- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#79335424 #5937 üzenetére
Igen. Kivéve ha már van rá alapértelmezett program (értsd. először kiválasztok egy adott formátumhoz egy programot, s nincs csak egyszer gomb, hanem megjegyzi a h.lye Samsungja)...
Egyébként ahhoz a robot manifestjében is meg kéne adni, hogy az XML formátumhoz legyen hozzárendelve, illetve a Robot kódjának is tudnia kell kezelni ezt a fajta meghívást.
2. A robot main release-be bekerült már a JavaScript/Java függvények használatára való lehetőség? (Utóbbiról még nem is tárgyaltam Tamással, a JS fontosabb, csak érdeklődés).
-
-
-
-
válasz
#79335424 #5558 üzenetére
Persze, nyilván, de Pentnek elég sok teendője van így is. Aligha foglalkozna szerintem ilyen 'jelentéktelennek tűnő' problémával, mikor van rá workaround. És mint mondtam, a Tasker is tudja pontosan ugyanazt a megoldást, mint amit linkeltél, csak Java Objectekkel kell létrehozni, kb mintha egy droidos programot csinálnál.
-
Mauzes
addikt
válasz
#79335424 #5544 üzenetére
Köszi a tippet. Eddig azt hittem, a felugró ablakra (ahol meg kell erősíteni a Kilépést) nem működik, mivel próbáltam a text móddal klikkelni a 'Kilépésre', és ott nem csinált semmit az Autoinput. Koordinátákkal meg nem akartam szarakodni, mert több irányban is használom a telót navigálásnál.
Viszont az objektumot felismerte, és működik is. Global action nyom egy visszát majd kattint a kilépés objektumra, bárhogy forgatva jó.
-
kanocpapa
tag
válasz
#79335424 #5337 üzenetére
szia! ne haragudj, de nem nekem írtál akkor ezért átsiklottam a válaszom. a lényeg: ha nagyon szépen megkérlek egy kicsit bővebben is kifejtenéd, mert beállítok egy időpontot, utána reboot, aztán várakoztatom 1 percig és ezután secure settingsben kikapcsolom a pin kérést ez így nekem nem működik. lehet valamit félreértek, de nézd el nekem, mert csak nagyon alapszinten ismerem a taskert. előre is köszi!
-
válasz
#79335424 #5337 üzenetére
A wait nem valami elegáns megoldás...
Programozói szemmel nézve a sleep (wait) megakasztja a szálat, tehát ilyenkor a többi task sem fut. Esetleg, ha a Tasker ugye objektumorientált kód és nem a fő szálat használja mindig, akkor működhet a dolog, bár már többeknél is előkerült ilyen jellegű probléma itt a topikban...
Meg a változó ellenörzős megoldás szebb és optimálisabb is.
Ui.: Meg tudlak érteni! Nekem is szimpatikus a robot, de ez a régimódi GUI kicsit káoszos nekem, nehéz átlátni... Manapság már minden materiál (hála a Droid Studio-nak), de egyébként sok olyan dolog van benne (pl hívásmegszakítás), amit nagyon hiányolok a Taskerből is.
Az erőforrás meg nem szempont, egyik eszközöm teljesítményén sem oszt/szoroz annyit, hogy feltűnjön.
-
válasz
#79335424 #5323 üzenetére
Nah, e fölött is sikerült elsőre átsiklani... Rossz ez a hatalmas monitor!
Természetesen lehet változót is adni neki, sőt a Taskerben (szinte) mindenhova, ahova lehet "szöveges értéket" beírni, oda változót is lehet.
Robot shellparancsban nem tud változót "behelyettesíteni"? Én még Taskernél is shell-lel szoktam intentet küldeni, mert pl egy act(ion) VIEW esetében nem sikerült sehogy sem annyira testreszabni a média megnyitást, mint shell-lel...
Ha meg nem tudsz shellben sem ilyesmit, akkor irasd ki egy futtatható sh fájlba és azt futtasd le. Azt biztosan tudja a robot is.
Ettől függetlenül tárt karokkal várlak a Tasker táborban!
-
-
törölt tag
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
#79335424 #5311 üzenetére
Arra gondolok hogy, 06:22 kor kiadod a parancsot, és az újrainditás során olyan gyors hogy nem telik el 1 perc míg a tasker be nem bootol, akkor előfordulhat hogy mégegyszer újraindul a telefon, mivel a Tasker úgy érzékeli hogy 06:22 van.
Ha átlépi a 06:22 akkor már nincs bibi.
Persze ez függ attól is hogy a Tasker mely feladatot hajtsa végre elöször
De mint írtam 1 perc még beleférhet,2 már cinkes.Én egyszer futottam bele abba hogy pl 11:30-11:55 re raktam egy reboot profilt,még kezdőként és bizony abban a 25 percben jópárszor újraindult úgy a telefon hogy szinte tehettlen voltam.
-
SaGa59
őstag
válasz
#79335424 #5137 üzenetére
Kerestem a headset hook parancsot, de sehol semmi. Nem emlékszel merre találkoztál vele? Egy plugint találtam, ami a headset gombjait szimulálja, de csak azt sikerült vele elérnem, hogy a telefon átment media player üzemmódba, azaz pl a hangerő gombok is a zenelejátszás hangját kezdték szabályozni a csengőhangerő helyett alaphelyzetben.
-
SaGa59
őstag
válasz
#79335424 #5137 üzenetére
Köszi, ezt megnézem. A taskerben vannak olyan funkciók, mik másnál nem működnek root nélkül (pl a mobildata kapcsolgatása), itt meg csont nélkül megy.
Bozek
Konkrétan rá akarok nyomatni vele a középen megjelenő "gombra", majd azt elhúzni jobbra egy adott pontig, ahol ott a zöld telefonkagyló. Így lehet felvenni.
A megjelenő gomb pozíciója már megvan.Az egész aitoinput logikát nem igazán értem. Van a gesture mód, ahol van le, fel jobbra, balra mozgás, de úgy létom, nem csinálja, hanem érzékeli, ha be van kapcsolva a gesture módja. Csak egy profil triggerének választható, action-nek nem.
Azért kellene valaki, aki használja, hogy valami alap infót próbáljak gyűjteni róla. -
-
válasz
#79335424 #4999 üzenetére
Értem, és teljesen jogos!
Bár lehet, hogy létezik olyan irtó, aminél pl widgettel indítható a scan. Na ezt valamilyen grabber programmal elkapod (mármint a start intentet) és berakod a Taskernek.
@Des1gnR
Szerintem nem megoldható a kérdésed, mivel csak hang"sávok"at tudsz szabályozni benne, app hangokat nem. Aztaz FB appnak kéne tudnia.
@aprokaroka87
Lehet, hogy létezik ilyesmi (bár én nem hallottam ilyesmiről, mindenesetre utánanézek, mert pont aktuális lenne vmi hasonló), de ha az adott app hasonlóan intézi el az appot, mint a cm a hosszú vissza gombos killelést, akkor is meg kell nyitni legalább egyszer az appot, hogy elinduljanak a folyamatok. Eset kergetővel teszteltem.
-
válasz
#79335424 #4972 üzenetére
Itt annyival szerencsésebb a helyzet, h a getScreenBrightness 0-255-ig adja vissza az értéket és a setScreenBrightness is 0-255-ig kér értéket.Szerk.: félreértelmeztem... De az se tűnik nehéznek. Elosztom százzal a getScreenBrightness-t és megszorzom mondjuk 20-szal, majd a kapott eredményt kerekítem egészre, aztán beállítom a kapott számot. Így az eredeti fényerő 20%-át kapom, ha minden igaz.
-
-
-
válasz
#79335424 #4946 üzenetére
Te aztán mindenhol ott vagy!
Már letettem rég az Android témáról, miután közel 3 és fél évig fejlesztettem rá alkalmazásokat, custom fw-ket stb-t, de hála a Google SELinuxjának és a többi átoknak, amik 4.4-től jöttek be, elegem lett az egészből és azóta nem foglalkozom a droiddal... Már a Tasker-t is ritkán kapom elő.
Amúgy ha jól emlékszem az e-robot nem tud Javascriptül, ami nekem nagy kedvencem. Ezért is maradtam a Taskernél.
Hidd el, nekem nagyon hízelgő, hogy minden "közös" topikunkban beharangozod szerény személyem, de így is hatalmas to-do listem van, aminek nagyon tudok örülni, de sajnos egy-egy kód megírása még a Jenkins és egyéb automatizált dolgokkal, illetve előre megírt kódokkal is rengeteg időbe telik. És most rengeteg melóm van, így nyár elején... Nomeg a családdal is kell lenni!
Szóval ennyi mindent mission impossible fejben tartani számomra...
Talán majd egyszer!
-
-
Blizzardking
őstag
válasz
#79335424 #4876 üzenetére
Nagyjából sikerült. Az adatforgalom ki-be kapcsolás önmagában nem oldotta meg, azt már próbáltam. Eddig úgy nem hibázott, hogy
- Network ki
- vár 2 mp*
- Toggle Network pluginnel átkapcsol
- device settings preferred network mode 9,1 vagy 1,1 aszerint épp hová kapcsolt az előző lépésben
- net visszaIlyenkor ha újra is indul a rádió, csak a sim1 és nem mindkettő, így nem okoz hibát.
* - nem tudom ki lehet-e hagyni, vagy kell neki egy kis idő míg lecsatlakozik.Kidolgoztam egy helyreállító taskot is, hogy ne kelljen mindig visszatennem a régebbi mentésemet ha beszarna:
- airplane on
- vár egy kicsit
- airplane off
- toggle network plugin 4g/3g/2g auto
- device settings preferred network mode 9,1Magyarán ha a sim2 épp újraindulás közben kapja be a jó értéket, helyreáll, ha a rosszat akkor elromlik. Ha a sim2 nem indul újra, sosincs baj. Eddig jónak tűnik, de csak 20 perce van kész, tesztelni kell. Egyelőre manuálisan kapcsolgatom, hogy lássam mit csinál.
-
Blizzardking
őstag
válasz
#79335424 #4848 üzenetére
Átnyálaztam a device settings-et, és van egy olyan global setting, hogy "preferred_network_mode". Ha 2g-n vagyok, az értéke 1,1 ha LTE-n, akkor 9,1 Biztos a bal a sim1, a jobb a sim2 ami mindig 2g kell legyen. A bökkenő csak az, hogy ha megpróbálom állítani, azaz a másik értéket beadni neki, nem történik semmi. Ha pl 1,1-en van, és lefuttatom a taskot 9,1-re, nem váltja át. Bármi mást, pl a network ki/be kapcsolást gond nélkül megcsinálja. Mivel lehetne ezt beadagolni neki, illetve van tipped miért nem megy a beírás, csak a kiolvasás?
Köszi a tippet, jó volt egyébként! -
Blizzardking
őstag
válasz
#79335424 #4848 üzenetére
Köszi a választ. A device settingsbe belemegyek. Némileg lassítja a dolgot, hogy ha aknára lépek, twrp és data vissza azonnal. Van hogy fél óra malmozásra jut 3 próbálkozás
Annak hogy lehetne utána menni, hogy egy app milyen intenteket képes fogadni? Feljesztő felől, vagy van valami lekérdezés erre? -
Tézé81
tag
válasz
#79335424 #4842 üzenetére
Xposed-et végigtúrtam már (igazából azzal kezdtem, persze minden segítséget szívesen fogadok), Automagic lefagy (a fizetős is), a Trigger ugyan az mint a Tasker, tök jól be lehet lőni, csak épp nem kapcsol szét, E-robot nem tud szétkapcsolni úgy vettem észre, de ezek mind gyors öt perces próbák voltak. Az Általad említett megoldás talán a legjárhatóbb, túrom a fájlrendszert a párosított eszközök listájához, ha az meg van, akkor elvileg bármelyik programmal meg tudom oldani a cserét egy bt ki- majd bekapcsolás közt. Gyanítom, hogy itt valamilyen elemi rádiós interferenciáról van szó bizonyos bt chipeknél. - azt ugyan nem újságoltam, hogy 6.0-nál már mindenképp átküldi a hangot a fülesre, addig tiszta a hang, amíg az óra kijelzője inaktív - ha valamiért aktiválja a kijelzőt, a hang eltorzul, érthetetlen és így is marad a hívás befejezéséig.
Köszönöm, hogy ilyen mélyrehatóan foglalkoztok a problémával, pedig nagyon specifikus, jól esik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
#79335424 #4836 üzenetére
Hivatalosan nem támogatott. Sajnos az Automagic sem megoldás, mivel ott csak 4 féle eszközt lehet buherálni (Headset/Advanced Audio Distribution/Input Device/Personal Area Network). Az iPega PG-9052-es kontrollert rá tudtam venni, hogy lecsatlakozzon, viszont a SmartWatch 2-őt (ami a kérdezőnek is kellene) semmilyen módon sem. Innentől fogva ez a megoldás nem működik.
-
Tézé81
tag
válasz
#79335424 #4832 üzenetére
Igen, de az eredeti probléma arról szólt, hogy az óra interferál a bluetooth-os headset-emmel és fejegységemmel. Ha kikapcsolom a bluetooth-t, akkor nyilván azok sem működnek. Ha visszakapcsolom, akkor az óra is újracsatlakozik. Létrehoztam egy profilt e leírás alapján, csakhogy ez egy másik típusú óráhot készült, az enyémet nem tudja leválasztani a Secure Settings:
"Create task, state ---> net ---> Bluetooth connected (select your cars Bluetooth connection)
Task, plugin ---> secure settings ---> button on top right ---> actions ---> Bluetooth connection (select watch), click button below list to select edit
Back out to task list, long press on the new task, select add exit task
Plugin ---> secure settings ---> edit button ---> actions ---> Bluetooth connection ---> select watch
This will disconnect your watch when your car connects and reconnect your watch when your car disconnects."
-
Geryke67
csendes tag
válasz
#79335424 #4649 üzenetére
Egyszerűen
ezeket a parancsokat nem tudom, de ezen kívül ami kellett megcsináltam. Csakhogy 5.0.1. a net és wifi kapcsolgatás nem működik már
erre az 1re lenne csak szükségem.... ha leirnád azt amit bekéne hozzá irjak a RUN SHELL-be megköszönném. Az előző segitő a net kapcsolgatás parancsát leirta. Bemásoltam és jó lett....
ezért kértem a wifi be és kikapcsolás kódját...
Ha segitenél megköszönném -
-
-
Geryke67
csendes tag
válasz
#79335424 #4622 üzenetére
Köszönöm! Sajnos nemigen értek ezzekhez
ráadásul az angol tudásom is több mint foghijas. Nem lehet leforditani magyarra esetleg a progit? Szeretnék pl egy olyat hogy ha munka módba van a tasker( amit gps koordináta és wifi ssid alapján csinál) akkor ujjlenyomat zár legyen rajta és ha piszkálják csináljon az első kamerával képet.
Ezt pl hogy lehet megcsinálni? Gondolom aki megcsinálta letudná írni lépésröl lépésre mint egy hüe gyereknek -
-
válasz
#79335424 #4483 üzenetére
Szia!
Yatse-t ismerem, használom, megvan a fullja, de nem a médiaszerver vezérlésére gondoltam, hanem kötöttem egy távirányító led szerűséget a málnára és azzal kapcsolgatok.
Még eléggé bugos a dolog, de ha lesz időm még dolgozgatok rajta.
Amúgy nálam az oké google sem megy...
Csak ha hosszan nyomom a menű gombot, akkor tudok beszélgetni az autovoiceal...
-
-
-
-
-
Dalee
aktív tag
válasz
#79335424 #4341 üzenetére
Azért is írtam, hogy félig off topic, mert a telefonon is állítva a csengés hangerejét együtt változik vele a DTMF hangerő is, azaz a Taskernek nincs közvetlen köze az együtt állítódáshoz, csak Taskerral történt csengő hangerő változtatásor vettem észre a jelenséget.
-
gery2123
őstag
-
gery2123
őstag
válasz
#79335424 #4289 üzenetére
"és adatkapcsolatot igénylő alkalmazásoknál ki/be kellene kapcsolni a mobilnetet."
Ezt írta a kolléga. Ezért gondolom azt, hogy nem csak 3 óránként kapcsolja a mobilnetet, hanem ha egy app azt használja akkor ki-be kapcsol.
Nekem is volt hasonló taskom, de nem merült ennyire látványosan. -
-
-
DeathAdder
veterán
válasz
#79335424 #4122 üzenetére
Sajnos másik kernelt kell flashelnem, nem tudom miért de ezen nem tudok semmit változtatni.
Egyébként régebben is próbáltam már input boostot, bootpulse durationt változtatni ezen a készüléken, de nem akart működni, nexus5 -ön viszont nagyon szépen be lehetett állítani.Lehet a rendszer felülírja ahogy mondod
bocs hogy ideoffolok, a telóm topikjában az ilyen téma tabu (knox)
-
válasz
#79335424 #4088 üzenetére
Nem úgy gondoltam. Bocs ha nem voltam érthető, hajnalban írtam északai m.-ban... :/
Nem. Azt meg sem kérdezném. Csinálnék egy appot app factoryval, azt hozzárendelném EKP-vel a gombhoz. Arra gondoltam, h az autonotifi. Tud action buttonokat rakni a notify bárba. Na de ezeket szépen kirakja, csak nem bírok hozzá action-t rendelni. A problem lehet az is, h csak 4.3-tól van Query. Nekem meg 4.2-m van, amit egyenlőre nem cserélek le.
Ezt a mondatot pólóra nyomatom! "No Lolli, no problem!"
Lol-li
-
RAZERXX
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- EA Sports WRC '23
- Bluetooth hangszórók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Iphone 14 PRO 128 GB 88% akksi
- Watch Ultra (1.st gen) szinte új
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest