- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
martonx #65346 üzenetére
Elég korrektek voltak az akciók. Pl a 13"-as macbook air ment 275-ért, ami nem rossz. Sokkal normálisabb volt a media markt oldala, stabilan működött egész nap amikor néztem. Az edigitalnál egyszer jutottam el a kosárig, de se tovább. De amúgy is egyre kevésbé vásárolok náluk, árban se olyan jók már, mint a régi szép időkben.
-
DarkByte
addikt
válasz
martonx #65332 üzenetére
Ez itt erősen off. Milyen kulcsszavakra vagy könyvekre érdemes keresni neten ha ilyen jól skálázótó alkalmazást szeretnék tervezni és implementálni? Esetleg kicsit irányítottabban, Spring Boot-os mikrószerviz architektúrával vagyok kíváncsi erre az egészre. Ez egy olyan terület programozásban ahol erősen fejleszteni szeretném magam és sajnos úgy hogy nincs hozzá jó példa, sajnos végig kell szo*nom saját erőből az egészet, de nem ártana ha legalább az irány helyes lenne.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
martonx #65332 üzenetére
Miután már 1 órája várok,hogy kosárba rakhassak egy tételt,beleunva,gondoltam küldök egy észrevételt a vezetőség felé. Annak rendje-módja szerint udvariasan leírtam a tapasztalatom,most jön a csavar igazi edigitálos módra,NEM lehet az észrevételt jelezni a vezetőségnek ismeretlen hiba miatt !!
Ennyit a fekete péntekjükről,meg az egész bagázsról! -
bb0t
őstag
válasz
martonx #65036 üzenetére
Erről már annyiszor volt szó, ár-érték arány, hobbi, szórakozás, nincstúlsokpénzemahhozhogykidobjaktízezretegyszutyokra, szóval ezer oka van. Olyat szeretnék amit élmény használni. A tefalt az volt, de mi van ha a Philips is hasonló némi plusszal. Ennek kell utánajárni. Szeretek vasalni de ritkán teszem mert a mostani Braunom felett már eljárt az idő.
Én nem vagyok annyira menő, hogy besétáljak a Mediába és röhögve kifizessem a 30%-os felárat amit ők dobnak a termékeikre. Alapos utánajárásnak köszönhetően ma hozták meg a tv-t amin 50 ezret sikerült spórolni...
-
HaZse
őstag
válasz
martonx #65036 üzenetére
+1
Ha nekem kellene vasalnom, akkor én azért utánanéznék, hogy melyik a legideálisabb számomra. Ebbe beletartozik az ergonómia, garancia idő, gőzölés milyensége stb.
De mikor a gyereknek, vagy magamnak veszek a PC-hez kiegészítőt (egér/bill), akkor nem olvasok utána, hanem bemegyek a boltba és megveszem, ami számomra megfelelő. ÉS ha nekem megfelelő, akkor a fiamnak is az lesz.
-
tisn
addikt
válasz
martonx #65036 üzenetére
+1
szerk: ami kivetel lehet, az a napi hasznalatu cucc: mondjuk egy eger, vagy fules, ami ugyanez a 10-20k-s kategoria, megis utanaolvasok...
szerk2:
stop: mi fijjug vagyunk, nem mi hasznaljuk minden nap a vasalot, ha minden nap nekem kene tolni vele, akkor azert megneznem rendesebbenszerk3:
nem azert, mert draga volt, hanem mert macera kicserelni/ujat venni, ha pl. kenyelmetlen a fogasa, vagy sz@rul gozol -
HaZse
őstag
válasz
martonx #65005 üzenetére
Kapcsolatok kérdése.
Nem beszélve szerintem a google-n is találsz céget, aki ilyen embereket foglalkoztat vagy a cég profilja ilyen. És akkor - szerintem - kötsz velük egy szerződést egy adott munkára. Arra ők garanciát kell, hogy vállaljanak.
De ez a fajta villanyszerelés nem az olcsók közé tartozik.
Az megint más tészta, ha az embernek az ismerősei között van pár ilyen villanyszerelő.
Amúgy, ha kell tudok villanyszerelőt, aki megbízható.
-
-
bb0t
őstag
válasz
martonx #64789 üzenetére
Legutoljára egy mosógépet adtunk át megjavításra egy srácnak aki megszerelte ingyen és tovább adta egy rászoruló családnak. Karácsony előtt jött érte úgy volt megveszi de amikor mondta hova lesz nem kértük a pénzt, jó érzés volt - többet kéne adakozni. De koncepció nélkül nekem nem megy. Csak leadjam egy szervezethez és ne tudjam ki kapja meg. Annyian nem értékelik, eltékozolják amit kapnak.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
martonx #64584 üzenetére
hát megmondom neked őszintén hogy az 520 és ez között (532) azért sebességbeli előrelépés nagyon van ám (nah ezt jól megaszontam)
igazából a dual sim miatt kellett, no meg azért hogy a kislányomnak a játékai eltűnjenek a telcsimről
de ez az akadozás fura volt, amit tegnap tapasztaltam, ma eddig nem jelentkezett...
nem tudom mit csináljak, mert ha vissza is viszem és ott nincs a jelenség, akkor tuti nem fogják kicserélniupsz, hogy ez a szegedi topik és nem a phone szakmai topik, ezt benéztem
-
bb0t
őstag
válasz
martonx #64344 üzenetére
Megnéztem a MasterCard bankkártyáikat és nem láttam PayPass-es kártyát.
Lehet, hogy csak én nem látom, de mindenképpen olyat szeretnék.
Polemius: Nem tudtam, hogy bármelyik automatából vehetek fel 2x pénzt.
Alapvetően egy nagyobb összeget szeretnék tartani rajta, fontos a jó netbank, az internetes vásárlás, van néhány utalásunk egy hónapban, kp-t csak 1x 2x veszünk fel és lehet, hogy oda kérnél a fizetésem egy részét is, ennyi. Hitelkártyát nem szeretnék, még véletlenül se. A végén még elgyengülnék.Az OTP Jump számlája az nem olyan rossz, alacsony számlavezetési díj stb. Az ilyen fiatal mágnes csomagok elég jók szoktak lenni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #63783 üzenetére
Nem tartom rossz megoldásnak. Sajnos a rohadt nagy üvegfelületünk kirakat is egyben, tehát tükröződő hővédő fóliát nem akarunk feltenni, árnyékolóba meg az épületet kezelő közösség nem egyezik bele.
Egy lakásnál voltaképpen nem kell más, mint a radiátorokhoz is szükséges cső, a szobákban az egység, a másik végére a szivattyú elé pedig egy valami, ami a meleg vizet csinálja, meg egy más valami, ami a hideg vizet csinálja. A klíma mivolta miatt a szerint kell karban tartani, illetve gyorsabban öregszik a rendszer (pl tömítések), mint a külön hűtő és külön fűtő rendszer. Gyakorlatilag csak addig áll, amíg se fűteni, se hűteni nem akarsz.
Érdemes a beltéri egységeket szakaszolni, illetve a frekventált helyiségeket külön-külön termosztáttal ellátni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #63771 üzenetére
Munkahelyen (700 m2) 5 db mennyezeti és 5 db parapet (falon az ablak ablak alatt) beltéri klíma van.
Nyáron 13-14°C-os vizet keringtetünk a radiátorokban (saját hőcserélőn keresztül), télen pedig azt, amit a ház hőközpontja ad. Parapetenként külön-külön termosztát és 3 fokozatú ventilátor, a mennyezeten pedig digitális szabályzóval.
A mennyezeti klímák az utcafronton vannak, 30 méter hosszú padlótól mennyezetig érő üveggel, keleti oldal, reggeltől délig árnyék nélkül süt be a nap.Ezek összességéből adódik, hogy már május elején kívánjuk a hűtést az utcafronton egészen októberig. Cserébe a nyári hűtéshez képest a téli fűtés töredék költséget jelent.
Ha jó a ház/lakás szigetelése, akkor egy füst alatt megoldod a hűtés és fűtés dolgát. Cserébe a ventilátorok ha bekapcsolnak, egy folyamatos alapzajt adnak.
-
-
tisn
addikt
válasz
martonx #63652 üzenetére
nekem 300k volt
)
(veteli arbol kivontam a jelenerteket + hozzaadtam nem kopo alkatreszek arat (ez minimalis vo't), es elosztottam a koraval)
es en se szandekozom eladni, kicsit utott kopott kivulrol, van benne 270k km, es igy tobbet er (nekem), mint az a parszaz k, amit adnanak erte
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
-
-
válasz
martonx #63060 üzenetére
Üdv!
15 évig volt Indezit felül töltős (a mechanikus program kapcsoló fáradt el),utána szintén Indezit elől töltős annak fél éves korára bedöglött az elektromos program kapcsolója (de kis odafigyeléssel lehetett használni) így dolgozott még 4 évet.
Ezek után vettem egy használt vagy 25 éves Miele elől töltős mosógépet.Erre mondta a nejem,hogy ez már végre ki is mossa a ruhákat. -
Rick4
félisten
-
Vesztor87
senior tag
válasz
martonx #63047 üzenetére
Szülők most cserélték le a Fagort, hihetetlen jól bírta, a gép kb. 12-14 éves lehetett. Igaz, inkább heti 3-5 mosás volt csak, de munkásruha és társai is. Ismerős megvette a samsungot, már beindulni se akart, szervizesnek kellett panelt cserélni rajta.... azóta jó (4 éve). Mi is Samut vettünk, sztem jó ott az olcsóbb is, max gart. kell venni hozzá, 5-10e ft-ért kiterjeszthető 5 évre is, akkor addig jóság van
Gondolkodtam rajta én is, de úgy voltam vele hogy nekünk heti 2-3x megy (ketten vagyunk, se munkásruha se állat a lakásban semmi), szal nincs extrém módon terhelve. Pár éve dolgoztam műszaki áruházban, akkor ami jellemző volt:
- Indesit szeret rohadni
- Whirlpool elöltöltős szeretett kinyílni/vizet ereszteni (legalábbis soknak vt ilyen hibája)
Samsungra ismerős műszaki eladó azt mondta hogy megnyúlik egyes esetekben a szíj, emiatt visít a gép, egy év alatt nem jött elő nálunk. Ő az LG Direct Drive-ot javasolta, 10 év gar van a motorra (bár ha az elektronika pusztul meg cseszheti az ember). Ott viszont 80-90k a fapados gép (se kijelző, se 30 fokos mosás, csak csapvíz, 20-40 stb).
Szal mi megvettük tavaly ezek után a 6kg-os 1000 rpm-es Samut, épp ákcijós vt 77 helyett 67-ért a Médiában oszt jónapot -
Rick4
félisten
válasz
martonx #63047 üzenetére
Eddig minden minden mosógépünk ment napi 1-2-t, most 2 éve egy 55K-s fagor van, előtte 13 évig egy 60K-s whirpool volt, ide csak felültöltős jöhet, elöltöltős nem. Nem a mosások számával van a baj, hanem hogy mi kerül a gépbe, és az milyen dolgokkal nyomja tele a mosóvizet. Itt a ruhákkal még nem lenne baj, de kutyaplédek, kisebb belépőszőnyegek is belekerülnek, amiben a berakáskor van 15 deka homok, a gépek mégis bírják. Igaz, nem pakolunk bele 20 kiló cuccot csak azért is, inkább menjen bele kettőben.
Szóval más baj lesz ott...
Egyébként is, ki tudja, a gyereken, meg rajtad kívül még hány férfire mos az asszony.
-
quailstorm
félisten
válasz
martonx #62701 üzenetére
ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg
sehonnan se, nyilván nem várhatom el, hogy olvasd a logoutomde attól még olyan volt, ahogy leírtam
a rajongó az egyébként nem megfelelő szó ide
klántag meg elég korrekt játékos az vagyok, droidon Windowson tabella tetején
lehet csekkolni -
quailstorm
félisten
válasz
martonx #62696 üzenetére
E1-2100
ilyet akart haver venni 72-ért
én meg nem tudtam mit szóljak ráamúgy az előző hsz-ed olyan volt, mintha nem ismernéd Nico Rosberget és F1 futam előtt próbálnál neki magyarázni valamit
abban a szarjátékban én világklasszis vagyok(#62697) totya694 : core2 forevör!
Azért tudnék örülni egy i7-nek de azt hiszem egy darabig még ezt az architektúrát gyepálom. -
bb0t
őstag
válasz
martonx #62534 üzenetére
Valamelyik korábbi hozzászólásomban leírtam, hogy sokféle ember van, olyan is akinek az autó munkaeszköz és nem képvisel különösebb értéket. Van ilyen. Én mindennek pontosan utánaolvasok nem csak a műszaki cikkeknek, ilyen a mentalitásom.
Nekünk az autó fontos, és nem egy-két ezer forintot akarunk megspórolni hanem a legtöbbet akarjuk kihozni belőle, illetve ha ugyanannyi pénzből lehet venni rosszat is meg jót is akkor miért venném a rosszat. Nyilván ez a sok utánajárás nagyon sok időáldozattal jár, ami az élet más területein kitűnhet, de hazudnék ha azt mondanám nem kedvtelésként tekintenék ezekre a kutatómunkákra.
Meg hozzátartozik az is, hogy ha lenne egy 2-3százezres második autónk mondjuk egy swift amivel hordjuk a kutyát sétálni meg boltba megyünk vele akkor nyilván nem rugóznék sokat rajta, hogy a 15 éves autóba milyen szűrő kerül. update: De.
-
bb0t
őstag
válasz
martonx #62503 üzenetére
Nagyon sokfele marka van pl. szurokbol. Gondolod, hogy elotte utanaolvasgat, hogy a te kocsidba melyik lenne a legjobb ? Nem olvas utana de nem is tudja naprakeszen, hanem eskuszik egy markara es kesz. Mint ahogy nekunk mindenki az ate meg t.star fekeket javasolta mert h bmw beszallito meg ilyenek. Persze, csak eppen ezren irjak, hogy csikorog. Mi mindig keressuk a legjobb ar ertek aranyt, ja ugen ar ertek harcosok vagyunk mert nincs tul sok penzunk es a maxot akarjuk kihozni abbol ami van. Ha van penz megveszi az ember a popularis premium markat es nwm nagyon lohet melle ha nincs meg kell keresni az olcsobb jo minoseget aminek nem akkora a marketingje.
Lugosi:
-
bb0t
őstag
válasz
martonx #62452 üzenetére
A helyzet az, hogy ahova eddig hordtuk a kocsit 6 éve mindig bent lehettünk maximálisan elégedettek voltunk az összes szerelővel, erre most legutóbb kiküldtek.
Olvasgattam sokat a témában sokan megengedik, hogy bent legyél, így nekem nem egyértelmű, hogy valamilyen szabály tiltaná az ott tartózkodást. Legalább is próbáltam rákeresni de nem találtam semmi érdemlegeset azért is tettem itt fel a konkrét kérdéseimet hátha tudja valaki.
Akárhogy is, megkértem a műszaki vezetőt, hogy csináljon egy jegyzőkönyvet melyben leírja, hogy xy szabály alapján megkért minket, hogy fáradjunk ki a műhelyből. Ő ezt megtagadta. Mondtam neki, hogy de ha úgy érzi jól járt el akkor miért nem adja a nevét az intézkedéshez. Erre csak azt hajtogatta, hogy nem ír semmiféle papírt és, hogy ez egy íratlan szabály. Mondom jóember, mi az, hogy íratlan szabály?! Hogyan lehet valakinek annyi esze, hogy ilyen esetben íratlan szabályokra hivatkozzon. Végtelenül pökhendi, arrogáns és sötét volt az ürge egyébként. Mondtam neki, hogy sehol nem láttam leírva ezt a szabályt, hogy nem lehetünk bent, de azt igen, hogy nem lehet dohányozni mégis az összes szerelő szájából lóg a cigaretta. Erre azt mondta, hogy pont ezért nem mehetnek be az ügyfelek. Én ennél a pontnál azt hittem nem jól hallok.
Aztán arra hivatkozott, hogy ez a dolog bizalomra kellene, hogy épüljön. (pont miután elmondta a cigis dologgal, hogy szeretik a szabálytalanságokat leplezni az ügyfél előtt. Ennyi erővel azt is, hogy nem a te olajadat önti be, vagy nem cseréli ki az alkatrészt.
Én meg mondtam, hogy megbíztam a helyben mindaddig míg vele nem találkoztam mert az egész cseszett cégüknél ő az egyetlen aki bizalmatlanságra ad okot, de Mo-on vagyunk itt semmi sem a bizalomról szól. Miért olyan nagy dolog az, hogy jelen akarok lenni egy 3-4 millió forintos tulajdon szerelésénél. És mivel ez egy márkaszerviz nem mindig ugyanazt a szerelőt kapod, nem tudhatod, hogy milyen a hozzáállása, mennyire figyel a kocsira, rak-e be ülésvédőt vagy mocskos ruhával ül be az autódba stb.
-
-
-
-
-
Vesztor87
senior tag
válasz
martonx #61209 üzenetére
Az Oszkár nem rossz, bár sokan haszon szerzésből csinálják. Ez szembe megy az alapelvével szerintem, és az se szép hogy havi sok akár több száz ezer ft-os hasznot csinál ADÓMENTESEN.
2e ft az utazás ált a Szeged-Bp vonalon. Fele kb. Mint a vonat, gyorsabb, de néha kényelmetlenebb, mert van hogy egy Almerában 5-en ülnek pl... -
ShadowX
őstag
válasz
martonx #60690 üzenetére
Xbox?
a mediamarktban láttam utoljára. Itt az a motiváció, hogy örüljél hogy van helyed, és kapod a fizetést hónapról hónapra, mert ez sem mindenhol adott.
Sajnos messze vagyunk még a jótól. Pedig máshol már felismerték, hogy az alkalmazott a cég mozgatórugója, és nem a rabszolgája.
-
Rick4
félisten
válasz
martonx #60689 üzenetére
Ezzel még nem lenne baj, ha a nettó- bruttó közötti különbségből is akartak volna valamit adni. Azt esetleg lehetett volna egy nyugdíjkezdetnél lejáró életbiztosításba fizetni, és akkor már csak azt kellett volna tisztázni, mi van a fizetett szabi napidíával, és mi van a táppénzzel, mert ugye kisebb összegű bejelentésnél ezek a napi összegek is sokkal kisebbre jönnek ki.
-
-
HaZse
őstag
válasz
martonx #60671 üzenetére
Ha a melódat nem beszélgetéssel intézed, akkor megéri a flottás csomag. Mint írtam, nekem volt flottás csomagom (br. 6 Ft vezetékes és br. 12Ft mobil), de így is 13k volt átlagban a számlám és mellé egy 300 MB-os mobilnetem volt.
A mostani csomaggal viszont szerencsére tudok előre számolni, mert így sose megy fölé a számlám, kivéve, ha pályamatricát veszek. (Parkolójegy nem kell, mert az megoldom)
-
HaZse
őstag
válasz
martonx #60657 üzenetére
A lényeget nem értetted meg. A szolgáltatók gennyes módon hűségidőhöz kötnek, még akkor is, ha csak SIM kártyád van tőlük.
Ha meg nem kérsz hűségidőt, akkor meg 3-4 ezerrel többet fizetsz érte. Lehet, hogy valakinek megéri havonta az a +3-4 ezer, ami éves szinten 36-48 ezer Ft. Annyiért meg már egy telefont is vehetsz. 24 hónapnál meg még durvább a helyzet. Én inkább úgy vagyok, hogy legyen olcsóbb az előfizum és kérek hozzá egy olyan telefont, amivel még mindig jobban járok, mintha hűségidő nélkül vagyok bármelyik szolgáltatónál.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest