Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 12T - egytucat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaciokos
őstag
Köszi a segítséget, már majdnem kész. Annyi problémám van még, hogy a konkrét átnevezés nem működik, gyanítom azért, mert a Tasker-nek nincs írási joga az SD kártyán. Egyéb programok kértek maguknak, és megadtam, a Tasker-nél hogyan lehet kiprovokálni, hogy kérjen magának (Androis 5.1)?
(#5696) hetn - Köszi szépen.
Az nem világos csak, hogy az A19 és az A20 miért kell?
-
hetn
tag
Köszönöm a segítséget.
ez a task a Pictures/Paper Pictures könyvtárból átrakja a DCIM/Camera könyvtárba a készített képeket úgy, hogy DátumIdőpont szerint átnevezi a készített képeket. Mindezt akkor teszi amikor kilépek a Paper Camera programból (Exit task. A3-A12-ig csak a filenevek átformálása történik
PaperCameraOff (46)
A1: List Files [ Dir:Pictures/Paper Pictures Match: Include Hidden Files:Off Use Root:Off Sort Select:Alphabetic Variable:%aaa ]
A2: For [ Variable:%aaa Items:%aaa() ]
A3: Variable Set [ Name:%bbb To:%aaa Recurse Variables:Off Do Maths:Off Append:Off ]
A4: Variable Search Replace [ Variable:%bbb Search:PaperCamera Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:Off Store Matches In: Replace Matches:On Replace With: ]
A5: Variable Search Replace [ Variable:%bbb Search:- Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:On Store Matches In: Replace Matches:On Replace With: ]
A6: Variable Search Replace [ Variable:%bbb Search:- Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:On Store Matches In: Replace Matches:On Replace With: ]
A7: Variable Search Replace [ Variable:%bbb Search:- Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:On Store Matches In: Replace Matches:On Replace With:X ]
A8: Variable Search Replace [ Variable:%bbb Search:- Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:Off Store Matches In: Replace Matches:On Replace With: ]
A9: Variable Search Replace [ Variable:%bbb Search:X Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:On Store Matches In: Replace Matches:On Replace With:_ ]
A10: Variable Split [ Name:%bbb Splitter:. Delete Base:Off ]
A11: Variable Set [ Name:%bbb1 To:%bbb1 _Paper.jpg Recurse Variables:Off Do Maths:Off Append:Off ]
A12: Variable Search Replace [ Variable:%bbb1 Search: Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:Off Store Matches In: Replace Matches:On Replace With: ]
A13: Variable Search Replace [ Variable:%bbb1 Search:/storage/emulated/0/Pictures/PaperPictures/ Ignore Case:Off Multi-Line:Off One Match Only:Off Store Matches In: Replace Matches:On Replace With:DCIM/Camera/ ]
A14: Move [ From:%aaa To:%bbb1 Use Root:Off ]
A16: End For
A18: Vibrate [ Time:200 ]
A19: Scan Card [ File:DCIM/Camera/ ]
A20: Scan Card [ File:Pictures/Paper Pictures/ ] -
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos #5693 üzenetére
File - Test File - Modified
Igazából ezzel csak azt tudod, hogy mikor lett módosítva a fájl, de ha a létrehozás után akarsz vele csinálni valamit, akkor jó ez is, mivel akkor a módosítás időpontja a létrehozás ideje lesz.
A DSC_????.JPG problémára meg ajánlott olvasmány ez: Tasker: Pattern Matching. Próbáltad úgy, hogy DSC_*.JPG?
-
kaciokos
őstag
Köszi, haladok. Működik a profil, és részben a task is. Most épp annyi a nyomorom, hogy ha a Variable Search Replace-nek azt adom meg bemenetnek, hogy DSC_????.JPG, azt nem szereti. A négy kérdőjel helyén amúgy egy sorszám áll, ami engem nem érdekel, mert nem lesz benne a file új nevében, de sajnos nem is tudom.
A másik, amit nem tudok, hogy hogyan kapom meg a file dátumát, hogy bűvészkedni tudjak vele.
-
hetn
tag
válasz
kaciokos #5689 üzenetére
Nem igazán tudom, hogy hogyan kell a komplett profilt ide bemásolni...
Használok egy PaperCamera nevü prg-t ami saját könyvtárába teszi az általa elnevezett képeket, ezeket mozgatja át a Tasker a DCIM/Camera könyvtárba az általam megadott néven
Profil: Application: Camera
Exit task:
-List Files: Dir : Pictures/Paper Pictures, ShortSelect: Alphabetic, Variable: %list
-For: Variable: %list, Items: %list()
----VariableSet Name: %bbb To: %list
----..... itt jönnek a fájlnév konverziós lépések.....
----VariableSearchReplace: Variable: %bbb ....stb
----VariableSearchReplace: Variable %dir Search Pictures/Paper Pictures ReplaceWith DCIM/Camera <=könyvtár nevének módosítása
----Move: From %list to %dir
-Endfor
-ScanCard
kicsit kuszának tűnik így, de működik. Ha a Move utasításban a From és a to paramétere megegyezik akkor az egyenértékű a Rename funkcióval -
hetn
tag
válasz
kaciokos #5681 üzenetére
Szia, egy másik ötlet:
...és ha a fájlnév módosítás "trigger eseményeként" a fényképező alkalmazásból való kilépést adod meg? Igaz, nem azonnal a kép készítésekor történik meg a konverzió
A ListFiles utasítással beolvasod a 100ANDRO könyvtár tartalmát. For ciklust indítasz és a DSC kezdetű fájlneveken elvégzed a módosítást. (nálam még egy Move utasítás is benne van, mert át kell pakolnia egy másik könyvtárba). Bonyolultnak tűnik, de nem az, 4 sor a taskerben + a fájlnév konverzió lépései
-
HREH
senior tag
-
kaciokos
őstag
A következő projektem: a DSC Auto Rename alkalmazást szeretném kiváltani.
Ami nekem kell, az az, hogy miután csináltam egy fényképet a kamerával, és a kamera elmentette DSC_xxxx néven, azt nevezze át éééé-hh-nn_óó-pp-mm formátumúra mondjuk 2 másodperc késleltetés után. A fényképek a /storage/sdcard1/DCIM/100ANDRO mappában jönnek létre.
Megnéztem, mit is használhatnék, de az egyetlen kiváltó esemény, amit találok az a "Hardware" kategóriában a "Button: Camera". Megpróbáltam egy egyszerű task-ot elindítani vele, a WiFi bekapcsolást, de valamiért nem megy, kipróbáltam a hardveres kamera gombbal (Sony Z1 Compact-on van ilyen) és a képernyőn megjelenő virtuális elsütőbillentyűvel is.
-
kaciokos
őstag
Húúú, köszi mindenkinek a választ.
Első körben úgy oldottam meg amúgy, hogy exit task-nak is betettem, hogy kapcsolja be a WiFi-t, de ez eléggé favágó módszer.
A Profil beállításait sokáig nem találtam, de rájöttem, hogy ki kell kapcsolni a Beginner mode-ot, és akkor már megvan, szóval most már frankó, köszi még egyszer.
-
-
Igen, szeretem a munkám, elég gyakran sajnos előfordul a túlóra is...
A család az első, de néha még muszáj befejezni a melót.
BTW nem ilyen értelemben gondoltam, hanem fejlesztői szemmel. Minek tette bele ezt a funkciót a Tasker dev a kódba, amikor már létezett erre egy megoldás. Ok, hogy jó dolog, de sok esetben például valami feltételhez van kötve a visszaállítás nálam. Olyankor csak az exit task és if páros segíthet.
Mondjuk azt még nem próbáltam ki, hogyha van egy Exit taskom, akkor is visszaállítja-e az eredeti állapotot.
-
Errare humanum est.
Direkt azért írtam, hogy szerintem, mert sajnos most egy ideig nem tudom kipróbálni. Csak ezek szerint téves emlékekre hagyatkoztam. Egyébként ez egy kicsit furcsa. Exit taskkal meg lehetne oldani másképp is, mint írtam. És szerintem így a visszaállítás értelmét veszti...
Mod: emulátorból le tudtam tesztelni, valóban így működik. Nagyon köszönöm a javítást, megjegyeztem!
Ha ezt előbb tudom meg, nem szenvedek annyit pár taskkal... Kérdés, hogy ez a dolog csak a Wifi, BT stb esetén működik-e. Mindenesetre majd kikísérletezem!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Mr Dini #5672 üzenetére
Ebben most tévedsz. Ha időintervallum van megadva, akkor a lejáratkor visszaállítja azt az állapotot, ami a kezdés előtt volt. Próbáld ki. Én megnéztem (mert nem voltam biztos benne, hogy jól emlékszem), 19:27-től 19:28-ig állítottam be az időt, így 19:29-kor le is lőtte a WiFi-t a telefon.
De természetesen a From és a To részbe ugyanazt írva ilyen nem fordul elő.
-
válasz
kaciokos #5670 üzenetére
Szia!
Szerintem akkor sem fogja lekapcsolni a wifit, csak egyszer fog lefutni a bekapcsolás. Csak akkor lenne jelentősége a hosszabb időintervallumnak, ha lenne exit taskod is. De így semmi nem fog történni, csupán zöld lesz az event nappal.
Ettől függetlenül én is azt szoktam csinálni, hogy a From és To részbe ugyanazt teszem.
(#5671) HREH
Naaa... Nem vagyok szolgáltatás!
-
HREH
senior tag
-
kaciokos
őstag
Sziasztok!
Most kezdem használni a Tasker-t, szóval bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de tuti lesz egy pár kérdésem.
Azt szeretném elérni, hogy minden reggel 6-kor kapcsoljon be a WiFi, és maradjon úgy. Kikapcsolni kézzel fogom, amikor lefekszem. Az időpont megadásánál viszont kérdez vége időpontot is, ha kikapcsolom a megadását, akkor azt írja, hogy éjfél. Ez azt jelenti, hogy éjfélkor ki fogja kapcsolni a WiFi-t?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!Az alábbi 2 taskot megtudná nézni valaki,mert valami nem stimmel
A Testing_screen off task valamiért nem fut le ha valóban kivan kapcsolva a képernyő.ha az if/screen/on-ra van rakva akkor jó
A másik Task viszont lefut akkor is ha kivan kapcsolva a képernyő.
Nem csak ezek nem mennek ha if=screen off.
Valamit vagy nem veszek észre,de furcsa.
-
HREH
senior tag
Nekem mindkét mód esetén ugyanaz a beviteli mód jelenik meg, a decimal enged tizedespontot beírni, az integer nem, ennyi csak a különbség. (Maga a billentyűzet, ami feljön, az ugyanaz, tizedespont és tizedesvessző is van mindkettőben)
Taskerből legfrissebb van fent?
Nem hinném, hogy Tasker bug lenne, nekem megy a legújabbon, Neked milyen Tasker verzió van fent? -
hetn
tag
...elméletben...
pont ez a bajom, hogy a Numeric/Decimal beállítás esetén NEM a tizedespontot tartalmazó beviteli módot jeleníti meg, hanem a Numeric/Integer módot. (Magyarul: nem tudok váltogatni a két mód közt mert mindig ugyanazt a tizedes pont nélküli beviteli módot adja.)
Arra vagyok kiváncsi hogy ez az én telefonom/androidom sajátsága vagy Tasker bug. Ha az én androidom hülyéskedik akkor Dunának megyek, ha Tasker bug akkor írok a fejlesztőnek.
Kérlek nézd meg a saját androidodon hogyan jelenik meg a beviteli mód (közben előkészítem az úszógumit)
-
hetn
tag
A VariableQuery funkcióban az "Input type" részben Numeric/Integer és a Numeric/Decimal nekem ugyanazt a beviteli módot (Numeric/Integer) hozza fel. Ez Tasker bug, vagy frissítsem az androidot (
5.1
)?
-
Na, végül csak összehoztam!
Ha ISO formátumban kérem le az időt, akkor az mindenhol ugyanúgy fog kinézni és meg fog egyezni az idő a GMTvel.
A kód:
unixTime = 8737
finalTime = new Date(unixTime * 1000).toISOString().replace(/.*T(\d{2}:\d{2}:\d{2})+.*/,'$1');
///flash(finalTime);
setLocal('%formattedtime',finalTime);A végleges eredményt a JS motor átadja a Taskernek a %formattedtime változóban, így lehet vele kezdeni bármit, illetve a flash-t kikommentelve akár ki is lehet iratni az eredményt.
-
-
-
-
HREH
senior tag
-
Szia!
Nem értem pontosan, hogy a taskod mit csinál, mivel az AutoTools nincs meg nekem, de ha a Unix időt szeretnéd átkonvertálni HH:mm:ss formátumba, ahhoz egy mezei JS is elég.
Pl:
unixTime = 8737
date = new Date(unixTime).toString().split(' ');
flash(date[4]);PS: itt is gond lehet néhol a dátumkíírás formátumával, ha valamelyik lokalizációra más eredményt adna a sima Date függvény. Ilyenkor érdemes ISO-vá konvertálni az értéket (
.toISOString
), mert az ugyebár fix formátum. -
HREH
senior tag
AutoNotificationt és AutoToolst vettem meg egyelőre, ez a kettő kellett.
Azonban AutoTools Time használata közben akadt egy kis problémám:AutoTools_TimeCalc (522)
A1: Variable Set [ Name:%secs To:8737 Recurse Variables:Off Do Maths:Off Append:Off ]
A2: AutoTools Time [ Configuration:Dates to Format: %secs
Formats: HH:mm:ss
Use Seconds: true Timeout (Seconds):30 ]
A3: Flash [ Text:%atformatteddate() Long:Off ]
Ha ezt lefuttatom, akkor 03:25:37-et ad vissza, közben ez csak 02:25:37
Ez mitől lehet? Mit csinálok rosszul? -
Bozek
nagyúr
Attól függ, hogy te mire akarod használni.
Én 4 plugint vettem meg benne, ezért fizettem nagyjából 3 ezer Ft-ot. Többre meg nincs szükségem. Ezek amúgy a következők:
AutoNotification - értesítések létrehozása, rengeteg dolog testre szabható benne
AutoInput - érintésemuláció, de root segítségével akár a telefon gombjait is beállíthatod más műveletre (ezt most épp nem használom)
AutoRemote - információk átküldése készülékek között. Nekem ez most jól jön, mert a céges telefonról minden értesítést átküldök a magántelefonomra, így nem kell azt mindig magammal hordani. Elvileg PC-re is küldhetsz vele infókat, de ezt még nem próbáltam.
AutoTools - ez a legújabb beszerzésem, rengeteg dolgot tud, felsorolni is nehéz lenne. Most a Facebook-nál jelent segítséget, mert nem nagyon szeret értesíteni. Beállítottam, hogy ha a "jelvényen" (badge) lévő szám változik, akkor dobjon egy értesítést az AutoNotification-nel, hogy FB értesítésem van.De itt le van írva angolul, hogy miket is tud.
-
HREH
senior tag
Szerintetek érdemes előfizetni az AutoApps-csomagra évi 3k-ért?
Ki mire használja? -
Igen, ez egy jó elgondolás, de ahhoz is patchelni kell a Tasker APK AndroidManifest fájlját, különben ADB-n keresztüli jog megadásra a droidod dobni fog egy SecurityException-t...
De újracsomagolva a Taskert az apktoolommal, majd ADB-n megadva a jogot (mert ezzel a joggal csak shell user rendelkezhet) működik pl a fényerőbeállítás is, plusz sok más settings állítás is!
Kérdés, hogy valakinek megér-e annyit a dolog, hogy elveszítse a frissítés lehetőségét... Mondjuk pl én még a 4.9u1-es verziót használom, mert nem láttam értelmét a frissítésnek... A számomra érdekes dolgokat tudja ez is.
-
válasz
aprokaroka87 #5643 üzenetére
Tényleg, a settings parancs jó ötlet!
Ha van a Taskernek android.permission.ACCESS_CONTENT_PROVIDERS_EXTERNALLY joga, akkor még működhet is!
Majd csekkolom.
-
Mauzes
addikt
válasz
Mr Dini #5634 üzenetére
Köszi!
Ezt még emésztenem kell, mert variable dolgokkal még nem foglalkoztam soha.
Amúgy az eredeti ötletet innen vettem, de már itt sem értettem, hogy mit hogyan csinált a csávó (és nekem nincs autonotification-öm).
"Essentially I just set the sound and vibrate for a notification in the FBM app to off (keeping the notification option itself turned on - it just doesn't make noise or vibration by itself). Then using the AutoNotification intercept event in Tasker to trigger when a notification from the Messenger app is detected.
From there, it's just setting up the task with your preferences - so for me that is comparing the current time in seconds, %TIMES, with the last time the task was run and made a sound/vibrate (a variable %FBM_TIMES). If 60 seconds has elapsed, the task will make a noise and vibrate, otherwise it will not. Then it sets %FBM_TIMES to %TIMES ready for the next time the task is run." -
bexinho23
őstag
Tudnátok segíteni? Nem tudom, mi lehet a gond. Írtam egy wifi jelerősség alapján váltó task-ot, ami nem akar működni. Szinte már alig van db, de még mindig a távoli wifire van feljelentkezve a telefon.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5643 üzenetére
Tehát akkor létezne hogy a Secure Settings plugin root jog nélkül is hozzáférne ehhez?
Mert pl van olyan appom hogy SQL lite editor....ott viszont root jog nélkül meg sem nyikkan ha átírom az értéket
-
aprokaroka87
nagyúr
-
válasz
aprokaroka87 #5641 üzenetére
Gyári értékektől függetlenül?
Mert ha nem, akkor használhatja ugyanazt, mint a Tasker.
-
válasz
aprokaroka87 #5639 üzenetére
Ami a data partíción van, ahhot kell root jog, mert máshogy az appok nem férnek hozzá. Minden app csak a saját mappáját látja.
Szóval igen, az egész adatbázis módosításhoz kell root.
-
válasz
aprokaroka87 #5637 üzenetére
Igen. A /data/data/com.android.providers.settings/databases/
settings.db-re gondoltam. Itt pedig a screen_off_timeout értékét kell módosítani.-------------------
azt ellenőrizné, hogy a%DTOUTés a %Tökmindegy különbségeBocs, természetesen a %TIMES-re gondoltam, csak már a következő hsz-en gondolkoztam...
-
válasz
aprokaroka87 #5629 üzenetére
Amennyire én tudom a Javascript és a Javascriptlet között csupán annyi lényegi különbség felfedezhető, hogy míg a sima Javascript egy .js fájlt futtat le, addig a Javascriptlet ad egy szövegdobozt, és itt lehet a kódot szerkeszteni. Utóbbi hasznos kis kódok esetén, viszont ha kevés rammal van megáldva az eszközöd, és viszonylag hosszú a kód, akkor érdemes fájlban tárolni a dolgot. Így egyrészt könnyebb szerkeszteni (akár PC-ről is), nem válik türelemjátékká a kód böngészése, illetve elvileg könnyebb megosztani másokkal az eredményt. De mindkét elem ugyanúgy az Android webviewjével futtatja le a JS kódokat (plusz a built-in funkcióit implementálja).
2. Szerintem itt a JS sem fog segíteni...
Mivel a DTOUT állításához egy appon belül ha jól tudom, csak egy megoldás létezik, ami csak a rendszerben megadott értékekre képes a fényerőt átállítani. Egyébként a legközelebbi elérhető, nagyobb értéket állítja be, ahogy @hetn is bölcsen megállapította!
Amúgy az a beépített Taskeres JS funkció is hasonló elven működik, mint a Tasker GUI-n elérhető Display Timeout, szóval nem hiszem, hogy működni fog.
Szóval root nélkül (hacsak a kisegítő API-k nem tudnak ilyesmit
) nem lehet pontosabb értékeket megadni. Roottal is csak egy megoldást tudok hirtelen, az pedig, hogy egy Android SQLite adatbázisban módosítanám a fényerő értékét. Így akár teljesen el is lehet sötétíteni a kijelzőt, ha 0-ra állítod az értéket. Ezt használtam ki arra annó, hogy a telefon tudjon double-tapre ébredni.
Egy szó, mint száz, a JS hasznos dolog, de nem mindenható. Ha valamit meg tudsz oldani a Taskerben, de hosszan/körülményesen, azt valószínűleg itt egy kicsit elegánsabban is össze lehet hozni, de a rendszer korlátozásait itt sem tudod kikerülni sajnos...
Szerk.: Mire megírtam, a kérdező már meg is adta a rövid és tömör választ!
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5633 üzenetére
Igen, beállítja 2 percre a kijelzőidőt.
De csak olyan értéket tud beállítani, ami gyárilag is elérhető a beállításokban. -
Szia!
Én a Task végére beszúrnék egy Variable Set-et, a neve legyen %Tökmindegy, az értéke pedig a %TIMES.
Majd a Task elejére beraknék egy if-et, ami azt ellenőrizné, hogy a %DTOUT és a %Tökmindegy különbsége kisebb, mint 60. A feltétel belsejébe pedig egy exit-et tennék, azaz, ha teljesül a feltétel (hogy nem telt el 60 másodperc), akkor ne fusson tovább a task.
Sok sikert!
PS: De ez csak elmélet, nem vagyok benne biztos, hogy az ifhez lehet-e pl math műveletet kötni (ha nem lehet, akkor előtte a különbséget is pl tedd ki változóba és azt ellenőrizd). Mindenesetre én valahogy így oldanám meg a feladatot (vagy elegánsabban a picit fentebb található JS és a Date globális fvkönyvtár használatával).
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
A javascriptletben már elfogadta a kódot.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
hetn
tag
válasz
Mentségére csak annyit, hogy háború előtti rajt a ROM, az újakban biztos javították már, de ezt még lehet fájdalommentesen root-olni
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5626 üzenetére
Erre gondoltam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5624 üzenetére
Neked megy úgy, ahogy leírtad?
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5622 üzenetére
Nálam még régebbi verzió van fent.
Most frissítettem, de így sem megy -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5619 üzenetére
A javascript-nél elakad.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5609 üzenetére
Nincs semmi speciális opció. És a taskot futtatva is 30 mp-re állítja.
Az e-robot viszont jól csinálja. De nem akarok 2 programot használni. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5607 üzenetére
Én azt állítottam. De bármilyen értéket adok meg, mindig 30 mp-re áll be.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #5605 üzenetére
Sziasztok!
Taskerben hogyan tudom állítani a képernyő kikapcsolási idejét? Amit annak gondoltam, az nem megy, fixen 30 mp-re állítja. Néztem E-robotban, ott egyből sikerült.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Arra van valamilyen mód hogy a wifi megosztás során kapcsolodott készülékeket valahogyan kezelje a tasker?
Odáig megvagyok hogy STATE/VARIABLE/VARIABLE VALUE.
%TETHER
Ha ide beírom hogy wifi, akkor ha bekapcsolom a wifi megosztást már feladatokat lehet végezni.
Viszont én ezt szeretném úgy megoldani hogy 1 megadott csatlakozott eszkőz esetén mükődjön
Ez a tűzfalas dologhoz lenne amúgy.
-
válasz
Mr Dini #5602 üzenetére
Közben privátban folytatódott a beszélgetés, és kiderült, hogy a Tasker lokalizációtól függően adja meg a DATE változó értékét, plusz a convert is picit máshogy működik... Így a kódom nem mindenhol fut megfelelően. Ezért írtam még egy kódot, ami a JS date globális függvénykönyvtárát használja. Remélhetőleg ez már működni fog mindenhol!
///Mr Dini's Day Counter
startDate = "2017. 02. 03."
today = new Date() / 1000 | 0
startDate = prompt('Írd be a kezdés idejét:',startDate);
function convSec(string){
var seconds = new Date(string) / 1000 | 0;
return(seconds);
}
startDate = startDate.replace(/\. /g,',').replace(/\./,'');
startDateSec = convSec(startDate);
flash('Az azóta eltelt napok száma: '+Math.floor((today-startDateSec)/24/60/60)); -
válasz
Mr Dini #5601 üzenetére
Helyesbítek! A helyes dátum minta a hónap-nap-év, sajnos a Convert nem toleráns. Ha máshogy van megadva a dátum, már nem tud vele mit kezdeni.
De, hogy ne maradj JS nélkül, írtam Neked a linkelt logika alapján egy példakódot
:
///Mr Dini's Day Counter
startDate = "2017. 02. 03."
today = global('%DATE')
startDate = prompt('Írd be a kezdés idejét:',startDate);
startDate = startDate.replace(/(.*[^.])+\. (.*[^.])+\. (.*[^.])+./,"$2-$3-$1").replace(/0([0-9]+\-)/g,'$1');
startDateSec = convert(startDate,"datetimeToSec");
todaySec = convert(today,"datetimeToSec");
flash('Az azóta eltelt napok száma: '+Math.floor((todaySec-startDateSec)/24/60/60));Tulajdonképpen a kódom lényege a replace, ami átalakítja a dátumot év. hónap. nap.-ról a megfelelő dátumra.
Megjegyzések:
1. Ha nem szeretnél prompt-ot, kommenteld ki azt a sort!
2. Ez a kódrész:.replace(/0([0-9]+\-)/g,'$1')
nyugodtan törölhető. Csak, mivel nem akart működni, így azt hittem, a 0-val kezdődő hónapokat, plusz napokat át kell alakítani úgy, hogy ne 0-van kezdődjön. De, mint kiderült, más volt a gond. Viszont benthagytam, mert így 100% ugyanúgy néz ki, mint a Taskeres DATE változó.
3. A végén a flashnél betettem egy Math.floor-t, azaz egy lefele kerekítést, mert azt vettem észre, hogy régi időpontoknál vannak tizedesjegyek is.Használd egészséggel és ha valami nem világos, kérdezz bátran!
-
válasz
becenevem #5600 üzenetére
Szia!
A probléma az, hogy a Variable Convert csak kötőjellel elválasztott dátumot képes konvertálni. Tehát a 2017. 02. 11. Nem jó, próbáld átírni 2017-02-11 -re, vagy közvetlen a setelés után illessz be egy Variable Search and Replace függvényt, és patternnek írd be a ". "-t, a kötőjelet pedig írd be a Replace with mezőbe. Aztán kell még egy replace, ami az utolsó pontot is lecseréli, de azt nem kötöjelre, hanem a semmire. Azaz a Replace with maradjon üres!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- One mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Apple Watch 3 okosóra gyári szilikon szíjával - akku 86%-os (!) - 1 hét próbagaranciával! -
- Iphone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 17 Hó Gari
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC 7. GEN I5-7500 CPU NVMe SSD DDR4 HDMI Windows 11 Pro
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest