- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ViZion #31136 üzenetére
Mint a Renault Thalia: 1,4-es gazdaságos dízellel, amit persze a koma ölben rakott fel a pultra.
Azért meglesném egy vevő arcát, mikor a kereskedésben veszi át az autót:
- Itt a kocsi, az extrák: klíma (bedobozolva), tolatóradar (bedobozolva), navigáció (bedobozolva), behajtható tükrök (bedobozolva), stb...Nem is értem, miért nem csinálnak ilyen szívatós videót a sok liftből előugró maszkos ijesztgetők mellé.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ViZion #31080 üzenetére
nekem az asrockhoz piros gagyit adtak az asushoz most (családban szereltem valakinek gépet, ahhoz kellett a teamwiever is, arról még lesz visszajelzés, ha tudom élesben tesztelni) fekete csatosat.
át is mentettem egyet a rendszer-ssd-nek a saját gépembe, nehogy véletlenül elszálljon a gyenge adatkapcsolat miatt.
lehet be is ruháznék még két kábelre a hdd-knek.
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #31024 üzenetére
Epölnél ez a módi. Az újabb és újabb telefonjaik kb. 10%-al erősebbek mint az elődeik, majd mikor az megjelenik,minden programot a legújabb készülékre fejlesztnek kihasználva a rendelkezésre álló teljesítményt, ami ahhoz vezet, hogy a régebbi készülékeken nem fog jól futni az újabb oprendszer vagy program. Meg lehetne oldani, hogy jól menjen, de akkor nem vennél új készüléket, csak aki 'muszájújtelefontvegyek' beállítottságú.
A termelés nem állhat le.
-
válasz
ViZion #30880 üzenetére
Csodatevo saman? Azt ismerem jol. Az esetek tobbsegeben ha meg akarnak mutatni valami hibat, akkor az eltunik, nem jon elo stb. De vannak hetek, amikor a szeria veget er es jon a jegesos het. Az elmult 7 napban volt adatbazis korrupcio, mysql ujraindulas, linux kernel bedoles es loadbalancer nem loadbalanszolas. Ma oda jutottam, hogy azzal vagyok a leghasznosabb, ha nem nyulok semmihez. Eddig bevallt
Gepcseren en is vergodtem, mert a fene akar koltozni a jol belakottrol a masikra. Vegul feldobta a pacskert es kenytelen voltam valtani.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
ViZion #30835 üzenetére
Én használt brand gépekben utazom. Ha valaki gamer gépet keres, az nálam rossz helyen jár. Mondjuk az All in One készleteket nagyon szeretik vinni. Próbálkozunk használt Apple vasak beszerzésével, de nem egyszerű értelmes áron behozni őket az országba.
Már otthon se építek gépet ha valakinek maszekolni kell. Netezni filmet nézni, jó lesz egy optiplex vagy valami hasonló. Leveszem a polcról és leszállítom az ügyfélnek. A fene se fog beszállni az árukereso.hu nyomott áras üzletébe. Egyszerűen az új cuccok kint vannak szinte nagyker áron. Árrés meg sehol persze. Aki újat akar rendelje meg onnan. Nem igazán szándékozom erősíteni a szürke importos piacot... -
Hequila
őstag
válasz
ViZion #30791 üzenetére
Kicsit el vagyol tévelyedve...
Amire gondolsz, az az Ultra Small Form Factor (USFF), a vékonykliens más.. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
ViZion #30771 üzenetére
A kínai fickó is borzalom volt Pekingből...
Már 2 órája állt a szerver - úgy szétszedte, hogy képtelen volt összerakni - áramtalanította a teljes network-öt, és le akarta nekem diktálni a ...
- Khszoa
- Pardon?
- Khszoa
- Sorry?
- Khszoa
- What?
- Khszoa
- What does Khszoa mean?
- Disziz ma foszt lataa oma imaadresz.. (Kénytelen vagyok fonetikusan leírni.)
Na, a csávót Xhsiao Chang Juan-nak hívták és az e-mail címét akarta nekem lediktálni. Na ekkor mentem ki az épületből elszívni egy cigit.
-
azbest
félisten
válasz
ViZion #30771 üzenetére
vagy ezzel a kis huncuttal, aki mindenhová bedugdossa a csavarhúzóját
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #30755 üzenetére
Csajokat ne mond. 5 csajjal vagyok egy irodarészen meg fiatalabb csávóval. A csajok egymást is simán kibeszélik, megy a susmus, mi meg csak összenézünk mindig, hogy jóvan, már ezt is tudjuk. Ha valamelyik picit negatívabb aznap akkor tuti ki lesz beszélve, de pár nappal később vele beszélik ki az ötödiket.
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #30716 üzenetére
Most már úgy nyomom, hogy ha mondják, hogy kell új gép játékra (alaplap, CPU, VGA, RAM), akkor első kérdésem, hogy mennyit szán rá. Ha a vége 60-70 körül van, akkor megköszönöm a megkeresést és tovaállok. Sima netezésre ha kell, akkor mindig a meglévőt akarják újítani 20e-es összegből persze 478-as konfigot, ugyan ezt művelem. Ha nincs pénz, nincs újítás és általában ami összeget mondok, abban még az én jussom benne sincs, de már arra is szokott menni a szisszegés.
-
Gondwana
addikt
válasz
ViZion #30592 üzenetére
... aki nem olvas letöltés előtt, ìgy jàr. CoreTemp ìròja az oldalàn is ìrta valahol, hogy abbòl él, hogy pénzért àrul helyet az installerben. Aki meg olvas, lehùzza az egy szem zipet (na jò, kettő: 32/64) és futtatja, az opciòkbòl meg rögtön kiveszi, hogy Check for Updates. Ennyi.
-
westcoastog
veterán
válasz
ViZion #30592 üzenetére
Coretemp-el én is megszívtam legutóbb, felraktam, beborult a gép mindenféle reklámprogrammal, nem tudtam lepucolni, majd mondom ellenőrzöm a procim hőfokát, ahhoz képest egész estés víruskergetés lett belőle, másnap újratelepítés, majdnem belevágtam egy baltát, annyi kedvem volt újrarakni..
-
zolee1988
tag
válasz
ViZion #30540 üzenetére
Az Excel azért nem jó, mert átvételkor az ügyfél kap egy átvételi elismervényt, munkalap sorszámmal. Erre írnak most a technikusok kézzel. Ha kész, értesítjük az ügyfelet, az időt ráírják azt is. Ha nem elérhető, akkor SMS-t kap. De gyakran telefonálnak az ügyfelek, hogy mi van a készülékkel, ilyenkor aztán 5-10 percig keresi három ember, mire kiderül, hogy mi van vele, pl alkatrészre vár, készen van, de nem értük el, stb.
Ezt szeretném egyszerűbbé tenni.
Másik oldalon feldobták, hogy egy ticketing rendszer is elég lehetne, most azt nézem meg, mennyire alkalmas erre. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ViZion #30407 üzenetére
Jól járt volna...
Tudod mennyit szoptam, mire sikerült a kötelező 20%-on túl 60GB-ot letépni az SSD-ről a GTA-nak?!?
És ez a jövőben csak rosszabb... 256-ost vettem anno, hogy legyen hely. A 10-20GB-os játékok korában volt is, de most már átléptünk az 50-100GB-os játékok korába, ez meg már kívánná az 512-est de piszkosul...
-
válasz
ViZion #30407 üzenetére
Nem szolok le senkit, nelkuluk felkopna az allunk. Ok es a sales-esek adjak el, amit a programozok osszelapatolnak, mi meg az egesz ala adjuk a lovat. Itt is lassan kialakul valami hasonlo, mint az autoknal, csak meg ott tratunk, hogy mindenki erteni akar hozza, nem csak hasznalni.
-=RelakS=- van hely, linuxhoz (LAMP) nagyon jol erto, "self motivalt" embert keresunk. A munka kis resze hardver, de folyamatosan fejlesztunk szoftver es hw teren is.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
ViZion #30035 üzenetére
Ez ismerős. Nekem a komplett elektromos rendszer kiépítése kb fél évig tartott. Csak várok és várok és várok....Pedig nem volt olcsó a projekt. Csak annak nem mertem nekiállni. Főleg hogy villanyóra csere is volt. A víznél már nem szórakoztam így, kaptam egy rakás ötös lottó árajánlatot. Fogtam megvettem az összes csövet, és ha lesz 2 napom megcsinálom én. Elég bolond biztosak ma már ezeket az összepattintós rendszerek
. A gipszkarton meg szépen eltakarja úgy is. Kértem 2 ácstól árajánlatot a rag helyrepofozására. Ez volt kb előző nyáron. Azóta is küldik az ajánlatot.... én meg vettem egy bazi nagy létrát és azóta már rég megcsináltam.. Szobafestővel már nem is próbálkoztam, azt lendületből csinálom magam.
-
quailstorm
félisten
válasz
ViZion #29993 üzenetére
Mo-ról valóban eltűntek, de a piacról nem. Épp mostanság néztem. gémer táp
"Prémium" alaplapok.Suliban próbálok tapasztalatot szerezni, meg hogy tudjunk dolgozni a gépen, munkakörülményt teremteni. Én vagyok az rgazda 3, gimnazistaként heti 2-3 órában tolom a suli szekerét. Találtunk viszont egy Tomato dobozt. De csak egy van belőle. Tudjátok mit jelent ez? Bizony ez volt valamikor a szerver. Ha nem lesz mit csinálni akkor megkeressük hova lett a tartalma.
Amúgy Szegeden hirdetem magam, házhoz nem megyek és relatíve kivédett leírással. Egyetlen ember jelentkezett eddig érdemben, német tanárnő, nem ért hozzá, de nem is buta, két lapos rendbevágása 5k HUF. Nekem megérte...
Abból is megtanultam mi a helyzet a különböző UEFI verziókkal, min megy a 8.1 és min indul a 7 is. Mert ez ám egy fasza most divatos HP Baytrail volt legacy mode és UEFI CSM nélkül. Kénytelen voltam kipofozni a rajta lévő 8.1-et, ami mellesleg legális volt. De inkább a warez 7 kellett volna
Másik az sima ügy volt, Intel HD2000 nem tudom melyik szériás, talán Sandys volt az a lapos és Samsung.Teló ügyben meg szó szerint ilyen utolsó menedékként mindenféle lehetetlen baromsággal keresnek. Ha egyszer mobilbótból egy ügyfelet nem halászok el a majdnemfőnöktől, akkor még ennyi se lett volna. De a vége már annak is sok befürdés volt. Annyira rossz állapotból kellett volna visszahozni telókat, hogy lehetetlen meg anyagilag nem éri meg. Egy ideje nem volt itt. Mondjuk abba az is beletartozik hogy a Sygicék megkergültek.
-
JackFeryll
őstag
válasz
ViZion #29967 üzenetére
Nem vagyok boltos
Csak arra gondoltam, hogy felesleges 15-20 ezerért "full extrás" gamer billentyűzetet venni mert nem éri meg. (rubber dome-os, most az ilyen extrém ergonómikus csodáktól eltekintve)
Persze nem mindegy hogy mit vesz az ember, de szerintem a drága rubber dome-os billentyűzetnek nincs létjogosultsága.Közben amúgy rájöttem hogy az egér + billre egyben van a keret és nem tudom milyen arányban akarják megosztani.
Mindegy igazából a monitor az igazán fontos a kommentemben. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ViZion #29897 üzenetére
Az a bajuk, hogy öreg még a 30 évvel ezelőtti alapján kapja a kafetériát, és ez valamiért szúrja a szemüket. Az, hogy még azzal együtt is több kiadással és bajjal járna egy fiatal tacskó felvétele, a kutyát nem érdekli, simán képesek lennének öreget kitenni kevesebb, mint 10 évvel nyugdíj előtt...
Kíváncsi leszek, hogy fater rutinjával és gyakorlatával lesz-e korai nyugdíjazás, mert több idősebb kollégáját is 1-2 évvel a korhatár előtt elküldték.
(#29898) bullseye: Ezt most pontosan hogy érted? Nincs kiírva ár, vagy a hirdetéshez tartozó fórumrészbe nem lehet ajánlatot t enni, vagy mire gondolsz?
-
Penge_4
veterán
válasz
ViZion #29871 üzenetére
Arról volt szó, hogy szakma nélkül, csak idegennyelv tudással milyen mekitől jobb melók vannak. Erre mondtam, hogy a jó nyelvtudás már egyenes utat jelent ilyen kényelmes helyekre, ahol ugyan nem fizetik túl az embert (ezért írtam a 150 nettót, ez maximum bér), de cserébe tényleg ilyen kényelmes állása van. De tegyük fel keressen csak olyan 110-et (kevesebbet a nyelvtudás miatt eleve nem nagyon tud), akkor is jóval kényelmesebb helyen van, mintha egy pénztárban kéne ülnie, vagy mekiben pultozni.
Persze ha tapossák egymást az ügyfelek, akkor ott is pörgés van és nincs idő Facebookozni, de jellemzően ilyen ügyvédi irodák, szállodák vagy magánrendelők és hasonló helyek szoktak lenni, ahol néha-néha betér 1-1 ügyfél, sokan már törzsvendégek, ezért leülnek és maximum ráköszönnek a recepciósra/portásra, aki Facebookozik tovább.
"Szal. biztos van olyan is, akit körülírtál, de -bár nagyképűségnek tűnik- vannak ellen példák is. "
Sitnyikmunkáknál írtam körül, mint konyhai mosogatás, húsipar, építőipar és hasonlók. Ott a német is csak annyit csinál, hogy csettintget az ujjával és kiabálja, hogy "Schnell, schnell!", meg néha scheiße, majd köp egy hegyeset.
-
thesound
addikt
válasz
ViZion #29519 üzenetére
Én úgy tudom ez csak akkor működik, ha a ramot wifi spray-vel kezelt wifin töltik le.
-
Pötyi
őstag
válasz
ViZion #29233 üzenetére
Ismerős is beszopta. Azon füstölög, hogy miért nem ennek a vírusnak az íróját vadássza az NSA és a CIA? El kéne kapni, akárhol van a világon, ki kéne kötözni egy székhez és kiverni belőle a nyitókódot. Vagy ha valakiből, akkor ebből az emberből kéne vízbefojtásos módszerrel kiszedni az infót!
Nézegettem amúgy a szerencsétlen gépét. Egységsugarú felhasználó még csak ki sem tudja csomagolni, ha gyanút fogna még akkor se, mert kétszer van egymásba csomagolva, emiatt ha pld. lemented az asztalra és megnyitod, a belsővel nem fogod tudni felülírni a külső, ugyanolyan nevű fájlt, mert az meg lesz nyitva. (Először át kell nevezni a külsőt, akkor már ki tudod belőle venni a belsőt, anélkül, hogy ütközne a név.) Ez így, első hallásra annyira bonyi, hogy inkább legyint egyet a júzer és beleklikkol. Aztán már be is szopja a screensavert...
-
ati012
őstag
válasz
ViZion #29047 üzenetére
Az a baj, hogy akinek nincs max 999 Ft-ja egy kábelre, annak valószinüleg pénze sem lesz a bevizsgálásra, ergó be sem viszi a gépet.
Másrészről: ha egyszer adsz 4 lehetőség lesz:
megköszöni, sose látod.
megköszöni, tőled fog később vásárolni
megköszöni, zaklatni fog egyfolytában.
te fizetsz. -
kew
senior tag
válasz
ViZion #29019 üzenetére
Nincs hozzá frissebb bios, kerestem
Secure bootot meg nem engedte kikapcsolni, csak legacy/uefi között váltani, utóbbihoz járt a secure boot. Elég szigorú kis biosa van
Ahogy quailstorm mondja, ráerőltetik az emberre az origi 8.1 64bitet, uefivel. Hirtelen nagyon felhúzott mert még nem futottam bele ilyenbe, de akkor hozzászoktatom magam a gondolathoz, bár ez nekem inkább visszalépésnek számít, mint előre. Leginkább a fat32-es partició megkövetelését találom nevetségesnek, épp hogy csak belefér még a win8 telepítő.
Csempéket én likvidálom rögtön telepítés után egy classicshellel, azt leszámítva amúgy nincs bajom a 8.1-el.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
ViZion #28908 üzenetére
Mai hőbörgő ügyfél: Ezen a vacakon nem működik a wifi. Hogy képesek ilyen ócskaságot rám sózni.... égszakadás földindulás. Kb 3 perc alatt olyan szidalom mennyiséget zúdít rám, hogy az már szinte teljesítmény.
Válasz: Bekapcsolta a wifi-t? Rám néz bután, kicsit talán össze is ment közben. Egy pöccintéssel bekapcsolom a t500-as wifijét.... Ilyen gyorsan ügyfelet lelépni még nem láttam -
azbest
félisten
-
HuMarc
veterán
válasz
ViZion #28770 üzenetére
Ezzel egyetértek én is, pont ezért írtam, hogy 100k-ba belefér a monitor (45k), a Win7 (40k), Norton (45€), és ez így 100k, szóval az egér+billzet az Edigitalnál nem férne bele (Norton a norton weboldalról)
Egy rendesebb netezős asztali gép (monitor nélkül) is simán van 100k, hát még egy "nagyon erős asztali gép".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged