- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
-
L4mie
veterán
Végre kapható itthon is
c805 -
szana8
tag
válasz
Zozo60 #25387 üzenetére
Nálam nincs ilyen hiba. Apple TV 4K-val használom es V1-es teszt firmware. En amiatt frissítettem mert a PS5-on illetve game módban egy beragadt pixel virított a képernyő közepén szép zölden a V028-as fw-vel. Nálam megjavította minden zavaró dolgot. De en csináltam Shop illetve All restet-et is.
-
classic B
senior tag
válasz
LLKobe #25390 üzenetére
"Próbáltam: Kodi 20.x, Kodi 21.0 beta, Nova player, gyári lejátszó."
Vagy most mire gondolsz? Minden filmet USB3-as külső SSD-ről nézek, a fent említett playerekkel próbáltam.
Érdekes, hogy van kint 4 tesztverzió, amiknek valamelyikével a tesztelők elégedettek. Ugyan mi a franc lehet nálam, hogy egyikkel sem vagyok az.
Az biztos, hogy nem képzelődöm. Tiszta fejjel át kellene gondolnom hol lehet a gubanc.
-
Imi1981
veterán
válasz
Zozo60 #25387 üzenetére
Szerintem külső lejátszóval nincs gond ha az tud kadenciahelyes lejátszást. Majd kipróbálom de csak éjjel tudom mert dolgozok. Apple-TV 4k 2021 van és az tud kadenciahelyes lejátszást.
Amúgy már második napja tévén futó kodival ( nem play áruházból van ) sincs probléma! Első nap nálam is voltak akadások v3-on de már nem látom.
-
LLKobe
veterán
válasz
classic B #25378 üzenetére
Ezt a tv-re telepített saját lejátszóval tapasztalod?
Mert akkor lehet hogy nem is a firmware-el van gond, hanem az új verziós lejátszó app-al.
Ezt azért le kellene tesztelni mielőtt ilyen konzekvenciákat levonsz.A kérdés jogos volt, külső lejátszóval is tapasztalod ezeket a hibákat?
-
nokia3650365
aktív tag
55C735 V503 at mivel még sosem jött frissítés, frissítettem V603- ra kép sokkal jobb lett, már újraindítás után is, eddig minden rendben az új verzióval.
-
beverly
tag
Sziasztok!melyik a hivatalos a fw a c835-re?
-
Celtis
veterán
válasz
classic B #25378 üzenetére
Köszi, ez hasznos info.
Az érdekes, hogy a teszt firmware-eknél pont ilyen mozgás hiba javítást emlegettek. Én emiatt is gondolkodtam, hogy frissítek, de akkor egyelőre maradok a gyárin, mert összességében elégedett vagyok vele. Együtt tudok élni az az apróbb hiányosságaival. -
classic B
senior tag
válasz
pictigjis #25380 üzenetére
Igen, frissített apk-k is kerültek be a teszt rendszerekbe. Nekem V028-on a gyári lejátszó felelt meg leginkább, hiába az a leghitványabb papíron. A dolby visiont leszámítva mindent tudott hibátlanul.
Ezek a csoda lejátszók mint Kodi, Nova, stb. mindegyiknek van valami nyűgje.
Köszönöm.#25379 Stealth: lehet nálad se lenne semmi gond és elégedett lennél, de ha neked megfelel a mostani és elégedett vagy vele, szerintem ne babráld.
-
classic B
senior tag
Egy hónap C805 használat utáni tapasztalatok:
V028-as gyári szoftverrel használtam a tévét nagyjából 3 hétig majdnem teljes elégedettséggel. A filmek lejátszásával nem volt gond, a kalibrált képbeállítás színvilága viszont nem tetszett. Ekkor kezdtem elmélyedni a teszt firmwarek világában. Óriási hiba volt így utólag. V3-as frissítéssel indultam. A kép sokkal jobban nézett ki, mint a gyári V028-on, viszont apróbb lagok előfordultak HDR10-es filmeknél. Utálom az ilyet! Egyből ugrottam V4-re, ahol szintén ugyanez volt. Nemrég kijött egy recovery package (R090), amit feltettem, de ezzel sem voltam elégedett. Végül feltettem azt a híres teszt V1-et, amiről csak jókat lehet olvasni a fórumokon, de továbbra is fennállnak a problémáim.
Próbáltam: Kodi 20.x, Kodi 21.0 beta, Nova player, gyári lejátszó. A képbeállításokat kismilliószor átnéztem, állítgattam, stb., többször csináltam már visszaállítást is.
A fent leírtakkal biztos sokan nem értenek egyet, de mindenképp akartam saját tapasztalatot írni. Tudom, hogy másnak a V028-cal vannak problémái, nekem azzal nem volt.Én csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy a frissítéseket jól gondoljátok meg. Vannak sokan, akik teljesen elégedettek, vannak csalódottak is. Egy jól működő rendszert nem érdemes megkockáztatni, mivel egyelőre nincs visszaút a stabil gyárira! Szomorú, hogy ez így van, mivel mégiscsak Android.
Jelenleg rendkívül csalódott vagyok, hibáztatom magamat is, de igazából ez már mindegy. Remélem még valahogy lesz visszaút a gyári útra.Végül: Megnézné nekem valamelyik V028-as kolléga, hogy a gyári media player verziószáma hanyas? Ott lesz a beállításokon belül az alkalmazások résznél.
-
betmen3
csendes tag
válasz
Vhiktor #25368 üzenetére
Mindenkinek köszönet a segítő hozzászólásokért!
Igen gondoltam hogy filmtipusonként nincs külön beállítás. Csak a foci egy elég speciális helyzet telibe zöld háttéren szines alakok rohangálnak ami miatt sajnos a totalban vett pályán mozgó játékosoknál sokszor nem a legszebb a kép… 😏
Van esetleg ehhez a TV-hez javasolt beállításod?
-
Imi1981
veterán
válasz
betmen3 #25364 üzenetére
Nagyon nem olyan tévém van mint neked de például szabvány vagy mozi képmódon a mozgásjavítást állítsd egyszer a felső csíkot 6-ra az alsó csíkot 4-re. De ahogy neked megfelelő úgy állítod.
Képzaj csökkentő funkciókat kapcsold ki a keptisztaság menüben mindet! Élességet vagy 0 vagy max 20-ra húzd fel ahogy jónak érzed ( elvileg a 0 az alap de ha túl lágynak érzed picit tolhatsz rá de ne sokat) . Dinamikus kontraszt, dinamikus fényerő, dinamikus szín mindet kikapcsolod! Gamma plusz 2 a féket szint 50. Kontrasztot én 100-ra állítom de nem biztos hogy 845-ön is úgy jó. Fényerőt sdr anyagoknál ( tv műsorok is azok mind) én 48-ra állítom de ez megint különböző lehet 845-ön hisz háromszor akkora a fényereje mint az én c745-ömnek.
A színtelítetséget én 50-en hagyom de ez is kicsit tévé függő. Más most nem jut eszembe.Az ilyen dinamikus képmódokat hagyd a francba. Ezeket is be lehet állítani igazából jól csak több a macera vele. A szabvány vagy mozi képmódot állítsd be.
rumkola
A sport mód általában csak egy túlszínezett, túlfébyesített mód ami szerintem botrányos. -
betmen3
csendes tag
Helló!
Euronicsban igen. -
betmen3
csendes tag
Sziasztok!
Az alany TCL 65C845 X2. Az alábbi fw-nél van esetleg jobb stabilabb szoftver ami javulást hozhat, érdemes feltenni?!?
Pár napja használom egy 65C728 -at váltott. És ami még az én nem tul kifinomult szememnek is feltűnik 😀 ( nem gondoltam, hogy ennyire látványos lesz)
-brutalisan jó fekete
-hatalmas fényerő, ragyogó színekA hangját nagyon nem használom ki az ajándékba kapott S643W soundbar miatt, de eddig teljesen jó benyomást tett az újonc.
A focimeccseket milyen beállításokkal érdemes nézni, van esetleg javaslatotok? A pálya és a távolról vett futó játékosok megjelenítése azert nem mindig a legjobb, bár ezt sok más tv-n is látom. Esetleg gyenge a kabelen érkező jel, vagy a sugárzott HD minőség?
Köszi előre is!
-
tomisanzero
tag
válasz
mikrofon #25357 üzenetére
Köszi. Ki van kapcsolva az összes "intelligens" extra a TV-n. Minden szoftverrel volt eddig kisebb-nagyobb DV gondom, csak találtam rá megoldást, hol a készülék, hol csak az éppen használt streaming App újraiinditasaval. Viszont bármennyire is meg vagyok elégedve az 599-cel, ennél egyszerűen nem tudom elerni, hogy bizonyos online tartalmak ne szaggassanak folyamatosan.
-
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #25355 üzenetére
DV lejatszásba bekavar az intelligens fényerő bekapcsolt állapotban.
Amúgy nálam a 65c845-ön hibátlanul megy a V603 azóta mióta kijött. Nekem úgy tűnik hogy a DV képminősége tovább javult, de ez lehet csak placebo... -
Bogyi007
veterán
válasz
espada99 #25351 üzenetére
Gondolom nincs Tv előfizetésed és ezért használod a böngészőt.
Neked a Sweet Tv applikáció kellene. Ingyenesen lehet használni, akármilyen email címet * megadva 7 napig, aztán bankkártya adatokat megadva további 7 napig vagy újabb email címet adsz meg és ezt időtlen időkőn át megismételheted.
Elég jó csatornakínálatot is ad, sportcsatornák közül csak a két Spiler nincs benne...* mégcsak valós címnek sem kell lennie.
Vhiktor ezt észben fogom tartani.
-
espada99
csendes tag
Sziasztok! 3 hónapja használok egy TCL C65C845 készüléket teljes megelégedettséggel, viszont egy problémában kérnék segítséget.
Amikor az M4 élő streamjét akarom nézni böngészőből, két opciót ajánl fel, m3u8 formátumban. Az egyik 1080p felbontás, viszont ha ezt megnyitom, nincs hang egyáltalán. A másik felbontás 240p, itt van kép és hang, viszont a képminőség gyenge.
Valószínűleg nem én vagyok az első, aki itthon ebbe belefut, tudnátok ajánlani rá valami egyszerű megoldást? Talán codec packot telepíteni a TVre vagy másik böngészőt a gyári helyett? Köszönöm előre is
-
Bogyi007
veterán
Mindkettőtöknek hatalmasat köszönet! Ez nekem is nagyon jól jött.
#25213 joydrv Szintén C645 tulaj vagyok (55"-os méret) én is csak dicsérni tudom a készüléket. Én Vhiktor C735-ös beállításait alkalmaztam a tévére és kiváló eredményeket kaptam - egyedül az SDR-nél csavartam fel 80-as értékre a fényerőt.
Ezen beállításokat megtalálod az én aláírásomnál is.Mondjuk ha esetleg Vhiktor egyszer Szegeden járnál én a köz érdekében a tévémet feltudom kínálni kalibrálási tesztalanynak.
Szerk.: Nálam is az 599-es fw van a tévén és nagyon jól működik és sok javulást tapasztaltam vele, automatikus frissítést ki is kapcsoltam, majd ha lesz újabb és ajánlott update nála, akkor cserélem ezt le.
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomisanzero #25346 üzenetére
Semmi gond az 599-el, felesleges frissíteni ha tökéletesen működik. Ez nem egy telefon, nem ezzel bankolunk.
-
nokia3650365
aktív tag
válasz
V603 még elég friss, de dicsérik.
-
Stealth
senior tag
válasz
Sehol.
-
tomisanzero
tag
Sziasztok!
Hol lehet telegram app nélkül megnézni, hogy mi jelenleg a legfrissebb szoftver C728-ra? V599 van most fent nekem.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #25327 üzenetére
Itt olyan 111,6 centit ír : https://www.displayspecifications.com/en/model/bd022a99
-
Imi1981
veterán
Ezen a v3-on észrevettem valamit ami nem tetszik. Be be szaggatnak a videók, filmek ami v1-en nem volt jellemző. V1-re nincs vissza út?
-
kenicsab
tag
válasz
Senator #25328 üzenetére
Nekem állt meg a 4. frissítés után pontosabban a v3 teszt után.
Előszőr TCL logó azután pedig fekete képernyő (bricked).
Próbáltam ezt a T653T01....R090 IMG (PKG file-t), de semmi.
Úgy tűnik hogy boot hiba, még a led sem villan fel.Így marad a szervíz, azt írták hogy 5 munkanapon belül jönnek,
csak akkor miért lehet időpontot választani? -
gluke
csendes tag
Sziasztok,
Kérnék egy kis segítséget..
Vagy a gyerekeim nyomkodták el vagy nem tudom minek a hatására de a TV bemeneten csak a Digi kábelen fogható 3 rádió között lehet lépkedni valamint a csatorna váltó gomb is bemenetek között vált
Guide nézetben látom a kábeles csatornákat számokkal oda is lehet egyesével kapcsolni de a +/-P gombbal nem lehet csatornát léptetni.
Újrainditottam ugyanaz. Újra hangoltam a Digi kábelt ugyanaz. Nem akarok factory resetet csak ha nincs más mód... -
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy TCL 55P735 TV-t.Nincs valakinek? A tartó állvány(talp) közti távolság érdekelne.Nem tudom,hogy rá e fog férni az állványra.
Esetleg tapasztalatokat is elfogadok.Nem vagyok egy nagy TV-s van,hogy hetekig nem nézek.De most úgy alakult,hogy lejárt a hűségidőm és a telefonomat nem szeretném lecserélni ezért vennék egy TV-t helyette.A mostani Samsung FHD LED 82cm is teljesen elvagyok ami még 2011-ben vettem.
-
classic B
senior tag
T653T01....R090 IMG (PKG file)
https://shorturl.at/ckny3
NOTE:
T653T01....R090...
Installing recovery R090 will enable you to install any OTA, higher that R090.000728.
From R090 to install any OTA, will need again to rename zip file, either to V (official update) or M (test versions).
Take a note, that official EU TCL service, also installing R090 or R094 version after TV is back from service.
TCL (EU) will probably soon finally place new update on they server
( I read info...end of this month ). -
vonSux
őstag
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
LLKobe #25315 üzenetére
Nekem 55C745 -ön a gyári V028 -al gyenge volt a fekete és nem elég jól vezérelte a local dimminget emiatt sokszor kontrasztalan volt a kép. Ez v1-el brutál jól javult! Nagyon tetszett a v1 csak volt néhány más problémám vele de lehet egy gyári alapra állítás helyre hozta volna de én hülye nem próbáltam meg. A v3 szerencsére ugyan olyan jónak tűnik! Sajnos először a hibák megmaradtak de most csináltam egy gyári alapra állítást ami javította a hibákat és most minden pöpecül működik! Nekem már a fekete megjelenítés miatt megérte mert nekem ez sokat számít. De persze mindenkit más érdekel úgyhogy a te szemszögéből nézd neked mi fontos.
V4-et nem merem felrakni mert írták itt nemrég hogy világosabb a kép ( valószínűleg a fekete is) így nem kockáztatok.
-
zodo
nagyúr
válasz
AxBattler #25312 üzenetére
Köszi!
Nem hiszem hogy én leszek a mérvadó megmondó ember 49 évesen.
Eddigi LG 32LV5590 LED-es is smart volt amit 12 éve vettünk de max. egyszer frissítettem rajta és pont ennyit volt online.
Nem nézünk mozi filmeket, streamet a tv-n.Előzetesen emagban láttam az egyik nagy tesót 55" c645-ön a demó módban.
Android és itteni hsz-ek alapján kicsit félve rendeltem, mondjuk én nem módoltam soha még a telefonomat sem és ezt sem fogom.
Kivettem a dobozból, próba gyanánt feltettem a talpakat amiken egész stabil áll.
Felkerült a falra, velcome...
Beállítottam alap tv használatra, frissítést nem ajánlott fel.
Itteni tanácsra Magyar nyelvre állítva és Ausztria régiót választva kerestem a csatornákat.
Panel lakás Digi tv 145 digitális csatorna + vannak a streamelt adások (számtalan)
Nem nyúltam semmilyen kép vagy hang beállításhoz, nekem csak elalváshoz kell vagy nagy ritkán "lesz" nézve.
Nyilván szokni kell a távot és rendszert de egész gyorsan dolgozik ill. olyan androidos átlátható menü pontok.
Asus AC57U v2 routerem van, wifin csatlakozik a tv.
Youtube videók gyorsan töltődnek, idősávon lépés után is hamar folytatódik a lejátszás.
Sebességét nem tudom megmérni mert nem értek hozzá de kábelen a 100!100-as Digi net kb. mindig 2-3 ping és 90/90 értéket tud.
Bluetooth csatlakozás is hibátlan.
JBL Flip 6 és JBL Tune 230 fülessel tesztelve.
Tv saját hangja (mert látom ma téma volt) simán vállalható amit egy ilyen tv-től várható.
"Sokol" rádiótól azért fényévekkel jobb persze nem ezzel kell házibulit tartani de nem is erre találták ki. Aki meg elhiszi a marketing hitec dolby blabla maszlagot az megérdemli.
Tv képe nekem elegendő, sosem vadásztam a szuper megjelenítést mivel nem szoktunk filmeket nézni, inkább csak a "háttérben menjen valami" felhasználók vagyunk.
Játszani sem fogok rajta de ha lesz időm akkor majd nézek komolyabb minőségű filmet hogy mégis mit tud a készülék.Egyelőre tetszik, kb. ugyanilyen ár sávban volt anno a korábbi LG-nk és a plusz garancia (alza vásárlás) végett választottam.
-
classic B
senior tag
válasz
LLKobe #25318 üzenetére
Minden benne van. De ha te elégedett vagy a mostanival, akkor jól gondold meg a frissítést. Egyelőre nincs visszaút, bár most valami IMG készülőben van, ha jól láttam.
V1-et dicsérték, V2-t nem annyira, V3 jónak tűnik, V4 hasonló az előzőhöz. Én ennyit tudok, de majd egy hozzáértő kijavít, ha tévedek. -
LLKobe
veterán
Amúgy aki használja ezeket a teszt verziókat, milyen előrelépéseket lehet tapasztalni a gyári szoftverhez képest? Van valami breaking dolog ami miatt mindenképp érdemes feltenni?
-
LLKobe
veterán
válasz
classic B #25313 üzenetére
Én úgy látom ezek nem hivatalosan end userek által tesztelésre szánt verziók, inkább ilyen aki bevállalja próbálkozhat vele címszóval megy. Így nincs is semmi kötelezettségük changelogot adni (persze sokkal jobb lenne).
Valszeg ha tömegesen vágnák vele haza a userek a TV-jüket, egyrészt elutasítanák a garit, másrészt dolgozniuk kéne vele.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
LLKobe #25306 üzenetére
V3-ra azt írták, hogy azzal rendben van minden, a V4 túl világos.
Meg én ezekkel a kommentekkel csínján bánnék, mert nem mindig tudod, hogy melyik típusú TV-n teszteli és milyen beállításokkal.
Itt azért többnyire ugyanazt használjuk, mint amit Vhiktor ajánl (köszönet érte), így azért az itteni megjegyzések valamennyire megbízhatóbbak, de sok múlik az egyéni preferenciákon is.
Az lenne a jó, hogy az itteni tesztelők, már aki tesztel, csatolna konkrét típusokat és beállításokat is meg tesztképeket/videót a különböző verziókból, de azért ez nem elvárható. -
Szbyyke
kezdő
válasz
LLKobe #25300 üzenetére
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V062.
TV models ....98P745/ P755
C745X2/ C755
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list
V8-T653T01-LF1V062.000491
V062 OTA
https://shorturl.at/dgo05
build date= Oct 26, 2023
build= 1698683623
security_patch= 2023-09-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS14:user/release-keys
revision= 000491
OTA size= 1.76 GBEzt találtam kifejezetten x2 típusra, ez november 25. dátummal jött ki.
-
mrmft
senior tag
válasz
BreamHunter #25262 üzenetére
A C645 tenyleg gyenege. Viszont C725, C635 is van tapasztalatom meg az Onkyo hanggal, ahogy megyunk felfele kepatloban ezek egyre jobban szolnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest