Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Tudni kell hozzá, hogy az áram szolgáltató kedvesen 315V-ot eresztett a 220-as hálózatra az áram visszakapcsoláskor.
Ez mashol is elofordul.
Furedi hajokikotobe pl. forditva kototte be az Edasz a 2. es 3. fazist.
Olyan nagy kart nem okozott, csak a vitorlasokat kiemelo daru motorja egett le tole... -
szumo
senior tag
-
Balinov
titán
nem veletlen olyan hosszu a Leadtek TV tuneres topik, regebbi modellek XP 2000/RM/Deluxe BT8x8 chippel dolgoznak, ahoz conexant nem csinalt x64 drivert. ujabbak xceive/NXP chippel vannak, azokhoz van rendesen driver. amugy Bzoley forumtas grundolt egy Leadtek tunerre kihegyezett oldalt (Lhsite), ami sajna ahogy latom megszunt, de a topikban mindig linkelik a legujabb drivereket, ill. PVR2-t. Leadtek tunernel az elso, hogy a gyari cd-t/windows update-s drivert el kell felejteni.
-
cbmfan
senior tag
ember, te viszed a pálmát! én is vinnyogtam a röhögéstől
bezzeg itt "Pösti bótba' " ilyen nincs... és remélem nem is lesz
tahónak legjobb hasonlat memória ügyileg:
van egy autód (traktorod
), x lóerős motorral. ha lecseréled a tankot 60 literesről 200 literesre, gyorsabb lesz?
itt pislog párat, vagy leesik neki, vagy néz hülyén, mert nem érti továbbra sem... és én vagyok a szemét, mert jót akarok neki.
egyébként hétfőtől tizenegytől ötig melózok 10-18 helyett
+ mémi fizuemelés...
-
eziskamu
addikt
Egyszer én is kerestem nagymacskás patronokat, de legalább a nyomtató tipusát megmondtam, a boltos meg a faj pontos megnevezését (gepárd, szinte meg is sértődött hogy lenagymacskáztam a gepárdot
)
Nekem macsek-macsek. Igaz az oroszlánt legalább meg tudom különböztetni a többi macsekoktól. Mondjuk ha lenne iMac-em, talán már megtanultam volna pár fajt
.
-
Pala
veterán
Én abszolút békésen csevegek, nemtom a kolléga hogy van vele.
Csak a kíváncsiág hajt.
Mindenesetre történt már velem olyan, hogy anno egy 128 megás Sapphire 9600XT-t akartam venni. Bementem egy üzletbe, ahol előzőleg kinéztem magamnak. Elsőként egy Asusra akartak rábeszélni, utána meg 256-ost ajánlottak, aztán meg pár ezerért többért már 9700Pro-t is vehetek, blablabla, ott álltam már negyed órája és még mindig nem kaptam a kezembe a dobozt, hogy fizessek. Meguntam őket, kijöttem a boltból és megvettem máshol. Nincs ennél zavaróbb, mikor az eladó jobban tudja, hogy mit akarok (holott én azzal köszönöm szépen, pontosan tisztában vagyok, ha mégsem, akkor pedig KÉRDEZEK!).
-
szumo
senior tag
Amúgy igen ezek a nyári villámos esős időszakok, simán javítanak az üzleten.
A nem kockák is bemennek a gépeik elé, és meglepődve tapasztalják, hogy ezt a párás meleg időt rosszabbul viselik a gépek mint a téli fűtést.
Hozzám sorra jönnek az x ideje kitakarítatlan gépek, aminek annyi a baja, hogy a hőtől a paszta ráégett a chipre, és a bordára. S nem csak gépek, laptopok is. Lassan lehet új akkus csavarhúzó beszerzésén gondolkodni, a fejlámpába, pedig szereztem egy tartalék garnitúra aksit kerettel, hogy ne napközben adja fel a harcot. -
szumo
senior tag
Én visszaküldeném, hogy teszteljél el ismét.
Ha meg produkálni lehetne a hibát, és lenne róla fénykép, az sokat segítene a dolgon.
Én a saját 3870-esemmel szívtam, hogy azt mondták, jó, én meg, hogy nem jó, és majd egy hónap huzavona, és fényképek küldése után elismerék, hogy nem is arra tesztelték, amire a hibaleírás vonatkozott. Aztán természetesen csere. -
tserrof77
őstag
Bunkó módszer, de egyik nagykeremmel máshogy már nem bírtam. Alaplapot küldtem vissza 2x is ugyanazzal a hibával, hogy elsőre indul, de pl BIOS-ban beállítva a boot sorrendet, kilépve 10-ből 9-szer NEM indul újra a lap
Mind a kétszer Teszt OK! felirattal visszajött, pedig részletes hibajelentéssel küldtem vissza. A végén oda fajult a dolog, hogy a chipset ic-ről lekaptam az alu bordát és szikével végigvágtam az IC tövében a nyákot. A borda kellően takarta, így még ha le is vették volna, akkor is nehezen észrevehető lett volna. Érdekes módon, azonnal (persze kb 2-3hét bevizsgálás után) cserélték azt a sarkontestétpénzértárulóhölgyemény alaplapot. Közben az ügyfélnek én már rég kicseréltem a lapot, mert tudtam, hogy amúgy is ráülnek, de így kb 2 hónap alatt lett cserélve a lap...
-
engusz
veterán
Vidd vissza újra, de úgy, hogy jegyezzék fel a javítási lapra a pontos hibajelenséget. Nekünk is volt már hasonló eset, ott a fénykép és a videó sem ért semmit, mert nem lehet 100% biztonsággal azonosítani, hogy valóban arról a hardverről van-e szó. Ilyen esetben - a tapasztalatok szerint - sok múlik a jó személyes viszonyon is.
-
PH 5.5
aktív tag
Ilyesmivel már mi is megjártuk néhányszor, főleg vga és alaplap esetében. A sok nagykerben annyi a vizsgálat, hogy éppen csak kipróbálják a cuccot, semmi 3dmark, stb.
Csúsztunk már ki gariidőből is emiatt, test ok-val visszajött jó pár valóban hibás hw.
Azóta nem bízzuk a véletlenre, kicsit felgyorsítjuk az elhasználódási folyamatot, persze csak miután 100%-ra meggyőződtünk, hogy hibás a holmi. -
R3ap3r
tag
Van ilyen is, én is segítek, ahol tudok, de párszor megszívtam ilyenekkel. Kb. 5 éve egy falusi idősebb hölgy betalálta a szervizt egy 386 kotlákkal, hogy ő ajándékba kapta, de előfizetett az internetre, és használni szeretné. Ahol dolgoztam akkoriban internetszolgáltató cég is volt, de ki volt adva a bekötőknek, hogy P4 alatt nem kötnek, így a hölgy hoppon maradt. Tulajdonképpen úgy jött be, hogy csináljuk meg, de semmi pénze nincs. Amikor elmondtam neki a bevizsgálási díjat, lefehéredett. Megsajnáltam, összekukáztunk neki valami P3-at, munkaidőn kívül feltelepítettem, és elmagyaráztam neki, hogy kb. mit várhat a géptől.
Elvitte, aztán kb két hét után jön a levél (!!!) a céghez (!!!), hogy nem tud a mittudomén milyen játékkal játszani, meg nem tud online tv-t nézni, meg videot streamelni, meg ilyenek, és az egész gép egy sz*r, itt átverték stb.
Mehettem fel a vezetőséghez magyarázkodni, aztán el hozzá kocsival, ott levizsgálni a hardver milyenségéből, illetve a user hozzá nem értéséből fakadó baromságokat (pl. a zuma nem megy tovább ennél a pályánál MERT TRIAL VAZZE).
Na azóta csak nagyon óvatosan jótékonykodom. -
szumo
senior tag
Ó nem veszem én a szívemre, annál öregebb róka vagyok.
Nem lepődök meg. Egyik ismerősöm mesélte, hogy a beszállítójuk, meghúzva adja a gépeket át neki. Mi most azok helyére pályázunk.
Jó hogy tervezőiroda, de akkor is meghúzva???
Nem inkább tisztességesen összerakott a feladatra szabott gépeket kellene a kezükből kiadni? Na mindegy majd mi megváltjuk a világot -
szumo
senior tag
Persze tudom én, amíg voltak hasonló alkatrészeim, addig szívesen megoldottam egy-egy hasonló problémát, de kifogytam belőlük, és megvallom őszintén, hogy ha lehet, kerülöm is az idősebb gépeket, mert úgy járok velük, mint a múltkori 3 napig szerelt szutyokkal, amiről kiderült, hogy a füles lefogatásról az egyik az északi hídnál elengedett, és letört egy darabot a chipből.
Aztán megkértek, hogy tegyem használhatóvá, amit megtettem, volt öröm és boldogság.Szóval nem vagyok én kőszívű, csak nem olyan volt a hangvétel. Lehet, egy személyes találkozás szerencsésebb lett volna számára.
Na mindegy, megyek vacsizni, mert megérdemlem
-
szumo
senior tag
A múltkor volt egy IQ Fighter, hát jobbnak láttam nem megosztani vele az élet nagy dolgait, pedig a világ fájdalmát szívesen a nyakába akasztottam volna.
Szerencsémre nem jött vissza (és az ilyen emberek komoly árbevétellel rendelkező vállalkozást vezetnek adott esetben). Aztán van, akinek minden mindegy, csak működjön jól az elvárt paraméterek szerint, és van a csóringer aki nem tudja felmérni, hogy jelen anyagi helyzetében nem kellene egy vásárlásba belefognia (Nem ezeket a droidokat keresed [és a megfelelő kézmozdulat hozzá]).
S van aki tudja mire van szüksége, és pénze is van rá. Na ha belőlük több lenne, akkor mi nem írogatnánk ide, és egy csomóan már nem ezt a szakmát űznénk.Kérdés: Megjavítottam a cigiszagú/dohos gépet. Ráment vagy 3 napom. Az fix, hogy az anyagköltség mekkora volt, de mennyit legyen pofám leszámlázni a javításért? Mert ha még a flikflakokat le is veszem, akkor is napi 5óra. Ha én azt kiszámlázom, az nem biztos, hogy jót tesz az üzletnek. Valakinek valami konstruktív ötlet?
-
cbmfan
senior tag
ki mondta, hogy adok garanciát a saját cuccomra?
3 nap, és kész. kezemből pedig garantáltan működő gépet adok ki. 2007 nyarán vettem, garancia már rég lejárt.
tudom, hogy milyenek a gagyi tápok. szoptam velük eleget... de egy "gép kell most!" stílusú embernek, aki elektronikához annyit ért, hogy távirányítón melyik a play gomb, mit magyarázzak? legolcsóbb, és kész. mint írtam feljebb, az is kérdéses, hogy jön-e egyáltalán... gépet pedig akkor fogom összerakni, amikor fizetett, addig a ház dobozában elfér a sarokban. tápcserét pedig ajánlom neki sürgősen, ahogy össze tud szedni némi pénzt. dupla haszon, minimál szopás
-
szumo
senior tag
Más ócsóbb laptopot kér, mint az a füles
Kávét vajon főz hangvezérlésre?
De most tényleg a múltkor építettem egy stereo quad 405 -ös erősítőt, kígyóbőrös dobozba, 3 csatornás eq-s előerősítővel, és az nem közelítette meg ennek az árát. Pedig az 100W zenei teljesítmény. Vicces -
Josi
aktív tag
A te webáruházadban tőled rendel a vásárló, és neked fizet.
A nagykertől meg te rendelsz.
Nem is tudom honnan jutott ez eszedbe:
"vagy itt már kimarad a nekem küldés és közvetlen kapja a nagykertől a vevő a cuccot a nevemben?"
A nagyker nem fog a vevők felé küldözgetni semmit. -
szumo
senior tag
Anno én végigkövettem saját bőrömön a mobilinternet fejlődését. Kezdve a GPRS technológia megjelenésétől, majd nem is olyan rég egy Huawei E220 -assal zártam, mert már nincs rá szükségem, de még lehet
Vannak driver-es gondjai azoknak a készülékeknek, és volt elég sok hardware-es is. Egy egy firmware update, nagyon sok dolgot meg tud oldani, vagy elrontani ha nem fizikai hibás az eszköz, vagy a túlmelegedés nem tette már tönkre, mint anno az egyik enyémet.
S sajnos, némelyik hibás firmware képes összeakadni és fatal errort csinálni, mint pl: virtuális cd meghajtó, kálózati kártya, wifi kártya.
Olyanba is belefutottam, hogy egy régebbi (P4) laptop fizikai cd meghajtó driver-ét törölte telepítés közben a program, és nem lehetett használni, mert a gép nem ismerte fel a cd meghajtót. De ennél a gépnél volt, hogy ha rossz sorrendben telepítettem a drivereket, a modem állandóan szétkapcsolt.
Csoda egy dolog a huawei modem. Csoda, hogy működik. -
tlac
nagyúr
nekem is van egy huawei e153 csodám...
fura a helyzet, mert simán működik osx, win, lin alatt is, viszont a driver minősége elég gyenge
osx, meg win alatt is voltak fagyások tőleamiket tapasztaltam, hogy segíthet:
-az oprendszer felállása után dugjuk rá, újraindítás előtt lehúz (talán a sleep-et sem szereti)
-ne a hozzáadott a connection managert használjuk, hanem azt, ami az os-ben van
-legacy usb support-ot tiltottam biosban (ezt nem tudom, hogy segített-e)
-úgy vettem észre a wifi-vel is összeakad, wifi-t is talán érdemes tiltatni -
eziskamu
addikt
Találtam eddig két Bluetooth-ost, egyiknek sincs közvetlen falra szerelési lehetősége, valamint az egyik csak Mac-es, a másik meg R2D2 személyesen, és fénykardos távirányítóval, csak kár, hogy munkahelyre kéne
USB-hez van valami aktív hosszabbító, ami legalább 10m? Tudom 5m az elvi határ, de több hubbal meg hülyén nézne ki. Nincs erre valami spéci eszköz? Kerestem Wireless USB-hubot is, de ritka és drága
-
nyunyu
félisten
-
-
ML320
senior tag
Dettó.
Legfrappánsabb válasz a vevő részéről:
- Milyen célra kell a laptop?
- Hogy legyen.
És még el se mosolyodott, hogy poénkodna.A másik vevő meg... A pénznek nincs szaga, de az embernek van
És ráadásul még tökhülye is volt a gépekhez. Másfél óra oktatás után életemben először kifakadtam. Közöltem, hogy nem, én ezt nem bírom tovább. Egy tanfolyamot végezzen el.
Következő okos vevőnk: beküldi a 70 éves anyját, hogy netbook köll. Aztán anyázás. Netbook-notebook, nem mindegy? Meg itt is látatlanba döntsem el, hogy mi lesz a legjobb a "k" fiának... Proci, VGA, RAM... Típus? Szoftver?
"Oh, fiatalember, csak pár darabot nyomtasson ki!"
Karácson előtt két héttel? Azt se tudjuk, mi lesz készleten holnap.Idén nagyon belefáradtam a vevőkbe. 10 éve csinálom ezt, hozzászokhattam volna. Idén viszont teljesen megváltozott minden. Vagy én változtam? Máshol mi a helyzet?
-
törölt tag
-
Zofren
aktív tag
Ez ma nálam is előfordult. Csak annyi különbséggel, hogy nem nálam vette a laptopot, hanem egy multiban, xp-t meg nem tudok adni, csak ha megveszi a win7 prof-ot, akkor lehet downgradelni. Azóta se hozta vissza.
a xmas attack ugy néz ki megszünt, de majd nyugtával (és áfás számlával) dicsérem a napot.
-
eziskamu
addikt
Ez a Commodore moncsi PC-s volt, hercules meg teljesen mono szabvány árnyalatok nélkül (asszem szöveges módban volt világosabb árnyalat) . A C64 asszem vagy 16 színt tudott egyszerre, bár akkor már mintha kellett volna trükközni is, amúgy meg a C64 grafikus chippje szinte GPU-nak számított a CGA-hoz képest. De talán még a Plus/4-es gyengusabb chippje is körökkel vérte a CGA-t.
-
tserrof77
őstag
Ma iszonyat buta voltam. Bejött egy srác, valahogy első ránézésre lejött róla, hogy egy IQ Light... Enyhe emo fíling... A ruha egyszerűen röhejes volt rajta... Amikor megszólalt, már majdnem elröhögtem magam, majd amikor "intel duálkolor vagy valami ilyesmi" gép felől érdeklődött, egyszerűen nem bírtam magam visszafogni, és..hát.. szembe röhögtem... Bevallom, bő 11 éves hivatalos pályafutásom alatt ez volt az első ilyen. De most is röhögök, ha visszagondolok a szitura
-
ML320
senior tag
Na, pont őket hagynám legutoljára nagyker szinten. Nem tom, kinek, mi a véleménye, de most már az ott vásárolt termékekre a garanciális ügyintézés, egy horror. Sorra dobálják vissza a cuccokat, hogy lejárt, nem garos, holott...
Részemről már nem vásárolok ott, eléggé elszálltak maguktól. -
mongi
senior tag
az egyik nagyker oldaláról, íme (általában mindegyiknél ez van):
3. Viszonteladó jogai és kötelezettségei
3.1. Viszonteladó felelősséget vállal a regisztrációkor megadott, adatlapon közölt adatok valódiságáért.
3.2. Viszonteladó kijelenti, hogy sem csődeljárás, sem felszámolás, illetőleg végelszámolás alatt nem áll és nem kezdődött ellene sem bírósági, sem cégbírósági, sem más fórum előtt semmiféle olyan eljárás, amely gazdasági tevékenységét korlátozná.
3.3. Viszonteladó kijelenti, hogy számítástechnikai termékek kereskedelmével foglalkozó gazdasági társaság valamint, hogy a Nagykereskedő által forgalmazott termékeket nem saját célra, hanem tovább értékesítési célra vásárolja meg. Erre tekintettel a felek jogviszonyára nem vonatkozik az „Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások”-ról szóló 2001. évi CVIII. törvényének a szolgáltató és fogyasztó közötti szabályai.
3.4. Kiszállítás esetén, amennyiben a Nagykereskedő által szállított áruk és az azokat kísérő dokumentumok között eltérés van, a Viszonteladó jogosult saját mérlegelése alapján az adott szállítmány visszautasítására.
3.5. A Viszonteladó, amennyiben házhozszállítással kéri az áru eljuttatását, elfogadja a szállítás során előre meghatározott költségeket. Az áru átvételekor különös gondossággal jár el, vitás esetben dokumentált módon rögzíti az eltéréseket és képi adatrögzítést készít. -
-
mephi666
nagyúr
poénból összeraktam egy "kicsit" olcsóbbat helyi boltban/hufban... (most nem is olcsók egyáltalán)
ALAPLAP Gigabyte GA-MA785GM-US2H AMD785G/SB710 DDR2 mATX 19875,-
CPU AMD Athlon II X2 245 AM3 DualCore BOX 16375,-
MEMÓRIA 2Gb DDR2 2048/1066 (2∗,1024) GEIL ULTRA KIT2 CL5 16000,-
VGA Kártya ATI Radeon 5670 ASUS EAH5670/DI/1GD5 1Gb 29750,-
WINCHESTER Western Digital 1,5TB (1500Gb) 64Mb SATA-2 Green Power 22875,-
Optikai Meghajtó LG GGC-H20LRB Blu-Ray olvasó DVD-RW 12025,-ház+táp kimaradt, de ez így 116.900 huf... és htpc-re nem lenne elég?
még szerintem ezen is lehetne faragni... a kért phenom2 x4 meg minek? bőven sok az 5670 mellé... az 5670 meg elég gyenge ahhoz, hogy nagyfelbontásban nyomja rajta az ember a legújabb játékokat... érthetetlen az egész...
-
Alg
veterán
Anyám FuSi notebookjával volt hasonló... iszonyat lassú volt (értsd: sima wordbe gépelés alatt is laggolt, 15 perc volt mire felállt stb. - XP) Sulitól kapta pályázat keretében, az ottani szaki újratelepítette vagy 3-szor, nem tudott vele mit kezdeni. Egyszer megnézem, látom Norton anti-virus mondom ajjajj... tettem neki fel rá avira-t, azóta érdekes módon használható sebességet tud... kemény 256Mb memót kicsit felzabálta a vírusirtó.
-
mongi
senior tag
[link]
és még webshopban is kaphatóEgyébként a story ma ért véget, kliens eljütt a gépért.
Bekapcs után leesett az álla, hogy "mennyire gyors a gép, minden megy pöcre, van hanja!, nicsak, kiírja ha emelem a hangot! "és a tübbi hasonlö
Normális hozzáállással szereztem egy kuncsaftot szerintem -
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
Volt szerencsém eltölteni egy félévet a BMF-en. Ott informatikából az első ZH-n 3 kérdés volt.
Az első egy számolás abachusszal, a második a lézernyomtató működése, a harmadik az RV770 GPU és a köré épülő videókártya felépítése.Volt a félévben 1 óra abachus, 1 óra szgép történelem, 2 óra Windows történelem, egy óra az alap hw-ekról (nyomtató, floppy, cd, satöbbi), 2 óra INTEL vs. AMD, majd 3 óra ATI vs. nVidia.
Amiket írsz (MD,RD,CHKDSK,CD.., MSBACKUP) azokat én általános iskola 6. osztályában tanultam. 7-ben comenius logo volt, 8-ban meg Tyrian
.
-
Dorien
veterán
Nekem van 2000-ből OKJ-s "számítástechnikai technikus" oklevelem. A képzés alatt egyszer sem mutattak belülről számítógépet. Az idő olyan 10%-ában tanultunk egy kis elméleti hw/sw ismereteket, egy kis Turbo Pascal programozást, meg egy kis Office-t. A maradék 90%-ban meg egy csomó olyan dolgot, aminek csak elég szőrmentén van köze a számítástechnikához. Kedvencem volt a "lakatpánt készítése a műhelyben".
-
-
szumo
senior tag
Igazad van!
Nekem az eredeti végzettségem gyengeáramú ipari elektronikai műszerész, mégis hónapokon át tömték a fejünket a jó öreg 8080 és 8086 -os felépítésével, utasításkészletével. Akkor valahogy rühelltem, de később a technikumban, mikor robotikát, és PLC programozást tanultunk, a leülepedett alapok iszonyat hasznosak voltak. Én még forrasztani is megtanítanám ezeket a fiatalokat, mert az is a szakma része. Sőt alternatív villanykapcsolók bekötésével múlatnám az időt, hogy az és vagy kapukat felfogják. Azt meg ne mondja nekem egy iskola se, hogy nem lehet egy PC bontóban még elinduló gépeket beszerezni, hogy a fiatalok ne legyenek ................. (Ide mindenki azt gondol, amit akar
)
Sztori:
Cimborám egy kórház rendszergazdája volt akkor és kaptak az informatikára egy másodéves infóst ott volt egész nyáron. Ők mutatták meg neki, milyen egy gép belseje, hogy is néz ki egy szerver, és milyen egy modern telefonközpont. A nyár végére azt mondta a srác, hogy többet tanult, mint a főiskolán addig összesen.
Konklúzió, ezt a szakmát gyakorlat nélkül nem szabadna oktatni.
-
mongi
senior tag
Visszacsatolva az informatikai műszerész meghatározása:
Feladata: Az ipari és ügyviteli területen alkalmazott intelligens mérő- és adatátviteli rendszerek, adatgyűjtő és adatfeldolgozó munkaállomások, számítógépek karbantartása, javítása, üzemeltetése, telepítése.
Alapadatok
- OKJ-szám: 51522303
- Szakmacsoport: Elektrotechnika-elektronika
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthető foglalkozás: Egyéb villamossági szerelők, műszerészek (7449) >>
- Felelős minisztérium: IHMKépzési adatok
- Képzési idő: 2 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: iskolai rendszerben és felnőttképzésben is tanulható.
- Elmélet aránya a képzésben: 40%!!!Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: középiskola utolsó évfolyama
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükségesA munka jellege
Álló, ülő, hajlott testtartásban, zárt helyiségben végzett, könnyű fizikai munka. -
danih
veterán
Teljesen rendben van amit leírtál, de én nem erre gondoltam - lehet, fogalmi nehézségekkel küzdök és nem úgy értelmezem az informatikus szót, mint mindenki. Én arra gondoltam, hogy lehet hogy az emberke az ország legjobb JAVA programozója, de nem tud feltelepíteni egy hangkártya-drivert. Attól ő szerintem még indformatikus marad.
(Talán még akkor is ha nem ismeri a régi dos-os parancsokat, vagy nem tudja mi a különbség az EMS és az XMS között) -
Ygg
senior tag
Szerintem nem azt kellene első körben tanítani, hogy mi a "windóz XP/Viszta/Szerver" meg "déhácépé",
Semmi ilyet nem tanítottak az én időmben, s szerintem most sem.
Az informatikus képzések jó része, tisztelet a kivételnek, és a valódi
szakmai, gyártói tanfolyamoknak, semmi konkrétum, életben direktben hasznosítható dolgot nem tanít.
Jó esetben látásmódot ad.
S akkor már betöltötte a feladatát.
Meg sokszor beteszik a gyereket IT-t tanulni, se érzéke, se kedve hozzá...
De a játék meg az xxx letöltés, az bejön, meg az összevissza turmányolása a gépnek.
Aztán lyenkor megy a mindenféle IT végzettség nélküli öcsém a haverok informatika szakra járó meg informatikus technikumot, rosszabb esetben főiskolát végzett gyerekei álltal elqrt gépeken vírust irtani meg elugrott partíciót helyrerakni.
Holott szegénynek csak annyi a "bűne" velük szemben, hogy képes volt a google-t megtanulni használni, hajlandó volt kérdezni, megtanulni pár helyes szakkifejezést, és nem képzeli magáról, hogy ért mindenhez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest