- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swenk
aktív tag
válasz
Celtis #25796 üzenetére
Tudod az a baj, hogy a hölgy kijelentette, hogy helyben NEM javítanak. Tehát hetekre elviszik, aztán vagy kijavítják vagy nem, én meg örülhetek, ha visszahozzák egy hónap múlva, esetleg ugyanúgy.
Azt is mondta, hogy járunk Budapest felé, egy héten 1x, 2x....Azt is mondta, hogy örüljek, mert más tipusoknál csak arra kell várni 3 hetet, hogy el kerüljön hozzájuk a javításért "könyörgő" email. Tényleg: jogilag ok, hogy csak email útján lehet kérni egy meghibásodott tv garanciális javítását? plus fotók a tv-ről? Szerintem ez röhej. -
ρσгτσ
addikt
-
Celtis
veterán
Tedd helyre őket.
Az normális, ha a számla és garanciajegy másolatát , meg a készülék gyártási számát kérik. Utóbbi a csomagoláson és szerintem a tv menüjébem is megtalálható.
Ha helyben nem tudják javítani, akkor gondoskodniuk kell az elszállításról, beleértve a falról leszedést és visszarakást, ami éppenséggel nem egy nagy dolog.
Mondjuk jobban jársz ha megvan a doboz és úgy viszik el. De a csomagolás megléte nem garanciális feltétel.Semmi nem fog javulni egyébként ha újraflashelik a szoftvert. Pótcselekvés.
-
Swenk
aktív tag
válasz
st6969 #25788 üzenetére
Sajnos csak részben van így. Mai infó a Szfehérvári hivatalos országos, egyetlen szervízről, amely garis TCL tv-ket vállal.
Le kell vennem a tv-t a falról és le kell fotózni a hátán az adatlapot.mondom,hogy nagy ám, egyedül nem megy. Válasz előtte kellett volna, mert csak fotót fogadnak el.Aztán le kell fotózni a számlát is.Azt már meg sem mertem kérdezni, hogy be szkennelve nem jó?
aztán név, cím,mobilszám. aztán a hiba leírása. Mindezt egy emailben kell elküldeni. Ha ez nincs a gyártó nem vállal garanciát. A számlával és a gari jeggyel kitörölhetem.... Azért érdekelne, hogy mit szólna ehhez a fogyasztóvédelem? Ja és doboz is kell.
Na tovább. A helyszínen nem javítanak, pláne 65 colost, bár szoftverezést a helyszínen is meg lehetne csinálni, szerintem. Elviszik és jó esetben 3 hét múlva visszahozzák. Ehhez képest a Samsung a heverőmön cserélt alaplapot, a LG-nek meg távjavító szolgálata is van. Találtam Bp-i szervízt, felhívtam, persze Ők nem vállalnak garos készüléket. Elmondtam a hang hibámat, valószínű szoftver hiba lesz, mondták. Tehát most majd kijön a szuper szervíz, leutaztatja Fehérvárra a 65 colos tv-met, ha adok mellé dobozt, újra szoftverezi és pár hét múlva visszahozza. Persze, ha találok valakit, akivel le tudom venni a falról. Másfél hónapos tv. BRAVO TCL.! Hiába tetszik a kép, meg a tv, meg is kedveltem, az sem lenne baj, hogy előjött egy hangnémulás probléma, de így....nagyon megbántam -fentiek miatt-hogy TCL TV-t vettem. -
Oraculus
tag
A TCL weboldalán már fent van az új készülék adatai.
TCL C855: https://www.tcl.com/global/en/tvs/c855
-
Imi1981
veterán
Én csináltam egy gyári alapra állítást 55C745 -ön mert volt pár furcsaság. Például mindig a dv anyagok dv sötét módban indult pedig én a dv világos módot használom. Mindig vissza kellett kapcsolni dv világosra. Gyári alapra állítás helyrehozta. Most úgytűnik jó ez az fw úgyhogy nem frissítek tesztverziókra.
-
st6969
őstag
Azért egy próbát tehetsz, az nem kerül semmibe --> TCL promóció
Volt, aki beregisztrálta úgy a tv-jét, hogy nem a promócióban részt vevő forgalmazónál vette, és mégis kapott visszaigazolást...ki tudja, milyen majmok ellenőrzik ezt.Nem számít, hol a szerviz. A méretéből adódóan, a garancia ideje alatt neked nem kell mozgatni, házhoz fognak jönni.
-
Imi1981
veterán
válasz
Susanin #25782 üzenetére
Én 55C745 -ön teszteltem. Most néztem dv, hdr10 és sdr filmeket is és jónak tűnik. Mintha jobb lenne a kép sdr esetén mint v3-on. Dv és hdr10 szerintem ugyan olyan de nehéz így megállapítani. Viszont az a kis hülyeség itt is megvan ha dv filmet nézek és leállítom és vissza vált sdr-re akkor dinamikus képmódra vált nem a mozi képmódra amin volt előtte. Ezt szinte minden fw csinálta! Talán a V028 nem csinálta. Itt is úgyan olyanra beállítottam a dinamikus képmódot mint a mozi képmódot azt kész. Így asszonyt se zavarja én meg úgyis vissza váltok mozira.
A v028 fekete megjelenítése nem tetszett sose és ebben ( meg szerintem másban is) sokkal jobb a v098. Eddig azt mondom jó ez az fw és végre nem teszt firmware van a tévén. Így talán nincs gond ha gariztatni kéne. -
Susanin
csendes tag
Igen a beállítások megmaradtak, az appok nem.
-
Swenk
aktív tag
válasz
st6969 #25777 üzenetére
Köszönöm szépen, megnyugtattál. Auchanban vettem jan 31-én, mert mindenütt min. 400000Ft volt, csak itt 350000, abban az időben.
Igazad van, a számla scennelése, fotózása nem nagy ügy.
Akkor most már csak figyelem, hogy lesz-e hangnémulás, bár , ha visszajön magától, akkor mit magyarázhatok a szervíznek...
Tényleg csak Szfehérváron van szervíze a tv-nek? A gari papíron ez van. -
Susanin
csendes tag
V098 IMG felment simán. Tapasztalat: stabil, jó, egyenlő a V028. Eddig nem tapasztaltam hiányosságokat. 98c805
-
st6969
őstag
Szia,
nem kötelező a TCL regisztráció, viszont a garancia kiterjesztés promócióra nagyon is célszerű lett volna regisztrálni, ez a kettő nem ugyanaz (de ennek feltételei vannak, vásárlás helye pl., illetve korábban a vásárlás napjától 30 napig lehetett a kiterjesztett garanciára regisztrálni). Keress rá, többen is linkelték itt az oldalon, hogy hol kell regisztrálni, tegyél egy próbát, hátha elfogadja.
Mert bár él a garancia/jótállás a számlád és a gari jegyed alapján is, de az csak a törvényben meghatározott ideig, érték alapján 250ezerFt felett 3 évig. Ez sem rossz, de a promócióban ehhez kaptál volna +2 évet.
Azt nem tudom, hogy mihez kell a QR kód, de a promóciós regisztrációhoz biztos, hogy nem. Oda a sorozatszám kell, ami nem csak a tv hátulján van, hanem a dobozon, gari jegyen és még ha jól rémlik, a menüben is. A számla fotózgatás meg miért ekkora probléma? -
Swenk
aktív tag
Sziasztok! Most nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre, tényleg.
Kb. 1,5 hónapja vettem egy TCL 65 C805 tv-t. Már 2x előfordult, hogy elment a hangja. Sem a tv csatornáknak, sem pedig pl. a netflixnek nem volt hangja. Néma lett a vtr-en keresztül is és a belső hangszórója is. Persze kapcsolgattam a beállításokon, aztán egyszercsak, pár perc múlva megjavult. Na, ok, ebből előbb utóbb szervíz lesz.
Eddig nem regisztráltam, és nem vagyok tcl tag, vagy mi. Elkezdtem, de abbahagytam, amikor azt akarta, hogy vegyem le a falról és olvassam le a qr kódot a hátlapján, meg fotózgassam a számlát.
Két kérdés: regisztrálhatok -e még, és előtte be kell lépnem a tcl-be? Ez sajnos nem sikerül, mert nem ismeri fel a tv-t, azt mondja:65C805???? és a belépés sem sikerül.
Enélkül nincs garanciális javítás? Kihagyhatóak ezek a számomra macerás dolgok, hiszen megvan a számla, a gari jegy papíron.
Köszönöm szépen. -
ndavey
tag
Sziasztok! Erre esetleg valaki?
[link] -
Oraculus
tag
Nem sokkal ezelőtt voltam a fogarasi utcában található Euronicsnál és azt mondták, hogy a C845-ös széria már kifutó termék.
Melyik típus/széria váltja majd fel? -
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #25753 üzenetére
0 élesség a naturális? ez biztos nem igaz mert dell u2311h ips monitoron alap élességen élesebb ha elinditok egy filmet mint 0 álláson a tcl tv-n...
szerintem bugos is az élességállitás mert nem az élt élesíti hanem a textúrákat.mozgás javitást sose használok, és szinte mindegyik filmben látok ilyet de csak házaknál jön ki de engem már tényleg nem zavar
-
Gotiz
csendes tag
Ahhoz azért elég összetett a dolog, hogy lépésről lépésre leírjam, de visszakereshetem majd én miket találtam.
Valószínűleg főleg a konzolokra tesztelik a HDR és freesync/gsync részét a TV-nek. A CRU nevű programmal lehet állítani (custom resolution utility 1.5.2), hogy milyen adatokat, beállításokat kezeljen a HDMI keresztül a TV.
Én ajánlásra a freesync ranget állítottam át a HDMI 2.1 extension block ablakon belül (CTA-861...). Nem elég átírni hanem ki kell törölni a gyári értéket és újra felvinni manuálisan.
Nem a bevitt érték "számít" (én 48-144hz-re állítottam, de lehet 48-120hz is, az alap érték azt hiszem 48-240hz volt) szóval nem ez számít hanem hogy valamiért 14byte-ben van megadva a gyári érték ami bezavar. Az átírt érték 9byte amivel már jó lesz, feltéve hogy minden egyéb beállítás rendben van és a GPU/hdmi kábel is megfelelő (ultra high speed HDMI 2.1).
UI: ki kell választani a TV-t a gördülő menüből ha másodlagosnak van bekötve.
Előtte persze vagy 50x állítottam mindent is Windowson belül illetve a videokártya driveren belül. A TV-n csak a HDMI beállítást kell 2.1-re állítani és a game mastert kell bekapcsolni. (A hdr megy game master nélkül is)
Alapból nekem semmit nem csinált a tv a gépre kötést követően, kb csak a felbontást állította be magának 60hz-re. Sem game master, sem VRR, sem pedig a HDR.
Egyébként 144hz-en csak 8bpc képet ad, 10bpc csak 120hz-ig működik legalábbis 4k-nál. Ezért én a 10bpc miatt 120hz-re állítottam.
A bpc beállítást illetve hogy milyen szinbeallitast használjon az AMD adrenalin gaming/display opcionál lehet változtatni (nálam RGB 4:4:4 pixel format pc standard (full) van beállítva, ezt ajánlották). Itt lehet a VRR-t is bekapcsolni. VRR=freesync
Ja és CRU-t saját felelősségre használjátok, beállítást követően restart , de a CRU mappában is van egy restart64.exe ami a drivert indítja újra.
Volt még egy ajánlás hogy az adatátvitelt 48 Gbps-ről van akinél segített ha 40 Gbps-re állította, stuttering -re lehet megoldás, azt a részét még kitapasztalom.
Az volt a furcsa amúgy hogy pl. fh5-nél be tudtam kapcsolni a HDR-t és változott is a kép, de ha a TV nem írja ki hogy HDR10 -ben van akkor a kép nem HDR csak legfeljebb a jel amit a készülék kap az.
-
XenHai
senior tag
Sziasztok
Ha c845 veszek személyes átvétellel akkor a dobozon látszodik ,hogy x1 vagy x2?
Köszönöm a választ.
-
Geza74
tag
Segítenétek?
Regisztrálom a TCL 5 év garit (ami elolvasva/végigszenvedve az ÁSZF-et, inkább készülék biztosítás, na mindegy).
A "sorozatszámot" hol találom? Az írja, "...11 számjegyet és betűt is tartalmaz..."A dobozon lévő fehér matricán van 3 ilyesmi adat (természetesen mindenféle elnevezés nélkül).
Az egyik tutira kiesik, mert vagy 16 karakter.
Van egy 10 karakteres (BTX... kezdetű), gondolom ez se.Kizárásos alapon ez lesz az? "Z240....."
Ez 11 karakter, betűvel, számmal együtt.
Erre gondoltak a költők?
(Bocsánat, lehet én vagyok értetlen, de nem akarom elb@szni). -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #25747 üzenetére
Igen ez c745 -ön is mindig észrevehető volt gyári V028 firmware-en. V3-on jóval lejebb volt az élesítés 0 álláson mint V028 -on. V3-on kevésbé is fordult elő ez. Viszont úgy én kicsit már túl lágynak éreztem ha nem 4k anyagot néztem úgyhogy kicsit feljebb húztam de így kb ugyan olyan mint V028 -on 0 állásban 😄. Szóval ugyan ott vagyok. A lényeg hogy v3-on tutira jóval lejebb van az élesítés 0 állásban.
-
Imi1981
veterán
Most éjjel felraktam a v098 pkg img firmware -t. Minden rendben ment és eddig jónak tűnik de most nem teszteltem. Az img firmware nem gyalulja teljesen a tévét? Csak azért mert minden képbeállítás megmaradt minden képmódon! Érdekes hogy Google fiók! Csatornskeresés, alkalmazások meg mindent újra kellett telepíteni /beállítani de a képbeállítások megmaradtak. Fura.
-
Lapalacs
csendes tag
Lehet hülyeséget írok, meg nem tudom milyen oprendszer van a pc-n, de ha WIN, gépházon belül rendszer/kijelző menübe ha bekapcsolod a HDR-t, átkapcsol a tv? [link]
Vagy a tv-n a HDMI fejlett szabvány be van kapcsolva? (Beállítások/rendszer/Speciális videó/HDMI fejlett szabvány, persze konkrét TV modellszámot sem tudok, csak tapogatózok)
szerk.:Közben olvasom már sikerült -
Gotiz
csendes tag
PC-re kötve nem tudom elő csalni a HDR-t, akármit állítok nem érzékeli a HDR jelet a TV mint filmeknél.
Próbáltam a CRU-ban történő beállítások módosítását is.
VRR 120hz és 144hz is megy rendesen, de a HDR nem akar előjönni.
Erre van valami ötlet?
-
Celtis
veterán
Ma megint feltűnt, ezért megkérdezem más is látja-e. C805-ön hiába van levéve az élesség nullára, apró, fekete-fehér mintás vagy csíkos felületen (ruha) erős moaré jelentkezik. Másik tv-n ugyanazon forrásnál ilyen nincs.
Gyári FW. Megjegyzem az élesség állítás nem sokat csinál ha növelem sem, de szerintem nullán is élesít. -
zodo
nagyúr
válasz
Peter.70 #25730 üzenetére
Szia!
Mindenhol ajánlják a programot de segítség szinte nulla.
Két napja szívók vele.Így csináltam.... Nincs pendrive ezért SD kártya + kártyaolvasó.
- Exportált fájt duplikáltam (biztonsági mentés + szerkesztendő) és utóbbit az asztalra tettem.
Találtam egy Német nyelvű leírást a használatáról.
- Referencia listát, nem mentettem.
- Szerkesztés után szimpla mentést nyomtam azaz felülírta az eredeti másolatot ami az asztalon volt.
Nekem máskép átnevezni, más helyre mentenem nem sikerült.
Következő agyérgörcs mikor az asztalról szerettem volna felmásolni az SD kártyára amire korábban exportáltam a csatornalistát azt írja hogy a lemez írásvédett.
Fura mód egy másik SD kártyára is azt írta ami közelében nem járt a tv-nek.
Semmilyen műveletet nem tudtam végrehajtani, teljes jogosultság mellett sem.
Olvasni olyat hogy az Andriod teszi rá.
- DLSR fényképezőben formáztam az SD kártyát és simán felmásoltam a szerkesztett listát.
- Innentől már csak be kell tallózni a tv-n és jóváhagyni a cserét. -
VFR800
csendes újonc
Felmerült nálam egy probléma a 65C805-el: Telekomos Androidos beltérire váltottam a Wifi-n elérhető TV műsorok miatt. Ezt a beltérit a C805 HDR-ként azonosítja eleve amikor bekapcsolom, és ezáltal abba a képmódba is kapcsol a Tv, holott pl a Poirot vagy a Szerencsekerék biztos nem az, amit a szolgáltató küld. Mindegy melyik csatornára váltok a fényerő 100% lesz stb. Mondjuk ha leveszem pl 40 %-ra, akkor meg túl sötét, pedig sdr-nél ott valahol kellene legyen. Van erre valami megoldás? U.i: HDMI kábelen van a tv-re kötve és próbáltam már Earc bemeneten és másikakon is.
-
Szbyyke
kezdő
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V098.
TV models ....98P745/ P755
C745X2/ C755
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list
V8-T653T01-LF1V098.000861
V098 OTA
build date= Feb 26, 2024
build= 1708962582
security_patch= 2024-02-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS17:user/release-keys
revision= 000861
OTA size= 1.84 GB
V098 PKG (IMG)
https://t.me/tclupdates/165 -
ndavey
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni C728-as szériával kapcsolatban (V8-T615T01-LF1V098). Melyik jelenleg a legfrissebb megbízható firmware? Olvastam, hogy V599-öt sokan felrakták, de már V605 is van, ha jól láttam. Melyik ajánlott ezek közül? A frissítést mindig kikapcsolt állapotból hálózatra csatlakoztatással kell installálni?
Köszönöm előre is! -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
A tv-ről ( TCL 845 ) a csatornalistát ki exportáltam egy pendrive-ra. Chanshort-al meg szerkesztettem.
A szerkesztett listát hogy mentem el a pendrive-ra? -
Benito187
csendes tag
Sziasztok!
Én a képmódokkal kapcsolatban szeretnélek kérdezni benneteket, elsősorban TCL c805.
Egy módot szoktatok minden tartalomhoz használni, mondjuk mozi-t patikára bekalibráljátok, vagy váltogattok tv adások/filmek/sport közben? (Gondolom játékmódnál valóban vannak hasznos funkciók.) Itt igazából arra lennék kíváncsi, hogy csak ízlés kérdése, vagy érdemes bizonyos tartalmaknál bizonyós módra váltani?
Előre is nagyon köszi!
-
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #25725 üzenetére
Igen ha hdr a videó akkor valószínű az lehet. De persze lehet úgy tesztelte, hogy egyforma beállítással és úgy van eltérés de a fényes ikonok és a folyamat jelző csík az ilyenbe belezavar mert ugye nem egyformán működik a local dimming. Vagy pont azt akarta szemléltetni hogy a local dimmingtől fuggően vesznek el részletek! Akkor viszont tényleg nem jó.
-
Imi1981
veterán
válasz
LLKobe #25723 üzenetére
Ezt láttam csak az a gond ezzel, hogy az egyiken ott a folyamatjelző csík meg más világító ikonok is és a másikon nincs. És ugye minden bele tud szólni a képbe még ez is. Teljesen egyforma kép kéne. Én ha nem jön be a v098 akkor a v1-re megyek vissza mert szerintem azon volt a legjobb a kép.
-
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #25721 üzenetére
Na végre! Ezt akartam tudni! Ha meg felmegy akkor ota -n tudok frissíteni v1-re akár mert nagyobb a verziószáma. Ha nem tetszik valamiért a v098.Örülnék neki ha jó lenne a v098 mert jobb lenne ha nem teszt firmware lenne a tévén hátha gariztatni kell később valamiért. Ne kössenek bele.
-
Imi1981
veterán
válasz
joci2000 #25718 üzenetére
De ha ezt a v092 img felrakom ez felmegy? Ennek nem számít az, hogy v3 m999 van most a tévén? Mert ha felmegy a v092 akkor értelemszerűen utána tudnék ota frissíteni v1 vagy v3-ra akár mert nagyobb a verziószáma. Csak az a kérdés, hogy ez az img felmegy e olyan tévére amin a v3 m999 a telepített firmware?
-
joci2000
senior tag
-
Susanin
csendes tag
Az .img felrakása miben különbőzik az OTA felrakásától?
-
Gotiz
csendes tag
Hali! PC-re kötve a C805-öt ki lehet kapcsolni valahogy az ALLM beállítást úgy hogy közben game master modeban maradok a VRR miatt?
Szerk: AMD kártyám van ha érdekes. -
-
Sziasztok!
Samsung QE43Q60CAU
Esetleg tapasztalat vele? Vagy egyéb alternatíva? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest