- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
szkutyi #23986 üzenetére
Az biztos számít a TV falon van ,vagy alatta épp egy széles szekrény ---a TCL805 a falon van ,hát igazán kicsivel szebben szól mint az előtte lévő 75ös alap LG,de alapban van hozzá házimozi,azt használom inkább (nem mindíg ,azért vannak jó hangú TV adások amik meglepően szépen szólnak --nem mélyen
) És amit említettél a Hisense u8qf ,az meg nálam széles szekrényen van --az meg ahhoz képest hogy 2.0 JBL hihetelen jó a hangja a többi TVmhez képest -- előtte egy Toshiba 55"5863 volt onkyo-val (mint a c805) az is már elviselhető volt .
-
Celtis
veterán
válasz
szkutyi #23986 üzenetére
Sonyból XF9, XH90, Samsung KS7, LG A1. Mind egykutya. Acoustic surface-es tv-t még nem próbáltam. Az lehet jó, de a TCL nem olyan.
Volt CRT Sony tv-m. Abban még rendes hangdobozok voltak. Az jól is szólt. Ja igen, és az első LG plazmám, aminek oldalt voltak a hangszórói. Na annak tényleg jó hangja volt. Utána kezdődött egy C530 samsung plazmával a mélyrepülés...
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #23858 üzenetére
What
Mi a péklapátot nézel és milyen tévén amihez ettől több kell??
Vagy egyszerre több usert szolgálsz ki 4K remuxal?
Nalam a fej aztán ugrálhat kedvére lent a lomos helységben.A világon senkit nem zavar.Sőt azért tették bele hogy ugráljon , az a dolga
Csak arra figyelek ,hogy nem írom teljesen tele. -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #23852 üzenetére
Legtöbb kliens direkt lejátszással megy nálam (1080p) csak kettő embernél szokott transzkódolni de simán viszi hw transzkódolással. 4k-t csak saját részre van és az is direkt lejátszással megy. Van, hogy egyszerre hatan nézzük amiből kettő transzkódol és semmi probléma, semmi akadás. Nekem olcsóbb és régebbi mini PC van egy HP 800 G1 mini 8gb rammal és I5 4590t procival 1tb ssd-vel. Na meg usb3 -n 6tb hdd. 23 ezerért vettem használtam.Számomra tökéletes és gyors is.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #23462 üzenetére
55C745 . Az a baj sok régi filmet szeretek. Nem ősrégi csak régebbi. Pl feledés, holnap határa, jurassic parkok, avatar, prometheus ( ez például szebb volt dv-ben), meg sok ilyen sci-fi félék.
Netflixen a sorozatok amik dv-ben vannak jónak tűnnek de a fekete ugye itt is gyengébb mint sdr esetén de összhatás mégis jó. Van egy olyan érzésem, hogy ezek oleden az igaziak. -
rumkola
nagyúr
válasz
szkutyi #23390 üzenetére
Mindhárom különböző lejátszó a képen. Hackkel és megvett hevc bővítménnyel a Windowsban lévő Filmek+TV alkalmazás le tudja játszani, de csak az. Valami csalás abban is van, mert a TV nem vált DoVi módba, csak a lejátszó írja ki a film indulásakor.
A képen látható különbség miatt használok amúgy SDR-t (TV-n is PC nélkül kb. ez a különbség). -
flash-
veterán
válasz
szkutyi #23145 üzenetére
az melyik beallitas?
a vimuban a " az automatikus képernyő frissitesi gyakorisag emgedelyezese" opció?
vagy a tv beallitasainal lehet? ilyet hogy interpelláció nem talalok
a vimu nme irja hogy eppen hogy jelenitodik meg az adott tartalom csak a forrasfajl tulajdonsagait irja
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
szkutyi #23096 üzenetére
Én pl. rendeltem egy hete a Telekomtól tv-t. Kiválasztottam szállításnak 22.-t. Jött is e-mail 20.-án, hogy szállítják a megadott napon, de előtte elküldik a futár szàmát. Szabi kivesz, vártam becsülettel, na, sem futár, sem tv, sem telefonszám, ezért írtam tegnap késő délután. Meglepően gyorsan válaszoltak, hogy 23.-án szállítják (semmi elnézést, csak a száraz tények) de nemsokára küldik a telefonszámot (nem küldték...)Eddig semmi, estig van idejük. De nem gond, ha ma sem jön meg, 27.- én elállok, annyira nem kell új cucc, de hogy még egy napot nem leszek itthon az biztos. Szóval ez a tv ki sem lesz bontva, úgy megy vissza. WSZL futárcég.
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #23071 üzenetére
Jaja, már le akartam ragasztani, csak bármilyen ragasztó szobahőmérsékleten hosszútávon egy gusztustalan lemoshatatlan ragacsot hagy maga után, ami nagyon igénytelenül tud kinézni. Főleg ha tele megy porral is.
De ha van tuti szigszalag tipped akkor várom.
Mondjuk a legtutibb az lenne a levenném a hátulját és oldalcsípő fogó. -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #23013 üzenetére
Onnan van ami most rajta van ( legújabb) de én a gyárit raknám vissza biztos ami biztos. Tekegrammon vissza görgetve se találok régebbit ami biztosan jó c745x2-re. Hagyom így csak gyári alapra állítom mielőtt vissza küldöm. Gondolom két ünnep között nem foglalkoznak ilyennel úgyhogy januárban küldeném vissza. Küldök videót is a jelenségről.
Akinek C745 van beírná ide a gyári android tv verziót? Fénykép is jó csak azért pontosan mit keressek.
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi #22960 üzenetére
RESET_9999 teszt videói.
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #22837 üzenetére
Vásárlás után a yt videó alapján megcsináltam a beállításokat. Kérdésem, hogy nagyjából mennyit tesz még a minőségre (színhelyességre) ez a csomag?
Nyilván nem a fillérb..ról beszélek, csak 3*100 forint is sok , ha az értelmetlenül kerül elköltésre, a 3*5 eur meg nekem bőven jó , ha van értelme.
Egyszerűen az égvilágon senkit nem találok akinél meg lehetne ezt nézni, a változást, Vhiktor leírása pedig igen csak szűkszavú "semmire nincs garancia"
Ha annyit változik ,hogy mondjuk csak műszeresen mérhető , akkor azzal nyilván nem vagyok előrébb, De ha annyit ,hogy láthatóan szebb színek lesznek , akkor az simán jó lenne.Illetve ha valami nem oké, akkor visszavonható a csomag módosítása a tévén.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #22819 üzenetére
Akkora képátlón már biztos jobban kijön mert már 3m távolságból is mindenképpen enyhén oldalról látod a széleit. Ezért jó az oled ott nincs ilyen. Következő tévém kb 6-7 év múlva tuti oled lesz ( ha kibírja addig ez). Csak ugye az drága és mindig sajnálok annyi pénzt költeni rá de legközelebb nem fogom sajnálni. Nem kísérletezek már minileddel sem mert abban is tuti nem tetszene valami ( pl világos fekete sávok) és már unom, hogy soem olyan amit veszek mint amilyennek igazán szeretném.
-
-
Celtis
veterán
-
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
szkutyi #22244 üzenetére
Írtad hogy a zóna kissebb mint a fekete csíkok,akkor se megy át teljesen (sötétben) "feketébe" ----igen ha lekapcsolja a tv ott a felső/alsó sor led-et,de fizikailag nincsennek a világítási zónák elválasztva,így mindig marad valamennyi bevilágítás a másik zónából.De amúgy még így is sokkal jobb a 805 mint az előző direkt ledes LG-m : https://www.youtube.com/watch?v=3Ss4NjLFlKE&list=LL&index=7&t=16s
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #22248 üzenetére
Mondjuk én nem tesztelgetem spéci képekkel, videókkal mert minek.
Yt video alapján bekonfigoltam, aztán ízlés szerint még egy kicsit.
Megnéztem a homogenitást , van e halott pixel
és egyszerűen csak használom és minden oké vele.Ha elkezdeném tesztelni ,tuti találnék valamit ami lehet zavarna tudatalatt
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #22237 üzenetére
Csak érdekelt volna ott is ilyen e vagy nem. Lehet ez azért van mert hdr és dv esetén teljes fényerőn megy a kijelző és úgy nem tudja úgy sötétíteni azt a részt meg a sötét jelenetekben a fekete részeket. Amúgy tényleg valamelyik filmnél jobb valamelyiknél rosszabb. Mondjuk az én C745 tévémen még elnézem ezt de egy miniled tévén azért illene megoldani.
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #21990 üzenetére
Hát nem tudom és nem vagyok színtévesztő.
De ha a erősen a melegbe húzom , akkor sárgább, ha elmegyek a hideg felé , akkor meg a fehér az fehér.Nem kék.
Nyílván kalibrálás nélkül biztosan nem tökéletes fehér , de a család szerint is oké.Mindenkinek jó a szeme nálunk.Ráadásul az a párom eleve melegebb kijelzővel használja a telefont (elég sokat)így ő eleve nem a hideghez szokott.
Szerintem egyelőre így marad...Addig biztosan amíg saját szememmel nem látok valakinél egy kalibrált C835-öt. Erre mondjuk nem sok esély van. -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21980 üzenetére
Vicceltem amúgy! 🙂
Nem minden van alapértelmezetten. Színhőmérsékletet például közép állástól kettő lépésre a meleg felé. Nekem így tetszik. Mozgásjavítás ( nem jut eszembe a rendes neve) 4/4 . Többi Viktor beállítása alapján van most és így jó. Dv- nél viszont néha variálni kell kicsit a gammán film típustól függően. De kb ennyi. -
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21818 üzenetére
Most sikerült szerintem tökéletesen belőni! Most nagyon tetszik! Fák és fű zöldje tökéletes és nincs túlszaturálva sem . A dinamikus színt kötelező kikapcsolni mert az nemcsak túltolja a színeket hanem sokszor az árnyalat is más kicsit! Meg az összhatást is nagyon rontja. Majdnem úgy van beállítva mint Viktor 735 videójában de azért mégsem. Fényerő és feketeszint más meg én bekapcsoltam a fényerő módosítást automatikusra ( bár ennek nem látom hatását) és a színhőmérsékletet meleg irányba csak kettő lépéssel vittem nem teljesen. Mozi módot állítottam be amúgy.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21814 üzenetére
Nem túltolt színekről írtam! Arról írtam, hogy kicsit világosak a színek! Nem ugyan az. A samum színei sem tetszett főleg a zöld színek fák és fű zöldje és bőrszín se tetszett. Attól még a TCL sem az igazi szerintem. Bár mostmár egyre jobban beállítom kezd egyre jobb lenni ( vagy szokom meg). A pirosat kicsit túltolja a többi színhez képest! Szép amúgy csak kicsit fura. De tény hogy ezt csak tv adásoknál és youtubeon veszem észre és letöltött filmeknél egyáltalán nem.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21456 üzenetére
Tévén és külső lejátszóval is tök ugyan olyan. Külső lejátszó Apple-TV 4k 2021 infuse-val. Tévén nézem ugyan azt kodival mert az nem játszik DV -t így hdr10-ben megy és úgy jó a fekete. Viszont ha tévén plex alkalmazással nézem ami játsza a DV -t akkor ugyan olyan mint Apple-TV -ről. Mindegy akkor inkább töltök hdr10-ben azt kész. Viszont a netflixen nem tudok variálni ott ha DV-ben van akkor úgy is jatsza le. Végülis nem olyan vészes csak kicsit azért zavar mert amúgy tök jó feketéje van ennek a tévének.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21454 üzenetére
Igen onnan seedel. Így nem töredezik a hdd.
Más téma! Kérdés. 55C745 ha Dolby visiont nézek akkor a fekete nem olyan mély fekete mint hdr10 és sdr esetén! Nálatok is ilyen? Az alsó és felső fekete sáv is világosabb és ezen nem tudok érdemben javítani beállítással. Kicsit zavaró nekem. Inkább nézek hdr10 filmeket mert ott jobb a kontraszt és nagy különbség nincs Dolby visionhoz képest képminőségben és képi világban.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #21448 üzenetére
Ha nem korlátozom akkor is megy gond nélkül. De azért biztos ami biztos nappal 50 MB/s-re korlátozom a qbittorrentet. Sokszor elfelejtem és nem korlátozom akkor sincs gond pedig töltök ezt azt. A jó router a megoldás. Na meg a mini PC amin fut a plex szerver és a qbittorrent erősebb mint a legtöbb nas.
-
kovacsit
tag
válasz
szkutyi #21414 üzenetére
Lehet, hogy egy pillanat alatt felugrik ilyen sebességre, aztán másodpercekig alig van forgalom... de 50megás neten hibátlanul megy a Netflix 4K-ban nálam...
Sőt, egyszerre két Stream is ment két TV-n a lakásban 4K-ban
(Méréseim szerint 20Mb is elég... de a szolgáltatók is e körüli értéket ajánlanak 4K-hoz... )
https://help.netflix.com/hu/node/306
https://support.google.com/youtube/answer/78358?hl=hu -
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #21127 üzenetére
Épp ma írtam valamelyik popikba ,hogy AC wifi mindre is elég. Erre elkezdett a húzósabb 4k be-be akadni.
Ugyanaz az anyag usb hdd-ről persze rendben van.Ki akarom deríteni merre van a hiba. De valszeg a wifi. Ugyanakkor ennek meg ellentmond ,hogy a net speed test 330-340 megabitet mutat bármikor indítom.
A kiszolgáló nas meg gigabiten kitolja magából, azt is teszteltem.Még megpóbálom majd a wifi csatornát variálni , hátha megbarátkoznak.
Szerk.: A lényegi kérdés lemaradt.
Pontosan milyet használsz az usb-lan adapterből amit megeszik a tcl? -
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi #21042 üzenetére
Szinte csak HDR vagy DV tartalmat nézek mostanában...
Így nekem a fényerő fontos és igen jelentős különbség már néhány száz nit is nem hogy a többszöröse. Ki kell próbálni normális tartalommal...
SDR TV adásokhoz biztos nem vennék ilyen tv-t. Mondjuk semmilyet se mert olyat nem nézük.100nit az elég alacsony. Mondjuk lehet hogy az LG-nek ez áll jól.... Vagy legalább ez megnyugtató....
Fényképszerkesztésnél is 120ni-re kellene kalibrálni. De én itt is inkább 160 nit-re kalibrálom a monitorjaimat, mert utálok tök sötét szobában ücsörögni órákon át....
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #21017 üzenetére
Nagyon sokat rágódtam a témán.
Végül gyűzött a fényerő/méret/ár.Egyébként épp majdnem megrendeltem reggel az emagon az oled55C2-t 399-ért. Aztán ránéztem, hogy a 65C835 még mindig megvan 370 -ért (ezt pár nappal korábban találtam). Ha ez nem ilyen olcsó , akkor az oled lett volna.
Igazából egyik sem volt még nekem. De ez tényleg olyan , hogy ha elbóbiskol az ember és hirtelen kinyitja a szemét , majdnem fáj ránézni.
Talán legközelebb majd kipróbálom az oledet.+extra poén számomra , hogy már jól körbejártam a C2 lejátszási képességeit.
Csináltam mkv-ból , sample anyagokat mkvtoolnix+dolby vision tool (megnézettem ezeket kissebb C2 modellen), hogy minden tuti legyen. Aztán most az van , hogy ami ott DV mp4 volt , az ezen HDR10, ami ott DV helyett volt HDR10, az meg ezen DV -ben megy. Kezdhetem előről kihámozni mit és hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest