- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Ha már %honapok változó, akkor felesleges jobbra-balra konvertálgatni. Abból megkapom például azt, hogy 815. A %TIMES+172800 (két nappal későbbi dátum), majd egy Seconds to Date meg megadja azt, amit még vizsgálnom kell. Onnan már csak Variable Split és abból a változóból is megkapom az említett 815-ös értéket (ha épp fent van a két nappal későbbi időjárás). Mivel a %TIMES+172800 esetében december 31-én szintén azt kapom, hogy 102, így ez is tökéletes megoldás.
Ez mindennel együtt 16 lépés, ha az IF-et nem veszem külön, hanem berakom az AutoNotification-höz, akkor 14.
-
HREH
senior tag
1. Átállítani szerintem nem lehet, maximum írsz rá egy helper taskot, ami a kívánt formátumban jeleníti meg az aktuális dátumot. Bár szerintem ez telefonfüggő is lehet, mert nekem magyar nyelven 2018. 03. 02. jelenik meg.
2. Numeric/Integer-nél nekem nincs tizedespont (megjelenni megjelenik, csak rányomni nem lehet), Numeric/Decimal-nál már rá lehet nyomni.
Maga a két billentyűzet viszont ugyanolyan, akkor végülis használhatod csak a Numeric/Decimal típusút. -
Bozek
nagyúr
Nem egészen erre gondoltam. Persze egy megoldásnak jó lehet ez is, de akkor már inkább csinálok egy Scene-t, az sokkal elegánsabb.
A cél az lenne, hogy csak akkor kelljen hosszan nyomni a parancsikonra, ha saját változót akarok megadni. Ha nem, akkor mehetne mindenféle egyéb beavatkozás nélkül. Gyakorlatilag a háttércserélős taskomhoz kellene, hogy ha gyári háttér kell, akkor hosszan nyomásra ezt ki tudjam választani, ha meg nem, akkor random rakjon be egyet.
-
-
Ok, feltoltam Drivera mindkét próbálkozásom, ami szóba került.
Java_Cell_Infos.tsk.xml --> https://drive.google.com/open?id=0B9YIHdkp3xAlY2RITDA0akJubEE
Java_Cell_Loc.tsk.xml --> https://drive.google.com/open?id=0B9YIHdkp3xAlZUpqQjJuZHFOSncAz első visszaadja az összes torony adatait, a második pedig az aktuális közeli torony két location paraméterét tölti Tasker változókba.
-
Én sem hiszem, hogy azzal van összefüggésben, hanem inkább azzal, hogy éppen a telefon milyen állapotban van. Semmi köze a szenzoroknak az eszközöd telefon részéhez, viszont ha valamelyik (pl. nekem egy másik task miatt pont kellett az Accelerometer szenzor mindig) szenzort figyeli a Tasker, akkor biztosan nem fog deep-sleepbe kerülni a telefon. Így jobban merül picivel, de ha Waze indításhoz kötöd a beállítást pl., akkor feleslegesen nem fog mindig ébren maradni a telefon.
-
Szia!
Bevallom, hogy a Taskernek ezen funkcióját még soha nem volt alkalmam tesztelni, mivel a mobilnetes/GPS pozíció sokkal pontosabb értékeket ad.
De teszteltem Nexus5-ön Android 5.1 és 6.1.1 alatt is, mindkettőn hibátlanul működött mindenféle beavatkozás és New API bekapcsolás nélkül is. Bár lehet azért, mert az Accelerometer miatt a Tasker soha nem teszi deep sleepbe a telefont (Yes, and keep device awake-n van).
Egyébként, ha a deep sleep a gond, egy végtelen ciklussal el tudod érni egyszerűen, hogy ne 'aludjon be' a telefonod.
Viszont azt tapasztaltam, hogy ha kiiratom egy flashsel ezeket a változókat:
%CELLID %CELLSRV %CELLSIG
, akkor ezt kapom vissza:
%CELLID unknown -1
Próbáltam a Cell near profilhoz hozzárendelni a taskot, de így sem kaptam vissza rendes értékeket, csak a középső érték változott 'unknown'-ról 'service'-re... A Cell Near ennek ellenére tökéletesen szuperál...
Mondjuk ezt megoldottam pár Java API hívással, amit bármikor tudok futtatni.
Egyébként ha a ciklus/szenzor miatti ébrentartás nem működne, átküldöm a Java-s taskom, s azt tudod csinálni, hogy míg megy a Waze, a Tasker percenként futtatja, s ha egyezik a cella, akkor végrehajt egy másik taskot. Sokkal többet nem fog fogyasztani, mint a GMail pl., hacsak percenként egyszer fut le, s feltételezem, hogy percenként nem fogsz egy sokkal messzebbi cellába kerülni... Persze így több cellát is megadhatsz.
PS: A workaround a GPS-t élesztené fel egy pillanatra, ami már - hála a Droid API változásoknak - nem lehetséges alkalmazásból (csak Settings nyúlkálással, de erre a Tasker 'gyárilag' nem képes).
-
-
kaciokos
őstag
Köszi, haladok. Működik a profil, és részben a task is. Most épp annyi a nyomorom, hogy ha a Variable Search Replace-nek azt adom meg bemenetnek, hogy DSC_????.JPG, azt nem szereti. A négy kérdőjel helyén amúgy egy sorszám áll, ami engem nem érdekel, mert nem lesz benne a file új nevében, de sajnos nem is tudom.
A másik, amit nem tudok, hogy hogyan kapom meg a file dátumát, hogy bűvészkedni tudjak vele.
-
-
HREH
senior tag
Nekem mindkét mód esetén ugyanaz a beviteli mód jelenik meg, a decimal enged tizedespontot beírni, az integer nem, ennyi csak a különbség. (Maga a billentyűzet, ami feljön, az ugyanaz, tizedespont és tizedesvessző is van mindkettőben)
Taskerből legfrissebb van fent?
Nem hinném, hogy Tasker bug lenne, nekem megy a legújabbon, Neked milyen Tasker verzió van fent? -
törölt tag
Fura, hogy Tasker -ben ezeket külön definiálni kell, miközben az Android alapból tudja.
-
-
bexinho23
őstag
Köszönöm, ezt nem is figyeltem a beállításoknál. Korábban telepítésnél mindig fejlesztői módban indítottam, most valamiért ezt nem léptem meg a kezdetekkor. Így már látszik az a menüpont is, ami korábban nem.
(#5238) HREH
A beginner mód inaktiválása sikert hozott, már itt is látszik.
(#5239) aprokaroka87
Ma reggel rendben működött, a log szerint is. Várok vele még pár napot, mert korábban is úgy volt, hogy nagyon ritkán, de reggel kapcsoltam már be úgy a telefont, hogy aktív volt a nappali profil.
Sok task nem fut nálam. Talán 10-12.
Pár nap múlva jelentkezem ismét. De bízok benne, hogy nem lesz probléma. Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!
-
bexinho23
őstag
Ezt hol találom? Mert végiggörgettem minden almenüt, de nem leltem.
(#5233) aprokaroka87
Kipróbáltam ismételten, de nem működik. Azt vettem észre, hogy amíg aktív (zölden kijelölve) a nappali folyamat, amikor az éjszakaira kellene váltani, akkor csak más profil "zöldel" (pl. most a munkában), a nappali és az éjszaka viszont nem megy.
Bekapcsoltam a logot, és le is futtatta a folyamatot, de nem értem, miért állítja le a taskert... Van ötletek?
-
HREH
senior tag
-
HREH
senior tag
-
Ok, ez rendben van. Ismerem a GoTo-s megoldást. Akár a task ismétlésével (performTask) is meg tudnám csinálni, de az esetemben konkrétan a for ciklust kéne használni. Csak furcsálom, hogy így néz ki a GUI-ja... Ha kézzel kéne az értéket hozzáadni a "for" alatt, akkor az nem for, hanem while.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- Asztalos klub
- Renault, Dacia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged