- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Redlight2 #23495 üzenetére
Én tartom magam ahhoz, amit feljebb a Samsung -ról írtam. Egyébként konyha TV -nek mindegyik alkalmas lenne, de ha baromi fényes a helyiség, akkor (főleg) 4K HDR -nél egyik sem lesz igazán tökéletes választás fényerőben.
Mondjuk nem tudom a mostani TV milyen, de esélyes, hogy annál mindegyik bőven jobb lesz.
Én ugyan másik TCL -en használom az 559 -es FW -t, de nálam több problémát is megoldott. A c645 -ös tulajok meg majd vissza tudnak jelezni, hogy náluk mi újság.
-
SanSayan
friss újonc
Sziasztok,
Remélem, jó helyre írom.
Van egy tcl 50c725 ös tv-m.
Egy ideje a Netfilxen egyes dolby vision tartalmakkal van gondom. A kivalasztott tartalom 4k dolby vision. Az indításkor ki is írja bal felül, hogy dolby vision..
A kép amúgy szép, de a képfrissítés nem jó. Nem olyan folyamatos a kép...
A képbeállításokban van a mozgás menün belül a kép tisztaság opció, és egy vibrálás csökkentése csúszka. Ha ez be van kapcsolva, és a csúszkát a 10 es re rakom, mondjuk egy sima hd tartalomnál, akkor a kép folyamatos lesz. Ha leveszem, és kikapcsolom a kép tisztaságot, akkor kevésbé lesz az, akkor kicsit fmdarabosabb lesz...
Én szeretek mindent úgy nézni, hogy a kép tisztaság beállítás megvan, és a csúszka a maxon áll.De egy ideje, jó ideje, egyes netflixes tartalmaknál ez a beállítás nem megy. A tartalomnál a dolby vision beállítás megjelenik, és a fenti opció os, de nulla hatással..Van viszont olyan dolby vision tartalom ahol igen, és nem darabos a kép, és van ahol nem , és kicsit darabos... Bár a színek így is szépek...
Pl az élet színei a netflixen tökéletes, de a One Piece nem...
Ha jól tudom, a dolby vision böl van két féle formátum a cmv2 és a cmv4, ha igaz... Ez lehet gond?
Nem tudom, hogy jól érthetően írtam-le, de tapasztaltatok már ilyet ennél a típusnál?
A disney és a hbo max os dolby vision és hdr tartalamak szépek és folyamatosak. A youtube on is minden hdr meg egyéb tartalom, HLG s tartalom is gyönyörűen jelenik meg, csak a netflixen nem nagyon...
A tvt csak a rajta található frissítéssel frissítettem, most azt írja, nincs újabb verzió.
Jelenleg ezek az adatai:Tv+op.rendszer verziója: V5.2.0 (V8-2204200-MF1V520)
Netflix ESN: NFANDROID-PRC-TCL2019RT51MUHDANDROIDTV-TCL==SMART=TV=PRO-16426- ....
KERNEL: LINUX LOCALHOST 4.14.198+ #2 SMP PREEMPT Fri Jul 1 19:41:01 CST 2022 armv7I
A netflix app az mondja magáról, hogy a legfrissebb. Már leszedtem, újratettem, rendszebeállításokat is visszatettem gyárira, konnektorból kihúzás, áramtalanítás stb..De nem lett változás, a legtöbb dolby vision a netflixen "nem az igazi..."
Tudtok segíteni, valaki tapasztalt ilyet? Ez valami beállítás valahol, vagy valami androidos dolog?
-
Swami
senior tag
Tudja valaki, hogy az Emag miért csak 24 hónap garanciát ad a 65c805-re? A jótállási jegyre ők maguk írták rá a vételárat, miszerint 349.990,- Ft. Tudtommal 250.000,- Ft felett három év a kötelező garancia.
(A kiterjesztett garanciára még karácsony előtt regisztráltam, de még nem jött semmilyen visszaigazoló email.) -
Bogyi007
veterán
válasz
Redlight2 #23495 üzenetére
Felraktam az 559-es firmwaret és nálam az eddigi gondok megoldóttá tudtam vlazán visszaak...
Ps5-öt miután kikapcsoltam lazán vissza tudtam váltani a TV módra...
-
Euripidész
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudom beállítani, hogy a TCL C805-ön a Yettel tv box távirányítójával tudjam állítani a hangot.
HDMI 1 portba van dugva a box ha ennek van jelentősége.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Redlight2
tag
Elsődleges szempont, hogy jól látható legyen,mert elég napfényes a konyha. A mostani kis régi IPS samsung tv elég vérszegény mikor besüt a nap
Igazából max 2-en nézzük párommal sütés/főzés és étkezések alkalmával kb majdnem szemből mindig.Ritkán a haverokkal focimeccseket. Ezért gondoltam egy olcsóbb QLED tv-t, hogy a mostanitól biztos jobb lesz alapon. Fontos még, hogy hálózatról (plex) és pendriveról is tudjon gond nélkül fullHD/4k tartalmakat is lejátszani, illetve h prime/netflix/RakutenViki legyen rajta. Kb ennyi. A c645 ideálisnak is tűnt, de ezek a fórumtársak által írt lejátszási gondok kicsit riasztanak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Redlight2 #23493 üzenetére
"Alsóbb" TV -k között én biztos nem választanék Samsung -ot a magyarországi garanciális ügyintézés és a problémák miatt. Feljebb is necces téma.
Egyébként konyha TV -nél mi lenne az elsődleges felhasználási mód? Elsősorban milyen funkciók érdekesek és hányan néznétek a TV -t?
-
Redlight2
tag
Konyhába kinéztem egy 43"c645-öt. Olvasgatva itt a fórumot, azért akadnak apróbb gondok vele..ami kicsit elbizonytalanított. Viszont szolgáltatótól lehet eltudnék hozni egy SAMSUNG QE43Q60C tv-ét picit drágábban. Kérdésem annyi lenne, hogy esetleg valakinek van összehasonlítási alapja a 2 tv-vel? Melyik a jobb?
-
beeeeerka
tag
Sziasztok, HELP !
Vettem hétvégi házba 'Aiwa JH32TS300S HD Ready Smart LED Televízió, 81 cm' -t .
Nekem OK a képe, HDMI és USB kipróbálva, jól műx. A SMART része nem annyira,
sztem Balira ez is jó lesz ...
Van viszont még néhány analóg jelforrásom, amit szívesen megjelenítenék rajta.
A TV a #&@{}<łŁí€Í felhasználói kézikönyv szerint tud ilyen jelet is fogadni,
de a típusra keresve '0' többletinfót találtam a gyári ( magyar ) kézikönyvhöz képest.Tudna Vki segíteni az analóg jellel kapcsolatban, részletesebb j(l)úzergájd hol található ?
Ha rossz helyen érdeklődöm ( az 1200+topikot nem tudom átböngészni :-) , lécci
irányítsatok a megfelelő helyre, előre is köszi.Üdv: B --- BÚÉK mindenkinek !
-
Celtis
veterán
válasz
beach head #23481 üzenetére
Judder reduction a mozgás beállításokban.
-
Celtis
veterán
válasz
balu1977 #23479 üzenetére
Ja, hogy a fizikai sat bemenetet használod. Ahhoz biztos nem fogsz cccam-ot kötni.
Én is műholdazok, de nekem van egy satip szerver meg egy RPi tv szerver. A tv-n Kodival nézem az adást. Lehet elsőre bonyolultnak hangzik, de rengeteg előnye van.Szerintem nem fogod megúszni egy külső box használatát. Valami enigmás boxod van? Azt is tudod a Kodival használni, nem is kell ott legyen a tv-nél.
-
beach head
senior tag
mit kell beallitani ahhoz hogy ne szaggasson annyira a kep amikor pl a musorban baljol jobbra vegighalad a kamera? , nagyon szakadozva mutatja a teve, foleg rajzfilm eseten jol kivehető ez a dolog. c639.
-
Celtis
veterán
Tudj valaki, hogy pontosan mit csinál a képbeállítások motion részében a "Dynamic Acceleration"? (C805)
-
balu1977
senior tag
CCCAMot lehet valahogy futtatni a tvén?
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Nézegetem a TCL tv-ket. Jelenleg két típust, 845 ill. 805.
Jellemzően tv, yt ( SmartTubeNext ), és online filmek ( kodi, filmpapa, stb ) lenne nézve rajta.
Megéri vajon a 845 a 90K felárat?
Illetve szívesen meg hallgatok pro és kontra érveket mind2 tv mellett. -
Imi1981
veterán
válasz
Solymi81 #23464 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nincs szép képe mert szép a képe hanem, hogy az sdr anyagok 70 %- ban jobban tetszenek mint a dv és hdr ( ugyan azok filmek esetén). Persze ahogy szkutyi is írta lehet a régebbi filmek miatt mert ezeken mokólt hdr és dv van. Én meg sok régebbi filmet nézek mert azokat szeretem.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Imi1981 #23463 üzenetére
Kellene valami összehasonlítás, mert szerintem ennek a TV-nek szépek a képei.
Én néztem C805-ön is filmet és nem vettem észre nagy különbséget.Szerintem a C745 TV az ajánlott beállításokkal teljesen jó, persze ki mihez szokott, mert ha a TV meg az IPS monitort hasonlítom össze, valami a monitoron néz ki "szebben", miközben TV-n előtte nincs vele problémám.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #23462 üzenetére
55C745 . Az a baj sok régi filmet szeretek. Nem ősrégi csak régebbi. Pl feledés, holnap határa, jurassic parkok, avatar, prometheus ( ez például szebb volt dv-ben), meg sok ilyen sci-fi félék.
Netflixen a sorozatok amik dv-ben vannak jónak tűnnek de a fekete ugye itt is gyengébb mint sdr esetén de összhatás mégis jó. Van egy olyan érzésem, hogy ezek oleden az igaziak. -
Imi1981
veterán
Nem tudom ki hogy van vele de nekem a filmek 70%-a jobban tetszik sdr-ben mint hdr vagy dv-ben 55C745 -ön. Egyszerűen sdr-ben jobbak a színek és jobb a kontraszt. Hdr-ben és dv-ben ultra magas a fényerő de ennyi kb. Persze volt néhány film ami dv-ben vagy hdr-ben jobb volt de nem sok ( azok közül amit próbáltam minden formátumban).
Ezek a filmek régebbiek lehet ez is az oka ( Pi élete, legenda vagyok, stb). Netflixen ugye csak dv-ben és hdr-ben látom de ott jobbnak tűnik.
A lényeg, hogy engem nem varázsolt el ez a hdr /dv látvány. Vagy a tv nem elég jó ebben vagy kéne neki egy rendes kalibráció ( fehéregyensúly meg szín kalibráció meg minden) külön hdr meg dv-re. Na mindegy ez van.Boldog Új évet mindenkinek! 😊
-
Albi001
tag
Sziasztok!
Hol találok friss firmware-t TCL C728-hoz?
-
modd3r
őstag
Sziasztok!
55C645-öt nem tudom párosítani BT-on a telefonommal. (S23)
A TV-n csak fut a csík amikor eszközt keres, a telom látja a Tv-t, de sikertelen kapcsolódást ír, amikor párosítani próbálom vele. TV firmware frissitese már megvolt. Mi lehet a gond? -
rumkola
nagyúr
Da, arra is jó. Ez GOOGLE TV.
Itt a lista:
R51MT05 is for the following TV Models:
- P725/P728, P635/P638, P735/P737, P74x
- C725, C635, C64x
- H720, Q72, Q73
- QLED770
- S546 (N.America)Amúgy megnézed a TV tulajdonságaiban, ott kiírja. Nálam stabil, az újabbakkal mindegyikkel fagy.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Bogyi007 #23443 üzenetére
Elírtam a verziószámot, ez a jó:
V8-R51MT05-LF1V559
Feltöltöttem ide:
[link]IMG egy pendrive gyökérbe (nem a ZIP!), TV kihúz, bekapcsológomb nyomvatartása közben visszadug a 220-ba és addig nyomvatartani a gombot amíg el nem indul a frissítés.
A TV-t újra be kell majd állítani, de furcsamód néhány beállítás megmarad az előzőből. -
Snoop27
őstag
Vannak még negativ tapasztalatok a C845-tel kapcsolatban? Most egy árban van a C805-tel s berendelnèk egyet. Ha nem javasolt akkor marad a C805.
-
LÁZ
addikt
válasz
Lzsuzso #23435 üzenetére
az lehet a szolgáltató hibája is, pl nálunk a voda is trágya volt tegnap a hálószobás tv-n, de ettől függetlenül nyugodtan visszaviheted, aztán választasz olyat, amilyen az előző volt
ps. a bluetoothnak is mennie kéne, mert nálunk (55c728) minden teló párosítva van vele, úgyhogy ott max a teló láthatóság lehet a probléma, de húzd ki a tv-t 1 percre, aztán vissza. -
Bogyi007
veterán
válasz
Skarpea #23436 üzenetére
Nálam igazából egyetlen olyan dolog van ami kicsit bosszantó a C645 esetében (55"-os modell) használom például a Ps5 konzollal és kikapcsolom azt vagy pihenőmódra rakom, ezután ha átváltanék TV-re akkor sötét képernyőt kapok leggyakrabban - menüből TV újraínditás segít csak ezen. Minden másra át tudok váltani és működik is csak a Tv mód nem...
-
szanysa
csendes tag
Sziasztok!
Új tv beállítási gond lépett fel.
Adott a JVC LT 40 VAF3235 Android Smart LED Televízió.
Én jelenleg csak távolból tudok segítséget adni, nem vagyok helyileg a probléma előtt.
Nem saját készülékről van szó - akinek kellene segíteni az pedig nem igazán érti ezeket a modern dolgokat.
Tehát az a gond , hogy nem jönnek be a kábelszolgáltató digitális csatornái, csak az analógok.
Mi lehet a gond nem tudom ezért kérek itt segítséget, mert az a pont ahol kérni kellene hogy
Analóg - Digitális választás vagy ugye mind, nem is jelenik meg.Esetleg volna valakinek ötlete, netalán kis videoban megmutatná a programozás menetét
nagy segítség volna.Sajnos a neten még a User Manual sem található az adott típushoz.
Ha valakinek mégis volna belinkelné ide nekem vagy átküldené?
Hálás köszönet és B.Ú.É.K. mindenkinek!
-
Lzsuzso
friss újonc
Sziasztok! Még egy kérdés, és aztán csöndbe maradok
Tegnap este még simán behozta a műsorújságot, ma már az írja minden adónál, hogy nincs infó. Van valami teendőm... (azon kívül, hogy visszaviszem? Nagyon fura egy TV, nem egy könnyen kezelhető, vagy csak még mert új?!!!
-
Lzsuzso
friss újonc
Sziasztok! Vettünk egy TCL55c645 tv-t, de a Bluetooth-t nem párosítja a telefonommal. Tudnátok valamit javasolni ez ügyben?
-
gg72
veterán
Arra van megoldás, hogy a korhatáros műsoroknál ne kelljen mindig megadni a szülői felügyelet kódját?
-
king3000
csendes tag
Sziasztok,
Egy elég furcsa jelenséget vettem észre a 65C835-n. Amikor be van dugva a tv-be egy pendrive, néha random, rövid fagyások lépnek fel pl. a Smarttube alkalmazás (Youtube alternatíva) használata közben, de akár a Google TV főoldalon is. Eddig asszem háromszor jött elő ilyen, mind a három alkalommal megoldotta a pendrive kihúzása.
Találkozott valaki korábban ilyennel? Az egyetlen tippem, hogy magával a pendriveval valami gond, viszont amikor arról játszok le filmeket, akkor tökéletesen működik. -
Stealth
senior tag
Nem értem ezeket a szaggat, külső hardver, minipc dolgokat. Nekem a c735 is jól működött és most a c805 is jól működik.
Kodi, Vimu, Vlc van fent. A Kodi csak az mkv konténeres DV-t nem játsza le csak HDR10ben, de erre van a Vimu.
Csak a play store-ból telepítek. Egy NAS a szerver, NFS a megosztás. C735 Wifin lógott, most a C805 kábelen van egy tp-link UE330-cal.Lehet mázlim van.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Skarpea #23380 üzenetére
Garanciáról jut eszembe - én a C645-öt az Auchanban vettem (csereutalvány oda szólt a biztosítás végett) és alapból ugyebár 2 év járt hozzá. A TCL weboldalán regisztráltam (nem a speciális promócióson) és kaptam hozzá még egy évet, így 3 évem van hozzá - valamint a harmadik évem és a negyedikre kértem Auchan által adott kiterjesztett garanciát/baalesetbiztosítást is.
-
gellei
aktív tag
65C835
Omega Kodi felrak, tv fagy, amikor eltávolítom nem.
Plex: Dolby Vision fut, viszont szaggat a kép, látványosan. Erre valakinek megoldás, beállítás? A Plex eddig nekem nem szaggatott, de DV alatt igen.
300Mbit feletti sávszélességet mérek a tv-n, usb-s net adapterrel, hálózatról nézem a filmeket. HDR10-zel nem szaggat a lejátszóján, ott nincs DV. -
Atis45
aktív tag
válasz
Celtis #23382 üzenetére
Főleg úgy, hogy nekem pl. Disney, Netflix, SkyShowtime-on semmi probléma nincs. És gondolom ott is 24 képkockával, vagyis húszon három egész valamennyivel jönnek a filmek. Csak a külső vinyóról való lejátszásnál vannak akadások. Már kipróbáltam azt is, hogy a vinyót (usb3) közvetlenül dugtam rá a tv-re, hogy nem-e az a gond, hogy az usb hosszabbító kábel csak usb2-es, de úgy se volt javulás.
-
szkutyi
addikt
válasz
Stealth #23410 üzenetére
Igen ott van...csak gondoltam eladom a külső média playert, és megveszem a mini pc-t szervernek, aztán ha ne adja isten lessz egy olyan tv aminek szar a hardvere, nem jól viszi a filmeket, akkor ott lessz a mini pc mint lejátszó eszköz.
Egyébként tcl-hez biztos hogy vennék valami külsőt mert ez ami itt megy az vicc.. -
baladam86
aktív tag
válasz
vonSux #23403 üzenetére
Elmondom miért nem foglalkozom vele:
- Ha visszaviszem a TV-t a boltba, és elmondom, hogy csak Xbox-nál van zöld pixel, elhajtanak, hogy vagy az Xbox, vagy a HDMI kábel az, ami a gondot okozza. Namármost, mindegyik HDMI csatlakozón, másik kábellel is ott a zöld pixel -> minden jel arra mutat, hogy tényleg az Xbox körül van a gond
- Ha visszaviszem az Xboxot, hogy azzal van a gond (másik TV-re dugva nincs zöld pixel, kipróbálva) elhajtanak, hogy a TV a hibás, mert nem lehet reprodukálni másik TV-n a zöld pixelt az Xbox-szal.
- TCL hivatalos policy-ja értelmében 16(!!) hibás pixel elfogadható 4K felbontáson, ezzel az eggyel feltételezhetően elhajtanának egy udvarias mosoly kíséretében..Érzed a 22-es csapdáját?
Nincs igazán kedvem foglalkozni ezzel, majd talán a későbbiekben egyszer, ha már nagyon unom, vagy unatkozom, 5 év garanciaidő alatt még más is előjöhet.
-
vidaila
senior tag
Tetszik a képeitek alapján az SDR videók képe, milyen release-ek ezek vagy hogy kell őket keresni a virágboltban?
-
vonSux
őstag
válasz
baladam86 #23402 üzenetére
Azért fuss egy kört az üzlettel, nem hergelni akarlak, de azt megértem, hogy ha zavar. Hátha legalább valami kompenzációt kapsz.
Igen, elindítom a visszaszállítást, mégha baromira nincs is humorom ezzel foglalkozni. 75” azért nem kicsi a mozgatáshoz +az idő. Jó, hogy taktikusan még nem szereltem fel a falra. Nos ez van, c’est la vie…
-
baladam86
aktív tag
válasz
vonSux #23399 üzenetére
Akkor szerintem élj a lehetőséggel.
Én 2 ponton csúsztam el, személyesen vásároltam a TV-t, illetve az Xbox a TV vásárlás után érkezett 1 héttel, és akkor láttam a zöld pixelt, úgyhogy nekem sajnos visszaküldésre nem volt lehetőségem, és arra sem, hogy 3 napon belül visszavigyem a TV-t..
-
vonSux
őstag
válasz
7Heads Drago #23400 üzenetére
Persze, teljesen jogos amit írsz, van valami pixel szám ami felett a gyártó is hibának tartja (ami kb nonszensz, mert egy hibásan világító pixel is tud baromi zavaró lenni).
De ez teljesen friss vásárlás, egyelőre leginkább kényelmetlenséget okoz max.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest