- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
válasz
Vhiktor #25098 üzenetére
nálam is sárga lett a menü a 20 pontos beállitásokban,egészen pontosan az SDR - 19es intervallum -Kék állitásánál ha a 0-ról elmozditom a minusz tartományba/az előirt érték -5 ,itt válik sárgává a kijelölés.Hagytam nullán egyelőre...
Yt nálam is foltos,ha kikapcsolom a 20 pontost akkor ugy látom megjavul . -
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Zozo60 #25079 üzenetére
Most a 85ös c805 625e ért van --ha azt az árat nézzük --- ,nagyobb fényerő,több zónával kell, akkor a 75ös c845 600e ért ---- vagy esetleg a c935 640e ért,annál is a kép--persze így látatlanban
adatok alapján .Meg a két utóbbinál 2.1 a hang,ha az is igény hogy jobban szóljon.Én személy szerint ,mivel nekem házimozin van a TV, 85öst venném
a 75" c805ösöm amit tud képminőségben ,nekem bőven elég --és ezt 420ezerért a BF alatt--- így látatlanban mondanám még a Hisense u8kq-t 75"ban 600e ,de az IPS panelos nem tudom mennyivel rosszabb a feketéje a c805höz képest ( én a u8hq-t néztem elősször 75ösben, de az is IPS panelos lett volna,nem mertem bevállani
van egy 55ösöm va panelos hisense u8qf sorozat ,az nagyon jó ---samsungban meg 75ösben a qn90(qn85) sorozat ami már jó, 690e től indul. És te választasz,ne ránk hivatkozz
-
classic B
senior tag
C805: kalibrálás előtti és utána képernyőképet tudna valaki betenni? Éjszakai vagy sötét szobás jelenet pl.
-
Rolika109
csendes tag
Ezzel a megoldással nem állítódik át az SDR és a HDR képbeállítása? Ha 1db HDMI t használok akkor elég csak 1-1x beállítani az SDR t és a HDR t úgy hogy beállítom hogy külön feljorrásként mentse el nem? És akkor így ha SDR film után HDR t nézek akkor megmarad a HDR-es beállítás és nem az SDR beállításra áll át nem? Ha jól értelmezem amit írtál
-
Swenk
aktív tag
válasz
Cartmenn #25071 üzenetére
Kösz, akkor rendezem én is. El voltam lényezteteve az Lg tv-vel, mert a Diginél nagyon logikusan jöttek a csatornák, nem is nagyon kellett nekem belenyúlni. Sajnos az abc sorrend nem igazán praktikus, számomra.Fura, hogy a szolgáltató által adott sorrendet ábc-be rakja át a TCL tv.
-
Vhiktor
nagyúr
-
gg72
veterán
Én is megvettem, be is állítottam a dolgokat, én úgy veszem észre, hogy HDR és Mozi mód esetén egyértelműen fényesebb/részletgazdagabb lett a kép, amúgy most a "Dinamikus hangtérképezés: A prioritás részlete..." állásban van, eddig ez OFF volt, ha jól emlékszem.
Kíváncsi vagyok hogy előjönnek-e a mikrolaggolások 24p esetén külső forrásról, mert eddig mindig észrevettem, csak PC módban tűntek el, de ott most meg HDR kép gyengébb, nincs is annyi beállítási opció, pedig mostanában úgy néztem mindent.
Amúgy valóban hiába van bejelölve a Minden képforrás esetén alkamazza a beállításokat, az SDR-t és a HDR-t összekeveri, erre csak az a megoldás, hogy a képbeállításokat külön jelforrásként mentse el, így persze pl. két külön forrás esetán 4-szer kell végigmenni a beállításokon (HDR+SDR)...
Amúgy én az új teszt FW 1es verzióján vagyok. -
pictigjis
őstag
-
Rolika109
csendes tag
C805 ön van rá lehetőség hogy a 999v2 ről visszaállítsam a 999v1 re? És ha igen akkor hogy?
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
zsoltip #25018 üzenetére
Én max hetente kapcsolom be,filmezésre,ha van valami jó --gyorsindítás,meg 1-2 dolog kikapcsolva- 75"c805---gyári minden---1x sem volt ilyen.Talán 1x volt bekapcsolás után valami képmegjelenítési probléma (már nem tudom mi
) ki-be kapcsolás után helyre állt,ennek se tulajdonítottam semmit
-
Zole95
csendes tag
Sziasztok!
Az euronicsban a TCL 65C805 jelenlegi ára 339 000, ez jó árnak számít?
Tervben van egy soundbar is vétele is a tv-hez.
Láttam, hogy most a 65C845 mellé a TCL S643WE árát elengedik.Jobban megeri így a 65C845, vsgy ez a fajta soundbar nem a legjobb választás?
-
Rolika109
csendes tag
Sziasztok. Adott egy C805 ös TV. Telepítve lett rá a 999v2. Be lett kalibrálva külön külön az SDR, HDR és a Dolby vision is. Ha SDR és Dolby tartalmat nézek akkor tökéletes, de amint HDR tartalmat nézek akkor a HDR beállításai átállítódnal az SDR beállításaivá. Ez mitől lehet? Valami megoldás rá?
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Stealth #25058 üzenetére
Gondolom jobb a panel és a szoftver is illetve előbbi függ(het) a TV méretétől is.
Korábbi tesztekben pl. a C745-öt jobbnak hozták ki a C845-nél, mert annak a szoftvere nem volt jó, talán ugyanez lehet a C805-nél is.
A szoftveres támogatás a TCL-nél meg nem annyira jó, bár az utóbbi fél évben jött ki 2-3 frissítés, igaz az utolsó teszt.
Valszeg fejlődnek ezen a fronton is. -
Vhiktor
nagyúr
Fent vannak a beállítások a payhip oldalon.
Ezúttal is köszönöm mindenkinek aki a vásárlásával támogatja a csatornát.
Aki megvette a 835 beállításait a 805-ös tv-jéhez az kérem jelentkezzen, megkapja ingyen a beállításokat. -
XenHai
senior tag
Ha már úgy is a c805 és c845 a téma kérdeznék.
A kettő között vacilálok.
A C845-öt valaki rakta karos mountra ? Ahogy nézem eléggé szar helyen van Subwofer,
eddig amit láttam mindegyik kar letakarná. -
Stealth
senior tag
válasz
mikrofon #25037 üzenetére
Szerintem nem lehet egy kategória a C805 és C845, között.
Mindkettő miniled, az előbbinek kevesebb a zónája és kisebb a fényerő, de miniled az miniled. Én azt mondanám, hogy a C805 a miniledek alsó kategóriája.
Szerintem jobb tv mint a C745, ami ugyan FALD, de nem miniled.
Igazából egy készülék felesleges a szortimentből, úgy érzem.
Jól megkavarta a TCL a vizet. -
L4mie
veterán
válasz
Stealth #25051 üzenetére
+HF77: Na ezek mindkettő már jó ár, trigger határ alatt
Jön még akció szeirntem, csak hüle emag heti 2x nyom valami akciót, de ezt pont nem akarja akciózni.
Amúgy most még az alzán és telekomon kívül van 5 éves garanciakiterjesztős akció valahol? Emagon már nem látom, ott van? MM? -
L4mie
veterán
válasz
mikrofon #25048 üzenetére
Sziasztok!
Mennyi volt a 805 akciósan?Most válogatok TV-t (ráérek szerencsére) 65c745-tel indultam, de a c805 felé kacsingatok éppen. Ősszel volt a 745 235k-ért is emagon...most meg 275k körül mennek.
Ha a 805 lemmenne ebbe a 250-300 közötti sávba akkor BB lenne az tutti. Ha már volt itt akkor lehet májusra megint itt lesz (ha jól tudom általában akkor jönnek az új szériák) -
pictigjis
őstag
válasz
Vhiktor #25046 üzenetére
háááát... sajnos a v999-ből a test version 2-t tettem fel, mert akkor még nem írtak róla semmi "rosszat". azóta kiderült, hogy dolby vision tartalom alatt produkálhat némi villódzást, ez nálam is előjött. az 1-est pedig már csak img-s frissítéssel tudom valószínűleg feltenni, mert pendrive-ról zippelve már nem tekinti frissítésnek
szóval ezekben a teszt fw-kben lehetnek aknák
-
HF77
őstag
805 képest leginkább ár értékben nagyon nem hozza az elvártakat a 845
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #25039 üzenetére
@Mikrofon: Könnyedén vissza lehet keresni. Meglehetősen negatívan lett a 845 lefestve. Én azért is mondtam le a rendelést.
Szóval a 805-845 összehasonlítás igencsak érdekes lehet. Főleg azok fényében, amik a 845-re kritikaként elhangoztak, betekintési szög, kontraszt, fekete stb. -
pictigjis
őstag
válasz
Vhiktor #25039 üzenetére
akkor lehet, most ez az akciós 55-ös c835 a best buy?
-
mikrofon
veterán
válasz
pictigjis #25032 üzenetére
Miért érdekes?
Az hogy eggyel korábbi de egyel magasabb kategóriájú termék a jobb ez normális. Különben mi értelme lenne a magasabb kategóriának?#25030 Stealth:
Tudom ezért írtam.#25034Stealth:
A C805-ről terjedt, hogy a C835 utódja.
Ez téves következtetés. Egyértelműen a C745 utódja a C805 ezért is a hivatalos típusa: C755. Csak egyes területeken marketing okokból C755 helyett C805 néven árulják.
A C835 utódja a C845.
Általad kért sorrend: C805 << C835 < C845; ú
A C805 és C835 között egy kategória ugrás is van. -
Swenk
aktív tag
Üdv! A tv 65C805
A tv csatornákat abc sorrendben adja. Lehet más szisztémában is beállítani a csat. sorrendet? Pl. Digi szolgáltatói csat.sorrend, vagy csat.tartalom szerinti csoportosítás vagy csak egyenként lehet
"huzigálni" a csatornákat, a kívánt helyre. -
pictigjis
őstag
válasz
Vhiktor #25020 üzenetére
egyebkent melyik adaptiv fenyerorol beszeltek? az altalanos beallitasokban, a kijelzonel van egy "intelligens" beallitas, ami automatikusan allitgat, de peldaul a dinamikus kepmod reszletes beallitasainal kulon is van egy adaptiv fenyero opcio, ami eco modban eleg eco
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
TCL 55C805
FW: V8-T653T01-LF1V028
Arra lettem fiygelmes, hogy néhány naponta, ha nem kapcsolom be a TV-t, a következő bekapcsolásnál fekete képernyő, majd kikapcsol a készülék.Visszahozni következőképpen sikerült eddig:
- áram megszüntetés, visszakapcsolás
- kijelző tükrözés elindítása amíg a feketén világító képernyő van, és nem kapcsol kiMásnál is előjött már ilyen jelenség? És mi lett a megoldás?
Valami ilyesmi lehet...
#24923 LiteCross91 -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Ma rendeltem, jövőhéten érkezik egy TCL 43C645.
Nincs tervben játék, filmek is csak nagy ritkán lesznek nézve.
Hálószobába lesz és 99% este lefekvés előtt megy majd míg elalszunk.
Talán nagy ritkán néznék youtube vagy twitch-et.Gyorsindítás lehetőség ki-be kapcsolása hatással van pl. az usb aljzatra?
Pl.: Engedélyezem a gyorsindítást (igaz többet fogyaszt) akkor az usb aljzatra kötött led háttérvilágítás sem kapcsol le vagy ez az opció csak a panelre vonatkozik?Van valami amire figyelnem kellene a beüzemelés/beállítások során?
Alza vásárlás.
Extra garancia érvényesítés a tcl-promo.com/hu oldalon regisztrálom a terméket és kész?
Ettől függetlenül alza-t kell keresni ha problémám lenne?
-
Vhiktor
nagyúr
C805 kalibrálása után pár infó.
A tv maximális fényereje HDR és DV esetében kalibráltan 850 nit 10% ablakban mérve.
A P3 színtér 93%-át fedi le. -
Extremex
tag
Nekem ez van rajta,és nem talál újabbat
-
joydrv
aktív tag
-
Extremex
tag
Sziasztok!
Olvasgattam hogy pendrive-ról frissítik sokan a tv-T itt.
Nekem egy 55c645 tv-m van. Arra esetleg van valami frissítés amit érdemes rá raknom?Ha igen valaki tud róla linket küldeni honnan tudom letölteni? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest