Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Íme az új Android Auto!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
Sziasztok!
Két dolgot szeretnék megoldani a Tasker segítségével. Az egyik, hogy bejövő hívás esetén a csengetés hangereje 0-ról x időközönként emelkedjen, azaz a csengőhangerő erősödjön. A másik, ha a telefon "priority" vagy "none" módban van, az értesítési led x időnként villanjon fel, jelezve, hogy aktiválva van valami hívás/hang korlátozás. Ha erre van valakinek profile-ja, nagyon megköszönném! Root van! Köszönöm!
-
Üdv!
Egyik cimborámnak szerettem volna átküldeni egy JS alapú parseremet, de meglepődve tapasztaltam, hogy ami nálam megy, mint a karikacsapás, az nála exitel csak úgy, semmi visszajelzés nélkül...
Szóval kidebuggoltam és arra az eredményre jutottam, hogy a kollégánál az xhr nem tudja kezelni a Querry String-es url címeket.
És arra gondoltam, hogy mielőtt megkérdezem Pent-et, megkérlek Benneteket, hogy ezt a kis példakódot, mint Javascriptlet a Taskeren belül kérlek futtassátok le:
var DATA = '';
function getPage(url){
http = new XMLHttpRequest();
http.open("GET",url, false);
http.send();
DATA = http.responseText;
}
getPage('https://google.com/search?q=Tasker');
alert(DATA);És ha felugrott egy ablak a Google oldal forráskódjával, akkor egy "Nálam működik", ha meg nem történt semmi, akkor "Nálam nem működik" tartalmú visszajelzésnek nagyon örülnék!
Arra gondoltam, hogy ez Android verziótól függ, mivel nálam az összes cm10.1-es eszközön megy, de az 5.1-en pl nem...
Köszi!
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5296 üzenetére
szia! van!
-
kanocpapa
tag
sziasztok! valaki tudna segíteni abban, lehet-e naponta egyszer újraindítani a telefont és ami a lényeg, hogy arra az alkalomra ne kelljen beírni a pin kódot (automatikus újraindítást szeretnék). találtam a neten leírásokat, látom, hogy secure settings kell hozzá, de nem boldogulok. előre is köszi!
-
dzsordzs69
senior tag
Root van, és időközben rájöttem.
és persze köszönöm.
-
SaGa59
őstag
válasz
dzsordzs69 #5292 üzenetére
A Secure settings nem elég, rootolt telefon kell hozzá.
Ha ez megvan, akkor a Secure Settingset beállítod, hogy eszköz renszegazda legyen és induljon el a rendszerrel együtt, agy te indítod a task aktiválásakor.
A taszk létrehozásakor kiválasztod a pluginokat, Secure Settings, Configuration, root actions, airplane mode on vagy off. -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok! Nagyon alap dolgokra használom a Taskert, tehát nem vagyok valami nagy mágus.
a kérdésem az lenne, hogy hogy kell használnom a secure settings plugint? A repülő módot szeretném ki-bekapcsolni, és a plugint kéri hozzá. Telepítettem, de nem jutottam előrébb. Köszönöm.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Mr Dini #5290 üzenetére
Valószinű hogy a Tasker nem kedveli a kingroot-ot.
Az általad felvázolt dolog sem müködik.
Secure settingsben található run commandban viszont műkődik
csak furcsáltam a dolgot
pl a copy files-nél sem engedi az use root pipát.
Akkor marad a Secure settings
timeout -1 akkor jön ki ha a timeout 0 van állitva
-
válasz
aprokaroka87 #5287 üzenetére
Hello!
Javascriptlet részbe illeszd be ezt:
shell('svc data disable',true,2);
Ha működik, akkor a Tasker, ha nem, akkor a root managered a hibás.
Amúgy az a timeout -1 default, vagy Te állítottad?
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5287 üzenetére
egyértelmű, de azért érdemes megnézni:
SuperSU-ban a Tasker megkapta az engedélyt a root jogosultsághoz?
Legfrissebb SuperSU-t használod (bináris állomány frissítve)? -
aprokaroka87
nagyúr
Hm!
belefutottam egy érdekes dologbasvc data disable
svc data enablea két parancs valami miatt nem fut le.
use root opciónál eleve nem is engedi a pipát berakni, pedig a Tasker root joggal fut.
Ha simán terminal-ba írom be, akkor megy
Android 5.1
Ha igy futtatom le ezt írja ki
07.10.09/E Run Shell: ->
07.10.09/Shell runBackground svc data disable root: false timeout: -1
07.10.09/Shell start process-thread ID 185
07.10.09/E add wait type Shell1 time 2147483647
07.10.09/E add wait type Shell1 done -
aprokaroka87
nagyúr
Itt van pár profil amit használok, hátha valaki hasznát veszi.
-
slice14
veterán
Köszi hogy ránézel, de 4.x / 5.x / 6.x / 7.0-án tökéletesen müxik. Legalábbis nálam és Mr Dini barátomnál nem volt vele probléma. Ha rájössz valamire, azért ne tartsd magadban.
Ha más nem, bedobtam a legfrissebb időjárás js-t a közösbe.
De ezt amúgyis néha megteszem, mikor nagyobb dolgot változtatok rajta. Aszem kéne írjak valami blogbejegyzést ezen projektről, de ahhoz nagyon össze kéne szedjem a gondolataimat.
-
slice14
veterán
Mert van a js végén egy flashLong, amit kikéne írjon. Itt a js mégegyszer, ha akarsz benne bogarászni. A lefuttatáshoz kell egy wu-s api kulcs, ami ingyen regisztrálható.
Viszont ha nem 7.1-el tolod, akkor nem látok rá esélyt a felderítésre. Viszont írtam emailt a fejlesztőnek aproblémával kapcsolatban, js-el és api key-vel. Reméljük rájön és ad ki valami fixet a taskerhez.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #5277 üzenetére
Ha ebből valami lejön, akkor megeszem a kalapom. Kép
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #5274 üzenetére
Mivel nem logoltam eddig sose, ezért semmit. De mos beksattintottam a logolást, Viszont nem akarom újraíndítani, mert most müxik szépen.
Mr Dini: Nekem se volt problémám vele 7.0-án, frissítés után jött elő. De akkor beírok a hívatalos levelezőlistájára.
aprokaroka87: Ját jó, adjunk az érzésnek.
-
-
slice14
veterán
válasz
slice14 #5261 üzenetére
Elmondaná nekem valaki hogy mitől van az, hogy telefonon reboot után egy jó fél napig nem fut le helyesen az adott időjárás js, de utána meg már lefut szépen. Tuti hogy nem időhöz van kötve, hanem valami feltétel teljesül vagy nem teljesül. Mint korában írtam ez 7.1.1-el csinálja.
-
aprokaroka87
nagyúr
Úgy latszik értesités és értesités közt is van eltérés.
Gmail-re reagál a Tasker.
Facebook Lite-ra vagy Rutin alkalmazasra meg nem. -
Bozek
nagyúr
Én 5.1.1 alatt használom, ott tökéletesen működik a mai napig. A céges telefonomon az van, arról küldöm át az AutoNotification-nel elkapott értesítést az AutoRemote segítségével.
A 6.0.1 alatt ki van véve az optimalizált alkalmazások alól a Tasker (meg esetleg az AutoNotification)? Be van állítva a Kisegítő lehetőségeknél az AutoNotification? Van hozzáférése az értesítésekhez?
-
SaGa59
őstag
Én ma küzdöttem az autonotificationnal.
Van két profilom, az egyik arra gerjed, ha van egy Missed call, a másik arra, hogy SMS jött (ez event, a másik state). Mind a kettő azt csinálja, hogy addig játszik egy spéci dallamot öt percenként, míg meg nem nézem a hívót (el nem indítom az aktuális alapértelmezett tárcsázót), vagy meg nem nyitom az sms-t, Ma vettem észre, hogy ez a kettő valamiért egyáltalán nem dolgozik. 6.01-es android, eddig működtek. A hívó nevének beolvasója se hajlandó egy ideje menni, de az más tészta, igaz, lehet, hogy az ok közös.
Nézem a profilokat és úgy látom, nem érzékelik a megfelelő triggert vagy állapotot, a profilok bemenő feltétele nem akar kizöldülni.Próbáltam az autonotificationnal is, de annál sem. Ha beállítom, hogy az Üzenetek alkalmazás aktív értesítésére reagáljon (kiválasztottam az autonotification saját listájából, amit érzékelt), nem zöldül ki, pedig ott vár az olvasatlan SMS, ha negálom a feltételt, rögtön bezöldül. Mintha valami lenyelné a tasker és az autonotification elől a jelzést (ennek mondjuk ellent mond az, hogy a beállításnál mutatta, hogy ott van egy értesítés az üzeneteknél, még a küldő telefonszámát is látta), hogy volt nem fogadott hívás, van olvasatlan sms de nem tudok rájönni, mi lehet. Esetleg a Viber, a jabber, a skype vagy a zoiper? Az SMS-hez hozzáférést már mindegyiktől elvettem.
Valami ötlet? -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5266 üzenetére
Akkor fogalmam sincs. Mondjuk én ezer éve nem használom ezt a funkcióját a Tasker-nek, ott van az AutoNotification plugin, ami sokkal összetettebb ennél.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5264 üzenetére
Beállítások - Hang és értesítés - Hozzáférés értesítésekhez
(#5263) hetn: Szerintem az sose volt a Security (Biztonság) alatt, mivel köze nincs hozzá. Szerintem valamit félrenéztél. Vagy a telefongyártó szabta át hülyén az Android-ot.
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5262 üzenetére
A telefonom angolul beszél (Android 5.1), de lehet hogy segít:
Settings, Security, Notification Access, pipa a Taskerhez -
aprokaroka87
nagyúr
Adott egy telefon Android 5.1 oprendszerrel.
Event > Ui > Notification ben kiválasztok bármilyen appot nem reagál arra ha értesités jön.
Kisegitőlehetőségeknél aktív a Tasker, Eszköz Rendszergazda opció szintén aktív.
Android 4.2.2 esetén ugyanezen profil jól megy.
Kellene a Notification Listener plugin?
-
slice14
veterán
válasz
Mr Dini #5259 üzenetére
Téves riasztás, valszeg nem voltak elérhetőek az adatok 13:20 után. Azért nem futott le a frissítés sikeresen lefutott szöveggel. Viszont azt nem értem hogy if-el van megcsinálva hogy ha nem érhető el, akkor jelezzen vissza hogy nem sikerült a frissítés. És ezt nem teszi. Ránéznél hogy miért nem. A js-t feljebb linkeltem, csak api key nincs benne.
Köszönöm előre is, ha ránézel.
-
-
hetn
tag
Hogyan lehet Taskerrel megcsinálni, hogy CSAK a naptárat szinklronizálja?
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
bexinho23 #5251 üzenetére
"De ahogy olvastam, az Android játékok topikban is elküldtek már a kötekedéseid miatt."
A nagyokosokra gondolsz, akik "elismert sakkozóktól" hallották, hogy nem játszanak gép ellen. Csak közben egy ilyen "elismert sakkozót" sem nevezett meg a kérdésemre. Meg az "elismert pókeresek" is ugyanez a kategória.
Tudod, ez megint olyan dolog, hogy ha valamit nem tudnak megcáfolni, akkor jön a támadás. Ott a 7 napos próbaverzió, azzal bőven lehet tesztelni, nem pedig hónapokig kell a netről lewarezolt verziót használni.
-
slice14
veterán
Valaki aki már Android 7.1-et használ és használja az Mr Dini-vel közösen összedobott js-es időjárás lekérőt, annál müködik a lekérés. Én jelenleg már nem mentem ki fájlba a json-t, hanem már azonnal kiszedem belőle az adott infókat.
Amennyiben tesztelné valaki 7.1 alatt, akkor itt a js. Csak a wunderground-os api key-t kell hozzáadni a var url-hez.
Ha más nem, megpróbálom még a Http get-el lehúzni a json-t és utána feldolgozni.
-
bexinho23
őstag
Mint ahogy korábban is írtam, ha rendben működik nálam is a tasker, akkor megveszem. Ha valami oknál fogva nem teljesértékű az app a mobilommal (márpedig a korábbi esetem eddig azt mutatta), akkor nem fogok pénzt kiadni rá. A Poweramp, Nova Launcher hibátlanul működik. A Bubbleupnp-t pl. 2-3 hétig teszteltem, mert nagyon sok mobillal nem működik normálisan, vagy éppen egy bizonyos eszközre csatlakozva problémásan működik. Az esetemben nem volt ilyen gond, de pl. a családban lévő S3-mal már igen. Tehát P8-ra megérte megvenni, S3-ra már nem lett volna kifizetődő. Megnyugodhatsz, pl. PS4-re és korábban Xbox360-ra kizárólag eredeti játékokat vettem, amik jóval nagyobb összegbe kerültek. Az hogy nem segítesz, a te problémád. De akkor érdemes legközelebb privátban megírni az ilyen jellegű gondolatodat, mert a hozzászólásod semmivel nem vitte előrébb a történetet... ami akár a jövőben másnak segítséget nyújthat.
De ahogy olvastam, az Android játékok topikban is elküldtek már a kötekedéseid miatt.
Viszont én kitartok amellett, hogy nem veszek meg egy programot többször. De ahogy slice14 is írta, a google se várja el bizonyos régiókban, hogy többször megvedd... (Google family)
És ezzel zárom is az offolást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
bexinho23 #5248 üzenetére
Ez nem oktatás, csak leírtam a véleményem. Annak, aki egy ilyen alkalmazást, amiben ennyi munka van, nem képes megvenni, annak nem fogok segíteni.
"Ha úgy fogalmazom meg a mondatomat, hogy korábbi accomon megvett taskert annak idején lementettem apk-ba, majd azt telepítve használom, akkor az változtat a dolgon?"
Nem, mivel az alkalmazások Google-fiókhoz tartoznak, ha az megváltozott, újra meg kell venni.
-
bexinho23
őstag
Ne haragudj, de mi köze a wareznek a segítségkéréshez? Ha úgy fogalmazom meg a mondatomat, hogy korábbi accomon megvett taskert annak idején lementettem apk-ba, majd azt telepítve használom, akkor az változtat a dolgon? Örülök, hogy abba a típusba tartozol, akik szeretnek oktatni, de segítő választ/ötletet már nem tudnak hozzáfűzni. Mellesleg, mint azt írtam, ami működik, azt megveszem. A Taskert csak nem rég kezdtem el használni, de a kezdetek óta problémás volt az időhöz kötött profilműködés. Így tulajdonképpen nem is használtam az appot. Pár napja viszont ismét fellelkesedtem, ezért a fennálló problémára megpróbáltam megoldást keresni a topikban. Úgy néz ki, hogy sikerült. Ma reggel rendben működött a nappali profil.
-
aprokaroka87
nagyúr
Valaki próbálta már a Tasker Snackbar plugint?
-
zolka95
őstag
Az audio taskoknál a 'DTMF Volume' micsoda?
-
Bozek
nagyúr
válasz
bexinho23 #5227 üzenetére
"Mert így nem merek pénzt kiadni rá. Ha ez a probléma megoldódna (és user error lenne), akkor azonnal meg is fogom venni."
Szóval jelenleg warez üzemmódban használod, és tőlünk kérsz segítséget, hogy miért nem működik... Vedd meg és nézd meg, hogy a legfrissebb verzióval mit csinál. Ha ott is fennáll a probléma, akkor majd szólj.
-
bexinho23
őstag
Köszönöm, ezt nem is figyeltem a beállításoknál. Korábban telepítésnél mindig fejlesztői módban indítottam, most valamiért ezt nem léptem meg a kezdetekkor. Így már látszik az a menüpont is, ami korábban nem.
(#5238) HREH
A beginner mód inaktiválása sikert hozott, már itt is látszik.
(#5239) aprokaroka87
Ma reggel rendben működött, a log szerint is. Várok vele még pár napot, mert korábban is úgy volt, hogy nagyon ritkán, de reggel kapcsoltam már be úgy a telefont, hogy aktív volt a nappali profil.
Sok task nem fut nálam. Talán 10-12.
Pár nap múlva jelentkezem ismét. De bízok benne, hogy nem lesz probléma. Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!
-
hetn
tag
válasz
bexinho23 #5237 üzenetére
Ha nincs "beállítások" gomb a profiloknál:
Taskert állítsd úgy hogy a PROFILES legyen látható: "egyéb" gomb (3 pötty felül), Preferences, és vedd ki a pipát a "Beginner mode" sorból.
Másik tipp:
Ha sok taskod fut(na) - különösen egyszerre:
...Preferences, ACTION, Maximum Tasks Queued => állítsd át mondjuk 25-re -
bexinho23
őstag
Ezt hol találom? Mert végiggörgettem minden almenüt, de nem leltem.
(#5233) aprokaroka87
Kipróbáltam ismételten, de nem működik. Azt vettem észre, hogy amíg aktív (zölden kijelölve) a nappali folyamat, amikor az éjszakaira kellene váltani, akkor csak más profil "zöldel" (pl. most a munkában), a nappali és az éjszaka viszont nem megy.
Bekapcsoltam a logot, és le is futtatta a folyamatot, de nem értem, miért állítja le a taskert... Van ötletek?
-
bexinho23
őstag
válasz
aprokaroka87 #5231 üzenetére
Igen, az egyszerűség és az átláthatóság érdekében először azt a folyamatot futtattam le. De mivel nem működött, ezért próbáltam meg a "fapadosabb" megoldást.
-
bexinho23
őstag
Megköszönöm, ha leteszteled. Aprokaroka87 letesztelte amúgy, neki rendben működött mindkét profil.
(#5229) aprokaroka87
Nincs más profilom, ami adott időponthoz legyen rögzítve, ezért is furcsállom az esetet. Este mindig rendben átvált a profil, viszont reggel, amikor felkelek az ébresztőre (előtte 5 perccel kellene bekapcsolnia a nappali profilnak), még mindig az éjszakai profil fut úgy, hogy a tasker rendben működik (nincs befagyva, se beragadva).
-
HREH
senior tag
válasz
bexinho23 #5225 üzenetére
Nem tudom, nekem a legfrissebb van. A Taskert amúgy is érdemes hivatalos helyről, vagyis a Playről beszerezni, mivel rengeteg mindent tud lekezelni (ha próbaverziód van a hivatalos oldalról, akkor nem szóltam), userguide-ban is írják, hogy nehogy hátsó kapu legyen beleépítve.
Nekem egyébként mindkét aláírásban lévő eszközömön 6.0.1 van, mindkettőn tökéletesen megy.szerk: ha gondolod, akkor letesztelem a két linkelt profilod és visszaírok, hogy átvált-e.
-
bexinho23
őstag
válasz
aprokaroka87 #5226 üzenetére
Mert így nem merek pénzt kiadni rá. Több helyen is olvasom, hogy a 6-os androiddal, vagy néhány telefonnal problémás (nekem huawei p8 van). Robotot viszont nem szívesen használnék (mert taskert már megszoktam). Ha ez a probléma megoldódna (és user error lenne), akkor azonnal meg is fogom venni. Nova launcher, bubble upnp, poweramp. Ezek voltak azok a programok, amik számomra pénzt értek. Ez a sor bővülne a taskerrel.
-
bexinho23
őstag
válasz
aprokaroka87 #5223 üzenetére
(#5224) HREH
Nincs akku-optimalizálás, teljesítmény centrikus. "Use Reliable Alarms"- funkciót nem találtam, pedig többször is végiggörgettem. Lehet hogy a 4.6u3 verzióban ez nincs benne?Ez a nappali:
<TaskerData sr="" dvi="1" tv="4.6u3m">
<Profile sr="prof2" ve="2">
<cdate>1469137193197</cdate>
<clp>true</clp>
<edate>1475185339084</edate>
<id>2</id>
<mid0>4</mid0>
<nme>Napközben</nme>
<Time sr="con0">
<fh>6</fh>
<fm>45</fm>
<th>23</th>
<tm>40</tm>
</Time>
</Profile>
<Task sr="task4">
<cdate>1469137532235</cdate>
<edate>1476075843726</edate>
<id>4</id>
<nme>Nappali Folyamatok</nme>
<pri>10</pri>
<Action sr="act0" ve="7">
<code>310</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act1" ve="7">
<code>808</code>
<Int sr="arg0" val="1"/>
</Action>
<Action sr="act2" ve="7">
<code>425</code>
<Int sr="arg0" val="1"/>
</Action>
<Action sr="act3" ve="7">
<code>548</code>
<Str sr="arg0" ve="3">Jó reggelt Ádám!</Str>
<Int sr="arg1" val="0"/>
</Action>
</Task>
</TaskerData>Ez az éjszakai, amiről szinte sosem vált át reggel a tasker, manuálisan kell lefuttatnom:
<TaskerData sr="" dvi="1" tv="4.6u3m">
<Profile sr="prof18" ve="2">
<cdate>1475185263080</cdate>
<clp>true</clp>
<edate>1476397239754</edate>
<id>18</id>
<mid0>3</mid0>
<nme>Éjszaka</nme>
<Time sr="con0">
<fh>23</fh>
<fm>41</fm>
<th>6</th>
<tm>44</tm>
</Time>
</Profile>
<Task sr="task3">
<cdate>1469137198760</cdate>
<edate>1476397239754</edate>
<id>3</id>
<nme>Éjszakai Folyamatok</nme>
<pri>10</pri>
<Action sr="act0" ve="7">
<code>310</code>
<Int sr="arg0" val="1"/>
</Action>
<Action sr="act1" ve="7">
<code>303</code>
<Int sr="arg0" val="7"/>
<Int sr="arg1" val="0"/>
<Int sr="arg2" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act2" ve="7">
<code>808</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act3" ve="7">
<code>810</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
<Int sr="arg1" val="0"/>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act4" ve="7">
<code>425</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act5" ve="7">
<code>548</code>
<Str sr="arg0" ve="3">Jó éjszakát Ádám!</Str>
<Int sr="arg1" val="0"/>
</Action>
</Task>
</TaskerData> -
bexinho23
őstag
Korábban már írtam a fórumra a problémámmal, de sajnos azóta sem oldódott meg. Android 6 alatt csak nálam nem működik megfelelően a tasker, vagy nálatok sem? Ugyanis akárhogy állítom a sima időzítést (nappali és éjszakai profil váltakozás), a nappali profilra sokszor nem vált át. Nagyon ritkán fordul elő, hogy rendben működik. Az éjszakaira váltásnál nincs probléma, meg úgy alapból más feladatnál.
-
SaGa59
őstag
válasz
kanocpapa #5220 üzenetére
Sajna nem tudok benne segíteni, csak olvastam egy fórumon, hogy az pluginként beül a taskerbe. Nézd meg, hogy event vagy állapot feltételként ki tudod-e választani egy profilnál a pluginok között.
Ezen a fórumon pont erről folyik a diskuzus. -
SaGa59
őstag
válasz
kanocpapa #5216 üzenetére
Ahhoz, hogy lásd, jött-e valami, elég, ha a gmail kliensed jelzi a levelek érkezését. A legtöbb launcher tudja jelezni, akár még az olvasatlan levelek számát is. A novához kell a tesla unread app is, hogy így legyen, az one touch launcher maga tudja, bár az csak pöttyöt tesz a kliensek widgetjére, ha van új értesítés.
Az, hogy adott időpontban, helyen, bekapcsolódjon a wifi és az adatszinkron, egyszerű, Még az is, hogy ha a wifi leszakad, kapcsolja le a wifi-t a következő időpontig.Volt egy olyan profilom, ami reggel fél hat és délután négy között ha nem volt élő wifi kapcsolat, öt percenként bekapcsolta a wifit, ha sikerült valahova felcsatlakozni, bekapcsolta az adatszinkronizálást és a gReader szinkront. Ha leszakadt a wifi, egy másik profil egy perc várakozás után kikapcsolta az adatszinkront és a wifit. Kis bosszúságot okozott, ha valamiért nem volt teljesen stabil a wifi kapcsolat, akkor ezek ketten ki-be kapcsolgatták, de ez túlélhető, meg ha zavar, lehet rajta finomítani az időzítésekkel.
Arra, hogy a bejövő levelek megjelenjenek az értesítő ablakban, kell egy K9 mail. Azt be lehet csatolni a taskerhez 3rd party eventként. Erre aktiválódhat egy profil, ami ki tudja tenni a levél subjectjét vagy feladóját az értesítési sávba. Vagy az aquamaillal ugyanez, csak ha igaz, ez pluginként épül be a taskerbe.
Vagy beállítod, hogy a gmail jelezze, hogy jött levél, az autonotification-nal elkapod és annak alapján teszed ablakba a levelek subjectjeit vagy feladóit.
-
SaGa59
őstag
Ahhoz, hogy a google szerver kapcsolatba tudjon lépni a klienssel, folyamatosan fenn kellene tartani a tcp kapcsolatot, ami nem lehetetlen, de energiaigényes, hisz valami forgalmat generálni kell hozzá, állandóan. A szerver helye fix, a kliens állandóan mozog, közben az IP címe is változik. Attól, hogy pushnak hívják ezt a fajta szinkront még nem igazán az. Annyiban push, hogy a kliens jelzi, hogy itt vagyok, ha van mit "letolni", az átjön, ha nincs a kapcsolatnak vége.
-
kanocpapa
tag
szia! csak azt szeretném látni, hogy jött valami, esetleg a küldőt, de még ez se annyira érdekes. a lényeg, hogy jelezzen és ha jött valami akkor megnyitom a gmail-es alkalmazást. sajnos ha ez nincs, akkor elfelejtek belépni.
a wifi nincs állandóan bekapcsolva, mert napközben sokszor dolgozok olyan helyen, ahol nincs semmi, csak mobil net. a reggeleim és az estéim a biztosak, ezért szeretem úgy beállítani a taszkokat, hogy fix időben kapcsolódjanak. -
SaGa59
őstag
A push azért annyira nem energiakimélő... Folyamatosan kérdezgeti a szervert, hogy jött-e valami. A mi exchange logjaink szerint egy pushra állított android kliens akár másodpercenként ötször is, folyamatosan, éjjel-nappal. Az öt percenként lekérdezem jött-e valami, sokkal energiakímélőbb.
Az egyik legnagyobb energiafogyasztó pont a google szolgáltatások, épp emiatt.(#5212) kanocpapa
A "végén kiteszi értesítésbe" mit takarna. Magát a leelet szeretnéd olvasni az értesítő ablakban, vagy elég, ha azt látod, hány új levél van fiókban? -
válasz
kanocpapa #5212 üzenetére
Én a wifi-t nem kapcsolom ki, ha nincs wifi a közelben akkor sem, így napi kb. 1%-kal fogyaszt többet a telefon.
Szinkron ki, időnként visszakapcsolod 1 percre és megjönnek az email-ek. Gmail egyébként push: nem időnként nézi a leveleket, hanem csak akkor amikor tényleg új email jön, ez is nagyon energiakímélő.
-
kanocpapa
tag
egy újabb kérdésem/kérésem lenne: szeretnék valami olyat, hogy egy adott időpontban adat vagy wifi bekapcsol, gmail fiókot megnézi, hogy van e valami új és a végén kiteszi értesítésbe. nézegettem a neten, de nagyon nem boldogulok a talált dolgokkal. viszont nagyon szeretném ha működne.
a segítséget előre is köszönöm, ha egyáltalán megoldható a dolog!
-
hetn
tag
A telefonon a beállítások menü, Idő és Dátum beállítások. A Tasker azt használja ami itt van beállítva. Ha nem akkor az magic
Volt egy "dátum zsonglőrködős" taszkom, csináltam belőle futtatható apk-t, átküldtem egy másik készülékre. Egész addig nem működött jól amíg rá nem jöttenm, hogy azon a készüléken másképp van állítva a dátum formátuma. -
ERPY
őstag
Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy a dátum lekérésnél kétféle helyzet van. Hol így adja be 2016. 10. 08., hol 10-8-16. Minek a függvénye ez, hogy melyiket alkalmazza?
-
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5203 üzenetére
Nem, 14.58-kor elindul, bemondja kétszer és ennyi :-) (a szinkron pedig 20.00-kor indul. Az van csak megadva, hány perc után induljon a következő szinkronizálás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Gamer PC - I7 4.5GHz / RX-570-4GB / 24GB / 650W
- Fujitsu Esprimo P7936 8GB 1333Mhz RAM 128GB SSD 500GB HDD E8400 3GHz GT 610 2GB GDDR3
- iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 3 év garancia ajándék
- Genius 2.1 használt nem csörög nem zörög csak szépen szól.
- Asus P5B Q8200 8GB RAM GT710 2GB 128GB SSD 500GB HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest