- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
65C805 tulajokat kérdezném, hogy a tv menüben a termékinformáció résznél a típust nektek is 65C755-nek írja?
-
sircoon
csendes tag
Beüzemeltem tegnap a C845-öt. Beszarás... Jelenleg a gyári beállításokkal megy, de így is brutálisan szép képe van. Belefutottam viszont két-három dologba, ahol elkélne a segítség / rutin:
- Telekom set-top box táviránítóval szeretném a TV-t be/ki kapcsolni (mint korábban az LG-nél). A Telekom leírása szerint a 2856-os kód való a TCL TV-khez, gyakorlatilag nem.
- Egy Yamaha 5.1-es erősítőm van, ami ugyan működik ARC-on (HDMI4), de a legtöbb streaming tartalom esetén nem szól. Itt attól félek az a kulcs, hogy az erősítő nem tudja az Atmost, sem a DTS Virtual X-et. Erre nincs vmi ötlet a cserén kívűl?
- Szintén erősítős gond, hogy ugyan az ARC működik, a CEC esetén a tápszinkrolizálás (erősítő és TV együtt kapcsol be/ki) szintén működik, de valamiért a TV táviránytóval nem tudom az erősítő hangerejét állítani... Ebbe futott már bele valaki? -
-
DaVE-1
senior tag
-
Nadelwald
csendes tag
Bocs ha volt már, visszaolvastam nem találtam eddig infót róla. 55 C735 és Ps5 VRR...a Tv-n nem tudom hol kell engedélyezni (game módban szürke a menü), a Ps menüjében azt írja, hogy a Tv nem támogatja. Gyári Hdmi kábel, 1es port
-
h1ght3chzor
őstag
Optikai kabelem lecseréltem jack to rca-ra ahogy beszéltük korábban, viszont azt tapasztalom, hogy sokkal halkabb így. Lehet valamit tenni ellene?
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
taught #22799 üzenetére
Hát nekiláttam erre is figyelni,van jó pár 4Ks természet filmem,meg sima film is persze---én kb 3.5m-ről nézem,de semmi ilyet nem tapasztalok a 75"c805ön,még a távollátós szemüveggemmel sem
Ha megfelezem a nézési távolságot,akkor is nagyon ki kell menni oldalra hogy el kezdjen változni a szín. Nekem falon van a TV ,nem fejmagasságban ,de lefelé van döntve (meg persze a faltól kihúzva vagy fél métert
)
-
Swami
senior tag
Ma - két hét után - megérkezett a 65c805. Kifogástalan kép. És a DoVi, ami miatt visszaküldtem a nyáron a 835-öt, az is perfekt. A hangját nem teszteltem, mert azonnal párosítottam a soundbarral.
Ami viszont érdekes, és kérdezlek benneteket, hogy hogy nem megy rajta a skyshowtime és az hbomax? Telepíteni sem engedi. 😟 -
Celtis
veterán
Megnéztem, 25, 30, 50 és 60 fps-sel is judder mentes a tv belső lejátszón.
Habár ez alap elvárás, csak az android miatt nem voltam benne biztos.
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #22864 üzenetére
Visszavonom.
Miután harmadjára megnéztem korom sötét szobában ,akkor már valóban látszik.
De annyira kevés ideig és olyan kis mértékben, hogy ha nem tudom mit kell nézni tutira fel sem tűnik így sem.A kép és a videó abszolút nem adja vissza a valóságot.
Szerk : A feliratos dolog amit írtál ,ís biztosan ott volt , de én tuti nem láttam.
Illetve ennyire szőrszálhasogatva nem nézek tartalmat. Nekem ez már a ló másik oldala
Olyan amit csak keresve találok, máshogy nem. -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #22864 üzenetére
Az ezt megelőző képváltás is hasonló csak pepitában. Amikor eltűnik a felirat, enyhén szürke a kép egy darabig majd a bolygó kontúr megjelenése előtt 1-2 másodperccel teljesen sötétre vált, utána a fekete képernyőn jelenik meg a bolygó, tökéletes a kontraszt, majd jön az előbbi videón látható jelenség.
-
Matthew
őstag
válasz
sirarcheer #22789 üzenetére
Mármint a tv talpra raktad rá a soundbart? Nem billeg rajta?
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #22854 üzenetére
A tévétől minden bizonnyal vannak jobb lejátszók,sőt.
Jobb a képfeldolgozás, jobb algoritmusokkal doldozik, minőségibb alkatrészekből áll össze mkv-ból DV támogatás , stb...stb....Itt nem is az a kérdés, hogy mindig van jobb lejátszó, hanem az, hogy mennyit érhet ebbe beruházni?
Én csak streaming miatt nem vennék külön az tuti.
Eleve kevés a bitrate , és szerintem nagy csodákat nem lehet ezekkel csinálni. -
vidaila
senior tag
Sziasztok!
C735 TV problémám adódott, hátha tud vki segíteni:
Eddig virágbolti filmeket PC-n jobb gomb, átvitel eszközre majd a tv kijelölése után küldtem a TV-re filmet nézni. Hálózati alap felállásban upc connect boxra volt kötve minden, tv és PC kábelen rákötve.
Be lett újítva egy router, a router csatlakoztatva van a connect boxhoz, a TV és PC már 5ghz wifin csatlakozik a routerhez.
Most ha ráküldöm az elején említett módon a filmet a TV-re akkor elsötétül a kép mint korábban mikor csatlakozott, majd kiírja alul, hogy a médiafájlt nem lehet lejátszani. Eddig nem volt gond. Valakinek valami tipp? -
Cseri0058
őstag
válasz
nicu71 #22844 üzenetére
Azért ez durva kijelentés.
Laikus szemmel pont nem fogja látni a különbséget, főleg, úgy, hogy nem is lesz egymás mellett a kettő.
A 645 bőven elég az átlag felhasználóknak, mivel nem fogják látni a különbséget. Az hogy itt a fórumon kb. öten azt írjátok, hogy ég és föld a különbség az csak nektek annyira feltűnő, mert nektek fontos.
Nekem egy 55c645-ös tv-m van. Szüleimnél egy Lg oled Tv. Így, hogy nincs egymás mellett a kettő és néha látom az oledet, én mint laikus nem látok sok különbséget. Annyit nem mint ammennyit az árában látok, viszont a fényerő feltűnően gyengébb az olednek.
Szóval én azt mondom, hogy az átlagnak a c645 is bővel elég. Sokkal olcsóbb is... -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #22842 üzenetére
Mivel nagy a szórás a panelek és az elekrtonika között ezért minden tv-nek, még adott modellen belül is egyedi kalibráció kell a tökéletes színhelyességhez.
Még ha nagyrészt hasonlítanak is egymásra a beállítások, akkor is van valamekkora eltérés köztük.De az egyedi kalibráció sokkal, de sokkal drágább amit nem mindenki szeretne megfizetni, Nekik elfogadható alternatíva lehet ez a megoldás a kép javítására.
Nem csak műszerrel lehet látni a különbséget, főleg olyan tv-nél aminél gyárilag hatalmas a deltaE eltérés, javítani fog rajta számottevően, de nem lehet garantálni, hogy ugyanazt a pontosságot fogja hozni mint amit a tesztben bemutattam. Ha nagyon nagy szerencséd van akkor igen, de erre nagyon kicsi az esély.
Pl.: LG G3 csomagot azért nem tettem fel, mert az a teszt tv gyárilag nagyon rendben volt, ott még lehet, hogy a beállítások másolása még bizonyos esetben rontott volna is, bár a black crusht biztosan megszüntette volna.
Egyébként azért fizetős, mert ez a csatorna fenntartásához kell.
-
gaboka130
tag
Sziasztok! Amíg megérkezik az 50”-es c805-öm(elvileg holnap az emag weboldal szerint, emagos beszerzés)addig érdeklődnék, hogy olvastam külföldi fórumon, hogy a beépített netflix illetve más streaming szolgáltatók appjaival nem a legjobb a minősége a filmeknek és vesznek ilyen plusz NVidia shield tv nevezetű lejátszót, hogy jobb legyen. Akiknek már megvan a tv ti mit tapasztaltok? Főleg 50” méret érdekelne, de jöhet a nagyobbaknak is.
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #22837 üzenetére
Vásárlás után a yt videó alapján megcsináltam a beállításokat. Kérdésem, hogy nagyjából mennyit tesz még a minőségre (színhelyességre) ez a csomag?
Nyilván nem a fillérb..ról beszélek, csak 3*100 forint is sok , ha az értelmetlenül kerül elköltésre, a 3*5 eur meg nekem bőven jó , ha van értelme.
Egyszerűen az égvilágon senkit nem találok akinél meg lehetne ezt nézni, a változást, Vhiktor leírása pedig igen csak szűkszavú "semmire nincs garancia"
Ha annyit változik ,hogy mondjuk csak műszeresen mérhető , akkor azzal nyilván nem vagyok előrébb, De ha annyit ,hogy láthatóan szebb színek lesznek , akkor az simán jó lenne.Illetve ha valami nem oké, akkor visszavonható a csomag módosítása a tévén.
-
Caboose
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és a TCL 55C645-t néztem ki. A kérdésem, az lenne, hogy megéri-e ez a típus vagy érdemesebb-e kibővíteni a keretet mondjuk az 55C805-re. Esetleg más típust vagy márkát keresgéljek?
Nagyon ritkán nézünk TV-t és nem vagyunk igazán "igényesek" sem a képminőségre, sem egyéb funkciókra. Csak filmnézésre kéne, így nem igazán érzem létjogosultságát nálunk a nagyobb képfrissítésnek és egyéb extráknak.Nagyon megköszönném a segítséget!
-
DaVE-1
senior tag
Nem is láttam még ilyet máshol csak emagnál hogy rendel valamit az ember azt dátumot se kap mikor kaphatja meg a terméket
"Tudjuk, hogy már nagyon várod rendelésed minden tételének érkezését.
Úgy látjuk, hogy a csomagod összekészítését követően valahol megcsúszott a szállítási folyamatban, így a kézbesítése elhúzódhat."
Ez volt az utolsó hogy onnan rendeltem -
ρσгτσ
addikt
válasz
kzolee216 #22830 üzenetére
Telefonokkal mókoltam már sokat, gondolom ez sem egy komplikált dolog.
Amennyiben nem lassul be az egész és nincs akadozás sem, akkor érdekes lehet. De csak akkor.
Szerk.:
Ez amúgy más régiós? És/vagy custom?Vagy hogy van ez TCL -nél? Jönnek frissítések, csak nem jut el minden régióba vagy TV -re?
-
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #22819 üzenetére
Akkora képátlón már biztos jobban kijön mert már 3m távolságból is mindenképpen enyhén oldalról látod a széleit. Ezért jó az oled ott nincs ilyen. Következő tévém kb 6-7 év múlva tuti oled lesz ( ha kibírja addig ez). Csak ugye az drága és mindig sajnálok annyi pénzt költeni rá de legközelebb nem fogom sajnálni. Nem kísérletezek már minileddel sem mert abban is tuti nem tetszene valami ( pl világos fekete sávok) és már unom, hogy soem olyan amit veszek mint amilyennek igazán szeretném.
-
taught
csendes tag
válasz
p@gabi #22802 üzenetére
Egyrészt nem "szaroztam", hanem leírtam a hibát. Másrészt nem "biccentettem" a fejem, hanem szemben ültem vele, majd "egy embernyit" jobbra és balra, és ez az embernyi, de akár egy fejnyi távolság elég a színvesztéshez, és fakuláshoz.
Nem vagyok elitista, amúgy szuper képe van mind film, mind játék közben, egy árva szavam nem lehet rá eltekintve ettől a nagyon szűk betekintési szögtől.
Mondjuk az is lehet a gond, hogy 65-ös TV-t 3,5 méterről nézem, de szerintem ez egy normális távolság ekkora TV-hez.
Illetve azért tettem fel főleg a kérdést, hogy a VA az ilyen, vagy én nyúltam bele egy rosszba.
-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
TCL 65C805 TV-m van és kérdésem lenne, hogy amikor külső HDD-ről nézek filmet és beletekerek a filmbe, belehet-e állítani, hogy mennyit tekerjen? Pl. egy előre vagy vissza gomb megnyomásával kb. fél percet teker ami eléggé sok. Lassan egy hónapja van meg a TV, de a képernyőről még nem vettem le a fóliát. Maradhat rajta, vagy esetleg befolyásol bármit a képminőségben?
Köszönöm.
-
Celtis
veterán
Az egy kérdés, hogy miért vált korábban. Esetleg így jön a streamben a dinamikus metaadat. Ehhez Vhiktor ért, talán hozzászól. De ez kevésbé izgat.
Nekem inkább az a problémám, hogy miért fényesíti jól láthatóan az egész kijelzőt beleértve a fekete sávokat is. Megjegyzem az utána következő váltókép sem nagyon fényes.
Egyébként a tippem az, hogy valamit félreszámol a tv szoftvere. Érdekes lenne látni 835/845-tel, mert az egyikről az hírlik jobb, a másikról pedig az, hogy rosszabb a fekete tekintetében. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
p@gabi #22802 üzenetére
Valószínű arról van szó, hogy nem egészen ehhez szokott hozzá. Sokkal érzékenyebb rá.
Nekem is feltűnik itthon 2 OLED mellett a VA TCL -nél. Mondjuk a nappaliban nekem nagyon fontos a betekintési szög, mert több mint 3.5 méter széles, nagy U alakú kanapém van.
Persze a hálóban lévő TCL -nél sokkal kisebbek a szögek, így nagyjából kevésbé zavar.
-
Imi1981
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest