- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7609 üzenetére
Sziasztok! Még mindig ezen rugózok, de sajnos nagyon kéne.
Az a cseppet sem elegáns megoldás jutott eszembe, hogy küldök egy SMS-t az egyik SIM-ről a másikra, és figyelem, hogy megjött-e. Ezt el is kezdtem megcsinálni, de egyelőre ott tartok, hogy a bejövő SMS-t észreveszi a normál SMS app-om is, és persze küld róla egy értesítést, ami tovább rontja a megoldás használhatóságát. Guglizás közben találtam egy olyan lehetőséget Tasker-ben, hogy ún. data SMS-t is lehet küldeni, amire nem kapja fel a fejét a normál SMS appom, viszont ebben a parancsban nem találok módot arra, hogy megválaszam, melyik SIM-ről menne az SMS. Ha ehhez van valakinek ötlete, az megköszönném.
Persze az elegáns megoldás továbbra is az lenne, ha valamilyen paraméterét tudnám figyelni mindkét SIM-nek, és abból rájönni, hogy fent van-e a hálózaton.
-
HREH
senior tag
válasz
kaciokos #7567 üzenetére
Valami ilyesmi?
Taskernet linkTudom gyagyi a goto miatt, így negyed2-kor ennyire futja
, kezdésnek talán megteszi.
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7440 üzenetére
No, meg is van a válasz, az AutoNotification alapból nem reagál a Tasker értesítéseire, nehogy végtelen ciklusba kerüljön, de van benne egy opció a bekapcsolására (Notification Interception - Intercept Tasker Notifications). A fura, hogy én ezt tuti nem kapcsoltam ki.
Joao egyébként félelmetes, pár percen belül reagált a levelemre.
-
HREH
senior tag
válasz
kaciokos #7438 üzenetére
Mert a Gugli már csak API 29-től felfelé megírt appokat enged a Play-be feltölteni, a Tasker Settings meg API 21...
A külön .apk is azért kellett, mert API 29-től már nem lehet wifi-t kapcsolni, és mivel maga a program is ilyen, ezért kellett valamit kitalálni, amivel pluginként mégis működik. -
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7430 üzenetére
Sajnos nem jön össze. Az első probléma az volt, hogy Android 11-en (Samsung S10e) az App Factory nem tudott apk-t menteni, de ezt a Tasker weboldaláról letöltött App Factory már sikeresen megoldotta. Ettől függetlenül a létrehozott és telepített apk nem csinál semmit, csak küld két üres értesítést. A task, ami alapján létrehoztam, tökéletesen működik, és csont egyszerű, csak az az egy utasítás van benne, hogy kapcsolódjon egy adott BT eszközhöz.
-
törölt tag
válasz
kaciokos #7378 üzenetére
Az aod task-ot sikerült működésre bírnom, wait is beiktatva, a profillal van a problémám csak, az nem akar menni az istennek se
Hogy teszteljem a szenzort, beállítottam egy egyszerű zseblámpát 3mp-es időzítővel. Ha megmozdítom a telefont, akkor felkapcsol, majd le. Event/Sensor/Shake lett beállítva. Jól is működik, viszont csak akkor, ha ébren van a kijelző. Ha kikapcsolom, akkor már nem megy.
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7344 üzenetére
No, kész a mű, gondoltam, megosztom:
Profile: BT device battery changed (36)
Restore: no
Event: Intent Received [ Action:android.bluetooth.device.action.BATTERY_LEVEL_CHANGED Cat:None Cat:None Scheme:* Mime Type:* ]
Enter: BT battery low notification (37)
A1: If [ %android_bluetooth_device_extra_battery_level < 35 & %android_bluetooth_device_extra_battery_level > -1 ]
A2: Bluetooth Info [ Type:Single Device Device:%android_bluetooth_device_extra_device Timeout (Seconds):5 ]
A3: Notify [ Title:%bt_name battery level low Text:battery level: %android_bluetooth_device_extra_battery_level Icon:mw_hardware_headset Number:0 Permanent:Off Priority:1 Repeat Alert:Off LED Colour:Red LED Rate:0 Sound File: Vibration Pattern: Category:Bluetooth device battery ]
Egy intent indítja el a folyamatot, hogy változott a BT eszköz akku töltöttsége. A taskban először megnézem, hogy az akku szint 35% alatt van-e, illetve -1% felett, mert ez utóbbit küldi az intent, ha leválasztom a BT eszközt. A Bluetooth info elemmel kiszedem az eszköz nevét, a MAC address az intentből jön. Az értesítés címébe beleteszem az eszköz nevét, de a töltöttséget nem, azt csak a szövegbe. Ezzel a módszerrel ha egy eszköz több intent-et küld, mert tovább merül, akkor kapok egy folyamatosan frissülő értesítést, viszont ha több eszköz küld merülési intent-et, azok külön értesítések lesznek.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kaciokos #7341 üzenetére
Ez lehet segítség számodra: [[Help] Grabbing bluetooth battery?]
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7340 üzenetére
OK, haladok, már tudom, hova kell írni az Intent nevét, hogy ráugorjon, és megtaláltam ezt a leírást is, ami szerint az intent adata az %intent_data nevű változóba kéne, hogy kerüljön, de ha megpróbálom ezt a változót kiíratni egy notification-ben, konkrétan annyi lesz a notification tartalma, hogy "%intent_data".
Jó úton haladok, vagy innen nem is tudom majd lelesni, mire változott a töltöttség?
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7293 üzenetére
No, Somatom egy régebbi ötletét kicsit finomítva működik a dolog.
Azt nem tudtam kiszűrni, hogy sima nem fogadott hívásnál is bejelezzen, de annyi baj legyen...
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7170 üzenetére
Tényleg senki nem akart még második SIM-et kapcsolgatni Taskerrel? Sajnos a 7169-es postban általam írt változók semmiképp sem elegek, csak látszólag kapcsolgatják a SIM-et.
Külföldi fórumokon sem találtam okosságot.
-
HREH
senior tag
válasz
kaciokos #7165 üzenetére
Szia!
Settings > Custom Setting
action-nel tudod kapcsolgatni, így:Always On Display (686)
A1: Custom Setting [ Type:System Name:aod_mode Value:=:=toggle=:= Use Root:Off Read Setting To: ]Tesóm A50-én teszteltem, azon működik.
AutoNotification-nel tudod vizsgálni, hogy van-e aktív értesítésed. -
HREH
senior tag
válasz
kaciokos #7079 üzenetére
Az első verzió ~1200 másodpercet tévedett
A mostanit ráeresztettem egy mappára, ami manuálisan összeadva 1898 másodperc, a task 1895-öt számol (8 szám van a mappában). Szóval akár lehet perces eltérés is, de ahhoz az kell, hogy száznál több szám legyen a mappában.@Bozek: egyelőre csak manuálisan, kéne valami jobb megoldás rá, csak még nem volt időm gondolkodni rajta.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos #6353 üzenetére
1. Beállítások - Preferences - Action. Ott a nagyító ikonnal ki tudod választani, hogy melyik Task fusson le a Quick Settings ikon megnyomásakor. Egyetlen problémám volt vele, hogy ha felhúztam az ikont a QS-be, akkor még Unset jelent meg. De ha rányomtam, akkor már beállt a Task nevére és működött.
2. Milyen Material ikonokra gondolsz? Elvileg HREH leírta a választ, de most már én is kíváncsi vagyok.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
kaciokos #6051 üzenetére
Akkor úgy írná ki hogy "root aviable..."
Mivel nekem MTK chipset van a telefonomban ezért lehet hogy ez chipset pecifikus dolog.
De ha csinálok egy olyat hogy radio off majd futtatok egy olyan shell parancsot hogy settings put global mobile_data 1,majd ezután radio on-t választom...annyit csinál hogy lekapcsolja a hálozatot majd újraindul így már van mobilnet.
Persze az a bökkenő hogy settings put-hoz su jog kell.
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #6043 üzenetére
No, sikerült kipróbálnom. Sajnos nem működik, de érdekes jelenséget produkál:az értesítési sávban a kapcsoló úgy néz ki, mintha sikerült volna kikapcsolni a mobilnetet, de valójában él az adatkapcsolat. Ilyenkor a kapcsoló "kifagy", nem csinál semmit. Ha ilyenkor újraindítom a telefont, tényleg nem építi fel a mobilnetet, tehát olyan, mintha a kikapcsolás mégiscsak sikerült volna. Visszafelé is igaz: ha ezzel kapcsolom be, akkor a kapcsoló az értesítési sávban átvált, majd "kifagy", de a telefon újraindítása után megtörténik a bekapcsolás. A hozzászólásokban páran ugyanerre panaszkodtak, úgy látszik, a Nougat megfekszi a gyomrát.
-
icemad
nagyúr
válasz
kaciokos #6039 üzenetére
Samsungnál már volt olyan gondom, hogy a mobilnet, és a wifi is ki volt kapcsolva, mégis jöttek az üzenetek az éjszaka közepén. Asszem a hely beállításoknál kellett kikapcsolni a wifi keresést. Egyébként valamelyik srác már megoldotta, csak nem tudom, hogy s6, s6 edge topikban, vagy az xda-n olvastam.
-
-
-
válasz
kaciokos #6014 üzenetére
Szia!
Találtam egy rejtett Settings opciót, ami Nexuson tesztelve szépen tudta kapcsolgatni az értesítő LED-et.
Csináltam Neked egy taskot, amit ha futtatsz, akkor a jelenlegi állapottól függően vagy kikapcsolja, vagy bekapcsolja a LED-et.
Ha viszont egy konkrét állapotba szeretnéd tenni a ledet, akkor Perform taskkal futtasd le más taskból a dolgot, de a %par1-nek adj meg egy értéket. Ez az érték legyen 0, ha mindenképp ki szeretnéd kapcsolni, 1 pedig, ha engedélyezni kívánod.
Notify_LED_toggle.tsk.xml --> https://drive.google.com/open?id=0B9YIHdkp3xAlZkp6eFJKOF9veWc
Mivel nekem patchelt a Taskerem, így kis eséllyel elképzelhető, hogy a Te készüléked hibát fog dobni a futtatáskor, bár teszteltem direkt más eszközön, s ott is működni látszott...
-
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos #5963 üzenetére
Volt már róla szó itt is, de sajnos 7-esen nem egyszerű, mert ugyebár érintésemuláció kellene hozzá. A Nougat már máshogy kapcsolgat, egyelőre nem jöttem még rá, hogy a kapcsolót mivel tudnám megnyomni. Pozíció nem jó, mert nem minden felbontáson ugyanott van.
De dolgozok az ügyön.
-
válasz
kaciokos #5762 üzenetére
Nem kell hozzá plugin, a PowerAMP küld egy intentet és ezt figyeltetjük a Taskerrel.
A profiles fülön katt a + jelre, majd válaszd az eventet és azon belül a keresőbe írd be, hogy Send intent.
Ezen belül az Action paraméterhez kerüljön a com.maxmpz[...].
Majd rendelj hozzá egy taskot, amiben van egy mezei Variable set, ami a %paused lokális változó értékét beállítja a %Pampaused változó értékének. Így megmarad a legutóbbi állapot egy globális változóban, a %Pampausedben.
-
válasz
kaciokos #5755 üzenetére
Én azt csínálnám, hogy létrehoznék egy másik profilt intent received feltételként, majd beírnám neki a com.maxmpz.audioplayer.STATUS_CHANGED Action paramétert. Aztán egy hozzá rendelt taskba beletenném, hogy Variable set %Pampaused %paused (a globális %Pampaused változó értéke legyen a lokális %paused változó).
Így, ha megy a lejátszás, akkor a változó azt hiszem false lesz, egyébként pedig true.
És ezt a változót figyelném a BT kihangosítós taskban. Pl első elemként egy exit-et tennék be, aminek betenném feltételnek, hogy csak akkor hajtódjon végre, ha a %Pampaused egyenlő true-val, azaz csak akkor lépjen ki, ha nem megy a lejátszás, különben fut tovább zavartalanul a task.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
kaciokos #5755 üzenetére
Tudomásom szerint az csak az értesitésekre vonatkozik...tehát pl gmail,vagy sms értesitésre.
Esetleg nézd meg a play áruházban a "Tasker Music" kulcsszavas keresést..mert annó használtam egy olyan Tasker plugin-t amiben ki lehetett választani egy megadott zenelejátszót és ahhoz lehetett rendelni feladatokat...azt tudom hogy ingyenes volt...de nem emlékszek a nevére.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos #5731 üzenetére
1. Akkor rosszul fogalmaztál, mert az egyik módhoz azt írtad, hogy "FAT-ra formázva". A FAT nem egyenlő a FAT32-vel és az exFAT-tal.
2. Az "internal mód" sem egészen úgy van, ezt a gyártók nagy része kivette a rendszerből, elvétve akad pár készülék, ami tudja. A gyári Android-ban ugyan benne van, de a Nexus meg nem bővíthető...A Mr. Dini-nek írt hozzászólásodra reagálva: nekem ott az opció és nincs rootolva a telefonom.
-
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos #5693 üzenetére
File - Test File - Modified
Igazából ezzel csak azt tudod, hogy mikor lett módosítva a fájl, de ha a létrehozás után akarsz vele csinálni valamit, akkor jó ez is, mivel akkor a módosítás időpontja a létrehozás ideje lesz.
A DSC_????.JPG problémára meg ajánlott olvasmány ez: Tasker: Pattern Matching. Próbáltad úgy, hogy DSC_*.JPG?
-
hetn
tag
válasz
kaciokos #5689 üzenetére
Nem igazán tudom, hogy hogyan kell a komplett profilt ide bemásolni...
Használok egy PaperCamera nevü prg-t ami saját könyvtárába teszi az általa elnevezett képeket, ezeket mozgatja át a Tasker a DCIM/Camera könyvtárba az általam megadott néven
Profil: Application: Camera
Exit task:
-List Files: Dir : Pictures/Paper Pictures, ShortSelect: Alphabetic, Variable: %list
-For: Variable: %list, Items: %list()
----VariableSet Name: %bbb To: %list
----..... itt jönnek a fájlnév konverziós lépések.....
----VariableSearchReplace: Variable: %bbb ....stb
----VariableSearchReplace: Variable %dir Search Pictures/Paper Pictures ReplaceWith DCIM/Camera <=könyvtár nevének módosítása
----Move: From %list to %dir
-Endfor
-ScanCard
kicsit kuszának tűnik így, de működik. Ha a Move utasításban a From és a to paramétere megegyezik akkor az egyenértékű a Rename funkcióval -
hetn
tag
válasz
kaciokos #5681 üzenetére
Szia, egy másik ötlet:
...és ha a fájlnév módosítás "trigger eseményeként" a fényképező alkalmazásból való kilépést adod meg? Igaz, nem azonnal a kép készítésekor történik meg a konverzió
A ListFiles utasítással beolvasod a 100ANDRO könyvtár tartalmát. For ciklust indítasz és a DSC kezdetű fájlneveken elvégzed a módosítást. (nálam még egy Move utasítás is benne van, mert át kell pakolnia egy másik könyvtárba). Bonyolultnak tűnik, de nem az, 4 sor a taskerben + a fájlnév konverzió lépései
-
HREH
senior tag
-
válasz
kaciokos #5670 üzenetére
Szia!
Szerintem akkor sem fogja lekapcsolni a wifit, csak egyszer fog lefutni a bekapcsolás. Csak akkor lenne jelentősége a hosszabb időintervallumnak, ha lenne exit taskod is. De így semmi nem fog történni, csupán zöld lesz az event nappal.
Ettől függetlenül én is azt szoktam csinálni, hogy a From és To részbe ugyanazt teszem.
(#5671) HREH
Naaa... Nem vagyok szolgáltatás!
-
HREH
senior tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kaciokos #1524 üzenetére
Elég kifacsart megoldás lenne.
Mi a bonyolult egy éjszaka megállapításában?
Javaslom az időt, mint olyat...Ez elég piskóta.
Három Context segítségével meg is van oldva egy profillal.
Egy Time context a nappali intervallummal és ismétléssel,
egy State context a Wifi-re és még egy State context a képernyőre.
Violá!(#1527) kaciokos
Az egyszerű megoldás: szarni bele. Értsd: mit számít egy kis átfedés, elvégre nem ezen múlik az adatforgalmi kereted.
Bonyolultabb megoldás: veszed mondjuk az én automatikus ébresztőmet, átpofozod kicsit itt-ott és felviszed Google Naptárba a napi rutinodat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged