- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
Vhiktor #24695 üzenetére
Nem is értem miért kapcsolták ki. És az új tesztben a Hisense 65UXKQ-nál is kikapcsolták pedig local dimmingel brutál kontrasztja van, kikapcsolva meg nagyon gyenge mert ips. Így teljesen félre van informálva az olvasó. Persze azt látják, hogy a gyári kép profilokon nagyon jó a kontrasztarány.
-
-
joydrv
aktív tag
PH-n készült egy teszt a C745-ről (elefánt). Abban van egy "legjobb" képbeállítás.
-
Extremex
tag
Nem frissít le a rendszer magàtól?Nekem se frissitett még,vagy nem vettem észre…Érdemes neten keresni hozzá ha nincs probléma(lassulás stb)?
-
-
Tocika
aktív tag
Meg még egy olyan kérdésem lenne , hogy melyik most a legfrissebb és ajánlott firmware c745-re ? És ha van új akkor azt honnan tudom letölteni?
Amióta meg van a tv nekem még soha nem frissült.... Legalább
is én nem láttam.
Ha kézzel keresek frissítést akkor nem talál.
Most ez van: V8-T653T01-LF1V018Köszönöm a segítséget.
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
55c745-höz tudnátok ajánlani egy "best" beállítást ?
Üdv.
-
Extremex
tag
Sziasztok!
Egy 55c645-öt használok,playstation 5 konzollal.
Esetleg valaki tud beállítást küldeni,illetve a game mastert ajánlott bekapcsolni miniségileg lenne változás? -
baladam86
aktív tag
Sziasztok,
Gondoltam megosztom veletek a számomra örömhírt, én írtam talán először még korábban az Xbox alatti zöld pixelről 55C805-nél. Frissítettem a TV-t a V999-es tesztverzióra, és úgy, mint másoknál, akik hasonló gonddal szembesültek, nálam is eltűnt a zöld pixel, öröm és bódottá. Nagyon örülök, hogy ez csak szoftveres hiba volt, és hogy a TV-nek így semmi baja nincs, és nem kezdtem bele egy számomra végeláthatatlan garanciális hercehurcába, bár ahogy olvastam nemrég, valakinek közülünk sikerült elintézni a garanciális cserét ugyanilyen hiba miatt.
A TV rendszere a frissítés után gyorsabb és fluidabb lett (nem mintha az előző verzió zavaró lett volna számomra), az oldalsó fekete széleknél én nem látok változást, a szememnek eddig is elég fekete volt. Pár képbeállítás mintha megváltozott volna, még nem álltam neki aprólékosan beállítani, majd szórakozok vele nagy ráérésemben.
Összességében 3 hónap használat után nagyon elégedett vagyok a TV-vel, tényleg ár-érték bajnok, az én igényeimet tökéletesen kielégíti, számomra a max fényerő is túlságosan világos, én adaptív módban használom a fényerőt, mint ahogy a telefonom esetében is, kifejezetten jól el tudja találni a megfelelő fényerőt, hogy sötétben se vakuljak meg a túl erős fényerőtől.
Nem tudom, hogy a V999-es frissítés megfelelője OTA megérkezik-e, én csak ajánlani tudom a frissítést mindenkinek, aki érzi magában a bátorságot.
-
Stealth
senior tag
válasz
Boldy_Jarre #24681 üzenetére
-
Boldy_Jarre
csendes tag
Van valakinek ötlete, hogy lehet a telekom tv go-t feltenni, mert nem akar az istennek se összejönni.... (55C805)
-
shelbygt
tag
Sziasztok.Tanácsot kérnék 55C845 tv miatt 1 hónapos tegnap próbáltam használni a soundbaromat de nem jött a tévéről hang át a távírányítóval láttam , hogy megy fel le a hang jelző csík de csendben volt.Csináltam egy teljes gyári vissza állítást tegnap,de nem javult meg mostmár nem is látja a hangszórót se hdmi, se optikán.Elővettem a régi LG tvét azon működik a kábellel a soundbar. Szerviz? Alaplap csere? Kit kell hívni? Remélem érthetően írtam kicsit ideges lettem.
-
Persie12
aktív tag
Sziasztok! C805-ön kikapcsoltam a mikrofont a tv alján lévő kapcsolóval. Azóta sárgán világot 4 db LED. Nem lehet valahogy ezeket kikapcsolni, hogy ne világítsanak?
-
Redlight2
tag
-
flash-
veterán
TCL c725-ben a v576 ról váltottam a v599-re
ez a mikrolag ritkábban van de néha még látom.. viszont a mozgások alapból folyekonyabbak mintha nőtt volna az fps(vibrálás csokkentese baromsag természetesen ki van kapcsolva,azzal borzasztó termeszetellenes a mozgas,illetve a v576 al volt alacsony mar mar szaggatott folyamatosan)
a fenyerő valtakozast nem tapasztaltam de pl neztem a freeguy-t és összehasonlítottam az amoledes telefonomon a film youtu.be előzetesével. utóbbi sokkal de sokkal szebb, tv-n néhány film mintha ki lenne fakítva,hiaba állítok barmit, nem szépek a szinek, es fenyek de lehet hogy a release ilyen (elvileg remux,ufo971 dv 4k) mintha mozis felvétel lenne.
a rendszer sebességében nem tapasztaltam valtozast, az mindenképpen jó hogy telepites visszaallitas utan első inditasnal lehet valtani az alapra, így nem kell vegigvarni a google app telepiteseket, pik pak es bejon a rendszer elso inditaskor is.
-
rainman72
nagyúr
-
joydrv
aktív tag
-
joydrv
aktív tag
Nem mindegy a csatlakozás. Az Arc HDMI kisebb sebességre képes és ezért csak veszteséges kódolású hang megy rajta át, pl. ilyen a Dolby Atmos. Ehhez lényegében bármilyen HDMI kábel jó, még az 1.3 kábelek is támogatják.
Az eArc HDMI képes csak veszteségmentes hangátvitelre.
Amit te akarsz, a Dolby TrueHD, az egy veszteségmentes kódolású hang. Ehhez mindenképp 2.1 HDMI kábel kell, mindenhol megfelelő fogadó csatlakozókkal - eArc. -
Redlight2
tag
Szia! Én plexen keresztül jàtszom le, semmi gond nincs így. Amúgy meg vimu-t és nova playert ajànlanak DoVi-ra, ha a kodival nem megy. Mp4-nél én még nem talàlkoztam trueHD-val. Màs mkv filmnél trueHD hanggal nem volt gond a lejàtszàs, de nem tudom h az atmos volt-e. Ha gondolod, majd keresek valamit amin van truehd atmos és ràpròbàlok
(Szinkronosan szeretek filmezni, úgy meg nem fenyeget a truehd atmos jelentősége
ezért nem pròbàltam még)
-
vidaila
senior tag
Sziasztok! Filmio app-ot sikerült már valakinek valahogyan felvarázsolnija a TCL tv-jére?
-
-
Atis45
aktív tag
válasz
flash- #24652 üzenetére
Én felraktam tegnap. Még nem volt időm nézegetni, de talán mintha picit gyorsabb lenne a tv. Gondolok itt arra, hogy pl a menübe mintha gyorsabban lépkedne, mintha leheletnyivel gyorsabban bekapcsolna, a youtube gombot ha megnyomom, mintha gyorsabban bejönne, és ott a videók között is mintha gyorsabban lépkedne.
-
classic B
senior tag
válasz
Bogyi007 #24654 üzenetére
Visszatérek a gyári lejátszóhoz, ott a kép és a hang is megfelel. A Vimunál a hang sem volt az igazi, nyilván beállítás kérdése, de nem esik jól vacakolni vele.
Amúgy valószínűleg szar a release (No-1), ezért a villogás. Megjegyzem nem is láttam különbséget a HDR10 és DV között ebben az esetben, egy rendes DV tartalom esetében biztos jobban kijött volna.
Mindegy, köszi azért az ajánlást. Később ha lesz kedvem próbálgatni, akkor ez lesz a következő. -
Bogyi007
veterán
válasz
classic B #24653 üzenetére
Talán még erre a lejátszóra nézz még rá:
NOVA Video Player -
classic B
senior tag
Elkezdtem használni az itt ajánlott Vimu playert a Dolby Vision miatt, csak az a bajom ezzel az egésszel, hogy "villog" a kép (fényerő). Végül mi lett a megoldás? Ez így nézhetetlen, inkább akkor marad a sima HDR10, ha nem lehet vele mit kezdeni. (55C805)
-
flash-
veterán
v599 fw ről vam valami infótok?
ezt a film lag gondot vajon kijavitották vele?
-
Wadkan89
csendes tag
Sziasztok, vki használja az adaptív fenyerőt ha nem akkor milyen képi beallitasi modba haszbaljatok?(szabvagy,mozi,dinamikus)?é milyen fényerő mellett ?
Tv egy 55c839
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Akinél a hangerő számmal kijelezve nem osztható kettővel vagy öttel, az egyéb gazságokra is képes...
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Stealth #24645 üzenetére
HDMI(ARC) a kapcsolat. Az addig oké, hogy a tv távját nyomkodom, a gondom az hogy a tv képernyőn megjelenik ugyan a hangerő csúszka (más ikonnal, mint amikor még nem volt rákötve a SB), de nem látom, hogy hol tart a hangerő, mert nem marad ott a kijelzőn, hanem csak egy pillanatra felvillan, ahogy nyomkodom a gombot.
Amikor nincs rákötve a SB, akkor ez jól működik.Nem egy egetverő hiba, csak jó volna néha látni, hogy mennyire toltam fel.
-
(ex)Cat
senior tag
Aki soundbar-ral használj a tv-t... Van normális visszajelzés a hangerőről? mert én ha nyomogatom a távon, akkor a képernyőn csak villog a hangerő kijelzés, de nem mutat semmi érdemlegeset. (vagy legalábbis nem lehet látni, mert ugye villog)
-
Swenk
aktív tag
Szerintem a tv nem tudja a TrueHD 7.1-et.
-
Swenk
aktív tag
válasz
Stealth #24638 üzenetére
Bocs, rosszul fogalmaztam: milyen formátumú a hang, ami nálad megjelenik az avr-en. Tudom, a bemenőtül függ, természetesen.
Kösz a beállításokat, nézem.Kodiban minden ki van pipálva, de plex-el sem jó. Vimuval sem és vlc-vel sem.
Amit néznékTruHD 7.1hang., az erősítő DSUR-t mutat. -
-
rumkola
nagyúr
Ezt miből gondolod?
-
Swenk
aktív tag
válasz
Stealth #24627 üzenetére
Szia! és milyen lesz a hangja? Én külső erősítőn szeretném a hangot dolby atmosban/THD 7.1 atmos/ hallgatni, NAS-ról,nálam csak max DD+ van az is pcm. Órák óta szarakodok vele, már hdmi kábelt is cseréltem. Viszont DTS HD hang van, kiirja az erősítő.Neked vagy valakinek tapasztalata a hangról? Milyen beállítás segítene? Netflix atmos is működik. Pedig már örültem, hgy nem kell tv "okosító" végre...
-
Rolika109
csendes tag
Ha frissítettem a firmwaret de az előző verzió jobban bejött akkor hogy tudom esetleg a régebbit visszarakni? Próbáltam ugyan úgy pendrive ről visszarakni a régebbit, el is kezdte telepíteni és kb a negyedénél abbahagyta hogy sikertelen telepítés mert hogy a legújabb verzió van fent… ötlet hogy hogy tudom esetleg visszarakni a régebbit?
-
baladam86
aktív tag
-
mrmft
senior tag
válasz
Rolika109 #24622 üzenetére
Gyari lejatszo nem mindig van a helyzet magaslatan, probald ezt a Kodit.
-
Rolika109
csendes tag
Sziasztok. Az miért lehet hogy nekem a c805 az sima HDR10 be megy és nem a HDR10+ ba? Vagy ezt valahogy be lehet állítani?
-
mrmft
senior tag
válasz
baladam86 #24614 üzenetére
Ez nem C805-re valo, meg se probald!
A linkelt a R51MT05 hez jo:
- P725/P728, P635/P638, P735/P737, P74x
- C725, C635, C64x
Itt van a neked valo. Telepites OTA... mint lejjebb.@#24615 Atis45
Igen, gyokerbe teszem a zip-et mobil HDD-n es helyi frissites a frissites menubol. -
-
Swenk
aktív tag
Üdv a T.Fórumnak!
Tegnap vettem egy TCL 65C805 TV-t.
Nagyon tetszik.
NAS-ról próbáltam lejátszani filmeket. Kép csodás, de a dolby atmos hang nem jön elő a VTR-en, csak DD+-ban szól. A Netflix atmos ok, kodi vagy VLC csak DD hang.Már szét állítgattam magam, de semmi. Ti tudtok valamilyen beállítást, vagy egy másik lejátszót, vagy ezekkel a playerekkel nem lehet dolby atmost a tv-ről hdmi-n keresztül / passtroght/ avr-re küldeni.
Köszönöm, ha segítetek. -
joydrv
aktív tag
válasz
7Heads Drago #24609 üzenetére
A böngészők kavartak be valamit. Firefox -al hibára futott. Chrome-mal lejött rendben.
Ki érti ezt... Na mindegy...mmft - Köszi!
-
Rolika109
csendes tag
Sziasztok. Miért nem találom a HDR javító képmódot?
ha a google tv menübe vagyok ott a képmódnál van Mozi, PC és minden képmód és a HDR javító képmód is, viszon ha a HDMI 1 re váltok( oda van bedugva a telekom box) akkor ott már a képmódok között nincs olyan opció hogy HDR javítás. Esetleg valaki tud segíteni hogy miért lehet? -
Cartmenn
aktív tag
válasz
petikeke #24594 üzenetére
Az tény amíg nem látok személyesen 1 TVt nehéz ajánlgatni csak az adatai alapján ---akinek ajánlottam ,volt egy 200ezeres kerete,ezek fértek bele (c645.u6kq) annyiért nem fogsz híbátlant kapni,ami mindenben jó ----amit én simán megvennék és ajánlanék ,az a másik kettő,de ugye azok jóval drágábbak ,azt azért írtam csak. Ha lenne pld egy 805öd látnád mi a jó
És a Hisense vidaa renszerével semmi gond,max hogy épp nincs rajta HBO ---aki meg persze szeret a google renszer alkalmazásait használni, akkor természetesen nem hisens-ét kell venni
Ha PH tesztet olvasnék csak,sose lenne TVm .Ha leírtad volna előtte is hogy te láttad az u6kq-t , már neked hinnék ,mert te tudtál hasonlítani
-
Redlight2
tag
válasz
Redlight2 #24569 üzenetére
Úgy néz ki rájöttem. DirectOne alkalmazás a bűnös. Ha úgy kapcsolom ki a tv-t, hogy az volt az utolsó megnyitott alkalmazás, akkor bug-ol be és a kövi bekapcsnál nincs automat hang a soundbar-on. Bármilyen más alkalmazással próbálva (prime,netflix,youtube etc..) nincs ilyen gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Térerő gondok, tapasztalatok
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged