Hirdetés
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengész
tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben egyre jobban idegesített, hogy a normál telefonhívás megszakította a Viber/Whatsapp/Skype hívásaimat. Már majdnem átmentem iOS-re, de aztán szembejött egy cikk/videó a megoldással:
[link]
Egyelőre csak a bétában megy, ehhez csatlakozni kell a tesztelőkhöz, de megéri, mert működik. Létre kell hozni egy profilt, amihez a Call Screened eseményt kell beállítani. Ehhez rendeled aztán a Call Screening feladatot, amit be tudsz állítani, hogy foglaltat jelezzen vagy kicsengést halljon a hívó. Alapértelmezésben a hívások bekerülnek a naplóba, de ezt ki is kapcsolhatod.
Ezt a profilt én másik profilokkal kapcsolom be és ki, ezekben a Viber/Whatsapp/Skype értesítéseit figyelem az AutoNotification pluginnel. A hívásszűrő feladat után felvettem egy másik feladatot is, ami sms-t küld a hívónak, a hívásszűró profil kikapcsolásakor pedig elindítom a telefon alkalmazást, hogy lássam a hívásnaplóban, hogy kit kell visszahívni. Lehet, hogy ezt majd kiváltom egy naptári bejegyzéssel.
Azt sajnos nem tudtam megoldani, hogy az sms arról a kártyáról menjen ki, amire a hívás jött, de mivel a jövőben egy kártyával használom majd a telefonomat, ez már nem gond (de azért érdekel a megoldás, ha valaki rájött).Üdv,
Pengész
-
justmemory
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérnék segítséget:
Termux api plugin, Taskerben a téma.
Tehát: adott egy bash script, ami a termux api-t használja. Korábban ez 7.1.1-es Androidnál a Taskerben beállított időpontban rendben lefutott. Android 10-en viszont nem akar és nem tudom miért. A Taskerben simán be tudom ugyanúgy állítani és ezt követően a Task fülön ha lefuttatom, rendben le is fut. Viszont a megadott időpontban nem; sőt ezt követően a Task fülön is hiába nyomok a futtatásra, nem történik semmi.
Van esetleg valakinek ötlete mit csinálok rosszul? Köszi. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A neten keresgélve (link, még adb-vel se: link) arra a meglátásra jutottam, hogy ez nem fog menni. Korábban már más is belefutott ebbe a hülye megerősítős poup ablakba. A fenne essen a Huawei-be, hogy ennyire szanaszéjjel kell farigcsálja az alap rendszert!
Azért, ha valakinek mégis lenne bármi ötlete, kérem ne tartsa magába. -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Megerősítést kérnék szépen, hogy - Android verziótól függően (9, 10) - kell-e write system settings permission az adott alkalmazásnak (esetünkben a Tasker-nek) ahhoz, hogy a bluetooth ki-be kapcsolja?
De a kérdést - attól félek - úgy is feltehetném, hogy Emui alatt (root nélkül) sikerült-e már bárkinek kapcsolgatni a bluetooth-t?Hopp, úgy látom valaki már próbálkozott hasonlóval ...
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok! Be tudom azt állítani valahogy hogy ha kimondom ok vagy he google, akkor az autovoice hangfelismerője induljon nem pedig a gyári google! Valami megváltozott nálam (lehet másnál is) a google aszisztensben és nem ismeri fel a magyar szöveget!
-
lyp
csendes tag
Android 6.0.1-es telefonom (ASUS Zenfone 2) helyett újat vettem (Xiaomi Redmi Note 9Pro) Android 10-eset, áthoztam az összes profilomat, sajnos nem nagyon aktiválódnak. Ha kézzel nyomok rá a task futtatásra, akkor a legtöbb dolog lefut (néhányat nyilván javítanom kell majd), de maguktól szinte egyáltalán nem aktiválódnak (nagyon ritkán előfordul, hogy pl. bemondja, hogy ki hív). Meg pl. az Autovoice continuous ki-be kapcsolása nem megy Taskerből, de ha az Autovoice appban elindítom, akkor bemondásra elindítja a megfelelő Tasker taskot és válaszol.
Persze lehet, hogy a sokkal magasabb Android verzió is okoz néhány problémát, de van csomó egyszerű profil, aminek illene működnie, pl. akkumulátor % kiírása (alert, flash, variable %BATT jól kiírja a %-ot, de ha bizonyos % alá merül, akkor nem írja ki, sosem aktiválódik a profil).
Ezen a telefonon xiaomi.eu ROM van (még nem rootoltam), a MIUI kötelező dolgait már többször végigjártam (akkukímélő mód Taskeren kikapcs, stb) minden engedélyt is megadtam, amit csak lehetett, elvileg semmi nem nyírja ki a taskert a háttérben, az értesítési sávon mindig ott van az ikonja (bár néhány naponta feldobja, hogy engedélyezzem a draw over other apps-t, pedig sosem tiltom le, rányomok, engedélyezve van, kilépek és pár napra békén hagy ezzel).
Találkoztatok hasonló problémákkal?
Szerintetek mivel van a probléma, merre induljak? -
HREH
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Taskerben a Project-ek az alsó sávon láthatóak, ezek tartalmazzák a Profilokat. A Profil minden esetben 2 fő részből áll, egy (vagy több) feltétel (Context) ill. egy (vagy több) Task.
Új profil létrehozásánál először meg kell adnod (ez a lista, amit a hsz-edben említettél), hogy mi legyen az a feltétel, aminek a bekövetkezése esetén lefussanak a Taskban összeállított Action-ök.
Ha ez megvan, akkor a New Task-ra bökve, az alsó + gombra bökve tudod összeállítani a Taskot. Egy Taskba akármennyi Action-t bele tudsz pakolni, egy Action pl. hogy állíítsa be a fényerőt X értékre, vagy tiltsa le az automatikus elfordítást, vagy éppen futtasson egy shellparancsot, stb.
Ha ez is megvan, akkor kétszer a vissza gombra bökve visszajutsz a főképernyőre, ahol látható a létrehozott Profil.Ami neked kellett az manuális, parancsikonra bökős indítás > Létrehozol egy új Taskot, elnevezed, belepakolod az Action-öket és alul középen a kis négyzetekre kattinta adsz neki egy ikont. Kilépsz Taskerből (felül pipa, vagy vissza gomb).
Utána widget-eknél a Task Shortcut lehetőséget választva kitallózod a listából az előbb létrehozott Taskot, ráböksz a vissza gombra, amikor feljön Taskerben a Task Shortcut menü és kész is vagy.
Bocs ha kicsit kusza lett, remélem tudott segíteni valamennyit, ha bármi kérdés van, próbálok rá válaszolni
-
Siriusb
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Részemről úgy szoktam kezdeni, hogy először összeállítom a Task-ot, azaz milyen műveleteket szeretnék végrehajtatni. Általánosságban véve rögtön két ilyet írok, az első amelyet egy adott állapot (esemény) bekövetkeztekor kell futtatni, a másodikat ennek az állapotnak (eseménynek) az elmúltával. Robotban kimondottan az eseményekhez kötöttük a parancsok lefutását, emiatt is problémásabb nekünk a Tasker.
Miután megvannak ezek a feladatok, utána hozom létre a profilt, na, itt szenvedtem párszor, hogy pontosan definiáljam, mikor is hajtódjanak végre a fenti Task-ok.
-
Somatom
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
A funkciókat még úgy-ahogy értem, de egyszerűen nem áll össze bennem egy project felépítése. Profil, meg task, stb. Robotban kezdésnél elneveztem a projectemet, aztán esemény -> művelet. Tök logikus sorrend. Macrodroidban is kb. hasonló a módszer. Itt meg rábökök a profil + -ra és egy listából kell választanom, amiben nincs is olyan opció, hogy manuális indítás. Nem értem, nem áll össze.
-
Siriusb
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Tamás nagyon elkényeztetett minket. Persze ott is voltak cifra megoldások, de akkor is használhatóbb volt a logikája. Tasker-ben volt, amikor elég sokáig kerestem, mire megtaláltam egy funkciót.
De ha csak azt veszem, amikor nem ment valami, csupán bele kellett néznem a log-ba, s egyből láttam, mi a baj. Tasker log-ja nem sokat segít.
Nosztalgia vége.
-
Siriusb
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Sajnos nekem is hiányzik a Robot.

Én csak olyat csinálok, ha elindul egy alkalmazás, kapcsolja be a képernyő forgatását, majd kilépéskor tiltsa le ismét.
Olyat találtam, hogy Display / Force rotation: "Only enable the option if on some of your apps the rotation is not respected". Talán ez segít. -
Somatom
veterán
Még csak botladozom Tasker -ben. Próbálnék átültetni egy régi, Robotos megoldást. A lényege, hogy egyes appok ikonjait leszedem a Play -ről és társítom egy manuális utasítással induló profil, (vagy task?
) parancsikonjához. Ezt indítva, a task "kierőszakolja" a szenzor szerinti forgatást, majd fél mp. múlva indítja az alkalmazást. Olyan appoknál használtam, amik alapból nem fordultak el fekvőbe. Pl. MyTV, PH kliens, Photo Editor, Netpincér, stb.). Taskerben kerestem olyasmit, hogy "force sensor orientation", de nem találtam. Ti hogyan csinálnátok? -
HREH
senior tag
válasz
Karnicsp4p4
üzenetére
Igen, működik, de minden telefon újraindítás után újra végig kell menni a linkelt beállításokon.
Tudja kapcsolni a Wifi-t.Egyébként miért nem akarsz rootolni? Appok elől el lehet rejteni, ha ez lenne a gond.
-
-
törölt tag
válasz
kaciokos
üzenetére
Az aod task-ot sikerült működésre bírnom, wait is beiktatva, a profillal van a problémám csak, az nem akar menni az istennek se

Hogy teszteljem a szenzort, beállítottam egy egyszerű zseblámpát 3mp-es időzítővel. Ha megmozdítom a telefont, akkor felkapcsol, majd le. Event/Sensor/Shake lett beállítva. Jól is működik, viszont csak akkor, ha ébren van a kijelző. Ha kikapcsolom, akkor már nem megy.
-
HREH
senior tag
válasz
Karnicsp4p4
üzenetére
Mobilnetet csak root-tal tudsz háttérben kapcsolni, vagy esetleg próbáld meg az ADB Wifi action-nel.
-
Karnicsp4p4
friss újonc
Hello!
Konkrétan évekig foglalkoztam a Taskerrel, de már régebben, mikor még minden telefonomat rootoltam, stb. (S3-S4 időszak környékén)
A kérdésem az lenne, hogy van egy sima stock (nem rootolt) S8-as készülékem, amin egyszerűen sehogy sem tudom megoldani, hogy normálisan működjön a program pár profilja.
A problémám az, hogy régebben tökéletesen működött a profil, hogy pl. automatikusan bekapcsolja a mobilnetet, ha megnyitok egy appot (amit csak házon kívül használok) és egyéb hasonló dolgok. Most pedig vagy nem fut rendesen a háttérben, vagy nem érzékeli az app indításokat, de nem működnek az ilyen profiljaim. (Próbáltam már újrarakni a Taskert, máshogy beállítani a profilokat és hasonlók...)
Erre tudtok esetleg valamilyen megoldást? (Rootolni nem szeretném, ha elkerülhető)
5.9.3-as Tasker verziót használok, Android 9, One UI 1.0 verzió a készülék (SM-G950F)
Pls Hölp!
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogy tudnék létrehozni olyan profilt a tasker-ben, hogy akkor kapcsoljon be az AOD, amikor megmozdítom a telefont és kapcsoljon ki magától mondjuk 5mp múlva? Sikerült létrehoznom be- és kikapcsoló task-ot az AOD-hez, de fogalmam sincs, hogy lehetne ebbe időkorlátot tenni valami az érzékelőkhöz profilt létrehozni.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van valahol a neten segítség, hogy miként tudnám a telefonra csatlakoztatott bluetooth eszköz (füles) akku szintjén kinyerni? Leginkább a lehúzható állapotsávon kellene megjelennie. Találtam korábban redditen egy nagyon komplex task-ot, de annyira összetett volt (autonotificion is kellett hozzá), hogy nem tudtam kigobózni. Ugyanis az órám miatt mindig szükségem van a bluetoothra, az a task pedig füles csatlakozás nélkül mindig kilőtte a bluetooth-t. Ráadásul egy error üzenet miatt nem is hozott akku szint értéket sem... Ezért inkább szeretném saját magam a legegyszerűbb módon elkészíteni, de jó lenne egy task kiindulásként.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az létezik hogy Android 10 esetén alapvetően root jog kell belső tárhely-ről Külső tárhely ( Micro sd ) -re másoláshoz?
Nemrég kaptam meg az Android 10 frissítést.
A " linuxos " cp parancs sem müködik.
-
AtHoS
nagyúr
Szerintem nem állítod be rendesen a csatlakoztatott BT eszközt nevét rendesen.
Profilnál nálam BT Connected lett beállítva. Ha megérintem, akkor lenyílik és azon belül a bal oldalon ismét megérinted, ekkor a State Edit (BT Connected) ablak jön fel. Itt a Name mellett jobb szélén a palacsintasütőt megérinted és felkínálja a választható BT eszközöket kiválasztásra -> ergo kiválasztod a kocsid azonosítóját és visszalépsz utána.
Gyorsan nyomtam egy tesztet Watch GT órámmal. Ha kapcsolódott BT-n a telóhoz automatikusan élesedett a BT Connected profil (zöld színre is váltott egyből Tasker-ben a profil) és bekapcsolódott a Hotspot is.
szerk.
P30-on 10.1 alatt működik így nálam
-
Blac1
aktív tag
Kicsit pontosítok. Aktíválom a profilt. Minden zöldre vált. Az értesítőn kiírja hogy aktív a profil. És amikor be kellene kapcsólnia a hotspotot, nem bekapcsólja hanem inaktívra kapcsolja a profilt.
-
AtHoS
nagyúr
Tudja:
Létrehozol a Task fülön egy új Task-ot, majd
- a Taskhoz hozzáadsz egy Net -> azon belül Wifi Tether "Action"-t
- A létrehozott Action-on belül pedig a Set-nél a lenyílóból kiválasztod amit szeretnél (On, Off vagy Toggle)Ezzel kész a végrehajtási művelet, ki is tudod próbálni a Task Edit részen alul a Play ikonnal.
A Profiles fülön meg létrehozod azt a feltételt ami indítja az előbb létrehozott Task-otpl. csatlakoztatott BT eszköz esetén hajtsa végre a létrehozott műveletet:
State -> Net -> BT Connected vagy BT Near és megadod trigger BT eszköz nevét
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Huawei P30 és 10-es android esetén a hotspotot tudja kapcsolni root nélkül?
Előre is köszönöm a segítséget -
Dr Bubo
MODERÁTOR
A
%CODURsegítségével ki tudom tenni Notify-ba az utolsó hívás idejét. De nem megy át az órámra, pedig be van állítva a Tasker értesítések átküldése. S3 Frontier az óra. Mi lehet a baja? -
rolio1
tag
Sziasztok
Új vagyok még ebben a témában, most vettem meg a progit.
Azt szeretném megoldani,hogy zenelejátszás közben a szám adatait kiíratnám az AOD-ra.
Spotify jal ez vajon működhet?
Köszönöm a segítséget! -
HREH
senior tag
Jogos, erre nem gondoltam
Én is most akarom beleásni magam a Join-UR-Eventghost-AutoRemote négyesbe, egész hasznos tud lenni.
Tesómnak úgy van megcsinálva, hogy a régi, betört kijelzős S7E folyamatosan töltőn + wifin lóg a gép mellett, és Taskerben figyeli hogy kap-e adott Join push-t az eszköz, ha igen, akkor elvégzi az ahhoz társított műveletet.
Nem túl energiatakarékos, meg kicsit macerás beállítani (+ kell hozzá egy régebbi telefon) de mivel a Join neten keresztül megy, ezért bárhonnan ki-be tudod kapcsolni a gépet.
Nyilván ez nem megoldás a fenti problémára, de gondoltam leírom
-
-
haliho0
tag
válasz
krysn95
üzenetére
Előbb rá kell venned a Windows géped, hogy reagáljon a Wake on-LAN parancsra. Ha ez megvan, onnan könnyű lesz egy Tasker parancsot alkotni a bekapcsolásra.
Kikapcsolásra egyelőre nincs ötletem, de ha egy hálózaton vannak, valószínű az is megoldható.
Ezen el lehet indulni:
http://hu.tipsandtricks.tech/tavoli-leallitas-vagy-ujrainditas-windows-rendszeren -
krysn95
csendes tag
Skacok, kérlek segítsetek, hátha valaki tudja a megoldást...
Azt szeretném megoldani, hogy amikor haza érek automatikusan bekapcsolójon a win 10 pc-m és amikor elmegyek kikapcsoljon.
Arra gondoltam hogy amikor az Android telóm otthon van (hely adatból lehet tudni, vagy csatlakozik a wifire) akkor taskerrel indithatna a pc-t és fordítva. Van erre ötlet?
Köszi szépen!! -
AtHoS
nagyúr
válasz
grkalimari
üzenetére
Én sem találtam neten erre infót, de Taskerben van lehetőség figyeltetni állapotokat, így egy AoD be/ki kapcsolás kidobta
-
AtHoS
nagyúr
válasz
grkalimari
üzenetére
Szia!
AoD-kapcsolgatást ezzel lehet végezni P30-on:
- Custom setting - Secure: aod_switch Value 1 vagy 0
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos
üzenetére
No, kész a mű, gondoltam, megosztom:
Profile: BT device battery changed (36)Restore: noEvent: Intent Received [ Action:android.bluetooth.device.action.BATTERY_LEVEL_CHANGED Cat:None Cat:None Scheme:* Mime Type:* ]Enter: BT battery low notification (37)A1: If [ %android_bluetooth_device_extra_battery_level < 35 & %android_bluetooth_device_extra_battery_level > -1 ]A2: Bluetooth Info [ Type:Single Device Device:%android_bluetooth_device_extra_device Timeout (Seconds):5 ]A3: Notify [ Title:%bt_name battery level low Text:battery level: %android_bluetooth_device_extra_battery_level Icon:mw_hardware_headset Number:0 Permanent:Off Priority:1 Repeat Alert:Off LED Colour:Red LED Rate:0 Sound File: Vibration Pattern: Category:Bluetooth device battery ]Egy intent indítja el a folyamatot, hogy változott a BT eszköz akku töltöttsége. A taskban először megnézem, hogy az akku szint 35% alatt van-e, illetve -1% felett, mert ez utóbbit küldi az intent, ha leválasztom a BT eszközt. A Bluetooth info elemmel kiszedem az eszköz nevét, a MAC address az intentből jön. Az értesítés címébe beleteszem az eszköz nevét, de a töltöttséget nem, azt csak a szövegbe. Ezzel a módszerrel ha egy eszköz több intent-et küld, mert tovább merül, akkor kapok egy folyamatosan frissülő értesítést, viszont ha több eszköz küld merülési intent-et, azok külön értesítések lesznek.
-
kaciokos
őstag
Köszi mindkettőtöknek, közben én is találtam egy cikket, amiben megtaláltam ezt a változót, ki is írja szépen.

Most már azt is beleprogramoztam, hogy csak akkor figyelmeztessen, ha az akkuszint 30% alatt van, bár az általam linkelt fórumban valaki arra panaszkodott, hogy az átjövő értéket nem tudta If-ben használni, de majd meglátom. Megnézem majd a kész Taskot is, valamit biztos tanulok belőle.

-
AtHoS
nagyúr
válasz
kaciokos
üzenetére
Ez lehet segítség számodra: [[Help] Grabbing bluetooth battery?]
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos
üzenetére
OK, haladok, már tudom, hova kell írni az Intent nevét, hogy ráugorjon, és megtaláltam ezt a leírást is, ami szerint az intent adata az %intent_data nevű változóba kéne, hogy kerüljön, de ha megpróbálom ezt a változót kiíratni egy notification-ben, konkrétan annyi lesz a notification tartalma, hogy "%intent_data".

Jó úton haladok, vagy innen nem is tudom majd lelesni, mire változott a töltöttség?
-
kaciokos
őstag
Nem tudja valaki, hogy le tudom-e kérdezni egy Bluetooth fejhallgató töltési szintjét? Gugli barátom azt mondta, hogy figyeljem az android.bluetooth.device.action.BATTERY_LEVEL_CHANGED intent-et, az Event-ek között találtam is olyat, hogy "Intent received", de itt elakadtam.
Az lenne a lényeg, hogy kapjak egy értesítést, ha a fejhallgató akkuja 30%-ra vagy az alá csökken. Bonyolítja a helyzetet, hogy sokszor két BT fejhallgató is csatlakoztatva van, az egyik telefonálásra, a másik zenehalgatásra, így meg is kéne különböztetni őket, mondjuk a notification-ben kiíratni, hogy melyik is merül.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Aha, első látásra

Ne tudd meg egy egyszerű AoD be-ki értesítések esetén mit tudott kavarni. Szerencsére volt Samuhoz készült importálható profil/task (Huawei P30-on kellene működnie), amit picit módosítva, majd a menet közben felmerült számomra nem megfelelő működés miatt erősen módosítva talán már jól is működik, de ez még tesztelés alatt

szerk.
Itt ugye fokozott az időprobléma tesztelésnél, mert értesítések azért nem időzítve érkeznek
-
Somatom
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
Meló. Tegnap elszarták a munkaidőmet, elfogytam 250Km -rel a svájci határ előtt. Reggelre viszont le kellett érnem, mert ha elfogy a hely és bezárják a parkolót, akkor vissza kell mennem az első parkolóig és a hétfő délelőttömet araszolással töltöm, mire bejutok a vámplaccra. Azért meg morcos lenne a főnök.
-
-
Siriusb
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Basszus! Le kellett húzni a rolót és rábökni az ébresztő értesítésére. Erre eltűnt. Úgyhogy most elvileg rendben van a dolog. Meglássuk, hogy reggel felhúzza-e a fényerőt. Sajnos, ebben a vacakban nincs szenzor. Este megvakulok, ezért lehúzom. Reggel viszont már nem látom, hogy hova kéne tapiznom ahhoz, hogy felhúzzam.
Siriusb:
Köszönöm a supportot! -
Somatom
veterán
Küzdök a Tasker -rel, de nem akar ráhangolódni az agyam. Egy ecccerű dologgal kezdenék. Minden reggel hétkor tolja maxra a fényerőt. Új profil -> Time. Itt megjelenik egy olyan, hogy "to". De, én nem akarok olyat, csak egy reggel hetes kapcsolást. Ha kikapcsolom a "to" -t, akkor átvált midnight -ra. Ha így leokézom és megcsinálom a taskot, akkor megjelenik a notibaron egy óra ikon. Az ébresztős widgetemen pedig egy éjféli ébresztő, aminek viszont nincs nyoma a widgethez tartozó alkalmazásban (Google Óra). Mit csinálok rosszul?
-
Fall-N
veterán
válasz
frseatleon
üzenetére
Azért írtam egyből a WiFit, mert ahogy előttem irták fölösleges akku pazarlás csak. Mobiltornyon így is úgyis lóg, a WiFi meg adott.
-
bacus
őstag
válasz
frseatleon
üzenetére
a profil aktiv maradjon, ahhoz a gps felételnek állandóan teljesülnie kell, azaz a gps aktív lesz, soha nem látot merülési rátával kell számolj...
Ha otthon a wifid egyébként aktiv és rá is kapcsolódsz a wifidre, akkor az a legjobb feltétel és a leg akku kímélőbb is.
-
Fall-N
veterán
válasz
frseatleon
üzenetére
Persze feltételnek meg kell adni az otthoni helyszínt. Lehet az otthoni WiFi SSID-je vagy a mobilcella adótornyai.
-
frseatleon
csendes tag
Sziasztok ! Van egy kis problémám. Adott az éjszakai profilom ami este 22:00-kor bekapcsol. Hangerő le, fényerő le, stb. Arra van valami megoldás hogy csak akkor kapcsoljon be a profil, ha itthon is vagyok, és ne az általam megadott időpontban/este 10-kor/ mert van úgy hogy este 11-re érek haza , de már 10-kor bekapcsol. Köszönöm a segítségeteket.
-
bacus
őstag
Tasker tudja valahogy kapcsolgatni az Airplane mode-t root jog nélkül illetve kikapcsolt képernyő (azaz nem autoinput segítségével)?
Én nem találok rá megoldást, mert amit találtam, az nem működik..android 10 alatt persze. Valami extra nem dokumentált engedélyre gondolok, bár ez ugye nem microsoft termék

-
Bohus
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Tudja, látogass el ide. Egyszer végignéztem a videót, a példát épp úgy szemléltette a srác ahogy neked kell, +1 fájlt bemásolt a mappába és azonnal érzékelte a Tasker. De akár azt is jelzi, ha csak módosult egy fájl.
-
bacus
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy valamelyikőtök nézegette már a "battery historian"-al a telefonja fogyasztását? Valaki egy másik topikból segített, hogyan is kell, nézegettem pár napig, ha a tasker aktiv, akkor sosem megy le "doze" módba, illetve csak a light-osba, ezért a telefon nagyon merül.
Olyan régóta használok taskert, (már android 2.3-on is használtam), hogy nem is figyeltem mennyi lett volna a telefon fogyasztása tasker nélkül.
Persze van egy másik app (dw contacts hívásszűrője) ami szintén állandóan fut a háttérben, megakadályozva ezt az akku kimélési módot. A kettő együtt 4% -os merülést is okoz óránként.
A tasker önmagában megy csak, akkor kb 2,5-3% , ezért már arra is gondoltam, hogy a hivásszűrést is taskerrel fogom megoldani, de gondoltam hátha csak én vagyok béna, van valami trükk amivel csökkenteni lehet az akku fogyasztást.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A profilodban a General melletti nyílra böksz. A legördülőben Advanced és a database conflict melletti nyíllal megnyitod a legördülőt. Ott lesz a newer a lehetőségek között. Ott a First Time Conflict is, lehet, hogy az kell neked. Próbálgasd, mielőtt élesben használnád!
-
Somatom
veterán
Pontosan abban.
Nekem is mostanában hívták fel rá a figyelmemet az alkalmazások topikban. A Servers Ultimate -et régóta használom és ennek is ugyanaz a fejlesztője. A menü logikája is hasonló, úgyhogy nekem könnyű volt rákapnom. A lehetőségei hasonlóak a Foldersyncéhez. Kicsit talán túl is van licitálva. Pl. sztem fölösleges bele külön chrone job, ha egyszer Tasker plugin. -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Egy tipp.
Synchronize Ultimate. Profi cucc. Sztem ebben beállítható, amit szeretnél. De, ha mégsem tudná a változás figyelést, akkor sincs gond, mert Tasker beépülő, tehát a Tasker az eseményre el tudja indítani a kívánt szinkron profilt. A dátum szerinti megkülönböztetés opciót (az újabb felülírja a régebbit) láttam benne. Természetesen a Gdrive -ot is ismeri, próbáltam, müxik. -
aprokaroka87
nagyúr
Köszi!
Közben aztán rájöttem hogy amit szeretnék lehet hogy elég nehezen oldható meg vagy sok buktató faktor lenne benne.Adott egy Fő mappa, amiben van 10 al mappa, az al mappákban jelenleg mindig 1 fájl található.
Ezen fájlokat át szoktam másolni az sd kártya ugyan olyan nevű mappájá-ba, illetve Google drive-ra is megy egy másolat.
A régebbi fájlokat mindig törlöm.A probléma inkább az hogy van ahol a fájlnév mindig ugyan az, csak a módositás dátuma változik, van ahol a fájlnév is, a kiterjesztés mindig állandó
A lényeg hogy mindig az új fájl kerüljön másolás-ra mind a 2 helyre, valamint az ott található régebbi fájl törlödjön.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Event > File > File Modifiedés hosszan nyomj a figyelni kívánt mappára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Milyen notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- LG LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- Far Cry: New Dawn
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Asus ROG Strix Scope Deluxe /DE/Red switch/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, de call filteringre használom ezt, miután a régi metódusok nem működnek..

) parancsikonjához. Ezt indítva, a task "kierőszakolja" a szenzor szerinti forgatást, majd fél mp. múlva indítja az alkalmazást. Olyan appoknál használtam, amik alapból nem fordultak el fekvőbe. Pl. MyTV, PH kliens, Photo Editor, Netpincér, stb.). Taskerben kerestem olyasmit, hogy "force sensor orientation", de nem találtam. Ti hogyan csinálnátok?

Nagyon köszönöm a segítséget és a türelmedet. Valszeg az volt a baj hogy fent van egy pipa. Én azt nyomogattam hogy aktíváljam a profilt. Valószínűleg nem arra való. Mégegyszer köszönöm.