- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz
ricsik #30545 üzenetére
Én is ezt írtam. Mindenféle teszt előtt, első körben megpróbálnám egy sima UTP kábellel, a TV 100 Mbps-os LAN csatlakozóján.
Qtya123: Hiába mérsz 200 Mbps-ot Wi-Fi-n, attól még lehetnek benne ingadozások, ami pont megfektetheti a filmlejátszást pár másodpercre. Próbáld meg bekötni kábellel a hálózatba, átalakító nélkül, és teszteld le a legmagasabb bitrátás filmeddel. Ha így sem lesz jó, akkor jöhet egy USB-s, gigabites átalakító. Ha úgy sem, akkor lehet tovább keresgélni.
-
mikrofon
veterán
válasz
ricsik #30277 üzenetére
Mi azt a megoldást használjuk, hogy a tv re csak olyan alkalmazás van telepítve amiben megadható a korhatár vagy létrehozható gyerek felhasználó a felnőtt meg kóddal védhető. Telepítés után átállítottam csak alkalmazás módra. Így lehet játékonzolt is használni, ha kell.
Mi felnőttek meg külső média playert használunk és pl azon van a Kodi is. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
ricsik #30279 üzenetére
Jaaa, szóval ha a kábel működik, akkor igazság szerint mégis jó lehet a gyerek mód, így akkor tudja nézni a tv-t, illetve le tudom korlátozni a programokat is. HDMI-n még úgyse lesz rákötve semmi egyelőre, tehát arra nem is lesz szükség. Egy viszont még érdekelne, ha az USB-be bedug valamilyen adattárolót, azt tudja használni?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
ricsik #30277 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy kábel TV-t sem tud nézni szülői felügyelet módban? Ilyenkor indulás után egyből egy főmenü nyílik meg? Én úgy gondolom, hogy alapvetően a tv csatornák elérése a prioritás a vendégek körében, de előfordulhat, hogy videó streaming appokat is használna. Van olyan lehetőség, hogy nem lépek be gmail fiókba, de ettől még lehet nézni a tv-t? Mert akkor nem izgat, ha nem tudja használni teljes egészében az okos funkciókat, de tudja nézni a tv-t és jónapot
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #25493 üzenetére
Természetesen jó hogy van, félre ne értsétek. Csak nem értem minek kell titkolni és miért nem lehet ezt hivatalosan elismerni. Sehol semmi infó róla. Az hogy az internet legmélyenb bugyrait fel kell túrni utána, hát......
Mindenkinek sokkal megnyugtatobb lenne ha ott lenne s tcl oldalán. -
mikrofon
veterán
válasz
ricsik #22015 üzenetére
Én c825-ön használom már jó ideje és minden jól működik. Persze én a saját rendszerét a TV-nek nem használom csak HDMI-ről táplálom.
Nekem nincs ilyen air... értesítés, nem is volt így nem kapcsoltam semmit!
Helyette van egy olyan, hogy Soundbar-t csatlakoztattam e-ARC felületen így álltsam be.
Csak nem értem mit szeretne, mert minden be van állítva...
Ezzel találkozott már valaki? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #21993 üzenetére
El kell menni egy jó moziba, ha szerencséd van akkor ott elég közel van a kép a kalibralthoz (lehet még egy kicsit melegebb is D65-nél, pl.6300k). Ha az nem tetszik(persze a kontrasztot és a fekete szintet leszamitva) akkor nem Neked való. Hozzáteszem az országban sok mozi kritikán aluli ilyen szempontból (is).
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #21993 üzenetére
Bármelyik színhőmérsékletet rendbe lehet rakni, ha van annyi állítási lehetőség a fehéregyensúlyon. Ha nem akkor másik színhőmérsékletet kell választani.
A szem pedig megszokja, az agy kompenzál, a tv nézők 99%-a hideg színhőmérsékletet használ, még a 7500K körüli színhőmérséklet istenesnek mondható, sokan bőven 9000K feletti szinhomerskeletet használnak.
Mint ahogy junior19 is írta, a melegebbre érzékenyebb a szem. Ezért inkább legyen kicsit hidegebb a képe mint kicsit melegebb.
Egyébként nagy a szórás a warm5-nél is.
Az is előfordúl, hogy nem egységes a szürkeskála színhőmérséklete, hanem ingadozik. Mondjuk a 10% fehér kékes, a 30% zöldes, az 50% pirossas, stb, na ez a legrosszabb mert soha nem fog jól kenézni semmilyen film jól, akármelyik színhőmérsékletet választod ki. Ebben az esetben csak a 20 vagy több pontos fehéregyensúly (illetve lut) kalibráció segít. -
-
Mr.Iksz
tag
-
ricsi0307
senior tag
válasz
ricsik #20452 üzenetére
Én meg az 503-at pakoltam vissza, mert ismét mazohista kedvemben voltam. Itt most game módban is van Dolby Atmos és nem tudom hogy a szememmel van-e baj, de mintha a játékok simábban futnának, sokkal folyékonyabbnak hat. Most csak emiatt nem akarom vissza rakni az 590-et hogy a szemem csal vagy tényleg van különbség de előbb utóbb úgy is az lesz. Én a Dolby-s sötétedést nem vettem észre, semmivel nem világosabbak 503-on a filmek mint 590-en voltak. Még gondolkodom egy 432 tesztelésén, ez a legrégebbi telegrammon fellelhető szoftver ehhez a tv-hez. A sokat emlegetett fekete sáv lenne az első amit megnéznék.
-
mikrofon
veterán
válasz
ricsik #20454 üzenetére
de nem küldi ki egyszerre a tv-re és az optikaira a hangot, ami nekem fontos.
Ez neked hiba. De akik használják az optikai kimenetet azok 99%-ának nagyon jó, mert ha optikán kötik az erősítőre akkor nem kell némitani a tv-t hogy az ne szóljon és így nem látszik a némítás jele folyamatosan.... -
ricsik
őstag
válasz
ricsik #20425 üzenetére
Na nem bírtam ezt a sötét DV-t, feltettem a 558 IMG-t.
Ez elvileg gyalul mindent. Viszont nagy meglepetésemre szinte minden beállítás megmaradt, vagy google fiókról visszatöltött. Nem tudom.
Nem kellett semmit visszaállítani kivéve az automatikus kikapcsolást x óra után és a menü hangját kikapcsolni. Minden más megmaradt. Képbeállítások, stb.....
Ez normális?
És a lényeg, hogy ismét jó a DVElementál kiveri a szemem. Az SDR is durva volt, de ez még rátett egy lapáttal. A NF Planet is gyönyörű.
Na egy darabig nem kísérletezgetek. Holnapig.... -
tomp
félisten
válasz
ricsik #20257 üzenetére
Ha a lejátszó hibásan kezeli a TV-Led módot és gyakorlatilag Player-Led-et küldi ki TV-Ledként akkor előfordulhat itt-ott hiba.
Nálam Philips TV-n a kamu TV-Led esetén egy tized mp-el később követi a fényerő a jelenetváltást(a feldolgozott RPU-t a TV újra feldolgozza) és a színátmenet sem olyan finom mint Player-Led-nél vagy valós TV-Led-nél.szkutyi
Jujj ez így tényleg nem valami szép.
Persze, hogy mind2-nél látod mivel igazából 1-et látsz csak az egyik duplán van feldolgozva.
Mintha a palacsintát újramelegíted. Ehető meg finom is de azért a friss mégis csak jobb. -
szkutyi
addikt
válasz
ricsik #20137 üzenetére
Nagyon nehéz volt fotózni de megoldottam..érdemes megnézni a szőrmét.reszletek buknak bele a fehérbe dynamic tone mappinggal! Előbrn ez még látványosabb... [kép]
Talaltam még egy képet...totál ki ég a fehér itt már.. [kép]
Es itt van még egy, teois sokat tesztel vele: [kép]
Itt pedig komplett árnyékok buknak bele a vilagosba!: [kép] -
szkutyi
addikt
válasz
ricsik #20137 üzenetére
Star Trek hdr!. Dynamic tone mapping nélkül laposabb mint egy sdr, vele pedig annyira tolja túl a fényt hogy torzulnak az arc színeiy tónusai.
70% levett fenyerővel is még túl sok volt az 511hez képest ahol 100% fenyeron sem verte ki a szemem és megmaradtak a színek.
De nyilván ez is csak az én agyszuleményem...xd -
tomp
félisten
válasz
ricsik #19992 üzenetére
Gyakorlatilag csak a kompatibilitás miatt van mkv és mp4. Aki a tv lejátszóját használja neki van az mp4. Mkv pedig a külső lejátszóknak. Illetve ha TrueHD/Atmos kell akkor marad az mkv mert mp4-ben problémás e hangsáv.
Ha jól tudom a Dolby által kiadott mp4muxer nem is támogatja...Profile 7-et azért nem érdemes neked mert a Dune nem tudja.
Csak az RPU-t használja az EL sávból azaz legfeljebb a MEL típusú Profile 7 ajánlott. A FEL nem mert ahhoz hardveres tudás is kell. -
tomp
félisten
válasz
ricsik #19975 üzenetére
Nem tudom mit olvastál de a mozgásnak semmi köze ahhoz, hogy melyik DV jelet kapja.
Ez beállítási hiba. Nézd meg a lejátszót, hogy van e külön beállítási opció, hogy a TV-Led-et és a Player-Led-et eltérő képfrissítéssel adja e vagy sem.
Ha nincs akkor a tv-n állítsd be film közben. De szerintem te azt a darabos mozgást mondod ami a 23,976fps okoz. Ha nagyon zavar akkor a mozgásjavításon állíts ha van rá lehetőség.
Az, hogy mkv vagy mp4 a Profile 5/8.1-es film semmi köze a képhez. Ugyan az a HEVC videósáv van benne.
Amire oda kell figyelned, hogy Profile 7-et ne nézzél azzal a lejátszóval.
Illetve jobban jársz ha Player-Led-re állítod mert ha jól tudom az is bugos DV-ben azaz hiába állítod be a TV feldolgozást a lejátszó nem a nyers DV anyagot küldi a TV-nek hanem először feldolgozza majd azt becsomagolja mintha egy nyers lenne. Ilyenkor valójában egy 2x feldolgozott képet kapsz. Állítsd Player-Led-re, hogy a feldolgozott DV-t kapja a TV. -
tomp
félisten
válasz
ricsik #19973 üzenetére
Jaa úgy értettem mert azt kérdezted a tv melyik fájlt szereti. :)
Ha HDMI-ről kapja a DV-t akkor mindegy, hogy milyen fájlban van. Ő megkapja azokból az RGB 8bites nyers DV-t vagy a már feldolgozott YUV 12bites kész DV jelet.
Hivatalosan a Dolby csak a ts, mp4-et és az m2ts-t támogatja.
Az mkv már az "ügyesek" megoldása.Az, hogy a lejátszódnak mi a legjobb tudni kellene milyen eszköz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #19052 üzenetére
Tesztemben benne van a 65 colos modelre vonatkozóan.
De lehet sw-s dolog is, vagy hibás model attól függ mennyire látszik.
Egyébként a sw-re tippelek leginkább. Mert samsung minilednél is a teszt model sokkal jobban teljesített mint amiket mostanában látok QN95B készülékek esetében.
De sokaknak van itt c835 a fórumban. Nálatok mi a helyzet?
-
szkutyi
addikt
válasz
ricsik #19048 üzenetére
Ottapont..és mindenkinel ilyen sajnos...nekem volt egy Sony xh9000 ez előtt.nem isteniteni akarom, de ott olyan korom fekete volt mint a csuhaj...vagy ennyit tud a panel, vagy szoftveres...de ha szoftveres akkor 3fw alatt nem sikerült javítani??kétlem...és volt olyan eset is hogy a sötét tartalomnál sem kapcsolt Le, hanem picit világított.....pedig tud ez nulla feketét...csak....
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #18835 üzenetére
Nem tudom, de kétlem hogy a saját tvikbe harmadosztályú vackokat tesznek.
Én sonynal és panasonicnal is láttam ugyanazokat a hibákat mint LG-nél. De mivel LG-ből vagy 10-szer annyit adnak el mint a másik 2ből összesen, ezért többen találkoznak hibás darabbal, így a fórumokra is több panasz kerül fel.Én csak egy saját példával tudok élni, amit saját szememmel láttam, igaz az autóipar volt, de ugyanaz ment a suzukiba, skodaba, bmw-be és mercibe is, csak a drágább márkáknak drágábban is adták a gyárból, hajszál pontosan ugyanabból a gyártásból. Igaz ez már több mint 12 éve volt.
-
tomp
félisten
válasz
ricsik #18835 üzenetére
Simán el tudom képzelni ezt.
Termelői üzemben dolgozom. Nálunk is így van. Ha az ügyfél megfizeti a fullos minőséget akkor miért ne.
Ha az LG nagyobb bevételhez jut azzal, hogy az első osztályú panelt külső gyártóknak eladja akkor meg is teszi.
Ők is csak a grafikont nézik, hogy minél nagyobb legyen. Nagyobb pedig akkor lesz ha nagyobb haszonnal tudják eladni a panelt. Ha saját maguk által összerakott LG tv-vel kisebb a haszon ugyan azzal a panellel akkor az veszteség. -
rainman72
nagyúr
válasz
ricsik #18803 üzenetére
Kiragadva pár gondolatot,nem másolom be
Én eddig 1-2 kivétellel megúsztam.
Ami kivétel az pl a Philips Oled806.
1 éves múlt,eddig no problem,tényleg semmi,lehet én vok "ilyen lucky boy"
C825-nél volt problema a FALD-al,de az is film függő volt.
C835-nél ugyanott nem volt ilyen.
Ja és Philips olyan homogén grey-t tud amiről az Lg oled álmában se tud,fura -
rainman72
nagyúr
válasz
ricsik #18800 üzenetére
Ez az emléleti része
De egyik gyártó se tesz érte
Volt egy gödör 2019-20 tájékán.
Amit előtte elértek az lebutították és újra felturbózzák Mini led néven,de a végeredmény ugyanaz lett.
Igen lettek jobb tv-k,de itt szerintem megint megakadt a szalag.
Nem rég jelentették be hogy az Lcd panelek csúcsát elérték,nincs tovább.
Szerintem az oled lesz ilyen tömeg gyártásban az a jövő.
Tovább kell lépni -
FJC
senior tag
válasz
ricsik #18161 üzenetére
Amennyiben nincs beállítva az automatikus frissítés:
Főképernyőn alkalmazáson nyomva tartani az OK gombot, majd megjelenik három lehetőség, ott választod az egyebek (vagy valami ilyesmi, az alsó lehetőség) ekkor megjelenik a program a GPlayban és ha van frissítés akkor frissíted... -
Perillustris
senior tag
válasz
ricsik #17127 üzenetére
Én 75-ös tévét tettem fel, de nyilván így is jócskán túl van biztosítva.
Engem megnyugtat mindenesetre.Aki szintén keskeny és fix tartót tesz fel, érdemes előre bedugni a kábeleket, mert utána egy gyerek keze kell bedugni azokat (vagy persze kissé eltartani az alső részét a faltól).
-
Perillustris
senior tag
válasz
ricsik #17094 üzenetére
Nem tudom, milyen tipliket adnak hozzá, de én nem bíztam a véletlenre, ilyenekkel rögzítettem (Fischer DUOPOWER S), hat lyukat fúrtam. Atomstabil.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest