Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enzahobi
aktív tag
2.: akár egyet rezzenhezne is percenként? ill a 15percet meg tudod csinálni vagy a wait-el, vagy ami jobb egy időzített profillal. Nekem van egy ilyen, minden este zenével alszok el és meguntam hogy elfelejtek időzítőt beállítani és reggelig szól a musica. Van egy profil ami este 10kor kapcsol be és aktivál egy kijelző kikapcsolási eventet ami az órából kiszámol egy 40perccel későbbre időzített profilt, ha addig nem jön kijelző bekapcs, akkor kioffolja a zenét, youtubeot, twitchet stb. Ha addig bekapcsolom a kijelzőt akkor a következő kikapcsolástól újraindul a 40 perc. Na ebből kibányászhatom neked az időzítést, de tudok jobbbat: ha van root a telódon akkor megoldható akkár az is hogy a töltést kapcsolja le a tasker, nekem előző redmi 4xemen megcsináltam, sztem OP-n is meglesz valahol az a szükséges kernel fájl :)
-
1. Ez szerintem biztonsági funkció: pl. bekapcsoláskor 0-s fényerő = kikapcsolt telefon, és máris kizárná magát valaki a telefonjáról.
Brightness-en belül a Disable safeguard bekapcsolva elvileg elviszi 0-ra, de ezzel óvatosan.
Van egy olyan lehetőség is, hogy ha a közelség érzékelőt letakarod, akkor kapcsolja ki a képernyőt, ha megszűnik a letakarás, akkor kapcsolja vissza, de ilyenkor lehet Pick screen fogadna.
2-es nem lenne megoldás, ha a lámpát villogtatná? Fejjel lefelé kellene töltened, hogy lásd.
-
hetn
tag
A Bt ellenőrzésével van a gond. Ott a probléma, hogy a BtConnected állapotot csak a fel/lecsatlakozás pillanatában teszteli, tehát az folyamatos kapcsolat fenntartását így nem tudod ellenőrizni.
Próbáld úgy hogy csinálsz egy "Bt Not Connected" taskot a Bt kikapcsolásához, vagy a BtNear-t használd.
Én a motorkerékpáros sisakba építhető headset és a telefon csatlakoztatásánál jártam így...
Ja és ez eszköz függő is, tehát nem biztos, hogy egy másik Bt eszközzel ugyanez lesz a tapasztalatod -
Mauzes
addikt
Próbálkozom újra.
Tehát van egy profilom, ami ha a telefon csatlakozik egy BT eszközhöz, akkor elindítja a Spotify-t és a lejátszást is. Lásd
.
Működik is rendesen, elindul a zene, a Tasker-ben látom, hogy zöld a profil, tehát csatlakozik a BT eszköz.Ehhez hozzá akartam adni egy exit task-ot, ami a BT eszköz csatlakozás végeztével (tehát amikor kikapcsolom a külső eszközt) kikapcsolja a telón a BT-t és kilép a Spotify-ból.
Na most a gondom az, hogy az exit task hozzáadása után már nem működik jól a profil, ugyanis a BT eszköz csatlakozása után azonnal végrehajtja az exit task-ot és leválasztja a BT eszközt (holott exit task nélkül még rendben elindul a Spotify).
Megnéztem azt a log-ban, hogy az eredeti felállásban (azaz még exit task nélkül) hogy működik a profil, hátha kiszúrok valamit, lásd
.
Egészen az OK részig értem, de mit jelent a végén az exitOK-stop-start-stop sorozat? Ennek van köze ahhoz, hogy az exit task hozzáadása után azt azonnal végre is hajtja az eszköz csatlakozásakor, és nem csak az eszköz manuális leválasztásakor (ahogy annak lennie kellene)? -
Hanyas Tasker ez?
Nekem így néz ki a parancs paraméterezési lapja [kép].
Vagy alternatív megoldásnak megpróbálhatod a System->Send Intentet. Az Action részbe kerüljön ez:
com.spotify.mobile.android.ui.widget.PLAY
Bár utóbbit nem próbáltam.
PS: ha nem jön be, Java függvényekkel meg lehet oldani még a zeneindítást. Majd ránézek!
-
Nekem jelenleg nincsen feltelepítve a Spotify app, így nem tudom konkrétan kipróbálni, de elvileg, ha kiválasztod a Taskeres Play elemnél a Spotify-t, mint 'App'-ot, akkor azt fogja indítani.
Anno intenttel sikerült így indítani, s emlékeim szerint a Tasker ezen funkciója sem csinál mást.
-
-
Szia!
Én a Task végére beszúrnék egy Variable Set-et, a neve legyen %Tökmindegy, az értéke pedig a %TIMES.
Majd a Task elejére beraknék egy if-et, ami azt ellenőrizné, hogy a %DTOUT és a %Tökmindegy különbsége kisebb, mint 60. A feltétel belsejébe pedig egy exit-et tennék, azaz, ha teljesül a feltétel (hogy nem telt el 60 másodperc), akkor ne fusson tovább a task.
Sok sikert!
PS: De ez csak elmélet, nem vagyok benne biztos, hogy az ifhez lehet-e pl math műveletet kötni (ha nem lehet, akkor előtte a különbséget is pl tedd ki változóba és azt ellenőrizd). Mindenesetre én valahogy így oldanám meg a feladatot (vagy elegánsabban a picit fentebb található JS és a Date globális fvkönyvtár használatával).
-
-
Az nem Tasker, a PHP egy ismert szkriptnyelv, aminek eredeti feladata, hogy szerveroldalt tud dinamikusan előállítani HTML-t a weboldalad látogatóinak. De használható még sok másra, pl kiváló parsolásra, illetve mailt is tudsz vele küldeni.
Az időzítést pedig a crontab oldaná meg.
Egyébként ránéztem az oldalra... Sajnos ez így nem megvalósítható, mert az újabb Android verziók már nem tudnak rendesen POST/GET kérést küldeni JS-ből. Ez a bamosz pedig egy nagyon bonyolult form (űrlap) alapján generálná a csv-t, amit pedig max ezzel a módszerrel lehetne leszedni.
Esetleg kérdezz rá náluk, hogy nem biztosítanak-e API-t hozzá...
2. én is amatőr Taskeres vagyok.
-
-
-
-
-
törölt tag
Valami rendszer szintű ármány lehet a háttérben. Robotban bármilyen időt be tudok állítani, de hiába állítom 2mp -re, nem reagál rá a teló, nem zárja le a kijelzőt. Viszont, a "kijelző kikapcsolása" műveletnél a Robot nem írja, hogy root kéne neki hozzá (Android 4.4.2).
-
törölt tag
-
törölt tag
Az Autoinput -nak van felismerő funkciója is. Az rákérdez, hogy az objektum kódját, nevét, vagy koordinátáját akarod -e használni. Elég régen teszteltem, nem emlékszem a részletekre. A normál activity -k gombjainál működött, de a floating -ban megjelenő felületeket nem látta. Waze -hez csináltam vele 2D/3D váltógombot.
-
Mauzes
addikt
Találtam egy jót, AlarmPad a neve. Elég sokféle event-je tud task-ot aktivizálni:
- ébresztő megszólal
- ébresztő elvet
- ébresztő szundiba
- ébresztő beállít
- ébresztő kikapcsol
- ébresztő módosítMég egy érdekesség, ha valaki szereti ezeket: ébresztés után beállítás esetén behoz egy szép Flickr fotó hátterű ablakot, és összefoglalva ráteszi az aktuális időjárást, napi előrejelzést, aznapi naptár eseményeket, stb.
-
nuri
aktív tag
Én ezt használom, tud emelkedő hangot meg egyéb mást.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amdroidalarmclock.amdroid&hl=huTasker integráció nincs benne, bár eleve nem értem minek.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Mauzes
addikt
No, sikerült megoldani a dolgot, táp kihúzásakor az klikkel kettőt a waze felületen, és kilép.
Kicsit mondjuk kell mókolni, mert nem mindegy, hol nyomtam le, először nem érzékelte a koordinátákat. Azt meg lehet nézni/tudni valahogy, hogy egy adott app-nak az adott felületén milyen objektumnak mi a "kódja", amit autoinput klikkelni tud?
-
nuri
aktív tag
Nem próbáltam még ilyet, de szerintem azon múlik milyen gyorsan vált wifit a teló.
Logika szerinte végigmegy és azt csinálja amit írtál, de hogy ebből te mit veszel észre az más dolog.Ha tényleg előjön a dolog akkor; beleraknék 1 wait-et a "hangos" task elejére a a "halk" és a "közepes"-be meg 1-1 stop task-ot ami a "hangos"-ra mutat.
Elvileg ez áthidalja azt az időt amit 2 wifi közt tölt a gép. -
Adamo_sx
aktív tag
Én csak az üzemmódot váltottam némára, de ahhoz, hogy visszakapcsolja kell egy exit task, ami akkor fut le, amikor kilép a profilból. Ebben vissza tudod kapcsolni. Esetleg a kikapcsoláskor egy változóba el kell mentened, hogy mi volt az állapotuk, hogyha nem akarod reggel fixen bekapcsolni.
-
Bozek
nagyúr
Az ébresztés reggeli lenyomását az Event - Date/Time - Alarm Done. Már ha ébresztés közben történik és nem előtte. Egyébként nálam mindegyik ébresztő (Timely, Sleep as Android) megjelenik az ikonsorban is, gondolom így a Tasker is kezeli.
A beállításnál én csak úgy tudnám megoldani, hogy 5-10 percenként megnézi, hogy van-e beállított ébresztő és ha van, akkor elvégzi a műveleteket. De majd megnézem, hogy van-e más megoldás. -
Bozek
nagyúr
1. Arra biztos lehet task-ot készíteni, hogy lenyomtad az ébresztőt, mert korábban csináltam ilyen WoL-al, mert szükség volt az otthoni gép bekapcsolására.
2. Én ezt csak időbeállítással próbáltam (este 8-tól reggel 7-ig), akkor nem írta később felül a kézileg beállított értéket fényerőnél.
3. Ha hosszan nyomsz a profilra, akkor fent megjelenik a beállítások gomb. Azon belül tudsz adni prioritást az egyes profiloknak, így már be tudod állítani, hogy melyiket tekintse a kettő közül elsődlegesnek. Bár nem is értem, hogy ha van WiFi, akkor minek kikapcsolni a mobilnetet, hiszen az Android amúgy is megcsinálja.
(#3722) Somatom: Majd kipróbálom, hogy mi van az említett esetben, de prioritással kiküszöbölhető úgyis.
-
Mauzes
addikt
No, kipróbáltam a Tasker-t és nyilván a Net - mobile data 2G/3G task az piros, és azt írja ki, hogy a telefonom nem támogatja. A kérdésem az lenne, hogy ha root-olnám a telefont, akkor működne-e (elvileg ebben az esetben már működne valamelyik asztalra rakott widget toggle is), vagy ez ROM függő, és mindenképp mókolt rom kell hozzá?
-
törölt tag
SGS2, Samsung alapú rom -ra, CWM -ből telepítettem EZT.
A manuális váltáshoz kellett ez a 2g 3g kapcsoló is.
Az eredményről és a működésről itt a Youtube videó.
A kapcsolás lassú, mivel a Bozek által is említett Taskeres, "lépegetős" megoldás fut a háttérben. Csak teszt céllal raktam fel, nem mélyedtem bele. A videón látható szétkapcsolásos probléma vszínűleg abból adódik, hogy a Telenor sávszélesség változást netmegszakadásnak érzi és megkezdi az átállási műveletet. Valahol ezt ki lehet kapcsolni, de nem akadtam rá. Írtak az android alkalmazások topikban egy másik módszert is, ami xPosed -re épül. Ezt nem próbáltam, de a működési elve ugyanez. -
Bozek
nagyúr
Mind a kettőről. Ha a toggle nem tudja, akkor nehogy azt gondold, hogy másik program tudni fogja. Amúgy megoldható kerülőúton a váltás Tasker segítségével is, csak kicsit macerás, mivel ott be kell lépni a Beállításokba és a megfelelő helyekre kell nyomni. Ezt is lehet automatizálni a Tasker-el, de nem egyszerű. Régebben megcsináltam, de már azóta töröltem.
-
Bozek
nagyúr
Nem, mert a 2G/3G váltás alapból nem megy a telefonokon a gyári rendszerrel, csak menüből. Van pár olyan ROM (pl. CyanogenMod), ahol ezt megoldották, de általában kernel szinten van ez a korlátozás.
(#2935) Somatom: Ezek mióta Tasker parancsok?
Ott van a Create Directory és a Delete Directory (ami szintén tudja rekurzívan, csak ki kell pipálni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest