- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Stealth #24288 üzenetére
Valaki segítsen már nekem a TV-s Kodi beállításokban, egyszerűen nem boldogulok vele
Megadom neki, hogy hol találja a filmeket (SMB), aztán valahol be kellene állítani - legalábbis régen így volt - hogy ezt mivel scannel-je végig, és ezt a lehetőséget nem találom seholOtt vannak a könyvtárak, azon belül a fájlok, látja is a kodi, el is tudom indítani, de sehogy nem jövök rá, hol adjam meg neki ezt a beállítást, így aztán hiába nyomok arra, hogy frissítse az infókat, nem történik semmi
-
Stealth
senior tag
Jött Kodi frissítés C805-re, simán felment, semmi gond nincs. Új verzsön 20.3.
Amit korábban írtam, hogy Kodi kilépésnél megfagy a TV, már ez sincs, minden flottul megy. -
mikrofon
veterán
Hol is találom a Vhiktor felé beállítások listáját? Vagy a kalibrációs beállításokat amit meg lehet venni?
-
Redlight2
tag
válasz
vonSux #24281 üzenetére
Ma jött meg
még nem tudtam tesztelni nagyon. Összepakoltam a tv-vel, gond nélkül eARC-on megy minden. Nagy ,nehéz ,minőséginek hatò cucc. Így elsőre a bass az valami brutàl
még tvadásnàl is. Gyors belehalgattam pàr letöltött tartalmamba , ott még jobban szòl. A beszéd szerintem jobban érthető, mint a tv hangszòròival. Tisztàn szòlnak a magasok is. Sőt...olyan részleteket is hallok, amit eddig nem
pedig nem vagyok vàjtfülű
Holnap szabis vagyok..le akarom tesztelni rendesen.Ezért is kérdeztem itt a topicban, hogy a tv-n a hangfeldolgozàst hagyjam-e auto-n? Illetve a Digitàlis hangkimenetet is hagyjam-e auto-n? Vagy azt inkább HDMi jeltovábbításra kellene állítani?
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
jeffreybboy #24259 üzenetére
Nálam úgy van összekötve (c805) -- TV hdmi-vel egy külső 4K lejátszó--az erősítő optikaival a TV --megy az 5.1 és a DTS is ha a külsőről megy a film. Amúgy ha a TV lejátszójával megy a film ---a hangfeldolgozást ( aut---dolby atmos ---dts x ---de tv adáshoz meg jobb ha pld aut ban van) ki kell kapcsolni ,erre most jöttem rá
mert akkor amit a TV játszik le, sztereó jel megy ki csak az erősítő felé ---amúgy meg persze a TV is adja az 5.1et vagy a DTSt
-
Redlight2
tag
C845 mellet egy samsung q600b soundbart hasznàlok eARC-on hdmi-vel. A tv hangbeàllítàsainàl érdemes mindent automatikuson hagyni ?
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Google Keyboard alapesetben telepítve van a TV-re. De nem lehet engedélyezni.
Kell ez nekünk, vagy akár törölhető is? -
ttrap
tag
Sziasztok! C805-nél a műsortájékoztatónál az idő 1 órával előrébb jár mint ami a Rendszer beállításoknál a Dátum és idő résznél látható (automatikusan szinkronizált) helyes idő. Ez hogyan korrigálható?
-
FJC
senior tag
válasz
Imi1981 #24266 üzenetére
Persze, nem csak egy sima lejátszó, de ha valakinek csak arra kell, hogy filmeket játszon le PC-ről, NAS-ról annak elsőre katasztrófa.
A hálózat beállítása elmebetegség... Ezt jobban is megírhatnák.
Azt sem értem miért nem támogatja a DLNA szervereket!?
Mégegyszer: nekem is van 2 db média lejátszón Kodi, csak én túlléptem rajta. Addig volt fontos amíg TV-n nem lehetett megoldani a kadencia helyes lejátszást.
A mai TV-k minden olyat (többnyire) tudnak, amit a Kodi Repok segítségével oldott meg.
De nyomatékosítom: nincs bajom a Kodi használatával. -
boborján2
senior tag
válasz
Imi1981 #24263 üzenetére
Sokféle kodit kipróbáltam, ezzel is teszek majd egy próbát.
Én csak azt nem értem , hogy miért ilyen összevissza van a kodiban a DV képesség.
Régebbiben van , újjabban nincs, azután megint van stb...Nekem olyan kicsit hektikus így ez az egész.
Viszont az hogy a végtelenségig lehet mindent állítani az csillagos ötös.
Ha már ez a téma. Tudna valaki olyan skint ajánlani hozzá ami jól mutat nagy tv-n , kényelmesen olvasható és esetleg ha meg van extrázva kodi egy plex adatbázissal az is jól néz ki. Összefoglalva a filmezésre van kihegyezve.
-
(ex)Cat
senior tag
Én főleg évekkel ezelőtt használtam, jobbára még inkább akkor amikor XBMC-nek hívták.
Aztán most felraktam a TV-re és azt se találom, hol adjam meg neki, milyen scannelje be a filmeket, amit talál. Így aztán semmi előnye egyelőre.De egyszer csak megtalálom, már ha van még rajta ilyen beállítás egyáltalán.
-
-
Imi1981
veterán
Hát számomra csak a kodi mert tud olyan dolgokat amit más lejátszó nem vagy körülményessen. Amúgy igen először biztos bonyolultnak tűnik. Én 2016-ban kezdtem el használni és elsőre nagyon bonyolultnak találtam és logikátlannak de ha érdekel és megtanulod akkor már nem probléma. Amin tudom mindenen kodit használok. Vimut egyszer raktam fel de szörnyen fapados és egyszerűen nem tetszik . Nekem nem jött be.
Stealth
Igen béta nightly verzió. Én nem vettem észre benne hibát és vitt eddig minden mkv dv-t. Legalábbis az a verzió amit használok és linkeltem az előző hsz-emben . Plexkodiconnect-el háználom. -
Imi1981
veterán
Mindenki a Vimu playert nyomatja pedig van ingyen ami viszi a Dv-t. Miért nem próbáljátok meg a kodi omega nightly -t? Innen [link] és visz minden Dolby visiont mkv-ban is ( legalábbis én nem találkoztam olyannal amit nem vitt) és ingyen van. Annyi, hogy külső forrásból kell telepíteni pl pendrive. Én egy régebbi verziót használok de az újak is jók elvileg. Én ezt [link] használom c745-ön és tökéletesen működik.
-
rumkola
nagyúr
válasz
jeffreybboy #24259 üzenetére
Azt én biztos nem cserélném TCL-re.
-
boborján2
senior tag
válasz
Vhiktor #24253 üzenetére
Cserébe ami még mkv-ból abban sem DV , az a vimuban sokszor az.
Legalábbis ezt tapasztalom, többféle kodival is.
Sokéves tapasztalatom pedig az, hogy egy lejátszó minél egyszerőbb és fapadosabb, annál jobb.
Legjobb példa erre a plex. Szép, dizájnos stb... a lejátszóját meg a vimu megeszi reggelire. -
jeffreybboy
tag
Sziasztok!
Tudom Tcl topikba kérdezni milyen márka fura.
De C805 agyalok.Q70t Samsungom cserélném.
Ami fontos mozgás megjelenítés. Erősítőre tudja kiküldeni hangot. Áteresztés funkcióval. Belső dolgok nem érdekelnek mert Apple tv-vel lenne használva.Tv-vel kapcsolatban Jöhet negatív is nyugodtan.
-
Redlight2
tag
Oké, köszi az infot sràcok!
-
Redlight2
tag
Nah ez is megjött
igaz holnapra kértem, de az alza hamarabb küldte
szakadò esőben jò volt behozatni
Melò utàn be is fogom üzemelni.Kérdés, hogy érdemes-e vimut megvenni letöltött dovi tartalmakhoz vagy a gyàri lejàtszò is megteszi?
-
nicu71
addikt
válasz
Snoop27 #24240 üzenetére
Amióta TCL tv van,még egy darab se jött magától,ugyhogy annyira nem kell az auto frissitéstől.A 735-t rendszeresen frissitettem pendriveról,sose volt gond,de a 805höz még nem mertem hozzányúlni,jó az ugy ahogy van.Hacsaknem jön valami egészen igéretes.Vagy ha felkínálja az automata,akkor elfogadom/nem kapcsoltam ki.
-
Snoop27
őstag
Meglett a "kicsike", X2, de rohadt nehéz, alig tudtuk felvinni az emeletre, még jó, hogy nem 85-öst vettem, nem is tudom hogy vittem volna fel.
-
-
Snoop27
őstag
válasz
boborján2 #24238 üzenetére
Olvasgattam róla, s az jött le, hogy jobb választás lenne hosszú távra. Biztos vagyok benne, hogy az X1 is remek s csak kis eltérések vannak, na de a lényeg, hogy ma megyek utána és elhozom végre s inditás után kiszedem az automatikus frissitést (ha be lenne állitva gyárilag). Úgy látom a v062 frissitéssel van gond.
-
boborján2
senior tag
válasz
Peter.70 #24237 üzenetére
Általánosan elmondható , hogy firmware-ket mingig reszelgetik egy kicsit és van hozzáadott értéke, amiért megérheti frissíteni.
Persze én sem vagyok olyan bátor , hogy szaladok fölrakni ha kijön valami új. Ezt meghagyom a vállalkozó kedvűeknek és csak alaposabb utánajárás után frissítek.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #24231 üzenetére
Szerintem ez inkább valamilyen droid betegség. Eltolódik a piros szín, de lehet más is. Én Sony -nál láttam ilyet, ott segített. De nem mindenkinél oldja meg a problémát... Ezért gondolom, hogy nem csak az app lehet a hibás.
Akkoriban az egyik TCL -nél olvastam, hogy egy rendszerfrissítés után lett jó.
Szerk.:
Ennek már 2 éve volt, azóta nem találkoztam ilyennel. De most látom vannak erről a problémáról frissebb beszélgetések is máshol. -
mikrofon
veterán
válasz
winters123 #24225 üzenetére
Viszont van egy számomra nagy előnye az X1-nek, hogy az a régi hardver így a régi fw megy rá. Amiből a mostani v599 már igen jó lett. De ugye előtte rengeteg verzió volt és jó hosszú ideig tartott mire ez meglett.
Míg az X2-ben új hardver van így az új fw megy rá amiből a legújabb elég hibás. Ami ráadásul még csak az első vagy második változat. Így van rá esély hogy még lesz néhány próbálkozás mire abból is kijön a legjobb. Ami valószínűleg nem néhány nap lesz sajnos.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2 #24227 üzenetére
Ilyen hiba volt már egy-két TCL -en a korábbi években is. YouTube -on 4K -ban pirosas elszíneződés, de visszavéve más felbontásra megszűnik.
Azt hittem ilyen problémák már nincsenek, mostanában nem is hallottam róla.
Szerk.:
Egyébként az segíthet, ha a YouTube alkalmazás frissítéseit eltávolítod. Nem mindenkinél oldja meg a problémát, de más droid TV -nél működött. -
boborján2
senior tag
válasz
winters123 #24225 üzenetére
youtube 4k red issue
Ez pontosan mit jelent?
Igaz nem sok 4k youtube-ot nézek , de kíváncsi vagyok milyen hibát kell keresnem. -
Snoop27
őstag
Jött sms, hogy mehetek a tv után, bár ez holnapra marad. Nagyon remélem, hogy X2 jött s nem X1.
-
nicu71
addikt
válasz
Snoop27 #24187 üzenetére
Hogy is gondolod,hogy majd egy előfizetéssel ,box -kártya nélkül nézzed nagyképernyőn Orbanisztánban,ez egészen nevetséges .Ahogy mondani szokták ,költözzél ki Románába,ha annyira tetszik.
Ironia nélkül :baltaarcú 4IG Jászai mintha beígérte volna hogy lesz TV-app ha beindul a nagy átalakulás One-ra ,de szerintem ezt ő se gondolta komolyan. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth #24212 üzenetére
Én anno mindkét modellt megvettem, jó készülék szerintem mindegyik. Végül a c728 -ról magasabb minőségre és kategóriára váltottam. A másik viszont azóta is megy a hálóban.
Utóbbit szeretném majd cserélni, ha adódik egy jó lehetőség c805 -re. Még az extra garancia határideje alatt. Jó ára van így is, de miután annyira nem égetően szükséges a csere, van időm várni. Hátha szerencsével járok.
-
Stealth
senior tag
Hát igen, a C805 ár-érték bajnok. A c835 is 350 volt, ha jól emlékszem (55"). Erre kijöttek a több zónás, jobb fényerejű,
gyengébb hanggal
rendelkező C805-tel. 280 majd akcióban 240 volt az ár. Ezen csak pislogtam. Nem akartam én lecserélni a c735-öt, de ez kihagyhatatlan ajánlat volt. -
rainman72
nagyúr
Szuper ár
-
ρσгτσ
addikt
válasz
mikrofon #24202 üzenetére
De, tudnod kell.
Közben utánajártam, érvényes az eMAG -ra és a Telekom -ra is.
"A TCL 5 éves kiterjesztett garanciális kampánya az alább felsorolt, Magyarországon 2024. január 1.
és március 31. között vásárolt, a tcl-promotion.com weboldalon vásárló által regisztrált modellekre
vonatkozik:43C725, 43C645, 43C639, 43C735, 43C635,50C639, 50C735, 55C639, 55C645, 55C735, 55C739,
55C839, 65C639, 65C739, 65C839, 65C935, 75C639, 75C739, 75C935, 43C643, 50C643, 55C643,
65C643, 75C643, 85C735, 98C735, 55C745, 65C745, 75C745, 50C644,50C645, 65C645, 75C645,
85C645, 65C735, 75C735, 50C803, 50C805, 75C805, 75C835, 65C805 85C805, 98C805, 55C805,
55C845, 65C805, 65C845, 75C845, 85C845, 85C955, 98C955, 85X955, 98X955, 65C644, 65C936,
75C936Az 5 év garancia promócióban kizárólag az alábbi partnereinktől vásárolt készülékek
vesznek részt: Magyar Telekom, eMAg, Alza"Egyébként pusztán jóindulatból írtam. Nehogy valaki megszívja emiatt.
Szerk.:
Amúgy azt is visszaigazolják, ha valaki X helyen vette és Y kereskedőt jelöli meg a vásárlás helyének. Szóval arra nem vennék mérget, hogy teljesen százas az oldal és az ellenőrzés. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Peter.70 #24201 üzenetére
Igen, ezt írtam én is feljebb. De ha defektesen van megcsinálva az oldal, amire van esély, akkor nem szürkül ki az a kereskedő, akin keresztül már nem érvényesíthető.
Illetve attól, hogy nem működik teljesen jól az oldal még nem lesz kötelezettsége a TCL -nek, mivel a hirdetmény az irányadó.
Tök jó dolog, ha tényleg meg lett hosszabbítva, de én azt ajánlom, hogy akit érint ez a téma beszéljen a TCL ügyfélszolgálattal. Mert ha ők megerősítik, akkor oké.
Más esetben csúnya meglepetés lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged