós DV-t!
Ég és föld a különbség! -
tomp
félisten
válasz
ricsik #18835 üzenetére
Simán el tudom képzelni ezt.
Termelői üzemben dolgozom. Nálunk is így van. Ha az ügyfél megfizeti a fullos minőséget akkor miért ne.
Ha az LG nagyobb bevételhez jut azzal, hogy az első osztályú panelt külső gyártóknak eladja akkor meg is teszi.
Ők is csak a grafikont nézik, hogy minél nagyobb legyen. Nagyobb pedig akkor lesz ha nagyobb haszonnal tudják eladni a panelt. Ha saját maguk által összerakott LG tv-vel kisebb a haszon ugyan azzal a panellel akkor az veszteség. -
-
tomp
félisten
Nem tudom, hogy szabad e de szerintem nem hirdetés mivel nem kérek érte semmit!
Mivel nincs már meg a TV így az RC802V távirányítót Budapesten átadnám annak aki kéri.
Nem szeretném, hogy itt porosodjon miközben valaki tudná használni. -
tomp
félisten
Na búcsúzom a márkától.
Philips jött a TCL helyére. -
tomp
félisten
Utolsó időszakra felraktam a C715-re a 727-es AndroidTV 11-et. Nem látja a TV az ac-s wifit így kénytelen vagyok 2,4GHz-en használni..
Amúgy nem rossz a rendszer. -
tomp
félisten
Lehet elhagyom a TCL márkát és Hisense-re váltok. A Telekom felajánlotta az 5éves garancia igazolás helyett.
-
tomp
félisten
Akkor még nem volt regisztrálásos garancia bővítő.
A jótálási papíron 12hónap szerepel de anno azt mondta mind2 fél, hogy az csak az alap idő. Amúgy 5év van rá. Most a szerviz már kéri az igazolást a Telekomtól, hogy vállalják az 5évet.
Nekem még nem írt vissza a Telekom... -
tomp
félisten
Nagyon meglepett, hogy a C715-ön tökéletesen megy a Rakuten TV app és van 4K HDR10 Dolby 5.1-el.
A Shield TV Pro-n meg úgy akad az app, hogy konkrétan le is fagyott a box és csak HD van sztereó hangsávval... -
tomp
félisten
válasz
Sziltesa08 #16361 üzenetére
Videó
Ahogy nézem tipikus Digi hiba. -
tomp
félisten
Vegyél egy alza kábelt és próbáld ki. Ha nem jó max visszaviszed. Ha jó akkor pedig egy vagyont spóroltál meg.
Nekem van egy olyan HDMI kábelem amit még nagyon régen a UPC adott a Cisco HD boxhoz. Akkor még hírből se ismerték a 4K-t.
Máig tökéletesen megy rajta a 4K60 TrueHD hangsávval. -
tomp
félisten
válasz
lasse001 #14396 üzenetére
Gyorsindítást soha nem használtam.
Soundbar a hangerőt nem írja ki. Ez az egy negatívum van az optikai módban.Viszont van egy újdonság a 718-al!
Soundbaron kikapcsolom az ARC módot akkor átvált optikai bemenetre. Mivel a Ugoos lejátszón ki van kapcsolva a HDMI sound azaz csak optikán ad ki hangot így a TV nem kap audio jelet. Miután átkapcsolt a soundbar optikára, visszakapcsolom az ARC módot így a TV-vel már lehet a hangerőt vezérelni de továbbra is optikán marad. -
tomp
félisten
C715-re felraktam a 718-as rendszert.
1 bugot találtam csak. Ugoos lejátszóval is csúszik a hang de annyira nem nagy tragédia. A lejátszót átkapcsolom optikai kimenetre így a soundbar is átkapcsol optikára. -
tomp
félisten
válasz
Stealth #14004 üzenetére
Az első mondatra: igen, de vannak bizonyos LG modellek amelyekben olyan SoC van ami képes a FEL dekódolásra így azokat a TV lejátssza.
Igen a 08 az a Profile 8.1! A 05 a Profile 5.
flash-
Sajnos Windowsra és Coreelec-re nincs DV.
Androidos box megfelelő DV licensz+hardver.
A lemezes lejátszót ne említsük mert az értelem szerűen viszi a Profile 7-et mivel a gyári lemezeken úgy van rajta a film.
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
flash- #13992 üzenetére
Igen sajnos nem elég annyi, hogy Dolby Vision...
Szerintem a Dolby emberei valamit szívhattak mikor kitalálták a szabványt...
Vannak profil és felépítés eltérések.
pl Profile 5, 7, 8.1
Profile 5: minden TV támogat mivel ez szükséges a streaming szolgáltatásokhoz. Igazábül ez streamingre lett kitalálva.
Itt az alap videósávhoz(a leírásban ez a "BL" azaz a Base Layer) csak dinamikus metaadat tartozik. Ezt RPU-nak hívjuk. Ez tartalmazza a kontrasztot, fényerőt minden képkockához.
Profile 7:
Itt már csak kiegészítő videósáv. Ennek a jelölése "EL"
Ezen belül van a MEL és a FEL!
MEL: Minimal Enhancement Layer! Itt igazából egy különálló videósávba van kódolva az RPU.
FEL: Full Enhancement Layer! Itt már összetett a kiegészítő videósáv mivel nem csak RPU van hanem +2bit színt is tartalmaz. Így lesz valódi 12bites a film. Ehhez már speciális hardver kell mivel a FEL-t kizárólag olyan SoC tudja kezelni amiben 2 video decoder van mivel itt a 2db videót egyszerre kell szinkronban feldolgozni.
Ezt a 2 videósávhoz pedig 2 féle megoldás létezik. Dual Track Double Layer(DTDL) és Single Track Double Layer(STDL). DTDL esetén az m2ts konténer fájlban 2db különálló HEVC videófájl található. STDL esetén viszont az m2ts-ben 1db HEVC található. Itt össze van illesztve a megfelelő programmal(Dovitool) de ha kell akkor bármikor visszaállítható a kiindulási állapot. Itt nem kódolás történik, csak szimpla muxolás azaz összecsomagolás vagy demuxolás azaz kicsomagolás.
Profile 8.1:
Igazából a felépítése megegyezik a Profile 5-el csak itt az alap videósáv HDR képes. Profile 5-nél egy speciális színteret használnak...Na és akkor a lényeg: a TV gyárilag kizárólag Profile 5 és 8.1-et fog vinni DV-ben!
A "Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU" nem más mint Profile 7!
Ezt a TV saját lejátszója NEM fogja vinni. Vimu Media Player már elindítja DV-ben viszont az sem fogja az "EL" sávot használni mivel az SoC nem képes rá. Figyelmen kívül hagyja. Kizárólag az RPU-t fogja használni.A legjobb minőséget Profile 7 FEL típusban kapjuk! De ehhez olyan külső lejátszó eszköz kell!
Redneck
Nem lesz olyan tartalom amit nem lehetne majd lejátszani mivel a Profile 5 és 8.1 mint szabvány már létező dolgok. Mindig lesznek rá tartalmak.Stealth
Igazából a teljes DV támogatáshoz és a maximális DV minőségben külső lejátszó kell.
Én pl a TV-t csak DV megjelenítésre használom. Minden DV-t HDMI-ről kap. -
tomp
félisten
válasz
flash- #13988 üzenetére
Ezek alapján már nem mindig jelölik a nevében, hogy SL...
Szerencsére nfo-ban ott van: "Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.03, BL+RPU"
Ez nem más mint Single Layer. Vinni fogja DV-ben. Még arra figyelj, hogy mkv-ból a gyári lejátszó nem fogja DV-ben indítani mert hivatalosan mkb-ból nem támogathatja. De telepített appok tudják. -
tomp
félisten
válasz
flash- #13972 üzenetére
Nem is fog minden DV-t lejátszani mert eléggé bonyolult és összetett HDR szabvány...
Vagyis inkább hülye...
A Dual nem azt jelenti amire te gondolsz.
Röviden: a DV valójában 2db videósávból áll. Mármint a lemezes filmek. Ezt a 2 videósávot meg lehet oldani 2 különálló videó fájlként de akár össze is lehet rakni.
Ami nem Dual az Single mivel a kiegészítő DV videósáv alap metaadatait(kontraszt/fényerő) beleillesztik az alap videósávba. Így lesz a HDR10-ből DV.
A TV kizárólag Single típusú DV-t támogat. Ezt "SL" jelzéssel látják el.
A Dual típushoz olyan processzor kell amiben 2db videó dekóder van mivel a 2dekódernek egyszerre kell feldolgozni mind2 videósávot és egymásra helyeznie tökéletes szinkronban. Ha elcsúszna a szinkron akkor szellemképes lesz a lejátszás. -
tomp
félisten
válasz
tomisanzero #13823 üzenetére
Nem a legjobb ha kiírod a torrent teljes nevét. Emiatt szerintem törölni fogják de a válasz azért megmarad.
Próbáld ki a Plexet. Nekem is Ugoos lejátszóm van. Plexel és Vimu appal használom. Utóbbi fizetős, nem ingyenes. E 2 lejátszóval nincs gond. -
tomp
félisten
válasz
agent11 #13621 üzenetére
Ha meg akarod tudni mire képes a TV-d Dolby Vision terén akkor ajánlom a Netflix természetfilm sorozatait! Szerintem az a DV stream csúcsa!
pl: A legszebb nemzeti parkok, Our Planet, David Attenborough Az élet színei
Az Our Planetnél mondtam azt, hogy najóóóvan ilyen képet streamben még nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest