- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
lugosi #35170 üzenetére
amúgy van aki nem bírja a klímát valóban. De jól beállított (nem emberre hanem a plafonnal egy vonalba fújt levegővel nincs gond. Az én ízületeim is kikészültek mikor klímás kocsival a kezemre toltam a hideget ... de megtanultam beállítani így nincs gondom. Gombáktól félni nem kell csak rendszeresen tisztítani és megfelelően használni (minden klímázás után valamennyi szárítás).
mikrót is használok, de "tuti" nem káros
, mert még a hálószobában a tv-t is levágja a wifiről
(légvonalban a router és a tv között van a mikro ...)
ha meg már itt tartunk akkor mobilt és wifit se használjunk ...
-
SirRasor
addikt
válasz
lugosi #35170 üzenetére
Akkor most kapaszkodj meg valamiben: itt van klíma, de hasonló megfontolásból (szintén nem miattam
) még sose ment
Mondjuk a villanyszámlának jó. Átlagban 4000 huf, amiből ~2500 a PC, és akkor van még mosógép, hűtő meg mikró is.Tényleg ez is jó kérdés, hogy akik szerint a klíma káros, azok pölö a mikróra nem gondolnak? Vagy ne adjak ötleteket
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #35071 üzenetére
Most is fent vagyok, ha nyomom 130-cal ahol lehet, akkor jön ki a 85-ös átlagsebesség (navi számolja) de ha csak 105-110, akkor 78 az átlag. Semmi értelme nyomni, Győr így 3óra, 300km, ez nem veszélyes tempó, nem stresszelek, hogy már megint elém jöttek, és csak 10 perccel kell hamarabb indulni. Ez viszont mind kismiska ahhoz ami ma történt. Jövünk szépen fel, félegyházi lehajtó után a külső- belső sávban neylonok, farmer, rozsdamentes lábos, úgy kerülgettük őket, 200m- rel arrébb román merci vito, félig nyitott tetőboxszal, az emberek meg sétálnak vissza. Be is szólt a párom gyorsan a rendőrségre, hogy jöjjenek már nekik segíteni, mert mire mindent összeszednek, egy- kettőt tuti kivasalnak...
-
finest
addikt
válasz
lugosi #35071 üzenetére
Kezdjük ott, h a 130-as átlag is csak álom, az M5-ön legalább három helyen volt két hete 60-as korlátozás javítások miatt, mért is a jard a 60-as mögött a belső sávban, úgy hogy a 100-80-60-as táblák olyan 50 méterenként voltak egymástól. - A külföldi autókat helyben ki is emelték. Az M5-öt állandóan hegesztik, nagyon tud bosszantani, külön finomság, h 3100Ft-os minimum pályadíjért könnyen jogosultá válhatok minimum 30k megfizetésére.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #34938 üzenetére
de szerintem nem én vagyok az első akinek kezd már fájdalmas lenni az állandó nyűglődésed meg tarhálásod különböző alkatrészekre, szívességekre, egyebekre.
Az első én vagyok, és én is maradok.
Nálamnál jobban senki szemét nem szúrja ez.
Leginkább azrét, mert maláj barátunk nemrég itt fárasztott privikkel, már majdnem elintéztem neki, csak hogy ne nyaggasson, aludni is mentem volna, mondtam hogy döntse el, erre meg nem írt vissza..
Lassan szerintem az egész rokonságnak készen van a géppark... Bezzeg csokijuk, sörük már nincs:
-
azbest
félisten
válasz
lugosi #34948 üzenetére
Sőt lehet igazán paranoid módon is intézni a netes fizetés:
- paypal account -> beregisztrált kifejezetten internetes fizetésre való bankkártya -> az internetes fizetésre való kártyához tartozik egy elkülönített számlaA fizetés menete: a megfelelő összeget kis ráhagyással átvezetni a valós kártyáról a netes kártya számlájára. Utána paypallal fizetni, ami a netes kártyáról, az meg a mögötte lévő elkülönített számláról leszívja az összeget.
Na, ha valakinek még ez sem elég biztonságos, akkor érdemes személyesen kiutazni kínába
-
maláj
addikt
válasz
lugosi #34938 üzenetére
ne legyél ideges
A PP-lal összekötni a kártyát nem szükséges ==> ha van valakinek a PP acc-on 1k azt átküldi én pedig KP-ban kifizetem (mint megannyiszor cimboráknak de most azoknak sincs rajta)Nyugodj bele, hogy péntek de. tettem rá a pénzt és kedd este írta jóvá - esetleg fényképpel tudom igazolni ha nem hiszed
ennél sokkal többet kell tenned, hogy megsértődjek rád vagy akár másra
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
lugosi #34497 üzenetére
Ezt is érintették valahol, miszerint a nagyvezérnek - jelen esetben az édesapának - valaha meg kellett hozni egy felelős döntést, amikor a köznépnek részletesen bemutatta a családtagjait, és azok életének bizonyos részleteit. Ja, hogy ez most a saját véleményük szerint nem fér bele az angyali tisztaságú, tökéletes idillbe? Ez furcsa. Szerintem nem kellene szégyelniük, hogy két egészséges fiatal lány elmegy szórakozni valahova.
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
lugosi #34477 üzenetére
Ennyire nem elemeztem ki magamnak. Viszont ugyanezeket próbáld elmagyarázni egy "fejlett" világban élőnek, vagy egy itteni 16 évesnek. Szerintem páran pislognának nagyokat.
Nekem a reklám humoros jellege tetszett.(#34483) pilóta: biztos azért, mert a szóbanforgó képkockákat, szinte konzekvensen elkezdték kiírtani a netről. (amit meg én nem értek)
(#34485) Rolly:
-
-
-
Rawulf
őstag
-
-
-
Rawulf
őstag
válasz
lugosi #34359 üzenetére
Ez csak egy vélemény, amiből egy fontoskodó diagramot csinált. Maximum saját magát sokkolja vele.
Egyébként, ha a film teljes mértékben az én ízlésem szerint készült volna, akkor sokkal több fanyalgó lenne.Sőt! Tovább megyek. Akinek egy Danny Boyle féle Trance film tetszik, az ne akarjon Pacific Rim-et nézni és fordítva.
-
Rawulf
őstag
válasz
lugosi #34332 üzenetére
Úgy látom, hogy befutottak a geek-kocka kritikák is. Természetesen 5/5 minősítéssel.
Egyébként kicsit olyan volt az alap íze a filmnek, mint az Avatarnak. Ott Cameron mutatta meg, hogy miben a legjobb, míg itt Del Toro. Ha nem bukik a film, akkor tuti lesz második rész, ahol szem szúrósabb EyeCandy lesz és végig szapora szívritmus a nézőtéren.
LUGOSI : Itt az Asylum trailer is!!!
"Still better than Twilight"
Ha jól értettem, akkor ebben Gipsy (Die?) Dive az egyik robot neve!
-
Rawulf
őstag
válasz
lugosi #34322 üzenetére
Ha megvan benned még a gyermeki éned és nem zavar az, hogy gyakorlatilag csak 3 csata van benne, akkor tetszeni fog. Leírtam, hogy én mit hiányoltam belőle. A látvánnyal és hangeffektekkel nem volt gond. A sztori meg bugyuta, amilyennek lennie kell. Mátrix - Transformers - Függetlenség Napja egybe gyúrva.
-
finest
addikt
válasz
lugosi #34176 üzenetére
Aha, igazad van, csak átfutottam a cikket. Akkor tulajdonképpen ez is a bünti része volt a korábbi rendőri túlkapásért indított perben, hogy a kutyáját kinyírták, amiért nem működött együtt a rendőrökkel és hangosan zenélt a környéken. Igazi bajkeverő lehet ez a faszi.
-
finest
addikt
válasz
lugosi #34163 üzenetére
Utánaolvastam a neten a Huffingtonpost cikkében azt írják, h a rendőröket a kutyás faszi felesége hívta ki, mert veszekedtek és azt akarta, h a koma az éjszakára húzzon el. A koma el is indult, amikor a rendőrök 4 kocsival kiértek. A dologhoz hozzátartozik, h a komát a rendőrök egy ideje szívatóra tették, mert panaszt tett a helyi örs ellen, amiért nem alkalmaznak feketéket. Azóta rendszeresen megállították mondvacsinált ügyekkel.
Szóval a kutya gazdájáért voltak ott, ezt nyilván a gazdi is tudta, elpakolhatta volna a kutyát fényképezés helyett. Ami az ami rendőrök módszereit illeti, aszem örülhet a csávó, h nem őt lőtték le, olyan könnyen kipukkasztották a kutyit. Sokféle megoldása lehetett volna ennek a helyzetnek. -
Rick4
félisten
válasz
lugosi #34166 üzenetére
Anyám fényképezett, let tis baj belőle, megállítottak a Kárász- Széchenyi sarkán egy behajtó autóst, majd ott ahogy volt elkezdték igazoltatni, ezzel jókora közlekedési akadályt képezve. Anyám csak erre a megoldásról akart egy képet, az egyik kiszúrta, és négyen körülvéve faggatták, de nem olyan klasszikus európai rendőr stílusban. Annyi lett belőle, hogy a rendőrkapitánynál is volt bent elmesélni a sztorit meg a szitut, de a rendőrökkel mi történt, arra már nem volt kíváncsi...
Hivatalos verzió szerint a probléma az volt, hogy ők fényképen szerepeltek arccal.... Holott fényképezni nem tilos, maszkban kell járni, ha nem akarunk képen szerepelni.
-
pmheros
őstag
válasz
lugosi #34163 üzenetére
az megvan hogy az elkövetők szeretnek gyönyörködni a munkájukban ?
A rendőr joggal feltételezi, ha megindul valaki felé és az gyorsan elkezd pakolni, hogy van takargatni valója.
Vannak olyan szituációk amikor a rendőrnek kötelessége megakadályozni a felvételek készítését. Több túszdráma idején tájékozódottak a terroristák a tv -ből. A mai világba egy mobil ugyanolyan fegyver, mint a media.
-
-
tixem
addikt
-
-
-
-
-
HuMarc
veterán
válasz
lugosi #34123 üzenetére
Alcatel One Touch Idol Ultra, és köze nincs az i5-höz. Képeken talán, de ha élőben látod, akkor eleve a méret (és az arányok) alapján rájöhetsz, hogy a hasonlóság kb. 0.
Szerintem egyébként inkább legyen egy ízléses iPhone-másolat, mint szappantartó. De persze ezen kár vitatkozni, mert teljesen szubjektív, ezért is nem szaporítom tovább a szót.
-
-
-
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lugosi #33961 üzenetére
Tavasztól őszig használta szigorúan autópályán 100km/h sebességgel tempomattal üresen. Nincs sózott út, hidegindítás, váltogatás, gyorsítgatás, terhelés, sebességváltás...
Gyári benne minden, de arra kitér a cikk, hogy a jelenleg benne lévő gyári főalkatrészekkel gurult-e e a gyártósorról és hogy közben esetleg ideiglenesen kicserélték-e őket?
Lehet, hogy a főalkatrészek gyáriak benne abban az értelemben, ahogy első olvasatra értjük, de a műszerfal lehet benne újabb kiadású, a kasztni elemcserés, a komputer pedig úgy számol, mint a pénzmodernizálás előtti román benzinkutak...
-
-
zeg
őstag
válasz
lugosi #33925 üzenetére
Valami öreg, kormot okádó traktor-dízelt akarsz venni, vagy valami 'finomabb', turbós pdtitdtiiblabla darabot? Csak mert a használt dízelben ha összesz@rja magát valami, hamar kifizeted a fogyasztáson spóroltakat(gondolom nem évi legalább 25.000 kilométerhez veszed).
Rick fórumtárs megmondta a legolcsóbb megoldást(bár engem undor fog el a fiat multipla látványától, dehát ízlések/szokások/pénztárcák)
-
válasz
lugosi #33928 üzenetére
1 tank gázolaj cca 30k. Igaz én csak vépóverdejzelt tankolok ami ugye drágább, de a motor halkabb és olyan 50km-rel többet is megyek vele. Havi 3-4x tankolok ha csak a normális útvonalon mászkálok. Osztán van h nagyobb az igény, plö volt h heti 6 napig napi 2x jártam Szabadkára.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #33925 üzenetére
Elvileg a meglévő benzines fogyasztását 0.7-tel szorozva lesz egy hasonló méretű dízel fogyasztás kalkulálható, de mint tudjuk, ez még csak az üzemanyag, dízelnél bele lehet ilyen olyan mókába csusszanni..... Persze sokmindentől függ, ez se tuti, a lényeg, öreg-e vagy modern, kicsi-e vagy sem, pl a benzines 2-es Punto-k eljárnak 5 liter benzinből, de a dízelnek 3.5 l gázolaj nem lesz elég... Astrából az 1.4-1.6-osok megeszik vegyesben a 6.5-öt, de a dízelnek is kell szűken 5 alatt. Felfelé persze lesz majd spórolás, minél nagyobbat veszel, annál többet spórolsz..
CNG-s kocsit vegyél, jelen pillanatban az a legjobb. Még havi 8-10 ezer km után se érzem soknak a számlát.
Igaz, nézegetni sincs időm.
-
-
ShadowX
őstag
válasz
lugosi #33823 üzenetére
Ugye? Csak úgy odaadom a pénzem a banknak...másodjára, mert egyszer már kirángatta őket a kormány a ganéból. A mostani helyzet meg nem tetszik nekik. Az a baj, hogy náluk az aduász. Ha tönkremennek akkor mindenki belerokkan.
SirRasor: Ki lehet kérni KP-ban, el is gondolkodom rajta.
-
válasz
lugosi #33801 üzenetére
Sándor György volt. Abban a szilveszteri műsorában hol a kislányt felkérte a színpadra, minden reflektorral megvilágították, és megkérdezte az idegesen tipródó gyereket:
-Na, kit szeretsz jobban, édesapát, vagy engem? A gyerek meg csendben izzadt a reflektorfényben.
-Gondolkodik... -
-
Polemius
senior tag
válasz
lugosi #33694 üzenetére
Na ja, egyetlen kóddal, netán egy QR kód rányomtatásával megoldható lenne. De így biztosan csak az érintettek és/vagy rokonaik, barátaik töltik ki. És majd megállapíthatják, hogy az elégedettség olyan magasságokba csap az egységekben, hogy papírzsepit kell osztogatni a vendégeknek, amivel org@zmus után törölgethetik magukat.
-
-
-
-
-
HuMarc
veterán
válasz
lugosi #33364 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, de ebben az esetben nem ez a lényeg. Ahhoz, hogy az ember nagy tömegekhez szólhasson, használnia kell ezeket az eszközöket. És ha 100 000 megtekintéssel 1 embert arra serkent, hogy legyen egy kicsit környezettudatosabb (és persze eközben a reklámokból összeszed egy kis plusz bevételt), akkor már megérte neki megcsinálni a videót. Szerintem.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #33324 üzenetére
Én se tősgyökeres (tősgyökér) vagyok, a pest környéki kisebb városok meg olyanok mint Újpetőfitelep. Nekem is jó lenne itt, de ma reggel 6:30- kor már autóban ültem, kb este 8-ra érek majd haza. Egyébként épp Monoron ebédelek, 990ft-ért svédasztalról csülkös bableves, vaníliasodós szilvalekvárral töltött derelye, narancsos kacsacomb, rántott gomba, most meg a tepsiben sült mozzarellás- grillzöldséges sült nyúllal kínlódok, és egy csomó kaja van, amire rá se mertem nézni. :-D paradis restaurant a 4-es út mellett..
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #33301 üzenetére
Szerinted miért nézegetek pestkörnyéki házat?
A héten csak kétszer voltam, régóta több a dolog mint arrafelé (mármint Szegeden, mert most is Pesten vagyok), számolgatom egy ideje, az utazással rendeget idő meg pénz elmegy, havi 10 Szeged-BP (illetve 20, mert oda-vissza) az 3000km, ha csak 100-as átlaggal számolom, akkor 30 óra, vagy átszámolom más nekem fontos mértékegységbe, ez 6x napi 5 órányi utazással töltött nap. Ezt rögtön megspórolom, ha nem onnan indulok, este 10-11-kor meg felesleges hazajárnom, nem is vagyok szinte Szegeden..
-
válasz
lugosi #33229 üzenetére
Gondolom dolgozol. Ha az szja csökkentenék mondjuk 7%-kal és az áfát növelnék 35%-ra (mondjuk ez már sarkított mert mint korábban írták lehetne csökkenteni a többi járulékot is így tovább csökkentve a munkabér után járó adókat), akkor
MOST:
- 100.000 Ft (szja+nettó bér) => bér 84000 Ft
- 84.000 Ft (áru 27% áfával) => nettó ár: 66142 FtVÁLTOZTATÁS UTÁN:
- 100.000 Ft (szja+nettó bér) => bér 91000 Ft
- 91.000 Ft (áru 35% áfával) => nettó ár: 67407 FtKözben aki feketén dolgozik vagy mindenféle adókedvezményt igénybe vesz nem fog többet keresni de a fogyasztási adók miatt többet adózik... Nyugdíjasok nyugdíját emelve (kisnyugdíjasnál lehet korrigálni, nagynál nem kell) is lehet növelni az adófizetést. Csak ennek a folyamatnak a teljes végigviteléhez az egész euban erre kellene elmozdulni, csak a németek nem értik szerintem mi az a fekete munka ... (vagy legalábbis nem itta még át őket úgy mint minket)
A másik érdekes kérdés a készpénz megszüntetése lenne. Amit ha jól tudom pl a skandinávoknál terveznek 2014-re. Ezt követően minden fizetés egyből ellenőrizhető lenne, nem lenne zsebbe fizetés, de ezt sem tudja megcsinálni akármelyik állam
... (ha a kormány nem minden tranzakciós díjat emelt volna hanem csak a csekk és kp felvétel díját akkor még egyet is tudtam volna érteni a kavarásukkal ...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest