Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 12T - egytucat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thesound
addikt
válasz
Tomjack #4699 üzenetére
Én újabban azt vettem észre a cellainfónál, hogy nálam most már az sem elég, ha fel van a képernyő villantva, hanem fel is kell oldani
Tuti valami android service változott a háttérben, mert korábban elég volt csak felvillantani a képernyőt (az sem volt egy ideális állapot, de most
).
nexus 5, full stock, root nélkül és persze doze kivételben van tasker -
Tomjack
tag
Köszönöm a válasz, próbálom. Közben a Llama programot is tesztelgetem, ami jobb benne az a cella tárolás tanítás. Valamiért több tornyot talál mint a Tasker ez miért lehet?
-
icemad
nagyúr
válasz
Tomjack #4697 üzenetére
Amikor a cella infókat olvasod be, akkor legalább öt percet várj, és lassan sétálj körben a lakásban. Ha nagyvárosban laksz, ott 7-8 torony is van relatív kis területen. Lehet hogy másikra megy fel, nem arra, amit te beállítottál.
Szerk. Ha már otthon vagy, érdemes lehet az otthoni wifit is figyeltetni vele.
-
Tomjack
tag
Én is gondoltam erre de bekapcsolt állapotba is csinálja. Valami beállitásnincs rá?
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Van egy profilom, ami két-két változót állít be (hajnali 4-kor), annak függvényében, hogy milyen nap van éppen. Egy másik profilban ezt a két változót használom time contextként.
Az a baj viszont, hogy sokszor mintha elfelejtené beállítani a változókat, és azon kapom magam, hogy nem aktiválódik a másik profil, emiatt nekem kell megtenni manuálisan..mitől lehet ez? -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4694 üzenetére
Ezt passzolom.
-
Tomjack
tag
Szasztok,
Tasker megvettem próbálgatom, de a cellainformáció alapján határozom meg a helyet.
Otthon van hogy egy helyben van a készülék még is elveszti a cella infót. Ha esetleg tud segíteni valakit.
Közben plus info találtam egy hasonló programot, tud Magyarul. Automatelt a neve, elsőre felhasználó barátnak tűnik.
De várnám a tasker kapcsán a javaslatot, segítséget.
Köszi
-
libacombu
csendes tag
válasz
LordRajZoL #4673 üzenetére
Köszönet. Megpróbálom így.
-
Geryke67
csendes tag
Kihaltunk??
-
mrdavid
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4685 üzenetére
nem megy sajnos, nem tudom mi lehet a gond...a telefon beállításánál kiveszi a tasker h ne rezegjen ha hívnak és mégis rezeg, ez h lehet?
van smart connet a sonytól, de megszűnt a csendes mód ott is -
mrdavid
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4682 üzenetére
-
mrdavid
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4680 üzenetére
ébresztés kivételével minden néma legyen
-
tam@s
tag
Nagyon szépen köszönöm!
-
mrdavid
aktív tag
Sziasztok
Pár napja használom a Taskert, de azt sehogy se tudom elérni, hogy az adott időintervallumban néma üzemmódba legyen, rezgés az megy, de h még csak ne is rezegjen azt nem tudtam elérni
vki esetleg tudna segíteni nekem?
vmint h airplane módba kerüljön az nem engedélyezett az sony z3 compactomon... ehhez root jog kellene?előre is köszi
-
tam@s
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdőként kérnék tanácsot...
Az szeretném elérni, hogy éjszak is fel tudjanak hívni, vagy SMS-t küldeni, de minden más csöndben maradjon. Éjszaka többször hallom, hogy jön valami lényegtelen e-mail, ne ébredjünk fel rá, 0-24-ben elérhető kell, hogy legyek. Jelenleg be tudom állítani, hogy rezegjen, vagy csendes módra menjen éjszaka, de így meg nem hallom, ha hívnak.
Első körben azt szeretném elérni, hogy bárki hívhasson, aztán ha nem jön így be, akkor csak előre megadott néhány szám, vagy csoport.
Samsung galaxy S2 Android 4.1.2Mindenféle segítséget köszönök!
-
aprokaroka87
nagyúr
#4672-re valaki?
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
libacombu #4657 üzenetére
Én úgy használtam hogy a "rendes" naptárba be volt írva az esemény rendesen idővel. Egy Tasker nevü naptárba pedig egész napos eseményként állítottam be. pl így M.DE
Mikor ébresztetni kellet akkor 04:50-kor megnézte hogy a tasker naptárba van e M.DE bejegyzés
Aztán simán elindítottam egy zenét max , amit a státuszbáron kelet lekapcsolni. Évek óta használom csak azóta váltottam Automagicre.
Vagy volt olyan változatt ami 03:00-kor nézte meg a naptárt s a rendes android alarmot állitottam be. Ez azért nem tetszett mert rengeteg bejegyzést csinált. S ha valami progit telepitettem ami ébresztö volt akkor elötte Android megkérdezte melyik progit akarod állitanni, ezt persze éjjel nem figyeltem igy nem volt ébresztés. Arra figyelj hogy az egész napos eseményeket valamiért nem 0-0 ig hanem 02-02 között kezeli. Ne kérdezd miért. Lama naptár debuggal vettem észre -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Zooper widgettel szeretnék létrehozni egy olyan részt ami ki írja az aktuális zeneszámotodáig megvan hogy megadom a zooper változó nevét és a Taskerét is[%MTRACK]
ám amikor beállitom hogy a zooperben,nem jelez ki semmit sem
megnéztem külön a taskerben úgy müködik
mi lehet a gond? -
törölt tag
Használja valaki az Autoshare -t? Egy kimenő hívás intentet szeretnék átirányítani a Robotba, de nem akar sikerülni.
Sikerélményre viszont szükségem volt, úgyhogy megvettem az Autoremote -ot. Jó cucc, már küldtem vele tesztüzenetet.
-
aprokaroka87
nagyúr
A zooper widget le tud kezelni olyan tasker változokat is amelyeket monitorozni kell?
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #4665 üzenetére
Anno Mr Dini kollégával a wunderground.com időjárás adatokat szedtük ki json-ből, javascriptlet-el. Azóta is fejlesztgetem, javítgatom, ha van időm és nem vagyok lusta kódolni.
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4667 üzenetére
Igen, anélkül nehezen megy. Én is csak neten kutattam, mert amúgy esélytelen.
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4665 üzenetére
Java funciókat lehet meghívni vagy java objektumokat kezelni. Kicsit bővebben.
-
aprokaroka87
nagyúr
a java functions részt mire lehetne használni?
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4662 üzenetére
Próbálgatni kell, hogy neked mi adja a legjobb eredményt. Az tasker preferences-ben a log-ot be tudod kapcsolni, majd használod az egyik fajta megoldást, majd a másik fajta megoldást és meglátod neked mi adja pontosabb/kielégítőbb eredményt.
A log-ot én ekkor használtam arra, hogy ha xy helyen vagyok akkor xy változó kap egy értéket. A logba bekerül, hogy mikor kapta meg az xy változó az értéket. Így be tudtam lőni utólag is, hogy nekem melyik megoldás a jó. 1-2 hét alatt végig lehet tesztelni az összes location-t szerintem. (nekem pl. a cell near elég lett. Nem a legpontosabb, sőt, de amire nekem kell elég)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
thesound #4661 üzenetére
természetesen a gps/net bevan kapcsolva
viszont én azt figyeltem meg hogy ha a gps-re hagyatkozok akkor ugyebár nem mindig ugyanoda helyezi a pontomat,volt pl hogy a szemközti ház túloldalát nézte ki magának...viszont ha cím alapján oldottam meg akkor ugyebár 4-5m-es tévedéssel az én tartozkodási pontomat határozta meg.
tehát cím esetén mindig fix pont és annak 30-50m-es területét adja meg,más esetben meg ahova épp berak a gps.
vagy ha én címet adok meg azt a gps lenulázza?
az első ilyen profilom lenne...
bár ahogy néztem random rak be
vagy inkább érdemes pl 100m-t megadni?
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4660 üzenetére
Attól, hogy beírod a címet még nem fogja tudni a telefon pontosan, hogy hol vagy csak ha van adat kapcsolatod és bekapcsolt gps-ed. (hacsak adatkapcsolatod van gps nélkül, akkor van egy net nevű location meghatározás, de az nem pontos)
Itt van a leírás, hogy melyik location meghatározás mennyire pontos és mennyit fogyaszt.
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4658 üzenetére
A pontos címet nem gps alapján határozza meg?
Vagy van a cell near, de az nem olyan pontos. -
aprokaroka87
nagyúr
üdv!helyalapú profil esetében a gps-re érdemes hagyatkozni vagy inkább a pontos cím és annak 30-50m-es körzetére?
-
libacombu
csendes tag
Sziasztok.
Segítség kellene.
Meg szeretném oldani, hogy a Tasker egy bizonyos google naptár esemény alapján hozzon létre ébreszést.
Szerintetek? -
törölt tag
Lehet így is leírni, de erre írnék egy példát. Évek óta használom a reboot -p parancsot a kikapcsolásra. De, az új TV boxomon hatástalan. Nem ismertem ezt az svc parancsot, itt találkoztam vele. Ha nem pötyögtem volna be kíváncsiságból, akkor nem jöttem volna rá, hogy a power manager -t is kezeli. Hopp, rögtön meglett a keresett kikapcsoló parancsom. Ha csak gépiesen bemásoltam volna, amit itt írtak, akkor erre nem jöttem volna rá. Pedig, egyáltalán nem érdekelt a mobilnet, vagy a wifi kapcsolgatás ezen módja.
-
Geryke67
csendes tag
válasz
#79335424 #4649 üzenetére
Egyszerűen
ezeket a parancsokat nem tudom, de ezen kívül ami kellett megcsináltam. Csakhogy 5.0.1. a net és wifi kapcsolgatás nem működik már
erre az 1re lenne csak szükségem.... ha leirnád azt amit bekéne hozzá irjak a RUN SHELL-be megköszönném. Az előző segitő a net kapcsolgatás parancsát leirta. Bemásoltam és jó lett....
ezért kértem a wifi be és kikapcsolás kódját...
Ha segitenél megköszönném -
törölt tag
válasz
Geryke67 #4647 üzenetére
Na, itt az alap probléma. A Tasker nem a kezdő szint. A terminálparancsok meg pláne nem. Hogy van merszed egyáltalán belefogni alapismeretek nélkül? Írtuk már korábban, hogy tanulmányozd az Android és a Linux fájl és jogosultságkezelését és terminál parancsait. Ezeket a készüléken Android Terminal Emulator -ban tudod használni. Az egyik vélemény jut eszembe:
"Ha nem tudod, hogy mire való, akkor hidd el, hogy nincs rá szükséged!" -
slice14
veterán
Szerintetek az autocast miért nem látja a ccaudio-t? A cc2 a 2.4ghz-n lóg, a ccaudio meg 5ghz-n. Ill. átállítottam az audiot 2.4-re és akkor sem látja.
Ötlet? -
törölt tag
Úgy értem, hogy a kijelzőn történő érintés monitorozásához egy átlátszó, floating felületet húz a kijelzőre és ezen keresztül érzékeli a bevitelt. Ezzel az a probléma, hogy a vele azonos szintű, azaz más alkalmazások floating felületein végrehajtott beviteleket nem tudja érzékelni. Pedig, megoldható lenne, ha a saját, floating rétege helyett, a kernel által érzékelt bevitelt használná. Én belefogtam és van is rá egy félkész, de ígéretes projectem. Sajnos, a csiszolgatásához kevés a tudásom. Az igazság az, hogy ez a félkész állapot sem jöhetett volna létre Headless fórumtársunk hathatós támogatása nélkül.
-
-
törölt tag
Nekem nem gond, Xposed Additions pro -val bármelyik gombot át tudom variálni és mivel parancsikon indítást is meg lehet adni műveletként, így a Robottal is összehangolható. Csak kíváncsi voltam, hogy a Tasker önállóan képes lenne -e rá. De, sejtettem, hogy nem.
Használom az Autoinputot, de nem kedvelem. Sztem nem jó módszer az, hogy a kijelző műveleteit felső rétegen keresztül érzékeli. Alsó, kernel szintű rétegen keresztül kellene (getevent parancs), ahonnan maga az OS is kapja az infót.
-
-
slice14
veterán
Sziasztok van egy kis gond a telefonom hangszorójával, hol szól hol nem. Nem igazán bíznám rá az ébresztést. Sajnos a hifi-men nincs óra, így ébreszteni sem tud. De van egy ccaudio rádugva, és arra gondoltam hogy írok egy ébresztőt tasker-ben. Még nem csináltam hasonlót, főleg hogy cast-oltatni tasker-rel. Megvan az auto share és a cast is. Arra gondoltam hogy naptár bejegyzés alapján nézné meg hogy kell e ébreszteni, viszont jó volna ha előző nap este nézné meg a másnapi eseményt.
Várom a tippeket. Addig meg próbálkozom.
B.U.É.K.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4637 üzenetére
A remap az, amikor egy gomb funkcióját átprogramozod. Pl. fizikai billentyűzeten felcseréled az í -t a 0 -val (tipikus példa Apple billentyűzetek "droidosításához"). Vagy, a telód kamera gombja ne a kamerát működtesse, hanem vmi mást. Az O+2 -n van vmi dedikált hardvergomb, amihez más funkciót szeretne rendelni.
Geryke67:
Még itt tartasz? Nem vagy túl kreatív. Írd be csak azt, hogy svc és megkapod, hogy miket tud kapcsolni! Ott lesz a wifi is. Aztán ird be, hogy svc wifi és megkapod a használható kapcsolóit! -
Geryke67
csendes tag
run shell - command: su -cn u:r:system_app:s0
svc data enable
Ugyan ilyen paranccsal szeretném a wifit kapcsolgatni, ahhoz mit irjak be?Tudja valaki? Köszönöm
-
Geryke67
csendes tag
B.U.É.K.
-
Geryke67
csendes tag
Boldog Karácsonyt a tagoknak is
-
Geryke67
csendes tag
svc data enableUgyan ilyen paranccsal szeretném a wifit kapcsolgatni, ahhoz mit irjak be?
-
törölt tag
Magyar nyelvű menü segítségével eljuthat addig, hogy a Robot lefuttatja neki a megadott parancsot. De, magához a parancshoz nincs köze a Robotnak, vagy a Taskernek. Azt nem lehet lefordítani. Egy mkdir helyett, nem írhat kk -t (készits könyvtárat), vagy cp helyett, m -met (copy=másol). Ez parancssor, nem GUI. A Linux parancsoknak és az Android fájlkezelésének a megismeréséhez viszont vannak Magyar nyelvű tananyagok.
-
gery2123
őstag
válasz
Geryke67 #4623 üzenetére
Én ilyet csináltam anno, secure Setting kell hozzá csak.
Plusz nekem volt egy olyan is, hogy ha 3x rossz kódot ad meg, akkor csináljon képet és küldje el egy megadott email címre GPS koordinátákkal együtt.
Ujjlenyomat nem tudom, hogy megy e, mert az nekem nincs. A többiben ha gondolod tudok segíteni, de van erre konkrét app is a playen szerintem. -
Geryke67
csendes tag
Vagy pl hogy hétköznap 8tól du5ig óránként mondja be az időt.....
-
Geryke67
csendes tag
válasz
#79335424 #4622 üzenetére
Köszönöm! Sajnos nemigen értek ezzekhez
ráadásul az angol tudásom is több mint foghijas. Nem lehet leforditani magyarra esetleg a progit? Szeretnék pl egy olyat hogy ha munka módba van a tasker( amit gps koordináta és wifi ssid alapján csinál) akkor ujjlenyomat zár legyen rajta és ha piszkálják csináljon az első kamerával képet.
Ezt pl hogy lehet megcsinálni? Gondolom aki megcsinálta letudná írni lépésröl lépésre mint egy hüe gyereknek -
törölt tag
válasz
Geryke67 #4621 üzenetére
A parancsokhoz számtalan leírás van, mivel Linux shellparancsokról van szó. Sokat közűlük alapból nem tartalmaz az Android, de busybox segítségével ezek is működhetnek (pl. grep, fdisk symlink). Hogy a készüléken mit, hol és hogyan kell kapcsolniuk, az viszont egyedi. Ez a mobilnet kapcsolás lehet, hogy teljesen más parancsot igényel, mondjuk, egy dual SIM telón. Szóval, ez még csak nem is Android, hanem készülék (gyártó) specifikus.
-
Geryke67
csendes tag
Ehhez a RUN SHELL-hez létezik valami irás ami azt tartalmazza, hogy milyen parancssorral mit lehet be illetve kikapcsolni?
Pl a Tunein rádiót ki? Mert új task -> apps -> kill paranccsal nem kapcsolja ki -
Geryke67
csendes tag
válasz
DeathAdder #4617 üzenetére
Köszönöm ma letesztelem! A linket is és amit itt írtál azt is!
Még egyszer köszi -
aprokaroka87
nagyúr
üdv!
Egy elég nagy feladatot tervezek taskerral.mivel én gyakran vagyok operaminiből így a prohardver hsz szerkesztés tudása nagyon korlátolt,kimerül annyiban hogy "off topic" de pl a linkesitést csak úgy tudom megoldani ha a link neve dolgokban megfelelő helyre teszem a dolgokat ugyebár.
ezt pl megszeretném úgy oldani adott egy felület aminek első sora az url címet tartalmazza,a második pedig a link neve...
majd egy "gomb" nyomás és az ph hozzászolás kompatibilis legyen.az első probléma az az hogy van-e arra valami mód hogy a [L: utánni részt szerkesszem csak..tehát a [L: rész mindig állandó.
Várom az ötleket!
-
DeathAdder
veterán
válasz
Geryke67 #4615 üzenetére
Ha secure settings-el sem megy (nekem az még 5.0.1 -el ment) akkor a fenti link alapján, nekem csak úgy sikerült.
Nekem úgy van beállítva hogy amikor wifi connected X,Y routerre (otthon) akkor a mobil data kapcsoljon ki, vagyis new task->code->run shell és a command alá beírom svc data disable, root jog pipa. Ha ez megvolt akkor a task elé be kellett szúrnom egy wait parancsot is, mert egyébként nem akarta kikapcsolni, tehát + -> task -> wait és itt 2 mp -et állítottam be neki.
Aztán a wifi connected X, Y routerre értelemszerűen egy exit task, csak svc data enable, root jog pipa és előtte ugyanúgy egy wait parancs.Wifit én nem szoktam kapcsolgatni, de lehet cell near alapján pl.
-
Geryke67
csendes tag
válasz
DeathAdder #4612 üzenetére
Szia, leírnád hogy tudtad kapcsolni a netet? Mert nekem a secure settingssel se akar menni. Lépésröl lépésre leirnád?
-
Geryke67
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #4609 üzenetére
Rootolt a telóm
köszi... az 1perces várakozást hogy tudom beállitani? Csak úgy írjátok le hogy lépésenként
köszi
-
HREH
senior tag
válasz
DeathAdder #4612 üzenetére
Nincs mit
Ezt a Secure Settingst meg letörlöm, úgysem frissült már majdnem egy éve. -
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4609 üzenetére
Ez hardverfüggő. Ha a SOC saját API -kkal ad rá lehetőséget, akkor megodható. Lásd Mediatek és hozzá a Dual SIM Control pro app (ex. MTK Control), ami még Tasker plugin is.
-
Geryke67
csendes tag
Sziasztok. Valaki leirná hogyan kell megcsinálni azt hogy ha kiirja hogy mondjuk 20% az aksi szint utána várjon 1percet mielött újra mondja. Ezzel a "wait" paranccsal nem jövök egyenesbe
Note4en pl android 5.0.1 pl nem kapcsolja ki itthon a mobilnetet... és a wifit se mindig kapcsolja be
Esetleg leirná valaki hogy csináljam meg hogy ha az itthoni wifijel megszűnt utána várjon 1percet és utána inditsa be a mobilnetem? Köszönöm! -
HREH
senior tag
válasz
DeathAdder #4601 üzenetére
Persze
svc data enableKikapcsolás ugyanez, csak természetesen disable-t írsz a végén.
Use Root-hoz pipa menjen. -
kosturica
őstag
Üdv!
Vettem egy Orvibo s20-as wifis konnektort! Hogy tudnám a taskerrel beállítani, hogy ha a töltöttség eléri a 100%-ot, kikapcsolja a z Orvibo-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- One mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Apple Watch 3 okosóra gyári szilikon szíjával - akku 86%-os (!) - 1 hét próbagaranciával! -
- Iphone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 17 Hó Gari
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC 7. GEN I5-7500 CPU NVMe SSD DDR4 HDMI Windows 11 Pro
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP szerverek áron alul
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest