- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
Új hozzászólás Aktív témák
-
HREH
senior tag
válasz
noorbertt #6998 üzenetére
Szia!
Bocs a késői válaszért....Valami ilyesmi:
Profile: Speakerphone BT (75)
State: Call [ Type:Any Number:* ]
State: BT Connected [ Name:* Address:* ]
Enter: Anon (339)
A1: Speakerphone [ Set:On ]
Exit: Anon (340)
A1: Speakerphone [ Set:Off ]Ha hosszan nyomsz az első contextre (Call vagy BT Connected), akkor feljön egy menü, ahol még tudsz feltételt hozzáadni.
A BT Connected feltételnél majd a Name mellett lesz egy nagyító ikon, arra nyomva tudod kiválasztani, hogy melyik BT eszköz csatlakozása esetén legyen aktív a feltétel. -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
MAr nagyonreg nem volt a telomon tasker, de most ismet lehet hogy ez fog megmenteni
Van egy Mi8 telefon, root nelkul gyari rendszerrel es van egy roidmi3s FM transmitter , amit az autoban hasznalok.
Problema: Amikor hivnak es felveszem, akkor a telefon hivas kezelo alapbol ugy akarja fogadni a hivast mint ha fulemhez akarnam tenni a keszuleket.Olyan megoldas kene, amikor csatlakozik ahhoz a bizonyos eszkozhoz es ha hivast fogadom akkor hangositsa ki nekem. Tudnatok ebben segiteni? Ha egyatalan a tasker kepes lenne ra, egyedul mar nem is menne valoszinuleg
-
lkereki
tag
Sziasztok!
Kezdő lévén, kérdeznék Tőletek:
Adott egy mindenki által ismert profil: ha lefordítom a telefont, akkor leveszi a csengőhangerőt. Nálam a némítás előtt van egy 5 mp-es késleltetés, utána fut le a némítás. Ebbe szeretném beletenni azt, hogy ahogy elindul a task, ha az 5 mp alatt visszafordítom a telefont, akkor ne fusson tovább a task (ne némítson le).
Hogy lehet ezt beletenni? -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Gondoltam átszabok pár profilomat.
Amiben hétköznap és hétvége is játszik.Viszont azt szeretném hogy azonos óra/perc esetén csak a megfelelő profil aktiválodjon.
Tehát amikor pl Hétfő van és mondjuk 07:00-15:00 óra közt vagyunk, akkor annak ne aktiválodjon a hétvégi profilja is,hiszen ezek eltérnek valamiben, csak a napok térnek el.Taskban a %DAYW változó megoldás, de így 2 profil lesz zöld, azaz aktív, bár nyilván csak az eggyik érvényesül, viszont ez kicsit zavar.
Probáltam a Profiles / State / variable / variable value részben a %DAYW változot használni, de ott meg error-t ír.
A Day profil meg ha jól sejtem nem veszi külön a hónapok és napok részt.
Azaz ha felül bejelölöm Hogy NOV és DEC akkor pl 18.-a esetén mindkét hónapban érvényesül a dolog.
Tudom kicsit kusza, amit irtam, de hátha van rá megoldás. -
sk-skuba
csendes tag
sziasztok
Lenne egy kerdesem, mikent lehetne eltarolni az aktualis nevnapot mondjuk egy valtozoban? Szeretnem ha a telefon kimondana minden reggel , hogy milyen nevnap van.
Az otleteket elore is koszonom.
-
hetn
tag
válasz
kanocpapa #6985 üzenetére
...szerintem...
Nevezd el -ha még nem tetted- a szinkronizálós taskodat mondjuk Szinkron -nak
A wifi kikapcsolós taskban a WifiOff utasításod elé tégy be egy WaitUntil utasítást mondjuk 3sec időzítéssel és evvel a feltételel:
%TRUN !~ *Szinkron*
A wifi -t akkor fogja lekapcsolni, ha a szinkron taskod véget ért. -
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6981 üzenetére
Te vagy a Király!
köszönöm szépen!
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6979 üzenetére
jól érted! eddig egy kissé túlbonyolítottam, de ez lenne a lényeg.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6977 üzenetére
próbálom, remélem jó lesz így: szinkron wifiki (kivettem belőle minden feleslegest)
átgondoltam és nem ragaszkodnék a képernyőhöz, mert végül is tök felesleges bekapcsolnia . az is elég lenne, ha a töltőre csatlakozáskor lefutna a szinkron, de nem boldogulok azzal, hogy van ez a "wifiki" taskom (képernyő kikapcsolása után kilövi a wifit) és ezt nem tudom megállítani. amint elhalványodik a képernyő a töltőre csatlakozás után, máris lekapcsolja a wifit.
bocsánat a kinlódás miatt, de nem vagyok profi, amint ez látszik is. -
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6973 üzenetére
Lefut a parancs és mintha mi sem történt volna, marad a zár. Ha autoinputot használok, akkor ír hibát is.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #6971 üzenetére
Sajnos erre sem reagál.
-
kanocpapa
tag
szia! köszönöm szépen! lehetnék telhetetlen: a secure lock-ra nincs valami megoldásod? már mindent kipróbáltam: idő állítás, secure settings, autoinput, autotools, de nem sikerül.
egy automatikus szinkront szeretnék összehozni. töltőre teszem a telefont, erre bekapcsol a képernyő, aztán a wifi, ezután pedig indulnak a szinkronizálandó programok, várakozás 2 percig, a végén pedig a wifi kikapcsol, képernyő szintén. minden megy is, csak a képernyőzárat nem tudom kikapcsoltatni a taskerrel. lényeges lenne, mert van egy taskom, ami leállítja a wifit, ha kikapcsolom a képernyőt (feledékeny vagyok). ha marad a képernyőzár, akkor sajnos pár másodperc múlva elsötétedik a képernyő és kikapcsol a wifi is. lenne valami ötleted/ötletetek? megint csak előre is köszönöm a segítséget! -
kanocpapa
tag
sziasztok! lehet e root nélkül bekapcsolni a képernyőt? előre is köszi!
-
Jonny71
csendes tag
Sziasztok, csak nálam szórakozik a köpönyeg, vagy tényleg megszűnt az rss feedje? Reggel nem kapok időjárásjelentést, csak hibaüzenetet...
Ti hogy juttok most pár nap óta időjáráshoz magyarul?
Tud valaki segíteni? Köszi -
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet olyan taskot csinálni ami launcher-t tud váltani?
-
nuri
aktív tag
Custom settings, global, mobile_data tudja kapcsolni a dolgot, legalábbis samsung telon.
taskertask -
HREH
senior tag
válasz
DarkChild #6957 üzenetére
Szia!
Régebbről nekem is úgy rémlik, hogy csak rootolt készüléken lehet mobilnetet kapcsolgatni.
Talán megoldás lehet az AutoTools plugin, de az sem működik mindenkinél, csak a mobilok 25%-án...
Illetve redditen van egy elég érdekes poszt arról, hogy ezt hogyan lehet megkerülni, de ebbe még nem volt időm beleásni magam. Esetleg a többiek tudnak majd valamit ajánlani, a többi rész (lokációfüggő utasítások) simán megoldható. -
DarkChild
senior tag
Sziasztok! Szinte teljesen "Tasker-szűz" vagyok még, ezért előre is elnézést, ha olyasmit kérdeznék az alábbiakban, ami egyébként teljesen triviális
Szóval, mivel a nap nagy részében gép előtt ülök, nincs szükségem arra, hogy a mobil folyamatosan a neten lógjon és minden szir-szarról küldje az értesítéseket, meg amúgy is szeretek spórolni az energiával, szóval ne merüljön fölöslegesen az akku.
Valahogy azt szeretném Taskerrel megoldani, hogy lokációtól függően automatikusan aktiválódjon valamelyik net szolgáltatás, de csak akkor, amikor a teló kijelzője aktív. Amikor pedig lezárom, kapcsoljon ki a net.
Még részletesebben: ha otthon vagyok, akkor a mobil felébresztésekor a WiFi kapcsolódjon be, amikor pedig a kijelzőt lezárom, kapcsoljon ki a WiFi. Ha nem otthon vagyok, akkor a mobilnet kapcsoljon be aktív kijelző mellett, ha lezárom, akkor kapcsolódjon ki a mobilnet.Meg tudom ezeket oldani szerintetek...?
Találkozott már valami hasonló scripttel, amit egyszerűen lehetne telepíteni, mert egyelőre odáig jutottam, hogy a kijelző státuszától függően tudom már ki/be kapcsolni a WiFi-t, de a lokációs korlátozást nem tudtam mellé beállítani.
Plusz valami olyasmit olvastam, hogy a mobilnetet csak rootolt készüléken tudja ki/be kapcsolni a Tasker - ez tényleg így van? (Ez esetben buktam is az ötletet, mert semmi kedvem a rootolással külön szórakozni.)Előre is köszi a segítséget!
-
HREH
senior tag
válasz
gyuri81 #6954 üzenetére
Profile: Bluetooth (485)
Time: From 07:00 Till 22:00
Enter: Anon (486)
A1: Bluetooth [ Set:On ]
A2: [X] AutoTools Connectivity [ Configuration:Force Connect Bluetooth: <BT eszköz neve> Timeout (Seconds):120 ]
Exit: Anon (487)
A1: Bluetooth [ Set:Off ]AutoTools-sal tudod kényszeríteni a csatlakozást.
-
Valaki segítene leprogramozni az alábbi tök egyszerű kis dolgot?
A lényeg az lenne, hogy ha bekapcsolom az órámon a bluetooth-ot, akkor csatlakozzon össze a telefonnal.
DE az is jó lenne, ha egyszerűen 07:00 és este 22:00 lenne a bluetooth aktív állapota a telefonon, éjszaka pedig off..Köszönöm!
-
Bozek
nagyúr
Ha már %honapok változó, akkor felesleges jobbra-balra konvertálgatni. Abból megkapom például azt, hogy 815. A %TIMES+172800 (két nappal későbbi dátum), majd egy Seconds to Date meg megadja azt, amit még vizsgálnom kell. Onnan már csak Variable Split és abból a változóból is megkapom az említett 815-ös értéket (ha épp fent van a két nappal későbbi időjárás). Mivel a %TIMES+172800 esetében december 31-én szintén azt kapom, hogy 102, így ez is tökéletes megoldás.
Ez mindennel együtt 16 lépés, ha az IF-et nem veszem külön, hanem berakom az AutoNotification-höz, akkor 14.
-
hetn
tag
Én így csinálnám (csinálom):
A VariableConvert -nek h-n-éé óó:pp formátum kell.h: úgy ahogyan leírtad a %honapok változóddal
n: Tasker beépített változója: %DAYM
éé: ezt ki kell vágnod a %DATE változó értékéből (%year3), hogy a dec31-jan1 váltás is jó legyen, pl így:
. VariableSet: %year = %DATE
. VariableSplit: %year - => %year3 értéke az aktuális év lesz
ó: 00
p: 00tehát a VariableConvert "függvény" "bemeneti változójának" így adsz értéket:
. VariableSet: %datumom = %honapok-%DAYM-%year3 00:00A végeredmény (%datumom): az akárhonnan kiolvasott dátumod (Augusztus 15) 0:00 perc UNIX értéke.
4 sor a Taskerben, mindenféle Plug-in nélkül -
hetn
tag
múködik, kipróbáltam (saját task-jaimnál használom is):
08/15/18 0:00 -ből ad a Tasker 1534284000 -t..
A te konkrét feladatodon a "függvény" bemeneti dátumát abból ollózod össze amiből akarod. ... és nem lesz gondod az augusztus 30 - szeptember 1 -gyel sem, sőt a február 28 (29) - március 1-gyel sem
peace -
Bozek
nagyúr
válasz
Mr Dini #6945 üzenetére
Nem kell semmit csinálnom az évvel. Tegyük fel, hogy 2018. december 31-én vizsgál, akkor az oldalon január 2. kell, hogy legyen. Viszont a %TIMES+172800 is 2019. január 2. lesz, amiből ugyebár nekem az év úgyse kell, azt levágom.
Azt, hogy Augusztus 15. hogyan konvertálom át UNIX idővé? Ja és kizárólag Tasker-es megoldás érdekel, semmiféle JS nem.
-
Mr Dini
addikt
Mondjuk ebben az esetben figyelembe kell venned az évet is, hiszen december-január közt mi történne. Így már három dolgot kell ellenőrizni plusz van egy tömböd, ami sajnos a Taskerben mindenképp indexelt. Így plusz memória+számítás. Míg magát akár az oldalon található szöveget seperc alatt átkonvertál Neked a rendszer UNIX idővé, onnantól pedig egy kivonás+check szerintem mind olvashatóság, mind teljesítmény szempontjából elegánsabb. Ja és nem kell pluginekhez folyamodni, hanem a vanilla Tasker berkekben meg tudod oldani a műveletet. Bár egy jó ideje nem Taskereztem, ez érdekes dolognak tűnik, lehet összedobom én is, aztán összehasonlítjuk!
@Somatom
Volt egy befejezetlen ügyem errefelé, de egyébként igen ritkán van csak alkalmam felnézni.
De ahogy látom a reszponzív felület még mindig legenda.
-
Mr Dini
addikt
Használj UNIX time-et, az csak növekszik
. A formátumot pedig úgy konvertálod a végén ha szükséges megjeleníteni, ahogy szeretnéd. Ha jól rémlik van rá egy függvény.
-
Bozek
nagyúr
Az azért nem jó, mert más is változhat az oldalon attól függetlenül, hogy az előrejelzés még maradt a régiben.
De rájöttem a megoldásra, csináltam egy honapok változót, amit feltöltöttem a hónapok magyar neveivel, vesszővel elválasztva. A splitter a vessző lett, így a %honapok(#?Augusztus) kidobja, hogy az a 8. hónap, azzal meg már tudok dolgozni.
Igazából az egész azért kell, hogy ne az F5-öt kelljen egész délután nyomogatnom. Az értesítést már megoldom, azzal nincs probléma, az AutoNotification-t sokat használom.
-
Bohus
aktív tag
Én készítenék egy taskot ami ezt csinálja:
- oldal forrását lementi egy változóba
- abból split-tel kiemeli a releváns részt (aminek a változását figyelni szeretnéd)
- amit újfent bemásol egy változóba (pl. %friss)
- ez utóbbit pattern match segítségével összehasonlítja az előző állapottal, amit egy globális változó tartalmaz (pl. %Utolso néven, ez az első futásnál persze még nem létezik)
- kiértékeli az összehasonlítást: ha egyezik nem volt változás, ha nem, akkor volt
- változó (%friss) tartalmát beleírja a globális változóba (%Utolso)Persze ki kell még egészítened, hogy hogyan értesítsen, vagy mit csináljon ha éppen változás történt. A kész taszkot pedig lefuttatod x időnként egy profil segítségével.
-
Bozek
nagyúr
Addig már eljutottam, hogy kiírja például azt, hogy Augusztus 15. Most már csak azt kellene valahogy megoldani, hogy megvizsgálja, hogy ez a dátum 2 nappal később van-e, mint a mai. A napokkal nem is lenne gondom, de mi van, ha mondjuk augusztus 30-a a mai dátum, akkor a szeptember 1-jét kellene vizsgálni, de ugye az 1 nem 2-vel több a 30-nál.
-
Bozek
nagyúr
Létezik valami megoldás arra, hogy figyeljem az idokep.hu-t, hogy mikor frissül? Az adatok nem kellenek róla, csak maga az, hogy frissült-e vagy sem.
-
Somatom
veterán
Ha van missed call feltétel, akkor annak a metódusnak, amit odaát írtam, Tasker -rel is működnie kell. Missed call nélkül, csörgés után közvetlenül készenlét csak elutasítással jöhet létre. Ezt úgy képzelném a gyakorlatban, hogy a csörgés állapot egy globális változót true -ra állít, a beszéd állapot pedig false -ra.
Innentől egyszerű a dolog. Ha létrejön a készenlét állapot, "AND" a változó értéke true, "AND" nincs missed call, akkor elutasítás történt. Műveletként a telefonszám értesítésbe kerül, a változó értéke pedig vissza, false -ra. Sajnos, nem tudom neked közvetlenül Tasker -re lefordítani, de azért remélem, hogy sikerült érthetően vázolnom! -
kaciokos
őstag
Ezt a kérdést feszegetném tovább, immár ebben a fórumban. Arról van szó, hogy (én is) azt szeretném, hogy ha elutasítok egy hívást, arról legyen egy notification-öm. A "missed call" szerintem nem jó erre (vagy igen?), hogy tudom ezt megoldani?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ha egy készüléken van előlapi vaku, azt Taskerből lehet vezérelni?
-
Bohus
aktív tag
válasz
gyuri81 #6930 üzenetére
A szimpla ébresztő helyett van egy reggeli időzített profilom, ami bemond pár infót, köztük az időjárást is. Emellett készítettem egy scene-t, ott egyszerűen gombnyomásra elmondja az időjárás előrejelzést. Hasznos, mert legtöbbször a reggeli infót félálomban még nem fogom fel...
Elkészült az idokep.hu forrást használó előrejelzés felolvasó is, de még tesztelem mielőtt megosztanám.
-
Bohus
aktív tag
válasz
atillaahun #6927 üzenetére
Új taszk - DO Not Disturb action - Mode: none (teljes némítás).
Engedélyt fog kérni, de - nálam legalábbis - megy root nélkül is. -
atillaahun
veterán
Root nélküli Silent mode kapcsolásra van amúgy megoldás? Nem nagyon találom.
-
Bohus
aktív tag
válasz
Tomjack #6758 üzenetére
Régebben volt érdeklődés időjárás profil után. Készítettem egy apró taskot ami a met.hu oldalról (az időképpel nem boldogultam) felolvassa az aktuális napi országos időjárás jelentést. Sajnos a nagyobb időjárás portálok nem készítenek régió szerint szöveges előrejelzést, de így legalább univerzálisan használható. Innen tölthető.
/Nálam a task a szöveget első lépésben a Tasker/files/quote.txt tárolja el (nem szeretem ha a gyökérbe gyűlnek a kis fájlok). Ez igény szerint módosítható, vagy készíteni kell egy files mappát a Taskeren belül./
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #6916 üzenetére
Alapvetően nem korlátozva van, csak kicsit máshogy működik. Például a Nova-ban is van egy alternatív lezárási mód, amivel működik utána az ujjlenyomat-olvasó is. Ez annyit tesz, hogy először ~10 másodpercre csak fekete lesz a kijelző, majd ezt követően kapcsol ki. Na, ezt tudja az Autoinput Screen Off/On is.
-
HREH
senior tag
válasz
atillaahun #6917 üzenetére
Tudsz power gomb lenyomást szimulálni, így:
Code > Run Shell:input keyevent 26
, Use Root-hoz pipa. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #6911 üzenetére
Esetleg power gomb lenyomást nem lehet vele szimulálni? Vagy az sem segítene? Nem is találok amúgy ilyen lehetőséget. Se screen off-ot.
-
kaciokos
őstag
válasz
atillaahun #6911 üzenetére
Egy bizonyos Android verzió felett (7?) ha 3rd party app zárja le a kijelzőt, az "gyanús" az Androidnak, és csak PIN-nel enged feloldani. Ez nem csak a Taskert érinti, de azt is.
-
atillaahun
veterán
Tudja valaki, hogy a Tasker Lock screen-je után miért nincs arc és ujjlenyomat alapú feloldás, csak PIN-es?
Ha Tasker nélkül zár le a képernyő, akkor amúgy van. -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6908 üzenetére
1. Így kellene kinéznie.
2. Pontosítsd, mert ez így nem világos. Melyik action-t használod, amivel a hangot akarod lejátszani?
-
aprokaroka87
nagyúr
Értem.
2 észrevételem lenne.
1: az itt látható dolog akkor van így ha a kis kereső ikonra nyomok rá a name résznél, kb azóta sincs változás, jól sejtem hogy ez így nem jó?
2: A notificaition Sound esetében mintha nem játszaná le a kiválasztott a hangot.
A noticiation volume-t előtte direkt maxra vettem.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87 #6906 üzenetére
Igen, 5.2 most a legújabb kiadás.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Azt jól néztem hogy a Tasker 5.2bf változat egy stabil kiadás már?
-
nuri
aktív tag
Tudja valaki hogyan tudom kikapcsolni a do not disturb schedulejét taskeren keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Assetto Corsa EVO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Chrome
- TCL LCD és LED TV-k
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M710S SFF i5 6500 + 16 Gb Samsung 2.133 Mhz + 256 Gb Samsung NVME
- Asztali PC , i5 9400F , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- i7 8700/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest