- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Persie12 #22219 üzenetére
Egyébként nem rossz, csak még nem jöttem rá a pontos beállításra, illetve a rögzítésre. (A nanotape lesz a következő jelölt.)
Hátránya ugye, hogy a működési elve miatt csak külső képforrásból tud működni (tehát a tévé saját médialejátszójával, tunerével nem) -- abból viszont meglepően jól.
MaCS
-
válasz
Parmezan77 #22096 üzenetére
Nem kötözködésképp, csak a pontosság kedvéért: 100 MB/s = 800 Mb/s. A Fast Ethernet 100 (93) Mb/s sebességű, ami a legtöbb 4K-s filmhez azért bőven elég.
MaCS
-
válasz
Celtis #21869 üzenetére
Erre egy kissé sántító analógia:
Egy barátom éppen a minap mutogatta a tizenöt éves német prémium autóján, hogy anno majdnem kétszer annyiba került, mint a testvére hasonló méretű koreai kocsija, de minden részletén látszik az igényesebb kialakítás.
Csakhogy, mint kiderült, a koreai autó 200e km alatt semmilyen hibát nem produkált, a németre viszont 180e km alatt több milliót kellett költeni javításra.
MaCS
-
válasz
boborján2 #21725 üzenetére
Igen, erre a következtetésre jutottam én is, mivel a menüben azért nem navigál a gyerkőc -- én is alig találom meg a beállításokat. (Ja, és rendszerhangok sem voltak...)
És ha már kikapcsolás és beállítás: be lehet azt valahol állítani, hogy áramtalanításkor, amikor visszajön a tápfeszültség, ne kapcsoljon be a tévé? Sajnos viszonylag gyakoriak válunk a rövid áramkimaradások, és utánuk mindig megy a készülék.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Celtis #21668 üzenetére
Igen, pont erre írtam, hogy ez érthetetlen számomra -- mármint ugye az, hogy a saját gyári csararjai hogyan lehetnek hibásan méretezettek. Egyértelmű, hogy nem eseti jelenség, tömegesen okozhat kellemetlenséget, a korrigálása gyakorlatilag semmiből nem állna, és mégsem javítják.
MaCS
-
65C735 hangprobléma
A gyerkőc megkaparintotta a távirányítót kb. öt másodpercre, és azóta nincs a tévének hangja. Sem külső forrásból (mediaplayer, STB), sembelsőből (Youtube, HBO...).
A hangbeállításoknál belső hangszóró van beállítva, a hangerő a maximumon, de tök csend jön ki belőle.
Hol lehet a megoldás?
-
Módosítottunk a stratégián, és a végleges helyén beüzemeltük a tévét (65C735)
A képe kifejezetten tetszik -- hát még a mérete!
De azért akadnak vele kapcsolatban kérdések:
1. Telepítettem a Kodit, mivel emberemlékezet óta azt használom. Most viszont azt csinálja, hogy filmnézés közben (akár alacsony bitrátátájú 720 esetén is, tehát nem a megerőltetéstől) ugrál a hang. Kb. 10 másodpercenként kimarad a szövegből egy-egy szótag, ami élvezhetetlenné teszi az egészet.
2. Az hálózati letöltési sebesség 40 Mbps -- az ugyanazon a kábelvégen notebookkal mért 700 helyett. A 93 Mbps-nak azért illene meglennie...
3. Hogyan tudnám beállítani azt, hogy bekapcsoláskor az egyik HDMI forrást mutassa, ne ezt a szerencsétlen okostévé-felületet?
4. Mostanában elég sűrűn van nálunk áramkimaradás, a tévé viszont automatikusan bekapcso, ha feszültség alá helyeződik. Ezt meg lehet változtatni?
-
válasz
agent11 #15550 üzenetére
agent, pitepeti -- köszönöm!
Pillanatnyilag kizárólag megjelenítőként üzemelne, a tartalomforrás egy androidos doboz lenne. Az első beüzemelést ennek megfelelően kifejezetten ennek jegyében ejtettük meg, és bár simán benézhettünk valamit, odafigyeltünk arra, hogy ne akarjon ő okos lenni, hiszen ez most csak egy ideiglenes elhelyezés.
A lényeg az, hogy bosszantó. Konkrétan olyan, mintha egy számítógépmonitort kéne bekötnöm a kínaiakhoz ahhoz, hogy bedughassam a gépbe. Lassan egy turmixgépet sem lehet enélkül használni -- kávéfőzőel már megtapasztaltuk. Komolyan! Egy ismerős panaszkodott arra, hogy a közel milliós kávéfőzője terrorizálja folyamatosan azzal, hogy netkapcsolat és felhasználói fiók nélkül csak a funkciói egy kisebb része érhető el...
MaCS -
Megjött a 65C735, de nem igazán boldogulunk vele.
Most egy ideig olyan helyen kell mennie, ahol nincs internet, ő viszont az első beállításnál Google és TCL regisztrációt kér.
Erre most semmi szükségünk, csak egy HDMI bemenetet használnánk rajta, de nem tudjuk, hogyan.
A kérdés tehát az, hogy hogyan lehet átugrani a csatornakeresés átugrása utáni képernyőt, ahol Google, TCL meg távirányító-regisztrációt kér.
-
Nagyjából megszületett a döntés:
Elég a 65", mivel 75" esetén oldalanként csak 3-3 cm maradna a szekrényig, ami okozhat kellemetlenséget.
A kérdés az, hogy feltételezve, hogy Wii-nél/C64-nél komolyabb játék nem várható, érdemes-e 40e Ft-tal olcsóbban a 635-öst venni, vagy ennyi felárat megér a 735.
A mall.hu-t meg szabad kockázattni?
-
válasz
nagymolnar #15317 üzenetére
Amikor 3-4 éve legutóbb arról érdeklődtem a MM-ban, hogy egy kinézett tévén van-e kikapcsolt képernyő mellett bekapcsolt hang, az eladó nem értette, hogy milyen hülyeséget akarok. Aztán megnézte, és kiderült, hogy van rajta...
MaCS
-
válasz
F.B.I. #15316 üzenetére
Az a gondom, hogy oldalról nem férek hozzá a tévéhez, mivel az körbe van szekrényezve. Tehát szemből tudok benyúlni, erősen nőgyógyászi kézmozdulattal.
Az LG tévéinken a ház széléhez elég közel vannak az oldalsó csatlakozók ahhoz, hogy így derékszögben benyúlva elérjem őket, egy Samsungon viszont már nem értem el.
MaCS
-
Továbbra is a 65/75" számomra a nagy kérdés.
A TCL-ek kialakítása az oldalpanelnél milyen? Kb. mennyi szabad helyre van szükség az eléréséhez?
-
válasz
tomisanzero #15307 üzenetére
A DV, gondolom, a Dolby Vision.
Ez mit csinál valójában?
-
-
válasz
tomisanzero #15264 üzenetére
És miből áll a szenvedés? Amolyan sokszor kell megnyomni, hogy egyszer jó legyen, vagy inkább sokszor nem működik jellegű?
Magyarán: mennyire lehet vele élni?
-
Üdvözlöm a Topiclakókat!
A Milyen tévét... topic terrorizálása után itt kötöttem ki, mivel a TCL tűnik a legjobb ár/értékarányú választásnak.
65, talán 75"-os készülékben gondolkozom.
Odáig a másik topic tagjai segítségével már eljutottam, hogy a C főszéria lenne a szimpatikus, és azon belül vélhetőleg megfelelne a 635. (Játék nincs, tulajdonképpen egyéb nagy igényekről sem tudok.)
Mégis piszkálja a csőrömet, hogy mit tudhatnak a 7-esek, 8-asok. Van erre valami táplázatos összefoglaló?
A másik nagy kérdés a tévék saját rendszere. Jelenleg mediaplayert használok Kodival, HBO Maxszal. Kérdés, hogy mennyire váltja ki ezeket a TCL tévé.
A HBO Maxra hallottam már panaszt, vajon mennyire lehetett reális?
A Chromecast mennyire működik stabilan?
NAS (tahát Ethernet-kapcsolat) SMB-megosztásáról lehet lejátszani? (A DLNA-t, bár van, nem szeretem. Mivel sok a saját videó, ami nem katalogizálódik, könnyebben keresek a könyvtárszerkezetben.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Metal topik
- Dune: Awakening
- Bittorrent topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged